Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
filipfromstariras - poruka glasi:

Miroljube, možeš li nešto više reći o sukobu Izraela i Palestine , šta je bio povod za taj sukob.

Termin "Palestina" su uspostavili Rimljani u 2. veku kada su proterali Jevreje iz Izraela, nakon njihove pobune protiv Rimljana pod vodstvom Bar Kohbe. Time su hteli da zatru svaki spomen na Izrael i Jevreje, pa su tu teritoriju nazvali "Palestina". Izmedju dva svetska rata, kada je intenzivno delovao cionisticki pokret i radio na tome da se Jevreji vrate u svoju zemlju, rimska crkva je izmislila "palestinsku naciju", kao sto ce u to vreme izmisliti i crnogorsku i makedonsku naciju (albanska i hrvatska nacija su izmisljene krajem 19. i pocetkom 20. veka). Kao sto su makedonska, albanska, crnogorska i hrvatska nacija (a pre toga madjarska, rumunska i bugarska) izmisljene sa ciljem odvajanja od srpskog tkiva i prisajedinjenju papskoj armadi (jer sve te nacije su se tokom istorije borile protiv Srba, koji su ih smatrali izdajnicima i otpadnicima), tako je od Arapa koji su ziveli u Izraelu, a bilo ih je jako malo, stvorena "palestinska nacija" koju podrzava Vatikan.

Evropska Unija, koja je stvorena od strane Vatikana kao zelja da se obnovi rimsko carstvo (to je isto pokusano i preko Hitlera), dakle ta EU najvise novca po glavi stanovnika danas investira u Gazu, pa onda na Kosovo, to su zvanicni podaci. Cilj je unistenje Izraela (kao sto je cilj i unistenje Srbije), ovakvog kakav jeste, i stvaranje drzave koja ce biti lojalna Vatikanu.

I kako komentarišeš ovo što se dešava u Francuskoj između jevreja i muslimana?

Francuska je "najstarija katolicka cerka", koja je krajem 18. veka potpala pod uticaj masona (nakon francuske revolucije), ali uticaj papstva nikada tamo nije nestao i stalno je jacao, tako da svi sukobi muslimana i Jevreja su inicirani delovanjem rimske crkve, odnosno jezuita, sa ciljem unistenja onih koji su najtezi za asimilaciju - Jevreja, a jezuiti cine zvanicnu armiju rimske crkve i koji rade prljave poslove za svoju crkvu.

Procitaj moju kratku kjnigu "Ko vlada svetom" imas je na mom sajtu www.miroljubpetro...

Djuka
Pozdrav
Kakvu "taktiku" mi predlazete u "borbi" protiv mog okruzenja, posto oni ne podrzavaju da mlad covek zivi u selu, citanje Biblije, da se hrani zdravom hranom? Kako da ih navedem na pozitivne stvari, da promene karakter? Ili treba da gledam svoja posla, molim Bogu i svojim zivotom da im dam primer?

Marrkkoooo
Evoo jedna odlicna pesma koja ima duboku poruku,
https://www.youtu...F0fT8gWuZo
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 15.06.2018 16:07

Miroljub Petrovic
Djuka - poruka glasi:

Pozdrav
Kakvu "taktiku" mi predlazete u "borbi" protiv mog okruzenja, posto oni ne podrzavaju da mlad covek zivi u selu, citanje Biblije, da se hrani zdravom hranom? Kako da ih navedem na pozitivne stvari, da promene karakter? Ili treba da gledam svoja posla, molim Bogu i svojim zivotom da im dam primer?

Najbolje da nista ne pricas, da gledas svoja posla, a ko je pametan on ce prepoznati u tvom nacinu zivota on osto je dobro i pitace te za misljenje. Dakle, mi smo kao Jevreji u nacistickoj Nemackoj, gledaju na nas koji necemo da se drogiramo i kurvamo kao da smo nenormalni. Zato cuti i sklanjaj se, i gledaj svoja poslao.

Ljusa
Miroljub Petrovic - poruka glasi:
Posto je bio u ljubicastom odelu onda to sigurno nije bio demon. Demoni se javljaju u svim drugim bojama, samo ne u ljubicastoj. Dakle, bice od tebe prorok.

Пророк? Један од она два пророка која ће убити у задња времена. И тело ће ми лежати три дана. Хе хе.

Шта ви Мирољубе мислите о односу Америке и Израела? Ако су сви протиб Израела, зашто САД је њихов савезник? Трамп је и признао Јерусалим као главни град Израела.

Miroljub Petrovic
Ljusa - poruka glasi:

Шта ви Мирољубе мислите о односу Америке и Израела? Ако су сви протиб Израела, зашто САД је њихов савезник? Трамп је и признао Јерусалим као главни град Израела.

Postoji vekovni sukob izmedju dobra i zla, Boga i Sotone, Jerusalima i Vavilona. Kao sto je Kain ubio Avelja, tako i kroz celu istoriju satanisti idu da uniste Bozji narod. Bozji narod nisu oni koji su savrseni, nego oni koji jos imaju osecaj za moral i pravdu. Danasnji Vavilon je Vatikan koji promovise religiju Vavilona, o cemu imas detaljnije u knjizi sa donjeg lonka:

http://www.cps.or...ge/vmr.zip

Tokom istorije, najvise su na udaru Vatikana bili Jevreji, Srbi (narocito cetnici) i protestanti, i svi oni su nalazili utociste u Americi, gde Vatikan dugo godina nije imao upliv. Sada se situacija promenila, i Vatikan ima veliki utocaj u Americi i zato Amerika polako postaje buzdovan u rukama Vatikana protiv svih vatkanskih neprijatelja. Tako je Amerika odradila prljav posao za Vatikan na prostoru bivse Jugoslavije i slomila Srbe sa kojima Vatikan preko EU nije mogao da izadje na kraj. Amerika misli da ce takvim ustupcima smanjiti pritisak kojim je Vatikan pritiska, ali od toga nema nista. To je kao prica: "ako priznate Kosovo, ostavicemo vas na miru". Pa oni su sve postignute sporazume i potpisane dogovore pogazili. Otimali su redom sve teritorije - Krajinu, BiH, CG, Makedoniju, a pre toga Skadar i Albaniju.

Dakle, stvari se odvijaju u tom smeru da ce Amerika potpuno potpasti pod kontrolu Vatikana i preuzeti ulogu jezuita - armije rimske crkve. To je i biblijsko prorocanstvo iz 13. poglavlja Otkrivenja, gde se spominju dve zveri - prva, koja simbolizuje rimsku crkvu i sve njoj lojalne drzave (EU, Juzna Amerika, islamski teroristi koji ratuju protiv Izraela...) i druga, mlada zver (Amerika je formirana krajem 18. veka) koja "svu vlast prve zveri cini pred njom" (radi za prvu zver).

Dakle, Izrael ce uskoro ostati bez podrske Amerike i onda ce morati da se okrene svome Bogu. Po meni, Rusija i Kina su isturena odelenja Amerike, i kad Amerika padne, pasce i Rusija i Kina, koji sada igraju igru sa Amerikom.

Amerika je danas najoklevetanija zemlja na svetu bas zato sto Vatikan sprovodi kampanju protiv Amerike, kao sto je tokom istorije sprovodio kampanju protiv Jevreja i Srba pa su postali najomrazeniji.

Amerika sada cini poslednje trzaje u podrsci Izraelu, ali mislim da to nece dugo trajati i da je Amerika pred kapitulacijom u odnosu na Vatikan.

Srbija je preostala kao jedina koja na Balkanu nesto kontrira Vatikanu, tajno podrzana od Amerike, Rusije i Kine, ali ako se ne okrene Bogu, i ako Bog ne ucini neko cudo, Srbiji nema spasa. Docice na vlast nove dosmanlije koje ce biti 100% lojalne EU i Vatikanu, a onda cemo svi mi, koji ne podrzavamo satanizam, ici pod mac.

DjujicPopo
Мирољубе дуже време ме већ занима зашто Бог није хтео да прими поклоне од Каина, он се потрудио за његове док Авељ је узео јагње и дао га.
Мудрост је склањати се од зла.

Miroljub Petrovic
DjujicPopo - poruka glasi:

Мирољубе дуже време ме већ занима зашто Бог није хтео да прими поклоне од Каина, он се потрудио за његове док Авељ је узео јагње и дао га.

Govorio sam o tome ali nisi citao forum od pocetka. Bog je rekao prvim ljudima da kada pocine greh treba da prinesu na zrtvu cistu zivotinju koja predstavlja Mesiju koji ce biti zrtvovan. Kain je prineo na zrtvu plodove zemlje, a ne zivotinju, jer je Sotona hteo preko njega da posalje laznu poruku narednim generacijama.

hrubik miroslav
http://vecnostitr...a.html?m=1

Prizrenac
Pozdrav Miroljube, mene zanima kako uopste mi mozemo da razumemo nacin kako da se borimo protiv svih nasih slabosti. U Svetom Pismu mi vidimo da su ljudi slaba bica, toliko slaba da je to cak i apsurdno. Covek je odbacio Boga mozemo reci i pre nego sto ga je stvorio, zatim imamo kroz celu Bibliju pricu gde vidimo da ljudi koji su bili pred samim Bogom su bili neposlusni. Svi proroci su bili takvi da su pisali o osudama Izrailju i njihovom neposlusnoscu, a Izrailj je simbol za Boziji narod. Pa ko su onda Boziji ljudi, jel ih ima uopste. Mi ne mozemo uzeti samo Sveto Pismo sa aspekta zakona po principu da vrsimo neke obrede koji su vazni,jer se oni odnose vise na neke formalne stvari, a tesko mozemo da imamo neki standard sto se tice unutrasnjeg stanja coveka. Nas karakter, strasti, lose i dobre osobine su kod svakoga drugacije i to je nesto sto je toliko specificno da bi mi mogli tek tako da kazemo ovako treba da bude da bi bio moralan i to je to. Sa aspekta Svetog Pisma mi nijedno dobro delo sto uradimo ne treba javno da kazemo, tako kaze Isus. Koliko je to tesko u stvari, jer svi mi volimo i da se pohvalimo i da budemo najbolji. Bog kaze da je ponositost greh, a ko to jos ne voli da se ponosi sa nekim svojim dobrim delima? Mene buni kada se kaze da se mi spasavamo samo Bozijom miloscu, a ne nasim delima, sto znaci da koliko god se mi trudili zapravo to nije dovoljno, zar ne? Kako naci motiv u takvom razmisljanju, kada smo svi mi onda zapravo gresni i da je ziveti Jevandjelski nesto skoro pa neostvarivo. Isus je za nas pojam, iako se kaze da je ipak bio samo covek. Ja ne znam coveka koji moze da kaze da nije uprljan bar necim u zivotu. A videli smo kako je Bog reagovao na prestupe Arona, Mojsija i ostalih poboznih ljudi.

sestiput
kako se rijesiti paukova i ostalih smaraca iz kuce?

http://nikolinabekic.mashaa@gmail.com
filipfromstariras
Miroljube , imam jedno pitanje koje se tiče naslednih bolesti. Imam druga koji ima Astmu , on je dobio tu bolest po rodjenju, ali je čudno što njegov otac to nema , a njegov deda i pradeda su isto imali Astmu od rodjenja. Ja sam mislio da su geni u pitanju, ali sam se onda setio one rečenice iz Biblije , kada Bog kaže da živimo po njegovim zakonima i da nikada nećemo biti bolesni. Ja razumem kada neko dobije neku bolest u toku života , ali zašto deca na rodjenju dobijaju te nasledne bolesti , ako ona nisu kriva ako su recimo njihovi preci dobili neku bolest zbog nezdravog života. Ili je to možda neko "prokletstvo" , i ako me ta reč više asocira na neke vradzbine i nešto što nema veze sa Bogom. Možeš li malo da objasniš te stvari? Hvala

Miroljub Petrovic

Odlicna pesma, a evo i kjnige koja opisuje pomenuti dogadjaj:

http://www.skript...velica.pdf

Miroljub Petrovic
Prizrenac - poruka glasi:

Pozdrav Miroljube, mene zanima kako uopste mi mozemo da razumemo nacin kako da se borimo protiv svih nasih slabosti.

Sve ti je lepo objasnjeno u Bibliji.

U Svetom Pismu mi vidimo da su ljudi slaba bica, toliko slaba da je to cak i apsurdno.

Nije tacno. Jov, Danilo i mnogi drugi su primer kako se mzoe pobediti i sam Sotona.

Covek je odbacio Boga mozemo reci i pre nego sto ga je stvorio, zatim imamo kroz celu Bibliju pricu gde vidimo da ljudi koji su bili pred samim Bogom su bili neposlusni.

Ljudi rodjeni na planeti na kojoj se reklamira satanizam vecinski biraju zlo, ali mi time ne treba da se bavimo, nego pametnim stvarima.

Svi proroci su bili takvi da su pisali o osudama Izrailju i njihovom neposlusnoscu, a Izrailj je simbol za Boziji narod. Pa ko su onda Boziji ljudi, jel ih ima uopste.

Retki su, ali ih ima. To je kao kada b ineka muva rekla: "Pa jel ima uopste orlova?" Naravno da ima, ali su manjina, a svako ko radi na sebi moze da postane orao.

Mi ne mozemo uzeti samo Sveto Pismo sa aspekta zakona po principu da vrsimo neke obrede koji su vazni,jer se oni odnose vise na neke formalne stvari, a tesko mozemo da imamo neki standard sto se tice unutrasnjeg stanja coveka.

Religija nisu obredi, kako to vecina misli, nego odgovornost da se zivot preuzme u svoje ruke.

Nas karakter, strasti, lose i dobre osobine su kod svakoga drugacije i to je nesto sto je toliko specificno da bi mi mogli tek tako da kazemo ovako treba da bude da bi bio moralan i to je to.

Postoji velika paleta grehova koje je Sotona razradio, ali plan ozdravljenja i zakon izdravlja za svakoga su isti.

Sa aspekta Svetog Pisma mi nijedno dobro delo sto uradimo ne treba javno da kazemo, tako kaze Isus. Koliko je to tesko u stvari, jer svi mi volimo i da se pohvalimo i da budemo najbolji. Bog kaze da je ponositost greh, a ko to jos ne voli da se ponosi sa nekim svojim dobrim delima?

Veca je slava kad te neko drugi pohvali, a kad se sam hvalis to ne vredi nista. Budale, koje nista pametno nisu uradile u zivotu, vole da se hvale.

Mene buni kada se kaze da se mi spasavamo samo Bozijom miloscu, a ne nasim delima, sto znaci da koliko god se mi trudili zapravo to nije dovoljno, zar ne?

Ne razumes koncept plana spasenja. M ism ospaseni zato sto se Bog zrtvovao za nas i omogucio nam da budemo spaseni, a svojim delima pokazujemo da li zelimo spasenje. Dakle, dela su vazna za spasenje jer njima pokazujemo koliko marimo za Bozju zrtvu za nas.

Kako naci motiv u takvom razmisljanju, kada smo svi mi onda zapravo gresni i da je ziveti Jevandjelski nesto skoro pa neostvarivo.

To je kao kad neko krene da uci hebrejski jezik i vidi ona slova, pa kaze: "Ja ovo nikad necu moci da naucim." A ustvari svako dete to moze da nauci. Dakle, ljudi su toliko demonizovani i isprepadani os strane Sotone da misle da nema sanse da nista korisno urade u zivotu.

Isus je za nas pojam, iako se kaze da je ipak bio samo covek. Ja ne znam coveka koji moze da kaze da nije uprljan bar necim u zivotu. A videli smo kako je Bog reagovao na prestupe Arona, Mojsija i ostalih poboznih ljudi.

Bog se ne bavi time ko je uprljan, nego ko radi na tome da bude bolji i ko tezi savrsenstvu.

Miroljub Petrovic
sestiput - poruka glasi:

kako se rijesiti paukova i ostalih smaraca iz kuce?

Ocisti kucu i nece ih biti, stavi komarnike na prozore i vrata.

Miroljub Petrovic
filipfromstariras - poruka glasi:

Miroljube , imam jedno pitanje koje se tiče naslednih bolesti. Imam druga koji ima Astmu , on je dobio tu bolest po rodjenju, ali je čudno što njegov otac to nema , a njegov deda i pradeda su isto imali Astmu od rodjenja. Ja sam mislio da su geni u pitanju, ali sam se onda setio one rečenice iz Biblije , kada Bog kaže da živimo po njegovim zakonima i da nikada nećemo biti bolesni. Ja razumem kada neko dobije neku bolest u toku života , ali zašto deca na rodjenju dobijaju te nasledne bolesti , ako ona nisu kriva ako su recimo njihovi preci dobili neku bolest zbog nezdravog života. Ili je to možda neko "prokletstvo" , i ako me ta reč više asocira na neke vradzbine i nešto što nema veze sa Bogom. Možeš li malo da objasniš te stvari? Hvala

Astma niej nasledna bolest. Pusti sta lupaju polupani lekari. Dete ima astmu jer je doraslo u prljavim uslovima (porodilistu, a kasnije u kuci), jelo vestacko mleko i ostalo smece ,pa vakcine... Problem moze da se resi ako dete pocne zdrav oda zivi.

MiroslavBG89
Pozdrav gospodine Miroljube, zanima me da li je poznato da se neko izlecio od side postupkom kakav je opisan u knjizi Mlisava Nikolica.
Takodje me zanima sta mislite o filmu Banovic Strahinja i o njegovom cinu kada je oprostio prevaru svojoj zeni. Da li je ispravno postupio.

Miroljub Petrovic
MiroslavBG89 - poruka glasi:

Pozdrav gospodine Miroljube, zanima me da li je poznato da se neko izlecio od side postupkom kakav je opisan u knjizi Mlisava Nikolica.

Bilo je nekih pacijenata koji su boloval iod side i dosli kod nas, ali ne znam da li su primenili program i da li ozdravili, nisu se vise javljali. Sigurno da sida moze da se resi na prirodan nacin.

Takodje me zanima sta mislite o filmu Banovic Strahinja i o njegovom cinu kada je oprostio prevaru svojoj zeni. Da li je ispravno postupio.

Nije los film, iako ne verujem u istoricnost dogadjaja vezano za preljubu njegove zene i njegov "oprostaj". Taj film su pravili komunisti da devalviraju srpske junake i istoriju.

DragutSrbija
Поштовање докторе Мирољубе.
Шта бисте ви посаветовали одакле да се учи Хебрејски језик од куће?

Miroljub Petrovic
DragutSrbija - poruka glasi:

Поштовање докторе Мирољубе.
Шта бисте ви посаветовали одакле да се учи Хебрејски језик од куће?

http://www.cps.or...rejski.htm

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 1.00 sekundi!