Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
crnitrn
Део сајта двери хакован
http://www.dveris...

http://www.facebook.com/pages/Srpsko-Izraelsko-Pri
Miroljub Petrovic
vozac - poruka glasi:

Miroljube u zadnjem predavanju navodite primjere teokratije koje su postojale kod nas tokom istorije. Svi oni koji su pokusali da urede drzavu na taj nacin, cini mi se da su lose prosli. Scepan Mali je ubijen, Njegos je umro mlad, Car Dusan umire iznenada. Zasto je Bog dozvolio da oni koji pokusavaju da urede drzavu na nacin koji je njemu drag tako brzo zavrse sa ovozemaljskim zivotom?

Sve teokratije su propadale jer su vladari tokom vremena skretali sa Božjeg puta i ostavljali za sobom državu slabiju nego što je ona to bila na vrhuncu svoje moći, umesto da bude sve jača i jača. Šćepan Mali je bio sjajan teolog, poznavao je sedam jezika, čitao je Bibliju na originalu (hebrejskom), a Novi zavet je čitao na grčkom (nije imao hebrejski). Međutim, nije se ženio, krio je stalno svoj identitet, na kraju je dopustio da ga ubije na prevaru jedan lupež. Da je bio ozbiljniji ostavio bi za sobom jaku hijerarhiju koja bi nastavila da vodi državu ka sve većem jačanju.

Pogledaj kako je Mojsije za sobom ostavio Isusa Navina za vreme čije vladavine je Izrael bio najjači, još jači nego u vreme Mojsija.

Njegoš je takođe bio veoma teološki jak, i zaista je Bog oreko njega puno uradio, ali je prihvatio paganski koncept celibata, a za svog naslednika je izabrao čoveka kojeg religija nije mnogo interesovala (Danila) i koji je sanjao da bude svetovni vladar.

Znamo kako se car Dušan loše oženio (kao i Solomon) i umesto da ostavi za sobom jaku državu, ostavio je za sobom nejakog Uroša i državu kojoj je nedostajala čvrsta ruka.

Pogledaj u Bibliji kada je država bila jaka - onda kada su vladari bili odlučni da primenjuju Božji zakon iz generacije u generaciju. "I napominji sinovima svojim sve reči ovoga zakona..." Dok se to trubilo svakoga dana i primenjivalo u praksi, nije bilo nikakvih problema.

Miroljub Petrovic
Crispy - poruka glasi:

Znaci vama se podrazumijeva da znak da sam ja progledo ce biti kada shvatim da ratko mladic nije zlocinac nego stovise apostol

To ce biti jedan od znakova, što će značiti da poznaješ istoriju. Izreka kaže: "Onaj ko kontroliše prošlost, kontroliše i budućnost." (Orvel, 1984)

iskreno briga me za ratka mladica s njim nemam nista isto ko i vi,

To je tvoj veliki problem, što nemaš ništa sa onima koji se otvoreno suprotstavljaju širenju satanizma u svetu. Za tebe je teologija samo blebetanje, a ne i akcija. Akcija je kad uzmeš pušku i braniš porodicu od EU satanista kao što je radio Mladić. Ja itekako imam mnogo toga zajedničkog sa Mladićem, učestvovao sam kao dobrovoljac u odbrani naroda od EU agresije, i danas branim koliko mogu.

EU ne pdrzavam

Ne podržavaš je deklarativno, ali braniš sve tekovine EU na ovim prostorima, počev od najveće obmane koja se zove "domovinski rat", pa do osporavanja, ismejavanja i osuđivanja najvećih boraca protiv savremenog satanizma. Dakle, po svojim delima si klasičan evropejac.

i ako ikad srbija postane teokratska drzava odma dolazim,

Ha, ha, kakva izjava. U teokratkoj Srbiji bi Ratko Mladić bio glavna ličnost u udžbenicima iz istorije, pa bi ti sigurno rekao da je Bog u zabludi, i da to u Srbiji nije teokratija nego neka satanokratija, pošto bi ceo svet bio protiv te države.

ali prije ce Isus doc neg se to desi

Vidi se da "dobro poznaješ" proročanstva, prava liberalno-protestanska škola.

sto znaci da bi vam mozda bolje bilo da smanjite te strasti sa srbijom i pocnete vise propovikedat ono bitno a to je tro-anđeoska vijest iz otkrivenja

Srbija je nešto realno, nekakva sila koja se suprostvalja satanizmu, a trostruka anđeoska vest je protestanska fikcija. Kada bi razumeo teologiju znao bi šta znače reči iz 14. poglavlja Otkrivenja. Ovako, ostaje ti da živiš kao evropljanin, a da se gađaš stihovima iz Biblije koje ne razumeš.

Nemora bit da je bilo genocida u srebrenici ali i moze Bog koji je sve-prisutan zna sve braniti ratka mladica,

Progon onih koji se bore protiv satanizma je uvek bio najveći autogol za satanistički koncept. Tako su proganjali i proroke. Zašto ne proganjaju ideologe "domovinskog rata"? Pa zato što su oni deo svetskog satanističkog pokreta. Eto vam zato "zdravstveni odgoj" koji je tekovina domovinskog rata.

karadzica je riskantno isto koliko i npr tomsona ili nekog slicnog

Znači Karadžić i Tomson su ista kategorija? Pa što onda ne hapse i Tomsona, nego mu papa organizuje prijem? Toliko si zatrovan da ne vidiš koliko su 2+2.

jedino za kog jos ima nade je seselj protiv kojeg i nema previse dokaza i on binse mogo izvuc

Vidi se da si pravi stručnjak za političke analize.

ali on ima neke izjave kakve bi samo krvoloci mogu izreci kao sto su klacemo hrvate itd i to jos onal kroz salu

Pa jel zaklao nekog? Da je mislio ozbiljno onda bi i uradio, pogotovo kada su njegovi dobrovoljci bili na frontu. On je jasno rekao, ono što i ja ponavljam, da pokatoličeni i islamizirani Srbi treba da se osveste, da se prosvete, a ne da se ubijaju. To je model koji je postojao tokom istorije kod Srba. Pogledaj Vasojevicki zakon koji je zapisao pop Mojsije Zečević, prvak čuvenog vasojevićkog plemena. On u zakonu jasno kaže da poturice ne treba da se ubijaju, nego da se edukuju, da bi se vratile na pravi put. Koncept Velike Srbije je misionski koncept Balkanskog Izraela koji ti ne razumeš.

Ugl sve to nema smisla baviti se politikom jer vlast svake drzave pa i vase je okrenuta protiv Bozjeg zakona

Tako je, neka se mafijaši bave politikom i uspostavljanjem zakona, a mi ćemo da "propovedamo jevanđelje", dok oni zakonima obavezuju na vakcinaciju, kurvarstvo, narkomaniju i dr. Pravi si evropljanin.

a vi kad kazete da svjet mrzi one koji su na Bozjoj strani toe istina ali puno iznimaka i zato treba prepoznat "ko i kada" i hitlera je svijet osudio da nije i on apostol?

Ko je osudio Hitlera? Pa svet samo deklarativno osuđuje Hitlera, a njegove knjige se prodaju u svakoj knjižari i najprodavanije su, dok njegovi sledbenici danas vladaju svetom, organizuju "domovinske ratove" i terorišu ceo svet. Hitlerovi sledbenici, kao Stepinac, se proglašavaju svecima, itd, itd.

To što pričaš je ista ona priča koju su pričali hrišćani u 2. veku kada su počeli da se odvajaju od Jevreja. Oni su "propovedali jevanđelje", ali u isto vreme "nisu bili Jevreji". Tako i ti, "propovedaš jevanđelje", a na svaki mogući način želiš da se distanciraš od onih koji su na terenu propovedali jevanđelje edukujući i braneći narod od krvoločnih vukova.

dingor
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

To je tvoj veliki problem, što nemaš ništa sa onima koji se otvoreno suprotstavljaju širenju satanizma u svetu. Za tebe je teologija samo blebetanje, a ne i akcija. Akcija je kad uzmeš pušku i braniš porodicu od EU satanista kao što je radio Mladić. Ja itekako imam mnogo toga zajedničkog sa Mladićem, učestvovao sam kao dobrovoljac u odbrani naroda od EU agresije, i danas branim koliko mogu.

Pozdrav

Miroljube pa zar nismo bili za vreme komunizma pred rat ( i još uvek smo) pod OKUPACIJOM ?
Pa ako smo bili pod okupacijom, kako to da ste uzimali pušku pa u frušku, kad istovremeno govorite da Isus kaže kako treba okrenuti drugi obraz jer smo pod okupacijom, i da se dovodimo u red po Božijim Zakonima, pa će Bog da se obračuna sa neprijateljima...?
Zar vi takodje ne govorite da se oružje uzima samo ako je na čelu države sam Bog (Teokratska država), dok se u svakom drugom slučaju "okreće drugi obraz" ...

Srbija i njen narod su iz teškog zla (komunizam) uzeli pušku u ruku krenuvši u rat...bez Boga na našoj strani...Zato smo i prošli ovako kako smo prošli , bez većine teritorija, proteranog naroda, i ostalog čuda koje nam se dešavalo...

Dakle, pravi junak nije Mladić, nego onaj koji danas u Srbiji živi u podstanarima sa dvoje-troje dece, a pri tome uspeva da od njih napravi moralne i poštene ljude...

tomislav1991

Meni je drago da se dešavaju dobre stvari svuda, i ja to podržavam, ali problem je što su to akcije pojedinaca i malih grupa. U Hrvatskoj ne postoji nijedna politička grupacija, ili stranka, koja je protiv ulaska u Evropsku Uniju, ili koja je protiv uvođenja satanskih zakona u Hrvatskoj. Nijedna. To je problem, jer ljudi mogu da se okupljaju i da prave proteste, ali to ne vredi mnogo kad ih mediji ignorišu, a kriminalci uvode zakone koje žele i sprovode duhovni genocid.

Pozdrav , evo organizacije u Hrvatskoj koja se bori protiv EU :
http://www.zajedn...
http://www.facebo...JEDNOzaHR/
Blokirani su na svim televizijama i novinama u RH.

biblija22
Данас, 31. 01. 2013. Преминула је моја бака Анђелија Станојевић. Она ме је као малог учила азбуци на један само њој својствен начин: „Аврам Брица Вели Газди Дођи Ђорђе, Ева Жена Згази Иглу, Јој Куку Леле, Љуља Мајка Ненада, Њен Отац Песму Рече, Сестра Томка Ћути, Упита Филип Хоће Цица Чеди Џеп Шити“.
Мојој баки у помен на данашњи дан правим хебрејицу, српско писмо, јер негде тамо осећам да је данас дан за то. ..
Чему би то служило? - питаће се неко. Прва и основна ствар била би да је добар начин да се људи навикну на другачију врсту графије која итекако утиче на одбојност или предрасуде према одређеном језику. Друга ствар, људе би повукло да науче нешто ново о самим словима хебрејског језика. Трећа ствар би била да се људи просто забаве без икакве намере да науче макар једну реч језика. Од данас, поред ћирилице, латинице и арабице, српски језик ће се писати и хебрејицом.

Сва та 30-ословна писма за српски језик имају неку своју ману:
1) латиница има диграфе,
2) ћирилица има латинску јоту, велик сличност између Ћ и Ђ итд и
3) арабица можда нема добар избор графија за поједине гласове као што је то примедба и за претходна два писма.
А א
Б ב
Вו
Гג
Д ד
Ђ די
Е ה
Ж זי
З ז
И י
Ј יי
К ק
Л ל
Љ ח
М מ
Н נ
Њ ן
О ע
Пפ
Р ר
С ס
Т ט
Ћ ת
У ם
Ф ף
Ð¥ ×›
Ц צ
Ч ץ
Џ ך
Ш ש

Laki
Morsi: Holokaust je mit izmisljen od strane SAD (na eng.)

http://www.jpost....?id=301487

Laki
Sirija i Iran prete Izraelu odmazdom zbog vazdusnih napada (na eng.)

http://www.foxnew...airstrike/

Miroljub Petrovic
Milan Blagojevic - poruka glasi:

Dobar dan Miroljube.

Hteo bih vam izlozit misljnje jednog ruskog pisca o uglavnom svim kljucnim religijama sveta. Naime rec je Tolstoju, i sigurno je da i sami znate do kakvih je promena u tom coveku doslo nakon burnog zivota.

Tolstojev pristup Hristovom nauku se i sustinski i vanjstinski razlikuje i suprotstavlja svim religijama sveta, za koje drzi potpuno krivima (u smislu sto nepotpunima sto pravnima ), dok hriscanstvo drzi iskrivljenim naukom Hrista.

Hteo bi vam sada iznet nekoliko njegovih citata, a na kraju cu reci i zasto.

"...tako postoje i dva nacina moralnog upravljaja covekom koji trazi istinu. Jedan nacin se sastoji u tome da se coveku pokazuju predmeti s kojima ce se sresti, i on se ravna prema tim predmetima".
"Prvi(ovaj iznad) nacin moralnog upravljanja jest nacin vanjskih odredbi, pravila... svetkuj subotu, obrezuj se, ne kradi, ne pij alkohol, ne ubij, daj desetinu siromasnima, ne cini preljube itd. - To je propis "vanjskih" religioznih nauka: bramanskog, budistickog, islamskog, zidovskog, crkvenog, sto se pogresno naziva krscanskim".

"Merilo pridrzavanja "vanjskih" religioznih nauka je podudaranje postupaka s propisima tih nauka, i to je podudaranje moguce".
"Merilo pridrzavanja Kristove nauke je spoznaja o stepenu nepodudaranja s idealnim savrsenstvom. (Stepen priblizavanja se ne vidi i vidi se samo udaljavanje od savrsenstva.)".

"Covek koji se pridrzava vanjskog zakona je covek koji stoji u svetlu svetiljke, obesene o stup. On stoji u svetlu te svetiljke, oko njega je svetlo, al' ne moze nikamo dalje. Covek koji ispoveda Kristov nauk nalikuje na coveka koji nosi svetiljku pred sobom..."

Rado bih nastavio citat, al' je i ovako jasno. (Inace ovo je Tolstoj pisao kao kratko razjasnjenje Kreutzerove sonate.)

Ovo sam vam napisao jer vi cesto pisete upravo o toj "vanjstini"( ne bih vas grubo "kritikovao") i za nju vezete Boga.

Ako mozete da mi date svoj odgovor, jer sam ipak mnogo toga upravo u pocetku od vas cuo, iako se sada sve manje slazem s vama, jer mi se cini da je to sve preraslo u neku vrstu iscekivanja pokolja,il' ako nista onda bar kraja, ako je moguce za vaseg zivota.

Pitanje za tebe: Ko je autoritet u domenu teologije - Tolstoj ili Bog? Bog je dao svoje mišljenje i svoje instrukcije u Bibliji, a Tolstoj u svojim knjigama. Bog je lepo rekao da su dve najvažnije stvari - ljubi Boga i ljubi bližnjega, ali je dao i zakone koji predstavljaju manifestaciju te ljubavi - ne kradi, ne čini preljubu, praznuj Šabat...

U svojoj pobuni protiv Boga ljudi prihvataju lažne autoritete i božanstva umesto Živog Boga. Nekome je religijski autoritet Tolstoj, nekome papa, nekome lokalni pop ili vladika... na isti način kao što su ljudima u domenu zdravlja autoriteti lekari, a ne Bog i Njegovi zakoni zdravlja.

Tolstoj je napisao puno pametnih stvari, ali sve to Å¡to je napisao je peta liga u odnosu na Bibliju, pogotovo u domenu teologije i spasenja.

rastkosava
Laki - poruka glasi:

Da se nadovezem ako Miroljub ne zameri.Upravo taj Morsi je dosao silom i krvlju na vlast,dodatno unistio zemlju,a ovu izjavu daje posle posete Nemackoj.
p.s DOk je u Egiptu vandredno stanje koje je on zaveo i pritom ubio stotinak civila, on putuje u posetu Nemackoj.!!!

Miroljub Petrovic
dingor - poruka glasi:

Pozdrav

Miroljube pa zar nismo bili za vreme komunizma pred rat ( i još uvek smo) pod OKUPACIJOM ?
Pa ako smo bili pod okupacijom, kako to da ste uzimali pušku pa u frušku, kad istovremeno govorite da Isus kaže kako treba okrenuti drugi obraz jer smo pod okupacijom, i da se dovodimo u red po Božijim Zakonima, pa će Bog da se obračuna sa neprijateljima...?

Koliko puno gluposti si izrekao u tako malo teksta. Činjenica je da smo za vreme Josipa Broza bili pod teškom okupacijom, ali kada je Broz umro, nastao je vakum u kojem su se desile mnoge pozitivne stvari - narod je počeo da razmišlja o Bogu, da se vraća tradicionalnim vrednostima, crkva u Srbiji je dobila veliki prostor (u drugim SFRJ republikama je rimska crkva sve vreme bila aktivna i niko je nije dirao), ljudi su prepoznali da su Srbi, a ne neki nedefinisani i sterilni Jugosloveni koji se kuvaju u papskom loncu. Nastupio je pokret čupanja iz te komunističke i papske tamnice. Naravno da je Vatikan odmah, nakon Brozove smrti, krenuo kao šakal da se dočepa žrtve i Srbi su pružali otpor i branili tu neku slobodu koja je nastala nakon Brozove smrti. Ta sloboda, kakva god da je bila (nije bila savršena) se branila u prethodnom ratu, dok nije nastupio 5. oktibar 2000. i teška okupacija.

Zar vi takodje ne govorite da se oružje uzima samo ako je na čelu države sam Bog (Teokratska država), dok se u svakom drugom slučaju "okreće drugi obraz" ...

Gde sam to rekao, šta lupetaš? Pa ne može da se dođe do teokratije mitinzima i proglasima. Bog stvara okolnosti da se puškom najuri okupator, i tako se stvarala teokratija oduvek. Nakon Brozove smrti stvoreni su uslovi da se formira slobodna država, i vođen je rat za oslobođenje. Druga je stvar što su srpske vođe bile nedovoljno sposobne da u potpunosti odbrane državu, ali postavljen je jedan jak temelj na kome može da se zida, a junaštvo boraca u prethodnom ratu je veliki podsticaj svim patriotama za dalju borbu, kao i potvrda ko nam je prijatelj, a ko neprijatelj.

Srbija i njen narod su iz teškog zla (komunizam) uzeli pušku u ruku krenuvši u rat...bez Boga na našoj strani...Zato smo i prošli ovako kako smo prošli , bez većine teritorija, proteranog naroda, i ostalog čuda koje nam se dešavalo...

Tako razmišlja svaki materijalista. Vladika Nikolaj lepo kaže da su najvažnija stvar ljudi i njiihovo duhovno stanje (parafraziram njegove reči), a ne teritorije. Kad imaš zdrave ljude onda se teritorije mogu povratiti. Proterivanje Srba iz Krajine i sa Kosova je bio najbolji mogući scenario u tom trenutku, jer je time sprečen novi (treći) genocid nad "šizmaticima" u 20. veku. U isto vreme stigla je nova sveža krv u Srbiju, jer su Krajišnici i Kosovci vredni i moralni ljudi. Iako je i Srbija okupirana, duh naroda nije slomljen što se vidi na svakom koraku.

Papske miki maus države kao Hrvatska i Crna Gora mogu da egzistiraju samo dok postoji fizička zaštita Sotone (NATO pakta) od Srba i dok postoje pozajmice novca bez pokrića od strane jezuitskih banaka. To je bolesno stanje koje će pre ili kasnije da se uruši. Pitanje je samo da li će i Srbija da postane papska kolonija ili će patriotska opcija da nadjača. Ja sam u zadnjem predavanju lepo objasnio da ako budemo imali 2% zdravog tkiva da možemo da primenimo teokratiju, a Bog će zaštititi državu od spoljnog neprijatelja. To je jasan biblijski zaključak. Ne treba nam 50% ljudi na izborima, nego 2% kojeg čine pobožni, odlučni, vredni i hrabri muškarci, pa da vidimo ponavljanje scenarija iz vremena Isusa Navina.

Dakle, pravi junak nije Mladić, nego onaj koji danas u Srbiji živi u podstanarima sa dvoje-troje dece, a pri tome uspeva da od njih napravi moralne i poštene ljude...

Ovo je prava evropejska definicija junaka. Dakle, neko ko nije sposoban da brine o sebi, rađa decu po principu "snaćićemo se" i onda se pati i kuka tražeći pomoć od lopovske države. To je goveđa filozofija. Potrebno je stvoriti ambijent za stvaranje porodice, pa je onda stvarati. Potrebno je stvoriti ambijent za teokratiju, pa će onda Bog lako da je stvori. I za stvaranje porodice i za stvaranje teokratske države potrebni su dobri ljudi. Kada Sotona preko svojih poluga uništi dobre ljude, onda lako može da stvara banana države kao današnju Hrvatsku ili Sloveniju.

Junak je onaj koji je u stanju da brine o sebi, i koji ima jak duh koji ga vodi da pomaže bližnjima i koji ga usmerava da se bori za zdrav državni ambijent, odnosno slobodnu otadžbinu od satanskih misionara (EU, Vatikan) i po cenu gubitka ovozemaljskog života, jer takav čovek zna za Boga i zna da je ovozemaljska smrt početak večnog života. Upravo zahvaljujući neverovatnom junaštvu Ratka Mladića, Miloša Obilića, Nikca od Rovina i mnogih drugih, koji su pružali otpor mnogo jačem okupatoru i pobeđivali, mi, njihovi potomci, imamo duhovnu snagu i energiju da se borimo protiv okupatora jer smo na primerima tih junaka videli velike pobede (fizičke i duhovne) i kompromitaciju satanskog koncepta.

Hrvati, Crnogorci, Makedonci, Bošnjaci i Srbi Evropljani ne mogu to da razumeju jer ih je Rimska crkva odcepila od srpskog korena i stabla, i oni kao grane koje venu leže na papskom smetlištu koje se zove EU. Oni nemaju pretke sa kojima bi se ponosili i čijim bi se moralom, pismenošću i junaštvom nadahnjivali (nudi im se falsifikovana biografija znamenitih Srba). Odavno su odvojeni od Boga i od Biblije, pa im je koncept povezivanja na jevrejski koren i stablo još udaljeniji i neprihvatljiviji nego povezivanje na srpski koren.

Isus lepo kaže šta je najveće junaštvo - "kad neko položi život za prijatelje svoje". Mnogi su polagali svoje živote za vladavinu papstva i satanizma u svojim državama, na žalost.

Miroljub Petrovic
tomislav1991 - poruka glasi:

Meni je drago da se dešavaju dobre stvari svuda, i ja to podržavam, ali problem je što su to akcije pojedinaca i malih grupa. U Hrvatskoj ne postoji nijedna politička grupacija, ili stranka, koja je protiv ulaska u Evropsku Uniju, ili koja je protiv uvođenja satanskih zakona u Hrvatskoj. Nijedna. To je problem, jer ljudi mogu da se okupljaju i da prave proteste, ali to ne vredi mnogo kad ih mediji ignorišu, a kriminalci uvode zakone koje žele i sprovode duhovni genocid.

Pozdrav , evo organizacije u Hrvatskoj koja se bori protiv EU :
http://www.zajedn...
http://www.facebo...JEDNOzaHR/
Blokirani su na svim televizijama i novinama u RH.

Oni se ne bore protiv EU, nego protiv ekonomske politike EU. Pošto očigledno imaju međunarodnu pomoć, verovatno iza njih stoji masonerija. Prava borba protiv EU je borba na duhovnom planu, borba protiv EU zakona i duhovnog uništenja ljudi, jer jedino sa duhovno zdravim ljudima može da se stvara zdrava ekonomija. Pitanje "za ili protiv EU?" je teološko pitanje, jer EU je papska tvorevina, što znači da su dozvoljeni svi oblici nemorala i manipulacije ljudima, samo ako se prihvata autoritet papstva.

Miroljub Petrovic
biblija22 - poruka glasi:

Данас, 31. 01. 2013. Преминула је моја бака Анђелија Станојевић. Она ме је као малог учила азбуци на један само њој својствен начин: „Аврам Брица Вели Газди Дођи Ђорђе, Ева Жена Згази Иглу, Јој Куку Леле, Љуља Мајка Ненада, Њен Отац Песму Рече, Сестра Томка Ћути, Упита Филип Хоће Цица Чеди Џеп Шити“.
Мојој баки у помен на данашњи дан правим хебрејицу, српско писмо, јер негде тамо осећам да је данас дан за то. ..
Чему би то служило? - питаће се неко. Прва и основна ствар била би да је добар начин да се људи навикну на другачију врсту графије која итекако утиче на одбојност или предрасуде према одређеном језику. Друга ствар, људе би повукло да науче нешто ново о самим словима хебрејског језика. Трећа ствар би била да се људи просто забаве без икакве намере да науче макар једну реч језика. Од данас, поред ћирилице, латинице и арабице, српски језик ће се писати и хебрејицом.

Сва та 30-ословна писма за српски језик имају неку своју ману:
1) латиница има диграфе,
2) ћирилица има латинску јоту, велик сличност између Ћ и Ђ итд и
3) арабица можда нема добар избор графија за поједине гласове као што је то примедба и за претходна два писма.
А א
Б ב
Вו
Гג
Д ד
Ђ די
Е ה
Ж זי
З ז
И י
Ј יי
К ק
Л ל
Љ ח
М מ
Н נ
Њ ן
О ע
Пפ
Р ר
С ס
Т ט
Ћ ת
У ם
Ф ף
Ð¥ ×›
Ц צ
Ч ץ
Џ ך
Ш ש

Hvala Bogu za Anđeliju, preko nje je učinio velike stvari, pa se uskoro vidimo sa njom u carstvu nebeskom.

Hvala za hebrajicu, odličan projekat.

Miroljub Petrovic
rastkosava - poruka glasi:

Laki - poruka glasi:

Da se nadovezem ako Miroljub ne zameri.Upravo taj Morsi je dosao silom i krvlju na vlast,dodatno unistio zemlju,a ovu izjavu daje posle posete Nemackoj.
p.s DOk je u Egiptu vandredno stanje koje je on zaveo i pritom ubio stotinak civila, on putuje u posetu Nemackoj.!!!

Otisao je po instrukcije, kao što su radili Tuđman, Alija, Đinđić i drugi. Nedavno mi je pričao prijatelj, koji ima dobre odnose sa nekim stranim diplomatama u Srbiji, da nemačka ambasada u Beogradu ima neograničena finansijska sredstva za delovanje u Srbiji i finansiranje svojih projekata.

nikola
Вече гусала у Земуну: 209 година од сече кнезова

http://www.dveris...nezova.php

nikola
http://www.dveris...redita.php

Miroljub Petrovic
nikola - poruka glasi:

Вече гусала у Земуну: 209 година од сече кнезова

http://www.dveris...nezova.php

Bravo!

petarpan
Evo ako ima neko sa foruma iz Splita i okolice: dr. Judith Reisman održati će predavanje u ponedjeljak u 19h u Nadbiskupskom sjemeništu.

nikola
covek i vuk
http://www.rts.rs...1%98%D0%B5 !.html

terpa

vozac - poruka glasi:

Miroljube u zadnjem predavanju navodite primjere teokratije koje su postojale kod nas tokom istorije. Svi oni koji su pokusali da urede drzavu na taj nacin, cini mi se da su lose prosli. Scepan Mali je ubijen, Njegos je umro mlad, Car Dusan umire iznenada. Zasto je Bog dozvolio da oni koji pokusavaju da urede drzavu na nacin koji je njemu drag tako brzo zavrse sa ovozemaljskim zivotom?

Sve teokratije su propadale jer su vladari tokom vremena skretali sa Božjeg puta i ostavljali za sobom državu slabiju nego što je ona to bila na vrhuncu svoje moći, umesto da bude sve jača i jača. Šćepan Mali je bio sjajan teolog, poznavao je sedam jezika, čitao je Bibliju na originalu (hebrejskom), a Novi zavet je čitao na grčkom (nije imao hebrejski). Međutim, nije se ženio, krio je stalno svoj identitet, na kraju je dopustio da ga ubije na prevaru jedan lupež. Da je bio ozbiljniji ostavio bi za sobom jaku hijerarhiju koja bi nastavila da vodi državu ka sve većem jačanju.

Pogledaj kako je Mojsije za sobom ostavio Isusa Navina za vreme čije vladavine je Izrael bio najjači, još jači nego u vreme Mojsija.

Njegoš je takođe bio veoma teološki jak, i zaista je Bog oreko njega puno uradio, ali je prihvatio paganski koncept celibata, a za svog naslednika je izabrao čoveka kojeg religija nije mnogo interesovala (Danila) i koji je sanjao da bude svetovni vladar.

Znamo kako se car Dušan loše oženio (kao i Solomon) i umesto da ostavi za sobom jaku državu, ostavio je za sobom nejakog Uroša i državu kojoj je nedostajala čvrsta ruka.

Pogledaj u Bibliji kada je država bila jaka - onda kada su vladari bili odlučni da primenjuju Božji zakon iz generacije u generaciju. "I napominji sinovima svojim sve reči ovoga zakona..." Dok se to trubilo svakoga dana i primenjivalo u praksi, nije bilo nikakvih problema.

Kako to da ovi znameniti ljudi nisu uvideli značaj formiranja porodice iako su bili dobri poznavaoci biblije u kojoj postoje nebrojeni primeri značaja dobre ženidbe i ženidbe uopšte?

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.89 sekundi!