Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
terpa
Koje rupičaste naočari preoručuješ? Ima ih od raznih proizvodjača, raznih oblika i cena. Neki prodavci ističu kako su rupice redje i kako je obim rupice veći te je to navodno bolje. Dali neke od tih razlika utiču na izlečenje?

aleksandar993
Tito - član najozloglašenije austrougarske 42. vražje divizije
http://www.presso...rbiju.html

https://www.facebook.com/aleksandar.pe
Nikola06
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

Jadan im je zivot bez dece i kad ni za koga ne zive. Tako su nauceni na Zapadu, dok su bili robovi, a sad su kao "srecni".

Možda ne mogu da imaju djece !? Kakvo je vaše mišljenje o usvajanju djece ?

dunja
ja sam srbin i svi su mi srbi i nedam nikad nekoj drugoj naciji da ista prica protiv mog srpstva.a dajem svakom pravo da u svojoj kuci kaze ono sto jeste u svojoj kuci.a u nasoj kuci je sve tako razvaljeno sto se tice svega.narocito zivota po savesti koji je vrlo jadan u poredjenu cak i sa crnim turcinom .napisao sam moje iskustvo koje je jako lose sa balkancima i non stop se ponavlja za razliku od drugih nacija.iz svega toga ste otisli daleko sa raznim zakljuchcimanevezano sa jednom temom.balkanci nevaljaju kao osobe sa losom savesti i postenjem ujedno.i da jako sam nezadovoljan sa svojim okruzenjem.nisu druge nacije takve a nisu ni savrsene ali su bolji ljudi nazalost

Ale
Pomaže Bog!Gospodine Miroljube,poštovanje,kako ste?
Veliko mi je zadovoljstvo što mogu razgovarati sa Vama,i jako cenim Vaš sveukupan trud i rad na slavu Bogu.
Moram Vam postaviti jedno pitanje,i budite ljubazni da mi odgovorite,ali se nemojte ljutiti niti shvatiti ovo provokacijom.
Molim Vas,objasite mi,po Bibliji,koji bi dan trebalo da se svetkuje,subota ili nedelja,i pojasnite mi zašto,jer želim ići ispravnim putem.
Puno srdačnih pozdrava i hvala unapred.

Miroljub Petrovic
terpa - poruka glasi:

Koje rupičaste naočari preoručuješ? Ima ih od raznih proizvodjača, raznih oblika i cena. Neki prodavci ističu kako su rupice redje i kako je obim rupice veći te je to navodno bolje. Dali neke od tih razlika utiču na izlečenje?

Mozes bilo koje, ja preporucujem ove sa donjeg linka:

http://www.cps.or...aocare.htm

Laki
Potrošačko društvo: Šta se krije iza potrebe da gomilamo novac i stvari

http://www.novost...c-i-stvari

Miroljub Petrovic
Nikola06 - poruka glasi:

Jadan im je zivot bez dece i kad ni za koga ne zive. Tako su nauceni na Zapadu, dok su bili robovi, a sad su kao "srecni".

Možda ne mogu da imaju djece !? Kakvo je vaše mišljenje o usvajanju djece ?

Decu ne mogu da imaju oni koji nezdravo zive ili su pod dejstvom demona. Ako zena ne moze da ima decu, onda treba da se sama ponudi da muz dovde drugu zenu, ili da mu ona dovede drugu zenu, a da mu ona bud kao sestra. Brak bez dece nema smisla i tako su zene radile tokom istorije u takvim situacijama, ukljucujuci i Avramovu zenu Saru. U slucaju da je problem sa muzem, zena treba da bude ispracena od strane muza sa mirazom i da se uda za drugog koji moze da joj podari decu. Ovde je slucaj o polupanim materijlistima koji su ceo zivot o jadu radili i ziveli sebicno, a sektaski mediji jedva cekaju da reklamiraju budale, a ne Branislava Peranovica i druge koji imaju jak porodice i zive u prirodi po biblijskim naclima.

nosikiriki
dunja - poruka glasi:

ja sam srbin i svi su mi srbi i nedam nikad nekoj drugoj naciji da ista prica protiv mog srpstva.a dajem svakom pravo da u svojoj kuci kaze ono sto jeste u svojoj kuci.a u nasoj kuci je sve tako razvaljeno sto se tice svega.narocito zivota po savesti koji je vrlo jadan u poredjenu cak i sa crnim turcinom .napisao sam moje iskustvo koje je jako lose sa balkancima i non stop se ponavlja za razliku od drugih nacija.iz svega toga ste otisli daleko sa raznim zakljuchcimanevezano sa jednom temom.balkanci nevaljaju kao osobe sa losom savesti i postenjem ujedno.i da jako sam nezadovoljan sa svojim okruzenjem.nisu druge nacije takve a nisu ni savrsene ali su bolji ljudi nazalost

Evo ja zivim ceo svoj zivot Beogradu, dakle u gradu, i mogu da ti potpisem da su ljudi 5 puta moralniji, posteniji, ljubazniji, otvoreni za razgovor i pomoc od bilo kog stanovnika bilo kog grada u svetu!! I pored toga sto je to grad koji stremi zapadnim vrednostima, o kojima je Miroljub mnogo puta pricao(otvoreni satanizam i bezumlje), ovde situacija nije toliko strasna i veoma gresis.
Uostalom ja se pripremam za odlazak iz grada i zivot u prirodi, pa bi mogao i ti o tome da razmislis, a ne da kukas i pljujes svoj narod, prodavajuci suvenire..
Ceo ovaj forum ima duplo vise moralnijih i cestitih ljudi nego cela Evropa zajedno.

Miroljub Petrovic
dunja - poruka glasi:

Ja sam Srbin, ali za bracu biram one koji su mi bliski po ideologiji, a ne po genetici. Ne bih nikada branio Srbina ako je u krivu, nego bih ga gore kaznio, da sam vlast, nego druge, jer ima vecu svetlost od drugih, sem Jevreja koji imaju najvecu svetlost. A to da su Balkanci bolji od drugih naroda to se pokazalo bezbroj puta. Cela usrana evropska unija bi prestala da postoji da se ne upumpava radnom snagom sa Balkana.

Mnogo si zastranio prijatelju i Djavo ti je stavio crne naocare da sve vidis naopako. Treba da se lecis.

Miroljub Petrovic
Ale - poruka glasi:

Pomaže Bog!Gospodine Miroljube,poštovanje,kako ste?
Veliko mi je zadovoljstvo što mogu razgovarati sa Vama,i jako cenim Vaš sveukupan trud i rad na slavu Bogu.
Moram Vam postaviti jedno pitanje,i budite ljubazni da mi odgovorite,ali se nemojte ljutiti niti shvatiti ovo provokacijom.
Molim Vas,objasite mi,po Bibliji,koji bi dan trebalo da se svetkuje,subota ili nedelja,i pojasnite mi zašto,jer želim ići ispravnim putem.
Puno srdačnih pozdrava i hvala unapred.

Kad naucis nesto da radis i kada budes imao svoje gazdinstvo u prirodi koje ti donosi prihode da mozes da se zenis i da izdrzavas porodicu, i da budes nezavistan od sistema, onda se javi da pricamo o Bozjim praznicima.

Miroljub Petrovic
nosikiriki - poruka glasi:

dunja - poruka glasi:

Evo ja zivim ceo svoj zivot Beogradu, dakle u gradu, i mogu da ti potpisem da su ljudi 5 puta moralniji, posteniji, ljubazniji, otvoreni za razgovor i pomoc od bilo kog stanovnika bilo kog grada u svetu!! I pored toga sto je to grad koji stremi zapadnim vrednostima, o kojima je Miroljub mnogo puta pricao(otvoreni satanizam i bezumlje), ovde situacija nije toliko strasna i veoma gresis.
Uostalom ja se pripremam za odlazak iz grada i zivot u prirodi, pa bi mogao i ti o tome da razmislis, a ne da kukas i pljujes svoj narod, prodavajuci suvenire..
Ceo ovaj forum ima duplo vise moralnijih i cestitih ljudi nego cela Evropa zajedno.

Cuveni guslar Bosko Vujacic, koji je obisao ceo svet sa guslama, kazao je: "Mi jesmo moralno mnogo posrnuli, ali smo nevini u poredjenju sa zapadnjacima." Da je to istina potvrdjuju nasi gastarbajteri koji zive celu godinu za godisnji odmor da mogu da dodju u otadzbinu. Znaju oni gde je lepse. Kako rece jedan moj prijatelj iz Pule, koji zivi i radi u Kaliforniji, kada se vratio sa godisnjeg odmora i dosao na moje predavanje u Los Andjelesu: "Ovde se radi, a tamo se zivi."

Gedeon
Pomaže Bog narode moj: O Miću Gluščeviću - dr Miroljub Petrović

http://www.youtub...Fevil2iozw

Miroljub Petrovic
veljko mm - poruka glasi:

Nešto o Milošu S. Milojeviću jednom od retkih istoričara koji se zaista bavio naukom a ne prepisivanjem plagijata i autora dugo zabranjene knjige "Odlomci istorije Srba"
http://www.youtub...yS7bRywOzc
i knjiga Miloša S. Milojevića
http://www.scribd...orije-Srba

Hajde neka nko stavi normalan link za preuzimanje ove knjige.

Hvalimir

Hvalimir - poruka glasi:

Postovani gospodine Petrovicu,

ja sam ovde novi na forumu. Pratim Vasa izlaganja vec par godina, uglavnom preko interneta. Apsolutno podrzavam ono sto radite. Po struci sam lekar, ali od onih koji medicinu vide onako kako treba, a to znaci ne kao sredstvo farmako kompanija. Takodje se od najranijeg detinjstva zanimam za istoriju i druge drustvene nauke, pa se nadam da biste mogli da mi pojasnite neke stvari, jer jednostavno nije bilo vremena da ih sagledam na pravi nacin ili bar mislim da je tako.

Moje prvo pitanje se odnosi na Kuce i Klimente.

Primetio sam da govorite da je Karadjordje bio rodom iz Kuca. Da li su Vam poznata imena njegovih predaka i do kojeg poznatog pretka? S tim u vezi, sta mislite o nalazima Milana Vidojevica da je Karadjordje poreklom iz Klimenta? I da li su mozda Kuci i Klimenti nekada bili jedno bratstvo? Naravno, zvanicna istorija kaze da je iz Vasojevica, ali je moguce da je u Vasojevice dosao iz nekih drugih krajeva.

Prijateljski pozdrav.

P.S. Dogodine u Prizrenu i Skadru.

Ako se pogleda zvanicna istorija Karadjordjevica, tamo se moze procitati da su preci Karadjordjevica dosli iz Doljana, iz okoline Podgorice, u Vranj, a odatle u Vasojevice, pa dalje na Kosovo. U Doljanima zive iskljucivo Kuci Drekalovici, sto jasno ukazuje da su Karadjordjevi preci bili od Drekalovica, dakle direktni potomci najveceg srpskog i evropskog junaka 15. veka Djuradja Kastriota Skenderbega.

Prica o poreklu Karadjordjevica od Klimenata potice od falsifikovane pretpostavke da je Djuradj Kastriot bio Albanac, pa posto su Kuci Drekalovici njegovi potomci, onda je i Karadjordev potomak bio Albanac, i to od plemena Klimenata, sto je miki maus objasnjenje. Poznato je da su rodjeni brat Skenderbega Repos i njegov otac Jovan sahranjeni u srpskom manastiru Hilandar.

O srpskom poreklu Albanaca je lepo pisao Tomo Oraovac u knjizi na donjem linku:

http://www.mediaf...raovac.rar

Prica o istoriji naroda nije centralna tema, ali je vrlo vazna i korisna jer pokazuje kako se istorija falsifikuje, a po istom obrascu se falsifikuje i teologija. To je neverovatno kako se 2+2=4 prikazuje kao 2+2=17. To je slucaj i sa Karadjordjevim precima, a to je slucaj i sa teologijom. Po istom obrascu je napravljena lazna istorija Albanaca i Hrvata koja je tako lazna da to moze dete od 5 godina da provali. Evo, pre neki dan je prilikom ulaska NDH u EU premijer Milanovic rekao kako su Tesla i Ivo Andric Hrvati. A svima su dostupni dokumenti da je Andric bio Srbin:

http://www.telegr...-karta.jpg

ili da je Tesla bio sin srpskog svestenika.

Na tom primeru su vidi kako su citavi narodi hipnotisani lazima i kako iopste ne umeju da misle, da slepo prihvataju svaki oblik lazi koji im se servira, sto se manifestuje najtezim posledicama u domenu teologije i medicine (pogledaj samo primer vakcinacije kada roditelji masovno vode svoju decu na trovanje vakcinama, kao da mozga nemaju). Zato ne treba da cudi kada Hristos kaze kako ce u poslednja vremena "oni koji vas budu ubijali misliti da Bogu dobro cine".

Gospodine Petrovicu, hvala na odgovoru.
Odgledao sam Vase gostovanje na tv Boin u Tuzima. Video sam da je voditelj Albanac, koji naravno dobro govori srpski. Pomenuli ste da je iz bratstva Berisa, kao i neke lekare koji se prezivaju Vucinaj. Radi se dakle o Arbanasima ili albaniziranim Srbima. Posto ste u kontaktu i sa njima, zanima me da li nekada sa njima pricate na temu njihovog porekla, a dokaza ima mnogo, i kako oni reaguju na ove cinjenice?

U vezi sa tim, da li se zna u kom su periodu turske vladavine ova plemena primila albanski jezik? Da li je to negde zabelezeno?

Da li se mozda zna odakle su Kuci i Klimenti dosli u Malesiju i kada?
Za Njeguse se recimo zna da su dosli iz Bosne iz mesta Zenice, posle pada Bosne pod Turke sredinom 15.veka.Njegosi dakle nisi Crnogorci poreklom, vec Bosanci. Ako se osvrnemo na zavicaj.

Prijateljski pozdrav.

Dogodine u Prizrenu i Skadru.
Sudbinu treba gledati pravo u oci tako da i njoj ne bude lako.

Gedeon

Nešto o Milošu S. Milojeviću jednom od retkih istoričara koji se zaista bavio naukom a ne prepisivanjem plagijata i autora dugo zabranjene knjige "Odlomci istorije Srba"

http://slavicnet....e_srba.pdf

crnitrn

http://www.mediaf...je-Srbapdf

http://www.facebook.com/pages/Srpsko-Izraelsko-Pri
Miroljub Petrovic
Hvalimir - poruka glasi:

Gospodine Petrovicu, hvala na odgovoru.
Odgledao sam Vase gostovanje na tv Boin u Tuzima. Video sam da je voditelj Albanac, koji naravno dobro govori srpski. Pomenuli ste da je iz bratstva Berisa, kao i neke lekare koji se prezivaju Vucinaj. Radi se dakle o Arbanasima ili albaniziranim Srbima. Posto ste u kontaktu i sa njima, zanima me da li nekada sa njima pricate na temu njihovog porekla, a dokaza ima mnogo, i kako oni reaguju na ove cinjenice?

Pitanje porekla naroda nije centralno pitanje i o njemu ponekad pricam sa ljudima. Sa prijateljima i saradnicima koji nisu Srbi ponekad dotaknem to pitanje, onako usput, ali neobavezno, i to ako oni pokrenu to pitanje. Moji prijatelji Malisori uglavnom znaju moje misljenje o poreklu Albanaca, i oni ga uvazavaju, a o tome se nisu posebno izjasnjavali, niti sam ja to trazio, niti smo polemisali oko toga jer to nije centralno pitanje. Njima je drago sto se ja ponosim time sto sam potomak Skenderbega, i jedan Malisor me je zbog toga poveo svojim kolima u Kruju, u Albaniji, u muzej Skendrbega. Pre nekoliko godina sam hteo da ucim albanski jezik da bi kao potomak Skenderbega mogao da bolje komuniciram sa ljudima koji se danas najvise njime ponose, ali nisam imao vremena ni snage od silnih poslova koje sam imao.

U vezi sa tim, da li se zna u kom su periodu turske vladavine ova plemena primila albanski jezik? Da li je to negde zabelezeno?

Imas objasnjeno u knjizi koju sam postavio. Albanci su narod koji je iz Azije dosao na prostor Balkana, kao malo pleme negde u 11. veku.

Da li se mozda zna odakle su Kuci i Klimenti dosli u Malesiju i kada?

Oni su starosedeoci, iako su se neke sroske porodice tu naselile kasnije.

Hvalimir
Kako sam razumeo, Kuci su srpsko pleme, a Klimenti nisu?

Pominjete da su Bjelopavlici poreklom od Leke Dukadjina, koji je takodje bio Srbin. Po Dereticu, koji takodje dokazuje da su Albanci dosli na Balkan u 11.veku, cak je precizan sa godinom 1043, Leka Dukadjin je poreklom sa Kosova i dosao je u Mirdite, ako se ne varam? Sta mozete reci o poreklu Leke Dukadjina i koji su njegovi danasnji potomci, pored Bjelopavlica?

Sta je po Vama centralno pitanje?

Prijateljski pozdrav.

Dogodine u Prizrenu i Skadru.
Sudbinu treba gledati pravo u oci tako da i njoj ne bude lako.

Miroljub Petrovic
Na donjem linku moze se pogledati kratak isecak predavanja jednog teologa iz Argentine, verovatno je adventista, u kojem govori kako danasnji papa Franjo I ima vise braca i sestara, i kako potice iz katolicke porodice. Jedan od njegove rodjene brace je prihvatio ucenje adventisticke crkve sto je papu Franju, pre nego sto postao papa, zaintrigiralo. Onda su njih dvojica pricali o teologiji i kada je buduci papa video da ne moze da odvrati brata od adventizma, zabranio mu je da dolazi u kucu svojih roditelja, a kada su im roditelji umrli, buduci papa je zabranio svom bratu adventisti da prisustvuje sahrani. Papa Franjo I je u prisustvu familije, kada je postao papa, izjavio da ce se zestoko obracunati sa adventistickom crkvom, jer oni zestoko kritikuju rimsku crkvu, a adventistickog pisca Elen Vajt, koja je zestoko kritikovala papstvo u svojim knjigama nazvao je kugom i vesticom.

Ne bih da ulazim u teoloske rasprave advenstiskicke i katolicke crkve, ali zanimljivo je ponasanje sadasnjeg pape prema svome bratu koji nije katolik, a ovamo katolicka crkva navodno zagovara ujedinjenje svih hriscana. Ocigledno da to nije nikakvo ujedinjenje, neko poklonjenje papstvu.

Video ima titl na engleskom:

http://www.youtub...e=youtu.be

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.92 sekundi!