Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Zastavnik
Поштовани Мирољубе,
читам у задње време ваше књиге и гледам видео поруке и желим да се захвалим што их делите бесплатно преко интернета. Штиво је корисно и отвара очи по бројним животним питањима.
Ипак, није ми увек све јасно па бих хтео да поставим два питања.
-у књизи "Основи теократије" веома се величају Јевреји и Израелска држава као пример другима. Нисам антисемита, али многе чињенице говоре да управо неке јеврејске породице (ротшилди, рокфелери, Сорош) генеришу данашње зло по свету (Нато, ММФ, СТО..) па чак и да је јеврејски капитал финансирао хитлеров нацизам (неки и за њега тврде да је Јевреј пореклом) како би се Јевреји натерали да се врате у своју постојбину и тамо поново основали државу (Ционизам). Израелска тајна служба Мосад је једна од озлоглашенијих тајних служби итд, итд. Једно другом је контрадикторно, па ако можете мало да објасните.
-друго питање је зашто у текстовима и порукама неупоредиво више пажње поклањате Старом Завету, док се Исус и Нови завет ретко помињу. Зар нису оба списа једнако важна за нас?
Опростите на мом незнању и извините ако су питања неумесна или ако су већ била постављена на форуму, огроман је па нисам могао све да прегледам.

млади читалац
"Љуби Бога и ближњег свога и чини шта хоћеш"

Miroljub Petrovic
Zastavnik - poruka glasi:

Поштовани Мирољубе,
читам у задње време ваше књиге и гледам видео поруке и желим да се захвалим што их делите бесплатно преко интернета. Штиво је корисно и отвара очи по бројним животним питањима.
Ипак, није ми увек све јасно па бих хтео да поставим два питања.
-у књизи "Основи теократије" веома се величају Јевреји и Израелска држава као пример другима. Нисам антисемита, али многе чињенице говоре да управо неке јеврејске породице (ротшилди, рокфелери, Сорош) генеришу данашње зло по свету (Нато, ММФ, СТО..) па чак и да је јеврејски капитал финансирао хитлеров нацизам (неки и за њега тврде да је Јевреј пореклом) како би се Јевреји натерали да се врате у своју постојбину и тамо поново основали државу (Ционизам).

O svemu tome sam vise puta govorio na forumu. Bilo bi dobro da procitas forum od pocetka da se ne bi ponavljao sa pitanjima. Ni Jevreji, ni drzava Izrael, nisu savrseni, ali u ovom trenutku oni su po mnogim pitanjima svetli primer drugim narodima i drzavama kako bi trebalo da se radi. Ponavljam, iako nisu savrseni, Jevreji i Izrael su daleko, daleko iznad svih drugih naroda i drzava u svim aspektima vezanim za stvari koje su ugodne pred Bogom. I ja o tome govorim. Naravno da postoje ljudi koji su genetski Jevreji, a koji su velike stetocine, ali oni nisu bitni za Bozju pricu. Bog i njih koristi za neke stvari, ali glavno je ono jezgro koje Bog vodi i od kojeg ce da napravi veliki posao.

Израелска тајна служба Мосад је једна од озлоглашенијих тајних служби итд, итд.

Ozloglaseni su po cemu? Sto brane svoj narod? To sto nekad prekorace granice koje su Biblijom propisane ne znaci da ih treba satanizovati. Oni rade lavovski posao u zastiti jevrejskog naroda i treba im dodeliti najvise odlikovanje.

-друго питање је зашто у текстовима и порукама неупоредиво више пажње поклањате Старом Завету, док се Исус и Нови завет ретко помињу. Зар нису оба списа једнако важна за нас?

Zavisi koju si knjigu citao. U knjizi "Osnovi teokratije" se bavimo zakonom po kojem bi drzava trebala da bude uredjena, a te zakone je da Bog Isus Hristos Mojsiju. Problem je sto ljudi ne shvataju da je Bog Starog zaveta isti Bog kao i u Novom zavetu. U Starom zavetu se za njega koristi ime "Mikael", "Jahve",... a u Novom zavetu Isus iz Nazareta jer je Bog pre 2000 godina poprimio ljudsko oblicje u jednom periodu od 34 godine. Najvazniji deo Biblije je Tora ili Mojsijevo petoknjizje. Ko to ne razume, ne moze da razume ni Novi zavet. Zato najvise potenciram na osnovnim stvarima, a bezbroj puta sam rekao da je Isus Bog, Stvoritelj univerzuma, Stvoritelj svakog od nas... Nema tu nikakvog omalovazavanja Isusa.

Servant of God

Zavisi koju si knjigu citao. U knjizi "Osnovi teokratije" se bavimo zakonom po kojem bi drzava trebala da bude uredjena, a te zakone je da Bog Isus Hristos Mojsiju. Problem je sto ljudi ne shvataju da je Bog Starog zaveta isti Bog kao i u Novom zavetu. U Starom zavetu se za njega koristi ime "Mikael", "Jahve",... a u Novom zavetu Isus iz Nazareta jer je Bog pre 2000 godina poprimio ljudsko oblicje u jednom periodu od 34 godine. Najvazniji deo Biblije je Tora ili Mojsijevo petoknjizje. Ko to ne razume, ne moze da razume ni Novi zavet. Zato najvise potenciram na osnovnim stvarima, a bezbroj puta sam rekao da je Isus Bog, Stvoritelj univerzuma, Stvoritelj svakog od nas... Nema tu nikakvog omalovazavanja Isusa.

Zar nije Bog Otac stvoritelj univerzuma? Bog Otac sa kojim Mojsije razgovarao, kojeg niko nikada nije vidio? Zar nije Bog Otac poslao svog jedinorodnog sina (Isusa) na Zemlju?
Jedino objašnjenje je da je Bog jedna ličnost sa tri "lica", ali koliko se sjećam Vi ste u svojim predavanjima govorili o tri odvojene "ličnosti".
Izmenio/la Servant of God na 24.01.2014 10:50

electronpn
Kaze mi prijatelj iz Novog Sada pre oko 15 min. da je cuo one cudne zvukove koje smo nalazili po klipovima sirom sveta. Okacice neki snimak al nije snimao kad se u jednom mi minutu culo bar 15 puta.

http://www.youtub...e=youtu.be
Izmenio/la electronpn na 24.01.2014 12:41

aabb
http://www.kurir-...ak-1191825

USER
Profesore, vi kazete da su Jevreji iznad drugih naroda - zbog cega?
VI KAZETE : "Problem je sto ljudi ne shvataju da je Bog Starog zaveta isti Bog kao i u Novom zavetu." MISLIM DA OVAJ PROBLEM IMAJU VECINA DANASNJIH JEVREJA.
Jevreji se pridrzavaju Talmuda, Knjige koja huli na Boga.
Razumijem ja da su oni "Boziji narod" da se njima Bog otkrijo, da su oni ti koji se pridrzavaju Bozijih zakona datih na samom pocetku itd. al' ne razumijem zbog cega su oni danas iznad drugih? Hriscani se ne pridrzavaju zakona po tijelu, Jevreji pak ne vjeruju u Isusa kao Boga/sina Bozijeg, i jedno i drugo je vazno za spasenje covjeka, zar ne?

Po cemu so onda oni iznad drugih? Sa vaseg gledista, Jevreji, Hriscani, Muslimani i svi ostali imaju istu sudbinu u ognjenom jezeru. Znaci, ne mogu jedni biti iznad drugiha ako svi idu u jedan kos.

Ako moze bez banovanja, hv!

USER
electronpn - poruka glasi:

Kaze mi prijatelj iz Novog Sada pre oko 15 min. da je cuo one cudne zvukove koje smo nalazili po klipovima sirom sveta. Okacice neki snimak al nije snimao kad se u jednom mi minutu culo bar 15 puta.

POSTOJE 3 MOGUCA OBJASNJENJA:
1. Vanzemaljci
2. demon se poigrava sa kamermanom, tako sto mu piri iza usiju
3. TERMOELEKTRANA

Miroljub Petrovic
Servant of God - poruka glasi:

Zar nije Bog Otac stvoritelj univerzuma? Bog Otac sa kojim Mojsije razgovarao, kojeg niko nikada nije vidio? Zar nije Bog Otac poslao svog jedinorodnog sina (Isusa) na Zemlju?
Jedino objašnjenje je da je Bog jedna ličnost sa tri "lica", ali koliko se sjećam Vi ste u svojim predavanjima govorili o tri odvojene "ličnosti".

Univerzum je stvarao Bog Otac, zajedno sa Sinom i Svetim Duhom. Lepo ti pise u Bibliji.

Miroljub Petrovic
electronpn - poruka glasi:

Demoni igraju uzicko kolo iznad Novog Sada.

Miroljub Petrovic

Ne moze niko nikome da naruci vradzbine. Covek koji ne postuje moralni zakon priziva demone, a isti nacin kao sto covek koji se ne kupa priziva klice i mikroorganizme.

Miroljub Petrovic
USER - poruka glasi:

Profesore, vi kazete da su Jevreji iznad drugih naroda - zbog cega?
VI KAZETE : "Problem je sto ljudi ne shvataju da je Bog Starog zaveta isti Bog kao i u Novom zavetu." MISLIM DA OVAJ PROBLEM IMAJU VECINA DANASNJIH JEVREJA.
Jevreji se pridrzavaju Talmuda, Knjige koja huli na Boga.
Razumijem ja da su oni "Boziji narod" da se njima Bog otkrijo, da su oni ti koji se pridrzavaju Bozijih zakona datih na samom pocetku itd. al' ne razumijem zbog cega su oni danas iznad drugih? Hriscani se ne pridrzavaju zakona po tijelu, Jevreji pak ne vjeruju u Isusa kao Boga/sina Bozijeg, i jedno i drugo je vazno za spasenje covjeka, zar ne?

Po cemu so onda oni iznad drugih? Sa vaseg gledista, Jevreji, Hriscani, Muslimani i svi ostali imaju istu sudbinu u ognjenom jezeru. Znaci, ne mogu jedni biti iznad drugiha ako svi idu u jedan kos.

Ako moze bez banovanja, hv!

Nisi citao sta sam do sada pisao, pa postavljas ista (glupa) pitanja. Nisam rekao da su Jevreji iznad drugih naroda, nego da vise postuju moralni zakon (dat preko Mojsija) od drugih naroda i da su zato u svemu bolji od drugih naroda. Zato sto robuju nekim zabludama, zato i stradaju, ali i dalje opstaju i najuspesniji su u svemu sto rade upravo zbog toga sto su najblizi moralnom zakonu.

Ne moze neko da odgovara pred Bogom za neka teoloska pitanja koja ne zna ili trenutno ne razume, niti da odgovara za one aspekte moralnog zakona koje ne zna. Jevreji ne znaju da je Isus Mesija i nece odgovarati zato sto to ne znaju, ali zato znaju za Mojsijev zakon i imaju savest, pa ce u skladu sa tim da odgovaraju. Hriscani nece odgovarati zato sto ne postuju Bozji zakon dat preko Mojsija jer su naopako nauceni da je on ukinut, pa ne znaju za zakon. Ali imaju savest, pa ce da odgovaraju prema svojoj savesti.

Svako ce odgovarati prema svestlosti koju je primio. Ali, kad gledamo ljudska dela i uticaju u drustvu, onda je uticaj Jevreja na moralnom polju ubedljivo najveci.

Denci
"Jevreji ne znaju da je Isus Mesija"
Да ли не знају или неће да знају? Пошто је немогуће да у 21. веку они не могу доћи до новог завета.
А пошто знамо да су дошли до новог завета не само у 21. веку него и раније, како је могуће да не знају када лепо пише. Једно је на пример када су се први пут појавиле цигарете и људи нису знали за штетност, а друго је када данас поједини људи говоре да нису штетне а све се зна. Да ли за људе који данас причају да су цигарете здраве кажемо да не знају, или да неће да знају?

Laki
Bankari u Davosu meditirali sa Goldi Hon

http://www.novost...-Goldi-Hon

USER
Nisi citao sta sam do sada pisao, pa postavljas ista (glupa) pitanja. Nisam rekao da su Jevreji iznad drugih naroda, nego da vise postuju moralni zakon (dat preko Mojsija) od drugih naroda i da su zato u svemu bolji od drugih naroda. Zato sto robuju nekim zabludama, zato i stradaju, ali i dalje opstaju i najuspesniji su u svemu sto rade upravo zbog toga sto su najblizi moralnom zakonu.

Ne moze neko da odgovara pred Bogom za neka teoloska pitanja koja ne zna ili trenutno ne razume, niti da odgovara za one aspekte moralnog zakona koje ne zna. Jevreji ne znaju da je Isus Mesija i nece odgovarati zato sto to ne znaju, ali zato znaju za Mojsijev zakon i imaju savest, pa ce u skladu sa tim da odgovaraju. Hriscani nece odgovarati zato sto ne postuju Bozji zakon dat preko Mojsija jer su naopako nauceni da je on ukinut, pa ne znaju za zakon. Ali imaju savest, pa ce da odgovaraju prema svojoj savesti.

Svako ce odgovarati prema svestlosti koju je primio. Ali, kad gledamo ljudska dela i uticaju u drustvu, onda je uticaj Jevreja na moralnom polju ubedljivo najveci.

Razumijem. Da li se ovo moze odnositi i na muslimane? SHVATAM STA STE HTJELI RECI I JA BIH VOLIO DA JE TO TAKO, ALI BUNI ME JEDNO PITANJE. Isus kaze: ko se krsit i povjeruje bice spasen. Znaci, nema spasenja za covjeka ako ne povjeruje u Isusa kao Boga/S.Bozijeg? Dzaba je covjeku i sav zakon i moral ako ne vjeruje. Tako isto i vjera bez zakona i morala je uzaludna. Vi ste sve to ujedinili zajedno. To je najpametnije od svega sto bi covjek mogao da uradi.

E sad, mene interesuje, ocu li ja odgovarati za to sto jedem svinjetinu i ako znam da je ona zabranjena u Tori?
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 24.01.2014 22:05

Stefan Petrovic
Jeste demoni su se culi na nebu danas, ja sam cuo svojim usima i sledio sam se , posto je novi sad postao leglo ne morala u zadnje vreme nije ni cudo. ....

electronpn
Ameri su napravili onu staklenu platformu na kanjonu Kolorado kao sto si reko u jednom predavanju. 1. Grand Canyon Skywalk

http://news.natio...gn=Content

aabb
http://www.youtub...Hzz1Tq6LR4

Denci
Stefan Petrovic - poruka glasi:

Jeste demoni su se culi na nebu danas, ja sam cuo svojim usima i sledio sam se , posto je novi sad postao leglo ne morala u zadnje vreme nije ni cudo. ....

Егзит је проглашен за први фестивал у европи, можда демони сада честитају на успеху.

Miroljub Petrovic
Denci - poruka glasi:

"Jevreji ne znaju da je Isus Mesija"
Да ли не знају или неће да знају? Пошто је немогуће да у 21. веку они не могу доћи до новог завета.
А пошто знамо да су дошли до новог завета не само у 21. веку него и раније, како је могуће да не знају када лепо пише.

Sta lepo pise? Gde lepo pise? Da bi razumeo ko je Mesija moras dobro da poznajes Stari zavet i biblijska prorocanstva. Dakle, potrebno je dobro teolosko znanje da bi se znalo ko je Mesija i sta znaci "Mesija", i koja je Njegova uloga. Sa druge strane, vrlo je lako znati da je Shabat najvazniji Bozji praznik, da je najstrozije zabranjeno jesti meso necistih zivotinja i sl. To je lako znati i sa aspekta Biblije i sa aspekta nauke, a to ne-Jevreji ne postuju. A hriscani, kao ti, uopste ne znaju ko je Mesija. Sotona se maskirao u Mesiju i tvrdi za sebe da je Isus, i hriscani idu za njim kao ovce na klanje. Mesija je Jevrejin (sama rec "Mesija" je hebrejska rec koja znaci "neko ko je odredjen za neku Bozju sluzbu"). Dakle, Mesija je Jevrejin koji praznuje Shabat, koji je obrezan, koji praznuje sve Bozje praznike koji ukazuju na Plan Spasenja, koji te praznike praznuje u skladu sa biblijskim (jevrejskim kalendarom), a ne paganskim, koji ne jede necistu hranu, koji je ziveo po zakonu koji je dat preko Mojsija i koji to isto trazi od svojih sledbenika.

Dakle, to blebetanje na racun Jevreja od strane hriscana kako oni ne znaju ko je Mesija je kao kad bi prostitutka drzala lekcije iz morala i teologije zeni koja svoju decu zdravo hrani, uci ih kod kuce (a ne u drzavnim skolama), ali koja nije savrsena, jer je zavedena zivotom u gradu i drugim slicnim stvarima. Ali, Bog ovu zenu moze da izvede iz grada i da od nje napravi nesto, a da od prostitutke napravi nesto je mnogo teza prica. Bilo je i takvih slucajeva, kao sa Ravom, ali pusti tu pricu o Mesiji kad sam ne znas ko je Mesija. Bolje je ne znati ko je Mesija (ili tvrditi da Isus nije Mesija), nego tvrditi da je Sotona (koji se lazno predstavlja kao Isus) - Mesija.

Једно је на пример када су се први пут појавиле цигарете и људи нису знали за штетност, а друго је када данас поједини људи говоре да нису штетне а све се зна. Да ли за људе који данас причају да су цигарете здраве кажемо да не знају, или да неће да знају?

Mnogi koji danas puse smatraju da je "sve zatrovano" i da ces se trovati i ovako i onako. Na isti nacin i hriscani tvrde da je ukinut zakon koji je dat preko Mojsija, i da je dosao Isus (citaj "Sotona") i sve te zakone ukinuo, pa je sad nastala velika hriscanska zurka - radi ko sta hoce i "svi idu na nebo".

Dakle, prekini sa tim glupim prigovorima i nemoj da se brukas sa neznanjem koje je veliko kao planina Kom (jedan od najvecih i najpoznatijih planina u Evropi, a mozda i sire).

USER
Malo sam zbunjen.
Gospodin - hahko - kaze da se da se muslimani "uveliko spasavaju" zbog svog nacina praktivciranja vjere. da li to i vase misljenje?

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.89 sekundi!