Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
smesko
Nedavno sam saznao da je jednu moju prijateljicu silovao otac kada je imala 11 godina i da je jedva ostala ziva. a ona je inace ovako dosta dobra osoba,ali posledice i trauma su naravno ostale. to je strasno sto moze nekom da se desi,pa molim vas ako mozete reci neko objasnjenje zasto Bog dopusti da se nevinom detetu tako nesto desi,mislim sta posle ocekivati od tog deteta,kako da izraste u normalnu i moralnu osobu posle svega? oprostite ako pitanje nije prikladno ali kada sam cuo za to dosta me pogodilo i veoma me zanima vase misljenje.

Miroljub Petrovic
smesko - poruka glasi:

Nedavno sam saznao da je jednu moju prijateljicu silovao otac kada je imala 11 godina i da je jedva ostala ziva. a ona je inace ovako dosta dobra osoba,ali posledice i trauma su naravno ostale. to je strasno sto moze nekom da se desi,pa molim vas ako mozete reci neko objasnjenje zasto Bog dopusti da se nevinom detetu tako nesto desi,mislim sta posle ocekivati od tog deteta,kako da izraste u normalnu i moralnu osobu posle svega? oprostite ako pitanje nije prikladno ali kada sam cuo za to dosta me pogodilo i veoma me zanima vase misljenje.

Hristos je na krstu pretrpeo vecu patnju nego ta devojcica, ili bilo koji covek u istoriji. Svako od nas je vise puta u zivotu trpeo teror satanista. Da li zbog toga Bog nije trebao da nas stvara? Da li vredi istrpeti odredjeni teror da bi se dosegao zivot sa Nebeskim Ocem kroz celu vecnost? Naravno da da. Niko od ljudi nije pretrpeo teror kao sto je Hristos kao covek pretrpeo, a Bog je obecao da niko nece biti podvrgnut iskusenju koje nece moci da podnese. Bog je izabrao da dopusti silovanja, jer ce davanjem slobode izbora omoguciti mnogima da se pokaju i vrate sa zlog puta, a Bog je u stanju da zaceli svaku ranu. Nase rane ne mogu da se uporede sa Njegovim, tako da niko nema pravo da kuka kako je tesko postradao u zivotu.

Rale
Kako vam se čini ova knjiga: http://www.scribd...93/Simon-A šič-Ljekovito-bilje
I imate li još neki dobru sa lekovitim biljem za preporučiti?

Otprilike, koliko mislite da treba vremena da čovek ovlada osnovnim znanjem vezanim za biljke i pripremu istih?

Miroljub Petrovic
Rale - poruka glasi:

Kako vam se čini ova knjiga: http://www.scribd...93/Simon-A šič-Ljekovito-bilje
I imate li još neki dobru sa lekovitim biljem za preporučiti?

Otprilike, koliko mislite da treba vremena da čovek ovlada osnovnim znanjem vezanim za biljke i pripremu istih?

Najbolja knjiga o lekovitom bilju je knjiga od dr Sulca "Lecenje neizlecivih bolesti", a takodje je odlicna i Enciklopedija lekovitog bilja na engleskom jeziku. Moze brzo da se ovlada lekovitim biljem, knjiga od Sulca je najbolja za to.

dunja
evo da podelim moje iskustvo o srpsko i balkanskom postenju u poredjenju sa ostalim narodima.bavim se prodajom kapa i redovno sam na moru po 5 meseci i susrecem se svaki dan sa raznim nacijama.povremeno se desava da nekom usfali poneki evric ili makar to bilo i pola evra znam da im kazem da uzmu kapu i da donesu kasnije ili kad budu prolazili.cak nekad znam da dam kapu od 15 e da im isto kazem nasta se uglavnom iznenade i odbijaju da uzmu.na moje insistiranje ipak uzmu i donesu pare kasnije ili sutra.vrlo retko ili skoro nikad zaborave da vrate dug.ovo su iskustva sa svim strancima uglavnom iz evrope.a sa balkancima to jest srbi ,crgnogorci ,bosanci ,makedonci.vrlo retko da je neko uopste dosao da vratri dug .dosta puta sam to praktikovao da vidim dali je to zaista tako.i tako je.skoro nikad nevracaju dug .ali skoro nikad tako da nepraktikujem to isprobavanje sa balkancima.sa strancima i dalje to funkcionise pa ko hoce nek veruje kakav smo narod balkanci.i sta da ocekujes onda od politicara kad su i oni dolaze od tog naroda izbirani.nevracaju 50centi

Miroljub Petrovic
dunja - poruka glasi:

evo da podelim moje iskustvo o srpsko i balkanskom postenju u poredjenju sa ostalim narodima.bavim se prodajom kapa i redovno sam na moru po 5 meseci i susrecem se svaki dan sa raznim nacijama.povremeno se desava da nekom usfali poneki evric ili makar to bilo i pola evra znam da im kazem da uzmu kapu i da donesu kasnije ili kad budu prolazili.cak nekad znam da dam kapu od 15 e da im isto kazem nasta se uglavnom iznenade i odbijaju da uzmu.na moje insistiranje ipak uzmu i donesu pare kasnije ili sutra.vrlo retko ili skoro nikad zaborave da vrate dug.ovo su iskustva sa svim strancima uglavnom iz evrope.a sa balkancima to jest srbi ,crgnogorci ,bosanci ,makedonci.vrlo retko da je neko uopste dosao da vratri dug .dosta puta sam to praktikovao da vidim dali je to zaista tako.i tako je.skoro nikad nevracaju dug .ali skoro nikad tako da nepraktikujem to isprobavanje sa balkancima.sa strancima i dalje to funkcionise pa ko hoce nek veruje kakav smo narod balkanci.i sta da ocekujes onda od politicara kad su i oni dolaze od tog naroda izbirani.nevracaju 50centi

Ha, ha, kakvo govedje zakljucivanje. Stranci su se bezbroj puta pokazali kao ultra nemoralni ljudi u svim segmentima gde ima zakon dozvoljava, od silovanja, ubijanja, sodomije do drogiranja i pedofilije. Isprepadani su zakonima u svojim drzavama koji im otkidaju visoke kazne za bacanje pikavca na trotoar, ne vracanje sitnog duga i sl. Zato ce da vracaju i najmanji dug, ali ce u isto vreme da se upustaju u najstrasniji satanizam jer im drzava to dopusta. Dalje, ti se susreces sa sirotinjom koja je dosla na more za par stotinama evra, sa ljudima koje plackaju i kradu gazde, i koji rade za sitne pare. Oni su spremni da ukradu sitan novac, ali ce te sutra nahraniti i napojiti ako vide da si u problemu, za razliku od tih demonizovanih i isprepadanih stranaca.

Hvalimir
Postovani gospodine Petrovicu,

ja sam ovde novi na forumu. Pratim Vasa izlaganja vec par godina, uglavnom preko interneta. Apsolutno podrzavam ono sto radite. Po struci sam lekar, ali od onih koji medicinu vide onako kako treba, a to znaci ne kao sredstvo farmako kompanija. Takodje se od najranijeg detinjstva zanimam za istoriju i druge drustvene nauke, pa se nadam da biste mogli da mi pojasnite neke stvari, jer jednostavno nije bilo vremena da ih sagledam na pravi nacin ili bar mislim da je tako.

Moje prvo pitanje se odnosi na Kuce i Klimente.

Primetio sam da govorite da je Karadjordje bio rodom iz Kuca. Da li su Vam poznata imena njegovih predaka i do kojeg poznatog pretka? S tim u vezi, sta mislite o nalazima Milana Vidojevica da je Karadjordje poreklom iz Klimenta? I da li su mozda Kuci i Klimenti nekada bili jedno bratstvo? Naravno, zvanicna istorija kaze da je iz Vasojevica, ali je moguce da je u Vasojevice dosao iz nekih drugih krajeva.

Prijateljski pozdrav.

P.S. Dogodine u Prizrenu i Skadru.
Sudbinu treba gledati pravo u oci tako da i njoj ne bude lako.

el azar
http://srpskoblag...-srbiji-2/
Како су Аустро-Мађари ратовали у Србији 2.
Арчибалд Рајс - из књиге "Голгота и васкрс Србије".

Miroljub Petrovic
Hvalimir - poruka glasi:

ja sam ovde novi na forumu. Pratim Vasa izlaganja vec par godina, uglavnom preko interneta. Apsolutno podrzavam ono sto radite. Po struci sam lekar, ali od onih koji medicinu vide onako kako treba, a to znaci ne kao sredstvo farmako kompanija. Takodje se od najranijeg detinjstva zanimam za istoriju i druge drustvene nauke, pa se nadam da biste mogli da mi pojasnite neke stvari, jer jednostavno nije bilo vremena da ih sagledam na pravi nacin ili bar mislim da je tako.

Primetio sam da govorite da je Karadjordje bio rodom iz Kuca. Da li su Vam poznata imena njegovih predaka i do kojeg poznatog pretka? S tim u vezi, sta mislite o nalazima Milana Vidojevica da je Karadjordje poreklom iz Klimenta? I da li su mozda Kuci i Klimenti nekada bili jedno bratstvo? Naravno, zvanicna istorija kaze da je iz Vasojevica, ali je moguce da je u Vasojevice dosao iz nekih drugih krajeva.

Prijateljski pozdrav.

Ako se pogleda zvanicna istorija Karadjordjevica, tamo se moze procitati da su preci Karadjordjevica dosli iz Doljana, iz okoline Podgorice, u Vranj, a odatle u Vasojevice, pa dalje na Kosovo. U Doljanima zive iskljucivo Kuci Drekalovici, sto jasno ukazuje da su Karadjordjevi preci bili od Drekalovica, dakle direktni potomci najveceg srpskog i evropskog junaka 15. veka Djuradja Kastriota Skenderbega.

Prica o poreklu Karadjordjevica od Klimenata potice od falsifikovane pretpostavke da je Djuradj Kastriot bio Albanac, pa posto su Kuci Drekalovici njegovi potomci, onda je i Karadjordev potomak bio Albanac, i to od plemena Klimenata, sto je miki maus objasnjenje. Poznato je da su rodjeni brat Skenderbega Repos i njegov otac Jovan sahranjeni u srpskom manastiru Hilandar.

O srpskom poreklu Albanaca je lepo pisao Tomo Oraovac u knjizi na donjem linku:

http://www.mediaf...raovac.rar

Prica o istoriji naroda nije centralna tema, ali je vrlo vazna i korisna jer pokazuje kako se istorija falsifikuje, a po istom obrascu se falsifikuje i teologija. To je neverovatno kako se 2+2=4 prikazuje kao 2+2=17. To je slucaj i sa Karadjordjevim precima, a to je slucaj i sa teologijom. Po istom obrascu je napravljena lazna istorija Albanaca i Hrvata koja je tako lazna da to moze dete od 5 godina da provali. Evo, pre neki dan je prilikom ulaska NDH u EU premijer Milanovic rekao kako su Tesla i Ivo Andric Hrvati. A svima su dostupni dokumenti da je Andric bio Srbin:

http://www.telegr...-karta.jpg

ili da je Tesla bio sin srpskog svestenika.

Na tom primeru su vidi kako su citavi narodi hipnotisani lazima i kako iopste ne umeju da misle, da slepo prihvataju svaki oblik lazi koji im se servira, sto se manifestuje najtezim posledicama u domenu teologije i medicine (pogledaj samo primer vakcinacije kada roditelji masovno vode svoju decu na trovanje vakcinama, kao da mozga nemaju). Zato ne treba da cudi kada Hristos kaze kako ce u poslednja vremena "oni koji vas budu ubijali misliti da Bogu dobro cine".

Miroljub Petrovic
el azar - poruka glasi:

http://srpskoblag...-srbiji-2/
Како су Аустро-Мађари ратовали у Србији 2.
Арчибалд Рајс - из књиге "Голгота и васкрс Србије".

To je jezuitska skola, i kada to znamo, onda lako mozemo da razumemo naredjenje koje je Bog dao Isusu Navinu prilikom ulaska u hanansku zemlju, zasto je bilo neophodno da se satanisti pociste.

dunja
moze biti govedje razmisljanje a to sto ce te napojiti i pomoci to ti je izmisljanje tople vode.nekad bilo a slucajno sam ziveo 4 god u swiss pa sam imao posla sa tim isprepadanim obicnim ljudima koji su me pitali naulici dok sam radio.kako si jel ti hladno.otisli kuci i vratili se sa rukavicama i kupovali mi hranu zvali me na rucak i pitali me dali mi treba kakva pomoc.i to je bilo masovno.uz to sam prodavao novine i pola je bilo moje pola firmino, neki socijalni program za ljude bez posla.iskustva su predivna i ziveo sam u zapovedi ljubi bliznjeg svoga.i stvarno su me pazili i uzivao sam sa tim isprepadanim nemoralnim ljudima.nisam sanjao da tako moze lep ljudski odnos da bude.cudo bozije.to sto vlade razne cine to sto cine svima a narocito srbima nije do ove radnicke klase sa kojom sam ziveo svaki dan.preporodio mi se um i zivci.kao mali sam bio sirot al sam imao cast i nisam uzimao da nevratim .danas su ljudi tamo gde sam ja bio pa skoro niko nevraca.namerno .da ima ljudi koji bi pomogli al zasto nevrate meni dug svaki put.govedje razmisljanje je sa one strane rekaao bih

krnyo
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

Hvalimir - poruka glasi:

Prijateljski pozdrav.

Ako se pogleda zvanicna istorija Karadjordjevica, tamo se moze procitati da su preci Karadjordjevica dosli iz Doljana, iz okoline Podgorice, u Vranj, a odatle u Vasojevice, pa dalje na Kosovo. U Doljanima zive iskljucivo Kuci Drekalovici, sto jasno ukazuje da su Karadjordjevi preci bili od Drekalovica, dakle direktni potomci najveceg srpskog i evropskog junaka 15. veka Djuradja Kastriota Skenderbega.

Prica o poreklu Karadjordjevica od Klimenata potice od falsifikovane pretpostavke da je Djuradj Kastriot bio Albanac, pa posto su Kuci Drekalovici njegovi potomci, onda je i Karadjordev potomak bio Albanac, i to od plemena Klimenata, sto je miki maus objasnjenje. Poznato je da su rodjeni brat Skenderbega Repos i njegov otac Jovan sahranjeni u srpskom manastiru Hilandar.

O srpskom poreklu Albanaca je lepo pisao Tomo Oraovac u knjizi na donjem linku:

http://www.mediaf...raovac.rar

Prica o istoriji naroda nije centralna tema, ali je vrlo vazna i korisna jer pokazuje kako se istorija falsifikuje, a po istom obrascu se falsifikuje i teologija. To je neverovatno kako se 2+2=4 prikazuje kao 2+2=17. To je slucaj i sa Karadjordjevim precima, a to je slucaj i sa teologijom. Po istom obrascu je napravljena lazna istorija Albanaca i Hrvata koja je tako lazna da to moze dete od 5 godina da provali. Evo, pre neki dan je prilikom ulaska NDH u EU premijer Milanovic rekao kako su Tesla i Ivo Andric Hrvati. A svima su dostupni dokumenti da je Andric bio Srbin:

http://www.telegr...-karta.jpg

ili da je Tesla bio sin srpskog svestenika.

Na tom primeru su vidi kako su citavi narodi hipnotisani lazima i kako iopste ne umeju da misle, da slepo prihvataju svaki oblik lazi koji im se servira, sto se manifestuje najtezim posledicama u domenu teologije i medicine (pogledaj samo primer vakcinacije kada roditelji masovno vode svoju decu na trovanje vakcinama, kao da mozga nemaju). Zato ne treba da cudi kada Hristos kaze kako ce u poslednja vremena "oni koji vas budu ubijali misliti da Bogu dobro cine".

http://upload.wik...avnica.jpg

Materinji jezik mu je hrvatski, rimokatolička vjeroispovjest. Jel i dalje Srbin? A otac mu je fratar Antun. To je RKC zataškala, ali može se provjerit sa malo guglanja. Meni je nebitan Andrić i briga me što se kasnije prdstavljao kao Srbin, osobno, mogao se je predstavljat kao Jamajčanin, ne interesira me taj svjetovnjak i mason.

xxx
Pozdrav

Pošto sam se ove godine krenio malo ozbiljnije baviti uzgojem bio povrća (uzgoj u plasteniku i na otvorenom), moram priznati da mi je povrće prilično dobro rodilo, pa trenutni prinos premašuje potrebe domaćinstva.

Ako ima ljudi iz HR koji žele kupiti organski uzgojeno povrće neka mi se jave na privatnu poruku, pa se dogovorimo sve detalje.

Nadam se da domaćin neće zamjeriti što se ovdje oglašavam Smile.
"Mudrost daje mudrome više moći, nego što je imaju u gradu desetorica samosilnika. "

krnyo
'Drago mi je što me i Hrvati smatraju svojim jer su moji preci hrvatski koljenovići Draganići iz Zadra. Kao hrvatski plemići u 16. stoljeću došli su u Liku i tu ostali. U Liku su moji prepreci došli preko Novog Vinodola. Preci moje majke, Kalinići, također su hrvatski plemići iz Novog Vinodola. Moj pradjed stjecajem okolnosti morao je otići u Bosansku krajinu (Turska Hrvatska) i tamo se oženio pravoslavnom djevojkom i prešao na pravoslavlje. On je imao isturene prednje zube pa ga je narod prozvao Tesla prema alatki kojom se obrađuje drvo i otud i moje sadašnje prezime Tesla. To je zapravo nadimak'.
Nikola Tesla (iz njegovog dnevnika, a prvi puta objavljeno 1977. godine)

http://www.dnevno...jeklu.html

Miroljub Petrovic
dunja - poruka glasi:

moze biti govedje razmisljanje a to sto ce te napojiti i pomoci to ti je izmisljanje tople vode.nekad bilo a slucajno sam ziveo 4 god u swiss pa sam imao posla sa tim isprepadanim obicnim ljudima koji su me pitali naulici dok sam radio.kako si jel ti hladno.otisli kuci i vratili se sa rukavicama i kupovali mi hranu zvali me na rucak i pitali me dali mi treba kakva pomoc.i to je bilo masovno.uz to sam prodavao novine i pola je bilo moje pola firmino, neki socijalni program za ljude bez posla.iskustva su predivna i ziveo sam u zapovedi ljubi bliznjeg svoga.i stvarno su me pazili i uzivao sam sa tim isprepadanim nemoralnim ljudima.nisam sanjao da tako moze lep ljudski odnos da bude.cudo bozije.to sto vlade razne cine to sto cine svima a narocito srbima nije do ove radnicke klase sa kojom sam ziveo svaki dan.preporodio mi se um i zivci.kao mali sam bio sirot al sam imao cast i nisam uzimao da nevratim .danas su ljudi tamo gde sam ja bio pa skoro niko nevraca.namerno .da ima ljudi koji bi pomogli al zasto nevrate meni dug svaki put.govedje razmisljanje je sa one strane rekaao bih

Ti si klasican primr nezadovoljnog coveka, koji pljuje po svemu sto je pozitivno. Covek postaje nezadovoljan kada zivi u grehu, i onda ga opsedaju demoni, a kada ga opsedaju demoni onda napada i pljuje sve ono gde ima neceg pozitivnog. Svako ko ima malo mozga zna da u Svajcarskoj ne zive ljudi, nego zombiji, a oni koji odu sa ovim prostora tamo da zive, brzo se zombiraju, osim nekih retkih pojedinaca. Takodje, svako ko ima malo mozga zna da su ljudi odavde jos daleko, daleko od tog nivoa duhovne razvaljenosti koja postoji na Zapadu.

Covek koji nije demonizovan prepoznaje se po tome sto prepoznaje gde ima neceg pozitivnog i radi na tome da to pozitivno unapredi, a demonizovani ljudi i ono malo pozitivnog ako negde postoji, nasrcu da ga zatru i uniste. Oni to rade nesvesno.

Dakle, dovodi se u red i nemoj mnogo da blejis i da se kompromitujes.

Miroljub Petrovic
krnyo - poruka glasi:

http://upload.wik...avnica.jpg

Materinji jezik mu je hrvatski, rimokatolička vjeroispovjest. Jel i dalje Srbin? A otac mu je fratar Antun. To je RKC zataškala, ali može se provjerit sa malo guglanja. Meni je nebitan Andrić i briga me što se kasnije prdstavljao kao Srbin, osobno, mogao se je predstavljat kao Jamajčanin, ne interesira me taj svjetovnjak i mason.

Dobar ti je izvor informacija - Wikipedija - satanska enciklopedija za manipulisanje sirokim narodnim masama. Bice problem ako budes koristio Wikipediju i kao izvor informacija i za teologiju.

Naravno da je bitno poreklo Ive Andrica jer na njemu mozemo da pokazemo kako rimska crkva falsifikuje istoriju, a onda i teologiju. Dokument koji si postavio nije nikakav zvanicni dokument, koji je izdala neka institucija, vec navodna prijavnica za fakultet. Takav dokument ni Haski tribunal ne bi prihvatio kao dokaz, ali to jeste "dokaz" za siroke indoktrinirane narodne mase papskom ideologijom. Na dokumentu ne pise ni koja je drzava, ni grad, ni okrug, nista. Ali, to je "dokaz" za takve kao sto si ti.

Dalje, u nijednom austro-ugarskom dokumentu se ne spominje hrvatska nacionalnost, niti hrvatski jezik. Ali, cak i da su postojali, u ovom "dokumentu" se ne spominje Andriceva nacionalnost, a poznato je da su se u svim popisima Austro-ugarske ljudi potpisivali kao Srbi pravoslavci, Srbi rimokatolici i Srbi muslimani.

A to da je rimska crkva "zataskala" da mu je otac bio fratar, to moze da prihvati neko ko je mnogo glup. Trebao si da kazes da je rimska crkva zataskala da mu je otac bio papa. Naravno da bi rimska crkva na sva zvona objavljivala takav podatak da je on tacan, ali i oni moraju da drze do istine - koliko-toliko, ali zato preko svojih tajnih drustava sire lazi objavljujuci knjige "istoricara" i tekstove "novnara" o dokazima za svoje falsifikovane teorije.

Jasno je da si previse zatrovan lazima i mrznjom, tako da ti mozak slajfuje. Na zalost, male su sanse da se to nece desiti i u domenu teologije.

Miroljub Petrovic
krnyo - poruka glasi:

'Drago mi je što me i Hrvati smatraju svojim jer su moji preci hrvatski koljenovići Draganići iz Zadra. Kao hrvatski plemići u 16. stoljeću došli su u Liku i tu ostali. U Liku su moji prepreci došli preko Novog Vinodola. Preci moje majke, Kalinići, također su hrvatski plemići iz Novog Vinodola. Moj pradjed stjecajem okolnosti morao je otići u Bosansku krajinu (Turska Hrvatska) i tamo se oženio pravoslavnom djevojkom i prešao na pravoslavlje. On je imao isturene prednje zube pa ga je narod prozvao Tesla prema alatki kojom se obrađuje drvo i otud i moje sadašnje prezime Tesla. To je zapravo nadimak'.
Nikola Tesla (iz njegovog dnevnika, a prvi puta objavljeno 1977. godine)

http://www.dnevno...jeklu.html

Bravo majstore! "Tajni spisi" otkrivaju ko je bio Tesla. Na isti nacin "Tajni spisi" i "apokrifni spisi" otrivaju "pravu istinu" o Bibliji, a ne "falsifikovani jevrejski tekstovi Biblije". Zato sto ti mozak radi na nivou goveda, preti ti opasnost da ces biti "kao stoka koja se vodi na klanje", kako se kaze u Bibliji.

krnyo
Samo bih se osvrnio na to da sam "previše zatrovan lažima i mržnjom". U ovom trenutku nisam siguran da jesam ili nisam bio zatrovan lažima, ali otkrit ću, a što se tiče mržnje nisi u pravu i nemoj me u taj koš trpat.
Što se tiče "domene teologije" stvari su mi poprilično jasne i to dobro znaš, ali ne znam zašto onda pišeš ovako. U domeni teologije se slažem sa tvojom teorijom u svemu, ali ove nacionalne teorije su mi čudne i nebitne. Priznajem da nisam baš proučavao previše povijest po ovom pitanju, ali, opet ponavljam, svejedno mi je jesam li Srbin ili Hrvat. Bitno je da sam spašen.
Svako dobro Miroljube!
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 09.07.2013 10:52

Miroljub Petrovic
krnyo - poruka glasi:

Samo bih se osvrnio na to da sam "previše zatrovan lažima i mržnjom". U ovom trenutku nisam siguran da jesam ili nisam bio zatrovan lažima, ali otkrit ću, a što se tiče mržnje nisi u pravu i nemoj me u taj koš trpat.

Ocigledno da neke stvari gledas kroz "crne naocare", a te naocare ti je neko stavio. Znamo ko je glavni distributer crnih naocara na planeti. Ali, dobro je da nisi pasivan, tako da ima sansi za tebe.

Što se tiče "domene teologije" stvari su mi poprilično jasne i to dobro znaš, ali ne znam zašto onda pišeš ovako.

Ljudima su stvari navodno jasne u domenu teorije, ali kada se dodje na domen prakse onda se ispostavi da ljudima stvari nisu jasne ni u domenu teorije. Po nacinu zivota coveka se vidi da li su mu stvari jasne u domenu teorije.

U domeni teologije se slažem sa tvojom teorijom u svemu, ali ove nacionalne teorije su mi čudne i nebitne. Priznajem da nisam baš proučavao previše povijest po ovom pitanju, ali, opet ponavljam, svejedno mi je jesam li Srbin ili Hrvat. Bitno je da sam spašen.
Svako dobro Miroljube!

Slazem se da nacionalne stvari nisu najvaznije, nego teoloske i duhovne. Ali primer nacionalne istorije navodimo kao primer koji je svima nama, sa ovih prostora, blizak, i na kome se pokazuje kako se falsifikuje teologija, jer se po istom obrascu falsifikuje i istorija i teologija. Dalje, i kod goveda i konja i pasa se gleda poreklo, pa je lepo i kada covek ima dobro poreklo. Biti potomak Avrama, Isaka i Jakova je jaka referenca, ili neke porodice koja se tokom istorije isticala moralom, junastvom, kvalitetnim radom, jakom porodicom i sl. Pozeljno je da se u domenu teologije, kada dodjemo na polje braka, osoba pohvali i svojim poreklom, onako usput, iako su teoloski stavovi, karakter i rezultati rada najvazniji.

Fizicki Jevreji imaju pravo da se hvale svojim precima, tamo gde su oni bili pozitivni, ali to podrazumeva i veliku odgovornost. To isto vazi i za druge narode - da se ponose svojim precima, kao sto pise u Bibliji: "Kruna su starcima unuci njihovi, a slava su sinovima oci njihovi." Dakle, pozdravljam svakog onog ko se ponosi svojim precima, bez obzira kom narodu pripada.

veljko mm
Nešto o Milošu S. Milojeviću jednom od retkih istoričara koji se zaista bavio naukom a ne prepisivanjem plagijata i autora dugo zabranjene knjige "Odlomci istorije Srba"
http://www.youtub...yS7bRywOzc
i knjiga Miloša S. Milojevića
http://www.scribd...orije-Srba

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 1.05 sekundi!