pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.03.2017 07:27
|
Super Administrator Odgovori: 22630 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Donatino - poruka glasi: Od kada sam saznao za vas nakon pretposlednjeg N1 intervjua gledam vasa sjajna predavanja, trenutno sam kod serije predavanja sa kraja 90ih godina i govorili ste o razlici izmedju hriscanstva i ostalih religija pa mene zanima da li postoji neki direktan ili indirektan odgovor u Bibliji ili ste vi mozda u zivotu naisli na odgovor o tome sta se desava sa ljudima koji su pripadnici ostalih religija, da li i oni imaju pravo na spasenje ukoliko zive po moralnim zakonima? Takodje sam citao stari zavet do 3. Mojsijeve knjige i novi zavet do jevandjelja po Jovanu ali mi se cini da jos uvek nisam naisao na odgovor na to pitanje. Govorio sam o tome na forumu, treba da procitas ceo forum. Svi koji zive po svojoj savesti bice spaseni. "Kome je vise dato od njega ce se vise traziti", kaze Isus. |
|
|
Aleksandar1204 |
Odgovorio 31.03.2017 08:23
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 06.03.2017 23:23 Lokacija: Sabac |
Postovanje Miroljube, zamolio bih za tvoje misljenje o apokrifnim evandjeljima i mogu li se negde pronaci u pdf formatu? Veliko hvala! |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.03.2017 08:56
|
Super Administrator Odgovori: 22630 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Aleksandar1204 - poruka glasi: Postovanje Miroljube, zamolio bih za tvoje misljenje o apokrifnim evandjeljima i mogu li se negde pronaci u pdf formatu? Veliko hvala! Apokrifna jevandjelja su smece, to ti ne treba. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.03.2017 10:22
|
https://youtu.be/... |
|
|
Andrija Ristic |
Odgovorio 31.03.2017 16:17
|
Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 17.03.2017 18:06 Lokacija: Nis |
Ðеколико меÑеци пре коÑовÑког боја Ñултан Мурат шаље пиÑмо великом кнезу Лазару да Ñе преда, положи оружје и буде покоран Мурату. Кнез Лазар није одговорио пиÑмом већ је поÑлао Милана Топлицу да да одговор Мурату. Топлица код Кратова ÑуÑреће турÑку војÑку и даје кратак одговор Мурату од Лазара речима:„Само рат“!Мурат је провео Топлицу кроз многобројну турÑку војÑку желивши да уплаши Топлицу Милана који му одговара да је ÑрпÑка војÑка мање бројна али боља и вратио Ñе Лазару.Кнез Лазар Ñе први улогорио на КоÑову Пољу а дан каÑније и Мурат. ПоÑтоји неколико верзија о броју ратника. Ðајвероватнији број је био 180.000 Турака и 60.000 Срба. Једно је Ñигурно, број је био 1:3 у кориÑÑ‚ Турака. ТурÑку војÑку је у првом реду чинла пешадија и лака коњица а у другом реду јањичари, резерву је чинила черкешка коњица. ИÑпред Мурата Ñу биле камиле. СрпÑку војÑку је чинила тешка оклопљена коњица и тешка пешадија. Обе војÑке Ñу имале резерву.Пре боја ÑрпÑка војÑка Ñе причеÑтила у цркви Самодрежи.У центру ÑрпÑке војÑке је био Кнез Лазар, лево крило је водио Влатко Вуковић а деÑно Вук Бранковић. ТурÑку војÑку је у центру предводио Мурат, лево крило је водио Јакуб, а деÑно Бајазит. Битка је почела око 8 Ñати ујутро,на Видовдан,15. јуна.1389. године Срби изводе брз и жеÑток напад да би избегли Ñтреле одапете од Ñтране турÑких Ñтрелаца. СрпÑка тешка коњица коју је на деÑној Ñтрани водио Вук Бранковић разбија турÑко лево крило, меље га и наÑтавља даље према Мурату.Бајазит видевши пропаÑÑ‚ турÑког левог крила врши противудар на ÑрпÑко лево крило које је водио Влатко Вуковић. Противудар не уÑпева.Милош Обилић видевши пролаз ка Ñултану Ñа 12 Ñвојих ратника формира клин и пробија Ñе до Ñултана те га убија копљем.Да ли је копље бацио или држао у руци не зна Ñе.Милош је довршио убиÑтво Мурата мачем.Ратници око Мурата убијају Милоша Обилића. Везири око Мурата покушавају да Ñакрију да је Мурат убијен, те по глаÑнику јављају Бајазиту да иде по резеврну војÑку из разлога да га извуку из битке и оÑтане жив, јер је Ñмрт Јакубова била неминовна, те је требало Ñачувати наÑледника преÑтола да не дође до грађанÑког рата око влаÑти. СрпÑка војÑка долази до турÑке коморе и долази до раÑула у турÑкој војÑци која почиње махнито да бежи. Видевши то Бајазит Ñе Ñклања у шуму Ñа одабраним ратницима да би након битке покупио тела оца и брата. Путници трговци који Ñу ишли ка Дубровнику Ñу поÑматрали битку и каÑније Ñе прикључили Влатку Вуковићу који Ñе враћао након боја у БоÑну.Ти трговци Ñу били глаÑници о великој хришћанÑкој победи којој Ñу у чаÑÑ‚ звонила звона на цркви Ðотр Дам у Паризу.Битка Ñе завршила око поднева, након битке Лазар Ñа малим бројем велможа одмара и одлази у цркву Самодрежу на литургију у чаÑÑ‚ ÑрбÑке победе Бајазит долази на меÑто битке око 6 Ñати по подне и видевши људе у Самодрежи прилази цркви, опколи је и убија кнеза Лазара. Ðакон тога Бајазит Ñе повлачи у ТурÑку да учврÑти Ñвоју влаÑÑ‚. Ðко Ñу Турци победили зашто Ñу звонила звона цркве Ðотр Дам у чаÑÑ‚ хришћанÑке победе? Зашто је „победник“ Бајазит побегао у ТурÑку, од када то победник бежи? Зашто је на Ñпоменику коÑовÑким јунацима Кнез Стефан Лазаревић напиÑао да подиже Ñпоменик погинулом оцу и ÑрбÑкој гоÑподи који Ñу погинули (цитат): „негде око 6 или 7 Ñати, не знам тачно које време“ Што Ñе тиче вазалÑтва Србије ка Бајазиту, Милица је то урадила из разлога да Ñпречи краља Твртка да загоÑподари Србијом. Хтела је Ñину Стефану да Ñтави круну Ðемањића. Прича о издаји Вука Бранковића је наÑтала због каÑнијег Ñкривања иÑтине. Од 12 пратилаца Милоша Обилића њих неколико је преживело, каÑније Ñе помињу као дародавци манаÑтира Хиландар. Зашто турÑки хроничари Леши, Заједедин и Шукурлах до детаља опиÑују начин погибије Мурата и у запиÑима признају пораз Турака? Gledao sam neÅ¡to po intenetu i po komentarima naiÄ‘em na ovaj mali tekst.Mene sada zanima da li je ovo istina,tj da li je ovo ovako bilo ili je i ovo falsifikovano. Cao Ja Sam Andrija
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.03.2017 17:48
|
Andrija Ristic - poruka glasi: Ðеколико меÑеци пре коÑовÑког боја Ñултан Мурат шаље пиÑмо великом кнезу Лазару да Ñе преда, положи оружје и буде покоран Мурату. Кнез Лазар није одговорио пиÑмом већ је поÑлао Милана Топлицу да да одговор Мурату. ... Tekst je tacan, a uzrok falsifikovanja ovog dela istorije imas u donjem tekstu koji je objavljen u casopisu "Glas gusala": http://cps.org.rs...ki_boj.pdf Izmenio/la Miroljub Petrovic na 31.03.2017 21:27 |
|
|
Nikac od Rovina |
Odgovorio 01.04.2017 08:47
|
Član Odgovori: 11 Pristupio/la: 19.03.2017 11:14 Lokacija: Uzice |
Znamo da ima mnogo onih koji žele promenu, ali ih spreÄava bar jedan od razloga koji smatraju nepremostivim za napuÅ¡tanje grada. Zato je važno da vide primere, da Äuju ljude koji su uspeli, koji imaju ideje, koji su se organizovali, usaglasili unutar porodice, koji su pre svega pratili svoje ubeÄ‘enje da je život van grada Äovekovo najprirodnije staniÅ¡te i da će oni i pre svega njihova deca tamo biti najsrećniji. https://www.youtu...7LbHecI7KI |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 01.04.2017 16:09
|
Nikac od Rovina - poruka glasi: Znamo da ima mnogo onih koji žele promenu, ali ih spreÄava bar jedan od razloga koji smatraju nepremostivim za napuÅ¡tanje grada. Zato je važno da vide primere, da Äuju ljude koji su uspeli, koji imaju ideje, koji su se organizovali, usaglasili unutar porodice, koji su pre svega pratili svoje ubeÄ‘enje da je život van grada Äovekovo najprirodnije staniÅ¡te i da će oni i pre svega njihova deca tamo biti najsrećniji. https://www.youtu...7LbHecI7KI Nije dovoljno samo otici u prirodu. Treba otici negde gde imas u komsiluku dobrih ljudi, a ne da zivis kao vuk samotnjak. |
|
|
Andrija Ristic |
Odgovorio 01.04.2017 21:22
|
Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 17.03.2017 18:06 Lokacija: Nis |
Imam 2 pitanja. Zasto se falsifikuje istorija i imate li neke spise u kojima pise prava istorija Srba?
Cao Ja Sam Andrija
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 01.04.2017 22:02
|
Andrija Ristic - poruka glasi: Imam 2 pitanja. Zasto se falsifikuje istorija i imate li neke spise u kojima pise prava istorija Srba? Istorija se falsifikuje da bi se od ljudi pravila stoka i da bi se tako sa njima lakse manipulisalo. Najbolja istorija Srba je u knjizi sa donjeg linka: http://cps.org.rs...a_srba.pdf |
|
|
nikolaj |
Odgovorio 02.04.2017 01:01
|
Član Odgovori: 120 Pristupio/la: 02.05.2011 12:55 Lokacija: Para?in |
OBAVEŠTENJE- U sredu 5 aprila na TV PRVU u 22h biće emisija o štetnosti vakcinacije.
Ne pla?i dete moje, uskoro ?e Gospod do?i i uredi?e sve
|
|
|
Drobnjacanin-Novljanin |
Odgovorio 02.04.2017 06:37
|
Član Odgovori: 11 Pristupio/la: 05.07.2016 03:13 Lokacija: Chicago |
Шта миÑлите о Ñедам ваÑељенÑких Ñабора ? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.04.2017 07:40
|
Drobnjacanin-Novljanin - poruka glasi: Шта миÑлите о Ñедам ваÑељенÑких Ñабора ? Sabori su osnivani da se crkva prilagodjava narodu, sto podrazumeva udaljavanje od Biblije, a prilagodjavanje paganskim nacelima kojima narod robuje. |
|
|
Zoran888 |
Odgovorio 02.04.2017 11:38
|
Član Odgovori: 18 Pristupio/la: 30.01.2017 21:52 Lokacija: Melburn |
Od cega se po vama sastoji pokajanje? Mislim da Hrist u jevandjelima nigde ne spominje ispovijest kod svestenika. Bog nek oprosti. Postovanje |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.04.2017 14:31
|
Zoran888 - poruka glasi: Od cega se po vama sastoji pokajanje? Mislim da Hrist u jevandjelima nigde ne spominje ispovijest kod svestenika. Bog nek oprosti. Postovanje U Bibliji lepo pise: "Ko (Bogu) priznaje prestupe svoje i ostavlja ih, dobice milost." |
|
|
ilija136 |
Odgovorio 03.04.2017 00:29
|
Član Odgovori: 8 Pristupio/la: 02.04.2017 07:41 Lokacija: Požarevac |
Pozdrav profesore, naiÅ¡ao sam na neke klipove na jutubu, tiÄu se Islama. Poznato je da mnogi ljudi prelaze u tu veru. Kakvi su vaÅ¡i odgovori na ova pitanja? InaÄe klipovi ne traju dugo po par minuta, nadam se da će te pogledati i odgovoriti. Klip pod brojem 3 ima odgovor na kraju, da li je taÄan? InaÄe upoznat sam sa priÄom dr Alberta Rivere o stvaranju Islama, ali ova pitanja me zbunjuju.. .... Izmenio/la Miroljub Petrovic na 03.04.2017 17:58 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.04.2017 17:59
|
ilija136 - poruka glasi: Pozdrav profesore, naiÅ¡ao sam na neke klipove na jutubu, tiÄu se Islama. Poznato je da mnogi ljudi prelaze u tu veru. Kakvi su vaÅ¡i odgovori na ova pitanja? InaÄe klipovi ne traju dugo po par minuta, nadam se da će te pogledati i odgovoriti. Klip pod brojem 3 ima odgovor na kraju, da li je taÄan? InaÄe upoznat sam sa priÄom dr Alberta Rivere o stvaranju Islama, ali ova pitanja me zbunjuju.. .... Treba da se upoznas sa cinjenicama, a ne da verujes autoritetima. O verodostojnosti Isusovog zivota i raspeca imas u knjizi sa donjeg linka: http://www.cps.or...zlocin.pdf |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.04.2017 18:01
|
BLfocus - poruka glasi: Postovani Miroljube, pozdrav iz Banjaluke. Vasa predavanja sam ranije pratio putem Vikom televizije i na taj nacin saznao za vas. Da li planirate u skorije vrijeme odrzati neka predavanja kod nas? Siguran sam da ima veliki broj zainteresovanih. Sve sam ispricao na internetu, nemam sta specijalno oovo da kazem. Treba ljudi nesto korisno da krenu da rade, a ne da me zovu da ih zabavljam sa istim predavanjima. |
|
|
crnitrn |
Odgovorio 03.04.2017 20:50
|
Član Odgovori: 546 Pristupio/la: 08.04.2010 01:16 Lokacija: Nepoznato |
Andrija Ristic - poruka glasi: Ðеколико меÑеци пре коÑовÑког боја Ñултан Мурат шаље пиÑмо великом кнезу Лазару да Ñе преда, положи оружје и буде покоран Мурату. Кнез Лазар није одговорио пиÑмом већ је поÑлао Милана Топлицу да да одговор Мурату. Топлица код Кратова ÑуÑреће турÑку војÑку и даје кратак одговор Мурату од Лазара речима:„Само рат“! . Lakonski (spartanski) odgovor. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.04.2017 21:50
|
crnitrn - poruka glasi: Andrija Ristic - poruka glasi: Ðеколико меÑеци пре коÑовÑког боја Ñултан Мурат шаље пиÑмо великом кнезу Лазару да Ñе преда, положи оружје и буде покоран Мурату. Кнез Лазар није одговорио пиÑмом већ је поÑлао Милана Топлицу да да одговор Мурату. Топлица код Кратова ÑуÑреће турÑку војÑку и даје кратак одговор Мурату од Лазара речима:„Само рат“! . Lakonski (spartanski) odgovor. Ne verujem da je tako bilo. To je verovatno naknadno dodato. |
|
Predji na forum: |