pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.08.2013 09:15
|
Super Administrator Odgovori: 22626 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Rafael - poruka glasi: Miro ovako ja imam ujaka koji nepostuje Tvorca nimalo (zao mi je i tesko mi je sto ovo moram reci) Ja kad odem kod njega u goste vidim stalno jede nezdravu hranu,kobasice, masnu hranu i sl.i vidi se kako propada pd te hrane.Ja mu kazem ej cekaj nije ti to zdravo ajde napravi nesto prirodno npr skuvaj krompira i kupusa i salata od cvekle i mrkve to ti je super a on meni ma sta te briga,ja cu jest sta ja hocu a ti eno ti idi tamo pa pasi.Onda opsuje Boga (zao mi je i pvo da pisem i prepricavam) ja mu kazem nesmijes to nikad uradit nesmijes Boga psovat jel znas sta radis kad psujes Boga a on opet.Jednom tako opsovo Boga ja mu kazem pokaj se iskreno i okreni se Bog te voli a on meni kao zainat dodje nek mi oprosti gospod sto ovo citiram,on meni kao zainat "jeb*e Bog,kakav Bog" i ja mu onda kazem ma ti si budala tebi kakav si nema spasa.I rekao sam majci ja vise kod njega necu da idem niti mi ista dodje,nezanima me.E sad da li je on kao sto Isus kaze moj bliznji i da li sam ja uradio grjeh sto sam rekao bliznjem da je budala i lud i nezelim imat posla sa njim.Ja mislim da je moj bliznji brat i majka i otac.Majku najvise postujem i volim i sve cu ucinit za nju.A ovaj moj ujak hoce da radi i svima uradi sve sto mu kazu da uradi, i onda "prijetelji" njegovi kazu dobar je on covjek radi i paze nam,a ja im kazem ma kako je dobar dobar je vama jer radi to i to a kako je dobar kad psuje,dere se,karta se,nepostuje i vrjedja Boga.Ja bi volio da mu Bog pomogne i molio sam Boga da obrati da mu oprosti umjesa se i okrene ga na pravi put al on to sam sebi nece nikako da pomogne,i sta ce Bog kad on sam nece.dao mu je slobodnu volju.Da li je moj grjeh sto sam bliznjem ujaku rekao da je budala i lud i nezelim imat posla sa njim.Iznervira me ka psuje Boga i ruga se sa Bogom doslovno se ruga a ja to nemogu trpit i dodje mi da ga udarim(jednom sam ga pukno stvarno nisam mogo Miro trpit da se izruguje sa Bog na najgori nacin)i zato vise necu da idem kod njega radi toga niti me zanima On je pobozniji od tebe. On pomaze ljudima tamo gde moze, ali je los za sebe jer se navukao na neke poroke. A ti nista korisno ne radis, vec sablaznjavas ljude sa sektaskim ponasenjem. Ako si hteo da ga zainteresujes da jede nesto zdravo sto mu nisi pripremio i odneo neku zdravu hranu, lepo aranziranu i ukusnu? Pa kazes: "Ako ti se svidja, ima svaki dan da ti donosim." I tako bi ga navikao na dobre stvari. Nisi mu odneo jer si lenj i jer se ponasas kao sektas. A to sto psuje Boga je uzrecica, on o tome ni ne razmislja. Ljudima treba pokazati lepim ono sto je dobro, pa da se zainteresuju, a ne da im se soli pamet i drze lekcije, pogotovo starijima. |
|
|
luka |
Odgovorio 06.08.2013 09:54
|
Član Odgovori: 59 Pristupio/la: 25.05.2009 23:38 Lokacija: Crna Gora |
https://www.youtu...Akg#at=506 |
|
|
nm85 |
Odgovorio 06.08.2013 13:19
|
Član Odgovori: 99 Pristupio/la: 17.11.2010 21:03 Lokacija: nepoznata |
Putopis o Izraelu sa RT Vojvodine http://youtu.be/g... http://youtu.be/8... http://youtu.be/s... |
|
|
maaja |
Odgovorio 06.08.2013 13:31
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 17.07.2013 13:40 Lokacija: Beograd |
Gospodine Miroljube mozete li mi pojasniti sledeci stih u Bibliji, Jevandjelje po Luki 14 glava 26 stih: "Ako ko dodje k meni, a ne mrzi na svog oca, i na mater i na zenu i na decu ina bracu i na sestre i na samu dusu svoju, ne moze biti moj ucenik." Lep pozdrav! |
|
|
nm85 |
Odgovorio 06.08.2013 14:14
|
Jezuiti ''obrazuju'' decu na Kosovu http://www.alg-pr.../index.php http://youtu.be/S... |
|
|
bobo |
Odgovorio 06.08.2013 15:47
|
Član Odgovori: 17 Pristupio/la: 18.06.2011 17:09 Lokacija: hrv |
Koja je najbolja literatura za poÄetnike koji žele da se osposobe za rad u prirodi ( Povrtnjak , Organska poljoprivreda , Permakultura Sepa Holcera ... ) ? Po vaÅ¡em miÅ¡ljenju, da li je bolje da se kopa zemlja ili ne ,zbog ne slaganja gornjih knjiga po tom pitanju. Ako mislite da pitanja nisu važna ,da li mi možete da odgovorite na PM?Hvala Izmenio/la bobo na 06.08.2013 16:02 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.08.2013 16:20
|
Super Administrator Odgovori: 22626 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
maaja - poruka glasi: Gospodine Miroljube mozete li mi pojasniti sledeci stih u Bibliji, Jevandjelje po Luki 14 glava 26 stih: "Ako ko dodje k meni, a ne mrzi na svog oca, i na mater i na zenu i na decu ina bracu i na sestre i na samu dusu svoju, ne moze biti moj ucenik." Lep pozdrav! Govorio sam o tome vise puta na forumu, ali niste citali prethodne postove. Treba da krenete da citate od pocetka. U najkracem, postoje situacije kada covek odraste u paganskoj i neznabozackoj porodici gde se rade mnoge ruzne stvari, i covek jednostavno vidi da propada u takvom ambijentu, a svi na njega skoce ako nesto progovori o Bogu i Bibliji. Nekada u takvim situacijama covek mora da se odvoji od onih sa kojima je do tada ziveo da bi sacuvao zivu glavu. Nekada to znaci gubitak odredjenih materijalnih resursa i privilegija, ali je duhovno zdravlje i veza sa Bogom mnogo vaznija od materijalnih stvari. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.08.2013 16:21
|
bobo - poruka glasi: Koja je najbolja literatura za poÄetnike koji žele da se osposobe za rad u prirodi ( Povrtnjak , Organska poljoprivreda , Permakultura Sepa Holcera ... ) ? Po vaÅ¡em miÅ¡ljenju, da li je bolje da se kopa zemlja ili ne ,zbog ne slaganja gornjih knjiga po tom pitanju. Ako mislite da pitanja nisu važna ,da li mi možete da odgovorite na PM?Hvala Moze sam da krene da proizvodi prema instrukcijama iz literature, a moze da konsultuje nekog ko to zna da radi. |
|
|
n |
Odgovorio 06.08.2013 17:16
|
Član Odgovori: 14 Pristupio/la: 15.05.2012 02:18 Lokacija: Nepoznata |
http://www.youtub...PpKnwh3AvE |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.08.2013 17:24
|
Kristijan Horvat - poruka glasi: Å to vi mislite o teoriji da se potop u Noino vrime dogodio (osim zbog grijeha) zbog toga Å¡to su se "sinovi Božji" ženili s "kćerima ljudskim" i tako stvorili neku "hibridnu vrstu"? Gleda sam neka pridavanja pa neki ove tekstove objaÅ¡njavaju na taj naÄin, jer kažu da se kroz Bibliju pod pojmom sinovi Božji misli na anÄ‘ele (pale anÄ‘ele - demone) i da je Sotona u jednom dijelu povijesti na taj naÄin pokuÅ¡ao utjecati na ljude. Govorio sam o tome. To su nebulozne teorije. Nigde se u Bibliji termin "sinovi Bozji" ne koristi za demoni, vec iskljucivo za Bozji narod. U pomenutom slucaju, Bozji narod se zenio sa pagankama (kcerima covecijim), i to je izazvalo propadanje porodica i propast covecanstva. |
|
|
tonnib |
Odgovorio 06.08.2013 18:30
|
Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 14.10.2012 23:35 Lokacija: Balkan |
Da li ste Äuli za filozofsku udrugu "Nova Akropola"? Uglavnom bave se svim i svaÄim ali glavni temelj im je knjiga Tajna doktrina Helene Blavatsky. Svatko tko je imalo upoznat s njezinim knjigama može zakljuÄiti da se radi o Äistom okultizmu. Sad je moje pitanje. Jedna draga osoba je u toj udruzi i ne znam kako da tu osobu izvucem iz nje? Biblijski sam krscanin i vodio sam ju u crkvu i Äitali smo Bibliju zajedno i rekao sam joj da je u opasnosti i cak sam izvadio joj pokazao tekstove iz Tajne doktrine koje drito govore protiv Biblije. Å to da radim? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.08.2013 19:58
|
tonnib - poruka glasi: Da li ste Äuli za filozofsku udrugu "Nova Akropola"? Uglavnom bave se svim i svaÄim ali glavni temelj im je knjiga Tajna doktrina Helene Blavatsky. Svatko tko je imalo upoznat s njezinim knjigama može zakljuÄiti da se radi o Äistom okultizmu. Sad je moje pitanje. Jedna draga osoba je u toj udruzi i ne znam kako da tu osobu izvucem iz nje? Biblijski sam krscanin i vodio sam ju u crkvu i Äitali smo Bibliju zajedno i rekao sam joj da je u opasnosti i cak sam izvadio joj pokazao tekstove iz Tajne doktrine koje drito govore protiv Biblije. Å to da radim? Sklanjaj se od te "drage osobe". Nije ona uopste "draga" nego demonizovana. Njoj samo neka nevolja moze da pomogne, a mozda ni to. Naravni da mozes da se molis da nju, to je sve, ali ja ti savetujem da se sklanjas od nje. |
|
|
tonnib |
Odgovorio 06.08.2013 20:09
|
Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 14.10.2012 23:35 Lokacija: Balkan |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: tonnib - poruka glasi: Da li ste Äuli za filozofsku udrugu "Nova Akropola"? Uglavnom bave se svim i svaÄim ali glavni temelj im je knjiga Tajna doktrina Helene Blavatsky. Svatko tko je imalo upoznat s njezinim knjigama može zakljuÄiti da se radi o Äistom okultizmu. Sad je moje pitanje. Jedna draga osoba je u toj udruzi i ne znam kako da tu osobu izvucem iz nje? Biblijski sam krscanin i vodio sam ju u crkvu i Äitali smo Bibliju zajedno i rekao sam joj da je u opasnosti i cak sam izvadio joj pokazao tekstove iz Tajne doktrine koje drito govore protiv Biblije. Å to da radim? Sklanjaj se od te "drage osobe". Nije ona uopste "draga" nego demonizovana. Njoj samo neka nevolja moze da pomogne, a mozda ni to. Naravni da mozes da se molis da nju, to je sve, ali ja ti savetujem da se sklanjas od nje. NIje mi jasno zaÅ¡to ona ne vidi stvari kao Å¡to ih ja vidim. Ona ne može da prihvati da je Biblija temeljna istina. Kao svi smo mi djeca istog Boga. Rekao sam joj da joj je savjest otupila na RijeÄ Božju. A ta "draga" osoba mi kaže da mi priÄamo o istoj stvari samo razliÄitim jezikom. I sve Å¡to proÄita iz Biblije s mnom si prevede na neki svoj jezik. Ako je dobro da se maknem od nje onda bolje da se maknem. Hvala na odgovoru. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.08.2013 20:19
|
tonnib - poruka glasi: Miroljub Petrovic - poruka glasi: tonnib - poruka glasi: Da li ste Äuli za filozofsku udrugu "Nova Akropola"? Uglavnom bave se svim i svaÄim ali glavni temelj im je knjiga Tajna doktrina Helene Blavatsky. Svatko tko je imalo upoznat s njezinim knjigama može zakljuÄiti da se radi o Äistom okultizmu. Sad je moje pitanje. Jedna draga osoba je u toj udruzi i ne znam kako da tu osobu izvucem iz nje? Biblijski sam krscanin i vodio sam ju u crkvu i Äitali smo Bibliju zajedno i rekao sam joj da je u opasnosti i cak sam izvadio joj pokazao tekstove iz Tajne doktrine koje drito govore protiv Biblije. Å to da radim? Sklanjaj se od te "drage osobe". Nije ona uopste "draga" nego demonizovana. Njoj samo neka nevolja moze da pomogne, a mozda ni to. Naravni da mozes da se molis da nju, to je sve, ali ja ti savetujem da se sklanjas od nje. NIje mi jasno zaÅ¡to ona ne vidi stvari kao Å¡to ih ja vidim. Ona ne može da prihvati da je Biblija temeljna istina. Kao svi smo mi djeca istog Boga. Rekao sam joj da joj je savjest otupila na RijeÄ Božju. A ta "draga" osoba mi kaže da mi priÄamo o istoj stvari samo razliÄitim jezikom. I sve Å¡to proÄita iz Biblije s mnom si prevede na neki svoj jezik. Ako je dobro da se maknem od nje onda bolje da se maknem. Hvala na odgovoru. Ona ima crne naocare koje joj je demon stavio i sve vidi naopako. Dakle, bezi od nje. |
|
|
aleksandar993 |
Odgovorio 06.08.2013 22:12
|
Član Odgovori: 82 Pristupio/la: 23.01.2011 22:53 Lokacija: Beograd |
Ðлбанци на КоÑову и Метохији прелазе у католицизам: http://srbin.info...tolicizam/ Na Tomponov koncert idu i rimski poglavari: http://srbin.info...om-spremni ,, A vi budite hrabri i nemojte da vam klonu ruke,jer će vaÅ¡a dela biti nagraÄ‘ena"
|
|
|
Dino |
Odgovorio 06.08.2013 22:45
|
Član Odgovori: 170 Pristupio/la: 21.01.2008 17:14 Lokacija: Vrgorac |
Miroljube, malo sam danas jaÄe izvrnuo nogu na basketu. Nekako sam cijelom težinom pao na zglob pa su oÅ¡li ligamenti. Ugl, otiÅ¡ao sam kod kostolomca, sve je vraćeno na mjesto. Sad hvala Bogu, niÅ¡ta ne boli samo moram mirovat. Al zanimala me jedna stvar. Ova žena koja mi je to namistila mi je rekla da uz mirovanje moram polivati zavoj lozom. ZaÅ¡to loza? Kako to alkohol pomaže u takvim sluÄajevima? "Ako netko hoće da se hvali, neka se hvali time Å¡to Mene poznaje."
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.08.2013 23:02
|
Dino - poruka glasi: Miroljube, malo sam danas jaÄe izvrnuo nogu na basketu. Nekako sam cijelom težinom pao na zglob pa su oÅ¡li ligamenti. Ugl, otiÅ¡ao sam kod kostolomca, sve je vraćeno na mjesto. Sad hvala Bogu, niÅ¡ta ne boli samo moram mirovat. Al zanimala me jedna stvar. Ova žena koja mi je to namistila mi je rekla da uz mirovanje moram polivati zavoj lozom. ZaÅ¡to loza? Kako to alkohol pomaže u takvim sluÄajevima? Najbolje su hladne obloge. Alkohol ima sposobnost da "izvlaci", pa se koristi za izvlacenje fitohemikalija iz biljaka, ali nije mi poznato da moze da "izvlaci oteknuca" i povrede kostiju. |
|
|
biblija22 |
Odgovorio 07.08.2013 00:01
|
Član Odgovori: 84 Pristupio/la: 29.06.2010 16:07 Lokacija: Nepoznata |
AKO JE NEKOME POTREBAN BESPLATAN SAJT, MOMAK RADI ODLICNO I BESPLATNO ZA SVE FORUMASE ODAVDE. MOZETE SE JAVITI PREKO OVOG SAJTA http://www.crysta... |
|
|
nm85 |
Odgovorio 07.08.2013 09:40
|
http://www.vaselj...ej-parada/ |
|
|
Johanan |
Odgovorio 07.08.2013 11:27
|
Član Odgovori: 61 Pristupio/la: 20.02.2008 11:18 Lokacija: Zagreb |
Odlican centar o roditeljstvu - Prirodno roditeljstvo. http://www.prirod...jstvo.com/ Evo link na uvodno predavanje... http://www.youtub...e=youtu.be |
|
Predji na forum: |