Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
yoshua
Ranko21 - poruka glasi:

Sranjo odmah zaposlio "Anonimuse":
http://www.starmo...15111.html

imaš neke dokaze za ponuditi toj tvojoj tezi ili samo paranoiziraš?
A ovo sa vrjeđanjem više govori o tebi.
Nadam se da domaćin ne zamjera na mojem komentaru.

luka
Peres pozvao papu u Izrael

http://www.b92.ne..._id=695382

Johnny Morgan
http://www.vestin...jka-tereza

Laki
Anonimusi: Izbrisaćemo Izrael sa interneta

http://www.kurir-...nak-696733

Miroljub Petrovic
yoshua - poruka glasi:

Ranko21 - poruka glasi:

Sranjo odmah zaposlio "Anonimuse":
http://www.starmo...15111.html

imaš neke dokaze za ponuditi toj tvojoj tezi ili samo paranoiziraš?
A ovo sa vrjeđanjem više govori o tebi.
Nadam se da domaćin ne zamjera na mojem komentaru.

Prigovor je delimicno na mestu. Na osnovu ovog teksta ne moze se izneti direktna tvrdnja da je novi papa zaposlio Anonimuse, iako je svakome, ko je malo upucen, poznato da Vatikan stoji iza svih izraelskih neprijatelja. A sto se tice vredjanja, mislim da i to treba izbegavati iako je upotrebljen naziv isuvise blag za ono sto pape rade u svetu, i danas i tokom istorije. I daleko od toga da ovaj mali gaf govori negativno o clanu Ranko21. Kada bi svi ostali clanovi foruma dali 5% njegovog doprinosa borbi za istinu, nase drustvo bi veoma osetno bilo bolje.

U svakom slucaju, zamolio bih nase uvazene clanove i saradnike da argumentovano i dostojanstveno brane istinu.

Miroljub Petrovic

Ovo je dobra vest. Izraelski sekularci su se (opravdano) uplasili izbora novog pape i odmah mu poltronisu. I dobro je da se plase, jer red u Izraelu moze da se zavede jedino pokajanjem naroda, a to ocigledno ne moze da se desi bez velike nevolje, a novi Navuhodonosor je ocigledno zaseo na presto sa vec pripremljenim planom novog napada na Izrael.

samir
Poštovani profesore,
nastojao sam da gledam i pročitam što više vaših predavanja-zapisa.
Kao što znate , muslimani petkom imaju zajdničku molitvu, u kojoj je sastavni dio hutba-govor-poruka imama. Među najposjećenijima su one hutbe, gdje govore imami Sulejman Bugari i Kenan Musić.
Slušajući navedene i čitajući Objavu-Kuran, i hadise, nisam naišao do sada na bilo što , što je drugačije od onoga što vi u osnovi govorite, misleći pri tome na moralnost i odnos prema životu porodici i zajednici, kao i obaveze.

U osnovi došlo je do posljednje objave zbog iskrivljavanja vjere. Jedino što je kad muslimana jako naglašeno da je Bog Jedan, a da je Isus čovjek , Božji poslanik , koji ima posebno najuzvišenije mjesto na nebu i koji je predodređen da se vrati kao Mesija.
Islam kao jedan od stubova vjere obavezuje na vjerovanje u Božje objave i poslanike koji su bili ranije.
Molim Vas da date komentar o tome (izjava da je Isus Bog je za muslimane neprihvatljiva) i u kratkim crtama Vaš stav o Islamu.

luka
Evo ko daje instrukcije jezuitskom đaku Mihailu - Mirašu Dedejiću Mitropolitu takozvane klero-fašisticke CPC u Crnoj Gori.

http://www.portal...ntini.html

TomicDanijel2
http://www.facebo...mp;type=2# !/photo.php?v=147545488727145&set=vb.100004150832823&type=2&theater
Komandir Zandarmerije postavio snimak Zandarmerije na obuci u Izraelu.(cetvrti video u albumu)

http://www.youtube.com/user/danijeltomicPFC?featur
Rale
Još malo rupa u zemlji.
http://www.banjal...aluci.html

"Mještani se čude čudu što se, kako kažu, zemlja baš tu "otvorila" i smatraju da je to nastalo Božijom voljom."

Miroljub Petrovic
samir - poruka glasi:

Poštovani profesore,
nastojao sam da gledam i pročitam što više vaših predavanja-zapisa.
Kao što znate , muslimani petkom imaju zajdničku molitvu, u kojoj je sastavni dio hutba-govor-poruka imama. Među najposjećenijima su one hutbe, gdje govore imami Sulejman Bugari i Kenan Musić.
Slušajući navedene i čitajući Objavu-Kuran, i hadise, nisam naišao do sada na bilo što , što je drugačije od onoga što vi u osnovi govorite, misleći pri tome na moralnost i odnos prema životu porodici i zajednici, kao i obaveze.

U osnovi došlo je do posljednje objave zbog iskrivljavanja vjere. Jedino što je kad muslimana jako naglašeno da je Bog Jedan, a da je Isus čovjek , Božji poslanik , koji ima posebno najuzvišenije mjesto na nebu i koji je predodređen da se vrati kao Mesija.
Islam kao jedan od stubova vjere obavezuje na vjerovanje u Božje objave i poslanike koji su bili ranije.
Molim Vas da date komentar o tome (izjava da je Isus Bog je za muslimane neprihvatljiva) i u kratkim crtama Vaš stav o Islamu.

Govorio sam na ovom forumu vise puta o islamu. Jedno je sta kaze Kuran, a drugo je sta se u praksi primenjuje u savremenom islamu (slicno je i sa hriscanstvom i judaizmom). Muslimani ne citaju Kuran i ne pridrzavaju se njega, vec slusaju svoje verske vodje, bas kao i hriscani i Jevreji, i tu je problem.

Problem sa Kuranom i Novim zavetom je u tome sto nisu u potpunosti sacuvani, vec su se potkrale odredjene greske, sto zbog loseg prevoda (kao u slucaju Novog zaveta), sto zbog kasnijeg dodavanja nekih kracih tekstova (kao u slucaju Kurana).

U Kuranu jasno stoji da su Tevrat (Tora ili Mojsijevo petoknjizje) i Indzil (Jevandjelje) tacni, kao i da su drugi delovi Tanaha (Starog zaveta) tacni, ali onda se iznose neke stvari koje su suprotne onome sto pise u Tevratu. Na primer, kaze se da je Avram prineo Ismaila na zrtvu, a ne Isaka, i neke druge slicne stvari.

Jasno je da je to kasnije dodato jer je Muhamed dobro poznavao Tevrat, i tesko je zamisliti da je rekao dve kontradiktorne izjave - Tevrat je tacan, ali nije tacno da je Avram prineo Isaka na zrtvu.

Naizgled ovaj detalj moze da izgleda nebitan, ali je jako bitan, jer je zbog ovakvih "sitnih" detalja u savremenom islamu prihvaceno da Tevrat i uopste Tanah (Stari zavet) nisu sacuvani od strane Jevreja, pa je potrebno novo otkrivenje (Kuran). Na taj nacin se ljudi odvajaju od izvornog i temeljnog Bozjeg otkrivenja i prepustaju teoloskim interpretacijama religijskih vodja. Tako su i nastali hadisi (skup mudrovanja islamskih teologa, u kojima ima dobrih stvari, ali i zastranjivanja).

Slican obrazac postoji i u hriscanstvu i judaizmu. Hriscani imaju "Svete oce", a Jevreji "Talmud". U ovim knjigama ima dobrih stvari, ali ima i zastranjivanja i netacnih informacija, i onda se na temelju tih netacnosti stvara teologija koja odvlaci ljude od izvorne Bozje nauke.

U najkracem, savremeni islam ima problem kao i ostale monoteisticke religije jer su svi odstupili od izvornog otkrivenja (Tevrata koji je osnova, i Tanaha). U Tevratu stoji Bozja zapovest koja kaze: "Nemojte nista da dodajete, niti da oduzimate ovim recima zakona." Tu zapovesty danas retko ko postuje od monoteista.

Postoji bezbroj naucnih, istorijskih, areholoskih i drugih dokaza koji pokazuju da su Tevrat i Tanah sacuvani bez greske. Najbolji dokaz su Kumranski spisi. Imas o tome knjigu na ovom sajtu.

Dakle, Kuran je Bozji poziv na vracanje izvornim religijskim principima (koje je Bog dao preko Mojsija i proroka), a ne neko novo Bozje otkrivenje. Zahvaljujuci Muhamedu i Kuranu mnogi mnogobosci su se okrenuli jednom Bogu i Njegovom pisanom otkrivenju. Ali, onda je doslo do delimicnog izvrtanja Muhamedovih reci pa se otislo u krajnost da se danas u islamu tvrdi da dostupni Tevrat i Tanah nisu autentiscni, sto je katastrofalna i smrtonosna izjava.

Pricati povrsno o moralu i religiji, kao sto to rade savremene religijske vodje, je vise nego nedovoljno za neki ozbiljniji pomak u kvalitetu zivota. Religija predstavlja odgovornost da se svoj zivot preuzme u svoje ruke, a ne opijum za narod, sto je danas slucaj. To u praksi znaci da uz pomoc religije ljudi treba da se nauce da budu slobodni u smislu da se osposobe za zivot u prirodi nezavisno od robovlasnickog sistema i da zive po zakonima koje je Bog dao u Tevratu. Sve drugo je zloupotreba i manipulacija.

zoky
Протестна шетња 17. марта поводом годишњице погрома Срба на Косову и Метохији
У недељу 17. марта, Српска радикална странка организује протестну шетњу улицама Београда поводом обележавања годишњице од погрома српског народа на Косову и Метохији. Окупљање је испред Дома синдиката 11:30, а шетња почиње у 12 часова.

Догодине у Призрену

kolarac
http://www.dveris...-tv-k9.php

zboras
Profesore, ja nikako ne mogu da shvatim da je predobri Bog u Starom zavetu nalagao ne mali broj puta etnicko ciscenje, odnosno unistenje citavih naroda! Bog je cak nalagao da se ubiju i bebe u kolevkama! Cak i zivotinje! Ne razumem za sta su krive bebe, zivotnje, i deca koja su tek progovorila i prohodala! Ja ne mogu da se pomirim s tim da je Bog tako nesto naredio! Da li postoji mogucnost da su to ljudi izmislili i ubacili u Bibliju!

Miroljub Petrovic
zboras - poruka glasi:

Profesore, ja nikako ne mogu da shvatim da je predobri Bog u Starom zavetu nalagao ne mali broj puta etnicko ciscenje, odnosno unistenje citavih naroda! Bog je cak nalagao da se ubiju i bebe u kolevkama! Cak i zivotinje! Ne razumem za sta su krive bebe, zivotnje, i deca koja su tek progovorila i prohodala! Ja ne mogu da se pomirim s tim da je Bog tako nesto naredio! Da li postoji mogucnost da su to ljudi izmislili i ubacili u Bibliju!

Govorio sam o tome. Nisi pazljivo citao. U Bibliji se kaze da su ti narodi imali sekusalne odnose sa svojom decom i zivotinjama, sa svojim roditeljima cak, da su bili leglo svakakve zaraze i destrukcije, da su svoju decu prinosili na zrtvu demonima, da su radili najstrasnije gadosti, i jednostavno su morali da budu pocisceni kao izvor zaraze i smrti.

Laki
Anonimusi oborili sajt Srpskog Narodnog Pokreta 1389

http://www.nadlan...5.295.html

zboras
Govorio sam o tome. Nisi pazljivo citao. U Bibliji se kaze da su ti narodi imali sekusalne odnose sa svojom decom i zivotinjama, sa svojim roditeljima cak, da su bili leglo svakakve zaraze i destrukcije, da su svoju decu prinosili na zrtvu demonima, da su radili najstrasnije gadosti, i jednostavno su morali da budu pocisceni kao izvor zaraze i smrti.

uredu je da se kazne oni koji su to radili, ali deca nisu nikome nista skrivila! nisu deca kriva ako ih je neko zlostavljao! Zar svemoguci i predobri Bog nije mogao naci neko drugo resenje!? Zar nisu deca mogla da se postede, da budu usvojena i vaspitana kako treba? Pa ako je sam Gospod u svojoj milosti i dobroti radio tako nesto, sta onda mozemo ocekivati od nas gresnih ljudi!? Hitler je smatrao Jevreje narodom koji preko knjiga, umetnosti i medija unistava arijevski moral. Ispada da je jedina razlika izmedju Hitlera i Boga u proceni koga treba istrebiti! a metodi su im isti! Ja jednostavno ne verujem u genocidnu prirodu Boga, koji smatra da cilj opravdava sredstva pa makar mu sredstvo bilo ubijanje male nevine decice!

zboras

Koliko sam samo puta cuo u komsiluku da lokalne cigane upravo iz ovih razloga treba pobiti sve do jednog! Ja ipak mislim da im treba pomoci da zive moralnijim zivotom!

Miroljub Petrovic
zboras - poruka glasi:

uredu je da se kazne oni koji su to radili, ali deca nisu nikome nista skrivila! nisu deca kriva ako ih je neko zlostavljao! Zar svemoguci i predobri Bog nije mogao naci neko drugo resenje!? Zar nisu deca mogla da se postede, da budu usvojena i vaspitana kako treba? Pa ako je sam Gospod u svojoj milosti i dobroti radio tako nesto, sta onda mozemo ocekivati od nas gresnih ljudi!? Hitler je smatrao Jevreje narodom koji preko knjiga, umetnosti i medija unistava arijevski moral. Ispada da je jedina razlika izmedju Hitlera i Boga u proceni koga treba istrebiti! a metodi su im isti! Ja jednostavno ne verujem u genocidnu prirodu Boga, koji smatra da cilj opravdava sredstva pa makar mu sredstvo bilo ubijanje male nevine decice!

Ovo sto pises je tesko lupetanje i izgovor za ateizam i mrznju prema Bogu. Pogledaj decu sa donjeg linka, mogao bi ti da ih usvojis pa da od njih pravis ljude:

http://www.youtub...DlIsbhXoPw

Postoje mala deca u kolevkama, koja su demonizovana jos u majcinoj utrobi, kao na primer decak sa donjeg linka:

http://www.vesti-...-od-deteta

Njegova majka je postala demonizovana dok je dete bilo u utrobi (lekari kazu da je dobila "epilepticne napade"), a kasnije se to samo pogorsalo i sada ovo dete zabavlja ljude, a da nije svesno da je kanal preko kojeg deluju demoni. U drevna vremena radile su se mnogo gore stvari. I sad ce neki Izraelac da usvaja ovu decu iz kolevki za koju samo Bog zna sta su sve prosla? Takva deca ce jednog dana biti spasena jer nisu kriva za zlocine koje su pocinili njihovi roditelji nad njima.

Miroljub Petrovic
zboras - poruka glasi:

Koliko sam samo puta cuo u komsiluku da lokalne cigane upravo iz ovih razloga treba pobiti sve do jednog! Ja ipak mislim da im treba pomoci da zive moralnijim zivotom!

Postoje ljudi kojima se moze pomoci, a postoje neki kojima se ne moze pomoci. Zato postoje zakoni koje je Bog dao i njihovom primenom se lako vidi ko nece da se dovodi u red i po cenu smrtne kazne. Naravno da postoje pojedinci koji narocito u gradovima terorisu hiljade i hiljade ljudi svojom prljavstinom, glasnom muzikom, vikom, nedisciplinom, siledzijskim ponasanjem i dr, i niko im nista ne moze jer su zakoni okupirane drzave takvi da podsticu sve oblike destrukcije i nemorala. Mislim da si ti idealan da takve pojedince usvojis i da ih prevaspitavas.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.86 sekundi!