Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Cuvena Familija
Da se malo podsjetimo, posto nam se blizi Nova Godina !!!

Novogodišnje slavlje koje potiče iz Vavilona utrlo je sebi put do stare Grčke, a potom i do Rima. Taj praznik, koji su Rimljani zvali "Saturnalija" (po bogu Saturnu), bio je popularan do krajnih granica. Te noći ljudi su bančili i orgijali u nastupu pijanstva, a proslava bi dostigla svoj vrhunac prinošenjem - ljudskih žrtava - nakon čega bi se konačno sve završilo!

"Kalendarski dan u koji pada prvi dan Saturnalije pomerao se tokom rimske istorije. On je počinjao negde sredinom decembra i trajao bi sve do prvog januara. Usred tog praznika padao je 25. decembar po rimskom kalendaru kada je sunce dostizalo svoju najnižu tačku..." (E. V. Kaunt, 4000 godina Božića, str. 28). Julije Cezar, jedan od imperatora u paganskom Rimu, konačno je uspostavio prvi januar kao dan novogodišnjeg slavlja. Godine 46. pre Hrista Cezar prihvata julijanski kalendar i prenosi sve razvratne običaje iz rimske Saturnalije na prvi dan u januaru!

Prihvaćen od "crkvenih otaca"

Ali kako je ovaj posve paganski dan uopšte uspeo da se uvuče i ustoliči u savremen "hrišćanski" kalendar? Odgovor se nalazi u crkvenoj istoriji. Ovaj dan je ušao u hrišćanstvo oko 375. godine naše ere, u periodu kada je car Konstantin nametnuo "hrišćanstvo" rimskom svetu. "U tom periodu u redovima hrišćana našlo se mnogo 'imigranata'", piše Erl Kaunt. "Crkveni oci su, na svoj užas, otkrili da se suočavaju i sa najezdom paganskih običaja. Navika kod ljudi da proslavljaju Saturnaliju bila je toliko jaka da nisu mogli da je se oslobode. U početku je Crkva zabranjivala taj praznik, ali uzalud" (str. 31). Umesto da se odupru uticaju paganskih običaja, oci katoličke crkve su se kompromitovali! "Crkva je najzad uspela da oduzme Saturnu slavlje, zelenilo, svetla i poklone i da ih podari bebi iz Vitlejema...

Paganski Rimljani su postali hrišćani - ali je ostala Saturnalija!" (Erl Kaunt, strana 31).

Savremeni hrišćani su otišli korak dalje! Umesto da predaju poklon Isusu Hristu na dan za koji se netačno pretpostavlja da je Njegov rođendan, ljudi trguju međusobno! Ne samo da se na Božić zaboravlja na Hrista, već se niko ne seti ni da nazdravi u njegovo ime tokom novogodišnjeg slavlja!

Dolaskom neznabožačkih obreda teutonskih plemena u Srednjem veku, mnogi stari rimski običaji su sačuvani i obogaćeni. U tom periodu sada već ustaljena novogodišnja svetkovina dobila je dva nova običaja: imelu i cepanicu sreće, odnosno badnjak! Badnjak je ostatak iz paganskog kulta sunca, a parazitsku biljku, imelu, koristili su Druidi kao simbol obožavanja seksa u svojim obredima! Kako su teutonski običaji dodavani na već postojeću svetkovinu, datum Nove godine je privremeno pomeren na 25. mart kako bi se ona vremenski poklopila sa germanskim obredima plodnosti u proleće. Najzad, papa Grgur ponovo uspostavlja drevni paganski datum iz Rima - 1. januar! Ovaj rimski poglavar je nametnuo prvi januar celokupnom zapadnom svetu 1582. godine, kada Zapadno Rimsko Carstvo prihvata njegove kalendarske "reforme". Sve rimokatoličke zemlje istovremeno prihvataju tu promenu! U 18. veku bastioni druidskih običaja - Švedska, Nemačka, Danska i Engleska - najzad popuštaju Rimu.

Da rezimiramo sada sve

Nova godina ne pocinje u zimu nego na proljeće.Ko slavi novu godinu prvog januara pokazuje da je rob paganskog rimskog sistema vrijednosti.Čak i neke crkve koje svetkuju subotu imaju u svojim zgradama novogodisnje proslave i zavrsne godisnje konferencije održavaju u decembru umesto u martu -aprilu .Pasha pada u 14-15 dan nove godina a ona je u Aprilu.
Drugi dan u Bibliji pocinje zalaskom sunca ,onda bi hrišćani trebalo da ocekuju novu godinu oko 16 casova a ne u 00 ! Tada po Bibliji ne pocinje Nova Godina i po tom kalendaru.
Dokle vise da trpimo sve ovo...da li da ostanemo normalni po nasim nacelima ili da i dalje budemo ludi po njihovim nacelima....

http://web-design.2go.rs/index.html
Srpska_Sparta
Banjaluka: U aprilu naredne godine otvaranje Jevrejskog kulturnog centra
http://www.glassr...32588.html
Nase ce sjene hodati po Becu, lutati po dvoru, plasiti gospodu.

MilanRuma
Miroljube, mozda ovo sto budem napisao bude zvucalo nestvarno i smesno... al' video sam to... naime, jednom mom prijatelju odjednom je sve lose krenulo, nije imao srece na poslu, sa svojima se svadjao, bilo je bas strasno. Njegov otac je otisao po nekog coveka, koji ja ne znam ni sta je ni cime se bavi, samo je drzao u jednoj ruci ikonu a u drugoj bosiljak... hodao je po kuci i iz raznih mesta izvlacio svakakve stvari kao sto su sveca, zemlja (za koju kaze da je sa groblja) i iz jednog coska je izvukao neki natpis koji je ako se ne varam na Arapskom, jos im je nesto pricao al ne znam sta tacno.. samo znam da je tom mom prijatelju od tada bolje bilo. Ja inace nisam verovao u te stvari, te magije i te vradzbine al od kad sam video svojim ocima drugacije gledam, dosta sam stvari i cuo u poslednje vreme da se ljudima desava.. samo se zanima sta je to, ko su ti ljudi sto rade to i odakle im ta 'moc'? Pozdrav

Miroljub Petrovic
MilanRuma - poruka glasi:

Miroljube, mozda ovo sto budem napisao bude zvucalo nestvarno i smesno... al' video sam to... naime, jednom mom prijatelju odjednom je sve lose krenulo, nije imao srece na poslu, sa svojima se svadjao, bilo je bas strasno. Njegov otac je otisao po nekog coveka, koji ja ne znam ni sta je ni cime se bavi, samo je drzao u jednoj ruci ikonu a u drugoj bosiljak... hodao je po kuci i iz raznih mesta izvlacio svakakve stvari kao sto su sveca, zemlja (za koju kaze da je sa groblja) i iz jednog coska je izvukao neki natpis koji je ako se ne varam na Arapskom, jos im je nesto pricao al ne znam sta tacno.. samo znam da je tom mom prijatelju od tada bolje bilo. Ja inace nisam verovao u te stvari, te magije i te vradzbine al od kad sam video svojim ocima drugacije gledam, dosta sam stvari i cuo u poslednje vreme da se ljudima desava.. samo se zanima sta je to, ko su ti ljudi sto rade to i odakle im ta 'moc'? Pozdrav

Tvog prijatelja su opsedali demoni jer je ziveo nemoralno, a onda je doveo vracara da "isteruje" demone, i onda su se demoni privremeno povukli da on pomisli kako je stvar resena, a on ce i dalje da zivi nemoralno, pa ce mu biti jos mnogo gore. U medjuvremenu ce se ovom okultisti napraviti reklama da preko njega i drugi jadnici budu opsednuti demonima.

bobo
Pozdrav Miroljube.
Da li postoji razlog zasto je Bog zenu stvorio bas od Adamovog rebra,a ne praha zemaljskog kao Adama?
Smile

Miroljub Petrovic
bobo - poruka glasi:

Pozdrav Miroljube.
Da li postoji razlog zasto je Bog zenu stvorio bas od Adamovog rebra,a ne praha zemaljskog kao Adama?

Ja sam mislio da ces ti da nam objasnis zasto je tako uradjeno posto si strucnjak za teologiju, anatomiju, filozofiju...

Ratnik
http://www.youtub...7UyX8GAom8

Саветовање код депресије - мотивација и вера

Др. Жељко Станојевић

krnyo
U Hrvatskoj prošao referendum koji je organizirala udruga "U ime obitelji", a premijer Milanović najavio da će već sljedeći tjedan homoseksualci moći pred matičara i stupiti u zajednicu "životno partnerstvo". Potrošile se pare i pojeo vuk magare.

Propadamo brzinom WARP 100!

P.S.
Treba par pederčina na sljedećoj gay paradi roknit snajperom u sotonsku glavu pa da vidimo hoće li opet organizirat to smeće. I tako sve dok se ta sramota ne ukine, a kad dođe delegacija iz EU onda i njih efikasno porokat. Ja mislim da je to solidno razmišljanje. Ne znam, ima li tko bolju ideju da se ove pošasti zaustave?

Molim domaćina za razumijevanje i na nešto preciznijoj retorici. Unaprijed se ispričavam!

Miroljub Petrovic
krnyo - poruka glasi:

U Hrvatskoj prošao referendum koji je organizirala udruga "U ime obitelji", a premijer Milanović najavio da će već sljedeći tjedan homoseksualci moći pred matičara i stupiti u zajednicu "životno partnerstvo". Potrošile se pare i pojeo vuk magare.

Propadamo brzinom WARP 100!

P.S.
Treba par pederčina na sljedećoj gay paradi roknit snajperom u sotonsku glavu pa da vidimo hoće li opet organizirat to smeće. I tako sve dok se ta sramota ne ukine, a kad dođe delegacija iz EU onda i njih efikasno porokat. Ja mislim da je to solidno razmišljanje. Ne znam, ima li tko bolju ideju da se ove pošasti zaustave?

Molim domaćina za razumijevanje i na nešto preciznijoj retorici. Unaprijed se ispričavam!

Bavis se simptomima, a ne uzrokom. I taj Milanovic, i politicari iz EU su samo slika vlasti rimske crkve nad jadnim ljudima u Hrvatskoj. Mozes da ubijas buve, ali dok god postoji leglo buva nista nisi uradio, jer ce nove buve da izmile. A leglo buva ne moze da se unisti snajperom ili bombom. Moze samo Bog da ga unisti. Zato gledaj svoja posla i cuvaj nerve za pametne stvari. Tek ce doci na videlo posledice "domovinskog" rata i "oslobodjenja". Ovo je zagrevanje.

split
Židovii su takodjer podrzali incjativu u ime obitelji.
http://www.hkv.hr...gijom.html

Buduci
Kome će trebati,nije loše da pogleda promotivnu akciju za let do Tel Aviva,239 evra povratna...
http://mondo.rs/a...rbije.html

Miroljub Petrovic
Buduci - poruka glasi:

Kome će trebati,nije loše da pogleda promotivnu akciju za let do Tel Aviva,239 evra povratna...
http://mondo.rs/a...rbije.html

Od juce su uvedeni svakodnevni letovi od Banjaluke do Beograda. Cena povratne karte je 89 evra.

Johnny Morgan
http://www.srbel....biotika-1/

http://www.srbel....biotika-2/

Laki
Katolička crkva podržala referendum protiv ćirilice

http://pressonlin...ilice.html

SnezaDjak
jel moze objasnjenje?

"Isaija 66 ...3 Kad neko kolje bika, to je kao da ubija čoveka. Kad
neko žrtvuje ovcu, to je kao da psu lomi vrat. Kad neko
prinosi dar, to je kao da prinosi svinjsku krv. Kad neko
prinosi tamjan za spomen, to je kao da pomoću magije
izriče blagoslov. Oni su svoje puteve izabrali i njihova
duša uživa u odvratnim stvarima koje rade. 4 A ja ću za
njih izabrati nevolje i pustiću na njih ono čega se plaše.
Jer sam zvao, ali niko se nije odazvao, govorio sam, ali
niko nije slušao, nego su činili ono što je zlo u mojim
očima i izabrali su ono što mi nije po volji.”

SnezaDjak
i ovo isto, na koga se to odnosi? Na Jevreje i ostale narode ??? ili ?

Isaija 65„Tražiše me oni koji nisu pitali za mene; nađoše
me oni koji me nisu tražili. Narodu koji se ne
zove mojim imenom rekao sam: ‘Evo me, evo me!’
2 Ceo dan pružam ruke tvrdoglavom narodu, onima
koji idu za svojim mislima putem koji nije dobar, 3
narodu koji me stalno u lice vređa, jer žrtve prinose u
vrtovima i kad na ciglama, 4 sede među grobovima, noći
provode po kolibama gde se bdi, jedu svinjsko meso i u
njihovim je činijama čorba od onoga što je nečisto. 5
Zatim govore: ‘Stani! Ne prilazi mi, da moja svetost ne
pređe na tebe!’ Oni su dim u mojim nozdrvama, vatra
koja gori po ceo dan."

Miroljub Petrovic
SnezaDjak - poruka glasi:

jel moze objasnjenje?

"Isaija 66 ...3 Kad neko kolje bika, to je kao da ubija čoveka. Kad
neko žrtvuje ovcu, to je kao da psu lomi vrat. Kad neko
prinosi dar, to je kao da prinosi svinjsku krv. Kad neko
prinosi tamjan za spomen, to je kao da pomoću magije
izriče blagoslov. Oni su svoje puteve izabrali i njihova
duša uživa u odvratnim stvarima koje rade. 4 A ja ću za
njih izabrati nevolje i pustiću na njih ono čega se plaše.
Jer sam zvao, ali niko se nije odazvao, govorio sam, ali
niko nije slušao, nego su činili ono što je zlo u mojim
očima i izabrali su ono što mi nije po volji.”

Ljudi su prinosili zrtve na nacin na koji su oni hteli, kao sto su u zakon primenjivali onako kako su hteli, a ne onako kako je Bog rekao, sto je onda bilo gad pred Gospodom.

Miroljub Petrovic
http://www.vaselj...nu-srbije/

Johnny Morgan
http://prvasrbija...formitete/

Može komentar? Gledajuci ovo meso i mlecni proizvodi, sami po sebi, nisu zdravi, a sad je i voce, i povrce stetno. Sta onda treba jesti i odakle ako nemamo svoju bastu? Hvala unapred, pozdrav!

Miroljub Petrovic
Johnny Morgan - poruka glasi:

http://prvasrbija...formitete/

Može komentar? Gledajuci ovo meso i mlecni proizvodi, sami po sebi, nisu zdravi, a sad je i voce, i povrce stetno. Sta onda treba jesti i odakle ako nemamo svoju bastu? Hvala unapred, pozdrav!

Gotov si, nema ti spasa. Ostaje ti jos samo da se pozdravis sa familijom pre nego sto riknes.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.90 sekundi!