pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.10.2012 10:28
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Napomena za stare i nove korisnike foruma. Kada meni saljete privatnu poruku naznacite "Za: Miroljub Petrovic" a ne "Za: admin". Hvala |
|
|
nikola |
Odgovorio 25.10.2012 11:29
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
alat za skidanje zrna kukuruza http://www.amazon...86-1747828 http://www.bookof...ter_e.html http://www.bookof...l-str.html Izmenio/la nikola na 25.10.2012 11:57 |
|
|
matko22 |
Odgovorio 25.10.2012 13:05
|
Član Odgovori: 25 Pristupio/la: 21.10.2011 11:44 Lokacija: Nepoznata |
Interesira me znaÄenje i svrha poglavlja koje sam pronaÅ¡ao u Bibliji pa ako je domaćin voljan da mi odgovori odnosno pojasni., a vuÄe mi na okultizam!TakoÄ‘er sam primjetio da u drugoj bibliji koju posjedujem (prijevod Å¡arić)uopće nema te knjige u sastavu(Tobija)....Pa da citiram Tobija, 6 1. A sin iÅ¡ao s anðelom i pas za njima. PredveÄer stigoÅ¡e do rijeke Tigrisa i tu provedoÅ¡e noć. 2. Potom momak siðe u rijeku da se okupa, kad najednom skoÄi iz vode velika riba i htjede ga proždrijeti. 3. Anðeo mu reèe: "Uhvati ribu." Nato se momak doÄepa ribe te je izvuÄe na suho. 4. Onda mu anðeo kaza: "Raspori ribu, izvadi joj srce, jetru i žuć i dobro ih Äuvaj jer su koristan lijek." 5. Momak izvrÅ¡i Å¡to mu je anðeo naredio. I poÅ¡to su ribu ispekli, pojedoÅ¡e je, 6. a onda nastaviÅ¡e put dok se ne primakoÅ¡e Ekbatani. 7. Mladić potom upita anðela: "Brate Azarja, Äemu će služiti riblja jetra, srce i žuć?" 8. A on odgovori: "Srce i jetra služe kad koga muÄi demon ili zao duh: treba to pred takvim, bio muÅ¡karac ili žena, spaliti, i nikad ga zao duh viÅ¡e neće muÄiti. 9. A žuć se uzima da se njome premažu oÄi na kojima su bijele mrlje, tako te bolesnik ozdravi." Uistinu mi nije jasno dali je knjiga o tobiji vjerodostojna odnosno ako jest..dali je ovo naÄin da se istjera zao duh ako nekog muÄi isti!!Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru! |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.10.2012 14:26
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
matko22 - poruka glasi: Interesira me znaÄenje i svrha poglavlja koje sam pronaÅ¡ao u Bibliji pa ako je domaćin voljan da mi odgovori odnosno pojasni., a vuÄe mi na okultizam!TakoÄ‘er sam primjetio da u drugoj bibliji koju posjedujem (prijevod Å¡arić)uopće nema te knjige u sastavu(Tobija)....Pa da citiram Tobija, 6 1. A sin iÅ¡ao s anðelom i pas za njima. PredveÄer stigoÅ¡e do rijeke Tigrisa i tu provedoÅ¡e noć. 2. Potom momak siðe u rijeku da se okupa, kad najednom skoÄi iz vode velika riba i htjede ga proždrijeti. 3. Anðeo mu reèe: "Uhvati ribu." Nato se momak doÄepa ribe te je izvuÄe na suho. 4. Onda mu anðeo kaza: "Raspori ribu, izvadi joj srce, jetru i žuć i dobro ih Äuvaj jer su koristan lijek." 5. Momak izvrÅ¡i Å¡to mu je anðeo naredio. I poÅ¡to su ribu ispekli, pojedoÅ¡e je, 6. a onda nastaviÅ¡e put dok se ne primakoÅ¡e Ekbatani. 7. Mladić potom upita anðela: "Brate Azarja, Äemu će služiti riblja jetra, srce i žuć?" 8. A on odgovori: "Srce i jetra služe kad koga muÄi demon ili zao duh: treba to pred takvim, bio muÅ¡karac ili žena, spaliti, i nikad ga zao duh viÅ¡e neće muÄiti. 9. A žuć se uzima da se njome premažu oÄi na kojima su bijele mrlje, tako te bolesnik ozdravi." Uistinu mi nije jasno dali je knjiga o tobiji vjerodostojna odnosno ako jest..dali je ovo naÄin da se istjera zao duh ako nekog muÄi isti!!Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru! Tobijina knjiga nije biblijska knjiga, njoj nema mesta u pravoj Bibliji. |
|
|
peki_90 |
Odgovorio 25.10.2012 15:46
|
Član Odgovori: 100 Pristupio/la: 05.03.2011 16:02 Lokacija: Nepoznata |
Miki, je l' taÄno da je Alfred Kinsey bio teÅ¡ki perverznjak |
|
|
grigorije |
Odgovorio 25.10.2012 16:01
|
Član Odgovori: 38 Pristupio/la: 03.12.2010 19:14 Lokacija: Nepoznata |
Naucne cinjenice u Bibliji http://apostolski...t329-topic |
|
|
dejan jovanovic |
Odgovorio 25.10.2012 16:11
|
Član Odgovori: 12 Pristupio/la: 28.08.2012 23:17 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: dejan jovanovic - poruka glasi: Miroljub Petrovic - poruka glasi: dejan jovanovic - poruka glasi: Preformulisacu pitanje, mada se ontologija vezuje za pojmove, a ne za ziva bica, no pitanje i nije upuceno da bih bio neozbiljan, nego da bi ste mi pomogli u mojim razmisljanjima, obzirom da cenim Vasa razmisljanja, pa Vas evo pitam, da li je greh, cilj ili sredstvo, u Bozjem stvaranju svemira i Njegovom planu za ljudski rod? Greh nije ni cilj ni sredstvo, nego posledica pogresnog izbora. Greh je stanje bica u koje ono dolazi kada se odvaja od Boga, kada se odvaja od Onoga od kojeg zavisi njegov zivot, i na taj nacin ide u smrt. Da li onda mozemo da zakljucimo da je pojava greha u svemiru, iznenadila ili zatekla Tvorca? Ti ili si mnogo neinformisan ili provociras. Hajde da odgovorim i na ovo miki maus pitanje, iako sam o tome vec govorio na forumu, a ti ocigledno nisi citao. U Bibliji jasno pise ono sto smo mogli logicki i da naslutimo, a to je da je Bog pripremio Plan Spasenja pre nego sto je stvarao svet. Za Isusa se kaze da je "jagnje zaklano pre stvaranja sveta" ili u nekim prevodima "od postanja sveta". Dakle, Bog je imao Plan Spasenja po kojem ce se Isus zrtvovati za ljude i pre nego sto je svet stvoren, u slucaju da se ljudi pobune. Pojava greha je opcija koja je moguca ako se stvara bice koje je u stanju da bira izmedju dobra i zla, a jedino bica koja mogu da biraju na taj nacin mogu da pruze ljubav. Mislim da nisam neinformisan, a znam da ne provociram, jednostavno sam postavio alternativu, `iznenadio` ili `zatekao`, Vi ste mi sa svojim odgovorom, Planom spasenja U SLUCAJU da se ljudi pobune, odgovorili da je zatecen. Koji je onda primarni plan Tvorca? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.10.2012 17:35
|
Tacno je, imas video o tome: http://www.youtub...lUrJT7DCXo |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.10.2012 17:40
|
dejan jovanovic - poruka glasi: Mislim da nisam neinformisan, a znam da ne provociram, jednostavno sam postavio alternativu, `iznenadio` ili `zatekao`, Vi ste mi sa svojim odgovorom, Planom spasenja U SLUCAJU da se ljudi pobune, odgovorili da je zatecen. Koji je onda primarni plan Tvorca? Ok, da ostavim tvoje komentare da posetioci vide kako izgleda kad ateista ili neko iz slicne branse dobije odgovore na svoja pitanja, pa ih tumaci onako kako mu se svidja. Jasno je iz mog odgovora da Bog nije bio zatecen, jer je On pre stvaranja sveta znao da ce doci do ponune. O tome sam vec govorio. |
|
|
Bozidar |
Odgovorio 25.10.2012 21:41
|
Član Odgovori: 13 Pristupio/la: 17.12.2010 21:07 Lokacija: ÐлекÑандровац, Жупа |
Postovanje Miroljube! Zeleo bih da cujem vase misljenje,zasto je Bog uspostavio spavanje kod ljudi? Razmisljao sam koji je bio Boziji cilj ili Bozja poruka...duh zivotni ne verujem da moze da se umori,a telo je verovatno Tvorac mogao (da je hteo tako da stvori) i da ne spava,samo da odmara sa potpunim svesnim stanjem. Razmisljajuci,prosla mi je jedna interesantna misao. Da nije Boziji plan bio da tako predstavi coveku sliku vaskrsenja u "malom" i da svaki novi dan podseca coveka na plan vaskrsenja...bukvalno da covek svake veceri okusi "smrt" duha zivotnog ili svesti,a ujutru "novo radjanje" i vaskrsenje? Izvinite MOLIM vas ako je pitanje na neki nacin glupo,ali me stvarno zanima sta vi mislite o tome? Hvala vam unapred! Neka vas Bog cuva! |
|
|
dejan jovanovic |
Odgovorio 25.10.2012 22:11
|
Član Odgovori: 12 Pristupio/la: 28.08.2012 23:17 Lokacija: Nepoznata |
Mislim da nisam neinformisan, a znam da ne provociram, jednostavno sam postavio alternativu, `iznenadio` ili `zatekao`, Vi ste mi sa svojim odgovorom, Planom spasenja U SLUCAJU da se ljudi pobune, odgovorili da je zatecen. Koji je onda primarni plan Tvorca?[/quote] Ok, da ostavim tvoje komentare da posetioci vide kako izgleda kad ateista ili neko iz slicne branse dobije odgovore na svoja pitanja, pa ih tumaci onako kako mu se svidja. Jasno je iz mog odgovora da Bog nije bio zatecen, jer je On pre stvaranja sveta znao da ce doci do ponune. O tome sam vec govorio.[/quote] Nisam ateista, znam da Bog postoji, svakodnevno mu se obracam. Cilj mojih pitanja je bio da pokusam da sagledamo, da li je jedini razlog nastanka univerzuma, stvaranje dobrih ljudi, koji ce kao takvi ziveti u vecnosti. Takav zivot u vecnosti, ocigledno nema kruzni tok, iako je ceo univerzum stvoren na tom principu: materija kruzi, planete i zvezde su kruznog oblika, kruze oko svoje ose, kao i zvezdani sisiemi, pa i citave galaksije.Stoga sam svojim pitanjima zeleo da kako-tako pruzim iole mogucnosti, da svrhu koju ste definisali, a koju apsolutno podrzavam, mozda treba dopuniti i nekim dinamickim momentom. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.10.2012 22:32
|
dejan jovanovic - poruka glasi: Nisam ateista, znam da Bog postoji, svakodnevno mu se obracam. Cilj mojih pitanja je bio da pokusam da sagledamo, da li je jedini razlog nastanka univerzuma, stvaranje dobrih ljudi, koji ce kao takvi ziveti u vecnosti. Takav zivot u vecnosti, ocigledno nema kruzni tok, iako je ceo univerzum stvoren na tom principu: materija kruzi, planete i zvezde su kruznog oblika, kruze oko svoje ose, kao i zvezdani sisiemi, pa i citave galaksije.Stoga sam svojim pitanjima zeleo da kako-tako pruzim iole mogucnosti, da svrhu koju ste definisali, a koju apsolutno podrzavam, mozda treba dopuniti i nekim dinamickim momentom. Materija kruzi jer je doslo do covekove pobune, inace se to ne bi desavalo. Naravno da to "kruzenje" materije nema veze sa geometrijskim krugom. Planete su priblizno kruznog oblika, ali nisu kruznog, njihove putanje nisu kruzne, nego uglavnom elipticne. Dinamicni momenat jeste da ce na obnovljenoj zemlji ljudi moci da uce o cudima Bozjeg stvaranja kroz celu vecnost. Mi danas mozemo to da ucimo, ali to je rudarski posao jer smo zatrpani lazima i sa svih strana se vrsi pritisak da budemo destruktivni. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.10.2012 22:33
|
Bozidar - poruka glasi: Postovanje Miroljube! Zeleo bih da cujem vase misljenje,zasto je Bog uspostavio spavanje kod ljudi? Razmisljao sam koji je bio Boziji cilj ili Bozja poruka...duh zivotni ne verujem da moze da se umori,a telo je verovatno Tvorac mogao (da je hteo tako da stvori) i da ne spava,samo da odmara sa potpunim svesnim stanjem. Razmisljajuci,prosla mi je jedna interesantna misao. Da nije Boziji plan bio da tako predstavi coveku sliku vaskrsenja u "malom" i da svaki novi dan podseca coveka na plan vaskrsenja...bukvalno da covek svake veceri okusi "smrt" duha zivotnog ili svesti,a ujutru "novo radjanje" i vaskrsenje? Izvinite MOLIM vas ako je pitanje na neki nacin glupo,ali me stvarno zanima sta vi mislite o tome? Hvala vam unapred! Neka vas Bog cuva! Nije lose razmisljanje, s tim da se kod smrti duh zivotni vraca Tvorcu, a kod svakodnevnog spavanja se ne vraca. |
|
|
NAPOLEON |
Odgovorio 25.10.2012 23:05
|
Član Odgovori: 51 Pristupio/la: 06.02.2012 20:36 Lokacija: EU |
http://www.dnevno...27329.html |
|
|
Leviatan |
Odgovorio 25.10.2012 23:26
|
Član Odgovori: 48 Pristupio/la: 16.09.2008 19:16 Lokacija: Nepoznata |
Ako galaksije rotiraju, to znaci da sunce ne stoji na jednom nestu nego se i ono krece. Sto bi onda znacilo da zemljina putanja nema elipticni zatvoreni kruzni tok, nego spiralan (kao DNK) jer se krace zajedno sa suncem, jel? I onda dolazimo do zakljuÄka da zemlja joÅ¡ od kako je stvorena se nikad nije vratila na istu taÄku. Ovo je neko moje misljenje poÅ¡to vidim da se priÄa malo o nebeskim telima. |
|
|
Laki |
Odgovorio 25.10.2012 23:43
|
Član Odgovori: 594 Pristupio/la: 04.02.2008 15:27 Lokacija: Nepoznata |
Milunka Savić http://www.youtub...A90SrKyLVE |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.10.2012 07:57
|
Leviatan - poruka glasi: Ako galaksije rotiraju, to znaci da sunce ne stoji na jednom nestu nego se i ono krece. Sto bi onda znacilo da zemljina putanja nema elipticni zatvoreni kruzni tok, nego spiralan (kao DNK) jer se krace zajedno sa suncem, jel? I onda dolazimo do zakljuÄka da zemlja joÅ¡ od kako je stvorena se nikad nije vratila na istu taÄku. Ovo je neko moje misljenje poÅ¡to vidim da se priÄa malo o nebeskim telima. Sve si dobro zakljucio, bice astronom od tebe. |
|
|
skim |
Odgovorio 26.10.2012 08:03
|
Član Odgovori: 86 Pristupio/la: 21.08.2010 22:34 Lokacija: Švedska/Srbija |
https://vimeo.com... PriÄa o povezanosti hrane i zdravlja.Uticaj ishrane na razvoj bolesti. Kako hranom izlećiti najteže bolesti. |
|
|
Laki |
Odgovorio 26.10.2012 11:53
|
Član Odgovori: 594 Pristupio/la: 04.02.2008 15:27 Lokacija: Nepoznata |
Egipatski predsednik se moli za uništenje Jevreja (na engleskom) http://ivarfjeld....n-of-jews/ |
|
|
Rale |
Odgovorio 27.10.2012 00:42
|
Član Odgovori: 32 Pristupio/la: 08.08.2012 11:45 Lokacija: Nepoznata |
Ko pravi krugove u žitu? Mislio sam da ljudi to rade, a navodno nalaze dokaze da ima i više sile (demonskog jel)? Ima li nekakva literatura o tome. Pozz |
|
Predji na forum: |