Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
MilosRadovic
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

MilosRadovic - poruka glasi:

Miroljube imam jedno pitanje, nije nikakva provokacija samo me prosto zanima,mozda sam propustio ili nisam shvatio.

Kod Teše u emisiji si pozdravljao Todora koji je ubio knjaza Danila (Zeku Malog). A na drugom mestu si pricao kako vlast treba postovati kakva god da je. Takodje si pominjao primer iz Biblije, ne mogu tacno da se setim imena, vladar je hteo da ubije nekog coveka i on ga je jurio kroz planine i sume. Taj vladar je zaspao u pecini i ovaj je dosao i odsekao deo odece i otiso. Znaci cak i u takvoj situaciji on nije ubio vladara. Pa ako mozes malo da objasnis o situaciji sa knjaz Danilom. Kako je taj atentant uredu? Zar nije to protiv Bozije volje?

Bog koristi mehanizme koje ima na zemlji da menja vladare. Nekada je to atentator, a nekada su to demo(n)kratki izbori, nekada ustanci, revolucije i dr. Kad imas drzavu gde se ne postuju Bozji zakoni, onda svasta moze da se desi. Knjaz Danilo je bio sekularan covek, koga nije zanimala mnogo religija, ziveo je u vreme velike sekularizacije Crne Gore i upliva evropske paganske kulture. Bog je izabrao taj nacin da kanalise istoriju Crbe Gore jer je smatrao da je najbolji. Posle Danila je dosao knjaz Nikola koji je bio mnogo mnogo bolji za Crnu Goru. Da sam ja ziveo u to vreme, zalagao bih se, kao i danas, za jacanje porodice, sticanje znanja i jacanje drzave na zdravim temeljima, a ne na rusenju vlasti, a Bog neka vodi tokove u drzavi kako zeli. Knjaz Danilo je bio los covek, to su svi dobro znali, i zato je tako zavrsio.

Ali opet mi nije bas u potpunosti jasno kako da mi znamo dal je to Bozija volja ili ne.( mislim na rusenje vlasti).
Sam si rekao da je posle 5. oktobra i 27. marta bilo mnogo gore po Srbiju. Kako da znamo da li je to rusenje vlasti Bozija volja? Da li je danasnja opozicija koja svakog dana pokusava da skine Vucica Bozija volja? I da li uopste treba da rusimo vlast? Kako je Todor znao da treba da ga ubije?
U Bibliji jasno pise,kako ti kazes, da je svaka vlast od Boga i svako ko joj se protivi se u stvari protivi Bozijoj volji. Posto Todor nije poslusao Boziju zapovest kako onda nije dosao neko gori posle Danila,kao sto je kod nas bilo 5. I 27. ?

Npr. Ja sam protiv gejeva i bilo mi je muka kada sam video da je Vucic postavio lezbejku za premijera,ali sam i to nekako progutao kada ste vi rekli da svaka vlast treba da se postuje kakva god da je. Ali ako kazete da Bog koristi i revoluciju i ustanak protiv vlasti, zar onda delovanje opozicije ne bi trebali tako da gledamo, zbog lezbejke na celu?
Izmenio/la MilosRadovic na 15.09.2017 01:59

Miroljub Petrovic

Ali opet mi nije bas u potpunosti jasno kako da mi znamo dal je to Bozija volja ili ne.( mislim na rusenje vlasti).
Sam si rekao da je posle 5. oktobra i 27. marta bilo mnogo gore po Srbiju. Kako da znamo da li je to rusenje vlasti Bozija volja? Da li je danasnja opozicija koja svakog dana pokusava da skine Vucica Bozija volja? I da li uopste treba da rusimo vlast? Kako je Todor znao da treba da ga ubije?
U Bibliji jasno pise,kako ti kazes, da je svaka vlast od Boga i svako ko joj se protivi se u stvari protivi Bozijoj volji. Posto Todor nije poslusao Boziju zapovest kako onda nije dosao neko gori posle Danila,kao sto je kod nas bilo 5. I 27. ?

Npr. Ja sam protiv gejeva i bilo mi je muka kada sam video da je Vucic postavio lezbejku za premijera,ali sam i to nekako progutao kada ste vi rekli da svaka vlast treba da se postuje kakva god da je. Ali ako kazete da Bog koristi i revoluciju i ustanak protiv vlasti, zar onda delovanje opozicije ne bi trebali tako da gledamo, zbog lezbejke na celu?

Evo da jos malo pojasnim, iako sam o tome vec govorio. Kada vlast atakuje na ljudski zivot, kao vlast Ante Pavelica ili Alije Izetbegovica, onda imas dve opcije: da se branis ili da se selis. Ako procenis da mozes da se odbranis, onda je bolje da se branis i da ostanes na ocevini. A ako procenis da je sila mnogo jaca, onda se privremeno preselis, pa pravis plan kako da oslobodis ocevinu (otadzbinu).

Knjaz Danilo je bio zlikovac koji je ubijao ljude, terorisao, u Kucima je napravio masakr, u Bjelopovalicima takodje, i onda je Bog digao Todora Kadica da pocisti zlikovca, dakle Todor i drugi su procenili da mogu da se odbrane od njega i Bog je preko njih delovao.

Navescu ti jos jedan, ali drugaciji, takodje radikalan primer. Skenderbegov otac Jovan Kastriot, suocio se sa opsadom od strane velike turske vojske protiv koje nije mogao da ratuje. Turci su mu trazili da im da svoja tri sina kao taoce da nece ratovati protiv Turaka, inace ce mu pobiti svu familiju i sve njegove ljude. Jovan je pristao da preda sinove sultanu, koji ih je nasilno poturcio. Dvojicu od njih je kasnije ubio (otrovao), ali je najmladji sin Djuradj, kasnije prozvan Skenderbeg, otrgao se od Turaka i oslobodio ocevinu i drzao je slobodnom 25 godina, ali posto nije imao jake sinove (nije u njih ulagao, kao ni car Dusan), nakon njegove smrti Turci su ponovo zauzeli Kroju i ceo Epir kojim je on vladao.

Funkcija vlasti je da omoguci mir u drzavi i da covek moze da zivi i da se razvija. Jevreji su tursku okupaciju nazivali "zlatno doba" jer su imali mir i mogli su da se razvijaju (placali su sultanu porez i niko ih nije dirao, za razliku od katolicke crkve koja ih je ubijala i proganjala jer nece da prihvate katolicizam). Sa druge strane, Srbi se nisu mirili sa okupacijom i dizali su ustanke protiv mnogo jacih Turaka, umesto da su jacali porodice, unapredjivali znanje i dr, i onda postali jaci od Turaka i proterali ih. To se nije desilo, pa su srpske zemlje "oslobodjene" ali uz pomoc stranih sila ciji su vazali Srbi kasnije i postali (Karadjordjevici su bili pod kontrolom Britanaca, Obrenovic pod kontrolom Austrijanaca, a pre toga su se Srbi uzdali u Rusiju).

Od raspada Dusanovog carstva Srbi su pod okupacijom, odnosno strane sile diktiraju pravila ponasanja. Uzrok tome je sto Srbi hoce da zive u grehu, nece da jacaju porodice, Srbi zele da prate modne trendove, ukljucujuci i antisemitizam, umesto da uce od Jevreja koji su u svemu najbolji i koji su stvorili uslove da sami odlucuju o svojoj sudbini (itekako se pitau u svetu), i onda imamo to sto imamo, da su sve nase vlade i drzavne uprave pod manjim ili vecim uticajem spoljnog faktora.

Spomenuo si lezbejku koja je premijer. To je zelja vecinskog srpskog naroda. Vecina ljudi u Srbiji kaze: "Daj ti meni posao, platu i penziju, a sta me briga ko je na vlasti." Ako bi pitao ljude da li vole gej stil zivota, oni bi rekli da ne vole, ali ako bi im rekao: "Ako neko iz gej populacije ne bude premijer, bice manje plate i penzije, a mozda ih nece biti", svi ti isti ce reci: "Sta me briga da li je premijer gej ili nije gej, vazno je da primam platu i penziju."

Vucic to odlicno zna, a posto svetske finansijske institucije kontrolise gej lobi, a 65-75% plata i penzija se isplacuje od pozajmica od tog istog gej lobija, Vucic mora da povlaci poteze i postavlja osobe da bi obezbedio plate i penzije, i samim tim odrzavao mir u drzavi. A mir je vazan da bismo mi, koji smo zdravi, ili koji hocemo da budemo zdravi i nezavisni od sistema, mogli da radimo i da se razvijamo, i kada nas bude 3-5% u drzavi, Bog moze preko nas da obnovi teokratiju i oslobodi drzavu (govorio sam o tome u knjizi "Osnovi teokratije"
http://www.cps.or...ige/ot.pdf

Dakle, ne moze Vucic da ratuje protiv NATO pakta i gej lobija, kao sto ni Jovan Kastriot nije mogao da ratuje protiv Turaka. Moze da cini ustupke i da odrzava mir, a da u isto vreme dopusti svim patriotama da se razvijaju i napreduju, sto nije bio slucaj sa dosmanlijama koji su proganjali i hapsili patriote i gusili njihovo delovanje.

Moj stav je da je odlicna opcija to sto Vucic vodi drzavu, jer omogucava uslove da zdravi ljudi mogu da se razvijaju, a na nama je da radimo i stvorimo kriticnu masu da Bog moze preko nas da obnovi teokratiju - Novo Dusanovo carstvo.

Cetnik
Postovanje,

Htio sam da Vas pitam na osnovu cega zasnivate pricu o obnovi Dusanovog carstva?
Da nam obrazlozite malo tu pricu, gdje to pise u Bibliji?

Miroljub Petrovic
Cetnik - poruka glasi:

Postovanje,

Htio sam da Vas pitam na osnovu cega zasnivate pricu o obnovi Dusanovog carstva?
Da nam obrazlozite malo tu pricu, gdje to pise u Bibliji?

Gde pise u Bibliji? Pa to je kao da pises gde pise u Bibliji da je Bog stvorio svet. Jesi ti citao prvih 5 knjiga Biblije? Ako nis, procitaj, i vidi kako je Bog stvorio teokratku drzavu i kako je obecao da ako Njegov narod bude ziveo po Njegovim zakonima ta drzava ce vecno postojati i On ce je stititi. A ako dodje zbog propasti drzave zbog nemorala ljudi, On ce je opet obnoviti ako se ljudi vrate Bogu, bar jedan mali procenat (3-5%) koji je u stanju da vodi drzavu prema Bozjim zakonima.

Cetnik
Nisam Vas uopste pitao u tom kontekstu u vezi Biblije
Ja postujem Vas rad i dosta sam naucio od Vasih predavanja..
Ali u smislu tzv. zadnjih vremena u kojim mi sad zivimo ili se priblizavamo njima, znamo da ce da se desi ujedinjavanje citavog svijeta, samim tim i Balkana i Srbije... i naravno da ce da se desi obracenje Izraela, kad bude tesko narod ce se sjetiti Boga..
Samim tim kome bude tesko iselice se u Izrael.. to je taj mali procenat o kome Vi govorite..

crnitrn
Сада је ваздуши притисак око 1 бара да ли се оквирно зна колки је био пре потопа тј. може ли се закључити или предпоставаити.

http://www.facebook.com/pages/Srpsko-Izraelsko-Pri
Miroljub Petrovic
Cetnik - poruka glasi:

Nisam Vas uopste pitao u tom kontekstu u vezi Biblije
Ja postujem Vas rad i dosta sam naucio od Vasih predavanja..
Ali u smislu tzv. zadnjih vremena u kojim mi sad zivimo ili se priblizavamo njima, znamo da ce da se desi ujedinjavanje citavog svijeta, samim tim i Balkana i Srbije... i naravno da ce da se desi obracenje Izraela, kad bude tesko narod ce se sjetiti Boga..
Samim tim kome bude tesko iselice se u Izrael.. to je taj mali procenat o kome Vi govorite..

Nije bas tako. Bog ce braniti svoj narod u svim drzavama, iako ce najteze biti onima izvan Izraela, po mom misljenju.

Miroljub Petrovic
crnitrn - poruka glasi:

Сада је ваздуши притисак око 1 бара да ли се оквирно зна колки је био пре потопа тј. може ли се закључити или предпоставаити.

Imas o tome detaljne podatke na sajtu JKP Vodovod i kanalizacija.

MilosRadovic
Znaci Danilo je od prilike bio kao i Hitler. (Samo sto je Hitler gori)
I znaci Hitler je takodje bio razbojnik koji nije sirio mir nego je ratovao protiv celog sveta i donosio bedu svojoj drzavi i ubio 50 mil ljudi. Ti si rekao da je Hitler bio podignut od Boga radi vracanja Jevreja u Izrael.
I sad recimo ovako, da je u Hitlerovo vreme bilo nekog pametnog coveka koji bi rekao:" Pa ovaj Hitler nije normalan, ceo svet se okrece protiv nas,nema mira u drzavi, trebali bi da ga roknemo". I sad ti ljudi koji zele mir u drzavi i da mogu da se razvijaju odu u Hitlerove redove i ubiju ga ko Nikac Ćehaj pašu. Znaci njima bi to delovalo logicno. Ali bi se oni ipak tom odlukom usprotivili Bozijoj odluci da uz pomoc Hitlera opameti Jevreje ( a takav plan nemci sigurno ne bi shvatili )
E sad mozemo da kazemo da Bog ne bi dozvolio atentant na Hitlera radi njegovog plana za opamecenje Jevreja. Ali ako bi tako rekli onda bi morali da se zapitamo zasto je dozvolio 5. oktobar i 27. mart.
Tako da takvim razmisljanjem bi mozda ipak trebali da prepustimo Bogu da se obracunava sa vladarima,da ih on smenjuje putem izbora, vladara iz senki ili prosto nekom prirodnom pojavom( pozar,grom,cigla sa zgrade ili tako vec nekako), a ne mi da dizemo revolucije ili da ubijamo vladara.
Sta mislis o tome?
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 20.09.2017 16:43

Miroljub Petrovic

Znaci Danilo je od prilike bio kao i Hitler. (Samo sto je Hitler gori)
I znaci Hitler je takodje bio razbojnik koji nije sirio mir nego je ratovao protiv celog sveta i donosio bedu svojoj drzavi i ubio 50 mil ljudi. Ti si rekao da je Hitler bio podignut od Boga radi vracanja Jevreja u Izrael.
I sad recimo ovako, da je u Hitlerovo vreme bilo nekog pametnog coveka koji bi rekao:" Pa ovaj Hitler nije normalan, ceo svet se okrece protiv nas,nema mira u drzavi, trebali bi da ga roknemo". I sad ti ljudi koji zele mir u drzavi i da mogu da se razvijaju odu u Hitlerove redove i ubiju ga ko Nikac Ćehaj pašu. Znaci njima bi to delovalo logicno. Ali bi se oni ipak tom odlukom usprotivili Bozijoj odluci da uz pomoc Hitlera opameti Jevreje ( a takav plan nemci sigurno ne bi shvatili )
E sad mozemo da kazemo da Bog ne bi dozvolio atentant na Hitlera radi njegovog plana za opamecenje Jevreja. Ali ako bi tako rekli onda bi morali da se zapitamo zasto je dozvolio 5. oktobar i 27. mart.
Tako da takvim razmisljanjem bi mozda ipak trebali da prepustimo Bogu da se obracunava sa vladarima,da ih on smenjuje putem izbora, vladara iz senki ili prosto nekom prirodnom pojavom( pozar,grom,cigla sa zgrade ili tako vec nekako), a ne mi da dizemo revolucije ili da ubijamo vladara.
Sta mislis o tome?

Sve si dobro razumeo. Pobozni ljudi danas ne treba da se bave atentatima i revolucijama, pogotovo jer je to u eri tehnologije i mocnog oruzja prakticno nemoguce i suludo. Ljudi mogu da spremaju atentate, i mnogo njih je htelo da ubije Hitlera, ali ako Bog to ne dopusti, to se nece desiti, ako Bog ima cilj sa nekim zlikovcem. Tako je Bog dopustio 27. mart i 5. oktobar, jer su Srbi zastranili i bili su zestoko kaznjeni, pa mi danas imamo nauk, ako smo pametni, da ne ponavljamo te greske.

Kad pogledas kako je Scepan Mali vodio drzavu, on je svojom poboznoscu dosao na vlast u Crnoj Gori, nije mnogo ratovao sa Turcima i Mlecanima, vec je sprovodio reformu u drzavi i medju narodom, uvodio Bozje zakone, zstoko sankcionisao nemoral, pozivao na pomirenje, slogu i radio pametne stvari na ozdravljenju naroda. Time mi trebamo da se bavimo u domenu koji nam je dat.

NM
Pozdrav,doktoru imam jedno pitanje.Ovi satanisti rade bas onako kako BIBLIJA govori od nemorala do cipiranja .Oni sigurno poznaju SVETO PISMO zar tim putem kojim idu nece probuditi i ojacati vjeru kod drugih ljudi koji ce reci gle BIBLIJA tacno govori ovo sto rade ili su oni uvjereni da je velika vecina populacije ispranih mozgova odnosno da niko i ne cita SVETO PISMO.hvala.

Gedeon
Postavljen još jedan film na sajtu http://www.biblij...lmovi.com/

SLUÄŒAJ HRIST

[img]http://www.newreleasetoday.com/images/news_images/news_img_f_1491238831.jpg[/img] is not a valid Image.

Link za gledanje
http://biblijskif...-prvi-deo/

Miroljub Petrovic
NM - poruka glasi:

Pozdrav,doktoru imam jedno pitanje.Ovi satanisti rade bas onako kako BIBLIJA govori od nemorala do cipiranja .Oni sigurno poznaju SVETO PISMO zar tim putem kojim idu nece probuditi i ojacati vjeru kod drugih ljudi koji ce reci gle BIBLIJA tacno govori ovo sto rade ili su oni uvjereni da je velika vecina populacije ispranih mozgova odnosno da niko i ne cita SVETO PISMO.hvala.

To ce reci ona manjina koja misli svojom glavom, a vecina ce da nasedne na satanske lazi.

Filip5024
Evo jednog teksta od strane kreacionista koji tvrde da Zemlja nije mlada, i smatraju da je ideja o mladoj Zemlji nastala pogrešnim tumačenjem Biblije iz kojeg je, po njima, nastalo pogrešno računanje vremena, prema kojem je Zemlja stara 6000-7000 godina. Zanima me vaš komentar:

...
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 19.09.2017 18:30

Miroljub Petrovic
Filip5024 - poruka glasi:

Evo jednog teksta od strane kreacionista koji tvrde da Zemlja nije mlada, i smatraju da je ideja o mladoj Zemlji nastala pogrešnim tumačenjem Biblije iz kojeg je, po njima, nastalo pogrešno računanje vremena, prema kojem je Zemlja stara 6000-7000 godina. Zanima me vaš komentar:

...

Posle svega sto je postavljeno n ovom sajtu, tvoje pitanje je kao da si pitao: "Sta kazete o studijama da je heroin dobar za rast i zdravlje dece?"

milan VB
Ako malo pogledamo oko sebe i ukljucimo mozak, mozemo jasno da vidimo posledice velikog potopa.
Sve doline tj ravnice izmedju planina kojima teku reke jasno pokazuju da je sve bilo pod vodom. Ravnice su nastale tako sto se mulj (rastvorena zemlja) talozio na dno. Voda se polako povukla ostavljajuci za sobom zaravnate povrsine kakve jedino postoje u dolinama reka. To je po meni najjaci dokaz velikog potopa.
A po eroziji koje su reke do danas napravile na tom natalozenom "mulju" mozemo videti koliko je zemlj zapravo mlada.
To je samo jedan od primera gde se jasno vide posledice potopa, ako malo pogledamo reljef npr po planinama, useke potoka koji se slivaju i nacin na koji se slivaju i usecaju u planinu lako mozemo da dodjemo do zakljucka da je biblija zaista u pravu i da je zapravo potop formirao raljef kakav danas poznajemo.

Miroljub Petrovic
Za one koji obelezavaju biblijske praznike evo datuma njihovog odrzavanja:

Datumi jesenjih praznika u 2017. godini su sledeci:

Praznik Truba - 21.9. uvece
Dan Ociscenja - 30.9. uvece
Praznik Senica - 5.10. uvece

Miroljub Petrovic
Branko M - poruka glasi:

Sta mislite o ovom tekstu, ima dobrih zapazanja ali da li je autor u pravu u vezi ishrane?

Tekst je uglavnom netacan. Enzimi se stvaraju u nasem telu od aminokiselina koje unosimo preko proteina, a ne direktno iz hrane.

ZoranS

Kako se proslavljaju ti praznici?
Pretpostavljam da se ne radi kao i za sabat ali sta jos?

Miroljub Petrovic
ZoranS - poruka glasi:

Kako se proslavljaju ti praznici?
Pretpostavljam da se ne radi kao i za sabat ali sta jos?

Odmaras, citas Bibliju, slusas gusle, budes sa prijateljima i porodicom.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 1.33 sekundi!