Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Maestral
Pozdrav Miroljubu i ostalim članovima foruma.

Miroljube, gledao sam pregršt tvojih predavanja na video snimcima ali jedana ''teza'' me je, ako ne isprovocirala, onda bar navela da postavim pitanje. Riječ je o sportu i navodnom devijantnom ponašanju koje djeca razvijaju trenirajući neku takmičarsku igru. Već godinama idem na košarkaški teren sa prijateljima i tamo provedemo po 2-3 sata upražnjavajući taj sport. Moram ti priznati da me malo šta čini zadovoljnijim kao ta plemenita igra.

Kažeš djeca koja treniraju takmičarski sport su poslje ovakva, onakva... Znači, ja sjutra ne bih trebao svoje dijete da pošaljem u neki klub da se razvija sa vršnjacima? Onda si naveo neku statistiku, bejzbol igrač udario ženu, bokser uradio ovo, ragbista ono... Ti individualni primjeri (pogotovo američki) ništa ne govore. Svjestan sam koliko-toliko da je profesionalni sport danas surovi biznis ali šta ima loše u tome ako se istrčiš sa drugarima na nekom igralištu?

Srednjoškolac iz Herceg-Novog
Otvorilo se nebo pa gledamo i razmišljamo: Ima li života na drugim planetama ili i tamo samo rade, jedu i spavaju?

krnyo
http://www.vecern...nak-590822

markofon
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

Papa otvoreno podrzava gejeve i kaze da je "gej seksualna orijentacija sasvim u redu".

http://www.b92.ne..._id=737219

Prethodni papa je bar verbalno kritikovao gejeve.

Najpre Miroljube zelim da izrazim zahvalnost zbog nesebicnog deljenja informacija i na sposobnosti predvidjanja dogadjaja.

Ako malo prelistamo forum bice nam jasno koliko si samo puta spominjao jezuite i papu. I dok danas ljudi prihvataju papu(papu jezuiti, papu koji prihvata gej seksualnu orijentaciju), dotle su ti isti ljudi, pre samo godinu ili dve, smatrali da je ovakav cin pape nemoguc, da su jezuiti samo izmisljena prica pretocena u teoriju zavere.
Neverovatne su dve stvari. Prva, kako ljudima otupi savest, pa percipiraju ovakav stav kao 'slobodu i pravo na jednakost', samo zato sto je ta formulacija u tom kontekstu ponovljena bezbroj puta. Drugo, tvoja sposobnost da predvidjas buduce dogadjaje. Nekada su se takvi ljudi zvali prorocima, ali zbog zloupotrebe i manipulacije ovoga termina necu te tako nazvati.

Ovo je vazan dogadjaj zato sto nam govori o najmanje dve stvari, brisanju razlike izmedju masona-jezuita i o globalizaciji tj.centralizaciji moci. Jer ako jedan verski poglavar moze da izjavi ovako nesto, postavlja se pitanje sta onda ne sme da uradi. Odgovore cemo dobiti vrlo brzo, zapravo vec nam 'izbise' oci na ovom forumu, samo ako zelimo da vidimo.

Jos jednom, bravo za domacina i podrska daljem razvoju foruma.

Miroljub Petrovic
Maestral - poruka glasi:

Miroljube, gledao sam pregršt tvojih predavanja na video snimcima ali jedana ''teza'' me je, ako ne isprovocirala, onda bar navela da postavim pitanje. Riječ je o sportu i navodnom devijantnom ponašanju koje djeca razvijaju trenirajući neku takmičarsku igru. Već godinama idem na košarkaški teren sa prijateljima i tamo provedemo po 2-3 sata upražnjavajući taj sport. Moram ti priznati da me malo šta čini zadovoljnijim kao ta plemenita igra.

Kažeš djeca koja treniraju takmičarski sport su poslje ovakva, onakva... Znači, ja sjutra ne bih trebao svoje dijete da pošaljem u neki klub da se razvija sa vršnjacima? Onda si naveo neku statistiku, bejzbol igrač udario ženu, bokser uradio ovo, ragbista ono... Ti individualni primjeri (pogotovo američki) ništa ne govore. Svjestan sam koliko-toliko da je profesionalni sport danas surovi biznis ali šta ima loše u tome ako se istrčiš sa drugarima na nekom igralištu?

I ja igram povremeno kosarku, ali rekreativno, bez fizickog kontakta, zezamo se i igramo basket, amerikanac, put oko sveta i slicno. A ovo sto ti igras je nesto drugo. Seti se koliko puta ste se posvadjali na basketu, koliko je bilo povreda i drugih neprijatnih situacija. A ti salji svoje dete da bude gladijator, ako si lud, "da se igra sa vrsnjacima", "da ne bude mimo celog sveta". Pametan roditelj je najbolji prijatelj svome detetu, a ne pusta ga na ulicu da se "socijalizuje" sa decom bez roditelja.

Miroljub Petrovic

Dobre vesti, da se pametni Jevreji sto pre sklanjaju u Izrael.

Tasic
Miroljube, desavalo mi se vise puta da dodjem u neprijatnu situaciju kada mi majka i ostali rodjaci kazu da trebam da izlazim, nadjem devojku, tacnije "idem u zivot". Interesuje me kako da im objasnim da ne zelim takve stvari da radim? Da li da lazem, ako kazem istinu reci ce da sam lud i smejace se.

http://zdravljesjuga.com/
Zare

Maestral - poruka glasi:

I ja igram povremeno kosarku, ali rekreativno, bez fizickog kontakta, zezamo se i igramo basket, amerikanac, put oko sveta i slicno. A ovo sto ti igras je nesto drugo. Seti se koliko puta ste se posvadjali na basketu, koliko je bilo povreda i drugih neprijatnih situacija. A ti salji svoje dete da bude gladijator, ako si lud, "da se igra sa vrsnjacima", "da ne bude mimo celog sveta". Pametan roditelj je najbolji prijatelj svome detetu, a ne pusta ga na ulicu da se "socijalizuje" sa decom bez roditelja.

Pa dobro ja mislim da je basket sasvim ok pa i ako dodje do svadje i to je nesto bolje to nego da nam deca vise po ceo dan na kompjuteru .... ja mislim da dete treba pustiti da iskusi sam pa cak i ako se pobije ne mora da znaci da ce to dete biti nasilno u buducnosti....evo ja igram basket redovno i stalno se svadjamo dok igramo i nisam postao nasilan prema drugima jednostavno u tom trenutku se iznerviras i to je to Smile
Zare

Miroljub Petrovic
Tasic - poruka glasi:

Miroljube, desavalo mi se vise puta da dodjem u neprijatnu situaciju kada mi majka i ostali rodjaci kazu da trebam da izlazim, nadjem devojku, tacnije "idem u zivot". Interesuje me kako da im objasnim da ne zelim takve stvari da radim? Da li da lazem, ako kazem istinu reci ce da sam lud i smejace se.

Nema svrhe da im ista objasnjavas jer to ne dopire do njih. Mozes jedino kroz salu sa njima da razgovaras, tipa: "Imam ja devojku, samo skupljam pare pa cim skupim onda se zenim, i sve vas zovem na svadbu." Ili: "Evo majko, cim ti nadjes devojku, i ja cu." Sa neznaboscima mozes da pricas jedino kao sa decom, da se salis, jer oni nemaju pojma o zivotu, oni funkcionisu samo prema onome sto im se kaze na TV-u.

Miroljub Petrovic
Zare - poruka glasi:

Pa dobro ja mislim da je basket sasvim ok pa i ako dodje do svadje i to je nesto bolje to nego da nam deca vise po ceo dan na kompjuteru .... ja mislim da dete treba pustiti da iskusi sam pa cak i ako se pobije ne mora da znaci da ce to dete biti nasilno u buducnosti....evo ja igram basket redovno i stalno se svadjamo dok igramo i nisam postao nasilan prema drugima jednostavno u tom trenutku se iznerviras i to je to Smile

Mnogo si pametan. Tako i pijanice kazu: "Ja popijem po koje pivo, ali nista mi ne fali. Bolje da pijem pivo nego da se drogiram heroinom." Tako je, ako svom sinu budes davao da pije pivo, ne mora da znaci da ce biti pijanica. Zreo si za plast sena.

veljko mm
Po ovom Brankovom rešenju, on navodi da bi Srbija morala da se okrene sebi i moralu a ne nekim tamo "silama": EU, Rusija, Amerika... Kakvo mišljenje imate o Branku, i dal je moguće da se desi neki preokret na bolje u skorijoj budućnosti okupirane Srbije s obzirom da živimo u najgorim i natežim uslovima od početka postojanja našeg naroda.

http://www.youtub...cq8lFZeNIY

kotor
Pre bih u pakao nego u homofobni raj!

Dezmond Tutu, južnoafrički aktivista i penzionisani anglikanski nadbiskup, te dobitnik Nobelove nagrade za mir, izjavio je da bi radije otišao u pakao nego poštovao boga koji je homofoban!

[img]http://www.alo.rs/resources/img/28-07-2013/single_news/626186-38.jpg[/img] is not a valid Image.

http://www.alo.rs...-raj/26040

gemini
Šta ima loše u videu koji govori o psovkama i psovačima pa ste ga obrisali?

BP
http://www.24sata...reb-326069 - Dogodio se potres na relativno mirnom terenu... ali postoji objašnjenje. Drežnica je kod Ogulina, Ogulin je jedan grad sa malo čudnom tradicijiom to znam jer sam rođen i živio sam 5 godina u OG te ga redovno posijećujem. Tamo se slave dani bajke, to vam je kao noć vještica - hostese koje promoviraju te "dane bajke se obuku u vještice" i onda dijele letke po gradu ili slično. Uglavnom u te dane bolje ne biti tamo čista promocija sotonizma za najmlađe. Evo danas su dobili službeno upozorenje, ali naravno oni će reći samo da je to zato što su na trusnom područiju.
Grijao si na plamenu svoga dana hladna srca čije sunce davno zađe, pod pepelom tvojim ima starog žara za onoga ko bi znao da ga nađe.

Ontolog
Interesuje me kada je Jevandjelje po Mateju na hebrejskom zamenjeno onim na grčkom jeziku ? U kom periodu otprilike. Istražujem to pa mi je veoma bitno ako postoji takav podatak ili logička predpostavka.

Miroljub Petrovic
veljko mm - poruka glasi:

Po ovom Brankovom rešenju, on navodi da bi Srbija morala da se okrene sebi i moralu a ne nekim tamo "silama": EU, Rusija, Amerika... Kakvo mišljenje imate o Branku, i dal je moguće da se desi neki preokret na bolje u skorijoj budućnosti okupirane Srbije s obzirom da živimo u najgorim i natežim uslovima od početka postojanja našeg naroda.

http://www.youtub...cq8lFZeNIY

Sta znaci "da se okrene sebi"? uslov svih uslova je da se sacuva porodica i kucno vaspitanje, a to ne moze bez osnivanja paralelnog sistema obrazovanja sa akcentom na kucnom skolovanju. Zatim na ocuvanju izvornog semena i kompletnog umrezavanja ljudi oko centralnih zivotnih pitanja vezano za zivot u prirodi, a time se danas niko ne bavi nego se samo prica izokola.

Miroljub Petrovic
kotor - poruka glasi:

Pre bih u pakao nego u homofobni raj!

Dezmond Tutu, južnoafrički aktivista i penzionisani anglikanski nadbiskup, te dobitnik Nobelove nagrade za mir, izjavio je da bi radije otišao u pakao nego poštovao boga koji je homofoban!

[img]http://www.alo.rs/resources/img/28-07-2013/single_news/626186-38.jpg[/img] is not a valid Image.

http://www.alo.rs...-raj/26040

Da je pametan ne bi dobio Nobelovu nagradu.

Miroljub Petrovic
gemini - poruka glasi:

Šta ima loše u videu koji govori o psovkama i psovačima pa ste ga obrisali?

To su poznate stvari i necemo da se bavimo gadostima koje su svima poznate.

Miroljub Petrovic
Ontolog - poruka glasi:

Interesuje me kada je Jevandjelje po Mateju na hebrejskom zamenjeno onim na grčkom jeziku ? U kom periodu otprilike. Istražujem to pa mi je veoma bitno ako postoji takav podatak ili logička predpostavka.

Nemamo tacne podatke ali verovatno negde u 3. ili 4. veku kada su neznabosci potpuno preuzeli hriscanstvo od Jevreja.

Ontolog

Nemamo tacne podatke ali verovatno negde u 3. ili 4. veku kada su neznabosci potpuno preuzeli hriscanstvo od Jevreja.

Istraživajući dela apostolskih učenika došao sam do sledećeg citata. Justin Mučenik (105 - 165) u svojoj "Apologiji" citira Jevandjelje po Mateju i kaže "..O tome da se ne treba uopšte kleti i zaklinjati, nego svagda treba govoriti samo istinu, On ovako zapoveda: 'Ne kunite se nikako. Nego neka vaša reč da bude zaista da; i ne, neka bude ne! A sve što je preko toga, od đavola je'."

To mi ne ide u prilog teze da je Jevandjelje po Mateju na grčkom nastalo vekovima kasnije. Retko ko se bavi ovom temom, skoro niko, tako da je do pravih podataka i istraživanja teško doći. Vi ste jedan od veoma retkih ljudi koji ovo izučavate, zato pitam.

Miroljub Petrovic
Ontolog - poruka glasi:

Istraživajući dela apostolskih učenika došao sam do sledećeg citata. Justin Mučenik (105 - 165) u svojoj "Apologiji" citira Jevandjelje po Mateju i kaže "..O tome da se ne treba uopšte kleti i zaklinjati, nego svagda treba govoriti samo istinu, On ovako zapoveda: 'Ne kunite se nikako. Nego neka vaša reč da bude zaista da; i ne, neka bude ne! A sve što je preko toga, od đavola je'."

To mi ne ide u prilog teze da je Jevandjelje po Mateju na grčkom nastalo vekovima kasnije. Retko ko se bavi ovom temom, skoro niko, tako da je do pravih podataka i istraživanja teško doći. Vi ste jedan od veoma retkih ljudi koji ovo izučavate, zato pitam.

Moguce je da je vec u 2. veku doslo do izmena, jer se vec u 2. veku pojavio Justin Mucenik sa svojih "hriscanstvom" prepunim paganskih elemenata, a on i njemu slicni sigurno nisu vbili zainteresovani za hebrejski jezik i originalni tekst. Ali, verovatno su hebrejski tekstovi jos bili dostupni cim su sacuvani do 14. veka u delimicno izmenjenoj formi.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 2.82 sekundi!