Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Miroslav88 - poruka glasi:

Postovanje gospodine Petrovicu u svom skorasnjem predavanju "Kako preziveti nadolazeci Treci svetski rat" rekli ste da se u istoriji desavalo a i da ce se ponovo desiti nadolazecem Trecem svetsom ratu, to da ce "dve zveri" nakon masovnih razaranja uzduziti i onda okriviti Bozji nardon za sva stradanja kao sto je bio slucaj u Drugom svetskom ratu, ratovima u bivsoj SFRJ itd... Ali da ce ovog puta ta lazna optuzba od strane "dve zveri", biti povod za intervenicuj Boga u funkciji odbrane njegovog naroda koji je samo branio svoje. Kako to da se Bog nije ranije umesao, odnosno kada su te "dve zveri" optuzile Bozji narod u npr. Drugom svetskom ratu ili skorijim ratovima kao glave krivce za sva stradanja, dakle i ranije lazno optuzivali i svaljivalji krivicu na pravedne u velikim ratovima, kao sto ce biti verovatno i sad, ali zasto Bog nije tada intervenisao i stao u odbranu svog naroda kao sto ce sad?

Bog ce se umesati da brani nekog kada taj neko zivi po Bozjem zakonu. Pre Drugog svetskog rata Jevreji su zeleli da se asimiluju u Evropi jer im je u Evropi bilo "lepo", a Srbi su prihvatali evropsku satansku kulturu na sva vrata, o cemu imas u knjizi "Cujte Srbi" od Arcibalda Rajsa. Bog cesto koristi sataniste da svom narodu zgadi satanizam, kao sto koristi bolest da ljudima zgadi nezdrav zivot. Kad se narod pokaje i vrati svom Bogu, onda ga Bog brani i stiti.

Miroljub Petrovic
nikola33 - poruka glasi:

Postovani Miroljube

U Jevandjelju po Luki u 16. podglavlju se opisuje dijalog izmedju bogatasa koji se muci u paklu i Avrama.

23
И у паклу кад бјеше у мукама подиже очи своје и угледа издалека Авраама и Лазара у наручју његову,
24
И повикавши рече: оче Аврааме! смилуј се на ме и пошљи ми Лазара нека умочи у воду врх од прста својега, и да ми расхлади језик; јер се мучим у овоме пламену.
25
А Авраам рече: синко! опомени се да си ти примио добра своја у животу своме, и Лазар опет зла; а сад се он тјеши, а ти се мучиш.

Gledao sam tvoja predavanja gde si rekao da dusa coveka kada umre ne postoji do drugog Hristovog dolaska i naveo si tekstove iz Biblije koji ukazuju na to. Mozes li molim te da mi pojasnis ovaj deo?

Govorio sam o tome, imas na str. 148 donje knjige:

http://cps.org.rs...-smrti.pdf

Miroljub Petrovic
tumbak123 - poruka glasi:

Jeste li razmisljali da napravite epizodu crtanog filma o smrti Popa Mila Jovovica, kao u guslarskoj pesmi cela prica da se odradi

Videcemo, to nije bas neko junacko delo. Trebao je pop Milo da likvidira knjaza Nikolu, a ne da izvrsi samoubistvo.

milan simanic
Pozdrav brate Miroljube.
Imam dva pitanja vezana za poslednje dogadjaje.
Pošto se obraćenje izraela odnosi i na Izrael i na Judu, a Izrael odnosno onih deset plemena je pre dve ipo hiljade godina rasut po celom svetu i niko ne zna gde su trenutno.Da li se to odnosi na sve potomke među kojima su i Iliri, kao i mnogi drugi evropski i svetski narodi koji su potomci deset plemena Izraelovih, a među kojima većina i ne zna da su potomci Izraelovi.Dakle pošto je biti Jevrej duhovna kategorija kao što je i biti Srbin duhovna kategorija,da li je pogrešno očekivati na primer da mnogi potomci Ilira koji možda i ne znaju da su od Arilija, a na Božijoj su strani(duhovni su Jevreji ili Srbi) budu obraćeni i dovedeni u Izrael.
I drugo pitanje vezano za cikluse o kojima ste govorili i o Hristovom drugom dolasku koji ste u vašem razmišljanju na glas datirali na 2036. godinu.Prvo me interesuje zašto se na 40 jubileja dodaje još jedan jubilej i drugo, pošto je Isus za njegov drugi dolazak rekao da dana i časa(sata) niko ne zna do Otac nebeski.Da li i ova izjava može bukvalno da se tumači i da onda verujemo da godinu, pa čak možda i mesec njegovog dolaska ipak možemo znati, a da dan i sat ne možemo.
Unapred hvala.

stole1389
"Међутим, док је ковао такве планове, убио га је снажан и храбар човек, Милош Обилић, принц Мезије."
Читам управо "Опсаду Скадра" и наишао сам на овај текст. Да ли га је Барлети баш тако назвао Милошем Обилићем? Пошто се у турским изворима назива Кубила, негде Кобиловић, па ме занима да ли га је Барлети тако баш назвао.
Поздрав

David Kostic
Pozdrav Miroljube,u jednom od gostovanja nedavno ste rekli da moze za obrok da se jede integralni hleb,kikiriki i jabuka.Imam 20 godina,da li mogu u toku dana da imam 2-3 ovakva ili slicna obroka ,i da li ce doci do poboljsanja sto se tice kilaze ?
David Kostic

Miroljub Petrovic
milan simanic - poruka glasi:

Pozdrav brate Miroljube.
Imam dva pitanja vezana za poslednje dogadjaje.
Pošto se obraćenje izraela odnosi i na Izrael i na Judu, a Izrael odnosno onih deset plemena je pre dve ipo hiljade godina rasut po celom svetu i niko ne zna gde su trenutno.Da li se to odnosi na sve potomke među kojima su i Iliri, kao i mnogi drugi evropski i svetski narodi koji su potomci deset plemena Izraelovih, a među kojima većina i ne zna da su potomci Izraelovi.Dakle pošto je biti Jevrej duhovna kategorija kao što je i biti Srbin duhovna kategorija,da li je pogrešno očekivati na primer da mnogi potomci Ilira koji možda i ne znaju da su od Arilija, a na Božijoj su strani(duhovni su Jevreji ili Srbi) budu obraćeni i dovedeni u Izrael.
I drugo pitanje vezano za cikluse o kojima ste govorili i o Hristovom drugom dolasku koji ste u vašem razmišljanju na glas datirali na 2036. godinu.Prvo me interesuje zašto se na 40 jubileja dodaje još jedan jubilej i drugo, pošto je Isus za njegov drugi dolazak rekao da dana i časa(sata) niko ne zna do Otac nebeski.Da li i ova izjava može bukvalno da se tumači i da onda verujemo da godinu, pa čak možda i mesec njegovog dolaska ipak možemo znati, a da dan i sat ne možemo.
Unapred hvala.

Ocigledno da ce svi duhovni Jevreji biti okupljeni, ali kad neko sazna da je i genetski Jevrejin, to ce biti dodatni podsticaj da se obrati.

Niko ne zna sat i dan, ali mozemo da se bavimo mesecima i godinama, zato i sluze biblijska prorocanstva.

Miroljub Petrovic
stole1389 - poruka glasi:

"Међутим, док је ковао такве планове, убио га је снажан и храбар човек, Милош Обилић, принц Мезије."
Читам управо "Опсаду Скадра" и наишао сам на овај текст. Да ли га је Барлети баш тако назвао Милошем Обилићем? Пошто се у турским изворима назива Кубила, негде Кобиловић, па ме занима да ли га је Барлети тако баш назвао.
Поздрав

Tako pise.

Miroljub Petrovic
David Kostic - poruka glasi:

Pozdrav Miroljube,u jednom od gostovanja nedavno ste rekli da moze za obrok da se jede integralni hleb,kikiriki i jabuka.Imam 20 godina,da li mogu u toku dana da imam 2-3 ovakva ili slicna obroka ,i da li ce doci do poboljsanja sto se tice kilaze ?

Moze ako ti prija.

Bojan1
Jedno razmisljanje..

Svi znamo da muskarci postavljaju standarde, kao sto ste rekli devojke su nemoralne zato sto muskarci to hoce. Ne treba ni malo da menjamo zene, ne moramo cak ni da ih ucimo da budu majke (ne mislim bukvalno) to ce da ih nauce muskarci (tj sistem kod muskaraca) kao sto sistem uci da je dobro biti budala, tako i da je dobro biti majka. Ako se zena ponasa kako hoce muskarac onda je potrebno da muskarac pokaze da ne zeli minic, silikone i tako dalje. U Albaniji devojka od 25 vec je smatraju da je zakasnila a ovde od 25 sebe smatra da je ona klinka.
Pozdrav Svima Wink

Njegos123
Postoji li neko objasnjenje ako je neko baksuz tj nema srece,da li to ima neke veze sa demonima?

sused
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

Jeste li razmisljali da napravite epizodu crtanog filma o smrti Popa Mila Jovovica, kao u guslarskoj pesmi cela prica da se odradi

Videcemo, to nije bas neko junacko delo. Trebao je pop Milo da likvidira knjaza Nikolu, a ne da izvrsi samoubistvo.

Како да га ликвидира!? Па зар није свака власт од Бога?

milan simanic
Hvala za odgovore.
Možda ste prevideli pitanje zašto se na 40 jubileja dodaje još jedan jubilej?
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 14.02.2018 22:48

veljko00
Gospodine Petrovicu sta mislite o pismu alberta pajka iz 1871. u kome su najavljena i detaljno opisana 3 svetska rata?

Miroljub Petrovic
Njegos123 - poruka glasi:

Postoji li neko objasnjenje ako je neko baksuz tj nema srece,da li to ima neke veze sa demonima?

Ne postoji covek baksuz, nego postoje lejnivci i demonizovani ljudi kojima se stalno nesto lose desava.

Miroljub Petrovic
sused - poruka glasi:

Miroljub Petrovic - poruka glasi:

Како да га ликвидира!? Па зар није свака власт од Бога?

Ako vlast atakuje na tudje zivote, kao Ante Pavelic ili Alija Izetbegovic, onda ljudi treba da se brane. Ovde knjaz Nikola atakuje na zivot coveka kojem oduzima dostojanstvo, i ne samo njemu, nego i drugim najboljim junacima, i pop Milo je trebao da se skloni i da ga ignorise, a ovamo da radi na odbrani naroda od knjazevog zuluma. To nisu radili, i posle je knjaz Nikola napravio bezbroj problema, ukljucujuci i stvaranje klice "crnogorske nacije" podrzavajuci crnogorske ustase nakon ujedinjenja Srbije i Crne Gore, a i pre toga je o jadu radio i razarao jedinstvo dve srpske drzave. Da se razumemo, ni Kradjordjevici nisu bili cvecke.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 14.02.2018 22:50

Miroljub Petrovic
milan simanic - poruka glasi:

Hvala za odgovore.
Možda ste prevideli pitanje zašto se na 40 jubileja dodaje još jedan jubilej?

U Mateju 25 se kaze da ce "mladozenja malo zakasniti".

Miroljub Petrovic
veljko00 - poruka glasi:

Gospodine Petrovicu sta mislite o pismu alberta pajka iz 1871. u kome su najavljena i detaljno opisana 3 svetska rata?

To je falsifikat.

15mije
Imam problem sa znojenjem, bukvalno nista da ne radim da samo sedim mirno ja bih se oznojio. Takodje imam i malo pojacanu maljavost.Musko sam, je l ima za mene neke pomoci? Grin

MilanMilan
1.Питање у вези за женидбом Јакова, Исаковог сина. Не знам јесам ли добро разумио.
Како му Исак и његова жена Ребека могу савјетовати да иде код Ребекиног брата (Јакововог ујака) и узме за жену његову кћерку?
То би требало да му је прва родица, а Бог је ваљда забранио инцест након потопа.
Такође, Јаковов брат Исав узима за жену Исмаилову кћерку, такође блиску родицу.
-Да ли је то зато што се мутације још нису довољно развиле, па посљедица бракова у сродству још нису долазиле до изражаја?

2. Зар није неморално да Јаков улази у ванбрачан однос са Рахелином слушкињом, а прва жена његова Лија је могла рађати? Па касније опет и ванбрачан однос са Лијином слушкињом...

3.Шта значе "идоли" које Рахела узме од оца? Јесу ли то кипови којима он клања и зашто их је она узела?
Хвала
Izmenio/la MilanMilan na 15.02.2018 13:00

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 1.09 sekundi!