Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
BeagleJimmy
Pozdrav;
Mozde ce ispasti da sam malouman i naivan ali Vi ste razlog zasto sam postao pravoslavac ponovo (bio sam ateista 3 godine). Ateista sam postao zbog nekih dogadjaja iz zivota, jednostavno sam zamrzeo Boga (Tvorca) i nisam zeleo da verujem u njega.
Naime odgledao/odslusao sam mnoga predavanja na youtube-u, procitao sam pre par dana "Nauka i problem smrti", uskoro treba da mi stigne "Ko vlada svetom".. (Ruzno mi da na racunaru citam)
Ono na sta ne mogu da nadjem odgovor je pitanje "Koliki Raj treba da bude s obzirom koliko je moralnih vernika preminulo i zasluzilo mesto u Raju, a zagrobni zivot je vecan?"
Zanima me i da li je novcana pomoc Azilima za pse podjednako humana kao i novcana pomoc ljudima?

Alo123
Pozdrav Miroljube. Zanima me da li ja npr. ne smem da jedem svinjetinu iako sam Srbin pravoslavac a procitao sam u Bibliji da je zabranjena. Da li onda Bog (ovo se odnosi na vas komentar) gleda na mene isto kao na Muslimane itd. ili ne, posto je ipak ovde takva kultura, svinjsko meso je veoma upotrebljivano skoro svuda ? I zasto neko treba da pogine zbog toga sto jede to meso ?

Takodje imam pitanje o molitvi. Ja npr. imam puno stvari koje bih zeleo da trazim od Boga, ali mi je glupo da krenem da nabrajam sve u jednoj molitvi ? Osecam se kao da nisam zasluzio da mi Bog toliko pomaze... Sta onda da radim, mozda je glupo pitanje ali me bas zanima ?

I jos jedna stvar, nadam se da nisam dosadan, od kada sam poceo malo moralnije da zivim, sanjam svakakve gluposti a pre sam retko sanjao. Zar ne bi trebalo da bude obrnuto ?

Miroljub Petrovic
Srpska_Vojska - poruka glasi:

Pozdrav, dali postoji mogucnost da radi slabljenja magnetosfere dodje do udara solarne oluje u zemlju I tako se ispuni Biblijsko prorocanstvo? Posto postoje indikacije da zemljina magnetna svojstva rapidno slabe.

Biblijska prorocanstva ce biti ispunjena Bozjim natprirodnim delovanjem, a ne poremecajima u suncevom sistemu, iako su i poremecaji moguci.

Miroljub Petrovic
BeagleJimmy - poruka glasi:

Pozdrav;
Mozde ce ispasti da sam malouman i naivan ali Vi ste razlog zasto sam postao pravoslavac ponovo (bio sam ateista 3 godine). Ateista sam postao zbog nekih dogadjaja iz zivota, jednostavno sam zamrzeo Boga (Tvorca) i nisam zeleo da verujem u njega.
Naime odgledao/odslusao sam mnoga predavanja na youtube-u, procitao sam pre par dana "Nauka i problem smrti", uskoro treba da mi stigne "Ko vlada svetom".. (Ruzno mi da na racunaru citam)
Ono na sta ne mogu da nadjem odgovor je pitanje "Koliki Raj treba da bude s obzirom koliko je moralnih vernika preminulo i zasluzilo mesto u Raju, a zagrobni zivot je vecan?"

Svi moralni vernici koji su ziveli tookm istorije mogu da se bez problema smeste na obnovljenu planetu Zemlju, a te uslove nazivamo "rajskim". Treba imati na umu da ce ova planeta biti dom spasenih, ali oni ce moci da posecuju i druge svetove u svemiru, posto ce jednog dana imati mnogo vece potencijale, u odnosu na ovo sto mi imamo danas, i bice kao andjeli, kako kaze Hristos. Sto se tice zagrobnog zivota, on ne postoji. Smrt je kao spavanje, i onda sledi vaskrsenje, s tim da ce nepokajani nakon vaskrsenja biti unisteni i nece vise postojati.

Zanima me i da li je novcana pomoc Azilima za pse podjednako humana kao i novcana pomoc ljudima?

Bolje je dati novac azilima za pse nego za alkohol u kafani, ali daleko od toga da je to podjednako humano kao pomoc ljudima. Treba ljudima pomagati najpre, a azilima za pse se bave oni koji nisu sposobni da pomazu ljudima. Ali, i to je nesto.

Miroljub Petrovic
Alo123 - poruka glasi:

Pozdrav Miroljube. Zanima me da li ja npr. ne smem da jedem svinjetinu iako sam Srbin pravoslavac a procitao sam u Bibliji da je zabranjena. Da li onda Bog (ovo se odnosi na vas komentar) gleda na mene isto kao na Muslimane itd. ili ne, posto je ipak ovde takva kultura, svinjsko meso je veoma upotrebljivano skoro svuda ? I zasto neko treba da pogine zbog toga sto jede to meso ?

Covek treba da radi na svom karakteru onim tempom kojim to moze. To sto je u nekoj kulturi sada normalno da se ljudi kurvaju, da jedu svinjetinu, da se klanjaju idolima, kao i da rade druge lose stvari, ne znaci da mi to treba da radimo. Potrebno je da polako uvodimo reforme u svom zivotu da bi nam bilo bolje. Neko moze da pita: "Ja promenim samo jednu devojku godisnje, zar cu zbog toga da budem unisten?" To su glupa pitanja, isto kao i ovo tvoje. Pitanje je: Da li covek zeli da uvodi reforme u svom zivotu onoliko koliko moze, i da kvalitetnije zivi i da bude blizi Bogu? Nik ood tebe ne trazi da ucis hebrejski i da se selis za Izrael da bi bio spasen. Od tebe se trazi da na svom nivou pokazes ozbiljnost i da uvodis reforme tamo gde mozes. Ako ti je problem da izbacis svinjentinu, pa sta bi onda rekao ako bi se od tebe trazilo da naucis nesto da radis u prirodi i prestanes da budes rob sitema? To je mnogo tezi zahvat od izbacivanja svinjetine.

Takodje imam pitanje o molitvi. Ja npr. imam puno stvari koje bih zeleo da trazim od Boga, ali mi je glupo da krenem da nabrajam sve u jednoj molitvi ? Osecam se kao da nisam zasluzio da mi Bog toliko pomaze... Sta onda da radim, mozda je glupo pitanje ali me bas zanima ?

Treba da se molis da ti Bog razbistri um da znas sta je dobro za tebe. To bi mogao da nabrajas mnogo toga sto bi trazio od Boga, ali to vec sam mozes da dosegnes ako budes vredan. Ono sto treba da trazis od Boga jeste da ti da mudrost i da ti pomogne da prepoznas dobro od zla, i da ti da snagu da izaberes i primenis ono sto je dobro u zivotu.

I jos jedna stvar, nadam se da nisam dosadan, od kada sam poceo malo moralnije da zivim, sanjam svakakve gluposti a pre sam retko sanjao. Zar ne bi trebalo da bude obrnuto ?

Dok nisi znao za moralne stvari demoni te nisu mnogo opsedali jer su te krckali na tihoj vatri a da toga nisi bio ni svestan. A kad si saznao neke stvari i poceo da uvodis moraln ereforme, onda su demoni poceli da te opsedaju i da pokusavaju da te odvrate od puta na koji si krenuo. To je klasika. To se svima desava. Samo budi uporan, bavi se pametnim stvarima i moli se Bogu, i sve ce biti ok.

Ranko21
http://www.youtub...s1QuCH3r8o

Sephora
Postovanje,

Mogla bih da odgovore na ova pitanja nadjem na netu al nekako se najvise pouzdam u vase znanje pa me zanima sljedece:

Koje su razlike izmedju Biblije i kurana?
Razlike izmedju muslimana i krscana(osim vjerovanja da muslimani isusa smatraju prorokom)?
Vase misljenje o islamu kao vjeri?
Koja je religija po vama najbliza Bogu i dali vi pripadate kojoj ili se samo drzite Biblije?
Vidjela sam u prijasnjem postu da ste napisali da ce nepokajani biti unisteni i nece postojati, zar to znaci da pakao ne postoji?
da li je dobro biti vegetarijanac?

ispricavam se zbog gomile pitanja
Lijepi pozdrav!

Miroljub Petrovic
Sephora - poruka glasi:

Postovanje,

Mogla bih da odgovore na ova pitanja nadjem na netu al nekako se najvise pouzdam u vase znanje pa me zanima sljedece:

O svim tim pitanjima sam vec govorio na ovom forumu, pa bi bilo dobro da procitate sta sam do sada pisao ili da potrazite preko opcije "Trazi". Ali, posto ste novi clan, evo ukratko da odgovorim.

Koje su razlike izmedju Biblije i kurana?

Biblija je potpuno i autenticno otkrivenje Bozje reci, s tim da treba imati u vidu da original Novog zaveta nije sacuvan i da imamo samo prevog Novog zaveta na grcki (Biblija je pisana na heberjskom). Kurana poziv da se ljudi vrate izvornim vrednostima koje su date u Bibliji, s tim da Muhamedove reci, od kojih je sastavljen Kuran, nisu sacuvane u originalu, vec su dodavane odredjene stvari, koje nisu u skladu sa izvornim Bozjim otkrivenjem datim u Bibliji. Posto Muhamedove reci nemamo izvorno sacuvane, ne mozemo tacno da tvrdimo koliko je on bio blizak izvornom Bozjem otkrivenju datom u Bibliji, ali mozemo da naslutimo da je bi ovrlo blizak, iako su njegove reci u odredjenoj meri izvrnute, sto se vidi u nekim kontradiktornostima u Kuranu, kao na primer kada se kaze da je Biblija tacna, a onda se kaze da je Avram pokusao da prinese na zrtvu Ismaela, a ne Isaka, i sl.

Razlike izmedju muslimana i krscana(osim vjerovanja da muslimani isusa smatraju prorokom)?

Ljudi gledaju teoloske razlike, a ja vise gledam na prakticne i zivotne. Muslimani su generalno mnogo moralniji od hriscaana, sto se vidi u jacini porodice i zakonima u islamskim zemljama gde se nemoral jako dobro sankcionise. Glavna stvar u religiji je moralni zakon, a on je dat preko Mojsija. Hriscani tvrde da je taj zakon ukinut i zato su moralno propali. Muslimani se itekako drze tog zakona, ne u celini, i zato su na mnogo visem moralnom nivou.

Vase misljenje o islamu kao vjeri?

Teoloski bih imao dosta zamerki za islam, a glavna je sto su naseli na podvalu da Biblija nije sacuvana u originalu (pre svega Stari zavet) i onda se islam nalazi u jednom teoloskom vakumu jer se ne zna sta je temelj Bozjeg zakona. U praksi je islam veoma ozbiljna religija koju visoko uvazavam. Lakse mi je da o Bogu i moralu pricam sa muslimanima, nego sa hriscanima.

Koja je religija po vama najbliza Bogu i dali vi pripadate kojoj ili se samo drzite Biblije?

Najbliza Bogu je jevrejska religija koja priznaje Isusa za Mesiju, ali ona danas postoji samo preko pojedinaca, a ne kao registrovana verska zajednica. Tu religiju danas nazivamo "pravoslavlje", iako pravoslavna crkva zvanicno u praksi ne zastupa tu religiju, vec samo preko pojedinaca kao sto rekoh. Ako hocemo da koristimo striktno biblijsku terminologiju, onda je jevrejska religija Bozja religija. s tim da se podrazumeva da ta jevrejska religija priznaje Isusa za Mesiju.

Vidjela sam u prijasnjem postu da ste napisali da ce nepokajani biti unisteni i nece postojati, zar to znaci da pakao ne postoji?

Tako je, pakao ne postoji. Postojace u jednom kratkom periodu u buducnosti kada Bog odjednom bude unistio nepokajane. A kad oni budu unisteni taj "pakao" vise nece postojati.

da li je dobro biti vegetarijanac?

To je najbolja opcija. Bog je stvorio ljude da budu vegetarijanci, ali da mogu da jedu i namirnice zivotinjskog porekla ako nema biljaka.

krnyo
Može li netko postaviti normalan link za skidanje ovih knjiga:

http://www.amazon...0961152621

http://www.amazon...81-7561832

http://www.amazon...81-7561832

http://books.goog...milarbooks

Hvala!

Miroljub Petrovic
Na sajtu amazon.com u ponudi je knjiga Novaka Djokovica na engleskom jeziku "Serve to Win" koja ce moci da se kupi za tri dana, od 20. avgusta. Knjiga ce biti objavljena na nasem jeziku u septembru. Vrlo je zanimljivo da se na sajtu amazon.com moze procitati nekoliko strana Novakove knjige. On tu kaze da je dva puta imao neprijatno natprirodno iskustvo tookm meca, kada je bio prakticno paralizovan, ali da nije znao o cemu se radi. Kasnije se susrece sa okultistom i hinduistickim "lekarem" Igorom Cetojevicem koji mu je sugerisao hinduisticke tehnike ishrane koje su mu navodno pomogle. Treba jos dodati da je Novak jos kao mali poceo da upraznjava jogu i meditaciju. Kratak isecak iz knjige moze se pogledati na donjem linku:

http://www.amazon...k+djokovic

Ono sto jos treba istaci jeste da me je vodeci svetski strucnjak za sportske povrede dr Milisav Nikolic, jos krajem jula ovde godine obavestio da je krenuo da pise knjigu "Ishrana za sportiste", a da nije znao da ce Novak objaviti svoju knjigu na temu ishrane. Knjiga dr Nikolica ce, neplanirano od njega, ali planirano od Nebesa (ja mislim), objasniti okultnu pozadinu savremenog bavljenja sportom, kao i lazne tehnike ishrane i motivacije bas u vreme kada izlazi Novakova knjiga koja predstavlja pravu promociju okultizma i paganizma.

Posetioci foruma ce moci da imaju na uvid knjigu dr Nikolica u elektrnskoj formi pre nego sto ona izadje iz stampe. Verujem da ce ta knjiga pomoci Novaku da izadje iz teskog duhovnog stanja u kojem se nalazi.

Miroljub Petrovic

To je postavljano na forumu.

aleksandar993
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

crnitrn - poruka glasi:
http://www.youtub...zZzWq40W44

Za razliku od nasih predaka koji su pevali junacke pesme i branili otadzbinu, danasnje patriote vise pevaju, a manje brane porodicu i otadzbinu. Sva stradanja koja nas snalaze su iskljucivo posledica nase slabosti, a ne jacine neprijatelja. Dakle, treba da pocne nesto da se radi, a ne samo da se junacimo. U jednoj krajiskoj pesmi pevac kaze (parafraziram): "Nase zene nece da idu iz gradova u zavicaj." To je ispunjenje biblijskog prorocanstva: "Deca sprovode silu nad narodom mojim, a zene su im gospodari." (Isaija 3,12)

Gradska buka,ljuta muka
http://www.youtub...QBx_G8E2A4
,, A vi budite hrabri i nemojte da vam klonu ruke,jer će vaša dela biti nagrađena"

https://www.facebook.com/aleksandar.pe
Miroljub Petrovic
aleksandar993 - poruka glasi:

crnitrn - poruka glasi:
http://www.youtub...zZzWq40W44

Za razliku od nasih predaka koji su pevali junacke pesme i branili otadzbinu, danasnje patriote vise pevaju, a manje brane porodicu i otadzbinu. Sva stradanja koja nas snalaze su iskljucivo posledica nase slabosti, a ne jacine neprijatelja. Dakle, treba da pocne nesto da se radi, a ne samo da se junacimo. U jednoj krajiskoj pesmi pevac kaze (parafraziram): "Nase zene nece da idu iz gradova u zavicaj." To je ispunjenje biblijskog prorocanstva: "Deca sprovode silu nad narodom mojim, a zene su im gospodari." (Isaija 3,12)

Gradska buka,ljuta muka
http://www.youtub...QBx_G8E2A4

Na ovu sam pesmu mislio.

Srpska_Vojska
http://www.youtub...Ya9VPVAJI8 uskoro.
Чувај се, чуваћу те.

Teodoraa
Imam dva pitanja za vas.Znam da ste rekli na pocetku foruma da izbegavamo spominjanje Lucifera, ali zanima me odgovor.
Zasto on i njegovi braca,imaju tu potrebu da iza svakog svog,da kazem dela,ostave svoj pecat? Tipa,znamo da www znaci 666,papina kruna 666,pentagrami na milion nacina,onda medicina (DNK i zmija oko DNK),savremena uznapredovala tehnologija telefoni i slicno za kojima ludi danasnja omladina, imaju oznaku odgrizene jabuke,a svi znamo sta to znaci itd)? Zasto,cemu? To njima ne ide u prilog,ne razumem.
I drugo pitanje,mozete odgovoriti sa da i ne,bice dovoljno. Da li vi mislite ko sto i ja mislim, da je danasnji internacionalni,koga svi velicaju,ENGLESKI JEZIK, jezik koga su stvorili masoni i koji hoce da svi pricamo tim jezikom kad budu pokusali da nam ugrade cipove i da nas ujedine u novu religiju?

Miroljub Petrovic
Teodoraa - poruka glasi:

Imam dva pitanja za vas.Znam da ste rekli na pocetku foruma da izbegavamo spominjanje Lucifera, ali zanima me odgovor.
Zasto on i njegovi braca,imaju tu potrebu da iza svakog svog,da kazem dela,ostave svoj pecat? Tipa,znamo da www znaci 666,papina kruna 666,pentagrami na milion nacina,onda medicina (DNK i zmija oko DNK),savremena uznapredovala tehnologija telefoni i slicno za kojima ludi danasnja omladina, imaju oznaku odgrizene jabuke,a svi znamo sta to znaci itd)? Zasto,cemu? To njima ne ide u prilog,ne razumem.

Ljudi su tokom istorije bili vecinski opsednuti demonima, a 99% toga uopste nije svesno. Samo je jedan uzak krug ljudi, koji direktno komunicira sa Sotonom i demonima, svestan sta je pozadina manipulacija, i jedan jako mali broj religioznih ljudi koji poznaje teologiju. Oni koji manipulisu ljudima vole da ostavljaju svoje tragove u simbolima da bi medjusobno komunicirali jer je njihova aktivnost tajna, i zato ih zovu "tajna drustva". Dakle, oni rade tajno, jer rade nemoralne stvari, a Bog radi javno.

I drugo pitanje,mozete odgovoriti sa da i ne,bice dovoljno. Da li vi mislite ko sto i ja mislim, da je danasnji internacionalni,koga svi velicaju,ENGLESKI JEZIK, jezik koga su stvorili masoni i koji hoce da svi pricamo tim jezikom kad budu pokusali da nam ugrade cipove i da nas ujedine u novu religiju?

Engleski jezik nisu stvorili masoni nego Bog razdvajanjem jezika u Vavilonu. Okultisti su pokusali da stvore jezik eksperanto da bi sa njim ujedinili ceo svet, ali im to nije uspelo.

Rafael
Miroljube da li je lose sto ja koristim apple uredjaje (iPad i iPhone) a imaju logo jabuke zagrizene i kako kazu vlasnik je imao veze sa iluminatima.Ja ih nekoristim radi jabuke i appple-a nego stvarno zato jer su jako dobri i napredni.Naprimjer iPad mi valja za mnoge stvari evo ovo vam upravo posem sa iPada,na njemu gledam i dokumentarce citam knjige.I druga stvar trebao bi ici posjetiti rodbini u Hrvatskoj a i moja porodica ima zemlju blizu Sinja e sad da bi otisao u Hrvatsku trebam izvaditi biometrijsko pasos,da li taj pasos ima ikakav zig ili cip los.Kako ce tacno izgledat zig zvjeri jel to ima u pasosima i bio kartama vec ili ce to da se ugraduje u lkude.Volio bi da znam u vezi pasosa da ga nevadim ako pasos nosi tak zig.Hvala
Rafael

Rafael

Rafael - poruka glasi:

Miroljube da li je lose sto ja koristim apple uredjaje (iPad i iPhone) a imaju logo jabuke zagrizene i kako kazu vlasnik je imao veze sa iluminatima.Ja ih nekoristim radi jabuke i appple-a nego stvarno zato jer su jako dobri i napredni.Naprimjer iPad mi valja za mnoge stvari evo ovo vam upravo posem sa iPada,na njemu gledam i dokumentarce citam knjige.I druga stvar trebao bi ici posjetiti rodbini u Hrvatskoj a i moja porodica ima zemlju blizu Sinja e sad da bi otisao u Hrvatsku trebam izvaditi biometrijsko pasos,da li taj pasos ima ikakav zig ili cip los.Kako ce tacno izgledat zig zvjeri jel to ima u pasosima i bio kartama vec ili ce to da se ugraduje u lkude.Volio bi da znam u vezi pasosa da ga nevadim ako pasos nosi tak zig.Hvala

Slobodno koristi i kompjuter i pasos, sa cipom ili bez njega. Koristi sistem dok se moze, ali nemoj da budes rob sistema, nego se osposobljavaj za zivot izvan sistema. Kad dodje dan da pocnu da ucenjuju sa cipovanim dokumentima i slicno, onda pobacas sve te stvari i zivis bez toga. Zig zveri je povezan sa ljudskim karakterom, a ne sa tehnickim stvarima koje su neutralne, ali koje mogu da se upotrebe protiv onih koji nemaju karakter.

Hvala Vam
Ja imam plan da u zivotu dok sam sad mlad izgradim dobro ime i zaradim novca a da onda napravim sebi ranc na zemlji(moji imaju zemlje) i zivim odvojeno od sistema da proizvodim svoju hranu i da vaspitavam djecu pravim stvarima.I zivotinje bi drzao na rancu al ne radi ishrane nego da se brinem o njima da ih hranim i odrzavam.To je pravo bogatstvo a ne auta i avioni.Uz Bozju pomoc cu uspjeti
Rafael

MilanRuma
Koji je po vama najbolji nacin za uklanjanje krpelja?

Miroljub Petrovic
MilanRuma - poruka glasi:

Koji je po vama najbolji nacin za uklanjanje krpelja?

Mozes da primaknes zapaljenu cigaretu krpelju, i on pod delovanjem temperature izadje. A mozes i ga polijes OHO lepkom, sacekas da ugine i da OHO lekap ocvrsne, i onda ga izvuces,

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.87 sekundi!