Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Lazar11 - poruka glasi:

Profesore ovaj Dr Miroslav Zivic kaze da je Kreacionizam kvazi naucna disciplina koja se zastupa samo na negaciji Teorije Evolucije. Eh da ste vi tu gostovali... Da li vas je ikada pozvao RTS da gostujete u nekoj emisiji?
...

Vecina takvih je uglavnom ispranog mozga, a nemaju zle namere, sto ih ne opravdava u cinjenju stete. Nisam nikad gostovao na RTS-u, to je evropska televizija, tu nema mesta za pametne ljude, ali sam bio vise puta prozivan u TV Dnevniku u negativnom kontekstu zbog kritike gej sistema vrednosti, darvinizma, vakcinacije...

Miroljub Petrovic
VSepecan - poruka glasi:

Pomaze Bog! Imam dva ne povezana pitanja, ako nije problem.
1.
Ponekad imam problem sa vrtoglavicom, ono kad ustanem, onako se zamute oci i boli jako glava pa prodje posle 2-5 sek. Generalno se hranim jako zdravo, skoro nikad meso, jogurt ponekad, mleko jako retko, beli secer sam skroz ukinuo. Jedino mozda sto malo jedem, ne znam jel moze biti od toga? Jos, imam tek 17 god pa je cudno, ne stresiram se skoro nikad. Tako da ne znam od cega je to, jel mozete vi da mi date dijagnozu? Koliko dnevno covek treba da pojede? Hvala! :)

Pij vise vode, setaj se, idi na vreme na spavanje, jedi ljuto... koriguj ziviotne navike prema donjoj kratkoj knjizi:
http://cps.org.rs...ecenja.pdf

Bavim se muzickom produkcijom onako rekreativno, koji bi zanr muzike mogao da pravim a da velica Boga?
Sta mislite o elektronskoj muzici bez teksta?

Po meni, najbolji muzicki ritam je orijentalni, ono viju viju, e sad, uz taj titam, dakle etno-orijentalni, ubaciti pesme na patriotske teme, ali nadjes neke pesme koje su odlicne a zaboravljene, ili uradis obradu nekih poznatih pesama, to bi po mom misljenju bila prava stvar.

Sibinjanin Janko
Uz dopuštenje domaćina, hteo bih da pozovem sve one koji su iz Sremske Mitrovice ili okoline da, ukoliko su zainteresovani, priključe se u saradnji na organizaciji guslarskih večeri, predavanja na temu nacionalne istorije, nauke i religije, prevođenju korisnih materijala sa engleskog jezika i drugo. Javite se na PM. Takođe, ukoliko neko ima iskustva sa režijom i glumom, neko ko se dobro razume u muzičku produkciju, dobro bi došla pomoć u pripremi predstava na temu hrišćanstva i svega što smo naučili od CPS tima.

Hvala!

Miroljub Petrovic
Kakva debilska pitanja postavljaju novi clanovi, to je strasno, sad ce da krene zestoka seca blejaca. Pazite se sta pisete. Ko nije procitao forum od pocetka rizikuje da bude banovan.

lidija kuzmanovska
A zosto Lot ima odnosi i deca so svoite kerki?Toa ne e bibiski koncept,i se smeta za incest(za golem grev).I zosto vo mnogu raboti stariot i noviot zavet se razikuvaat.Na primer Solomon i drugite kralevi imale mnogu zeni,a vo noviot zavet imame sveta tajna brak samo megu eden maz i edna zena...Isto taka Isus e milosliv i na primer zenata sto izvrsila preljuba ja spasuva a vo noviot zavet bi trebalo da bide kamenuvana?Pa taka ,mozebi bi trebale nie da se drzime poveke do Noviot zavet,koj e ljubov,prostuvanje i milost?
lide

Matej
https://www.youtu...&t=26s Moj prvi video o radu ljudskog srca na engleskom jeziku!Znacilo bi mi mnogo ako bi sto vise ljudi gledalo ovaj video!Hvala!

Miroslav88
Postovanje gospodine Petrovicu, trazio sam ovakvo ili slicno pitanje po forumu ali izgleda da ga nema.
U svom prethodnom predavanju o tome kako da prezivimo nadolazeci Treci svetski rat, govorili ste o tome i da je ovo planeta narkomana zato sto ljudi jednostavno zavise od samodestrukcije zato sto im je "lepo" a teoloski su nepismeni.
Medjutim, cuo sam i da ste pricali o konkretno demonizovanim ljudima, da upotrebimo izraz "demonizovani", mada iskreno nije mi to bas najjasnije pa akp bi ste mogli da mi pojasnite kako prepoznati demonizovanog coveka po svojim postupcima, odnosno radnjama, delima i nacinu zivota. U ovom sam se pronsao i zbog toga zainteresovao za vasu pricu jer mi je izgledalo logicno i realno, dakle prvenstveno vas ovo zbog sebe pitam da mi pojasnite ako mozete da znam karakteristike demonizovanog coveka kako bi znao gde se ja svrstavam i ZBOG CEGA da bi znao sta da ispravim.
Hvala unapred!

Miki93
Sta mislite o ljudima koji mogu da kontrolisu svoje snove? da li su oni posebni kao sto mnogi kazu i da ih je mali procenat na planeti ili su to normalni ljudi koji samo imaju bar malo vecu kontrolu nad samim sobom u psihickom i duhovnom smislu?
Miki Miljkovic

Miroljub Petrovic
lidija kuzmanovska - poruka glasi:

A zosto Lot ima odnosi i deca so svoite kerki?Toa ne e bibiski koncept,i se smeta za incest(za golem grev).

Nije Lot imao odnos sa njima, nego one sa njim, tako sto su ga napile. Slicno imas i danas, deca nanose sramotu svojim roditeljima jer roditelji odgajaju decu u gradu, ne brinu o njima, zene se sa nemoralnim zenama koje nisu u stanju da budu majke itd, itd, ali sve je to slika greha i nemorala. Sve to danas postoji u EU i na Zapadu, ali i u mnogim zemljama sirom sveta, kao Tajland, Indonezija... gde roditelji seksualno zlostavljaju svoju decu, ili deca njih, i mnogo drugih gadosti.

I zosto vo mnogu raboti stariot i noviot zavet se razikuvaat.

Nema nikakve razlike, "razlika" je u tome sto je u vreme Starog zaveta Izrael bio slobodna drzava i primenjivali su se strogi zakoni da bi se sacuvalo zdravlje i moral, a u Novom zavetu je Izrael zbog greha bio pod okupacijom i Bog poziva ljude da se pokaju i odbace greh da bi se oslobodili okupacije.

Na primer Solomon i drugite kralevi imale mnogu zeni,a vo noviot zavet imame sveta tajna brak samo megu eden maz i edna zena...

To nije tacno. Uvek je bilo dozvoljeno da muskarac ima jos jednu zenu ukoliko prva ne moze da radja. Idealno je da bude jedan muz i jedna zena, ali zbog greha nekada to nije moguce. Zena je bolesna i ne moze da radja, i sta sad, muz ne sme da dovede drugu zenu? Pa te zene nerotkinje su dovodile onda svojim muzevima drugu zenu. Dalje, posto su muskarci nesposobni i kilavi da budu muzevi, onda je Bog dopustio da sposobni muskarci mogu da imaju vise zena da bi te zene imale decu o kojoj ce neko da brine (sposobni muskarci), a da zena moze da se posveti deci. Moralna zena zna da u svetu ima jako malo sposobnih muskaraca i njoj nije problem da se uda za muskarca koji ima jos zena, ako ovaj moze da joj obezbedi kucu i izdrzavanje dece, a da ona moze da se posveti deci. Ne udaje se ona, kao ove moderne zene, da bi je muz izvodio po restoranima i na more, i da bi joj svirao na gitari pod prozorom i govorio da je "lepa" i da je "voli", nego zbog dece, jer su deca najveca sreca i blago.

Isto taka Isus e milosliv i na primer zenata sto izvrsila preljuba ja spasuva a vo noviot zavet bi trebalo da bide kamenuvana?

U Novom zavetu su u Izraelu skoro svi bili gresnici i da je Bog primenjivao svoj zakon, trebao bi sve da ih pobije. Ovako, Isus kaze ljudima koji su doveli zenu uhvacenu u preljubi, da su oni takodje preljubnici i da bi, kao i ona, trebali da budu kamenovani, ali ih On poziva da se svi pokaju da bi se obnovila slobodna drzava Izrael sa Bozjim zakonima. Isus je pisao po prasini ko se od prisutnih kurvao, ubijao i dr, i svi su se razbezali.

Pa taka ,mozebi bi trebale nie da se drzime poveke do Noviot zavet,koj e ljubov,prostuvanje i milost?

Biblija je jedan knjiga, ne postoj Stari i Novi zavet, vec prvi i drugi deo Biblije. U oba dela se promovise ljubav, postovanje i milost.

Miroljub Petrovic
Miroslav88 - poruka glasi:

Postovanje gospodine Petrovicu, trazio sam ovakvo ili slicno pitanje po forumu ali izgleda da ga nema.
U svom prethodnom predavanju o tome kako da prezivimo nadolazeci Treci svetski rat, govorili ste o tome i da je ovo planeta narkomana zato sto ljudi jednostavno zavise od samodestrukcije zato sto im je "lepo" a teoloski su nepismeni.
Medjutim, cuo sam i da ste pricali o konkretno demonizovanim ljudima, da upotrebimo izraz "demonizovani", mada iskreno nije mi to bas najjasnije pa akp bi ste mogli da mi pojasnite kako prepoznati demonizovanog coveka po svojim postupcima, odnosno radnjama, delima i nacinu zivota. U ovom sam se pronsao i zbog toga zainteresovao za vasu pricu jer mi je izgledalo logicno i realno, dakle prvenstveno vas ovo zbog sebe pitam da mi pojasnite ako mozete da znam karakteristike demonizovanog coveka kako bi znao gde se ja svrstavam i ZBOG CEGA da bi znao sta da ispravim.
Hvala unapred!

Treba da se upoznas sa osnovama teologije. Pogledaj moje predavanje o okultizmu sa donjeg linka i procitaj moju kratku knjigu o teologiji, imas je dole:

https://www.youtu...ou8_vt5soI

http://cps.org.rs...etnike.pdf

Miroljub Petrovic
Miki93 - poruka glasi:

Sta mislite o ljudima koji mogu da kontrolisu svoje snove? da li su oni posebni kao sto mnogi kazu i da ih je mali procenat na planeti ili su to normalni ljudi koji samo imaju bar malo vecu kontrolu nad samim sobom u psihickom i duhovnom smislu?

Vredni i moralni ljudi skoro nikad ne sanjaju. Neradnici stalno nesto sanjaju, opsedaju ih demoni, i nema sta oni da kontrolisu snove, kad su ti ljudi kontrolisani od strane demona.

Paor123
Postovani Miroljube,vec dugo pratim vas rad i mogu vam reci da sam se zbog vas promenio iz korena! Bio sam evropljanin,pusio sam cigare,druzio se sa buzdovanima i kamenjarkama,bio ateista, ziveo jedan potpuno nezdrav zivot. Hvala vam puno na tome sto delite tako nesebicno vase znanje!
E sad sami znate kako stoje stvari,roditelji me teraju da idem u debilanu i da se zaglupljujem sa onim buzdovanima.
I posle par meseci ja sam njih uspeo da ubedim da mi daju dozvolu da se ispsem iz skole,ali pod jednim uslovom.(inace zaboravio sam da napomenem da sam se trudio nekih sat vremena da nadjem ovako slicno pitanje,i stvarno se izvinjavam ako je bilo negde ali zaista mi znaci da mi odgovorite.)
Uslov je da im dam odgovor na sledeca pitanja:
Ako ne bismo isli u skolu i ucili matematiki i fiziku kako bi smo:
Napravili plastenik ppsto vi cesto pricate o tome kako ziveti da je dovoljno plastenik imati i ja se slazem sa tim,ali u pravljenju najlona za plastenika potrebni su neki veoma teski proracuni i dobro poznavanje matematike i fizike da bi se napravio najlon koji ce trajati vise od godinu dana
2.kazete da automehanicarski posao ne moze da propadne,ali kada bi obnovili dusanovo carstvo ljudi ne bi ucili matematiku slozenu i fiziku ,kako bi pravili automobile?
3. Kako bi struju doveli od Djerdapa do udaljenih krajeva posto se tu menja napon kolko se secam da mi je reko otac da prvo idu debeli kablovi pa tanji i tako dalje.
4. Kako bi resili problem struje, neki ljudi moraju napraviti i solarne panele,lako ih je kupiti i sastaviti ali treba to napraviti,kako bi mi to znali bez dobrog poznavanja matematike i fizike?
5. Obican sraf kako bi napravili posto znamo da se to pravi sa masinsma, bilo bi veoma sporo da se ide sa rucno jedan po jedan ,a i to nam je potrebno za plastenik.
Vi cesto pricate kako to ljudima nikad nece trebati matematika i fizika al ipak su ljudima neophodne stvari za zivot koje su pravljebe po teskim matematickim proracunima.
Molim vas odgovorite mi ,zaista bi mi znacilo. Ako je potrebno i uplaticu neku svotu novca samo recite.
Za kraj zelim da vam se zahvalim za to sto radite,da nije bilo vas ko zna gde bi sad bio!
Pozdrav!

Cetnik
Pozdrav za sve clanove foruma,
Evo jedne prelijepe pjesme iz srpske zemlje sa bugarskim dijalektom Smile
https://www.youtu...Nk-BbbYnuY

skim
U ovom videu od 14 og minuta i 46 sekunde prof Zoran Buljugić govori o obrazovnom sistemu i preporučuje da deca ne idu u školu već da se obrazuju kod kuće.

https://www.youtu...Y21i_r0ufw
Izmenio/la skim na 20.02.2018 11:19

Petar Popara
Pozdrav Miroljube imam pitanje da li je kisela voda zdrava ? Jel moze nas organizam da lako absurbuje iz nje magnezijum kalcijum itd ?
Izmenio/la Petar Popara na 20.02.2018 12:10

MilanMilan
1.У Истанбулу, међу изложбеним предметима у султанској Топкапи палати постоји штап за који пише да је Мојсијев. Колико је вјероватно да је истина?

2.Како је могуће да египатски врачари чине прва 2 иста чуда као и Мојсије? Мислим на претварање штапа у змију, а поготово изазивање помора рибе и претварање Нила у крв.
Ако су демони, је ли могуће да имају толику моћ? Хвала
Izmenio/la MilanMilan na 20.02.2018 12:35

pavle1609
Miroljube zbog čega magnetno polje zemlja slabi tokom godina?

Miroljub Petrovic
Paor123 - poruka glasi:

Postovani Miroljube,vec dugo pratim vas rad i mogu vam reci da sam se zbog vas promenio iz korena! Bio sam evropljanin,pusio sam cigare,druzio se sa buzdovanima i kamenjarkama,bio ateista, ziveo jedan potpuno nezdrav zivot. Hvala vam puno na tome sto delite tako nesebicno vase znanje!
E sad sami znate kako stoje stvari,roditelji me teraju da idem u debilanu i da se zaglupljujem sa onim buzdovanima.
I posle par meseci ja sam njih uspeo da ubedim da mi daju dozvolu da se ispsem iz skole,ali pod jednim uslovom.(inace zaboravio sam da napomenem da sam se trudio nekih sat vremena da nadjem ovako slicno pitanje,i stvarno se izvinjavam ako je bilo negde ali zaista mi znaci da mi odgovorite.)
Uslov je da im dam odgovor na sledeca pitanja:
Ako ne bismo isli u skolu i ucili matematiki i fiziku kako bi smo:
Napravili plastenik ppsto vi cesto pricate o tome kako ziveti da je dovoljno plastenik imati i ja se slazem sa tim,ali u pravljenju najlona za plastenika potrebni su neki veoma teski proracuni i dobro poznavanje matematike i fizike da bi se napravio najlon koji ce trajati vise od godinu dana
2.kazete da automehanicarski posao ne moze da propadne,ali kada bi obnovili dusanovo carstvo ljudi ne bi ucili matematiku slozenu i fiziku ,kako bi pravili automobile?
3. Kako bi struju doveli od Djerdapa do udaljenih krajeva posto se tu menja napon kolko se secam da mi je reko otac da prvo idu debeli kablovi pa tanji i tako dalje.
4. Kako bi resili problem struje, neki ljudi moraju napraviti i solarne panele,lako ih je kupiti i sastaviti ali treba to napraviti,kako bi mi to znali bez dobrog poznavanja matematike i fizike?
5. Obican sraf kako bi napravili posto znamo da se to pravi sa masinsma, bilo bi veoma sporo da se ide sa rucno jedan po jedan ,a i to nam je potrebno za plastenik.
Vi cesto pricate kako to ljudima nikad nece trebati matematika i fizika al ipak su ljudima neophodne stvari za zivot koje su pravljebe po teskim matematickim proracunima.
Molim vas odgovorite mi ,zaista bi mi znacilo. Ako je potrebno i uplaticu neku svotu novca samo recite.
Za kraj zelim da vam se zahvalim za to sto radite,da nije bilo vas ko zna gde bi sad bio!
Pozdrav!

Ha ha, kakva govedja pitanja, vidi se da su ih postavili komunisticki isprani mozgovi. Pa jel se u debilanam uci da se projekturu motori i hidrocentrale? Ne. U debilanama se uce debilske stvari koje ti nikada nece trebati u zivotu. Ja sam isao u srednju elektrotehnicku skolu i posle sam studirao elektrotehniku, ostalo mi je jos 4 ispita, pa sam napustio jer sam video da je to tesko blejanje. Ja bukvalno NISTA nisam naucio u toj debilskoj skoli i fakulteti vezano za elektrotehniku. Secam se mog rodjaka koji je radio u Energoprojektu. On mi je pricao kako kada se kod njega u firmi zaposli neko ko je tek zavrsio ekektrotehnicki fakultet, on bukvalno nezna nista o elektrotehnici, zna samo da teoretise i bleji, i onda on treba da ga uci osnovnim stvarima, pa posle naperdnim stvarima. Pa sto je isao na fakultet? Sto odmah nije dosao kod mog rodjaka da ga uci posao?

To je ono sto ja savetujem. Preskoci debilanu i idi kod strucnjaka da ucis posao. Polupani roditelji, koji nista ne znaju o nauci i privatnom poslu, vec samo znaju da rade bez koriscenja mozga u sistemu, misle da se znanje stice u skolama, kao sto misle da ce dete obezbediti za zivot ako ga zaposle kod sebe u govedjoj firmi.

Ko hoce da uci da projektuje svemirske brodove neka ode kod strucnjaka za to, i tako za svaki drugi posao, a ne da bleji i dangubi godine i godine medju tupavcima i neznalicama.

Miroljub Petrovic
Cetnik - poruka glasi:

Pozdrav za sve clanove foruma,
Evo jedne prelijepe pjesme iz srpske zemlje sa bugarskim dijalektom :)
https://www.youtu...Nk-BbbYnuY

Odlicna pesma. Nije to bugarski dijalekt, nego drevni ilirski ili srpski, a kasnije promenjeno ime u bugarski.

Miroljub Petrovic
Petar Popara - poruka glasi:

Pozdrav Miroljube imam pitanje da li je kisela voda zdrava ? Jel moze nas organizam da lako absurbuje iz nje magnezijum kalcijum itd ?

Nije zdrava kisela voda, minerali se uzimaju iz hrane.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.97 sekundi!