pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.01.2014 08:42
|
Super Administrator Odgovori: 22606 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Evo jednog ekstremnog primera sta se desava kad se muskarac ozeni bez posrednistva starijeg i iskusnijeg coveka, i to sa problematicnom devojkom za koju veruje da ce je tokom vremena "promeniti", jer ona je "dobra", "samo treba neke stvari da razume". Tako razmisljaju mnogi mladi muskarci danas (to vazi i za devojke koje se lose udaju). U ovom slucaju je covek ozenio muslimanku, a njihov sin je postao bombas samoubica protiv naroda svog oca. http://www.b92.ne..._id=795969 Usput da kazem da ce jedan izdavac iz Republike Srpske za oko mesec dana objaviti knjigu "Sin Hamasa" u kojoj sin osnivaca Hamasa, koji je ucestvovao u napadima na Jevreje u Izraelu, i ciji je otac jedan od najozloglasenijih vodja palestinskih terorista, a usput bio i verski vodja, presao u hriscanstvo i prica kako funkcionise islam iznutra. Knjiga je potresna i jako poucna, i daje pravu sliku islama. |
|
|
Zorana |
Odgovorio 03.01.2014 09:55
|
Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 24.12.2013 13:43 Lokacija: Backi Jarak |
Mnogo dobar dokumentarac. http://www.youtub...2OMVM_vcBs |
|
|
daliborka |
Odgovorio 03.01.2014 14:18
|
Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 19.07.2013 01:49 Lokacija: Srbija |
http://www.dailym...sting.html Da li je ovo neki satanisticki znak i sta on predstavlja,podignut palac i mali prst,hvala.
daliborka
|
|
|
Nexy90 |
Odgovorio 03.01.2014 15:18
|
Član Odgovori: 15 Pristupio/la: 27.12.2013 22:24 Lokacija: Kraljevo |
Da li postoji sudbina, i ako postoji onda nisu svi ljudi jednaki pred Bogom, ili pak kako zivis tako ce i biti?! Pozdrav doktore |
|
|
Josif Jakovljev |
Odgovorio 03.01.2014 17:09
|
Član Odgovori: 2 Pristupio/la: 29.12.2013 12:35 Lokacija: Beograd |
Film godine: Razvod (2011) http://youtu.be/-...jQ?t=21m2s |
|
|
Dusan d |
Odgovorio 03.01.2014 18:31
|
Član Odgovori: 185 Pristupio/la: 29.11.2010 17:30 Lokacija: Brda |
A evo nesto da vam ukratko ispricam,pa ako post nije pogodan slobodno izbrisite.Meni je bilo ovo smesno Doso ja na docek nove godine (mislim radi druzenja briga me za novu godinu) kod neki drugova i usput sa drugom otisli kod neke babe da joj cestitamo godinu novu.Ja babi reko, baba pono ja gusle,baba veli ajd doÄ‘i sine da osviras koju.Kad se ja vracam po gusle,doso i poÄeo da viram,baba se rastuzila samo sto nije pocela plakat.Pitam ja staje baba?Kaze joj sine meni zao i turaka i oni jadni nadrljali,kad se mi odvaljali smijat.Grin |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.01.2014 18:52
|
Super Administrator Odgovori: 22606 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
daliborka - poruka glasi: http://www.dailym...sting.html Da li je ovo neki satanisticki znak i sta on predstavlja,podignut palac i mali prst,hvala. U pitanju je “meseÄev znakâ€. Koriste ga veÅ¡tiÂce i vraÄari da pozdrave izlazeći mesec. ImaÅ¡ o tome detaljnije u knjizi "Masonski i okultni simboli". |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.01.2014 18:54
|
Nexy90 - poruka glasi: Da li postoji sudbina, i ako postoji onda nisu svi ljudi jednaki pred Bogom, ili pak kako zivis tako ce i biti?! Pozdrav doktore Kako zivis tako ce ti biti, a budale se pozivaju na sudbinu da bi opravdali svoje stradanje - 'nisu oni krivi sto su budale i sto stradaju, nego je sudbina kriva". |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.01.2014 20:38
|
Dusan d - poruka glasi: A evo nesto da vam ukratko ispricam,pa ako post nije pogodan slobodno izbrisite.Meni je bilo ovo smesno Doso ja na docek nove godine (mislim radi druzenja briga me za novu godinu) kod neki drugova i usput sa drugom otisli kod neke babe da joj cestitamo godinu novu.Ja babi reko, baba pono ja gusle,baba veli ajd doÄ‘i sine da osviras koju.Kad se ja vracam po gusle,doso i poÄeo da viram,baba se rastuzila samo sto nije pocela plakat.Pitam ja staje baba?Kaze joj sine meni zao i turaka i oni jadni nadrljali,kad se mi odvaljali smijat.Grin Imas piće za ovo kad se sretnemo. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.01.2014 20:39
|
Daleko od toga da je film godine, ali je poucan. Dobra lekcija buzdovanima da vide sta ce da ih snadje kad se ozene pagankom i sekularkom (i obrnuto). |
|
|
Gedeon |
Odgovorio 03.01.2014 21:03
|
Član Odgovori: 313 Pristupio/la: 03.02.2012 13:04 Lokacija: Nepoznata |
Nauka i Biblija: Sodom i Gomor - dr Miroljub Petrović http://www.youtub...BFdYRQNnmA |
|
|
dacodax |
Odgovorio 03.01.2014 22:52
|
Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 30.10.2011 11:45 Lokacija: Nepoznata |
Pozdrav za profesora Petrovića. Govorite o braku. Po meni vrlo lijep stav imate. ProÄitao sam VaÅ¡u knjigu "Brak i porodica". Dobro je napisana. Sve pohvale. Medjutim, kako mlad Äovjek danas da stupi u brak kad nema viÅ¡e menadžera? Npr., ja nemam nameru da se "zabavljam", hocu da se zenim. Kako? Sredina kaže "vidi, ne izlazi, nema ga nigdje, nije vidjen, nema djevojku". Roditelji mi kažu "sine, idi traži djevojku, interesuj se za ženski svijet". Bio sam u crkvi i sveÅ¡tenik me pita " imaÅ¡ li djevojku?" Uvijek se ponavlja, ista pitanja, sve ustaljeno. Jednostavno, ljudi su nauÄeni na to. Moje miÅ¡ljenje je da je to loÅ¡e. Uostalom, Govorili ste o tome. Po zanimanju sam uÄitelj i nastavnik engleskog. Radim na selu. PraktiÄno tu i živim. Ako Bog da da uzmem parÄe zemlje, pa da zdravu hranu proizvodim, za svoje potrebe. U tom selu ima dosta neoženjenih momaka. Djevojke danas neće na selo. Neće da rade. I Å¡to je bilo na selu djevojaka, otiÅ¡lo se Å¡kolovat. Živi sam svjedok kad su moje kolege pitale uÄenike od 6 do 10 godina da li imaju simpatije. ÄŒak sam kod jedne uÄenice naÅ¡ao leksikon. Zgrozih se ÄovjeÄe. Vidio sam da su tu idoli danaÅ¡njeg svijeta. PjevaÄi sa estrade, Å¡panske serije i glumci. Å ta da radi Äovjek koji je "probudjen", koji shvata Å¡ta se deÅ¡ava i gdje sve to vodi? Unaprijed hvala na odgovoru. Puno pozdrava iz Republike Srpske, Vama i forumaÅ¡ima. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.01.2014 23:09
|
dacodax - poruka glasi: Pozdrav za profesora Petrovića. Govorite o braku. Po meni vrlo lijep stav imate. ProÄitao sam VaÅ¡u knjigu "Brak i porodica". Dobro je napisana. Sve pohvale. Medjutim, kako mlad Äovjek danas da stupi u brak kad nema viÅ¡e menadžera? Npr., ja nemam nameru da se "zabavljam", hocu da se zenim. Kako? Sredina kaže "vidi, ne izlazi, nema ga nigdje, nije vidjen, nema djevojku". Roditelji mi kažu "sine, idi traži djevojku, interesuj se za ženski svijet". Bio sam u crkvi i sveÅ¡tenik me pita " imaÅ¡ li djevojku?" Uvijek se ponavlja, ista pitanja, sve ustaljeno. Jednostavno, ljudi su nauÄeni na to. Moje miÅ¡ljenje je da je to loÅ¡e. Uostalom, Govorili ste o tome. Po zanimanju sam uÄitelj i nastavnik engleskog. Radim na selu. PraktiÄno tu i živim. Ako Bog da da uzmem parÄe zemlje, pa da zdravu hranu proizvodim, za svoje potrebe. U tom selu ima dosta neoženjenih momaka. Djevojke danas neće na selo. Neće da rade. I Å¡to je bilo na selu djevojaka, otiÅ¡lo se Å¡kolovat. Živi sam svjedok kad su moje kolege pitale uÄenike od 6 do 10 godina da li imaju simpatije. ÄŒak sam kod jedne uÄenice naÅ¡ao leksikon. Zgrozih se ÄovjeÄe. Vidio sam da su tu idoli danaÅ¡njeg svijeta. PjevaÄi sa estrade, Å¡panske serije i glumci. Å ta da radi Äovjek koji je "probudjen", koji shvata Å¡ta se deÅ¡ava i gdje sve to vodi? Unaprijed hvala na odgovoru. Puno pozdrava iz Republike Srpske, Vama i forumaÅ¡ima. Ne mozes u kafani i septickoj jami da trazis devojku za zenidbu. Tvoj primer je dokaz za biblijski koncept drzave Izrael, koji savremeni hriscani (i ostali) tesko mogu da progutaju, a to je da postoji mesto koje je Bog odredio za Njegov narod i da na tom mestu Njegov narod treba da zivi i da se zeni. Drugim recima, ako si citao moju knjigu "Brak i porodica" (kao sto kazes da si je citao) onda si trebao da zakljucis da treba da mrdnes to lenjo dupe i da odes tamo gde ima poboznih ljudi i poboznih devojaka. Ako znas nekog poboznog coveka na ovom svetu, onda lepo skupis pare koje imas i odselis se da zivis blizu njega, tako da vas budu dvojica. A postoje mesta gde ima i vise poboznih ljudi na jednom mestu, samo treba malo da se raspitas, ali ne u kafani ili domu zdravlja, niti u klubu penzionera, nego na nekom drugom mestu. Problem savremenog coveka je sto je lenjivac, sto samo trazi izgovore za svoje neuspehe, a nece nista da uradi po pitanju onoga sto mu je nacrtano da treba da uradi, jer to je "veliki napor". A kad treba da ide u Sodom i Gomor da zaradjuje novac onda mu nije tesko ni da nauci jezike paganskih naroda, ni da radi po ceo dan, a kad treba da nesto uradi za svoje duhovno zdravlje i srecu u zivotu, onda mu je sve tesko. |
|
|
Srpska_Sparta |
Odgovorio 04.01.2014 00:07
|
Član Odgovori: 28 Pristupio/la: 20.11.2013 20:29 Lokacija: Banja Luka |
Procitao sam vas odgovor clanu foruma dacodax. Dakle najbolje je primera radi da svi clanovi foruma koji zive na teritoriji Republike Srpske stupe u kontakt i da preduzmu zajednicku akciju resavanja problema. Tipa ako nas ima desetorica da zajedno skupimo i ulozimo kapital koliko ko moze da doprinese i kupimo imanje, zemlju, pocnemo sa proizvodnjom hrane itd. Da onaj ko nije ozenjen da se zeni i da na taj nacin stvaramo jednu vrstu komune.
Nase ce sjene hodati po Becu, lutati po dvoru, plasiti gospodu.
|
|
|
ljubas |
Odgovorio 04.01.2014 01:32
|
Član Odgovori: 149 Pristupio/la: 15.02.2009 20:29 Lokacija: Bg |
http://www.muskim...0-slika/2/ |
|
|
Denci |
Odgovorio 04.01.2014 01:50
|
Član Odgovori: 59 Pristupio/la: 04.09.2013 12:33 Lokacija: Srbija |
Док Ñам читао форум пронашао Ñам да Ñте кудили Бихиа и покрет интелигентни дизајн. Упознат Ñам Ñа његовим појединим тврдњама, међутим Ñад Ñам прочитао да он тера и еволуцију упоредо. Међутим циљ интелигентног дизајна је првенÑтвено да покаже да Ñлучајни наÑтанак живота како тврди атеизам није могућ, већ да Ñви докази указују на то да је интелигентно дизајниран. РкреациониÑти који верују у младу земљу потпуно иÑто желе да докажу, тј. интелигентни дизајн. Зашто онда кажете да је то Ñуђење било интелигентни дизајн против еволуција а не креациониÑти против еволуције кад Ñви креациониÑти кориÑте теорију интелигентног дизајна-да прво живо биће није могло наÑтати Ñлучајно и да неке Ñтвари ниÑу могле да еволуирају како би атеиÑти желели да Ñу могле? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.01.2014 08:37
|
Srpska_Sparta - poruka glasi: Procitao sam vas odgovor clanu foruma dacodax. Dakle najbolje je primera radi da svi clanovi foruma koji zive na teritoriji Republike Srpske stupe u kontakt i da preduzmu zajednicku akciju resavanja problema. Tipa ako nas ima desetorica da zajedno skupimo i ulozimo kapital koliko ko moze da doprinese i kupimo imanje, zemlju, pocnemo sa proizvodnjom hrane itd. Da onaj ko nije ozenjen da se zeni i da na taj nacin stvaramo jednu vrstu komune. Ne ide to tako. Nego neko napravi kucu i proizvodnju u prirodi, ako je moguce blizu nekog ko je pobozan i moralan, pa onda drugi pocnu da dolaze u njegovu blizinu da kupuju zemlju i da se naseljavaju. Tesko ces naci dva ili tri coveka da se ujedine da kupe veci deo zemlje, pa da ga podele izmedju sebe i da krenu da zive zajedno jedan pored drugog. Mogu se naci ljudi koji pricaju da bi to zeleli, ali tesko ces naci coveka koji ce nesto da uradi u tom smeru. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.01.2014 08:47
|
Denci - poruka glasi: Док Ñам читао форум пронашао Ñам да Ñте кудили Бихиа и покрет интелигентни дизајн. Упознат Ñам Ñа његовим појединим тврдњама, међутим Ñад Ñам прочитао да он тера и еволуцију упоредо. Међутим циљ интелигентног дизајна је првенÑтвено да покаже да Ñлучајни наÑтанак живота како тврди атеизам није могућ, већ да Ñви докази указују на то да је интелигентно дизајниран. РкреациониÑти који верују у младу земљу потпуно иÑто желе да докажу, тј. интелигентни дизајн. Зашто онда кажете да је то Ñуђење било интелигентни дизајн против еволуција а не креациониÑти против еволуције кад Ñви креациониÑти кориÑте теорију интелигентног дизајна-да прво живо биће није могло наÑтати Ñлучајно и да неке Ñтвари ниÑу могле да еволуирају како би атеиÑти желели да Ñу могле? I satanisti tvrde da postoji Bog, ali u isto vreme negiraju Bibliju. Tako i promoteri inteligentnog dizajna tvrde da mora da postoji Dizajner, ali odbacuju Bibliju. Ko malo zna da misli lako moze da zakljuci da je Dizajner u pokretu "inteligentni dizajn" poznati "Veliki arhitekta univerzuma", odnosno Sotona. Pokret "inteligentni dizajn" je osnovan da bi se urusio uticaj kreacionista koji naukom afirmisu Bibliju. |
|
|
maja87 |
Odgovorio 04.01.2014 12:27
|
Član Odgovori: 7 Pristupio/la: 19.07.2012 16:35 Lokacija: Oslo-Norway |
Jel mozete da mi preporucite neki forum, predavanja ili neki dobar sajt na engleskom koji adekvatno objasnjavaju teme zastupljene na ovom sajtu. Ima svacega na internetu i ne bih zelela da gubim vreme na neke stvari koje nisu skroz tacne. Potrebno je nekim prijateljima koji ne znaju srbski. Hvala |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.01.2014 14:46
|
maja87 - poruka glasi: Jel mozete da mi preporucite neki forum, predavanja ili neki dobar sajt na engleskom koji adekvatno objasnjavaju teme zastupljene na ovom sajtu. Ima svacega na internetu i ne bih zelela da gubim vreme na neke stvari koje nisu skroz tacne. Potrebno je nekim prijateljima koji ne znaju srbski. Hvala Uf, tesko mogu da ti preporucim neki forum ili sajt na engleskom, jer uglavnom ima sajtova sa korisnim informacijama, ali tesko ces naci sajt gde nema nekih egzibicija i netacnih stvari. Od zdravstvenih sajtova preporucujem "Modern Manna": http://modernmann... Od naucnih sajtova "Institut for Creation Research": http://www.icr.org/ Od teoloskih sajtova ne bih mogao nijedan da ti preporucim na engleskom jeziku, ali mogu da ti preporucim najbolju teolosku knjigu, posle Biblije, koja postoji i na engleskom jeziku, zove se "The Confession of a Fallen Angel", imas je na donjem linku: http://www.cps.or...ession.pdf Od naucih knjiga preporucujem moju knjigu na engleskom jeziku: http://www.cps.or...cience.pdf A od zdravstvenih knjiga na engleskom jeziku preporucujem knjigu dr Milisava Nikolica "Nutrition for Athletes": http://drmilisavn...hletes.pdf |
|
Predji na forum: |