Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Barjaktarevic - poruka glasi:

http://www.rts.rs...krice.html

Čika Miroljube, šta mislite, jel ovaj general jedan od onih Egipćana koji su krenuli u poteru za Jevrejima, ili se pak radi o nekom drugom vremenskom razdoblju?

Nema o cemu drugom da se radi, u pitanju je jos jedna potvrda biblijskog izvestaja.

Ak47
Pomaze Bog. Gospodine Miroljube da li je biljka zova ili preciznije sok od zove Å¡tetan za muskarce i musku djecu tj. njihovu plodnost. Hvala Vam unaprijed. Wink
Ak47

Miroljub Petrovic
Ak47 - poruka glasi:

Pomaze Bog. Gospodine Miroljube da li je biljka zova ili preciznije sok od zove Å¡tetan za muskarce i musku djecu tj. njihovu plodnost. Hvala Vam unaprijed. Wink

Ha ha kakvi stetan, nemoj da citas budalastine po internetu.

croat21
S kojim se točno stvarima ne slažete sa Tomislavom Terzinom?
Smile

filipfromstariras
Pozdrav za Dr.Miroljuba i sve clanove foruma, pre nekoliko minuta sam video na pumpi na autoputu osobu ometenu u razvoju, ili osobu sa "Daunovim sindromom" , pa me zanima sta dovodi do tog poremecaja kod ljudi , da li to ima veze za losim nacinom zivota (cigarete, alkohol...) majke ili oca deteta ili je to nesto drugo ? Hvala

Miroljub Petrovic
croat21 - poruka glasi:

S kojim se točno stvarima ne slažete sa Tomislavom Terzinom?

Mogao bih da nabrajam do ujutru. Kaze da "naukom ne moze da se dokaze kako je nastao zivot, jer se nauka bavi eksperimentom (ponavljanjem u laboratoriji) i posmatranjem, a niko ne moze da ponovi u laboratoriji nastanak zivota ili da posmatra u prirodi nastanak prvog zivota". To su zakljucci koji proizilaze iz govedje ateisticke definicije nauke. Nauka je po definiciji "primenjena logika", a ne ono sto ateisticki mentori lupetaju. Dakle, ako bismo se vratili 200 godina u proslost i pokazali naucnicima onog vremena kompjuter, jel bi oni trebali da zakljuce da "ne znaju kako je nastao kompjuter, jer ne mogu da ga sklope u laboratoriji i ne mogu da mu naprave softver, a takodje nigde u prirodi ne mogu da vide njegov nastanak"? To su nebuloze.

Sama informacija u zivim organizmima dokazuje da postoji Veliki Um koji je stvorio tu informaciju i to je bio razlog zasto je najpoznatiji svetski ateista dr Entoni Flu postao religiozan. A da ne pricamo o slozenosti zivih sistema, ukljucujuci i one najprostije kao sto su bakterije. Dakle, nauka jasno dokazuje da Bog postoji i o tome sam govorio u mojim knjigama i predavanjima mnogo puta.

Pa pitanje Potopa. Kaze da je Bog poslao asteroid da probije vodeni omotac koji je postojao oko Zemlje, i tako je izazvao Potop, i kao dokaz navodi neki lokalitet u juznoj Americi ili ne znam vec gde, gde se "vide" tragovi udara asetroida. To je klasican pokusaj da se evolucionisticko objasnjenje unistenja dinosaurusa pomiri sa biblijskim. Nikakav asteroid nije izazvao Potop, niti moze to da uradi, niti postoji bilo kakav dokaz za udar asteroida na povrsini zemlje. Postoje odredjene geoloske strukture koje ukazuju da je posle Potopa po neki meteor udarao u Zemlju, ali posle Potopa, a pre Potopa jednostavno nije moguce dokazati udare asteroida i kometa jer je sve zatrpano vodenim sedimentima koje su natalozile vode Potopa.

Pa kaze kako "ne moze da se dokaze ni da je Zemlja ravna ni da je okrugla". To moze da kaze samo neko ko nema elementarna znanja iz fizike i astronomije.

I da ne nabrajam dalje. Kada bih morao, pre bih slusao Dejana Lucica kako lupeta nego njega.

Terzin je klasican karijerista, rob sistema, koji pazi sta prica da ne bi izgubio robovski posao na nekom govedjem fakultetu u Kanadi. Znam ga jos od pre 25 godina, i onda je takav bio. On deci na govedjem fakultetu predaje evoluciju, "a onda im kaze da razmotre i druge modele nastanka" i tu stane. A kad dodje u Srbiju prica nebuloze kojima ne promovise biblijski koncept nego neko pomirenje evolucionizma i Biblije. Po meni je on mnogo opasniji od klasicnih evolucionista.

Za njega bi najbolje bilo da se pokaje, da se vrati u Srbiju, da prestane da prica nebuloze, da pokrene neki svoj privatan posao, i da dostojanstveno brani Bibliju, a ne da se dodvorava satanistima koji kontrolisu zvanicnu nauku.

Miroljub Petrovic
filipfromstariras - poruka glasi:

Pozdrav za Dr.Miroljuba i sve clanove foruma, pre nekoliko minuta sam video na pumpi na autoputu osobu ometenu u razvoju, ili osobu sa "Daunovim sindromom" , pa me zanima sta dovodi do tog poremecaja kod ljudi , da li to ima veze za losim nacinom zivota (cigarete, alkohol...) majke ili oca deteta ili je to nesto drugo ? Hvala

Uzrok moze da bude nezdrav nacin zivota roditelja, ne samo majke, neadekvatno biranje bracnog druga (bolest u familiji), a moze i povreda deteta prilikom porodjaja od strane lekara.

petarlaz
Da li je vase predavanje Kako odbraniti Kosovo i Metohiju dostupno na internetu?

Miroljub Petrovic
petarlaz - poruka glasi:

Da li je vase predavanje Kako odbraniti Kosovo i Metohiju dostupno na internetu?

Na zalost, doslo je do greske u tehnici pa predavanje nije snimljeno.

Monarh
Zanima me nešto u vezi odnosa muža i žene.Apostoli pišu o tome u Bibliji, npr. apostol Pavle kaže u poslanici Efescima: "Žene neka budu poslušnu mužu kao Gospodu, jer je muž poglavar ženi kao što je Hristos poglavar crkvi - on kao spasitelj tog tijela.I kao što je crkva poslušna Hristu, tako neka žene budu poslušne muževima u svemu.Muževi, volite svoje žene kao što je Hristos volio crkvu i sebe predao za nju, da je posveti, čisteći je kupanjem u vodi, u riječi Božijoj, da dovede pred sebe crkvu u njenom sjaju bez mrlje ili bore ili bilo čega takvog, svijetu i bez mane.Tako i muževi treba da vole svoje žene kao svoje tijelo.Ko voli svoju ženu, voli samog sebe.Jer niko ne mrzi svoje tijelo, nego ga hrani i njeguje, kao i Hristos crkvu.Jer smo mi udovi njegovog tijela.Zato će čovjek ostaviti oca i majku i prionuće uz svoju ženu i njih dvoje postaće jedno tijelo.Velika je ta tajna.A govorim o Hristu i crkvi.Dakle, neka tako i svako od vas voli svoju ženu kao samog sebe, a žena neka duboko poštuje svog muža."

Prva Petrova poslanica, treća glava: "Tako i vi, žene, budite pokorne svojim muževima, da biste one koji nisu poslušni Božijoj riječi pridobile bez riječi svojim ponašanjem, kad vide vaše čisto ponašanje i duboko poštovanje.I neka vaš ukras ne bude u spoljašnjosti - u pletenju kose i ukrašavanju zlatom i haljinama - nego neka to bude tajna osoba srca odjevena u neraspadljivo ruho mirnog i blagog duha, koji je dragocijen u Božijim očima.Jer su se tako nekad ukrašavale i svete žene koje su se uzdale u Boga, pokoravajući se svojim muževima.Tako je i Sara bila poslušna Avramu i nazivala ga gospodarem.A vi ste njene kćeri ako činite dobro i ne bojite se nikakvog zastrašivanja.Tako i vi, muževi, živite u skladu sa onim što ste naučili, poštujući ih kao slabije posude, jer su i one s vama nasljednice nezasluženog dara života, inače će vaše molitve naići na prepreku."

Ima još na par mjesta teksta na ovu temu, ali biće preopširno ako budem apsolutno sve prepisivao iz Biblije.Zamolio bih vas da mi pojasnite analogiju između odnosa Hrista i crkve i odnosa muža i žene koja se spominje u poslanici Efescima.Još bih htio da mi kažete kako da jednog dana, pošto već neko vrijeme razmišljam o ženidbi, objasnim svojoj budućoj ženi ovaj odnos na način da ona to razumije, u slučaju da nije dovoljno teološki pismena, jer je ovo jako važna stvar i treba da predstavlja učenje kao osnovu svakog braka, a mnogim današnjim djevojkama i ženama je vjerovatno ovo malo teže za shvatiti.Hvala vam.

Lazar11
Profesore, koji je vas komentar na ovu vest.
...
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 10.06.2018 16:02

Miroljub Petrovic
Monarh - poruka glasi:

...
Ima još na par mjesta teksta na ovu temu, ali biće preopširno ako budem apsolutno sve prepisivao iz Biblije.Zamolio bih vas da mi pojasnite analogiju između odnosa Hrista i crkve i odnosa muža i žene koja se spominje u poslanici Efescima.Još bih htio da mi kažete kako da jednog dana, pošto već neko vrijeme razmišljam o ženidbi, objasnim svojoj budućoj ženi ovaj odnos na način da ona to razumije, u slučaju da nije dovoljno teološki pismena, jer je ovo jako važna stvar i treba da predstavlja učenje kao osnovu svakog braka, a mnogim današnjim djevojkama i ženama je vjerovatno ovo malo teže za shvatiti.Hvala vam.

U pitanju je deo zakona koji je Bog dao da bi brak bio skladan, a podrazumeva se da su muz i zena pobozni i moralni ljudi.

Ne mozes ti devojci ovo gore da "objasnis". To je ona trebala da nauci od majke. Ali danas ces tesko naci devojke koje su tome naucene. Ali ako se potrudis, nacices.

Miroljub Petrovic
Lazar11 - poruka glasi:

Profesore, koji je vas komentar na ovu vest.
...

Pomenuti tekst nisu pisali monasi (mnozina), nego jedan polupani monah. Nadje se jos po neki polupanac koji je zalutao u crkvu da pljuje po meni. Kad se nadju po neki polupanci da pljuju po predsedniku drzavu, zar ocekujes da i neki drugi budu postedjeni?

Miroljub Petrovic
Begovic - poruka glasi:

Помаже Бог Мирољубе, управо сам прочитао вашу књигу "Основи Теократије" до краја и проучио је још мало па бих хтео да вам поставим неколико питања.
1.Пост за време празника од 10 дана у ком се не једе у току дана, који је сличан муслиманским по мом мишљењу бесмислем ако могу тако рећи, јер се чини један од грехова када падне мрак бар из искуства са муслиманима јесте прождрљивост,јер јелте свако ко гладује цео дан постане прождрљив кад добије прилику да једе.Барем је то случај код већине ви ме исправите ако грешим :)

Nisi razumeo, u pitanju je post 10. dana 7. meseca koji treaje samo jedan dan, 24 sata, kada se nista ne jede i ne pije. Procitaj detaljnije o tome u knjizi Bozji praznici:
http://www.cps.or...aznici.pdf

2. Забрана творца о прављењу слика и кипова у религијске сврхе? Као и упућивање молитве мртвим предметима? Да ли наше силне иконе спадају у то? И молитве учињене пред истим ?

Tako je, to je iz paganstva uslo u hriscanstvo. U 8. veku su vodjeni ratovi protiv uvodjenja toga, ali su pobedili oni drugi.

Иначе мислио сам да имам 3 али треће сам хтео да вам нагласим како сте нагласили скорашњи догаћај још онда,тојест
:"Сав новац који поседује, човек мора да повери на чување лоповима(банкама).Уколико покуша да извуче из банке неку мало већу количину новца у готовини могао би да буде оптужен да финансира терористе или да "тргује дрогом". "
Што је управо био случај са Војиславом Шешељем ако се не варам? :)

Nema to veze sa Seseljom. Seselju je oduzet novac jer se suprotstavljao zapadnim silama. Poenta bankarskog sistema je da sav novac u opticaju bude pod njihovom kontrolom, dakle da nema kesa vec da sve ide elektronski.

sergej123
Слажете ли се са Петром Ашкрабом Загорским када каже да су изворни Хрвати заправо Авари (или Хаварати) који су дошли из Азије?
ПИШИМО АЗБУКОМ

Mladen00
Pomaga Bog Miroljube,da li smatrate da ce se teokratija u Srbiji obnoviti u skorijem vremenskom periodu,mislim na par godina?

Miroljub Petrovic
sergej123 - poruka glasi:

Слажете ли се са Петром Ашкрабом Загорским када каже да су изворни Хрвати заправо Авари (или Хаварати) који су дошли из Азије?

Jedan hrvatski istoricar radi kjnigu o poreklu Hrvata i rekao mi je da je hrvatsko pleme doslo iz Azije na ovaj prostor, da je u pitanju tursko pleme, ali da su vremenom asimilovani. Po istom obrascu je i siptarsko pleme doslo na ove prostore iz Azije, ali im je rimska crkva promenila ime u "Albanci" (po ilirskom plemenu Albani), iako oni sebe zovu Siptarima.

Miroljub Petrovic
Mladen00 - poruka glasi:

Pomaga Bog Miroljube,da li smatrate da ce se teokratija u Srbiji obnoviti u skorijem vremenskom periodu,mislim na par godina?

Ja to ocekujem, ne za par godina, vec za par meseci. Ali videcemo sta je Bozja volja.

Miroljub Petrovic
Evo odlicne ponude za kvalitetno hladno cedjeno suncokretovo ulje:

http://cps.org.rs...

Cena je samo 150 din po litru, ako se uzima u pakovanju po 6 boca, odnosno 130 din ako se uzima na balon od 5 litara. Ulje je proizvedeno u Srbiji. Ja koristim ovo ulje i do sada sam ga placao 250 din po litri, a ovo je jako povoljna ponuda.

Miroljub Petrovic
Na donjem linku mogu se nabaviti knjige vezano za poreklo porodica na podrucju bivse Jugoslavije, ukljucujuci i Hrvatsku, BiH, Srbiju, Hercegovinu... u pripremi je jos knjiga prof. Bozidara Kljajevica na istu temu:

http://cps.org.rs...odica.html

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.94 sekundi!