Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Canyon
Dobar dan, rekli ste da je post odricanje od jela i molitva. E sad, mene zanima kad treba postiti, kad se mora postiti i da li se moze postiti kad se to pozeli?

Miroljub Petrovic
Canyon - poruka glasi:

Dobar dan, rekli ste da je post odricanje od jela i molitva. E sad, mene zanima kad treba postiti, kad se mora postiti i da li se moze postiti kad se to pozeli?

Post je obavezan jednom godisnje na praznim Dan ociscenja (Jom kipur), a moze da se posti kad god covek oseti potrebu za tim.

caki
Miroljube, poslao sam ti privatnu poruku ako mozes da mi odg. Unapred hvala
Caki

Miroljub Petrovic
caki - poruka glasi:

Miroljube, poslao sam ti privatnu poruku ako mozes da mi odg. Unapred hvala

Nista nije stiglo, javi se na e-mail:

Laki
ISAK ASIEL: Zapad udara na Gračanicu, kao i na naš Jerusalim

http://www.novost...0%B8%D0%BC

Vojin11
Gospodine Petrovicu,u prosloj emisiji kada ste gostovali kod Tese,rekli ste da planirate da cete napraviti video sa bivsim vojnikom Jugoslavije o prezivljavanju.Zanima me da li cete to snimiti ovog leta,ili kasnije?Hvaa unapred

Miroljub Petrovic
Vojin11 - poruka glasi:

Gospodine Petrovicu,u prosloj emisiji kada ste gostovali kod Tese,rekli ste da planirate da cete napraviti video sa bivsim vojnikom Jugoslavije o prezivljavanju.Zanima me da li cete to snimiti ovog leta,ili kasnije?Hvaa unapred

Trebalo bi ovog leta. Vec smo trebali da snimimo ali je covek bio zauzet. Dakle, ne zavisi od mene, dogovor je da mi se javi pa da to snimimo. Cuo sam se prekjuce sa njim i rekao mi je da ce me zvati u toku narednih par sedmica da to snimimo.

Kortan
Miroljube da li je istina da su kamere na laptopu i uopšte sve webcam kamere nesigurne i da ih je moguće hakovati? I kako da se odbranimo od ovoga?

Miroljub Petrovic
Kortan - poruka glasi:

Miroljube da li je istina da su kamere na laptopu i uopšte sve webcam kamere nesigurne i da ih je moguće hakovati? I kako da se odbranimo od ovoga?

Tehnologija koja se koristi prvo se koristila za vojne svrhe, a kada je tehnologija uznapredovala, staru tehnologiju su ponudili narodu da kupuje ,a to su ovi kompjuteri, telefoni i dr. Vrlo je moguce da mogu da nas posmatraju i prisluskuju preko kamera i mikrofona telefona i kompjutera, ali ako ne radis nista nemoralno, nema sta da se brines. Mog usamo da cuju nesto pametno pa da se neko od njih obrati Bogu.

Ljusa
Сањао сам ноћас како се помера завеса. Пошто сам у сну знао да то раде демони. Говорио сам да престане да помера завесу. Завеса се и даље померала ка десно. Ја опет, стани. И даље се помера завеса ка десно. На крају се изнервирам и зграбим завесу. У међувремену се сан завршио, пробудио сам се и наставио да спавам. Шта ово значи?

Miroljub Petrovic
Ljusa - poruka glasi:

Сањао сам ноћас како се помера завеса. Пошто сам у сну знао да то раде демони. Говорио сам да престане да помера завесу. Завеса се и даље померала ка десно. Ја опет, стани. И даље се помера завеса ка десно. На крају се изнервирам и зграбим завесу. У међувремену се сан завршио, пробудио сам се и наставио да спавам. Шта ово значи?

Znaci da ces kad porastes da otvoris prodavnicu zavesa, ali da ce biznis da ti propadne. Zato bolje kreni sa prodajom tepiha i lustera, kad porastes.

Prizrenac
Profesore da li bi bio greh kada bih ja kao Hriscanin procitao Kuran?

DM87
U emisiji na BAlKAN INFO kanalu pomenuo si jednog americkog rabina koji je ,ne mogu da se setim, napisao knjigu ili je preveo bibliju sa hebrejskog na engleski. Kako se zove taj covek i kako se zove knjiga? Verovatno moze da se kupi na amazon-u u kindle fomatu.

Miroljub Petrovic
Prizrenac - poruka glasi:

Profesore da li bi bio greh kada bih ja kao Hriscanin procitao Kuran?

Iako islamsku religiju uvazavam zbog mnogih prakticnih dobrih stvari koje upraznjavaju, a koje su ispraven po Bibliji, nemam lepo misljenje o Kuranu jer se u njemu, pored nekih tacnih izjava, nalaze i netacne. Kuran moze da cita neko ko je duhovno stabilan i teoloski jak, pa da zna da raspozna istinu od neistine, a takvih nema mnogo. Ali svako neka radi po svojoj savesti.

Miroljub Petrovic
DM87 - poruka glasi:

U emisiji na BAlKAN INFO kanalu pomenuo si jednog americkog rabina koji je ,ne mogu da se setim, napisao knjigu ili je preveo bibliju sa hebrejskog na engleski. Kako se zove taj covek i kako se zove knjiga? Verovatno moze da se kupi na amazon-u u kindle fomatu.

On nije rabin nego mesijanski Jevrejin, zove se David Stern. Njegov prevod Biblije je najbolji engleski prevod.

Vatrogasac
Ako je zemlja mladja od sunca , meseca i zvezda , kako to da se zemlja okrece oko sunca? Gde je tu logika? Oko cega se okretala kad sunca nije bilo?Jer znamo da je sunce mesec i zvezde, po bibliji, stvoreno tek cetvrtog dana.
Onda kako to, rekao si u jednom od predavanja, da je zemlja pre potopa bila okruzena vodenim omotacem.Zasto sad mislis da nije? Kako je mogla svetlost da prodre do zemlje preko vode,to sigurno nije bio omotac debljine od 1 metra ,logicno razmisli da li je moguce zagrejati takvu planetu i osvetliti ako postoji voda izmedju.Jer voda reflektuje svetlost ujedno i na dubini od 150-200m vec vlada sumrak ,a i voda kao takva u ovoj takozvanoj "govedjoj nauci" u tim slojevima ne bi mogla da postoji ako je sunce "van" , i sam znas da u tim visinama u termosferi su temperature od 2500 stepeni celizijusa, ta voda bi brzo ispraila .Takodje , da li je moguce da dve sredine sa razlicitim pritiskom budu jedna do druge bez ikakve barijere? Zar pritisak uvek ne tezi da se izjednaci?Pa kako to da zemljina atmosfera koja ima odredjeni pritisak "atmosferski pritisak" , moze da bude pored vakuma ,tj. svemira bez ikakve barijere , jer kao sto znamo astronauti tu prolaze bez ikakve smetnje?
Nemoj da me shvatis pogresno , ja se slazem oko mnogo stvari sa tobom i trudim se da promenim nacin zivota i uspevam , zahvaljujuci tebi i tvojim predavanjima, ali samo oko jedne stvari se ne slazemo , sto ne znaci da ja tebe i tvoje misljenje ne cenim, zato i tebe pitam ovde. Pozdrav i svako dobro!
Izmenio/la Vatrogasac na 26.06.2018 22:04

Pajdo
Bato doktore legendo, evo kakav si primjer dao ovim mladićima, svaka čast! Ljudi svi koji niste, pogledajte ove zdrave mladiće kako pričaju lijepo moralno, kako zdravo žive, a ne bave se sportom definitivno sve pohvale!

https://www.youtu...bpBMZepJ90

Andjela Miletic
Kada trebamo da napravimo neke odluke u životu, i dvoumimo se, kako da izaberemo jednu ili drugu stvar. Kako možemo znati, koje je bolje? Na primer ja sam molila da bih znala šta je bolje za mene, ali još nisam sigurna u taj pastupak. Da li trebamo da postupamo kada se pomolimo uvece i ujutru sto nam prvo dodje na um to da izaberemo?

http://Andjicanikolic@icloud.com
Miroljub Petrovic
Vatrogasac - poruka glasi:

Ako je zemlja mladja od sunca , meseca i zvezda , kako to da se zemlja okrece oko sunca? Gde je tu logika? Oko cega se okretala kad sunca nije bilo?Jer znamo da je sunce mesec i zvezde, po bibliji, stvoreno tek cetvrtog dana.

To sto pitas su tehnicka i nebitna pitanja. Postoji bezboj mogucnosti kako je to moglo da izgleda sa aspekta danasnje fizike. Evo jedne mogucnosti:

Nije potrebno sunce da bi postojala Zemlja. U pocetku je Bog stvorio nebesa (doslovno dva neba) i Zemlju, i bila je tama. Verovatno se Zemlja okretala oko svoje ose. Onda je prvog dana Bog stvorio svetlost o kojoj ne znamo mnogo. Dakle, zemlja se okretala oko svoje ose i u odnosu na svetlost koja je postojala bio je dan i noc. Cetvrtog dana stvaranja Bog je stvorio sunce, mesec i zvezde u odnosu na Zemlju, i podesio da se Zemlja okrece oko sunca, a prvobitnu svetlost je ukinuo. Dakle, kao sto majka ukine svoje mleko detetu pa ga prebaci na hranu iz prirode, tako je slicno i Bog uradio sa svetloscu.

Onda kako to, rekao si u jednom od predavanja, da je zemlja pre potopa bila okruzena vodenim omotacem.Zasto sad mislis da nije? Kako je mogla svetlost da prodre do zemlje preko vode,to sigurno nije bio omotac debljine od 1 metra ,...

Nigde nisam rekao da sada ne mislim da je bio vodeni omotac oko zemlje. U Bibliji jasno pise da je Bog razdvojio vodu pod svodom (koji naziva "nebo") od vode nad svodom. Dakle, postojala je neka vrsta vode znad atmosfere. Naveo sam misljenje fizicara dr Josepha Dillowa koji je radio studiju o vodenom omotacu u svojoj knjizi "Waters Above" gde je izneo svoje misljenje i zakljucak da je vodeni omotac bio debeo oko jedan metar. Postoje razna misljenja o tome. Jedno je vezano za asteroidni pojas, koji je sacinjen od leda, pa neki smatraju da je vodeni onotac bio u formi leda koji je za vreme Potopa razbijen, itd, itd. Ja sam samo naveo ono sto pise u Bibliji i neka razmisljanja vezano za vodeni omotac. Ali ponavljam, to se tehnicna periferna pitanja. Bitno je da nista sto pise u Bibliji nije u suprotnosti sa naukom i zdravim razumom, a to sto ne znamo neke tehnicke detalje vezano za Stvaranje, to je skroz nebitno, to cemo saznati jednog dana.

Miroljub Petrovic
Andjela Miletic - poruka glasi:

Kada trebamo da napravimo neke odluke u životu, i dvoumimo se, kako da izaberemo jednu ili drugu stvar. Kako možemo znati, koje je bolje? Na primer ja sam molila da bih znala šta je bolje za mene, ali još nisam sigurna u taj pastupak. Da li trebamo da postupamo kada se pomolimo uvece i ujutru sto nam prvo dodje na um to da izaberemo?

Svrha molitve je da pomogne coveku da duhovno ojaca i da Bog stvori okolnosti da covek resi problem. Kljuc resenja problema je znanje, dakle da covek razume kako sistem funkcionise i kako se problemi resavaju, a ne da se moli Bogu i da "trazi znak" da je ono sto on zeli ispravno. Problem se resava tako sto se poznaje Biblija i konsultuju stariji i iskusniji ljudi. Molitva ima svrhu ako covek uci teologiju i radi na sebi da ide u pravom smeru, a molitva teoloski nepismenog coveka je komunikacija sa demonima jer se takav covek oslanja na osecanja, a ne na razum i znanje.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 1.02 sekundi!