pocetak foruma
|
|
Goran M |
Odgovorio 01.11.2013 13:48
|
Član Odgovori: 25 Pristupio/la: 12.12.2010 13:50 Lokacija: blizu |
Поштовање профеÑоре! ИнтереÑује ме зашто је ИÑак, Ðврамов Ñин, за жену узео Ñвоју прву рођаку, која је била кћерка Ðврамовог брата? ЈаÑно ми је да Ñе у почетку (Ðдам и Ева и њихови потомци) као и непоÑредно по Потопу морао деÑити инцеÑÑ‚ али зашто и каÑније? Затим, инцеÑÑ‚ Лота Ñа кћеркама итд... Знам да је кушајући Ðврама да принеÑе Ñвога Ñина, Бог указивао на МеÑију али како човјек здравог разума да прихвати да Бог жели да убијеш ÑопÑтвено дијете...?! Супруга и ја заједно читамо Библију па Ñмо у недоумици. Биће још питања. Хвала унапријед! |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 01.11.2013 15:28
|
Super Administrator Odgovori: 22603 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Goran M - poruka glasi: Поштовање профеÑоре! ИнтереÑује ме зашто је ИÑак, Ðврамов Ñин, за жену узео Ñвоју прву рођаку, која је била кћерка Ðврамовог брата? Tada jos nije bio problem sa akumuliranim mutacijama, jer je u pitanju bila 10. generacija posle Potopa, pa je bila dozvoljena takva vrsta braka. Imas detaljnije o tome u tekstu na donjem linku: http://www.cps.or...ks702.html ЈаÑно ми је да Ñе у почетку (Ðдам и Ева и њихови потомци) као и непоÑредно по Потопу морао деÑити инцеÑÑ‚ али зашто и каÑније? Затим, инцеÑÑ‚ Лота Ñа кћеркама итд... Takva vrsta odnosa, kao sto je slucaj sa Lotom, nikada nije bila dozvoljena i nema veze za brakom u srodstvu izmedju brace i sestara u pocetku i neposredno nakon Potopa. Знам да је кушајући Ðврама да принеÑе Ñвога Ñина, Бог указивао на МеÑију али како човјек здравог разума да прихвати да Бог жели да убијеш ÑопÑтвено дијете...?! Pa to je kao da pitas: "Kako neko ko je u stanju da spreci smrt svog deteta to ne cini?" Bog je mogao da spreci smrt svog Sina, ali to nije ucinio zbog ostale dece. Dalje, ko kaze da je Avram zeleo da ubije sopstveno dete, ili da je Bog zeleo da ubije svog Sina? Neke stvari u zivotu ne zato sto to zelimo, nego zbog viseg cilja. Nekada su nasi rpeci zrtvovali svoju decu, saljuci ih u rat, da bi ostali deo porodice bio sacuvan od pogibije i terora okupatora. |
|
|
Dusan d |
Odgovorio 01.11.2013 17:18
|
Član Odgovori: 185 Pristupio/la: 29.11.2010 17:30 Lokacija: Brda |
Evo sajta gde mogu da se nabave sve moguće sorte Äilija http://www.semill...index.html |
|
|
Johnny Morgan |
Odgovorio 01.11.2013 23:50
|
Član Odgovori: 125 Pristupio/la: 23.03.2011 15:52 Lokacija: Nepoznata |
http://isra-news....e-bolesti/ |
|
|
zorank |
Odgovorio 01.11.2013 23:52
|
Član Odgovori: 116 Pristupio/la: 03.11.2008 22:23 Lokacija: Nepoznata |
"Tinktura za bubrege i beÅ¡iku – biljna formula za Äišćenje i jaÄanje" Je li ova tinktura i za topljenje kamena? Moja majka ima kamen u desnom bubregu do 15 mm snimljeno na ultra zvuku odnosno kamen je tek ispao iz bubrega i stoji u vratu kanala. Pre toga je imala lupanje odnosno pokuÅ¡aj lupanja (kamen je bio na istom mestu kao sada) i kamen se vratio prilikomlupanja u bubreg pa je stavljena sonda u mokraćni kanal i držala je sondu mesec dana i kada je izvaÄ‘ena sonda kamen se opet vratio na to mesto gde je bio i pre. Je li možete neÅ¡to da preporuÄite u vezi ovog problema? |
|
|
Srpska_Vojska |
Odgovorio 01.11.2013 23:59
|
Član Odgovori: 17 Pristupio/la: 26.06.2013 18:30 Lokacija: Republika Srpska |
Domaci sajt za kupovinu raznoraznog povca! http://www.manus..../index.htm
Чувај Ñе, чуваћу те.
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.11.2013 07:52
|
Super Administrator Odgovori: 22603 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
zorank - poruka glasi: "Tinktura za bubrege i beÅ¡iku – biljna formula za Äišćenje i jaÄanje" Je li ova tinktura i za topljenje kamena? Moja majka ima kamen u desnom bubregu do 15 mm snimljeno na ultra zvuku odnosno kamen je tek ispao iz bubrega i stoji u vratu kanala. Pre toga je imala lupanje odnosno pokuÅ¡aj lupanja (kamen je bio na istom mestu kao sada) i kamen se vratio prilikomlupanja u bubreg pa je stavljena sonda u mokraćni kanal i držala je sondu mesec dana i kada je izvaÄ‘ena sonda kamen se opet vratio na to mesto gde je bio i pre. Je li možete neÅ¡to da preporuÄite u vezi ovog problema? Imas u Sulcovoj knjizi kako se cisti kamen u bubregu. Dakle, citrusci sokovi sa maslinovim uljem, i podrazumeva se zdrav nacin zivota i ishrana bez namirnica zivotinjskog porekla. Takodje, tinktura pomaze u izbacivanju kamena. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.11.2013 08:13
|
Dobra internet radio stanica: http://snaganarod... |
|
|
revnitelj |
Odgovorio 02.11.2013 08:37
|
Član Odgovori: 52 Pristupio/la: 11.04.2011 10:50 Lokacija: Nepoznata |
Kako zvaniÄno jevreji (jevrejski rabini) objaÅ¡njavaju znaÄenje rijeÄi Elohim s obzirom da ta rijeÄ ukazuje na to da Bog ima viÅ¡e od dva lica, odnosno predstavlja prvu aluziju na trojstvo?
Ako, dakle, jedete, ako li pijete, ako li Å¡to drugo Äinite, sve na slavu Božiju Äinite.
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.11.2013 09:02
|
revnitelj - poruka glasi: Kako zvaniÄno jevreji (jevrejski rabini) objaÅ¡njavaju znaÄenje rijeÄi Elohim s obzirom da ta rijeÄ ukazuje na to da Bog ima viÅ¡e od dva lica, odnosno predstavlja prvu aluziju na trojstvo? Imas na internetu. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.11.2013 09:08
|
https://app.box.c...1450393355 Ој Србијо Божји доме Робови ти ланце кују, оковима Ð¿Ð¾Ð½Ð¾Ñ Ð»Ð¾Ð¼Ðµ. Док те по образу пљују, ој Србијо Божји доме Ðоге Ñу им на зло брзе, злоглаÑе те Ñвуд по Ñвету. Изабравши да те мрзе, клеветом ти венац плету Са блудом би да те жене, хаљине ти Ñмрадне кроје. Ðл не могу да измене, твоју душу Ñрце твоје. Зато желе да те киње, изазов Ñи безумноме. Ðенавидник те раÑпиње, ој Србијо Божји доме. Труње ти из ока ваде, пањеви без благодати. Ðе разумеју ште раде, ко ће Ðебо да облати. Ко на тебе камен баца, грех му у прашини пише. Отаџбино праотаца, кроз које Дух Свети дише. БеÑни хоће да те туку, јароÑни би да те згроме. Док те кроз каљугу вуку, ој Србијо Божји доме. Вређају те из очаја, збриÑали би те да могу. Ти Ñи им ван домашаја, ти припадаш ХриÑту Богу. Ко Ñе гнуша твога лика, Божју не види лепоту. Отаџбино мученика, Ñтазо вечноме животу. Отаџбино мученика, Ñтазо вечноме животу. |
|
|
revnitelj |
Odgovorio 02.11.2013 09:35
|
Miroljub Petrovic - poruka glasi: revnitelj - poruka glasi: Kako zvaniÄno jevreji (jevrejski rabini) objaÅ¡njavaju znaÄenje rijeÄi Elohim s obzirom da ta rijeÄ ukazuje na to da Bog ima viÅ¡e od dva lica, odnosno predstavlja prvu aluziju na trojstvo? Imas na internetu. Tragajući za odgovorom na ovo pitanje, naiÅ¡ao sam na podatak da se rijec Elohim izmeÄ‘u ostalog pronalazi i u 2 Mojsijevoj 7:1: "I Gospod reÄe Mojsiju: Evo, postavio sam te da si Bog (ELOHIM) Faraonu; a Aron brat tvoj biće prorok tvoj". Kako ovo objaÅ¡njavate? Kako Mojsije može biti Elohim? Ako, dakle, jedete, ako li pijete, ako li Å¡to drugo Äinite, sve na slavu Božiju Äinite.
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.11.2013 12:12
|
revnitelj - poruka glasi: Miroljub Petrovic - poruka glasi: revnitelj - poruka glasi: Kako zvaniÄno jevreji (jevrejski rabini) objaÅ¡njavaju znaÄenje rijeÄi Elohim s obzirom da ta rijeÄ ukazuje na to da Bog ima viÅ¡e od dva lica, odnosno predstavlja prvu aluziju na trojstvo? Imas na internetu. Tragajući za odgovorom na ovo pitanje, naiÅ¡ao sam na podatak da se rijec Elohim izmeÄ‘u ostalog pronalazi i u 2 Mojsijevoj 7:1: "I Gospod reÄe Mojsiju: Evo, postavio sam te da si Bog (ELOHIM) Faraonu; a Aron brat tvoj biće prorok tvoj". Kako ovo objaÅ¡njavate? Kako Mojsije može biti Elohim? Rec "Elohim" se u hebrejskom jeziku koristi na vise nacina. Znacenje reci ukazuje na moc, koristi se i za sudije i za andjele. Na primer, kada se u Psalimu 8,5. Zato treba znati hebrejski, da bi se razumelo sta je pisac hteo da kaze. |
|
|
Srpska_Vojska |
Odgovorio 02.11.2013 12:46
|
Član Odgovori: 17 Pristupio/la: 26.06.2013 18:30 Lokacija: Republika Srpska |
SAD se udaljava od poteza Izraela: http://www.advanc...m-napadom/
Чувај Ñе, чуваћу те.
|
|
|
revnitelj |
Odgovorio 02.11.2013 12:59
|
Miroljub Petrovic - poruka glasi: revnitelj - poruka glasi: Miroljub Petrovic - poruka glasi: revnitelj - poruka glasi: Kako zvaniÄno jevreji (jevrejski rabini) objaÅ¡njavaju znaÄenje rijeÄi Elohim s obzirom da ta rijeÄ ukazuje na to da Bog ima viÅ¡e od dva lica, odnosno predstavlja prvu aluziju na trojstvo? Imas na internetu. Tragajući za odgovorom na ovo pitanje, naiÅ¡ao sam na podatak da se rijec Elohim izmeÄ‘u ostalog pronalazi i u 2 Mojsijevoj 7:1: "I Gospod reÄe Mojsiju: Evo, postavio sam te da si Bog (ELOHIM) Faraonu; a Aron brat tvoj biće prorok tvoj". Kako ovo objaÅ¡njavate? Kako Mojsije može biti Elohim? Rec "Elohim" se u hebrejskom jeziku koristi na vise nacina. Znacenje reci ukazuje na moc, koristi se i za sudije i za andjele. Na primer, kada se u Psalimu 8,5. Zato treba znati hebrejski, da bi se razumelo sta je pisac hteo da kaze. Da, ali rijeÄ Elohim koristi se i za paganske bogove: "A kad Azoćani videÅ¡e Å¡ta je, rekoÅ¡e da ne stoji kod nas kovÄeg Boga (elohim) Izrailjevog; jer je ruka Njegova teÅ¡ka nad nama i nad Dagonom bogom (elohim) naÅ¡im" (1. knj. Samuilova 5:7) "Nije li tvoje ono Å¡to ti da da je tvoje Hemos bog (elohim) tvoj? " (Sudije 11:24). Ako znaÄenje rijeÄi Elohim ukazuje na to da Bog ima viÅ¡e od dva lica kada je u pitanju Bog Izrailja , koje je znaÄenje rijeÄi kada su u pitanju paganski bogovi? Ako, dakle, jedete, ako li pijete, ako li Å¡to drugo Äinite, sve na slavu Božiju Äinite.
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.11.2013 13:33
|
revnitelj - poruka glasi: Da, ali rijeÄ Elohim koristi se i za paganske bogove: "A kad Azoćani videÅ¡e Å¡ta je, rekoÅ¡e da ne stoji kod nas kovÄeg Boga (elohim) Izrailjevog; jer je ruka Njegova teÅ¡ka nad nama i nad Dagonom bogom (elohim) naÅ¡im" (1. knj. Samuilova 5:7) "Nije li tvoje ono Å¡to ti da da je tvoje Hemos bog (elohim) tvoj? " (Sudije 11:24). Ako znaÄenje rijeÄi Elohim ukazuje na to da Bog ima viÅ¡e od dva lica kada je u pitanju Bog Izrailja , koje je znaÄenje rijeÄi kada su u pitanju paganski bogovi? Treba da uzmes da ucis hebrejski. Ime "Elohim" je otprilike kao na nasem jeziku "bog". Iz konteksta se vidi da li je u pitanju lazni bog ili pravi Bog. S tim da se na hebrejskom rec "Elohim" koristi i u druge svrhe. Za razliku od drugih bogova, Bog Stvoritelj ima svoje ime, a to je "Jahve" ili "Jehova", sto se jasno vidi u originalu Biblije. |
|
|
revnitelj |
Odgovorio 02.11.2013 13:46
|
Miroljub Petrovic - poruka glasi: revnitelj - poruka glasi: Da, ali rijeÄ Elohim koristi se i za paganske bogove: "A kad Azoćani videÅ¡e Å¡ta je, rekoÅ¡e da ne stoji kod nas kovÄeg Boga (elohim) Izrailjevog; jer je ruka Njegova teÅ¡ka nad nama i nad Dagonom bogom (elohim) naÅ¡im" (1. knj. Samuilova 5:7) "Nije li tvoje ono Å¡to ti da da je tvoje Hemos bog (elohim) tvoj? " (Sudije 11:24). Ako znaÄenje rijeÄi Elohim ukazuje na to da Bog ima viÅ¡e od dva lica kada je u pitanju Bog Izrailja , koje je znaÄenje rijeÄi kada su u pitanju paganski bogovi? Treba da uzmes da ucis hebrejski. Ime "Elohim" je otprilike kao na nasem jeziku "bog". Iz konteksta se vidi da li je u pitanju lazni bog ili pravi Bog. S tim da se na hebrejskom rec "Elohim" koristi i u druge svrhe. Za razliku od drugih bogova, Bog Stvoritelj ima svoje ime, a to je "Jahve" ili "Jehova", sto se jasno vidi u originalu Biblije. Možda nisam bio dovoljno jasan sa svojim pitanjima, pa mi i vi nejasno odgovarate, ali Äitava poenta moje priÄe je zapravo vezana za trojstvo. Vi ste u nekom od ranijih postova dokazivali trojstvo preko rijeÄi Elohim. Sa moje taÄke glediÅ¡ta to nije dovoljno dobar dokaz jer rijeÄ Elohim ima - kako ste i vi sami rekli - i druga znaÄenja. Iz tog razloga sam vas i pitao da li znate kako jevreji zvaniÄno objaÅ¡njavaju znaÄenje rijeÄi Elohim iz 1 Mojsijeve 1:26 s obzirom da oni ne vjeruju u trojstvo. Volio bih da mi odgovorite na to pitanje ako znate odgovor, jer na internetu nailazim na razna objaÅ¡njenja, pa sam i sam u nedoumici. Ako, dakle, jedete, ako li pijete, ako li Å¡to drugo Äinite, sve na slavu Božiju Äinite.
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.11.2013 14:09
|
revnitelj - poruka glasi: Miroljub Petrovic - poruka glasi: revnitelj - poruka glasi: Da, ali rijeÄ Elohim koristi se i za paganske bogove: "A kad Azoćani videÅ¡e Å¡ta je, rekoÅ¡e da ne stoji kod nas kovÄeg Boga (elohim) Izrailjevog; jer je ruka Njegova teÅ¡ka nad nama i nad Dagonom bogom (elohim) naÅ¡im" (1. knj. Samuilova 5:7) "Nije li tvoje ono Å¡to ti da da je tvoje Hemos bog (elohim) tvoj? " (Sudije 11:24). Ako znaÄenje rijeÄi Elohim ukazuje na to da Bog ima viÅ¡e od dva lica kada je u pitanju Bog Izrailja , koje je znaÄenje rijeÄi kada su u pitanju paganski bogovi? Treba da uzmes da ucis hebrejski. Ime "Elohim" je otprilike kao na nasem jeziku "bog". Iz konteksta se vidi da li je u pitanju lazni bog ili pravi Bog. S tim da se na hebrejskom rec "Elohim" koristi i u druge svrhe. Za razliku od drugih bogova, Bog Stvoritelj ima svoje ime, a to je "Jahve" ili "Jehova", sto se jasno vidi u originalu Biblije. Možda nisam bio dovoljno jasan sa svojim pitanjima, pa mi i vi nejasno odgovarate, ali Äitava poenta moje priÄe je zapravo vezana za trojstvo. Vi ste u nekom od ranijih postova dokazivali trojstvo preko rijeÄi Elohim. Sa moje taÄke glediÅ¡ta to nije dovoljno dobar dokaz jer rijeÄ Elohim ima - kako ste i vi sami rekli - i druga znaÄenja. Iz tog razloga sam vas i pitao da li znate kako jevreji zvaniÄno objaÅ¡njavaju znaÄenje rijeÄi Elohim iz 1 Mojsijeve 1:26 s obzirom da oni ne vjeruju u trojstvo. Volio bih da mi odgovorite na to pitanje ako znate odgovor, jer na internetu nailazim na razna objaÅ¡njenja, pa sam i sam u nedoumici. Ja sam govorio o biblijskim dokazima za Trojstvo, a ne bih da se bavim sta drugi pricaju jer to smatram neozbiljnim. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.11.2013 14:09
|
Evo novog profesionalno uradjenog snimka mog predavanja "Lecenje raka na prirodan nacin": http://www.youtub...FxUxvgh6a0 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.11.2013 18:59
|
Nebojsa007 - poruka glasi: Miroljube, pronasao sam dosta cudno prevednih recenica u novom savremenom prevodu Biblije i dodatih reci koje menjaju smisao Biblije. Neke stvari su ispravljene u ovom prevodu, ali na nekim mestima se ozbiljno gubi na znacaju i smislu. U pitanju je prevod direktno sa hebrejskog originala, koji nije savrseno sacuvan, dok su svi ostali prevodi sa grckog. U ovom prevodu se jasno vidi razlika u odnosu na prevod prevoda i jasnoca onoga sto je zapisano u jevandjelju. |
|
Predji na forum: |