Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Buduci
milutinn - poruka glasi:

Miroljub Petrovic - poruka glasi:

milutinn - poruka glasi:

Neznam mnogo o Vlasima ali sam cuo da govore i neki drugi jezik koji Srbi ne razumeju. Otkud to?

Verovatno si cuo neke padavicare koji idu u pentakostalnu crkvu pa tamo govore "nerazumnim" (demonskim) jezicima, a papa je odmah izjavio: "To 'vlaski jezik' kojim govore Vlasi - drevni narod koji je Sveti Sava nasilno preveo iz katolicizma u pravoslavlje, pa bi sad bilo dobro da se vrate u papsku veru, i da ponovo ozive svoju 'vlasku naciju'." Na slican nacin su nastali i drugi "narodi" i njihovi "jezici" na prostorima bivse Jugoslavije.

Smile Very funny...

Mogu svojom rečju da potvrdim,jer sam imao jednog druga iz vojske,koji je Vlah,i on je zaista govorio drugim jezikom,i ja kad sam ga pitao,on mi je rekao da je to ''neki njihov jezik'',ja vidim da je jako sličan Rumunskom,kojeg malo poznajem,delimično što sam iz Banata gde ih ima jako mnogo (Rumuna),inače,taj moj drug je iz Petrovca na Mlavi...Rekao mi je da i jeste jezik jako sličan Rumunskom,ali da nije baš isto...

Miroljub Petrovic
Buduci - poruka glasi:

Mogu svojom rečju da potvrdim,jer sam imao jednog druga iz vojske,koji je Vlah,i on je zaista govorio drugim jezikom,i ja kad sam ga pitao,on mi je rekao da je to ''neki njihov jezik'',ja vidim da je jako sličan Rumunskom,kojeg malo poznajem,delimično što sam iz Banata gde ih ima jako mnogo (Rumuna),inače,taj moj drug je iz Petrovca na Mlavi...Rekao mi je da i jeste jezik jako sličan Rumunskom,ali da nije baš isto...

Pa to ti je isto kao "leskovacki jezik" koji je slican bugarskom - dakle srpski jezik sa bugarskim akcentom na nekim recima i nekim novim recima. U pitanju su samo razliciti dijalekti jednog istog jezika. Neko iz Banjaluke kada bi slusao Leskovcane kako pricaju veliki deo ne bi razumeo. To imas u svim jezicima, a postojanje nekog naroda mozes da pratis kroz istoriju. Ne moze dijalekt jednog jezika odmah da bude dokaz o postojanju nove nacije. To je govedja filozifija.

Buduci
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

Buduci - poruka glasi:

Pa to ti je isto kao "leskovacki jezik" koji je slican bugarskom - dakle srpski jezik sa bugarskim akcentom na nekim recima i nekim novim recima. U pitanju su samo razliciti dijalekti jednog istog jezika. Neko iz Banjaluke kada bi slusao Leskovcane kako pricaju veliki deo ne bi razumeo. To imas u svim jezicima, a postojanje nekog naroda mozes da pratis kroz istoriju. Ne moze dijalekt jednog jezika odmah da bude dokaz o postojanju nove nacije. To je govedja filozifija.

Naravno,to bi mu onda bio neki Rumunski jezik,sa dosta primesa Srpskog (jer je bio izložen tom uticaju,sličnu situaciju imamo kod roma),bar što se jezika tiče,inače čovek ima i ime i prezime Srpsko,e sad tu ostaje pitanje dali su oni više Srbi,ili više Rumuni,ali da su neka posebna,starosedelačka nacija,o tome nema govora iako bi možda neki hteli da je drukčije...

Miroljub Petrovic
Buduci - poruka glasi:

Naravno,to bi mu onda bio neki Rumunski jezik,sa dosta primesa Srpskog (jer je bio izložen tom uticaju,sličnu situaciju imamo kod roma),bar što se jezika tiče,inače čovek ima i ime i prezime Srpsko,e sad tu ostaje pitanje dali su oni više Srbi,ili više Rumuni,ali da su neka posebna,starosedelačka nacija,o tome nema govora iako bi možda neki hteli da je drukčije...

Razmisljas kao papa. Zasto "rumunski jezik sa primesama srpskog", a ne "srpski jezik sa primesama rumunskog". Da li znas da su Rumuni pre 150 godina pisali cirilicom? Sad bi moglo da se otvori pitanje porekla Rumuna, ali nije toliko bitno za nasu temu.

nm85
http://www.vecern...nak-493701

nm85
Glosar (mali recnik) religijskih pojmova judaizma

http://www.mediaf...tap0k2tcka

Israel News
Portal Israel News traži saradnike za pisanje vesti i prevod tekstova. Potrebni uslovi su znanje engleskog jezika.

Volontiranje mesec dana, a onda zavisno od ostvarenih rezultata i doprinosa portalu dalji rad bi bio honoraran.

Portal se može posetiti na donjem linku:
http://isra-news.net

Svi zainteresovani se mogu javiti na e-mail: .

Dusan d
Nesto mi je palo napamet da te pitam.Piše da je Isus stradao za grehe za sve,vi kazete da on nije stradao(vaskrso iz mrtvi prvi na život vecni) i Ilija I Enohg bi morali da se vrate da umru a umrali bi vecno i svi pravednici.A sta da su svestenicki glavari i fariseji i svi Izraelci prihvatili njega i da nije stradao sta bi onda bilo?A ipak mora neko da plati,ko bi platio?

Miroljub Petrovic
Dusan d - poruka glasi:

Nesto mi je palo napamet da te pitam.Piše da je Isus stradao za grehe za sve,vi kazete da on nije stradao(vaskrso iz mrtvi prvi na život vecni) i Ilija I Enohg bi morali da se vrate da umru a umrali bi vecno i svi pravednici.A sta da su svestenicki glavari i fariseji i svi Izraelci prihvatili njega i da nije stradao sta bi onda bilo?A ipak mora neko da plati,ko bi platio?

To je kao da pitas: "Sta bi bilo ako bi pustio ovcu medju hiljadu vukova, a vukovi je ne zakolju?" To ne moze da se desi. Ljudi na Zemlji mrze Boga i sve sto ima veze sa Bogom, osim retkih pojedinaca.

Allegroz
Miroljube, Kažeš da u zemljama koje najjviše konzumiraju mlečne proizvode uglavnom mleko i sir imaju veći procenat obololelih od osteoporoze. Mene sad zanima zašto je to tako, ako se zna da u tim mlečnim proizvodima najjviše ima minerala kalcijuma, fosfora i magneijuma koji se najjviše nalaze u kostima?

Drugo. Koju ishranu tj. koju hranu bi preporučio za jačanje koštanje mase kod osteoporoze.Unapred hvala

Miroljub Petrovic
Allegroz - poruka glasi:

Miroljube, Kažeš da u zemljama koje najjviše konzumiraju mlečne proizvode uglavnom mleko i sir imaju veći procenat obololelih od osteoporoze. Mene sad zanima zašto je to tako, ako se zna da u tim mlečnim proizvodima najjviše ima minerala kalcijuma, fosfora i magneijuma koji se najjviše nalaze u kostima?

U pitanju su minerali zivotinjskog porekla koje nas organizam tesko moze da apsorbuje. Imas o tome detaljnije u knjizi na donjem linku, u poglavlju o mleku:

http://www.cps.or...ravlja.pdf

Drugo. Koju ishranu tj. koju hranu bi preporučio za jačanje koštanje mase kod osteoporoze.Unapred hvala

Najvise kalcijuma ima u susamu, suncokretu... O tome detaljnije mozes da pogledas u tabelama u knjizi na donjem linku:

http://www.cps.or...ecenja.pdf

Generalno, raznovrsna biljna hrana je najbolja za jacanje kostiju.

nm85
http://youtu.be/s...

http://youtu.be/b...

http://youtu.be/J...

http://youtu.be/J...

http://youtu.be/p...

Miroljub Petrovic

Ovo je tanka prica, nema od toga nista. Treba se baviti prirodnim stvarima i opstankom u tesko vreme koje dolazi. Ali, nije lose pogledati cime se ljudi zamlacuju. CPS priprema projekat za Izrael, u kojem cemo demonstrirati kako je moguce opstati u pustinji potpuno nezavisno od sistema. Drugim recima, kako napraviti oazu u pustinji bez ikakvih "tehnoloskih" pomagala. Uskoro cemo o tome vise govoriti. A od ove "visoke tehnologije" uskoro nece biti nikakve koristi.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 03.01.2013 23:08

biblija22
SA PRVODOM NA NAS JEZIK http://www.youtub...HpwF4hm8d8

Srboljub
ПОМАЖЕ БОГ

Мирољубе ако се народ врати Богу како да се почисте сви они који су на грбачи србског народа. Јер кад би се све чистило то значи да треба почистити све људе у политици, академији наука намерно не кажем србској , факултетима, државној безбедности, судству, цркви, полицији и војсци а ови све контролишу и скоро па нема ни један србин у овим институцијама а сви раде за странце који хоће да нас униште. Мислим ако гледам шта пише у светом писму и то упоредим са системом вредности власти и народа мислим да смо у гадној невољи. Шта мислиш колико ће Бог још ово да трпи. Волео бих да Бог то почисти али ми је жао деце и многих добрих људи јер ће гадно да буде знам да је оправдано страдање али ми је жао добрих људи а и ови зли су тако образовани од ових несрећника из горе поменутих институција. Кад ће Бог ово да среди и како. И још једна ствар стварно си луд сестра једног мог пријатеља те је питала шта да ради јер јој ноге отичу а ти си јој одговорио да се уда и да муж брине о њој. А ја јој репоручио теби. ахааххахаSmile

Miroljub Petrovic

Bravo!

Miroljub Petrovic
Srboljub - poruka glasi:

ПОМАЖЕ БОГ

Мирољубе ако се народ врати Богу како да се почисте сви они који су на грбачи србског народа. Јер кад би се све чистило то значи да треба почистити све људе у политици, академији наука намерно не кажем србској , факултетима, државној безбедности, судству, цркви, полицији и војсци а ови све контролишу и скоро па нема ни један србин у овим институцијама а сви раде за странце који хоће да нас униште. Мислим ако гледам шта пише у светом писму и то упоредим са системом вредности власти и народа мислим да смо у гадној невољи. Шта мислиш колико ће Бог још ово да трпи. Волео бих да Бог то почисти али ми је жао деце и многих добрих људи јер ће гадно да буде знам да је оправдано страдање али ми је жао добрих људи а и ови зли су тако образовани од ових несрећника из горе поменутих институција. Кад ће Бог ово да среди и како.

Sve drzavne institucije u okupiranoj drzavi, kao sto je Srbija, su potpuno trule. Samo je pitanje trenutka kada ce da se raspadnu. Lepak koji drzi te institucije da izgledaju kao da stoje jeste "novcana pozajmica" medjunarodnih mafijaskih struktura. To je novac bez pokrica, lepak koji ne moze da drzi nikakvu strukturu na duze staze. Dakle, sa jedne strane imas oko pola miliona zaposlenih u drzavnim sluzbama (policija, vojska, prosveta, zdravstvo, drzavna birokratija...) i jos oko milion penzionera. Svi oni se finansiraju iz budzeta, dakle njih finansira medjunarodni okupator sa novcanim pozajmicama, a deo sredstava se prikuplja od reketiranja naroda (porez). Podseticu te da porez ili harac placaju samo narodi koji su pod okupacijom da bi se sa tim novcem izdrzavao okupator. U slobodnim drzavama narod ne placa porez ili harac (danas ne postoje slobodne drzave).

Sa druge strane, imas armiju mladih ljudi, od 14 do 50 godina koji su radno sposobni, a koji trace svoje vreme po blejackim skolama i fakultetima, i po biroima za zaposljavanje. Dakle, imas armiju mladih i sposobnih ljudi ciji su potencijali neiskorisceni. Ono sto je potrebno jeste da se zamene uloge - da se skloni generacija Titovih pionira, i da dodje nova generacija na pozornicu, bas kao u vreme izlaska Izraelaca iz Egipta, kada je mladja generacija zauzela mesto onoj generaciji robova koji su plakali za Egiptom (Titom).

Stvari se resavaju tako sto se uvedu dobri zakoni i podstice ono sto je dobro. Tako nesto je moguce izvesti uz Bozju pomoc i intervenciju, jer u Srbiji postoji zdravo tkivo koje bi moglo da iznese takav projekat, to je moje misljenje. Naravno da bi mogli da se ukljuce i mnogi ljudi koji sada rada za sistem.

И још једна ствар стварно си луд сестра једног мог пријатеља те је питала шта да ради јер јој ноге отичу а ти си јој одговорио да се уда и да муж брине о њој. А ја јој репоручио теби. ахааххаха:)

Sestra tvog prijatelja fantazira. Ona ima problem u glavi, a ne u nogama.

vlastren
Zeleo bih da znam sta mislite o Jovanu I. Dereticu? I imam jos jedno pitanje moja majka je upoznala jednu zenu ( necu da je zovem po imenu) i polako se sprijateljavale i kasnije nam je ona postala kucni prijatelj.Ali ona nama na neki nacin propoveda neke cudne stvari.Nisam siguran koje knjige cita ali po njoj uspeh za srecu su samo dobre misli sto i jeste tacno samo sto ona u boga ne veruje , ona veruje u neki kosmas koji nam vraca informacije jednake nasim mislima pa onda ako ja stalno mislim da cu se razboleti ili da ce mi se desiti nesto lose kada prelazim ulicu da ce mi se to i desiti, takodje praktikuje neke cudne metode gde nam ona svojom energijom tako sto nam prolazi rukom kroz kao neke vitalne tacke cisti nase telo ili nesto take, takodje nam je pricala o nekim cistilistima gde dusa ode kad umre i sama je rekla da praktikuje meditaciju i tome slicne stvari. I meni je to bilo u redu dok pre oko godinu dana nisam krenuo da gledam i citam vase da kazemo teorije stvaranja i okulitizma , tako da sam shvatio da se ona petlja sa nekim sotonskim stvarima, e sad ja ne znam sta da radim kad bih rekao roditeljima da mislim da se ona bavi okultnim stvarima oni bi rekli da sam budala jer im je postala draga prijateljica , a ako se ovo nastavi plasim se da i oni kao dobri pravoslivci koji slave slavu i kao moralni ljudi pocnu da se koriste ovim stvarima?

Miroljub Petrovic
vlastren - poruka glasi:

Zeleo bih da znam sta mislite o Jovanu I. Dereticu?

Po nekim pitanjima malo preteruje, ali generalno istina je da je nasa istorija falsifikovana.

I imam jos jedno pitanje moja majka je upoznala jednu zenu ( necu da je zovem po imenu) i polako se sprijateljavale i kasnije nam je ona postala kucni prijatelj.Ali ona nama na neki nacin propoveda neke cudne stvari.Nisam siguran koje knjige cita ali po njoj uspeh za srecu su samo dobre misli sto i jeste tacno samo sto ona u boga ne veruje , ona veruje u neki kosmas koji nam vraca informacije jednake nasim mislima pa onda ako ja stalno mislim da cu se razboleti ili da ce mi se desiti nesto lose kada prelazim ulicu da ce mi se to i desiti, takodje praktikuje neke cudne metode gde nam ona svojom energijom tako sto nam prolazi rukom kroz kao neke vitalne tacke cisti nase telo ili nesto take, takodje nam je pricala o nekim cistilistima gde dusa ode kad umre i sama je rekla da praktikuje meditaciju i tome slicne stvari. I meni je to bilo u redu dok pre oko godinu dana nisam krenuo da gledam i citam vase da kazemo teorije stvaranja i okulitizma , tako da sam shvatio da se ona petlja sa nekim sotonskim stvarima, e sad ja ne znam sta da radim kad bih rekao roditeljima da mislim da se ona bavi okultnim stvarima oni bi rekli da sam budala jer im je postala draga prijateljica , a ako se ovo nastavi plasim se da i oni kao dobri pravoslivci koji slave slavu i kao moralni ljudi pocnu da se koriste ovim stvarima?

Jasno je da je ta zena na vezi sa demonima, sto verovatno nije ni svesna. Mozes majci da pustis video o stetnosti meditacije:

http://www.youtub...9rmCZLakxs

Da kazes popu celu pricu, pa da pop njoj skrene paznju, to je veliko pitanje jer popove uglavnom te stvari ne interesuju, osim da naletis na nekog ozbiljnog i poboznog popa, ima i takvih.

Miroljub Petrovic
Zanimljivo je da teroristicka organizacija Anonymous od domacih sajtova napada sajt Dveri i Vesti iz Izraela, a od stranih izraelske sajtove.

http://isra-news....anonymous/

Nagradno pitanje: Ko stoji iza njiih?

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.89 sekundi!