Preporuka










Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra



Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame
























Pogledaj temu

 Stampaj Temu
pocetak foruma
petarpan
Miroljube, vi ste rekli da se hranite isključivo biljnom sirovom prehranom. Jeli vam takav oblik prehrane jednoličan (ne što se tiče vitamina, minerala, itd nego jel vam monotono svaki dan jesti isto, slično) i možete li se zasititi od jednog takvog obroka npr za ručak. Ja jedem žitarice ugl za doručak (kuhane sa jabukama, grožđicama i bademima) i kasnije pojedem neko voće, ali to me drži samo negdje par sati...do ručka kad se moram baš najesti da izdržim (meso ili riba sa nekom žitaricom i puno povrća). Sad, kako izgleda npr vaš ručak, koje kombinacije imate? i treba li se čovjek uopće najesti do sita ili treba uvijek osjećati dozu gladi?
 
krnyo
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

Izasla je iz stampe knjiga "Košer seks" koju je pisao rabin Šmuli Boteah, poznat po teksu "Jevrejsko shvatanje sramote":

http://elmundosef...je-sramote

Knjiga ima dosta korisnih informacija i predstavlja vrlo koristan izvor informacija. Evo korica knjige:

http://cps.org.rs...erseks.jpg

Knjiga se može za sada nabaviti samo u Srbiji putem telefona: 064-9191-478 ili e-maila:


Jel ima knjiga u pdf-u?
 
Miroljub Petrovic
petarpan - poruka glasi:

Miroljube, vi ste rekli da se hranite isključivo biljnom sirovom prehranom. Jeli vam takav oblik prehrane jednoličan (ne što se tiče vitamina, minerala, itd nego jel vam monotono svaki dan jesti isto, slično) i možete li se zasititi od jednog takvog obroka npr za ručak. Ja jedem žitarice ugl za doručak (kuhane sa jabukama, grožđicama i bademima) i kasnije pojedem neko voće, ali to me drži samo negdje par sati...do ručka kad se moram baš najesti da izdržim (meso ili riba sa nekom žitaricom i puno povrća). Sad, kako izgleda npr vaš ručak, koje kombinacije imate? i treba li se čovjek uopće najesti do sita ili treba uvijek osjećati dozu gladi?

Kako moze da bude jednolicno kada se hranimo biljkama? Pa valjda je jesti meso jednolicno. Za dorucak obicno jedem neko voce i orasaste plodove. Jutros sam jeo kruske i sljive sa bademima. Za rucak sam jeo integralni hleb sa humusom i salatom od paradajza i paprike. Za veceru sam uzeo tri breskve.

Vi ocigledno jedete malo zitarica i orasastih plodova u obroku pa ste zato gladni, a i navikli ste se da jedete leseve, pa vam organizam to trazi, kao sto nekome trazi duvan ili kafu.
 
Miroljub Petrovic
krnyo - poruka glasi:

Miroljub Petrovic - poruka glasi:

Izasla je iz stampe knjiga "Košer seks" koju je pisao rabin Šmuli Boteah, poznat po teksu "Jevrejsko shvatanje sramote":

http://elmundosef...je-sramote

Knjiga ima dosta korisnih informacija i predstavlja vrlo koristan izvor informacija. Evo korica knjige:

http://cps.org.rs...erseks.jpg

Knjiga se može za sada nabaviti samo u Srbiji putem telefona: 064-9191-478 ili e-maila:


Jel ima knjiga u pdf-u?

Za sada nema, izdavac je nije postavio, ali verovatno ce biti za koji mesec.
 
aleksandar993
Da li je moguće kontaktirati doktora Milisava Nikolića u inostranstvu,imao bih prijatelje koji bi otišli kod njega i u Švajcarsku ili Nemačku ?
Izgleda da je zauzet na onom mejlu
Hvala
,, A vi budite hrabri i nemojte da vam klonu ruke,jer će vaša dela biti nagrađena"
 
https://www.facebook.com/aleksandar.pe
petarpan
Jel imate neku kuharicu ili nešto za takvu prehranu kao vašu?
I kakav kruh radite...sa kvascem ili bez?
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 20.09.2013 23:30
 
Miroljub Petrovic
aleksandar993 - poruka glasi:

Da li je moguće kontaktirati doktora Milisava Nikolića u inostranstvu,imao bih prijatelje koji bi otišli kod njega i u Švajcarsku ili Nemačku ?
Izgleda da je zauzet na onom mejlu
Hvala

Dr Nikolic ce biti zauzet u narednih mesec i po dana, pa se javite u to vreme na e-mail:


E-mail koji si naveo nije u funkciji.
 
Miroljub Petrovic
petarpan - poruka glasi:

Jel imate neku kuharicu ili nešto za takvu prehranu kao vašu?
I kakav kruh radite...sa kvascem ili bez?

Imate na ovom sajtu knjige "Kuvar sudnjeg dana" i "Cudo izlecenja" u kojima imate recepte. Hleb se pravi bez kvasca sa kiselom vodom.
 
pdarijo
Sta mislite o konzumiranju surutke? da li je stvarno toliko zdrava s obzirom da je "poluproizvod" koji nastaje sirenjem sira?
 
Miroljub Petrovic
pdarijo - poruka glasi:

Sta mislite o konzumiranju surutke? da li je stvarno toliko zdrava s obzirom da je "poluproizvod" koji nastaje sirenjem sira?

Surutka nastaje kvarenjem mleka, jer kad se mleko pokvari onda nastane sir, a surutka je prateci proizvod. Surutka je dobra za ispiranje WC solje.
 
Ratko Pavlovic
SUBOTA 21.09.2013
Kljosov: Srbi su najstariji narod u Evropi
| INDEX.HR
Anatolij Aleksejevič Kljosov, biolog sa Univerziteta Harvard, šokirao je svet svojim naučnim radom u kom tvrdi da su srpski geni stari 12 hiljada godina, a potiču od Nojinog sina.


Brattarb / Wikipedia
Brattarb / Wikipedia
On tvrdi da je genetskom analizom dokazao da su Srbi pranarod svih današnjih Slovena, ali i mnogih drugih evropskih naroda.

"Srpski geni R1a1 stari su 12 hiljada godina dok su drugi stari između četiri i sedam hiljada godina. Svi narodi u Evropi (osim dva) imaju više od 40 odsto srpskog ili prasrpskog gena", tvrdi Kljosov, predsednik naučne savetničke uprave Međunarodnog genološkog biroa.

Prema njegovom naučnom radu izrađena i karta srpskog gena koja pokazuje da više od 60 odsto stanovnika današnje Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Danske, severnog dela Njemačke, južnog dela Skandinavije i dela Velike Britanije ima srpski gen.

Kako tvrdi Kljosov, nosioci R1a1 gena na Balkanu su živeli još pre 12 hiljada godina, a nakon oko dve stotine naraštaja probili su se na istočnoevropsku ravnicu, gde se pre 4.500 godina pojavio predak savremenih Rusa i Ukrajinaca.

U svom naučnom radu Kljosov govori o Jafetu, Noinom sinu, koji je po njegovim nalazima predak Rusa i u jednom delu piše kako su se Jafetovi potomci naselili prvobitno u donjem toku Dunava, u današnjoj Srbiji, da bi zatim neki od njih krenuli na sever.

U Rusiji su se ovi podaci uvek uzimali za ozbiljno pa se u njihovim školama učilo kako su njihovi preci došli "s one strane Karpata", što za njih znači prostor gde danas žive Srbi.

Doktor naukaKljosov tvrdi da je haplo grupa R1a1 tipična za sve Slovene, ali da je imaju u značajnoj meri i pripadnici najviših kasta u Indiji, a arijevci, "Sloveni koji su s područja Srbije došli do Indije", su na te prostore došli pre oko 3.850 godina.

Proučavajući postojeće mutacije, zaključio je da svi Sloveni potiču s Balkana, i to iz današnje Srbije i Bosne i Hercegovine.

http://www.b92.ne..._id=756242
 
nikola_bg
Poceli su sa genetskim dokazivanjem porekla naroda....

http://www.kurir-...nak-995721

samo me cudi da je i hrvatski list objavio ovako nesto...

http://www.index....01781.aspx

http://www.jutarn...a/1127424/

mora da se sprema nova hajka....
 
krnyo
evo jos nesto:

http://dnevnik.hr...03913.html
 
krnyo


Gledajući malo ove karte zaključio sam da su Hrvati i stanovnici BiH veći "Srbi" od Srba u Srbiji jer imaju preko 60% gena R1a1, a narod sa područja današnje Srbije ima nešto manje zastupljen taj gen. Pomnije proučavajući izjave ovog Rusa nigdje nisam uvidio da je okarakterizirao te Slavene isključivo kao Srbe.
Zašto Srbi imaju taj gen nešto manje zastupljen nego Hrvati možda je odgovor u tome da su Srbi bili 5 stoljeća pod Turskom najezdom i da su se "malo pomješali" s njima.
Ne znam Å¡ta Miroljub misli o ovome?
 
Miroljub Petrovic
krnyo - poruka glasi:



Gledajući malo ove karte zaključio sam da su Hrvati i stanovnici BiH veći "Srbi" od Srba u Srbiji jer imaju preko 60% gena R1a1, a narod sa područja današnje Srbije ima nešto manje zastupljen taj gen. Pomnije proučavajući izjave ovog Rusa nigdje nisam uvidio da je okarakterizirao te Slavene isključivo kao Srbe.
Zašto Srbi imaju taj gen nešto manje zastupljen nego Hrvati možda je odgovor u tome da su Srbi bili 5 stoljeća pod Turskom najezdom i da su se "malo pomješali" s njima.
Ne znam Å¡ta Miroljub misli o ovome?

Vec sam govorio da ce verovatno genetika biti mehanizam za otkrivanje deset izgubljenih plemena Izraela. Nezahvalno je komentarisati novinarske clanke o nauci bez uvida u naucni rad. Tema je jako zanimljiva i pokusacemo da nabavimo originalni rad pomenutog naucnika, ako uopste postoji, pa cemo objaviti koliko je cela prica utemeljena.
 
krnyo
http://dnevnik.hr...03927.html

Je li moguće da ovako stoje stvari?
Izmenio/la krnyo na 21.09.2013 15:38
 
Miroljub Petrovic
krnyo - poruka glasi:

http://dnevnik.hr...03927.html

Je li moguće da ovako stoje stvari?

Nemoj da verujes novinarskim glupostima. Ispade da je Indija vise zagadjena nego Amerika.
 
kotor
Svečana misa povodom Milanskog edikta

Centralna misa povodom obeležavanja hiljadu sedamsto godina Milanskog edikta održana na stadionu Čair u Nišu. Papin izaslanik Anđelo Skola istakao je na misi veliki značaj i vrednost verske slobode i rekao da sve odgovore treba tražiti u otvorenosti.

http://www.rts.rs...dikta.html
 
Miroljub Petrovic
Велики спектакл! Гусларска и епска елита на једном месту!

Школа гусала Сандић организује
ВЕЛИКО ВЕЧЕ ГУСАЛА
1.10.2013. у 19 сати, Установа културе Палилула
(бивши Народни универзитет Браћа Стаменковић)
код Хале Пионир, ул. Митрополита Петра 8 (аутобуси 16, 23, 35, 95)

Учествују:
- ученици школе
- Ђорђије Тановић (Београд), актуелни првак Србије
- Славко Горановић (Никшић), актуелни првак Црне Горе
- Вељко Ђурановић (Београд), савезни првак
- Здравко Кнежевић (Плужине, Црна Гора), савезни првак
- Горан Вуковић (Mратиње, Црна Гора)
- Александар Таушан (Београд)
- Часлав Лековић (Подгорица)

- етно појци "Сестре Сандић"
- фолклорно друштво "Рад" (Београд)
- фрулаши, пјесници...
- специјални гости

водитељи: Божидар Глоговац, Александра Миловановић
домаћин: Вукојица Сандић
резервације на број телефона: 069-120-5285
или и-мејл:

http://www.skolag...sandic.rs/
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 21.09.2013 18:27
 
zorank
Gledam sad predavanja doktora Šulca i vidim da dosta pominje ljutu alevu papriku. Da li je ta aleva paprika samlevena od ljutih papričica (feferona) i ako je to ta paprika da li može da se suši ona i ako nije crvena jer retko mogu da nađem na pijaci crvene, sve su žute i zelene i da li će možda ona prilikom sušenja da pocrveni odnosno dozreli?
 
Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.91 sekundi!