Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
skenderbeg22 - poruka glasi:

Postovanje gospodine , zeleo bih da vas pitam nesto u vezi sa dresurama i odgajanja pasa, video sam da koristite davilicu(ogrlica), dali preporucujete tu ogrlicu i zasto, takodje primetio sam da je koristite obrnuto, hvala unapred na odgovor. Pomaze bog.

Kod dresure psa koristio sam davilicu jer kad pas nece da krene, ja ga malo povucem sa davilicom i on onda krene, i tako ga brzo izdresiras da ide za tobom kad ti kazes. Posto je moj pas veliki i snazan, i kad nekadpocne jako da vuce, jer hoce da ide gde mu se svidja, onda postoje jace davilice, a to su one koje imaju bodlje sa jedne strane, i onda kad on nece da slusa, ova davilica ga jace pritegne i onda bolje slusa.

Miroljub Petrovic
SoneKiller - poruka glasi:

Pozdrav Miroljube,imam pitanje oko matičnog mleča.
Da li je istina da je najbolji za jačanje imuniteta?

Nije los, ali beli luk i ehinacea su mnogo bolji.

DM87
http://www.rts.rs...iriji.html

Prizrenac
Profesore citam kanonske knjige Svetog Pisma, medjutim procitao sam skoro i knjigu Enoha i ostavilo je jak utisak na mene. Nigde nisam video tako jasna i detaljna prorocanstva o Sinu Bozijem, kao i o tri nivoa nebesa koja postoje. Znam da ste i vi negde pisali kako je Bog na trecem nebu i zanima me da li te informacije imate iz knjige Enoha ili o tome ima i negde druge zapisano? Kako objasniti onda tu knjigu? Imamo dokaze da je knjiga pisana daleko pre rodjenja Isusa, sto znaci da ta knjiga nije mogla da bude pisana od strane nekih satanista, jer oni takve informacije nisu mogli da imaju. Opet buni me to jer imamo neke nelogicnosti o odnosima andjela i ljudi, a sam Isus je rekao da su andjeli bica koja se ne mnoze. I u Judinoj poslanici se spominje ta knjiga tako da su Jevreji prihvatali tu knjigu kao deo kanona zar ne?

Miroljub Petrovic
Prizrenac - poruka glasi:

Profesore citam kanonske knjige Svetog Pisma, medjutim procitao sam skoro i knjigu Enoha i ostavilo je jak utisak na mene. Nigde nisam video tako jasna i detaljna prorocanstva o Sinu Bozijem, kao i o tri nivoa nebesa koja postoje. Znam da ste i vi negde pisali kako je Bog na trecem nebu i zanima me da li te informacije imate iz knjige Enoha ili o tome ima i negde druge zapisano? Kako objasniti onda tu knjigu? Imamo dokaze da je knjiga pisana daleko pre rodjenja Isusa, sto znaci da ta knjiga nije mogla da bude pisana od strane nekih satanista, jer oni takve informacije nisu mogli da imaju. Opet buni me to jer imamo neke nelogicnosti o odnosima andjela i ljudi, a sam Isus je rekao da su andjeli bica koja se ne mnoze. I u Judinoj poslanici se spominje ta knjiga tako da su Jevreji prihvatali tu knjigu kao deo kanona zar ne?

Knjiga je ostavila utisak na tebe kao sto "Da Vincijev kod" ostavlja utisak na polupismene ljude. U ovom slucaj uti s iteoloski polupismen ili nepismen. Ne zna se kada je pisana ta knjiga, ta prica da je pisana pre Hrista je laz.

Dalje, gde je Isus rekao da se andjeli ne mnoze? On je rekao da se andjeli ne zene, a da bi se mnozio ne treba zenidba kod nekih organizama, takozvanih partenogeneznih organizama, kao sto je rak, gde rak radja raka.

Nikola03
Miroljube sta mislite da li se ikone i sveci racunaju u idole koje zabranjuje bozija zapovest,zato sto nam je veroucitelj pricao da je 325.g odrzan sabor na kojem su razjasnili da ikone nisu idoli i da su dozvoljeni,ali nije pomenuo da na boziju rec ne sme nista da se dodaje?
Nikola03

Miroljub Petrovic
Nikola03 - poruka glasi:

Miroljube sta mislite da li se ikone i sveci racunaju u idole koje zabranjuje bozija zapovest,zato sto nam je veroucitelj pricao da je 325.g odrzan sabor na kojem su razjasnili da ikone nisu idoli i da su dozvoljeni,ali nije pomenuo da na boziju rec ne sme nista da se dodaje?

Veroucitelji su kao i lekari, ljudi koji rade u sitemu i koji moraj uda pricaju sta im sistem kaze da ne bi izgubili posao. Ali, Bog je svakome dao mozak da moze da misli i da prosudjuje po svojoj savesti. U 8. veku su se vodili ratovi medju hriscanima zbog uvodjenja ikona. Sad je uveden i darvinizam, protiv kojeg se crkve ne bune, a ko zna sta ce sve jos biti uvedeno.

Dzoks
Da li podgrevanjem u mikrotalasnoj hrana gubi mnoge hranljive materije ?

Miroljub Petrovic
Dzoks - poruka glasi:

Da li podgrevanjem u mikrotalasnoj hrana gubi mnoge hranljive materije ?

Ne.

milgreen91
U vasoj 200 kolumni ste prikazali flasirani paradajz, ajvar, slatko itd...Interesuje da li ste koristili standardne recepte sa konzervanom, vinobranom za ocuvanje proizvoda i za slatko beli secer, ili su to neki recepti bez ovih navedenih stvari...
Svako dobro...
savic milos

I bi svjetlo
Jedno periferno...

"Čuvajte ga do četrnaestog dana ovog mjeseca, a onda neka ga sav izraelski zbor zakolje predveče". Kad je zapravo Pasha?

Zapravo, kad je početak nisana - ako je mlad mjesec uočen 18.03 u 06 ujutro, onda je prvi dan nisana ove godine počeo 18.03. naveče ili je sam taj dan već prvi, pa je 18-og naveče zapravo započeo drugi?
Jer si me razveselio, Gospode, delima svojim, s dela ruku Tvojih radujem se.

Miroljub Petrovic
milgreen91 - poruka glasi:

U vasoj 200 kolumni ste prikazali flasirani paradajz, ajvar, slatko itd...Interesuje da li ste koristili standardne recepte sa konzervanom, vinobranom za ocuvanje proizvoda i za slatko beli secer, ili su to neki recepti bez ovih navedenih stvari...
Svako dobro...

Koristio sam prirodne konzervanse i zasladjivace, steviju, pasterizaciju i dr.

Miroljub Petrovic
I bi svjetlo - poruka glasi:

Jedno periferno...

"Čuvajte ga do četrnaestog dana ovog mjeseca, a onda neka ga sav izraelski zbor zakolje predveče". Kad je zapravo Pasha?

Zapravo, kad je početak nisana - ako je mlad mjesec uočen 18.03 u 06 ujutro, onda je prvi dan nisana ove godine počeo 18.03. naveče ili je sam taj dan već prvi, pa je 18-og naveče zapravo započeo drugi?

Imas sve objasnjeno u tekstu sa donjeg linka:

http://www.cps.or...aznici.pdf

organic_mk
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

Koliko znam, u Bugarskoj postoji stara sorta psenice, zove se "lidec" ili tako nekako, a mozes da vidis i preko interneta ko u EU prodaje staru sortu psenice pa kupi.

Ta sort se zove LIMEC, ili einkorn na engleski. U Srbiji je zovu jednozrnac i dvozrnac. Ali ne znam dali neko sadi u Srbiji. U Bugarskoj se puno rasprostranila. U pitanju je možda najstarija sorta pšenicu što je poznata.

Ali u Srbiji imaš krupnik (speltu ili pir), to je isto drevna sorta pšenice.

Glavni problem i limec i speltu je što to su 'pokrivene' sorte pšenice, što znači kad da kombajn ga sobere, pšenica još uvek ima ljušpu koju treba naknadno da se izvadi. Dok na moderne sorte da ljuspa pada lesno kad kombajn sobere žito.

Takve mašine ima u prodaju i srbiji i u hrvatskoj, ali nisu jeftine.

Evo takvu ljuštilicu http://www.poljop...ojevi.html

Isto ima i neke proizvođače i u Srbiji, ali ova hrvatska je dosta dobra jer radi na principu na lopatica, i imaš veliki koeficient efektivnosti. Dok one koje rade na druge principe, imaš veliki procenat na kršenje zrno i đubre.

hemiska
Поздрав Мирољубе, недавно сам био код зубара и рекао ми је да имам каријес. Јел морам то да пломбирам или можда постоји неки природан лек па да каријес нестане? Храним се искључиво биљном храном, можда једном месечно поједем рибу али то је све, млеко и млечне производе уопште не користим али сам кренуо овако да се храним пре 6 или 7 месеци, тако да је каријес вероватно још од онда кад сам јео сваки дан месо и сир.

Mr Jovan
Srdacan pozdrav gospodine Miroljube.

Imam za Vas dva pitanja:

1. Kako resiti problem akni na licu? Da li su one sastavni deo puberteta? (Imam 17 godina)

2. Kako resiti problem sa skoliozom? (kriva kicma, 38 stepeni).

Hvala...
Izmenio/la Mr Jovan na 22.03.2018 14:40

Miroljub Petrovic
organic_mk - poruka glasi:

Miroljub Petrovic - poruka glasi:

Koliko znam, u Bugarskoj postoji stara sorta psenice, zove se "lidec" ili tako nekako, a mozes da vidis i preko interneta ko u EU prodaje staru sortu psenice pa kupi.

Ta sort se zove LIMEC, ili einkorn na engleski. U Srbiji je zovu jednozrnac i dvozrnac. Ali ne znam dali neko sadi u Srbiji. U Bugarskoj se puno rasprostranila. U pitanju je možda najstarija sorta pšenicu što je poznata.

Ali u Srbiji imaš krupnik (speltu ili pir), to je isto drevna sorta pšenice.

Glavni problem i limec i speltu je što to su 'pokrivene' sorte pšenice, što znači kad da kombajn ga sobere, pšenica još uvek ima ljušpu koju treba naknadno da se izvadi. Dok na moderne sorte da ljuspa pada lesno kad kombajn sobere žito.

Ako je limes kao spelta, onda ga ne preporucujem. Ja sam sadio speltu, ona ima duplu ljusku i to je bas maltretiranje. Mozes da se samelje na kamenu pa da se prosejava, ali je bas cimanje. Spelta ima kod nas da se kupi.

Miroljub Petrovic
hemiska - poruka glasi:

Поздрав Мирољубе, недавно сам био код зубара и рекао ми је да имам каријес. Јел морам то да пломбирам или можда постоји неки природан лек па да каријес нестане? Храним се искључиво биљном храном, можда једном месечно поједем рибу али то је све, млеко и млечне производе уопште не користим али сам кренуо овако да се храним пре 6 или 7 месеци, тако да је каријес вероватно још од онда кад сам јео сваки дан месо и сир.

Moras da plobiras.

Miroljub Petrovic
Mr Jovan - poruka glasi:

Srdacan pozdrav gospodine Miroljube.

Imam za Vas dva pitanja:

1. Kako resiti problem akni na licu? Da li su one sastavni deo puberteta? (Imam 17 godina)

Nema to veze sa pubertetom vec sa nezdravim zivotom Treba da korigujes zivotne navike i uradis program ciscenja organizma prema donjoj kratkoj knjizi:
http://cps.org.rs...ecenja.pdf

2. Kako resiti problem sa skoliozom? (kriva kicma, 38 stepeni).

To moze da resi samo dr Nikolic, ali mora da se ide za Cirih i terapija nije jeftina.

Bojan1
Doktore da li Vi imate staklenik ako ne da li imate u planu da gradite ? Video sam na Fb Ristanovic je napravio lep biznis od ogranske proizvodnje da li znate mozda koliko on ima zemlje u selu ?
Pozdrav Svima Wink

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 1.02 sekundi!