Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Nepoznata
Zelela bih da vas pozdravim i zamolim za odgovor i unapred se izvinjavam ako je odgovor vec bio.

Iz vase knjige, Pravoslavlje za pocetnike, zanima me sledeci citat:

Шта се дешава када се раздвоји тело
од духа животног? Нема више душе.
Дакле, веома је важно да запазимо да ду -
ша постоји само док су тело и дух жи-
вотни спојени. Термин „душа” уствари
оз начава „живог човека” или „живо би -
ће”. Када човек умре, дух животни се
од ваја од тела и душа не постоји (човек
као живо биће не постоји). Из тог раз-
лога није могуће комуницирати са умр-
лим људима.
На жалост, Сотона је успео да увери љу-
де у погрешно разумевање питања ста-
ња мртвих и да на тај начин, кроз без -
бројна наводна појављивања умрлих
љу ди, манипулише великим бро јем љу-
ди.
Треба истаћи да је правилно разумева-
ње одговора на питање „Шта се дешава
са човеком након његове смрти?” веома
важно да би се човек охрабрио и уверио
у предивна обећања која Бог даје човеку
везано за живот после смр ти. Наиме,
спавање је најбољи опис онога што се
дешава са човеком након његове смрти,
па све до васкрсења. Ево једне добре
аналоги је.......

Zanima me sledece:
Termin "dusa" i "ziv covek" je jasan.
Termin "duh zivotni" je ono sto me zanima.
Ako se telo nakon smrti takoreci "rasklopi" na tri dela, sto znaci da dusa nestaje(sto je nedoradjen pojam jer u stvari nista ne nestaje), telo propada..a sta je sa duhom zivotnim?
Nista ne kazete o njemu...da li je on onda nekud ispario?
Sta se dogadja sa njim, jer je ocigledno da je on najvaznija karika u smislu postojanja coveka kao svesnog bica, koja je data licno od Boga?

Da li se "duh zivotni" vraca svom tvorcu ili ostaje medju nama da pluta, pa kud ga put nanese?

Toliko za sada, unapred se zahvaljujem na odgovoru.

Srboljub

Зар мислиш да ће неко да чита 1513 страна
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 27.02.2014 21:07
Нека је од ХРИСТА Србији милост а Христу од Србије слава и похвала на век века

max006

Ja sam procitao forum sigurno 2 - 3 puta. trazeci i vracajuci se na pitanja koja su me interesovala.

vozac
http://www.telegr...rpske-krvi

REDSTAR
http://www.youtub...KjfkPF4OVg
Gordan

Denci
Ви сте сто пута говорили да не треба људима причати о здравом начину живота јер их не интересује, и сваки пут када сам то прочитао мислио сам да нисте у праву. Сад кад сам се 100 пута опекао, ко ми је крив што нисам слушао.

kotor
Å ta se sve nalazi u "trezoru sudnjeg dana"?

http://www.b92.ne..._id=817504

Miroljub Petrovic
Nepoznata - poruka glasi:

Zelela bih da vas pozdravim i zamolim za odgovor i unapred se izvinjavam ako je odgovor vec bio.

Iz vase knjige, Pravoslavlje za pocetnike, zanima me sledeci citat:

Шта се дешава када се раздвоји тело
од духа животног? Нема више душе.
Дакле, веома је важно да запазимо да ду -
ша постоји само док су тело и дух жи-
вотни спојени. Термин „душа” уствари
оз начава „живог човека” или „живо би -
ће”. Када човек умре, дух животни се
од ваја од тела и душа не постоји (човек
као живо биће не постоји). Из тог раз-
лога није могуће комуницирати са умр-
лим људима.
На жалост, Сотона је успео да увери љу-
де у погрешно разумевање питања ста-
ња мртвих и да на тај начин, кроз без -
бројна наводна појављивања умрлих
љу ди, манипулише великим бро јем љу-
ди.
Треба истаћи да је правилно разумева-
ње одговора на питање „Шта се дешава
са човеком након његове смрти?” веома
важно да би се човек охрабрио и уверио
у предивна обећања која Бог даје човеку
везано за живот после смр ти. Наиме,
спавање је најбољи опис онога што се
дешава са човеком након његове смрти,
па све до васкрсења. Ево једне добре
аналоги је.......

Zanima me sledece:
Termin "dusa" i "ziv covek" je jasan.
Termin "duh zivotni" je ono sto me zanima.
Ako se telo nakon smrti takoreci "rasklopi" na tri dela, sto znaci da dusa nestaje(sto je nedoradjen pojam jer u stvari nista ne nestaje), telo propada..a sta je sa duhom zivotnim?
Nista ne kazete o njemu...da li je on onda nekud ispario?
Sta se dogadja sa njim, jer je ocigledno da je on najvaznija karika u smislu postojanja coveka kao svesnog bica, koja je data licno od Boga?

Da li se "duh zivotni" vraca svom tvorcu ili ostaje medju nama da pluta, pa kud ga put nanese?

Toliko za sada, unapred se zahvaljujem na odgovoru.

Niste pazljivo citali knjigu. Lepo sam rekao da se duh zivotni vraca Tvorcu, kao sto i pise u Bibliji. Nakon smrti covekovo bice (dusa) se rasklopi na dva dela - telo i duh zivotni.

Takodje, niste citali forum jer sam o tome detaljnije govorio nego u knjizi (u knjizi nije bilo neophodno da se ulazi u detalje). Dakle, nakon smrti, covekovo telo ide u fizicki grob (hebrejski "kever"), a duh zivotni u duhovni grob (hebrejski "Å¡eol"). Detaljnije o svemu ovome imate u knjizi "Tajne Biblije", odeljak "Zivot posle smrti":

http://www.cps.or...iblije.zip

Miroljub Petrovic
Srboljub - poruka glasi:

Ima mnogo njih koji su razumni koji su procitali ili koji ce da procitaju, a takvi kao ti ce da zive u mraku zbog svoje duhovne lenjosti, i bice banovani zbog bezobrazluka.

Miroljub Petrovic
max006 - poruka glasi:

Ja sam procitao forum sigurno 2 - 3 puta. trazeci i vracajuci se na pitanja koja su me interesovala.

Imas od mene povratnu avionsku kartu do Izraela i pice u Jerusalimu. Podseti me za ovo moje obecanje kad uskoro budem bio u Izraelu.

Marko VS
Da li je moguce direktno otici na neku stranu sa foruma ili se mora ici redom tj. preskakati samo po cetiri strane?
Izgubljeno je samo ono cega smo se odrekli.

Petar Vlahovic
Читам књигу о мом пореклу и наиђох наједан занимљив податак.

Стефан Вуканов Немањић ( унук Стефана Немање ) када је благосиљао свог сестрића ( мог претка Никшу ( син Јевросиме ( унуке Стефана Немање) и бана Илијана )) рече следеће: "Богољуби краљ Нишу благослови да се измножи као стари Израиљ, многа племена да му служе".

crnitrn
Можели неки коментар да догадјаје у Украјини!

http://www.facebook.com/pages/Srpsko-Izraelsko-Pri
Ratnik
Marko VS - poruka glasi:

Da li je moguce direktno otici na neku stranu sa foruma ili se mora ici redom tj. preskakati samo po cetiri strane?

Можеш, преко Гугла. Куцаш цпс форум и број странице.

Miroljub Petrovic
crnitrn - poruka glasi:

Можели неки коментар да догадјаје у Украјини!

Politika je mnogo prljava igra. To je vestina manipulisanja i zaglupljivanja narodom. Veliko je pitanje za koga Putin radi. Mozda radi za masone, a glumi da je jezuitski covek, a mozda hoce da stvori neki svoj treci blok, mimo jezuita i masona. Tesko je reci. Ulazi u sukob sa EU, a nesme nista da preduzme protiv njih, kao u slucaju Jugoslavije. Prestao sam time da se bavim jer je to luda kuca, sve sami ludaci i satanisti. Treba gledati kako sacuvati zivu glavu i biti pod Bozjom zastitom.

Miroljub Petrovic
Marko VS - poruka glasi:

Broj strane na koju zelis da odes pomnozis sa 20 i broj koji dobijes upises na kraju veb adrese na vrhu prozora stranice.

Nepoznata

Niste pazljivo citali knjigu. Lepo sam rekao da se duh zivotni vraca Tvorcu, kao sto i pise u Bibliji. Nakon smrti covekovo bice (dusa) se rasklopi na dva dela - telo i duh zivotni.

Takodje, niste citali forum jer sam o tome detaljnije govorio nego u knjizi (u knjizi nije bilo neophodno da se ulazi u detalje). Dakle, nakon smrti, covekovo telo ide u fizicki grob (hebrejski "kever"Wink, a duh zivotni u duhovni grob (hebrejski "Å¡eol"Wink. Detaljnije o svemu ovome imate u knjizi "Tajne Biblije", odeljak "Zivot posle smrti":

http://www.cps.or...iblije.zip

Ja sam se odmah na pocetku izvinila, jer sam potpuno nova u religijskim vodama i trudim se da sto vise materijala iscitam.

Rekli ste da se mrtvi ne javljaju zivima i da je to sve igra Sotone.
Da li je Sotona toliko mocan da zavara coveka, tako sto preuzme lik i glas umrlog, a time i njegova secanja(takoreci kao neki etericni DNK), a sve kako bi ubedio coveka da umrli "ne spavaju", vec itekako "zive" neki oblik zivota....u stvari moje pitanje je, da li to znaci da Sotona ima pristup "seolu"?
Da li Bog to dozvoljava?
Ipak je on samo andjeo i to, pali andjeo.
Razumem da moze preuzeti neciji lik i glas dok je covek ziv, ali ako je mrtav i nema ga, i nalazi se zasticen u duhovnom grobu do ponovnog budjenja, na koji on onda nacin moze preuzeti lik, glas i secanje umrlog, ako nema pristup seolu?
Ovako izgleda kao da ima "zamemorisan" svaciji lik i secanje, te ih po potrebi koristi...sto mu daje vrlo mocne ili svemocne osobine, za koje licno mislim, da Tvorac ne bi dozvolio.

biblija22
Sauna kao najprirodniji vid lecenja, procitajte vise na sledecem blogu http://kozmetolog...nizam.html

vapijuci
Gospodine Miroljube , za Vas samo reči hvale , otvorili ste mi oci i povratili davno izgubljenu veru ! A pojavila se jedna nedoumica u meni posle odgledane emisije " Vatikanske ubice : Ispovest bivseg jezuite "(http://www.youtube.com/watch?v=Gv25Yd-eSN8) gde se iznose teske reci na racun krsta kao simbola. Da ne duzim , pitanje glasi : Iz ugla pravoslavca sta ciniti dalje ? Drzati se tradicije i dalje ili nesto drugo ?
Unapred zahvalan !

smesko
o kom narodu i jeziku govori Isaija kod: 33.19 Нећеш више ви -
дети дрзак народ, народ који говори нера -
зумљивим језиком, муцавим језиком који не
разумеш.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.94 sekundi!