Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Laki
Pismo mladog Sarajlije: Sarajevu ne treba spomenik Francu Ferdinandu

http://www.novima...ferdinandu

Miroljub Petrovic
tamo_neki - poruka glasi:

Помаже Бог,г.Мирољубе,опет ја.
Прво да вам се захвалим на доброј вољи да ми помогнете,и да вас замолим за још мало стрпљења.

Покренуо сам ту тему зато што ми је неопходно да знам шта је добро а шта не.Не желим да неким својим будућим поступцима обесчашћујем себе у Божијим очима.Пошто то многи људи раде,мада несвесно,у вери да славе Бога.

Колико сам ја упућен,секс би требало да буде врхунац љубави мушкарца и жене.

Lose si upucen. Seks nije vrhunac ljubavi. Ljubav je briga o onome sto nam je povereno od Boga na dar. U braku je ljubav kada brinemo o svom bracnom drugu. U brak se ulazi zbog dece, a ne zbog seksa. Naravno da neki ulaze u ono sto misle da je brak, zbog seksa. Ali to nije brak. Brak je zajednica muskarca, zene i Boga, ciji je cilj stvaranje dobrih ljudi.

Бог је са разлогом дао нама,као један од највреднијих дарова,сексуално задовољство.

Seks nije dar nego sredstvo da dostizanje dara, a to su deca. Seks koji nije u funkciji stvaranja dece je nesto prazno i sterilno.

Ми смо сексуална бића,и Он је свестан да ћемо ту бити посебно кушани,и са тим као један од разлога,је нама дао начин да се контролишемо (брак).

Brak nije dat da bi ljudi kontrolisali seksualne nagone, vec da bi stvarali dobre ljude. Zato u brak ne moze svako da udje, po Bozjem zakonu. Samo slobodni ljudi mogu da ulaze u brak, a neslobodni (robovi) mogu da ulaze u brak pod nadzorom i dozvolom slobodnih ljudi - njihovih staratelja ili gospodara. Kada svaka budala moze da ulazi u odnos sa osobom suprotnog pola, onda imas raspad sistema, kao sto je to slucaj sa savremenim covecanstvom.

То је,колико знам,и апостол Павле рекао.

Apostol Pavle to nije rekao.

То је начин да ми постанемо једно са нашим партнером,да наша љубав дође до врхунца и тиме славимо Бога. Е сад,то је духовни аспекат секса.

Mnogo si zastranio. Covek postaje jedno sa supruznikom kada ucestvuje u ostvarivanju istog cilja koji je ugodan pred Bogom, a to je stvaranje dobrih ljudi. Ako seks nije u toj funkciji, onda je to nesto prazno, a najcesce destrukcija.

У Библији,колико знам,нигде не пише на који начин брачни пар треба да упражњава секс.

Ne treba da pise. Ne pise ni kako treba da pijemo vodu, pa to ne znaci da vodu treba da unosimo u organizam preko usiju ili preko analnog otvora.

Ја сам прочитао негде,на једном Хришћанском сајту да је секс моралан само ако испуњава одређена 3 услова: 1)Сексуални акт мора да буде брачни. 2)Мора бити уједињавајући (unitive),не знам да ли сам тачно превео. 3)Мора да буде рађајући.Вагинално испуњава сва 3 услова,наравно,али ево проблема.Шта би било ако би муж и жена били заједно 10 година? Дигли би војску.То иде у складу са тим што је Бог рекао да се множимо,али у садашњем систему је то веома тешко остварљиво,скоро немогуће,за ''класу'' која није на ''врху''.

U Bibliji je to lepo definisano. Robovi mogu da se zene i imaju decu ako to dzvole njihovi staratelji ili gospodari. Svako moze da bude slobodan, i to je lako izvodljivo. Za 10 godina braka, ili za 30 godina, ne moze da se rodi 100 ljudi. Moze 10-20, i to u porodici zdravih i poboznih ljudi nije nikakav problem. Svekrva pomaze snaji oko dece, a deca cim prohodaju i malo stasaju pomazu majci i babi oko dece.

Сад се поставља одређен број питања: Да ли заиста трећи принцип мора да буде испуњен? У случају да да,шта је са задовољством и уједињењем које нам је обећано? Да ли је заиста перверзно имати сексуални однос са брачним другом,који није вагинални? А ако јесте,да ли би то и даље било перверзно ако би се то радило са првенственим циљем љубави,а не пожуде (мада је Бог предвидео нашу слабост - пожуду - и из тог циља,такође,нам је подарио брак),или ја можда погрешно тумачим Изреке 5:18-19 ?

Ti pokusavas da svoje perverzne zelje usaglasis sa Biblijom, i izmisljas razne pogresne pretpostavke da bi stvari okrenuo u tom smeru. Treba da menjas svoj sistem vrednosti i da razumes sta je brak, i sta znaci biti slobodan. Procitaj moje knjige "Tajna srecnog zivota", pa onda "Brak i porodica", imas ih na donjem linku:

http://creation6d...ge_m_p.htm

Miroljub Petrovic
atlas - poruka glasi:

Pozdrav,ja sam nov na forumu imam puno pitanja da vam postavim i nadam se da cete mi odgovoriti.

1. Da li je Bog stvorio energiju, da li na osnovu zakona odrzanja energije (energija ne moze da se unisti ni stvori vec samo prelazi iz jednog oblka u drugi) treba da zakljucimo da je vecna?

Samo je Bog vecan. Bog je stvorio energiju i moze da je unisti.

2. Da li ljudi biraju Boga ili Bog bira ljude?

Desava se i jedno i drugo. Najcesce ljudi biraju Boga, i onda ih Bog izabere za nesto dobro i uzviseno.

3. Da li je istorija uciteljica zivota ili ljudi sami kreiraju istoriju,da li je istorija cinjenica ili pobednici pisu istoriju?

Istorija jeste uciteljica za one koji prate pravu istoriju, a ona se nalazi najore u Bibliji. Ko ne poznaje biblijsku istoriju, nece imati mnogo koristi ni od nacionalne istorije.

4. Bog je stvorio ljude i samim tim odobrio im je da se razmnozavaju,da imaju seks. Da njega nije bilo ne bi bilo ni ljudi koji su proistekli od Adama i Eve pa na dalje,da li mislite da seks u Bibliji negativno utice na ljudski moral,da li ljude primorava da budu robovi telesnog zadovoljstva?

Seks moze da se zloupotrebljava, kao i druge stvari, i da bude stetan za coveka. Seksulani odnos je dat za uzvisene stvari, a to je stvaranje dobrih ljudi.

5. Sta je sustina posta,kako on utice na ljudsko zdravlje,da li je to najbolji nacin da se priblizimo Bogu ili da ostanemo gladni?

Kada je stomak prazan onda mozak bolje funkcionise, i tada je covek u stanju da donosi bolje odluke.

6. Krug ide u beskonacnost, da li postojanje broja pi kao broja s beskonacnim brojem cifara treba da nas navodi na to da je univerzum kao krug i da iz njega nema izlaza,da mu nema kraja, da je beskonacan?

Pitanje je da li Pi ide u beskonacnost. To ljudi kazu. A i da ide, to nema veze sa beskonacnoscu svemira. Svemir najverovatnije nije beskonacan.

7.Rep je jedan od elementa hiphopa,supkulture koja zvanicno nije kultura i predstavlja vid izrzavanja misli,recitovanja na odredjeni instrumental jer u pocetku je bila rec. Oni ne sviraju instrumente jer misle da je najbolji instrument samo ljudsko telo koje proizvodi zvuke. Mnogi rep ne smatraju muzikom jer ne zahteva pevanje,ja ga slusam jer je bas zbog tog recitovanja i poruke koju salje u svet potpuno razlicit o drugih muzika i poseban. Reperi su uglavnom tesko odrastali i od malena su bili u sukobu s policijom (crnci u Bronksu osamdesetih godina),obicno oni koji tesko odrastaju bolje razumevaju principe funkcionisanja ljudskih mehanizama. Prvi crtaci grafita bili su Egipcani,crtali su svoje grafite aludirajuci na njihovu zivotnu pricu i nacin zivota,danas to rade i reperi,crtaju grafite na zgradama,vracaju ono drevno zbog cega cesto dolaze u sukob s policijom. Ljudi cesto ne znaju sta je pravi rep pa tako lazni izjednacavaju sa pravim repom. Pravi delimicno ima za cilj uspostavljanje mehanizma priblizavanja Bogu o cemu svedoci i mnogobrojni tekstovi iz podrucja te muzike koja deluje,neki rep izjednacavaju cak i sa religijom.. Rep je logicko kretanje kao Biblija, jedno sledi iz drugog. Ne mogu da se razumevaju tekstovi jednih repera ako se ne slusaju drugi jer neki samo predstavljaju komentare na neke druge pesme,takodje neki mc-ji (master of the ceremony,microphone controller) javno iznose svoje pesme o teoriji zavere,ne o globalnom zatopljenju vec o globalnom zatupljenju i cilju duhovnog prosvetljenja,govore o tome kako su piramide sigurno izgradjene uz upotrebu elektricne energije i tako dalje.. Da li mislite da se svidja Bogu to sve sto oni rade? Da li ja kao neko ko slusa rep treba da ocekujem da ce Bog u buducnosti delovati preko repera u cilju spasavanja planete? Da li se moze biti reper i pravoslavni hriscanin? Da li ste culi za srpsku rep grupu Beogradski Sindikat? Ostale muzike su mi sranje sem klasicne, nijednu ne volim samo nju,ni rock,ni pop,ni rnb, ni heavy metal ni elektronsku.. samo bengam rep zbog poruke,ono pesme neke imaju po 200 stihova.. da li savrsena gluma u cilju izjednacavanja sa masonima moze znaciti pobedu nad njima? Da li treba biti buntovnik i pokusavati da promenimo ovaj svet putem muzike ili na neki drugi nacin?

Svet se menja moralnim zivotom, a muzika moze da bude deo tog moralnog zivota koji ce ljude pribliziti Bogu. Rep je vrsta buntovnicke muzike, pobune protiv sistema. Biblijski koncept je da se bunimo protiv sistema tako sto cemo da zivimo moralno i da druge ljude odusevimo sa moralnim stvarima. To znaci da treba da budemo dobri domacini, sa vaspitanom decom, i da proizvodimo organsko seme i organsku hranu, a ne da se bunimo sto nam sistem nije dao decje dodatke i sto nam uvodi (kao robovima) GMO hranu.

sta mislite o ovom sajtu? ...
sta mislite o ovom sajtu? ...

Oba sajta su teski okultizam i blejanje.

da li je ljubav iznad razuma?

Ljubav ne moze da postoji ako nema razuma, jer ljubav je briga o onome sto nam je povereno od Boga.

da li postoji sudbina u smislu da je svaka covekova akcija bukvalno unapred predodredjena (fatalizam,determinizam)?

Ne postoji. Covek je krojac svoje sudbine, ali i Bog se mesa u covekov zivot ako covek bira lose, pa pokusava da ga ubedi da to nije dobra opcija. Ali, i to ima meru.

electronpn
Ja se slazem u potpunosti da je seks u sluzbi stvaranja dece kao i brak i tu nema reci, ali posto zivimo su sistemu, ja jos nisam upoznao coveka koji je 100% vas sistema, onda zamislite da svaki put kada imate seks vi prenesete zivot. Onda bi ste imali poprilican broj dece. Danas porodice koje imaju 3 deteta su za mene "svaka cast". Cinjenica da ne mozes ni da budemo 100% bezgresni ako ne zivimo 100% van sistema. E sad na moju konstataciju moze se dati odgovor da covek moze da zivi bez seksa ali nije to tako jednostavno.

Miroljub Petrovic
electronpn - poruka glasi:

Ja se slazem u potpunosti da je seks u sluzbi stvaranja dece kao i brak i tu nema reci, ali posto zivimo su sistemu, ja jos nisam upoznao coveka koji je 100% vas sistema, onda zamislite da svaki put kada imate seks vi prenesete zivot. Onda bi ste imali poprilican broj dece. Danas porodice koje imaju 3 deteta su za mene "svaka cast". Cinjenica da ne mozes ni da budemo 100% bezgresni ako ne zivimo 100% van sistema. E sad na moju konstataciju moze se dati odgovor da covek moze da zivi bez seksa ali nije to tako jednostavno.

Ovo je klasicna zalopojka lenjivca koji trazi izgovore. Ti nisi upoznao? Pa nisi upoznao kad zivis medju paganima. Raspitaj se malo i videces da u tvojoj okolini ima ljudi koji imaju puno dece, i svi skladno zive. Do pre 50 godina takvih porodica je bilo mnogo i nista im nije falilo. Ko te bije po usima da zivis u sistemu? Kad si to izabrao, onda se poklopi usima i cuti.

I sta kazes, ne moze da se zivi bez seksa? To je kao kad narkoman kaze: "Ne moze da se zivi bez droge." Takvima kao sto ste vi treba neko kao sto je Branislav Peranovic da vas dovede u red.

Miroljub Petrovic
Na donjem linku moze se pogledati jedan koristan serijal predavanja:

http://www.ateiza...ite40.net/

Ivan037
http://www.63pado...aelu-2009/

daliborka
Da li je ovo tacno? ................. hvala.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 28.11.2013 17:41
daliborka

miki
Da li postoje neki istorijski dokumenti kako i kada su knjige iz biblije nastali i ko ih je spojio u jednu knjigu - bibliju.

daliborka
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

electronpn - poruka glasi:

Ovo je klasicna zalopojka lenjivca koji trazi izgovore. Ti nisi upoznao? Pa nisi upoznao kad zivis medju paganima. Raspitaj se malo i videces da u tvojoj okolini ima ljudi koji imaju puno dece, i svi skladno zive. Do pre 50 godina takvih porodica je bilo mnogo i nista im nije falilo. Ko te bije po usima da zivis u sistemu? Kad si to izabrao, onda se poklopi usima i cuti.

I sta kazes, ne moze da se zivi bez seksa? To je kao kad narkoman kaze: "Ne moze da se zivi bez droge." Takvima kao sto ste vi treba neko kao sto je Branislav Peranovic da vas dovede u red.
Oprostite meni ovo nije jasno,znaci ako covek ima troje dece,on treba da ima sex samo tri puta u zivotu i to je to?
daliborka

Gedeon
Nauka i Biblija - dr Miroljub Petrović

Svi smo od iste krvi

https://www.youtu...eC_OeNUkPo

Fosili i Potop

https://www.youtu...RI17FBdKns

Miroljub Petrovic
daliborka - poruka glasi:

Da li je ovo tacno? ................. hvala.

Teske nebuloze

Miroljub Petrovic
miki - poruka glasi:

Da li postoje neki istorijski dokumenti kako i kada su knjige iz biblije nastali i ko ih je spojio u jednu knjigu - bibliju.

Inas na internetu.

vlastren
Miroljube da li ste razmišljali da napravite predavanje na temu astroligije i navodnih povezanosti nje sa Biblijom?

Miroljub Petrovic

Oprostite meni ovo nije jasno,znaci ako covek ima troje dece,on treba da ima sex samo tri puta u zivotu i to je to?

Ja cu izgleda ovde morati da otvorim online obdaniste jer ljudi ne znaju elementarne stvari o zivotu. Vi mora da ste tek sad prohodali i naucili da kuckate na kompjuteru, pa ne znate da zene mogu da ostanu u drugom stanju samo za vreme plodnih dana, a to su dani 10-14 od prvog dana menstruacije. Dakle, ko nece decu, treba da izbegava odnos u te dane i zavrsena prica. Bog je uspostavio prirodnu kontracepciju. Ovo se odnosi na zdrave zene koje imaju redovnu menstruaciju.

daliborka

Ja cu izgleda ovde morati da otvorim online obdaniste jer ljudi ne znaju elementarne stvari o zivotu. Vi mora da ste tek sad prohodali i naucili da kuckate na kompjuteru, pa ne znate da zene mogu da ostanu u drugom stanju samo za vreme plodnih dana, a to su dani 10-14 od prvog dana menstruacije. Dakle, ko nece decu, treba da izbegava odnos u te dane i zavrsena prica. Bog je uspostavio prirodnu kontracepciju. Ovo se odnosi na zdrave zene koje imaju redovnu menstruaciju.
Svidja mi se ta Vasa ironija Smile Pitanje je bilo u drugacijem kontekstu.evo pojednostavicu.Kada je dozvoljen sex po Bozijem zakonu?
daliborka

split
Da li je po vama književnik Raos ispao heroj danas kad je sprijecio ostale književnike da na svojoj konfernciji podrže gay udruge tj da na sljedecem referndumu hr knjizevnici javno pozovu da se glasa protiv tj da se dopusti da gay osobe mogu stupiti u brak.Na linku pogledajte danas su se na Raosa obrusili skoro svi hr portali.
http://www.24sata...aca-343170

Miroljub Petrovic

Svidja mi se ta Vasa ironija :) Pitanje je bilo u drugacijem kontekstu.evo pojednostavicu.Kada je dozvoljen sex po Bozijem zakonu?

Seks je dozvoljen u svako vreme, osim u dane kada je zena necista (sedam dana od kada krene menstruacija) i u dane posta (Jom Kipur i kada covek izabere da posti).

SnezaDjak
Dobro vece, imam jedno tehnicko pitanje-zato ne mogu da odgovorim na privatne poruke kojih mi je stiglo dosta? ja sam ustvari odgovorila, ali pise poslato nula i nigde se ne vide???

split
Zanimljivo je i ovo javno izlaganje hr pisca Predraga Raosa,zanimljivo je da doticni opce nije neki desnicar cak stovise prije je vise bio priklonjen ljevici,a sad javno govori da je homoseksualnost bolest ovo je za svaku pohvalu.
http://dnevno.hr/...njaka.html

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.91 sekundi!