Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Aleks
Miroljube, mogu li neke vežbe relaksacije pomoći oslobađanju od stresa i napetosti?

Miroljub Petrovic
Aleks - poruka glasi:

Miroljube, mogu li neke vežbe relaksacije pomoći oslobađanju od stresa i napetosti?

Naravno da mogu. A mozes i da napunis kadu sa toplom vodom i da odlezis 10-15 min. Najvaznije je da kontrolises um, da se ne bavis glupostima, prema onoj biblijskoj: "Veci je gospodar od svoga srca, nego onaj koji osvoji grad."

max006
Nisam Pusac ali me interesuje tvoje misljenje o elektronskim cigarama (predpostavljam da su uzasno stetne) skoro isto kao i prave cigare... ali me interesuje da li bi one mogle da budu mozda neka vrsta zamene i kao pomoc da se ostavi i jedno i drugo, koliko znam u tim e cigarama moze da se sipa samo nikotin (u pravim cigaretama ima jos mnogo otrova pored nikotina, kateran, amoniak...)..koliko sam cuo e cigarete mogu da budu samo na bazi ulja, cak i bez nikotina. Znam par ljudi koji su potpuno presli na njih, pa me interesuje tvoje misljenje da li su mozda bolje od pravih i da li mogu da posluze od potpunog odvikavanja kod onih ljudi koji inace ovako nikako ne mogu da prestanu sa pusenjem.

Alen P
Nova eknjiga za download na stranici Kreacionističke udruge Postanak:

Evolucija kreacioniste

Ova knjiga opisuje osobno putovanje doktora Martina od učenog evolucioniste u biblijskog kreacionistu. Dr. Martin ispituje mnoge tvrdnje i teorije priznatih evolucionista, uspoređujući njihova često nevjerojatna, nedosljedna i pseudoznanstvena objašnjenja porijekla s čistim i jednostavnim opisom stvaranja navedenim u Bibliji.

Link za download: www.udrugapostana...

http://www.udrugapostanak.ucoz.com
Dijana123
Veliki pozdrav za vas Miroljube,citala sam dugo vas forum,ali nisam naisla na pitanje u vezi krstenja,pa bih htela da vas pitam,da li osoba koja ce biti spasena mora biti krstena?Kada kazem krstena,ne mislim na ono krstenje kada se dete rodi, pa nije toga ni svesno.
Mnogo ljudi veruje u Boga, ali je malo onih koji veruju Bogu.

Miroljub Petrovic
max006 - poruka glasi:

Nisam Pusac ali me interesuje tvoje misljenje o elektronskim cigarama (predpostavljam da su uzasno stetne) skoro isto kao i prave cigare... ali me interesuje da li bi one mogle da budu mozda neka vrsta zamene i kao pomoc da se ostavi i jedno i drugo, koliko znam u tim e cigarama moze da se sipa samo nikotin (u pravim cigaretama ima jos mnogo otrova pored nikotina, kateran, amoniak...)..koliko sam cuo e cigarete mogu da budu samo na bazi ulja, cak i bez nikotina. Znam par ljudi koji su potpuno presli na njih, pa me interesuje tvoje misljenje da li su mozda bolje od pravih i da li mogu da posluze od potpunog odvikavanja kod onih ljudi koji inace ovako nikako ne mogu da prestanu sa pusenjem.

Elektronske cigarete su dobra opcija za one koji nemaju karakter da odmah odbace pusenje duvana. U pitanju je slican mehanizam dejstva kao zvake Nikorete, gde se uzima mala kolicina nikotina koja zadovoljava zelju pusaca, ali nema unosenja onih 4000 otrova koji postoje u duvanskom dimu.

Miroljub Petrovic
Dijana123 - poruka glasi:

Veliki pozdrav za vas Miroljube,citala sam dugo vas forum,ali nisam naisla na pitanje u vezi krstenja,pa bih htela da vas pitam,da li osoba koja ce biti spasena mora biti krstena?Kada kazem krstena,ne mislim na ono krstenje kada se dete rodi, pa nije toga ni svesno.

Govorio sam o tome na forumu, ali nisi pazljivo citala. U Bibliji ne postoji "krstenje". Postoji "obredno kupanje" koje se sprovodilo kod Jevreja kada je neki ne-Jevrejin zeleo da prihvati jevrejskog Boga i da zivi po Njegovom zakonu u Izraelu (obredno kupanje se koristilo i u nekim drugim slucajevima kod Jevreja, imas o tome u Bibliji). Obredno kupanje je jedna od tri stvari koje je ne-Jevrejin trebao da uradi da bi usao u savez sa Bogom. Trebao je jos da se obreze i da prinese zrtvu za grehe. Prinosenjem zrtve gresi su bili uklanjani, a covek se priblizavao Bogu (sama rec "zrtva" na hebrejskom jeziku (korban) znaci "priblizivac" - nesto sto coveka priblizava Bogu, jer coveka njegovi gresi udaljavaju od Boga, a uklanjanje greha coveka priblizava Bogu).

Sve ove stvari i danas vaze za one koji hoce da udju u savez sa jevrejskim Bogom - Isusom Hristom. Zrtva se ne prinosi jer nema Hrama, a izvan Hrama je najstroze zabranjeno prinositi zrtvu ili obavljati druge obrede koji su se radili u Hramu. Dakle, ko hoce da udje u savez sa Bogom treba da odbaci svoje grehe, da se obreze i obredno okupa. Kod zena nema obrezanja.

Da bi se covek odlucio da udje u savez sa Bogom potrebno je da se najpre dobro upozna sa Bogom, a ne da se odmah obrezuje i obredno kupa. Na tome su narocito insistirali apostoli.

Tokom vremena su hriscanski lideri liberalizovali obrede za ulazak u savez sa Bogom, kao sto su i mnogo Bozje zapovesti odbacili jer ih je navodno Isus "ukinuo".

Dakle, pomenuti obredi su se primenjivali za ulazak u savez sa jevrejskim Bogom, i to se radilo u Izraelu, odnosno tamo gde su ziveli Jevreji.

Sta je sa ne-Jevrejima koji nisu ulazili u savez sa jevrejskim Bogom? Da li oni mogu da budu spaseni? Pa naravno da mogu da budu spaseni ako zive po svojoj savesti, i to lepo pise u Rimljanima poslanici 2. poglavlje, jer Bog je zapisao svoje zapovesti u ljudska srca i ljudi preko savesti znaju sta je dobro, a sta nije. Dakle, obredno kupanje (ili "krstenje" kako ga neki pogresno zovu) nije uslov za spasenje. Onaj koji ne zna za Boga i za obrede za ulazak u savez sa Njim, ne moze da bude odgovoran zbog toga. U Bibliji se lepo kaze: "Kome je vise dato, od nejga ce se vise traziti."

Spasenje zavisi od toga kako neko zivi, a ne od toga da li upraznjava odredjene obrede. Obredi su rezervisani iskljucivo za svestenike, a Bog je odredio da Jevreji budu svestenici, odnosno "carstvo svestenika" ili "drzava svestenika" (2. Mojsijeva 19,6). Oni koji zele da budu svestenici (Jevreji) treba da upraznjavaju odredjene obrede za ulazak u svestenstvo, i druge obrede vezano za Plan Spasenja (vezano za Bozje praznike), kao i da zive po Bozjem zakonu datom preko Mojsija. Dakle, pomenuti obredi su uslov spasenja samo za Jevreje (svestenike) i ne-Jevreje koji zele da postanu Jevreji (svestenici).

Savremeno hriscanstvo nema mnogo veze sa jevrejskim Bogom - Isusom Hristom, vec predstavlja paganstvo koje je "nasminkano Isusom" (nije moguce biti nasminkan Isusom, iako mnogi misle da je moguce).

Buduci
Rekao si Miroljube da za Pashu nije neophodno da se na stolu ima Jagnje,ali mene zanima dali je to po Jevrejskom zakonu sad baš zabranjeno,budući da nema Hrama pa Pasha ne može tamo da se kolje?Jer je Bog rekao da žrtva ne može da se na bilo kojem mestu kolje,pa kako sad kad nema Hrama?Da li Jevreji,Rabini imaju neki stav o tome,i dali oni na Sederu imaju meso?Problem je,jer je Bog to zapovedio da se drži na tačan način,i ja nebih voleo da uradim ni zrnce drugačije nego što je opisano u Bibliji,a sa druge strane to je nemoguće uraditi jer je faktički Bog sam stavio ograničenje da to ne može 100% pravilno da se izvede time što je zabranio da se Pasha kolje bilo gde osim u Hramu,koga nema...?

Miroljub Petrovic
Buduci - poruka glasi:

Rekao si Miroljube da za Pashu nije neophodno da se na stolu ima Jagnje,ali mene zanima dali je to po Jevrejskom zakonu sad baš zabranjeno,budući da nema Hrama pa Pasha ne može tamo da se kolje?Jer je Bog rekao da žrtva ne može da se na bilo kojem mestu kolje,pa kako sad kad nema Hrama?Da li Jevreji,Rabini imaju neki stav o tome,i dali oni na Sederu imaju meso?Problem je,jer je Bog to zapovedio da se drži na tačan način,i ja nebih voleo da uradim ni zrnce drugačije nego što je opisano u Bibliji,a sa druge strane to je nemoguće uraditi jer je faktički Bog sam stavio ograničenje da to ne može 100% pravilno da se izvede time što je zabranio da se Pasha kolje bilo gde osim u Hramu,koga nema...?

Kod Jevreja se za Pashu iznosi na sto i jagnjetina. Jagnje se kolje u Izraelu, a izvan Izraela nije obavezno da se kolje. Tesko je danas da svaka porodica kolje jagnje u Izraelu jer vecina zivi po gradovima i nemaju svoja stada. To ce jednog dana da dodje na svoje mesto.

djeramic
Kako je Kir mogao biti pomazanik i mesija kad nije bi ni obrezan niti je ziveo po Mojsijevim zakonima ?
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 16.02.2014 22:28

Miroljub Petrovic
djeramic - poruka glasi:

Kako je Kir mogao biti pomazanik i mesija kad nije bi ni obrezan niti je ziveo po Mojsijevim zakonima ?

Ocigledno ne razumes sta znaci rec "pomazanik". U pitanju je osoba koja odradjuje odredjeni posao za Boga. I Navuhodonosor je bio Bozji pomazanik preko kojeg je Jevreje dovodio u red.

Njegos I
Može mišljenje?

https://www.faceb...8513013696

https://www.faceb...6105865270
טוב־לי תורת־פיך מאלפי זהב וכסף

Miroljub Petrovic

Video sam ranije te tekstove. U pitanju su ateisticke podvale zasnovane na nekim hriscanskim zabudama. U Bibliji se nigde ne spominje rec "Lucifer". U pitanju je latinski prevod hebrejske reci "hejlel" ciji koren ukazuje na govorenje velikih reci, vaznih reci. U Bibliji postoji odredjeni nacin izrazavanja, kao u slucaju "cara tirskog" ili "cara grckog" u Danilu 8. Naravno da je car grcki samo tip nekoga o kome se govori u prorocanstvu za poslednja vremena, kao sto je i car tirski tip nekoga o kome se govori. Tekst ima svoje istorijsko i eshatolosko (za poslednje vreme) znacenje, kao i tekst u Mateju 24 gde se u isto vreme govori o razorenju Jerusalima i Hristovom drugom dolasku.

Jasno je da neki zele da pokazu kako Sotona ne postoji i da izvrcu biblijski tekst zbog nekih hriscanskih gresaka u prevodu.

Bradonja
Gospodine Miroljube , ako moze vas komendar ?

http://www.youtub...YguPjbYY8A

Miroljub Petrovic
Bradonja - poruka glasi:

Gospodine Miroljube , ako moze vas komendar ?

http://www.youtub...YguPjbYY8A

Ovo je tesko blejanje. Drugim recima, ovaj kaze: "Vi skocite u provaliju, a Rusija ce MORATI da vam pritekne u pomoc." Ako je Rusija patriotska, kao sto ovaj kaze, onda bi Rusija trebala finansijski i vojno da podrzi Dveri i da pomogne da Srbijom vladaju patriote, a ne da dopusta da Vatikan i EU agresivno dovode sataniste da preuzimaju sve poluge drustva, od ekonomije i obrazovanja, do nauke i crkve.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 18.02.2014 09:26

Johnny Morgan
http://www.youtub...pGO_7ZjLOQ

Denci
Опростите ако ово није у складу са правилима или ако је већ постављано. У питању је петиција за укидање обавезне вакцинације у Србији: http://www.gopeti...rbiji.html

Miroljub Petrovic
Denci - poruka glasi:

Опростите ако ово није у складу са правилима или ако је већ постављано. У питању је петиција за укидање обавезне вакцинације у Србији: http://www.gopeti...rbiji.html

Iako se ne slazem sa mnogim stvarima koje prica dr Sladjana Velkov, pozdravljam pokretanje ove peticije. Upravo sam je potpisao i pozivam sve da je potpisu, iako je pitanje koliko ce ova peticija uticati na promene u totalitarnom drustvu u kojem zivimo.

ikarus
Čitao sam da ste pisali nešto o onoj drvenoj misvak četkici za zube. Kakvo mišljenje imate o tečnosti Listerin?

Miroljub Petrovic
ikarus - poruka glasi:

Čitao sam da ste pisali nešto o onoj drvenoj misvak četkici za zube. Kakvo mišljenje imate o tečnosti Listerin?

Nisam proucavao, ali koliko sam video na prvi pogled u pitanju je sinteticki proizvod za uklanjane neprijatnog zadaha. Ljudi koji se zdravo hrane nemaju problema sa neprijatnim zadahom, a biljka karanfilic (ima da se kupi u prodavnicma zdrave hrane) moze da se koristi za one koji bas hoce da im se oseca menta iz usta, Karanfilic se sisa kao bombona.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.98 sekundi!