pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.05.2014 15:46
|
Super Administrator Odgovori: 22641 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Izlivi agresivne mrznje protiv Jevreja od strane trece najjace stranke u Madjarskoj: https://www.youtu...nKZvlGJFJM |
|
|
Gale |
Odgovorio 29.05.2014 16:10
|
Član Odgovori: 7 Pristupio/la: 09.05.2014 08:01 Lokacija: Beograd |
Šta da radi pojedinac ako ga (ne daj Bože) ujede besna životinja?
Neko nas odozgo posmatra...
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.05.2014 17:21
|
Super Administrator Odgovori: 22641 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Samo budalu moze da ujede besna zivotinja. Ne postoji scenario da ozbiljnog coveka ujede besna zivotinja. One koje ujede, takvi pokazuju da ne brinu o sebi, pa im je i zdravlje slabo zbog neadekvatnog zivota, a samim tim i imunitet. Takvi mogu da uzmu najjacu dozu tunkture za imunitet na bazi ehinacee. Ti bi trebao stalno da nosis u dzepu tri tinkture za Imunitet posto si sklon da te ujede besna zivotinja, da te zakaci neka polna bolest, da ti padne klavir na glavu i sl. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.05.2014 18:46
|
Uradjen je novi dizajn za sajt Zakoni Zdravlja, koji predstavlja najbolji izvor informacija o zdravlju na nasem jeziku: www.zakonizdravlj... |
|
|
Gale |
Odgovorio 29.05.2014 20:00
|
To za besne životinje pitao sam u domenu teorije. Živim u brdsko-planinskom selu i gotovo svake godine znam da po medijima idu vesti za lisice itd, pa sam zbog toga i pitao. Å ta ako mi ujedu npr. psa u toku noći? Treba li onda ta životinja da se ubije? I ranije sam imao problema sa Å¡tetoÄinama. InaÄe, po tim Å¡umama imam svoje parcele na kojima spremam drva za zimu. Neko nas odozgo posmatra...
|
|
|
crnitrn |
Odgovorio 29.05.2014 20:27
|
Član Odgovori: 546 Pristupio/la: 08.04.2010 01:16 Lokacija: Nepoznato |
http://www.vaselj...-decembru/ |
|
|
Djostanisic |
Odgovorio 29.05.2014 20:34
|
Član Odgovori: 25 Pristupio/la: 18.04.2013 23:35 Lokacija: Arandjelovac |
https://www.youtu...mp;list=WL |
|
|
smesko |
Odgovorio 29.05.2014 21:22
|
Član Odgovori: 38 Pristupio/la: 21.07.2012 22:23 Lokacija: Srbija |
Ima li neki dobar pouzdan sajt ili knjiga o lekovitim biljkama? nesto gde mogu naci kakva lekovita dejstva ima koja biljka. pokusao sam traziti po internetu pojedinacno za svaku biljku za sta je dobra, ali ubrzo sam video da na raznim sajtovima razlicito pise i da svaku biljku preterano hvale. npr za aloju veru sam procitao da je dobra bar za 15 razlicitih tegoba, a nije pisalo da je dobra kod opekotina, a znam da je dr sulc prvenstveno nju koristio kad je sprzio saku i da mu je puno pomogla. |
|
|
Gost |
Odgovorio 29.05.2014 21:40
|
Član Odgovori: 86 Pristupio/la: 05.01.2012 15:33 Lokacija: Nepoznata |
http://www.novost...i-kmetstvo |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.05.2014 23:04
|
Gale - poruka glasi: To za besne životinje pitao sam u domenu teorije. Živim u brdsko-planinskom selu i gotovo svake godine znam da po medijima idu vesti za lisice itd, pa sam zbog toga i pitao. Å ta ako mi ujedu npr. psa u toku noći? Treba li onda ta životinja da se ubije? I ranije sam imao problema sa Å¡tetoÄinama. InaÄe, po tim Å¡umama imam svoje parcele na kojima spremam drva za zimu. Mediji pricaju gluposti da bi se stvorio razlog da se sve zivotinje vakcinisu protiv besnila. Tako se i danas deca vakcinisu protiv bolesti koje su iskorenjene. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.05.2014 23:07
|
smesko - poruka glasi: Ima li neki dobar pouzdan sajt ili knjiga o lekovitim biljkama? nesto gde mogu naci kakva lekovita dejstva ima koja biljka. pokusao sam traziti po internetu pojedinacno za svaku biljku za sta je dobra, ali ubrzo sam video da na raznim sajtovima razlicito pise i da svaku biljku preterano hvale. npr za aloju veru sam procitao da je dobra bar za 15 razlicitih tegoba, a nije pisalo da je dobra kod opekotina, a znam da je dr sulc prvenstveno nju koristio kad je sprzio saku i da mu je puno pomogla. Evo: http://www.mediaf...plants.rar |
|
|
max006 |
Odgovorio 29.05.2014 23:21
|
Član Odgovori: 99 Pristupio/la: 02.12.2012 16:38 Lokacija: Kraljevo |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: Izlivi agresivne mrznje protiv Jevreja od strane trece najjace stranke u Madjarskoj: https://www.youtu...nKZvlGJFJM Izgleda da se ceo svet sve vise i vise okrece protiv Jevreja. http://youtu.be/P... Nesto slicno se desava i u Grckoj http://www.timeso...8-54745737 |
|
|
Gale |
Odgovorio 30.05.2014 18:08
|
Da li riba u ishrani Äoveka ima isti efekat kao i ostalo meso? Å ta konkretno predstavlja simbol ribe iz ranog Hrišćanstva? Neko nas odozgo posmatra...
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.05.2014 18:28
|
Gale - poruka glasi: Da li riba u ishrani Äoveka ima isti efekat kao i ostalo meso? Å ta konkretno predstavlja simbol ribe iz ranog Hrišćanstva? Riba ima manje masnoca i manje je stetna od ostalog mesa. Riba kao simbol nema veze sa Isusom, riba je paganski simbol boga (demona) Dagona (dag na hebrejskom znaci "riba"). |
|
|
friend |
Odgovorio 30.05.2014 23:33
|
Član Odgovori: 22 Pristupio/la: 28.07.2010 22:19 Lokacija: Nepoznata |
Neverovatno! https://www.youtu...lTA3rnpgzU |
|
|
nesa78 |
Odgovorio 31.05.2014 02:12
|
Član Odgovori: 2 Pristupio/la: 18.03.2014 01:31 Lokacija: Beograd |
Pozdrav Miroljube Evo jedno pitanje.....na you tubu-u postoji emisija , mislim da je davno snimana kada si bio gost zajedno sa Dejanom Lucicem koji kaze za sebe da je masom , nije tajna. I sa jos jednim masonom njegovim promoterom knjiga, i on za sebe da je kaze mason....da uci predaje kabalu i dalje da ne pisem.. Cak je u emisiji povremeno bilo varnica u smislu da si pokazazivao sto i u predavanjima dajes da znacaja da coveku ne moze niko da naskodi ako je vezan za Boga i ako se drzi Bozijih zakona. I jednom delu emisije taj drugi mason te cak upozorava da moze da te "veze" i tako slicno...Konacno moje pitanje, zasto se direktno nisi zasuo u lice sta sve mislis o njima? Zasto nisi u toj emisiji rekao ko su i sta su? Da li mislis da borba pojedinca kao tebe nije dovoljna ili si bio samo ucitiv u emisiji? Dobro iz ovog se radja puno pitanja , ali generalno zasto nisi kao sa Markom Nicovicem usao u konktretne stvari? Dalje znam tvoje misljenje o zakonu atrakcije, gosti u emisiji su direktno i tome pricali nisi zauzemo negativan stav prema tome... Eto , pa pozdrav svima na forumu... |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.05.2014 09:18
|
nesa78 - poruka glasi: Pozdrav Miroljube Evo jedno pitanje.....na you tubu-u postoji emisija , mislim da je davno snimana kada si bio gost zajedno sa Dejanom Lucicem koji kaze za sebe da je masom , nije tajna. I sa jos jednim masonom njegovim promoterom knjiga, i on za sebe da je kaze mason....da uci predaje kabalu i dalje da ne pisem.. Cak je u emisiji povremeno bilo varnica u smislu da si pokazazivao sto i u predavanjima dajes da znacaja da coveku ne moze niko da naskodi ako je vezan za Boga i ako se drzi Bozijih zakona. I jednom delu emisije taj drugi mason te cak upozorava da moze da te "veze" i tako slicno...Konacno moje pitanje, zasto se direktno nisi zasuo u lice sta sve mislis o njima? Zasto nisi u toj emisiji rekao ko su i sta su? Da li mislis da borba pojedinca kao tebe nije dovoljna ili si bio samo ucitiv u emisiji? Dobro iz ovog se radja puno pitanja , ali generalno zasto nisi kao sa Markom Nicovicem usao u konktretne stvari? Dalje znam tvoje misljenje o zakonu atrakcije, gosti u emisiji su direktno i tome pricali nisi zauzemo negativan stav prema tome... Eto , pa pozdrav svima na forumu... Gora stvar od ateizma je sablaznjavanje ljudi. Lakse je pricati sa ateistom o religiji, nego sa covekom koji je sablaznjen nemoralom svestenika i crkve. Znanje nije dovoljno da bi se resio odredjeni problem. Potrebna je i mudrost. A mudrost coveka osposobljava da primeni odredjeno znanje tamo gde treba i u adekvatnoj meri. Ti mozes da udje u kafanu i da na sav glas pocnes da vices o stetnosti duvana i alkohola, ali to nije pametno. U svakoj situaciji treba da znas da procenis sta mozes da kazes i koliko. Mnogi ljudi sebi prave probleme u porodici i drustvu jer procaju o religiji vise nego sto treba, i na neadekvatan nacin. U pomenutoj emisiji tema je bila moja knjiga "Tajna srecnog zivota" i posto sam procenio profil ljudi u studiju, u skladu sa tim sam govorio. Slicni princip treba primenjivati u svakoj prilici. Od znamenitih biblijskih licnosti, narocito od Isusa, mozemo da ucimo kako, i na koji nacin, treba komunicirati sa ljudima po pitanjima religije. |
|
|
nesa013 |
Odgovorio 31.05.2014 13:13
|
Član Odgovori: 54 Pristupio/la: 04.06.2010 17:32 Lokacija: Nepoznata |
U Gradskoj biblioteci u PanÄevu održaće se tribina na temu: Porodica – tajna uspeha naÅ¡ih slavnih predaka, u sredu, 4.juna u 19 Äasova. Gost tribine biće dr Miroljub Petrović, autor knjiga Brak i porodica i Tajna srećnog života. Eto prilike, najpre za ljude iz Panceva, Beograda i okoline, da se skupimo i druzimo. Obavestite vase prijatelje. Evo fejsbuk stranice za ovaj dogadjaj: https://www.faceb...849739655/ Vidimo se. |
|
|
Maksim |
Odgovorio 31.05.2014 17:49
|
Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 23.05.2014 23:37 Lokacija: Republika Srpska |
Помаже Бог ! Када читамо неки текÑÑ‚ ми пре Ñвега изучавамо га како би Ñхватили шта у њему пише . Рда би уÑтвари Ñхватили шта у њему пише морамо Ñе кориÑтит одређеном методом а метода Ñе ÑаÑтоји од принципа или правила . И Ñад ако Ñмо ми кориÑтили иÑправну методу тј . кориÑтили Ñмо Ñе добрим принципима или правилима ми ћемо доћи и до одређеног Ñхватања . Међутим , неки други људи ће рећи да тај и тај текÑÑ‚ ниÑу разумјели а неки ће га погрешно разумјети а неки ће Ñамо рећи да је то глупоÑÑ‚ а неки ће Ñе раÑправљати ко га је боље тј . вјеродоÑтојније Ñхватио и прењео боље Ñтуденту , профеÑору , читаоцу , Ñлушаоцу , другу , ÑеÑтри , брату . . . . Тако и код БиблијÑког текÑта неки ће одређени текÑÑ‚ , разумјет овако неки онако , неки га неће никако ни разумјет јер не желе , такође неки ће га по квантитету шире објашњават неки мање , неки ће га квалитетно разумјет а неки не . Рможда је највећи проблем што Ñмо неразумљиви једни другима што ниÑмо на иÑти начин и иÑти можда труд уложили ( мада је некад труд и подједнак )да Ñхватимо шта подразумјева одређени текÑÑ‚ , одноÑно ниÑмо Ñе придржавали иÑтих правила ( која код једног Ñкоро не поÑтоје а која Ñу код другог као код перфекциониÑте тачна – јер кориÑтећи Ñе њима и прелазећи рјешавањем једно правило за другим он долази и до коначног одговора ) . Међутим , дешава Ñе и да двојца велких теолога улажу велки труд и дођу до драÑтично Ñупротних Ñхватања библијÑког текÑта . Зашто ? До ове разлике долази или због тога што један употребљава погрешну методу или Ñамо паушално Ñхвата БиблијÑки текÑÑ‚ или то ради из намјера чиÑто идеолошких и политичких . Е Ñад хтјео бих да Ð’Ð°Ñ Ð¿Ð¸Ñ‚Ð°Ð¼ на оÑнову овог горе напиÑаног , којих принципа ( барем оних оÑновних ) Ñе држите Ви и оÑтали теолози који Ñу иÑто ПравоÑлавни при тумачењу Светог ПиÑма одноÑно текÑта Светог ПиÑма . И да ли један такав принцип може да Ñе примјени и на текÑтове теолошке и уопште религиозних књига , научних књига , поезије итд . . . Јер ако је то најбољи пут ка Ñхватању БиблијÑког текÑта онда је и најбољи пут ка Ñхватању и неких других књига које Ñу пожељне за читат . Значи од којих Ñе правила ÑаÑтоји та метода иако знамо да је најважнија књига коју треба проучават и читат Библија да ли Ñе једна таква метода може примјенит и на оÑтале кориÑне књиге ? Ово је Ñигурно једно од важнијих питања јер како Ñами некад кажете у једном од Ñвојих предавања : “Порука Ñвима је да живе у Ñкладу Ñа принципима који Ñу давно дати а који Ñу прошли теÑÑ‚ најÑтрожијих научних иÑтраживања . Порука је Ñвима да живе у Ñкладу Ñа законима које је Творац уÑпоÑтавио . Можемо да читамо разне књиге али најбоља књига , књига Ñа најбољим упуÑтвима , Ñа беÑпрекорним упуÑтвима јеÑте Свето ПиÑмо . Треба проучавати Божију Ријеч и живјети у Ñкладу Ñа упуÑтвима које Творац даје “ . Значи ако проучавамо Божију Ријеч то не радимо Ñигурно на један начин ÑлучајноÑти него одређеном методом која Ð½Ð°Ñ Ñигурно доводи до разумјевања онога што Ñе зове ИÑтина и ИÑтинита Божија Ријеч . Ðко то радимо на тако један неозбиљан начин без одређених правила онда Ñмо ми неозбиљни према Творцу и према књизи коју Ðам је на покољење оÑтавио , ако то радимо без одређеног метода без неког темеља онда Ñмо Ñтварно неозбиљни . Јер радећи то неозбиљно онда лако можемо да упаднемо у контрадикторноÑти и да уђемо у вербални Ñукоб Ñа неиÑтомишљеницима ако је и њима битна Божија ријеч и ако и они Ñе боре да што боље Ñхвате шта нам то Бог и његове Слуге говоре и зашто је то Ñве битно за Ð½Ð°Ñ Ð¸ како то иÑтражити . УоÑталом и ако Ð´Ð°Ð½Ð°Ñ Ð¸Ð¼Ð° много разних огранака онога што зовемо ХришћанÑтво ипак Ñве Ð½Ð°Ñ Ð½Ð° неки начин Свето ПиÑмо Ñпаја мада га Ñви нетумаче иÑправно што из незнања што и из непознавања тог правог правила али има и оних који текÑÑ‚ намјерно погрешно тумаче из чиÑто идеолошких и политичких намјера како Ñам негдје мало горе напиÑао . Ðко Ñвако научно иÑтраживање има нека одређена правила којих Ñе Ñваки научник мора да држи да би дошо до неког ваљаног резултат мора Ñигурно да има неко правило којег Ñе држи онај ко жели да иÑправно протумачи и Божију Ријеч , која није обична ријеч . Поздрав Izmenio/la Maksim na 31.05.2014 21:42 Ðе оговарајте један другога, браћо , јер ко оговара брата или оÑуђује брата Ñвога оговара закон и оÑуђује закон , а ако закон оÑуђујеш , ниÑи вршилац закона него Ñудија . Један је Законодавац и Судија , који може ÑпаÑти и погубити . Рко Ñи ти што другога оÑуђујеш ?
( Јаковљева ПоÑланица 4: 11- 12) |
|
|
Petar Vlahovic |
Odgovorio 01.06.2014 08:45
|
Član Odgovori: 74 Pristupio/la: 16.08.2011 16:54 Lokacija: Srbija |
Evo sta je izjavio jedan profesionalni teniser: "Nadam se da neće nastaviti profesionalnu karijeru. Nadam se. Ne bih voleo da moje sestre budu profesionalne teniserke. To nije za ženu, to je teško. Žena treba da uživa u životu, treba da razmišlja o porodici, o deci. O kakvoj deci možete da razmišljate pre 27. godine, ukoliko ste profesionalna sportistkinja? Ženama nije mesto u profi sportu", odgovorio je Gulbis. A naslov je totalno drugaciji: "Žene su tu da rađaju, a ne da se bave sportom!?" http://mondo.rs/a...ortom.html |
|
Predji na forum: |