Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
pedja257 - poruka glasi:

A opet, na drugu stranu, učenici su, nakon Kristovog uskrsnuća naučavali spasenje po Kristu, a ne po zakonu, kojeg se, kako kažu, ni njihovi preci nisu mogli pridržavati i njime se pred Jahvom opravdati...

Ucenici su poducavali OPRAVDANJE po Hristu. Jevreji su mislili da ce drzanjem zakona biti OPRAVDANI pred Bogom. Da bi neko bio opravdan pred Bogom za svoje grehe mora neko da plati za njegove grehe. Ceo sistem zrtava je ukazivao na Plan Spasenja i na opravdanje koje dolazi od strane Mesije. Da bi covek bio SPASEN, potrebno je da bude OPRAVDAN pred Bozjim sudom za svoja nedela, i da pocne da zivi po zakonu, preko kojeg se vidi ko cini nedela i zivi u grehu. Savremena hriscanska miki maus teologija tvrdi da je Isus navodno "ukinuo zakon" koji je sam dao Mojsiju. Treba razlikovati "opravdanje" i "spasenje" u konceptu Bozjeg Plana Spasenja. Nema opravdanja bez Hrista, a nema spasenja bez opravdanja i zivota po zakonu.

Kako ta razlika utice na praktican zivot ako covek svejedno zivi po zakonu?...na primer koja je razlika izmedju Jevreja koji zive po zakonu i ne prihvataju Isusa Hrista i hriscana koji zive po zakonu i prihvataju Hrista? ..i jedni i drugi ce biti spaseni?

Bog ce da sudi svakome prema svetlosti koju je imao. "Kome je vise dato od njega ce se vise traziti." Jevreji se najvise drze zakona, i imaju najveci potencijal da prihvate Isusa za Mesiju, ali ga za sada ne prihvataju. Hriscani kazu da je zakon ukinut, a deklarativno prihvataju Isusa za Mesiju, sto je gora opcija od one prve. Bog vidi ljudska srca i odlucice ko ce biti spasen.

pedja257
U slucaju vaskrsenja na vecni zivot Bog ce morati da intervenise u smislu promene necije licnosti zar ne?...jer ogromna vecina ljudi nece uspeti za zivota da postigne savrsen Hristov karakter. Jednostavno covek iako se preobrati i postane vernik i svestan Bozjeg zakona i dalje je sklon grehu i stalno mora da se podize posle pada i da se trudi, da se moli, da radi i da se kaje.
Pitanje je kakav je onda kontinuitet izmedju licnosti zemaljske i posle vaskrsenja jer greh zauzima veliki deo ljudske licnosti kao kancer i kada Bog iskoreni greh sve ce postati savrseno, zdravo i radosno ali to ce biti potpuno druga realnost koja ima vrlo malo veze sa sadsnjom zar ne?

Miroljub Petrovic
pedja257 - poruka glasi:

U slucaju vaskrsenja na vecni zivot Bog ce morati da intervenise u smislu promene necije licnosti zar ne?...jer ogromna vecina ljudi nece uspeti za zivota da postigne savrsen Hristov karakter. Jednostavno covek iako se preobrati i postane vernik i svestan Bozjeg zakona i dalje je sklon grehu i stalno mora da se podize posle pada i da se trudi, da se moli, da radi i da se kaje.
Pitanje je kakav je onda kontinuitet izmedju licnosti zemaljske i posle vaskrsenja jer greh zauzima veliki deo ljudske licnosti kao kancer i kada Bog iskoreni greh sve ce postati savrseno, zdravo i radosno ali to ce biti potpuno druga realnost koja ima vrlo malo veze sa sadsnjom zar ne?

Bog ce lako da ispegla ljudski karakter kada ljudi budu bili vaskrsnuti u savrsenim uslovima za zivot, bez iskusenja i bez pritisaka satanizovane okoline. Vazno je da ljudi danas, pokazu da im je stalo da unaprede karakter.

Miroljub Petrovic
Kristijan Horvat - poruka glasi:

Hvala vam na odgovoru na prethodno pitanje! Sad mi je puno jasnije. Ali zanima me još nešto... Prvo, dok farizeji raspravljaju sa učenicima oko zakona, zar nije svejedno je li u pitanju opravdanje po zakonu ili spasenje po zakonu. Ja imam dojam da oni ne raspravljaju o opravdanju po zakonu ili spasenju po zakonu, nego o vršenju zakona. Učenici govore da nije bitno što pogani nisu obrezani, ako se ne varam, u poslanici Galaćanima, Pavao govori da ni njegov prijatelj Tit nije trebao biti obrezan. On im govori da ne budu robovi zakona, nego da se oslobode u Kristu...

Fariseji su tvrdili da se ljudi spasavaju drzanjem zakona, sto je teoloski netacno. Ljudi se spasavaju opravdanjem pred Bozjim zakonom zrtvom Mesije i drzanjem zakona, a ne samo drzanjem zakona. Takodje, oni su bili fanaticni i na Mojsijev zakon su dodali i mnostvo svojih zakona, a sve su zvali "zakonom", i stavljali preveliki teren na ljude svojim fanatizmom. Pavle kaze da za novoobracene obrezanje nije bitno, ali vidi se iz konteksta da nije bitno u pocetku. Ne mozes nekoga ko se tek upoznao sa Bogom odmah da vodis na obrezanje. Kad duhovno stasa i ojaca, onda ce polako, da upraznjava ceo zakon, i obrezanje, i sve praznike, i dr.

I drugo, već sam vas pita, ali mi niste odgovorili. Koliko konzumiranje nečistih životinja utječe na spasenje? Kad čitam dijelove vezane uz to, ne vidim da Bog pravi razliku između konzumacije nečistih životinja ili krvi i npr. kurvanja ili idolopoklonstva, jer i za jedne i za druge kaže da se smaknu. Tu imam dojam da su posljedice kurvanja i konzumacije krvi vječne - odvojenost od Boga, odnosno smrt!!

To je opet pitanje ljudske savesti i necega sto ce Bog da presudi. Postoje ljudi koji su uceni da je Isus sve zivotinje "ocistio" i da nije bitno sto ako jede, tako da nije isto kada neki Jevrejin jede meso od necistih zivotinja i neki ne-Jevrejin koji nije odrastao u ambijentu gde se uci Biblija. Ono sto je sigurno, u teokratskoj drzavi Izrael ne mogu da zive oni koji jedu meso od necistih zivotinja, jer je Izrael zemlja odredjena za "svete stvari". Izvan Izraela Bog moze privremeno da tolerise da se rade razne ruzne stvari, ali u Izraelu je taj prag tolerancije vrlo mali.

Miroljub Petrovic
Konstantin_K - poruka glasi:

Може ли неко да постави на Интернет књигу "Повијест жидова" од Вернера Келера?

Nema je na internetu. Videcemo da organizujemo da je neko skenira i postavi na internet.

soko
Околина Књажевца изгледа омиљено "игралиште" нечастивих сила! После утвара на путу, флаше са водом која се котрља узбрдо, сада и ово "чудно" поређано камење које стоји у облику фигура, одолева свим временским условима, а није спојено никаквим везивним материјалом. Овакве "мистерије" су само последица великог неморала људи који живи у том крају, велике заступљености врачања, магије и бавњења окултним стварима уопште! Људи сами призивају зло, и сами су криви за невољу која их после задеси!

http://www.rts.rs...D0%B8.html

Miroljub Petrovic
Uvod u Treci svetski rat

https://vimeo.com...

Johnny Morgan
http://www.vreme....id=1118222

opširno o tome šta se dešava u Turskoj, a ko ume da čita između redova biće mu jasno.

BP
Možda znate, koji je razlog fenomena sijamskih blizanaca ?
Grijao si na plamenu svoga dana hladna srca čije sunce davno zađe, pod pepelom tvojim ima starog žara za onoga ko bi znao da ga nađe.

crnitrn
http://www.dveris...-HRANE.pdf

http://www.facebook.com/pages/Srpsko-Izraelsko-Pri
Miroljub Petrovic
BP - poruka glasi:

Možda znate, koji je razlog fenomena sijamskih blizanaca ?

Genetski poremecaj, posledica greha.

AleksandarJ
Miroljube zasto je Bog dozvolio da ljudi menjaju vreme,da se mesaju u prirodu,i da okrecu protiv ljudi?

http://www.vaselj...novnistva/

Miroljub Petrovic
AleksandarJ - poruka glasi:

Miroljube zasto je Bog dozvolio da ljudi menjaju vreme,da se mesaju u prirodu,i da okrecu protiv ljudi?

http://www.vaselj...novnistva/

Bog dozvoljava da se ljudi opeku kad nece da slusaju, pa kad ih zaboli mnogi ce da se prizovu pameti.

Laki
„CRNI PAPA“ NAJMOĆNIJI ČOVEK NA SVETU

http://www.vestin...k-na-svetu

Rastko Petkovic
Дјеца су нам у школи изложена разним лошим утицајима вршњака, типа мода, музика, спорт, идоли итд..код куће често морамо да објашњавамо и указујмо дјеци шта ваља или не ваља, па ме занима да ли је то довољно, уз лични примјер, да се дјеца сачувају од тих утицаја? Хвала

Miroljub Petrovic
Rastko Petkovic - poruka glasi:

Дјеца су нам у школи изложена разним лошим утицајима вршњака, типа мода, музика, спорт, идоли итд..код куће често морамо да објашњавамо и указујмо дјеци шта ваља или не ваља, па ме занима да ли је то довољно, уз лични примјер, да се дјеца сачувају од тих утицаја? Хвала

To je jako tesko pitanje. Nekada je dovoljno, a nekada ne. Najbolje je kada bi se deca skolovala kod kuce, a na kraju godine polagala ispite. Radimo na tome da smislimo model kako da se pravno resi skolovanje dece kod kuce, ali za sada to nismo uspeli da resimo. Ali, i dalje radimo na tome.

Miroljub Petrovic
Evo pisma koje sam dobio:

G Miroljube, bio sam pre par dana u Svedskoj, tacnije Stokholmu, sa suprugom u poseti rodbini po prvi put. Pre toga sam cuo kako je to mirna, mnogo cista zemlja, imas prava ova, imas prava ona itd.. Oni se sad vec pripremaju za proslavu dana sunca koji ce biti za dvadesetak dana. Taj dan narodu je sve dozvoljeno, pijani, drogirani po ulicama i sasvim je normalno videti da se neko seksa u nekom zbunu i to im je zanimljivo. Zemlja je prljava, narod izopacen, incest je normalna pojava tamo i jos mnogo stosta.

Zivim sa suprugom u Nemackoj vec oko pola godine (planiramo da je napustimo ubrzo) i ovde se svasta moze videti, ali sto severnije idete to je situacija sve gora. Severne zemlje su navodno mirne i neutralne. Rekao sam: "Sad smo bili i nikad vise tamo." Imam osecaj da ce svakog momenta neka katastrofa izbiti i da ce Bog sve pokositi.

Zahvaljujem Mu sto nam je otvorio oci da vidimo sta se desava oko nas, ali nije lako kad mozes da vidis, pogotovo kad vidis svoju rodbinu kako se kuvaju u svemu tome.

promisao
Gospodine Miroljube, mozete li mi reći Vaše mišljenje o ćilibarima, njihovoj upotrebi kod beba (ogrlice za bezbolno nicanje zuba) i odraslih (protiv raznih bolova)? Da li ste za njihovu upotrebu?
Veliki pozdrav!
Izmenio/la promisao na 05.06.2013 14:27
Mitar Savovic

Miroljub Petrovic
promisao - poruka glasi:

Gospodine Miroljube, mozete li mi reći Vaše mišljenje o ćilibarima, njihovoj upotrebi kod beba (ogrlice za bezbolno nicanje zuba) i odraslih (protiv raznih bolova)? Da li ste za njihovu upotrebu?
Veliki pozdrav!

U pitanju je okultizam i prizivanje demona.

crnitrn
http://www.gazdar...-za-rublje

http://www.facebook.com/pages/Srpsko-Izraelsko-Pri
Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.85 sekundi!