Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Crispy - poruka glasi:

Zasto apostoli nisu koristili oruzje ili se tukli a neprijateljima, nigdje u novom zavjetu nisam naisao na bilo kakvu vrstu nasilja od strane apostola, niti od Isusa, zar nije smrt krščanina najace svjedocanstvo i Isus je rekao da ce nas izvoditi na sudove ali da se ne brinemo jer ce Duh Njegov biti u nama tada, ja se ne bojim pucat i ne bojim se ubit i nebih se bojao ic u rat protiv ljudi nadahnutim grijehom ali dali ja to zelim i dali Bog to zeli, Isusa su odveli kao jagnje na klanje i Isus je reko nije sluga veci od gospodara, zar to ne znaci da moramo pretripiti istu ako ne i goru sudbinu, Isus kaze neka svatko uzme svoj križ i pođe zamnom. Ucenici su bili sretni kad su dobili batine jer su propovjedali o Isusu, a kamoli oni koje su ubili zbog Krista, zar ne pise u otkrivenju da kad Isus dođe da ce tada spašeni suditi demonima i ljudima, zar nije nasa misija ljudima propovijedati Krista, milost i spasenje i sud koji dolazi a ne kao da je vec dosao, i Duh sveti je usmrtio ono dvoje u dijelima apostolskim jer su htjeli za sebe zadrzat novac dakle Duh sveti a ne apostoli..?

Govorio sam o tome vise puta, ali ti nisi citao prethodne postove. Ovakva pitanja postavljaju ljudi koji citaju samo Novi zavet, a Stari zavet citaju povrsno, i onda ne razumeju ni Novi ni Stari zavet, nego prihvataju ono sto im se u tom trenutku svidja.

Rad apostola je bio u potpuno drugacijem ambijentu nego rad Mojsija, ili Isusa Navina, ili Davida, ili Solomona. David i ostali su imali svoju drzavu ciju su slobodu branili i oruzjem. Nije isto kada covek lezi u tamnici (zatvoru) ili zivi u prirodi slobodan. Covek koji lezi u tamnici mora striktno da se pridrzava zakona u zatvoru i da se moli Bogu da On stvori okolnosti da coveku omoguci izlazak na slobodu. On ne moze u zatvoru da primenjuje pobunu ili ustanak, odnosno silu, da bi dostigao slobodu.

Covek koji zivi u prirodi slobodan, bice napadan od strane Sotone koji ce pokusati da mu oduzme slobodu. Covek koji ima odredjeni stepen slobode treba da se trudi na sve nacine da brani svoju slobodu. Postoje situacije kada covek treba da brani i svoj zivot, jer desava se da nekada Sotona posalje svoje jurisnike da pobije jedan broj ljudi, da bi ostale prisilio na ropstvo (posto neka ljudska populacije ne zeli ropstvo).

Klasican primer su brojni narodi u Evropi kojima je papstvo zelelo da nametne svoj sistem vrednosti ili ropstvo. Ukoliko bi se neki narod suprostavio prihvatanju papskog satanizma, usledili bi vojni pohodi protiv tog naroda gde bi se pobio jedan broj ljudi, a drugi prisilio na pokatolicavanje. U slucaju da neki narod pruza zestok otpor i postane nemoguce da se ubije jedan deo tog naroda, a ostali da se pokatolice, onda se primenjuje Amanov scenario (vidi Knjigu o Jestiri) gde se ide na istrebljenje celog naroda.

Postavlja se pitanje: Ako neka drzava ima odredjeni stepen slobode, u ovom slucaju slobodu od Rimske crkve, da ne dopusta da joj ona diktira kako ce da zivi, i ako Rimska crkva pokusa da izvrsi agresiju protiv te drzave i naroda, da li napadnuti narod, pred Bogom, ima pravo da koristi vatreno oruzje u svojoj odbrani?

Dakle, jedno je teolosko hriscansko blebetanje, a drugo je realan zivot. Dolaze inkvizitori u selo "jeretika" da ih pobije. Sta treba napadnuti da urade? Da li da puste da ih inkvizitori pokolju, ili da pokusaju da pruze otpor?

Problem koji imaju liberalni vernici je taj sto ne razumeju razliku izmedju "ubiti" i "pociniti zlocin ubistva".

Apostoli u Rimskom carstvu su bili u odredjenoj vrsti tamnice u kojoj su za svoje propovedanje mogli da budu ubijeni. Oni nisu mogli da primenjuju silu u svom radu. Car David je imao slobodnu drzavu u kojoj je mogao da prica o Bogu i koju je mogao da brani i silom (sila nije dovoljna, potrebna je povezanost sa Bogom).

Takodje, ovde se cesto otvara pitanje prethodnog rata u Bivsoj Jugoslaviji kroz prizmu Biblije. Jedna strana kaze da je vodjen domovinski rat, u kojem su se Hrvati branili od srpske agresije. Druga strana kaze da je papstvo, tokom nekoliko vekova, uspelo da jedan broj pravoslavnih Srba pridobije za katolicizam (novcem i privilegijama), da bi pocetkom 20. veka to isto papstvo te Srbe katolike proglasilo Hrvatima, koji su vecinski to prihvatili da bi sacuvali privilegije (na slican nacin je Rimska crkva formirala crnogorsku i makedonsku naciju). Rimska crkva je pokusala u tri navrata u 20. veku da od tih pokatolicenih Srba stvori drzavu Hrvatsku koja ce biti pod kontrolom Vatikana. U sva tri navrata vodjena je velika agresija protiv Srba. To kaze ova druga strana.

Mi ovde iznosimo cinjenice za jednu i drugu opciju. Ljudi ne moraju da se sloze sa mnom, ali ja tvrdim da je Vatikan formirao modernu hrvatsku naciju od pokatolicenih Srba. I tu nema nikakvih problema. Ako neko zeli da prihvati drugu religiju i pripadnost nekom novom narodu, to je njegovo pravo koje mu Bog ocigledno dopusta. Problem nastaje kada takvi ljudi zele da formiraju drzavu pod kontrolom Rimske crkve na teritoriji naroda od kojeg su se odvojili ili odrodili. Maticni narod ce naravno tome da se suprotstavi. I ako Rimska crkva organizuje agresiju protiv maticnog naroda, sta treba ovi da rade? Da li je greh pucati u agresora koji ide da ti pobije porodicu u ime "nepogresivog pape"?

Ovde je jedan polupani "hriscanin" ismejavao jednog srpskog decaka iz Bosne koji je sa 14 godina ratovao protiv papske agresije u prethodnom ratu. Decak se borio i pucao na agresora. Sta je tu problem? Jel trebao da se "moli Bogu" i da dopusti da agresor pobije njegove bliznje, kao sto je to bio slucaj u Drugom svetskom ratu za vreme NDH?

Ko hoce da se moli Bogu i da dopusta da ga papski koljac ubija, a ima mogucnost da se brani, i odbrani, neka dopusta da ga ovaj kolje, ali ne moze na ovom forumu da promovise tu degenerisanu satansku teologiju.

Rat se vodi na duhovnom planu, na polju ljudskih umova, tako kaze Biblija. Zato je agresoru vazno da se ljudima ponudi lazna biblijska informacija, u ovom slucaju papska lazna teologija, i da se u skladu sa tim ljudima ponudi lazna istorija.

Koristim priliku, u tom smeru, da najavim izlazak nove knjige istoricara Dr Stevana Tomovica, autora knjige "Jevrejsko poreklo Srba". U pitanju je knjiga "Istorija Hrvata - veliki vatikanski falsifikat". Knjiga se momentalno lektorise, ali evo radne verzije knjige na donjem linku:

http://cps.org.rs...-radni.pdf

Oni koji su zainteresovani da se bave proucavanjem istorije mogu to da ucine i studiranjem na nasem Fakultetu za nacionalnu istoriju:

http://istorija.h...
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 28.02.2013 11:55

Miroljub Petrovic
Jurisprudent - poruka glasi:

Ево, отворила се интересантна тема. Било би лијепо када би се упутило неколико парламентарних одговора, без ичијег омаловажавања. На примјер, ја сам одрастао у Босни, док су преко нашег насеља 3-4 године прелијетале гранате, сваки мјесец по једна граната је ударила у наше насеље усмртивши или тешко ранивши сусједе. Отац ми је био све вријеме на ратној линији, чин поручник, дјед се пријавио у СУП као добровољац, а ја као и свако дијете од 5-10 година шта сам знао шта је то рат!? Дизао сам три прста и мрзио и муслимане и хрвате. Исто тако и на другој и на трећој страни налазили су се нечији очеви и дједови, дјеца су дизала два прста у вис и мрзили нас србе, и преко њих су прелијетале гранате и они су гинули као и ми. Међутим, отац ми је у неколико наврата, са великим устезањем од присјећања, причао о ратним дешавањима... нпр., једном су им муслимани дојавили да ће им доставити оружје да пуцају преко њих, како их надлежни не би пребацили на ратне линије веће опасности; било је ситуација, и то је све забиљежено, да су на сред ратне линије муслимани и срби играли фудбалске утакмице у пар наврата. А све су то били познаници које је политика подијелила на двије стране и који су ратовали за њихове интересе, то су били људи којима је мржња наметнута. Ево, после 17 година код нас у Босни и даље покушавају да нас хушкају, али је народ уморан, па неће да се коље, барем не још. Песимистично мислим да хоће, само да се одмори једна и да дође нова, свјежа, генерација, као што то код нас бива да "сваких педесет љета избије рат". Видимо да долази генерација "Косово за патике". А са истим тим муслиманима и хрватима са којима се ратовало, прије рата свакодневно се дружило, а и после рата успоставили су се ти односи (додуше, са много резерве). И ко је сада ту паметан да каже ко се борио за "праву ствар", када су све три стране обмањиване од стране политичара и пропаганде, за корист појединаца. Каква је то правда и част проистакла из борбе када су корист стекли само ратни профитери, а када су првоборци осуђени да преживљавају на минималцу, да се ратни и војни инвалиди налазе одбачени од друштва, да се истима укидају пензије, здравствено осигурање, и у недоглед лоших примјера!? Ми правници када тражимо кривца имамо максиму "коме корист" како би пронашли главног узрочника злочина. Ево ја живим овдје у Босни и даље и од муке не могу више ни да се смијем какве се спрдње раде са онима који су ратовали и гинули за добробит појединаца. И како онда да човјеку не буде мука од саме помисли на рат? Како човјек да има мисао да се бори за "праву ствар", за "правду", за домовину, како, како када се све те вриједности мјере само у корист појединаца, ратних профитера и бескрупулозних политичара који не презају ни он чега за остваривање личне користи?
Дакле, не пишем о борби против империјализма, против неморала, против антихриста... пишем о грађанском рату, за којег кажу да је најгори од свих облика ратовања.
А можда је рат који смо моја породица и ја, хвала Богу, преживјели, био само један посебан сегмент те цијеле борбе добра и зла, тај блажи и наиван сегмент, можда нисмо увидјели шта је у ствари тај грађански рат у Босни представљао!?

Iz teksta se vidi da si pravnik ili student prava. Ja cesto kazem "student prava - dupe glava", jer je pravni fakultet, kao i drugi ateisticki fakulteti, sprdnja od nauke. Zato ne treba da cudi sto postavljas glupa pitanja i zapazanja. To sto su neki ratni neprijatelji igrali fudbal za vreme ratnih sukoba, ili sto su u rat isli "jer su svi isli", nije razlog za tvrdnju da je rat bio besmislen, da uopste nije vazno na cijoj strani je neko bio, itd. Da su svi Srbi bili kao Boris Tadic, do rata nikada ne bi ni doslo. Srbija bi, kao i druge "pravoslavne" drzave (Rumunija i Bugarska) usla u EU, bila bi pod kontrolom pape i bio bi "mir". To se zove "govedja filozofija". Stara izreka kaze: "Bolje da te Turci muce, nego da te papisti uce." Jer, bolje je da te neko fizicki muci i ubije, pa da sacuvas dostojanstvo i da te Bog jednog dana vaskrsne na vecni zivot, nego da te satanisti uce pa da se mucis u ovom zivotu (kao narodi u EU) i da posle izadjes na Bozji sud da pogines najstrasnijom smrcu.

Kazes kako bivsi borci zive bedno i mnogi ih ismejavaju. Pa sta je tu problem? Svako ko radi ispravno bice ismejavan u ovom svetu. Bivsi borci mozda nemaju penzije, oko, ruku, nogu, ali imaju cistu savest i dostojanstvo. Oni zive bolje nego kukavice i lopovi, koji privremeno "uzivaju" u materijalnim bogatstvima, a nemaju dostojanstvo, i imaju necistu savest.

Pa ko bolje zivi - Ratko Mladic u zatvoru, ili Boris Tadic na "slobodi"? Zamisli da si Boris Tadic, najveci izdajnik svoga naroda, koji je predao haskim dzelatima najbolje srpske sinove. Pa ako bi imao trunke morala i dostojanstva bilo bi te sramota da izadjes na ulicu. Ja kazem da je bolje biti u zatvoru sa dostojanstvom, nego na slobodi bez dostojanstva. Ja tvrdim da Seselj i Mladic bolje zive u Hagu, nego Tadic na slobodi. Tako i bivsi borci bolje zive, i pored svih ismejavanja, nego poltroni i ulizice koji nemaju savest i kojima se sprema crna pogibija.

Dakle, pusti te komunisticke price o bratstvu i jedinstvu. To je podvala da bi se zdravo tkivo naroda unistilo i prepustilo u kandze neprijatelja. Sa ekumenistima i evropljanima nema bratstva i jedinstva.

matko22
Ovde je jedan polupani "hriscanin" ismejavao jednog srpskog decaka iz Bosne koji je sa 14 godina ratovao protiv papske agresije u prethodnom ratu!

Slažem se s tobom ja sam polupan,razbijen,udaren ...ali i dalje ustajem i ne bojim se! Miroljube koga sam ja ismejavao ?ajde nađi mi taj tekst di sam ja ono djete ismijavao!Kunem se svojim životom da ako sam ja nekoga ismijavo neka me snađe kazna Božja!

U Bibliji piše proklet bio tko se uzda u čovjeka!To ti se odnosi i ako se uzdaš sam u sebe (znaš ti to ali da te posjetim ).Dakle ; ne shvacas da postoje savijesti koje nisu kao tvoja (koje nisu baždarene na nivou na kojem je tvoja baždarena)

Dakle da se prisjetimo što su činili Šandrak,Mešak i Abed Nega !
Oni se nisu htjeli pokloniti zlatnom kipu ista situacija je sada sa papstvom i vatikanom i ista situacija je bila i u ratu pre 20 godina !
Oni su mogli pružiti otpor ili pobjeći nekamo kada su saznali da ce biti vrlo vjerojatno ubijeni zato što se nisu poklonili zlatnom kipu!Ali nisu; nego su se uzdali u Boga i rekli su
DANILO 3:16,17,18
Šandrak,Mešak i Abed Nego odgovoriše kralju Nabukodonozoru:Ne treba da ti odgovorimo na to.Bog naš kome služimo može nas izbaviti iz užarene peći i od tvoje ruke ,kralju:on će nas i izbaviti .No ako toga i ne ućini ,znaj,o kralju :mi nećemo služiti tvojem Bogu niti ćemo se pokloniti kipu što si ga podigao

Dakle postoje dvije opcije što se mene tiče prva opcija ; da se čovjek maksimalno uzda u Boga ...druga opcija je da se uzda u Boga i svoje sposobnosti !Ti zagovaraš tu drugu opciju ...

Pa Miroljube zamisli da su se svi srbi uzdali u tu prvu opciju.., lako bi se Bog obračuno sa njihovim neprijateljima....Nigdje ih nebi bilo ...ali čovjek voli da uzme pušku pa da se uzda u sebe i svoje mogućnosti i onda Bog kroz pušku i njega djeluje ....Da su ljudi 100% privrženi Bogu i da se 100% u njega uzdaju pa nebi nikakva sila na ovom svijetu mogla nauditi takvim ljudima!
To ti je filozofija koja je malo drugačija od tvoje !I zašto reći da nevalja!
Ako sam i pogriješio u očima tvojim,i u očima Božjim napšući ovo: ne zaboravi nikada 70x7=490 dnevno!
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 28.02.2013 14:04

Miroljub Petrovic
matko22 - poruka glasi:

Ovde je jedan polupani "hriscanin" ismejavao jednog srpskog decaka iz Bosne koji je sa 14 godina ratovao protiv papske agresije u prethodnom ratu!

Slažem se s tobom ja sam polupan,razbijen,udaren ...ali i dalje ustajem i ne bojim se! Miroljube koga sam ja ismejavao ?ajde nađi mi taj tekst di sam ja ono djete ismijavao!Kunem se svojim životom da ako sam ja nekoga ismijavo neka me snađe kazna Božja!

Mozes da se kunes koliko hoces. Tvoja zakletva ne vredi mnogo kada pricas gluposti, umesto da prestanes da lupetas i da se pokajes. Da te podsetim, u svom ultra glupom komentaru si napisao:

"Stvarno ne razumjem!!!Zaista bih da mi netko objasni !
On je heroj .??!?!?Neka mu je vječna slava ...Šta ?zašto?Što je išao da ubija !za koga za koji cilj?Šta je vama ljudi !On je jedno obično jadno djete koje je poginulo zbog ljudi koji su se usudili regrutovati ga u prvu liniju fronta...da ih povremeno zabavlja!"

Dakle, momka od 14 godina, koji je po Bibliji "sin zakona" (hebrejski "bar micva") i koji je u stanju da odlucuje o svojim postupcima, i koji je kao dobrovoljac otisao da brani svoj narod i otadzbinu od papskih koljaca, ti osporavas zvanje heroja, i jos se iscudjavas? I blejis kako su ga "regrutovali", a momak je kao dobrovoljac otisao da brani svoj narod, i jos kazes da su ga regrutovali (kao klovna) da ih zabavlja. Pa treba neko da uzme motku pa da te dobro isprebija. I jos se usudjujes da nastavis da blejis, da se iscudjavas... Da nemas to malo kredita, odavno bi bio banovan. Ali, jos jednom zasmrdi na ovom forumu sa slicnim budalastinama, preselices se kod ostalih budala koji su bili banovani.

Ostalo sto si pisao je toliko glupo da ne mogu da komentarisem. Nemoj naredna tri meseca da se javljas na forum, da se odmorimo od tvog smrada. Poslusaj prijateljski savet.

Miroljub Petrovic
Najugledniji Jevrejin s kraja 20. veka o desavanjima na Balkanu:

https://vimeo.com...

nelinjo
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

koliko sam ovo trazio po youtube-u a nisam nasao.ima li gdje komplet snimak.
I jos jednom zahvalnost za ovo

skim
nelinjo - poruka glasi:

koliko sam ovo trazio po youtube-u a nisam nasao.ima li gdje komplet snimak.
I jos jednom zahvalnost za ovo

Imaš ovde kompletan intervju sa dobrim nivoom zvuka
http://www.youtub...Z8I5psyhoU

Bosko Mastilovic
Nedavno sam razgovarao sa jednim prijateljem koji se bavi svercovanjem robe iz Madjarske. Posto se covek krece u tim krugovima ljudi, kaze da Srbi iz Vojvodine mahom dobijaju drzavljanstva Madjarske.
Srbi to zele jer imaju odredjene privilegije zbog toga: Mogu da putuju, zaposljavaju se u EU... Medjutim kriterijumi po kojima se dobija Drzavljanstvo su krajnje minimalni:
1. Drzavljanstva se dele ne samo po gradovima nego i po nekim selima pred jednoclanom komisijom.
2. Uslov nije cak ni poznavanje madjarskog jezika.
3. Drzavljanstvo ne da dobijaju Madjari i ljudi iz mesovitih brakova, nego i Srbi koji vode poreklo sa teritorija bivse Austro-Ugarske, sto znaci da dolaze u obzir svi Srbi koji imaju poreklo sa teritorija: Vojvodine i teritorija danasnje Hrvatske.
Takodje mi je rekao da po nekoj njegovoj proceni vec veliki broj ljudi u Vojvodini ima madjarsko drzavljanstvo.
Nista od ovoga nije medijski propraceno, koliko sam ja upucen, a cak mislim i da se cela prica zataskava.
E sada, hteo sam da te pitam Miroljube sta mislis o ovome, jer mi je ovo veoma sumnjivo.
Veliki pozdrav iz Sombora.
Izmenio/la Bosko Mastilovic na 28.02.2013 21:42

Gedeon
900 godina Nemanjića: Srbi ili Evropa

http://www.youtub...8XnHXW2R58

piter
Okrugli sto o satanskoj religiji tito-komunizma i njenim destruktivnim posledicama na srpski narod http://www.dveris...&page=

Miroljub Petrovic
Bosko Mastilovic - poruka glasi:

Nedavno sam razgovarao sa jednim prijateljem koji se bavi svercovanjem robe iz Madjarske. Posto se covek krece u tim krugovima ljudi, kaze da Srbi iz Vojvodine mahom dobijaju drzavljanstva Madjarske.
Srbi to zele jer imaju odredjene privilegije zbog toga: Mogu da putuju, zaposljavaju se u EU... Medjutim kriterijumi po kojima se dobija Drzavljanstvo su krajnje minimalni:
1. Drzavljanstva se dele ne samo po gradovima nego i po nekim selima pred jednoclanom komisijom.
2. Uslov nije cak ni poznavanje madjarskog jezika.
3. Drzavljanstvo ne da dobijaju Madjari i ljudi iz mesovitih brakova, nego i Srbi koji vode poreklo sa teritorija bivse Austro-Ugarske, sto znaci da dolaze u obzir svi Srbi koji imaju poreklo sa teritorija: Vojvodine i teritorija danasnje Hrvatske.
Takodje mi je rekao da po nekoj njegovoj proceni vec veliki broj ljudi u Vojvodini ima madjarsko drzavljanstvo.
Nista od ovoga nije medijski propraceno, koliko sam ja upucen, a cak mislim i da se cela prica zataskava.
E sada, hteo sam da te pitam Miroljube sta mislis o ovome, jer mi je ovo veoma sumnjivo.
Veliki pozdrav iz Sombora.

Sigurno da na taj nacin pokusavaju da pridobiju ljude za neki buduci politicki projekat. Ali, to nije mnogo bitno. Ljudi koriste sve nacine da prezive. Uzimanje madjarskih papira nece mnogo uticati na njihovu moralnu dekadenciju, jer je dekadencija svuda.

Crispy

po čemu je on "najugledniji"?
Dolazi čas i več je tu!

Jurisprudent
Мирољубе, захваљујем Вам се на одговору. Да, истина, дипломирани сам правник. Због тога ми је и драго и криво. Драго из разлога што сам тек након дипломирања успио да схватим како (не)функционише државни апарат. А криво ми је једино времена које сам могао утрошити у неко корисније образовање.

Даље, чињеница је да је историја учитељица живота, која нам, конкретно, казује да са арнаутима и турцима нема љубави. Међутим, трудим се да будем оптимиста по том питању, да ће добро у људима побиједити. У сваком случају, неоспорно је да постоје изузеци и код једних и код других, са којима је могућ, не само добросусједски однос, већ и саживот. Када ће и да ли ће до тога икада доћи остаје да се види. Историја говори да неће, али ја се надам да хоће. Можда је наивно, али, шта смо ако Љубави немамо...!? Вјерујем да ће тај идеал и братство између добрих људи наступити, у крајњу руку, по другом Христовом доласку. До тада, потребно је да се окренемо својој савјести, да се молимо Богу, да проучавамо његове законе и да живимо по њима како бисмо били Богу мили.

Jurisprudent
Хтио бих још нешто да Вас питам. Да ли знате да ли је неко некада направио пројекат, односно, постоји ли књига или кодификација свих Божијих наредби из Светога писма у контексту прављења једног позитивног закона, као што их имамо и данас!? Свакако, у Светом писму постоји велики број заповјести, наредби, упутстава, забрана, прописаних казни и сл. Те ме интересује да ли знате да ли је неко некада покушао да исте обједини у контексту, да кажемо, "Божијег позитивног закона"? Ако није, да ли мислите да би било сувишно урадити тако нешто, или би то било на корист како би се представио један правни систем, рецимо, идеалистичке теократске државе која је уређена управо по том "Божијем позитивном закону"?

Miroljub Petrovic
Crispy - poruka glasi:

po čemu je on "najugledniji"?

Bio je ubedljivo najpostovaniji covek u okviru svoje jevrejske zajednice, iako su svi znali da priznaje Isusa za Mesiju. U isto vreme, iako je ziveo u vreme najzesceg komunizma u Jugoslaviji, nije bio clan komunisticke partije, vec se otvoreno izjasnjavao kao religiozan covek, i pored svega toga dobio je od strane komunisticke drzave najvisa odlikovanja za svoj naucni rad. Dakle, u vreme najzesceg komunizma on se izjasnjavao kao religiozan, a komunisti su mu skidali kapu za njegovo znanje i bio je izabran za profesora kompozicije na beogradskom univerzitetu i za clana akademije nauka i umetnosti.

Mogao bih jos mnogo da nabrajam o njemu. Dakle, ono sto je prorok Danilo bio u vavilonskom kazamatu, to je Enriko Josif bio u jugoslovenskom komunistickom kazamatu - uvazen i postovan od drzavnih struktura koje su prihvatale potpuno drugaciji sistem vrednosti. U isto vreme uvazavan od svoje jevrejske zajednice za najvecu intelektualnu i duhovnu velicinu.

Iz primera Enrika Josifa mozemo da izvucemo najmanje dve pouke. Prvo, nije problem da se prihvata drugaciji sistem vrednosti, i u neprijateljskom okruzenju, ako se covek ponasa mudro i ako svojim vrlinama pleni ljude oko sebe. I drugo, Enriko Josif je jedan od brojnih primera Jevreja iz istorije koji su bili veoma cenjeni u ne-jevrejskim drzavama u kojima su ziveli, pa cak bili i savetnici i desna ruka vladarima mnogih drzava upravo zbog svoje mudrosti i znanja. Naravno da ta mudrost i znanje proistice iz Tore (Mojsijevog petoknjizja), odnosno Tanaha (Starog zaveta) koji je oduvek bio obavezan predmet u svim sistemima jevrejskog obrazovanja, pa cak i danas u sekularnoj drzavi Izrael.

Miroljub Petrovic

Мирољубе, захваљујем Вам се на одговору. Да, истина, дипломирани сам правник. Због тога ми је и драго и криво. Драго из разлога што сам тек након дипломирања успио да схватим како (не)функционише државни апарат. А криво ми је једино времена које сам могао утрошити у неко корисније образовање.

Даље, чињеница је да је историја учитељица живота, која нам, конкретно, казује да са арнаутима и турцима нема љубави. Међутим, трудим се да будем оптимиста по том питању, да ће добро у људима побиједити. У сваком случају, неоспорно је да постоје изузеци и код једних и код других, са којима је могућ, не само добросусједски однос, већ и саживот. Када ће и да ли ће до тога икада доћи остаје да се види. Историја говори да неће, али ја се надам да хоће. Можда је наивно, али, шта смо ако Љубави немамо...!? Вјерујем да ће тај идеал и братство између добрих људи наступити, у крајњу руку, по другом Христовом доласку. До тада, потребно је да се окренемо својој савјести, да се молимо Богу, да проучавамо његове законе и да живимо по њима како бисмо били Богу мили.

Istorija ti sve lepo kaze, a i Biblija ti to isto kaze, a ti "verujes" da ce biti drugacije. Drugim recima, ti si samoubica. Istorija nam pokazuje zasto je potrebno da postoji teokratska drzava Izrael, ustanovljena prema zakonima datim preko Mojsija (ili neka druga drzava ustanovljena prema istim zakonima), upravo da bi se sprecila pogibija dobrih ljudi u laznom konceptu satanskog "bratstva i jedinstva". Bratstvo i jedinstvo moze da postoji samo u teokratskoj drzavi gde svaki onaj, koji zeli da bude brat sa ljudima koji zive po Bozjim zakonima, moze da dodje i da svojim zivotom po tim zakonima dokaze da je zaista brat. U suprotnom, preti mu progon ili likvidacija, pa da vidimo ko ce da se igra sa ljudskim zivotima. Satansko bratstvo i jedinstvo je kad napravih drzavu u kojoj i koljaci i ubice i silovatelji se predstavljaju kao braca i "obecavaju" da ce biti braca. I onda kada dodje pogodan momenat, oni ti zabiju noz u ledja. Tako je Sotona radio bezbroj puta.

Iz tog razloga su Jevreji uvek pravili svoja geta u drugim drzavama, tako danas rade i Amisi, a tako su radili i nasi preci za vreme turske okupacije kada su po brdima i planinama ziveli odvojeno od Turaka da ne bi bili kontaminirani njihovim sistemom vrednosti i da bi fizicki bili zasticeni. Odmah da dodam da su nekadasnji Turci imali brojne vrline, ali i mnoge nedostatke, jer su zarad materijalnih i telesnih uzitaka bili spremni na svaki oblik nemorala. Slicno je i sa sadasnjim ljudima koji ne zive po Bozjim zakonima datim preko Mojsija.

el azar
Да ли је масовни помор једини начин за коначно заустављање ГМО?

http://ekopatriot...janje-gmo/

Miroljub Petrovic

Хтио бих још нешто да Вас питам. Да ли знате да ли је неко некада направио пројекат, односно, постоји ли књига или кодификација свих Божијих наредби из Светога писма у контексту прављења једног позитивног закона, као што их имамо и данас!? Свакако, у Светом писму постоји велики број заповјести, наредби, упутстава, забрана, прописаних казни и сл. Те ме интересује да ли знате да ли је неко некада покушао да исте обједини у контексту, да кажемо, "Божијег позитивног закона"? Ако није, да ли мислите да би било сувишно урадити тако нешто, или би то било на корист како би се представио један правни систем, рецимо, идеалистичке теократске државе која је уређена управо по том "Божијем позитивном закону"?

Nije mi poznato da je neko to radio striktno biblijski. Ja sam napisao knjigu na tu temu "Osnovi teokratje", a uskoro cu da obradim i objasnim sve zakone iz Tore (osim zrtvenih), pa cu da okacim na internet.

Miroljub Petrovic
el azar - poruka glasi:

Да ли је масовни помор једини начин за коначно заустављање ГМО?

http://ekopatriot...janje-gmo/

Jedini nacin za zaustavljanje GMO je zivot po Bozjim zakonima, a to znaci zivot u prirodi i proizvodnja sopstvenog semena, kao i povezivanje sa ljudima koji slicno zive. Posto ljudi to nece, onda je masovni pomor jedini nacin da se zaustavi distribucija GMO. Kad svi koji nece da zive po Bozjem zakonu pomru, onda ce propasti GMO, jer nece imati kome da se prodaje.

Sada oni koji nece da zive po Bozjim zakonima mogu da kukaju i da "ostvaruju svoje demokratsko pravo" na mitinge, proteste i dr, a satanisti ih gledaju iz svojih toplih kancelarija i smeju im se kako su glupi, jer sa mitinzima nece nista postici, a ovi ce da nastave da rade sta hoce i da ih truju.

marinkons25
Мирољубе видим да често помињеш Мојсија, стари завет и Тору, чиними се много више од Јеванђеља из новог завета.
Зар није нови завет довољан да се по њему живи кад се узме у обзир да су то речи самог Исуса Христа?
Није ли Исус важнији од Мојсија?
Питам то зато што мислим да стари завет важи до објаве Јеванђеља и васкрсења Христовог.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.88 sekundi!