pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 27.08.2016 15:59
|
Super Administrator Odgovori: 22631 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Deki81 - poruka glasi: У Светом ПиÑму Ñе каже: Ðе прави Ñеби резани лик нити било какву Ñлику од онога што је горе на небеÑима или доле на земљи или у водама иÑпод земље. Ðе клањај им Ñе нити им Ñлужи, јер Ñам ја, ГоÑпод, твој Бог, који захтева да Ñе оданоÑÑ‚ иÑказује иÑкључиво њему. 2 МојÑијева 20,4 Дали Ñе то одноÑи и на иконе Ñветаца? Ðко је тако, који је ÑмиÑао КрÑне Ñлаве? Верује Ñе да је тај Ñветац Ð½Ð°Ñ Ð·Ð°Ñтупа пред ГоÑподом? Naravno da se odnosi na ikone. Znameniti ljudi iz istorije (sveci) su bili znameniti jer su se drzali Boga, a predmet obozavanja je oduvek trebao da bude samo Bog. U pitanju su paganska verovanja koja su usla u hriscanstvo kao i mnogo toga drugog. Nekada su se vodili ratovi u hriscanstvu zbog ikona. Krsne slave takodje imaju pagansko poreklo, ali srecom, ljudi se na slavama druze i posecuju, a ne bave se vradzbinama i paganstinom. |
|
|
Djans88 |
Odgovorio 28.08.2016 14:04
|
Član Odgovori: 98 Pristupio/la: 08.06.2015 10:40 Lokacija: Uzice |
https://www.youtu...LxlNkNUkFw https://www.youtu...1v6qz_r8yg https://www.youtu...0_WlvxpH-k |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.08.2016 18:29
|
Super Administrator Odgovori: 22631 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Sa jucerasnjeg festivala: https://www.youtu...AHKERfwhUg |
|
|
SreckoVVV |
Odgovorio 29.08.2016 08:29
|
Član Odgovori: 189 Pristupio/la: 14.03.2015 09:40 Lokacija: Cuprija |
Razumeo i obrisano.
Izmenio/la SreckoVVV na 29.08.2016 20:47 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.08.2016 08:57
|
Nema vajde od kuknjave i satanizovanja nasih neprijatelja. Mi smo sami sebi najveci neprijatelji jer necemo da zivimo kako treba i da se povezujemo sa Bogom, i onda smo lak plen neprijateljima. Dakle, MI smo krivi sto stradamo, a ne sto su nasi neprijatelji zli i pokvareni. |
|
|
emanuel |
Odgovorio 29.08.2016 17:00
|
Član Odgovori: 28 Pristupio/la: 27.01.2010 15:28 Lokacija: Nepoznata |
http://www.breaki...wVL0Loj.97 Postovani g.Pertoviću, sta mislite o ovome? Hvala |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.08.2016 21:41
|
emanuel - poruka glasi: http://www.breaki...wVL0Loj.97 Postovani g.Pertoviću, sta mislite o ovome? Hvala Neozbiljno. To sto rade je krsenje Bozje zapovesti jer rituali smeju da se obavljaju samo u Hramu, a Hrama nema, pa je najstroze zabranjeno vrsiti rituale. |
|
|
Nikola06 |
Odgovorio 29.08.2016 21:44
|
Član Odgovori: 31 Pristupio/la: 02.11.2012 21:28 Lokacija: BiH |
Rodoljub - poruka glasi: Ma kakvo naoružavanje...Älanak je u potpunosti lažan,nas Srbe u R.Srpskoj nema pas za Å¡ta da ujede.Amerikanci su naoružanje već pokupili, a to Å¡to ima u Kozari je vlasnistvo istih okupatora, tako da je jasno sve.ovo je hajka zbog referenduma i naravno izborna reklama.Dodik nema Äime da izgura izbore a kamo li da se kupuje oružje,,evo u zadnje vrijeme ide priÄa kako ce nam poslati 5000 isilovaca u zamijenu za odobrenje MMF kredita...nema para za izbore...molim se Bogu da ne pristane, poklat će nas za 24 h s obzirom kako nesposobnu policiju imamo, a vojska VRS u kojoj sam bio samo formalno postoji imaju dan vojske i to je sve.to su oružane snage BiH. Sva oprema je je AmeriÄka Äak i uniforme.pozdrav iz R.S. Ipak možda bude naoružavanja http://www.rtvbn....jnu-vjezbu |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.08.2016 22:37
|
Zakuvava se na svim meridijanima, pa i kod nas. Sprema se nova klanica, to i slepac moze da vidi. |
|
|
Deki81 |
Odgovorio 29.08.2016 23:04
|
Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 21.08.2016 09:04 Lokacija: Београд |
Зашто је Бог одвео Израељце у обећану земљу? Када је знао да ће они обожавати друге богове. И да ће их казнити и прогнати. Дали Ñамо због Ñавеза Ñа њиховим праочевима?
Кад нема мудрог вођÑтва, народ пропада, а ÑÐ¿Ð°Ñ Ñ˜Ðµ у мноштву Ñавеtника.
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.08.2016 07:16
|
Deki81 - poruka glasi: Зашто је Бог одвео Израељце у обећану земљу? Када је знао да ће они обожавати друге богове. И да ће их казнити и прогнати. Дали Ñамо због Ñавеза Ñа њиховим праочевима? Sve sto Bog radi, to radi zbog one minorne manjine koja Njega hoce. Bog ih vodi u Obecanu zemlju, a oni prave zlatno tele (manjina je protiv toga), od 12 uhoda, 10 njih kaze da se ne ide u Obecanu zemlju, a dvojica hoce da udju, a skoro ceo narod skace da ih ubije. Bog i danas preko sekularnih Jevreja priprema infrastrukturu u Izraelu (putevi, saobracajnice, vodovod, proizvodnja hrane i dr), a dozvoljava i greh u Izraelu (jer to hoce vecina) - dakle preko vecine priprema teren za manjinu, da bi oni koji Njega hoce mogli da dodju u Izrael, a On ce posle lako da se obracuna sa pobunjenicima. Dakle, Bog je stvorio ljude, On je vlasnik svega, i On moze da vodi desavanja kako On zeli. On postuje svaciju slobodnu volju i to koristi za svoje ciljeve, a to je da spasi sve one koji Njega hoce. |
|
|
NoMeN |
Odgovorio 30.08.2016 13:57
|
Član Odgovori: 14 Pristupio/la: 03.06.2010 00:22 Lokacija: PoreÄ |
PoÅ¡tovani g. Petroviću. Jako sam zahvalan Å¡to si mi godinama unazad pomogao odgovoriti na mnoga važna pitanja koja se tiÄu biblijskih istina i istinitosti Božje rijeÄi u Svetom Pismu. Isto tako, sjećam se kako si u viÅ¡e navrata znao reÄi sluÅ¡ateljima da ne smijemo primati zdravo za gotovo ono Å¡to govoriÅ¡ i da ne smijemo slijepo vjerovati tebi, nego da sve Å¡to kažeÅ¡, treba da provjerimo i argmentirano opovrgnemo ili potvrdimo. Kada se govori o duhovnim stvarnostima, one nisu vremenite, i jednako su stvarne prije 2000 godina i danas i bit će dok je svijeta. PriÄati o vjerskim stvarnostima je uvijek zanimljivo i zato su i bila zanimljiva tvoja predavanja. Posjećivao bih i tvoj forum puno Äešće kada bi bilo zastupljeno puno viÅ¡e vjerske tematike umjesto politiÄke teme koje samo stvaraju razdor i užginju mržnju prema neistomiÅ¡ljenicima. Mislim isto tako da nije potrebno vrijeÄ‘ati neÄije neznanje i nazivati nekoga pogrdnim imenom makar bio najgluplji Äovjek na svijetu. Samo toliko od mene, jedno kratko promiÅ¡ljanje, zahvala i savjet. Želim ti svako dobro i uspjeha u promicanju Božjih istina do onih koji joÅ¡ nisu Äuli i doživljeli Božju ljubav. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.08.2016 18:17
|
NoMeN - poruka glasi: PoÅ¡tovani g. Petroviću. Jako sam zahvalan Å¡to si mi godinama unazad pomogao odgovoriti na mnoga važna pitanja koja se tiÄu biblijskih istina i istinitosti Božje rijeÄi u Svetom Pismu. Isto tako, sjećam se kako si u viÅ¡e navrata znao reÄi sluÅ¡ateljima da ne smijemo primati zdravo za gotovo ono Å¡to govoriÅ¡ i da ne smijemo slijepo vjerovati tebi, nego da sve Å¡to kažeÅ¡, treba da provjerimo i argmentirano opovrgnemo ili potvrdimo. Kada se govori o duhovnim stvarnostima, one nisu vremenite, i jednako su stvarne prije 2000 godina i danas i bit će dok je svijeta. PriÄati o vjerskim stvarnostima je uvijek zanimljivo i zato su i bila zanimljiva tvoja predavanja. Posjećivao bih i tvoj forum puno Äešće kada bi bilo zastupljeno puno viÅ¡e vjerske tematike umjesto politiÄke teme koje samo stvaraju razdor i užginju mržnju prema neistomiÅ¡ljenicima. Mislim isto tako da nije potrebno vrijeÄ‘ati neÄije neznanje i nazivati nekoga pogrdnim imenom makar bio najgluplji Äovjek na svijetu. Samo toliko od mene, jedno kratko promiÅ¡ljanje, zahvala i savjet. Želim ti svako dobro i uspjeha u promicanju Božjih istina do onih koji joÅ¡ nisu Äuli i doživljeli Božju ljubav. Hvala na interesovanju za duhovne teme. Covekov zivot nije samo teolosko razmisljanje i mudrovanje, nego i praktican zivot. Ljudi koji su teoloski bliski, bice bliski i po prakticnim pitanjima, a jedno od takvih pitanja je i odnos prema politici, istoriji, porodici i dr. Dakle, slika necijeg poimanja teoligije se pokazuje u odnosu na prakticna zivotna pitanja. Dobro je da postoji razdor izmedju onih koji nisu teoloski bliski, jer je Bozja zapovest da se takvi ne mesaju, odnosno da se sa takvima ne mesamo. Mozemo sa njima da trgujemo, da ih ucimo ili da ih lecimo. |
|
|
split |
Odgovorio 30.08.2016 21:07
|
Član Odgovori: 202 Pristupio/la: 12.03.2011 18:16 Lokacija: Nepoznata |
Lijep pozdrav, prije 7 dana bio sam oko 7 dana na ZAPADU. Tamo sam se totalno uvjerio u život ljudi sa nasih prostora i opcenito stanje konkretno Austrija i Njemacka. Stanje je takvo da je zapad totalno razvaljen.Ljudi hodaju ko zombiji.Zivotinje macke i pse drzi vecina po stanovima i kucama a stanovi i kuce unutra smrde samo tako od tih zivotinja(uvjerio se).S jedne strane imate ekstreme situacije zene i muskarci totalno istetovirani hodaju igraju pokemone itd a sa druge strane turke i tamnopute arape bauljaju po ulicama besciljno ili divljaju sa autima.Ljudi sa nasih prostora samo su se zadali u novac to im je glavna preokupacija tko ce neku nekretninu kupit itd uglavnom samo NOVAC.Djecu i ne vide a djeca po cijeli dan igrice igraju tj sto posto u zapadanom sistemu su.Npr.Katolicke crkve ili katedrale su postali kao svojevrsni muzeji ulaze slikaju se gledaju starine.Cak sam na jednoj katolickoj crkvi vidio ogromni masonski znak piramide i svevideceg oka sve u zlatu (šteta sto nisam uslikao)a u drugoj ogromni kip palog andjela na podu.Cudne se stvari tamo desavaju mislim da nece na dobro.Vase misljenje? Izmenio/la split na 30.08.2016 21:13 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.08.2016 21:33
|
split - poruka glasi: Lijep pozdrav, prije 7 dana bio sam oko 7 dana na ZAPADU. Tamo sam se totalno uvjerio u život ljudi sa nasih prostora i opcenito stanje konkretno Austrija i Njemacka. Stanje je takvo da je zapad totalno razvaljen.Ljudi hodaju ko zombiji.Zivotinje macke i pse drzi vecina po stanovima i kucama a stanovi i kuce unutra smrde samo tako od tih zivotinja(uvjerio se).S jedne strane imate ekstreme situacije zene i muskarci totalno istetovirani hodaju igraju pokemone itd a sa druge strane turke i tamnopute arape bauljaju po ulicama besciljno ili divljaju sa autima.Ljudi sa nasih prostora samo su se zadali u novac to im je glavna preokupacija tko ce neku nekretninu kupit itd uglavnom samo NOVAC.Djecu i ne vide a djeca po cijeli dan igrice igraju tj sto posto u zapadanom sistemu su.Npr.Katolicke crkve ili katedrale su postali kao svojevrsni muzeji ulaze slikaju se gledaju starine.Cak sam na jednoj katolickoj crkvi vidio ogromni masonski znak piramide i svevideceg oka sve u zlatu (šteta sto nisam uslikao)a u drugoj ogromni kip palog andjela na podu.Cudne se stvari tamo desavaju mislim da nece na dobro.Vase misljenje? Hvala Bogu da su ti se oci otvorile. Pa o tome godinama pricamo ovde i iznosimo dokaze. To je svet zbog kojeg ljudi menjaju veru i naciju, i najmuckije lazu i ubijaju one koji im kazu da su bolesni i nemoralni. Na zalost, ostali su retki pojedinci koji se bore protiv tog i takvog sveta. Ali, tu je Bog koji sve vodi i zbog cijih obecanja znamo da cemo da pobedimo samo ako ostanemo verni i na nogama, i ne pokleknemo da budemo kao oni. |
|
|
Karamatic |
Odgovorio 31.08.2016 00:04
|
Član Odgovori: 1 Pristupio/la: 29.08.2016 21:35 Lokacija: Split |
Dobra veÄer gospodine Petroviću. Imam jedno pitanje nevezano za postanak. Zanima me je li moguće prirodno lijeÄiti skoliozu i ako da postoje li neki kvalitetni, ujedno i dostupni sadržaji kojima se mogu okoristiti da bi se približio istini tj.rjeÅ¡enju problema skolioze. Lijepi pozdrav Srbiji iz Hercegovine. Ivan Karamatić
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.08.2016 07:59
|
Karamatic - poruka glasi: Dobra veÄer gospodine Petroviću. Imam jedno pitanje nevezano za postanak. Zanima me je li moguće prirodno lijeÄiti skoliozu i ako da postoje li neki kvalitetni, ujedno i dostupni sadržaji kojima se mogu okoristiti da bi se približio istini tj.rjeÅ¡enju problema skolioze. Lijepi pozdrav Srbiji iz Hercegovine. Koliko i je poznato, skoliozu ne moze covek sam da resi, a jedini na svetu, sto ja znam, koji to moze da resi na prirodan nacin jeste dr Milisav Nikolic: www.drmilisavniko... Otezavajuca okolnost je sto on zivi i radi u Svajcarskoj, ali postoje izgledi da se uskoro vrati u Srbiju i ovde nastavi sa svojim radom. |
|
|
Vladica Simic |
Odgovorio 31.08.2016 14:11
|
Član Odgovori: 2 Pristupio/la: 28.08.2016 12:22 Lokacija: Kragujevac |
Pozdrav Miroljube pogledao sam skoro svaki vaÅ¡ video na yt i veoma vas cenim kao liÄnost. NeÅ¡to mi nije jasno neki priÄaju jedno neki drugo. Da li kada ljudsko biće umre ode u raj ili pakao ili Äeka Isusov drugi dolazak ? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.08.2016 14:17
|
Vladica Simic - poruka glasi: Pozdrav Miroljube pogledao sam skoro svaki vaÅ¡ video na yt i veoma vas cenim kao liÄnost. NeÅ¡to mi nije jasno neki priÄaju jedno neki drugo. Da li kada ljudsko biće umre ode u raj ili pakao ili Äeka Isusov drugi dolazak ? Govorio sam o tome. Nakon smrti pavednici cekaju Hristov drugi dolazak, i idu u vecni zivot, a gresnici cekaju Isusov treci dolazak i bivaju unisteni. Imas o tome u mojoj knjizi sa donjeg linka: http://www.cps.or...etnike.pdf |
|
|
zlajaskalp |
Odgovorio 31.08.2016 21:50
|
Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 09.05.2014 17:07 Lokacija: Bor |
Поштовани гоÑподине Петровићу, пишете ли и планирате ли уÑкоро да издате неку вашу нову књигу? Ðа коју тему?
|
|
Predji na forum: |