Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
nikola87bg - poruka glasi:

Мирољубе, можеш да ми препоручиш неку књигу која је најбоља као увод у бављење пољопривредеом, неку "за почетнике" ?

Organska basta, mozes da je kupis na tel. 069-102-1986

El_Dorado
Poštovanje, profesore, zanima me Vaše mišljenje o tzv. ''paralizi sna''.
Dešava mi se kad se probudim, i kad sam svjestan da sam budan, ne mogu da otvorim oči niti da pomjerim ruke ili bilo šta, mogu samo da razmišljam i tad uvjeravam sebe da će proći, da pokušam da ostanem smiren i da ću moći otvoriti oči i da će sve biti u redu nakon nekog vremena.

Ne znam koliko to traje, ali rekao bih da je prošli put bilo oko nekih 15 sekundi. Pročitao sam da su naučnici objasnili da je to kad se mozak probudi, a tijelo još uvijek spava. Naravno, neki se slažu sa tim, dok neki misle da je riječ o demonima
(ne bavim se magijama, okultizmom, trudim se živjeti vjerski, tako da ne znam što bi me napadali demoni).

Å ta Vi mislite o ovome?

Rafael
sajt dnevno.hr pise dosta o cipovima o ovome o onome i sire paniku,plase narod a i rimokatolicki su orijentisani vidim tekstove o papi i katolicizmu tako da taj sajt je neozbiljan,jer da su ozbiljni znali bi ko je papa a nebi sirili poruke papine i rimokatolicke a fol oni nesto pisu i znaju o cipovima,o americi itd.
Izmenio/la Rafael na 12.01.2014 19:12
Rafael

djeramic
El_Dorado - poruka glasi:

Dešava mi se kad se probudim, i kad sam svjestan da sam budan, ne mogu da otvorim oči niti da pomjerim ruke ili bilo šta, mogu samo da razmišljam i tad uvjeravam sebe da će proći, da pokušam da ostanem smiren i da ću moći otvoriti oči i da će sve biti u redu nakon nekog vremena.

Ne znam koliko to traje, ali rekao bih da je prošli put bilo oko nekih 15 sekundi. Pročitao sam da su naučnici objasnili da je to kad se mozak probudi, a tijelo još uvijek spava. Naravno, neki se slažu sa tim, dok neki misle da je riječ o demonima
(ne bavim se magijama, okultizmom, trudim se živjeti vjerski, tako da ne znam što bi me napadali demoni).

Å ta Vi mislite o ovome?

Pozdrav druze
Posto sam parocitao tvoj post, imam veliku obavezu da ti kazem ovo.
Dakle desava ti se da se probudis i da ne mozes ni da pricas ni da mrdas a potpuno si svestan da si budan i da bi se probudio potpuno moras dobro da se napregnes jel tako ?
i meni se isto pocelo desavati pre nekih 6, 7 godina i prvi put kad mi se desilo mogu ti reci da sam se poprilicno uplasio, a posle mi je postalo normalno a tada nisam znao naravno sta je to. Desavalo mi se da ponekad cujem i neko saputanje i nesto slicno... u to vreme ja i jesam ziveo prilicno nemoralno ali bas u to vreme sam uporedo poceo da citam sveto pismo kada je to pocelo da se desava, a pismo naravno nisam odmah sprovodio u praksu. Kako sam se vremenom odvajao od gluposti i poslusao Boga i njegove poruke, koje su sasvim jednostavne i jasne (mada i za to treba vreme) sve je polako pocelo da nestaje dok evo hvala Bogu ne secam se kad se desilo poslednji put tj vise se ne desava. Ne moras se baviti magijom da bi se to desilo, sigurno ima dosta pogresnih stvari sto milsimo i radimo da nas dovodi do toga, vremenom ces uvideti ako se uozbiljis.
Dakle Sveto pismo u ruke i pocni da primenjujes sto citas bez ikakvih bajki i ostalog propratnog materijala i to je to.
Inace to jeste delo demona, ali ne treba dramiti jer ih Bog i to dopusta da te vrati na pravi put, tako da se vec danas zahvali Bogu na tome sto misli na tebe. A na tebi je hoce li ti se jos desavati. Nadam se da ovo nije previse.
A te paralize sna, epilepsije i ostali poremecaji su sve delo demona samo ih ti naucnici danas nazovu imenima i kazu da to kod nekih mora tako i ljudi se sa tim pomire i dobiju neku drogu da ih umrtvi... Tebi vise nece moci prodavati te price. Ne zaboravi da prosto i naivno verovanje u ozdravljenje i Boga naucnici zovu placebo, dok je to u stvari cista nepokolebana vera

Ivan037
djeramic - poruka glasi:

Å ta Vi mislite o ovome?

Pozdrav druze
Dakle desava ti se da se probudis i da ne mozes ni da pricas ni da mrdas a potpuno si svestan da si budan i da bi se probudio potpuno moras dobro da se napregnes jel tako ?
i meni se isto pocelo desavati pre nekih 6, 7 godina i prvi put kad mi se desilo mogu ti reci da sam se poprilicno uplasio, a posle mi je postalo normalno a tada nisam znao naravno sta je to. Desavalo mi se da ponekad cujem i neko saputanje i nesto slicno... u to vreme ja i jesam ziveo prilicno nemoralno ali bas u to vreme sam uporedo poceo da citam sveto pismo kada je to pocelo da se desava, a pismo naravno nisam odmah sprovodio u praksu. Kako sam se vremenom odvajao od gluposti i poslusao Boga i njegove poruke, koje su sasvim jednostavne i jasne (mada i za to treba vreme) sve je polako pocelo da nestaje dok evo hvala Bogu ne secam se kad se desilo poslednji put tj vise se ne desava. Ne moras se baviti magijom da bi se to desilo, sigurno ima dosta pogresnih stvari sto milsimo i radimo da nas dovodi do toga, vremenom ces uvideti ako se uozbiljis.
Dakle Sveto pismo u ruke i pocni da primenjujes sto citas bez ikakvih bajki i ostalog propratnog materijala i to je to.
Inace to jeste delo demona, ali ne treba dramiti jer ih Bog i to dopusta da te vrati na pravi put, tako da se vec danas zahvali Bogu na tome sto misli na tebe. A na tebi je hoce li ti se jos desavati. Nadam se da ovo nije previse.
A te paralize sna, epilepsije i ostali poremecaji su sve delo demona samo ih ti naucnici danas nazovu imenima i kazu da to kod nekih mora tako i ljudi se sa tim pomire i dobiju neku drogu da ih umrtvi... Tebi vise nece moci prodavati te price. Ne zaboravi da prosto i naivno verovanje u ozdravljenje i Boga naucnici zovu placebo, dok je to u stvari cista nepokolebana vera

Meni se ovo desvalo kada sam bio dete sa 10-ak godina, ta takozvana "paraliza sna" zatim sasvim cujni koraci po tepihu u sobi i tesko disanje neke osobe u blizini koju ne mogu da vidim! odvratno iskustvo, ne znam kako se izgubilo ne secam se, verovatno kada sam poceo redovno da se molim i slavim Boga.

Rafael
djeramic - poruka glasi:

Å ta Vi mislite o ovome?

Pozdrav druze

i meni se to desavalo a vise ne,moze biti i demoni a moze biti i da ti se mozag probudi iz stanja odmora a misici koji pokrecu tjelo jos nisu se aktivirali to se desava ,mozda je od nezdravog nacina zivota,neredovnog spavanja,
Rafael

Srpska_Sparta
Spomenko Gostic, HEROJ Republike Srpske
http://www.youtub...6fpRYP9Zc4
Nase ce sjene hodati po Becu, lutati po dvoru, plasiti gospodu.

Miroljub Petrovic
Rafael - poruka glasi:

sajt dnevno.hr pise dosta o cipovima o ovome o onome i sire paniku,plase narod a i rimokatolicki su orijentisani vidim tekstove o papi i katolicizmu tako da taj sajt je neozbiljan,jer da su ozbiljni znali bi ko je papa a nebi sirili poruke papine i rimokatolicke a fol oni nesto pisu i znaju o cipovima,o americi itd.

Na tom sajtu bude ponekad korisnih informacija, kao i na drugim sajtovima. Na zalost, ima malo ozbiljnih pa preostaje da se citaju sajtovi sukobljenih mafijaskih strana.

Miroljub Petrovic

Å ta Vi mislite o ovome?

U pitanju je opsednutost demonima. Zivi moralno i moli se Bogu, i to ti se nece desavati.

Miroljub Petrovic
Gnjurac - poruka glasi:

Pozdrav.

Prije neki dan sam gledao neke ''hipnotik'' animacije na internetu koje mi je drugar poslao. Fazon je u tome sto kad gledas u to minut-dva, posle toga ti se sve talasa pred ocima nekoliko sekundi. Ja sam to ponovio 4-5 puta jer mi je bilo interesantno. Svi koji su duze vremena na internetu su se vjerovatno susreli sa slicnim stvarima... Sledece noci sam imao kosmar posle koga vise nisam mogao da zaspem. Sanjao sam da mi se blavor (guster-zmija koje se plasim jos od djetinjstva bez obzira sto nije otrovna) penje na krevet i ulazi pod jorgan... Onaj ko ima izrazenu fobiju od zmija moze da zamisli kakav je to kosmar bio.

Zanima me da li kosmar ima neke veze s aktivnostima koje sam upraznjavao samo nekoliko sati prije sna. Sta Vi mislite? Dodao bih da jako, jako rijetko imam kosmare...

Hipnotisanje je opsedanje demonima. Postoje razne vezne kako covek moze da bude opsednut, a jedna od njih je ta koju si ti upraznjavao.

Nemanjaa
Pozdrav,

Sta bi bilo da ljudi nisu izabrali da razapnu Isusa? Da li bi on umro ili bi bio ziv vaznet na nebo kao Enoh i Ilija. Kakav bi u tom slucaju bio plan spasenja?

Da li su Enoh i Ilija bili bezgresni, i da li su oni uspeli da dostignu karatker kakav je imao Isus? Da li danas postoje ljudi koji su dostigli Isusov karatker? Da li se nekada rodio neki covek, osim Isusa, koji je bio od rodjenja do smrti bezgresan?

Miroljub Petrovic
Nemanjaa - poruka glasi:

Pozdrav,

Sta bi bilo da ljudi nisu izabrali da razapnu Isusa?

To je kao da pitas: "Sta bi se desilo da pustis ovcu medju vukove i oni ne zakolju ovcu?" To je nemoguce.

Da li su Enoh i Ilija bili bezgresni, i da li su oni uspeli da dostignu karatker kakav je imao Isus?

Oni nisu bili bezgresni tokom zivota, ali su ocigledno kasnije dostigli Hristov karakter.

Da li danas postoje ljudi koji su dostigli Isusov karatker?

Ne.

Da li se nekada rodio neki covek, osim Isusa, koji je bio od rodjenja do smrti bezgresan?

Ne.

cro
Profesore, jel može kakav vaš komentar o Ariel Sharonu pošto je otišao u stanje mirovanja!

Danijel_
Stari Zanati Drvodelja Guslari
https://www.youtu...1P3_MnkjuY

Danasnji majstori za gusle izradjuju vrlo ukrasene gusle. Razni oblici orlova, zmajeva, slike raznih svetaca i manastira Ostrog, slike junaka i istorijskih licnosti npr. Obilic, Karadjordje, Njegos, Vuk Karadzic, Filip Visnjic..itd.

Kakvo je vase misljenje u vezi toga, dali i to moze da djeluje slicno idolima?

Dali se slazete, da gusle trebaju biti cim jednostavnije samo glava divokoze ili konja?

VidakM
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

BP - poruka glasi:

Je li moralno pobjeći od problema kojeg si mogao riješiti, npr... pobjeći na selo s time da znaš kako si mogao još pomoći ljudima u gradu ?

Kako otkriti koji je naš talent, kako probuditi svoj potencijal ?

Koji je najteži grijeh koji čovjek može počiniti, govorim o individualnom grijehu a ne o "huli na Duha Svetoga" ?

Ovo je možda malo i glupo ali koje su vaše procjene kroz koji vremenski period će "pasti maske", početi žešći progon Hebreja, kada će doći prva velika katastrofa ? Jesu li u pitanju godine, mjeseci, desetljeća ?

Kome ces bre da pomognes u gradu tako sto ces ziveti u gradu? Nemoj da trazis izgovore za lenjost. Ljude ni u gradu, ni izvan grada, ne interesuju moralna nacela. Spasavj zivu glavu, a imas internet preko koga mozes da dopres do skoro svakog coveka. Bavi se siobom, a pusti Izrael i Boga da resavaju svoje probleme.

Da li Vi zivite i radite u prirodi ?

Miroljub Petrovic
cro - poruka glasi:

Profesore, jel može kakav vaš komentar o Ariel Sharonu pošto je otišao u stanje mirovanja!

Covek se slogirao ubrzo nakon sto je pod naredbom onih koji ga finansiraju (sekularnog jevrejskog lobija) iselio Jevreje iz Gaze i prepustio jevrejsku (Bozju) teritoriju teroristima i koljacima. Po meni, to je upozorenje svim onim Jevrejima koji se usude da teritoriju Izraela daju ne-Jevrejima.

Miroljub Petrovic
Danijel_ - poruka glasi:

Stari Zanati Drvodelja Guslari
https://www.youtu...1P3_MnkjuY

Danasnji majstori za gusle izradjuju vrlo ukrasene gusle. Razni oblici orlova, zmajeva, slike raznih svetaca i manastira Ostrog, slike junaka i istorijskih licnosti npr. Obilic, Karadjordje, Njegos, Vuk Karadzic, Filip Visnjic..itd.

Kakvo je vase misljenje u vezi toga, dali i to moze da djeluje slicno idolima?

Dali se slazete, da gusle trebaju biti cim jednostavnije samo glava divokoze ili konja?

Idealno bi bilo da na guslama budu samo Bozje zapovesti ili eventualno neka sara.

Miroljub Petrovic
VidakM - poruka glasi:

Miroljub Petrovic - poruka glasi:

BP - poruka glasi:

Je li moralno pobjeći od problema kojeg si mogao riješiti, npr... pobjeći na selo s time da znaš kako si mogao još pomoći ljudima u gradu ?

Kako otkriti koji je naš talent, kako probuditi svoj potencijal ?

Koji je najteži grijeh koji čovjek može počiniti, govorim o individualnom grijehu a ne o "huli na Duha Svetoga" ?

Ovo je možda malo i glupo ali koje su vaše procjene kroz koji vremenski period će "pasti maske", početi žešći progon Hebreja, kada će doći prva velika katastrofa ? Jesu li u pitanju godine, mjeseci, desetljeća ?

Kome ces bre da pomognes u gradu tako sto ces ziveti u gradu? Nemoj da trazis izgovore za lenjost. Ljude ni u gradu, ni izvan grada, ne interesuju moralna nacela. Spasavj zivu glavu, a imas internet preko koga mozes da dopres do skoro svakog coveka. Bavi se siobom, a pusti Izrael i Boga da resavaju svoje probleme.

Da li Vi zivite i radite u prirodi ?

Da, ja zivim i radim u prirodi. U fazi sam da prosirim proizvodnju u prirodi.

Miroljub Petrovic
Evo sjajnih pesama jednog od najboljih izraelskih pevaca, Shlomi Shabata, pevaca koji peva pesmu "Al Salsilim":

http://www.youtub...CFB70BC576

Miroljub Petrovic
Велики Сабор гуслара

http://skolagusal...lajer2.jpg

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.90 sekundi!