Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Mikiz
INTERVJU: Božidar Dragutinović - Iz kandži narkomanije izvukao me Branislav Peranović!

https://youtu.be/...

illyrian_
MiroslavBG89 - poruka glasi:

Pozdrav, da li znate za neki sajt, ili neko mesto gde se uspesno moze savladati web dizajn i ostale oblasti u IT sektoru.

Ako domacin dozvoli Smile

Ako zelite da ucite veb dizajn imate jedan mnogo dobar sajt, zove se Codecademy, tu se registrujete besplatno i birate koju lekciju zelite (imate razne programske jezike). Lekcije su vrlo dobro koncipirane i ucite kroz zadatke. Sad, ako hocete bas veb-dizajn krenete da ucite HTML i CSS, to vam je osnovno i prvo sto ucite, e sad, kad to savladate mozete da krenete na Javascript ili PHP (Ako hocete Frontend development izaberete Javascript, a ako hocete Backend uzmete PHP), sve u svemu, kada to savladate, znacete izuzetno dobro osnovne stvari vezane za veb-dizajn. Mozete da uzmete i Codecademy pro, tu imate i razne projekte da radite, testove itd. ali to se placa tipa 20 dolara mesecno. Pored Codecademy, imate i Treehouse sajt, ali on se vec placa (nije nesto puno, mozda isto tipa 20 dolara mesecno) ali mozete besplatno sedam dana da se prijavite pa da vidite ako vam se svidja. Pored svega toga, imate razne tutorijale na Youtube, preporucujem mmtuts kanal, ukucate samo mmtuts html i imate 43 tutorijala vezana za veb-dizajn, imate razne tutorijale kako da na primeru veb-sajta iskodirate sve. Mozda je i najbolja vezba nakon ucenja osnovnih stvari pisanje koda na primeru nekih veb-sajtova. Za pisanje HTML i CSS koda mozete da koristite programe Notepad++, SublimeText, Atom, Visual Studio itd. Eto, nadam se da sam pomogao Smile

Miroljub Petrovic

Radjene su korekcije na videu, evo ispravnog linka:

https://www.youtu...e=youtu.be

Milan7373
Pozdrav Miroljube, gde mogu da nadjem knjigu mala misterija stvaranja koju ste spominjali u svojim predavanjima? I da li se desilo da je neki kvazi naucnik u medjuvremenu oborio tu teoriju gospodina Dzentrija?

piter
Postovani Miroljube,kakvo je vase misljenje o demografskoj katastrofi u Republici Srpskoj? http://vkovacevic...-srba.html Ima li nade i sta biste Vi uradili na mjestu politicara koji vode nas narod zapadno od Drine?

Miroljub Petrovic
Film sa moralnom porukom "Neprocenjiv"

https://vimeo.com...

Miroljub Petrovic
Milan7373 - poruka glasi:

Pozdrav Miroljube, gde mogu da nadjem knjigu mala misterija stvaranja koju ste spominjali u svojim predavanjima? I da li se desilo da je neki kvazi naucnik u medjuvremenu oborio tu teoriju gospodina Dzentrija?

Evo knjige:

http://www.cps.or...aranja.zip

Niko nije opovrgao njegove nalaze.

Miroljub Petrovic
piter - poruka glasi:

Postovani Miroljube,kakvo je vase misljenje o demografskoj katastrofi u Republici Srpskoj? http://vkovacevic...-srba.html Ima li nade i sta biste Vi uradili na mjestu politicara koji vode nas narod zapadno od Drine?

Sve moderne drzave su sekularne i bave se kako da skupe pare i isplate zaposlene u sistemu i penzionere da bi imali glasacko telo, a pitanje nataliteta je pitanje duhovne prirode kojim bi trebalo da se bave roditelji i religiozni ljudi, a oni cekaju da drzava to uradi umesto njih. Drzava sluzi da stvori ambijent za razvoj coveka, dakle mir i da moze da se radi, a ne da drzava radja decu i da ih uci moralnim stvarima.

Kortan
Miroljube, kakvo je vaše mišljenje o Jovanki Orleanki?

Miroljub Petrovic
Kortan - poruka glasi:

Miroljube, kakvo je vaše mišljenje o Jovanki Orleanki?

Za govedja pitanja ide ban.

princ7
Pozdrav za sve junake i sve one koji se trude da budu pobjednici

Preporučio bih jednu pekaru Banjalučanima i svima koji se nađu u glavnom gradu, a žele nešto zdravo i kvalitetno da pojedu. To je mala pekara 'Uranak' u zoni centar 1, Vase Pelagića 24.
Imaju tople i ukusne integralne pite i ljevuše (heljda, kukuruz, pšenica.. - krompir, zelje, tikvice..), integralni hljeb, integralne grickalice sa sjemenkama, posno integralno pecivo punjeno povrćem i još po nešto dobro. Rade od 7:00 do 17:30, subotom skraćeno. Cijenu su stvarno jeftine.
Pored 3 restorana zdrave hrane u BL, ova pekara je još jedna lokacija gdje čovjek može nešto kvalitetno prezalogajiti. Čim obnovimo teokratiju, biće ih još više.

Miroljube, junače nad junacina,
Koji konkordans za proučavanje Svetog Pisma preporučuješ?

Laki
Da li je Bog stvrdnuo faraonovo srce?

Kada faraon odbije da oslobodi Božji narod iz ropstva, većina engleskih prevoda kaže da je „Gospod stvrdnuo faraonovo srce i ovaj nije poslušao“ Mojsijev zahtev za slobodom (Izlazak 9:12). Hebrejska reč koja se ovde koristi za „stvrdnuo“ je חזק (hazaq), a za „srce“ se koristi „לב (lev). Kada čitamo da je Gospod „stvrdnuo faraonovo srce“, pomislimo da je Bog prisilio faraona da postupa na određeni način; zvuči kao da je faraon pustio Izraelce da idu, ali ga Bog zaustavlja pregazivši njegovu autonomiju.

Međutim, umesto „stvrdnuo“, hazaq doslovno znači „ojačati“, a zajedno sa „srcem“, lev može da znači i „želju“ ili „volju“. Tako bi jednako validan prevod bio da je „Gospod ojačao faraonovu volju“. Da li primećujete razliku? Kada Bog jača faraonovu volju ne znači da ga je Bog prisilio da radi nešto protiv svoje volje, već upravo suprotno: to je već bila faraonova volja da Izraelce drži porobljene, pa je Bog ojačao njegovu volju koja je već postojala.

Ako biste oprostili nešto grubu analogiju, postoji poznata priča o roditeljima koji su uhvatili svoje tinejdžere kako puše. Umesto da im oduzmu cigarete, roditelji kažu: „Znači, želiš da pušiš cigarete, zar ne? Pa sad ćemo se potruditi da prođeš kroz ceo paket!“. Roditeljska logika je takva da će se tinejdžer toliko razboleti da nikada više neće poželeti još jednu cigaretu.

Iako ne preporučujem ovu metodu za vaspitavanje tinejdžera... ona funkcioniše kao analogija zato što je ovo u suštini upravo ono što Bog (roditelj) radi faraonu (tinejdžeru): Bog kaže: „Znači, odbijaš da pustiš moj narod? U redu, onda ću ojačati tvoju tvrdoglavu volju i posmatrati kako prolaziš kroz čitav niz bolesti!“ Bog ne oduzima faraonu slobodnu volju kada ovaj odbija da pusti narod; pre svega, Bog ojačava ili učvršćuje tu volju.

Originalni tekst na engleskom se nalazi na sledecem linku:

https://israelbib...ohs-heart/

Miroljub Petrovic
princ7 - poruka glasi:

Miroljube, Koji konkordans za proučavanje Svetog Pisma preporučuješ?

Najbolji je Strongov konkordans. Ja ga koristim preko sajta:

https://www.bluel...bible.org/

Cerovic
Pomaze Bog Miroljube! Izvinjavam se unapred ako vec postoji ovakvo ili slicno pitanje, nisam ga video.

U slobodno vreme bavim se sportom i vec duze vreme pokusavam da se ugojim. Jedem namirnice sa malo vise zivotinjskog od biljnog porekla. Tek kada pojedem 5-6 obroka dnevno se ugojim, ispod toga samo smrsam.

Citao sam neke knjige dr Milisava Nikolica, pa sam saznao da su namirnice biljnog porekla mnogo zdravije i bolje od zivotinjskog porekla, ali nigde nisam naisao na ovaj problem. U njegovom predlozenom jelovniku postoje samo 3 obroka (2 veca i 1 manji). Da li je moguce ugojiti se sa takvom ishranom i dobiti vecu (normalniju) kilazu? Da li ce takva ishrana "korigovati" moj metabolizam i pomoci mi da se lakse ugojim?

Unapred hvala da odgovoru.

Miroljub Petrovic
Cerovic - poruka glasi:

Pomaze Bog Miroljube! Izvinjavam se unapred ako vec postoji ovakvo ili slicno pitanje, nisam ga video.

U slobodno vreme bavim se sportom i vec duze vreme pokusavam da se ugojim. Jedem namirnice sa malo vise zivotinjskog od biljnog porekla. Tek kada pojedem 5-6 obroka dnevno se ugojim, ispod toga samo smrsam.

Citao sam neke knjige dr Milisava Nikolica, pa sam saznao da su namirnice biljnog porekla mnogo zdravije i bolje od zivotinjskog porekla, ali nigde nisam naisao na ovaj problem. U njegovom predlozenom jelovniku postoje samo 3 obroka (2 veca i 1 manji). Da li je moguce ugojiti se sa takvom ishranom i dobiti vecu (normalniju) kilazu? Da li ce takva ishrana "korigovati" moj metabolizam i pomoci mi da se lakse ugojim?

Unapred hvala da odgovoru.

Covek ne treba da se goji i da bude kao neki buzdovan kojeg je video na televiziji, nego da bude zdrav. Kada je covek zdrav, onda njegov organizam dolazi na potrbnu i pozeljnu kilazu. Neki ljudi su po fizionomiji vitki i vizljasti, a neki krupniji i robusniji. Dakle, batali govedj iizgled koji ti je demon ubacio u glavu i bavi se zdravljem, a bilduj svoj karakter.

filipfromstariras
Miroljube , u Bibliji je opisano stvaranje , ali ne pise "opsirnije" sta se tu izdesavalo... Ali kada sam citao knjigu "Ispovest palog andjela" tamo su opisani neki dogadjaji malo detaljnije...Da li si ti cuo za tu knjigu i ako jesi da li se ona moze shvatiti ozbiljno ili su tamo iznete neke netacne informacije? Meni deluje kao da nam je tu pisac malo prosirio dogadjaje iz Biblije.

Miroljub Petrovic
filipfromstariras - poruka glasi:

Miroljube , u Bibliji je opisano stvaranje , ali ne pise "opsirnije" sta se tu izdesavalo... Ali kada sam citao knjigu "Ispovest palog andjela" tamo su opisani neki dogadjaji malo detaljnije...Da li si ti cuo za tu knjigu i ako jesi da li se ona moze shvatiti ozbiljno ili su tamo iznete neke netacne informacije? Meni deluje kao da nam je tu pisac malo prosirio dogadjaje iz Biblije.

Knjiga je korektna i napisana na osnovu i drugih biblijskih tekstova koji ukazuju na dogadjaje sa pocetka stvaranja.

JelenaSimic123
Поздрав,

Да ли је тачно да ноге од кокошки имају калцијума и да је здраво пити воду у којој су се кувале?

Miroljub Petrovic
JelenaSimic123 - poruka glasi:

Поздрав,

Да ли је тачно да ноге од кокошки имају калцијума и да је здраво пити воду у којој су се кувале?

Naravno da su noge od kokoske nesto najzdravije sto postoji u prirodi. Jos ako se kuvaju u vodi, onda sa tom vodom mozete da se polivate po glavi i da se podmladite, pa da od babe postanete devojka.

illyrian_
Jel mozete da mi posaljete linkove svih knjiga Haruna Jahija koje ste objavili? Trazio sam po sajtu, ali nasao sam samo Obmanu evolucije i Cudo imunog sistema Smile

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 1.43 sekundi!