Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
-TiFA-
Miroljube imam pare u banci, leze nepotrebno, daj mi ime lokacije gde da kupim zemlju, Crna Gora, Srbija, Rep.Srpska bilo sta? Ipak ti raspolazes sa vise informacija nego ja.

(pitanja iz teologije necu da postavljam vise jer im nisam dorastao dok Bibliju ne procitam celu 2 puta i dok ovaj forum ne iscitam od pocetka do kraja)

Poz

Miroljub Petrovic
dimadre - poruka glasi:

Pozdrav,
odlucila sam da ucim hebrejski jezik preko online kursa na stranici cps-a. Zanima me na koji nacin se radi zavrsni ispit i da li se placa izdavanje certifikata?
Hvala!

Kontaktirajte profesora na:

Miroljub Petrovic
-TiFA- - poruka glasi:

Miroljube imam pare u banci, leze nepotrebno, daj mi ime lokacije gde da kupim zemlju, Crna Gora, Srbija, Rep.Srpska bilo sta? Ipak ti raspolazes sa vise informacija nego ja.

Nadji nekog poboznog coveka koji zivi u prirodi, pa pored njega kupi zemlju.

(pitanja iz teologije necu da postavljam vise jer im nisam dorastao dok Bibliju ne procitam celu 2 puta i dok ovaj forum ne iscitam od pocetka do kraja)

Lepo od tebe.

paracelsus
Miroljube, posto imam problema sa viskom kilograma i nekih drugih zdravstvenih problema pa prije nekoliko mjeseci poceo da se hranim dosta zdravije i izgubio sam prillcno kilograma. Jedna od stvari koju hocu da poboljsam jeste da ne koristim ulje prilikom termicke obrade hrane(jer je ulje najkoncentrisaniji izvor kalorija na planeti, ako sto ste rekli a i oksidise na visokim temperturama sto je opet stetno navodno).a nisam spreman da jedem 100% sirovo. Medjutim bez ulja zagorjeva hrana u posudi. E sad, imaju one posude non-stick(sto se ne lijepe ) i tu navodno ne treba ulje ali ima dosta kontroverzi oko tog posudja da navodno ispusta otrovne spojeve u hranu i vazduh a s druge strane proizovdjaci tvrde da ako se ne izlaze prazna posuda visokim temepreturama da je bezbjedno...

Tako da sam zbunjen... Da li bi mi preporucio upotrebu tog nonstick posudja(teflon ili oblozen keramikom) za termicku obrade hrane(blansiranje povrca itd)?

Miroljub Petrovic
paracelsus - poruka glasi:

Miroljube, posto imam problema sa viskom kilograma i nekih drugih zdravstvenih problema pa prije nekoliko mjeseci poceo da se hranim dosta zdravije i izgubio sam prillcno kilograma. Jedna od stvari koju hocu da poboljsam jeste da ne koristim ulje prilikom termicke obrade hrane(jer je ulje najkoncentrisaniji izvor kalorija na planeti, ako sto ste rekli a i oksidise na visokim temperturama sto je opet stetno navodno).a nisam spreman da jedem 100% sirovo. Medjutim bez ulja zagorjeva hrana u posudi. E sad, imaju one posude non-stick(sto se ne lijepe ) i tu navodno ne treba ulje ali ima dosta kontroverzi oko tog posudja da navodno ispusta otrovne spojeve u hranu i vazduh a s druge strane proizovdjaci tvrde da ako se ne izlaze prazna posuda visokim temepreturama da je bezbjedno...

Tako da sam zbunjen... Da li bi mi preporucio upotrebu tog nonstick posudja(teflon ili oblozen keramikom) za termicku obrade hrane(blansiranje povrca itd)?

Koristi hladno cedjeno ulje, suncokretovo je najjeftinije, a mozes i maslinovo, i uzivaj.

Ranko21
Biblijski Potop

http://www.youtub...VaCWuSYVlo

Johnny Morgan
da li je transplatacija jedina nužna operacija ili može i to da se izleči prirodnim putem? pitam zato što malo, malo pa poznati pevači drže koncerte humanitarne pomoći za, pre svega, decu kojoj treba presađivanje nekog organa. hvala unapred, pozdrav!

Miroljub Petrovic
Johnny Morgan - poruka glasi:

da li je transplatacija jedina nužna operacija ili može i to da se izleči prirodnim putem? pitam zato što malo, malo pa poznati pevači drže koncerte humanitarne pomoći za, pre svega, decu kojoj treba presađivanje nekog organa. hvala unapred, pozdrav!

Pevaci rade ono sto im njihovi menadzeri kazu. U 99% slucajeva toj oboleloj deci nije potrebna nikakva operacija, niti transplantacija, vec promena nacina zivota i prirodan pristup lecenju bolesti, sto u skoro svim slucajevima dovodi do izlecenja. Ali, oni koji prodaju otrov narodu, kasnije se javljaju kao vatrogasci i organizuju "pomoc" bolesnima. Naravno da naivni narod naseda na tu podvalu.

pratilac
Poštovani Miroljube, ovde je neko već ranije postavio ovaj link http://www.interm...-jeremica/ sa tekstom izvesne gospođe Vlasi. Uz svako poštovanje, mislim da niste trebali da obrišete link. Takav ANTISEMITSKI ispad treba pokazati, da vidimo kako zli pojedinci razmišljaju i osuditi ih. Njihovo nepoznavanje religije i istorije je za osudu. Šta po vašem mišljenju treba uraditi? Kako postupiti posle ispada ovakvih ljudi, koji istoriju prepravljaju kako im odgovara.

Miroljub Petrovic
pratilac - poruka glasi:

Poštovani Miroljube, ovde je neko već ranije postavio ovaj link http://www.interm...-jeremica/ sa tekstom izvesne gospođe Vlasi. Uz svako poštovanje, mislim da niste trebali da obrišete link. Takav ANTISEMITSKI ispad treba pokazati, da vidimo kako zli pojedinci razmišljaju i osuditi ih. Njihovo nepoznavanje religije i istorije je za osudu. Šta po vašem mišljenju treba uraditi? Kako postupiti posle ispada ovakvih ljudi, koji istoriju prepravljaju kako im odgovara.

Nemamo vremena da se ovde bavimo svakim slucajem antisemizma ili nekim drugim ispadom, jer su to opste poznate stvari. Bavimo se stvarima kako da se zastitimo od svih oblika destrukcije.

Miroljub Petrovic
milos024 - poruka glasi:

Šta mislite o dobrovoljnom davanju i transfuziji krvi? Bezopasno ili ne? Podržavate ili ne?

Ja sam skeptik zbog velike nehigijene i nemara koji vladaju u bolnicama i domovima zdravlja.

crnitrn
[img]http://img28.imageshack.us/img28/3725/nspau.jpg[/img] is not a valid Image.

Uploaded with ImageShack.us

http://www.facebook.com/pages/Srpsko-Izraelsko-Pri
zoky
http://www.dveris...Dfinal.jpg

http://dc522.4sha...alizam.jpg
Догодине у Призрену

marinkons25
Диносауруси и религија

Мирољубе како се ови страшни гмизавци уклапају у причу о стварању из Библије? Зашто је Бог створио тако опасна и страшна створења? После их је уништио за то и не треба неко објашњење зашто , али да ли то значи да и Бог греши?
Каква је у опште улога животиња у стварању света?
Многи који се противе религији овим питањима настоје да дискредитују постојање Бога јер тврдећи да на та питања религија нема одговор.

Miroljub Petrovic
Lecenje zivotinja na prirodan nacin, dr Goran Mrdjenovic:

https://vimeo.com...

Miroljub Petrovic
marinkons25 - poruka glasi:

Диносауруси и религија

Мирољубе како се ови страшни гмизавци уклапају у причу о стварању из Библије? Зашто је Бог створио тако опасна и страшна створења?

Govorio sam o tome na forumu, treba da procitas prethodne postove. Bog ih nije stvorio takve, to je ocigledno, oni su se deformisali nakon covekove pobune, ili mozda su nastali u genetskom inzenjeringu koji su primenjivali prepotopni ljudi.

После их је уништио за то и не треба неко објашњење зашто , али да ли то значи да и Бог греши?

Zivotinje su stvorene zbog ljudi, a ljudi su i sa njima radili mnoge gadne stvari. Nije tu problem sa nekim Bozjim "greskama", nego sa ljudskim.

Каква је у опште улога животиња у стварању света?

Da ulepsaju ambijent coveku.

Многи који се противе религији овим питањима настоје да дискредитују постојање Бога јер тврдећи да на та питања религија нема одговор.

Jedino religija ima odgovor na sva pametna pitanja.

Am-haaretz
Poštovanje Miroljube!
Prošle si godine (08.07., na 1173 str. ovog foruma) najavio da je u pripremi prijevod knjige Galatians: Torah-Based Commentary in First-Century Hebraic Context by Avi ben Mordechai.
Kad možemo očekivati prijevod ove knjige na srpskom?

Miroljub Petrovic
Am-haaretz - poruka glasi:

Poštovanje Miroljube!
Prošle si godine (08.07., na 1173 str. ovog foruma) najavio da je u pripremi prijevod knjige Galatians: Torah-Based Commentary in First-Century Hebraic Context by Avi ben Mordechai.
Kad možemo očekivati prijevod ove knjige na srpskom?

Odustalo se od prevoda te knjige jer je samo uvodni deo knjige koristan, i neki manji delovi unutar knjige, a to nije dovoljno da bi knjigu vredelo prevoditi. I taj uvodni deo je nesto sto je generalno poznato.

Nabavili smo i druge knjige pomenutog autora, koji se bave hebrejskom analizom onoga sto je Isus ucio, ali prica koja se iznosi je vrlo tanka, tako da pomenutog autora necemo prevoditi.

zab196
Gospodine Petrovicu,
Vec dugo pratim vasa predavanja i nastupe na internetu i moram da vam odam priznanje na zavidnom poznavanju Biblije i objasnjenjima mada se u mnogome ne slazem sa vama no to nije prepreka da vam postavim pitanje;
1.Tvrdite da je Bog stvorio zemlju u 6 doslovnih dana?
Kako cete uklopiti citat Iz 2.PETROVE 3pog.8stavak koji kaze:ali nemojte prevideti ovu cinjenicu,voljeni da jedan dan kod Boga kao hiljadu godina i hiljadu godina kao jedan dan.
2.Ako postoji Trojstvo ja se pitam :kome se HRIST molio kada je bio na takozvanom krstu jer grcka rec koja se u tom citatu koristi je STAUROS sto znaci komad drveta ili stub.
3.Za Svevisnjeg je vreme irelevantno posto on nema ni pocetak a ni kraj pa se stoga u nekim citatima treba delove biblije posmatrati u kontekstu a ne odvojeno.
4.Biblija nas podstice da neprestano proucavamo i istrazujemo pismo i da se oslobodimo dogmi.
U nadi da me necete svrstati u SEKTASE nadam se vasem komentaru
UNAPRED HVALA

Johnny Morgan
http://www.youtub...QvTg9t0_yc

ispod linka ima dosta knjiga koje neke ima i na ovom sajtu, a ostale mislim da su dobre, nek prosudi domaćin.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 1.11 sekundi!