pocetak foruma
|
|
nikola |
Odgovorio 28.04.2009 15:56
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
Ko je Mihailo veliki knez koji se pominje u Knjizi proroka Danila 12, da ce izbaviti narod |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.04.2009 18:25
|
Super Administrator Odgovori: 22611 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
nikola je napisao: Ko je Mihailo veliki knez koji se pominje u Knjizi proroka Danila 12, da ce izbaviti narod U pitanju je Isus Hristos. Mihajlo ili hebrejski "Mikael" (u prevodu "ko je kao Bog") je jedno od imena za Isusa. Za Mihajla se kaze da je "predvodnik andjela" ili "arhi andjeo". On je "andjeo Gospodnji" koji ide ispred Mojsija i kaze za sebe: "Ja sam Bog tvojih otaca Avrama, Isaka i Jakova." |
|
|
savle |
Odgovorio 28.04.2009 18:31
|
Član Odgovori: 6 Pristupio/la: 09.09.2008 23:14 Lokacija: Nepoznata |
Evo, da se nadovezem na ovu pricu o bunarima. I ja sam se nesto malo raspitivao i saznao da obican bunar, masinski busen se vrlo lako odradi. Samo se pronadje mesto gde se zeli busitii, ljudi dodju i odrade to za par sati. Izbuse na 20m (gde bi voda trebalo vec da se nalazi bilo gde u Vojvodini, s obzirom da sam ja iz okoline Novog Sada), postave cevi i sve ostale sitnice i sve to za 150e, a ima i jeftinije. Nakon toga je potrebno malo crpeti vodu iz tog bunara da bi se stvorio mali "rezervoar" oko usisnog dela cevi a to se moze postici po izboru, ili elektricnom pumpom ili klasicnom rucnom koja se postavi od gore na bunarsku cev. E sad, dubine mogu biti i vece, recimo 50m, sto je preporuceno ovde ako se zeli koristiti za pice ali tada nisam siguran koja je cena, sigurno nije drasticno veca. Te informacije sam dobio od coveka koji ide po Vojvodini (i sire) i busi mnogo vece bunare, kapaciteta 1000-2000l po minutu vode za zalivne sisteme u poljoprivredi i ovako male ne radi ali poznaje ljude koji to rade. E sad, ja nisam uzeo brojeve telefona i sl. od tih ljudi jer jos uvek necu busiti bunar, ali kada zatreba znacu kome da se obratim. Pored toga, video sam da u Vojvodini postoje ljudi koji profesionalno kopaju bunare, one stare klasicne ali ne znam nikakve pojedinosti, cenu i sl. Zabrinulo me to sto se ovde pomunju neke velike cifre po metru, verovatno je to slucaj za klasicno kopanje bunara, ne znam, ali evo da kazem da postoje i jeftinije varijante. |
|
|
ljubas |
Odgovorio 29.04.2009 01:31
|
Član Odgovori: 149 Pristupio/la: 15.02.2009 20:29 Lokacija: Bg |
ovaj praseci grip kazu da je neki vestacki? moguce je i to. -Sta mislite o nekim kursevima za kompijutere. tipa web programiranje, ili pravljenje nekih namenskih programa pomocu onih programskih jezika. to je sada unosan poso, nijedna firma skoro ne radi bez programa ,mreze, interneta.. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.04.2009 04:09
|
Super Administrator Odgovori: 22611 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
0 je napisao: ovaj praseci grip kazu da je neki vestacki? moguce je i to. Moguce je, bas kao sto su i sidu napravili. Znas kako kaze Henri Kisindzer: "Ovo nuklearno oruzje je malo 'nezgodno', unistava infrastrukturu (mostove, puteve, fabrike, zgrade...), zato treba napraviti biolosko oruzje pa da se samo ljudi inustavaju" (parafrazirao sam njegove reci). -Sta mislite o nekim kursevima za kompijutere. tipa web programiranje, ili pravljenje nekih namenskih programa pomocu onih programskih jezika. to je sada unosan poso, nijedna firma skoro ne radi bez programa ,mreze, interneta.. Nije lose, ali to je kratkorocan posao i zavisis od sistema (kao i od struje, koju sistem kontrolise). Ja ti preporucujem luk, krompir, sargarepu, jabuku, krusku... dakle posao u prirodi. |
|
|
Adnan |
Odgovorio 29.04.2009 08:45
|
Član Odgovori: 2 Pristupio/la: 28.04.2009 10:31 Lokacija: Nepoznata |
Izmenio/la Adnan na 29.04.2009 09:00 |
|
|
Arsa |
Odgovorio 29.04.2009 08:48
|
Član Odgovori: 8 Pristupio/la: 04.02.2009 10:52 Lokacija: Nepoznata |
Odgledao sam oba vasa nova predavanja, pa imam neka pitanja 1. U vasem predavanju “Trostruka poruka” naveli ste da zene ciji su muzevi obrezani ne obolevaju od raka grlica materice. Kako je uzrocnik te vrste raka humani papiloma virus (HPV) na koji nacin su muskarci zasticeni od tog virusa (jer ga u vecini slucajeva oni prenose zenama), posebno imajuci u vidu nacin prenosenja tog virusa. 2. Iz vaseg predavanja “Knez ovoga sveta” proizilazi da Bog preko jevrejskog naroda stvara svoj poredak na Zemlji, ali moje misljenje je da je isto tako I Sotona izabrao jevrejski narod da preko njih stvori svoj poredak na Zemlji, jer ste lepo naveli da su svi kljucni Sotonini ljudi na putu njegovog plana upravo pripadnici jevrejskog naroda, pocev od Rokfelera pa do Rotsilda I Sorosa. Jel se slazete sa tim? Izmenio/la Arsa na 29.04.2009 08:49 |
|
|
Ice3berg |
Odgovorio 29.04.2009 10:12
|
Član Odgovori: 10 Pristupio/la: 05.01.2009 04:56 Lokacija: Dalj |
U starom zavetu u našem prevodu ima postoji reč krokodil i slon, a znam da su na jevrejskom pisale zivotinje poput "behemota" i "levijatana" (knjiga o jovu). Da li se zna kako su izgledale te zivotinje... Posto cesto vidim koristenje reci behemot, mada nemam poimanje kako je to stvorenje izgledalo... Blažen muž, iže ne ide na sovjet neÄestivih, i na puti grjeÅ¡nih ne sta, i na sjedaliÅ¡Äi gubiteljej ne sjede!
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.04.2009 12:47
|
cedomir je napisao: Postovanje g.Miroljube,na mom samom pocetku zanima me mada sam gledao na predavanjima,koje mi je bratanac doneo u kompletu na video formatu,stvaranje tipova ljudi.Da li su tipovi tamnih boje koze,romi arapi itd.istog genetskog materijala-potencijala kao i ostale tkzv.bele rase ljudi.Verujem da ljude treba odvajati po tome kakvog su karaktera a ne po boji koze,te me stoga i zanima to pitanje. Svi ljudi poticu od istog izvornog genetskog materijala. O nastanku rasa imate na donjem linku: http://www.cps.or.../cks8.html Ova predavanja koja ste izveli,a koja imam u video materijalu,umnogome otvaraju oci o istini porekla svega,gde nikada cak ni kao dete nisam verovao da su ljudi nastali od crva,gustera itd.vec visom silom.Dali se pravoslavlje u koje zaista verujem,temelji na konceptu Mojsijevog stvaranja sveta i svega zivoga. Pravoslavlje se temelji na Mojsijevom konceptu stvaranja sveta, ali je problem sto danas mnogi zloupotrebljavaju religiju i pravoslavlje, tako da je jedini nacin da se zastitimo od manipulacije poznavanje Biblije, odnosno izvornog pravoslavlja. Imama kuci Bibliju u prevodu Djure Danicica i Vuka Karadzica,da li je to verodostojan prevod da bih verovao u taj tekst. S VELIKIM POSTOVANJEM.Cedomir Vukicevic Taj prevod je dobar, ali bolji prevod je od Luje Bakotica. Bibliju u prevodu Luje Bakotica mozete da nabavite u knjizari Metafizika, Solunska 10, Dorcol, Beograd, 011/292-0062, radno vreme 10-17. Nas centar momentalno priprema novi savremeni prevod Biblije sa naucnim objasnjenjima. Ocekujem da taj prevod izadje za ovogodisnji sajam knjiga u Beogradu (kraj oktobra). |
|
|
Mladen M |
Odgovorio 29.04.2009 13:03
|
Član Odgovori: 122 Pristupio/la: 10.07.2008 16:35 Lokacija: Nepoznata |
Na ptičijem gripu je zaradio šef Pentagona Donald Ramsfild, na svinjskom će? http://www.biznis...&sid=24314 Izmenio/la Mladen M na 29.04.2009 13:03 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.04.2009 13:57
|
Adnan je napisao: Da li ste upoznali nekog Jezuitu? Koliko znam, nisam upoznao nijednog. A mozda sam upoznao, a da ne znam. Tekst ima sjajnih informacija iz knjige Erika Felpsa, iako se ne slazem u svemu sa Felpsom. Mislim da je ovo najbolji tekst na internetu o jezuitima na nasem jeziku. Takodje, u tekstu se iznose klasicne netacnosti o Jevrejima (Hazari, jidish itd). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.04.2009 14:17
|
Arsa je napisao: Odgledao sam oba vasa nova predavanja, pa imam neka pitanja 1. U vasem predavanju “Trostruka poruka” naveli ste da zene ciji su muzevi obrezani ne obolevaju od raka grlica materice. Kako je uzrocnik te vrste raka humani papiloma virus (HPV) na koji nacin su muskarci zasticeni od tog virusa (jer ga u vecini slucajeva oni prenose zenama), posebno imajuci u vidu nacin prenosenja tog virusa. Uzrok raka grlica materice nije nikakav virus, nego prljavstina koju je skoro nemoguce ukloniti kod neobrezanih muskaraca, tako da se na grlic materice odlazu razne bakterije, medju kojima je i Bacillus smegmatis koja je glavni izazivac raka grlica materice. 2. Iz vaseg predavanja “Knez ovoga sveta” proizilazi da Bog preko jevrejskog naroda stvara svoj poredak na Zemlji, ali moje misljenje je da je isto tako I Sotona izabrao jevrejski narod da preko njih stvori svoj poredak na Zemlji, jer ste lepo naveli da su svi kljucni Sotonini ljudi na putu njegovog plana upravo pripadnici jevrejskog naroda, pocev od Rokfelera pa do Rotsilda I Sorosa. Jel se slazete sa tim? Ja to nisam rekao i ne slazem se sa tim. Svi kljucni Sotonini ljudi nisu Jevreji, nego rade za Vatikan, a medju njima su samo neki jevrejskog porekla, ali se ta nekolicina stalno guraju u prvi plan da bi se stvarala mrznja protiv jevrejskog naroda preko kojeg ce Bog da zaprzi corbu Sotoni. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 29.04.2009 14:18 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.04.2009 14:19
|
Ice3berg je napisao: U starom zavetu u našem prevodu ima postoji reč krokodil i slon, a znam da su na jevrejskom pisale zivotinje poput "behemota" i "levijatana" (knjiga o jovu). Da li se zna kako su izgledale te zivotinje... Posto cesto vidim koristenje reci behemot, mada nemam poimanje kako je to stvorenje izgledalo... Iz opisa u Bibliji reklo bi se da Levijatan predstavlja dinosaurusa Plesiosaurusa, a Behemot predstavlja Tiranosaurusa. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.04.2009 14:24
|
Mladen M je napisao: Na ptičijem gripu je zaradio šef Pentagona Donald Ramsfild, na svinjskom će? http://www.biznis...&sid=24314 Ramsfeld je zaradio batine, koje ce uskoro da dobije, ako se na pokaje, kao i ostali "bogatasi", koji su u stvari teski siromasi jer su duhovne nule, ili kako Bog kaze: "Izmeren si na Mojim merilima i pokazao si se laksi nego nista." Dakle, oni su gori od nule. Ako se pokaju onda ulaze u neko ozbiljnije razmatranje, a do tada nema smisla da o njima pricamo. To su teski nesrecnici i mucenici, koji nikoga nemaju, vec samo licemere, prostitutke i kriminalce oko sebe koji gledaju kako da im dodju glave za novac. |
|
|
kotor |
Odgovorio 29.04.2009 15:02
|
Član Odgovori: 232 Pristupio/la: 15.11.2008 13:47 Lokacija: kotor |
Ne znam otkud ovolika pomama Holivuda za Biblijskim katastrofama,zadnji film koji se zove "....",bukvalno kopira neke delove Biblije ali na volseban i pogresan nacin,... Sta mislis otkud interesovanje bas za biblijska prorocanstva? Izmenio/la Miroljub Petrovic na 29.04.2009 22:12 |
|
|
zanzak |
Odgovorio 29.04.2009 15:06
|
Član Odgovori: 92 Pristupio/la: 30.12.2008 19:56 Lokacija: Nepoznata |
1. U vasem predavanju “Trostruka poruka” naveli ste da zene ciji su muzevi obrezani ne obolevaju od raka grlica materice. Kako je uzrocnik te vrste raka humani papiloma virus (HPV) na koji nacin su muskarci zasticeni od tog virusa (jer ga u vecini slucajeva oni prenose zenama), posebno imajuci u vidu nacin prenosenja tog virusa. Uzrok raka grlica materice nije nikakav virus, nego prljavstina koju je skoro nemoguce ukloniti kod neobrezanih muskaraca, tako da se na grlic materice odlazu razne bakterije, medju kojima je i Bacillus smegmatis koja je glavni izazivac raka grlica materice. Da li je moguce tu prljavstinu ukloniti rigoroznom higijenom? Jos jedno pitanje vezano za to obrezanje.Cuo sam jedno tumacenje vezano za pitanje obrezanja,pa ako moze misljenje.Naime,posto su Izraelci i njihovi potomci zivjeli u podrucju koje je bilo mahom pustinjsko,dakle podrucju koje je oskudjevalo vodom,a time su higijenski uslovi bili daleko od optimalnih,upravo je obrezanje bilo nacin kako bi se sprijecile razne bolesti i njihov prenos.Dakle,Bog im je nalozio da se obrezuju kako bi se sprijecile bolesti,jer su u uslovima za zivot kakvi su vladali tada i tamo(nedostatak vode kao jedan od glavnih preduslova za odrzavanje higijene) oni bili podlozniji bolestima.Danas su higijenski uslovi na mnogo visem nivou,pa obrezanje nema toliko zivotno vaznu ulogu,u medicinskom smislu.Dakle,sta mislite o takvom razmisljanju,cuo sam ga negdje. Jos samo nesto.Sta je sa prvim ljudima,sa Adamom,da li je on bio obrezan,a i dalje ljudi u predpotopnom svijetu?Zasto se Abraham obrezao tek u starosti?Da li je on prvi covjek koji se obrezao?Ako nije, ispada kao da su ljudi iz Semove linije to zanemarli vremenom. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 29.04.2009 22:30 |
|
|
kotor |
Odgovorio 29.04.2009 15:14
|
Član Odgovori: 232 Pristupio/la: 15.11.2008 13:47 Lokacija: kotor |
Miroljub Petrovic je napisao: Ice3berg je napisao: U starom zavetu u našem prevodu ima postoji reč krokodil i slon, a znam da su na jevrejskom pisale zivotinje poput "behemota" i "levijatana" (knjiga o jovu). Da li se zna kako su izgledale te zivotinje... Posto cesto vidim koristenje reci behemot, mada nemam poimanje kako je to stvorenje izgledalo... Iz opisa u Bibliji reklo bi se da Levijatan predstavlja dinosaurusa Plesiosaurusa, a Behemot predstavlja Tiranosaurusa. Zar Behemot nije Diplodokus po opisu rep kao Kedar [img]http://www.answersingenesis.org/home/area/magazines/tj/images/152behemoth.jpg[/img] is not a valid Image. |
|
|
anton |
Odgovorio 29.04.2009 16:33
|
Član Odgovori: 230 Pristupio/la: 31.08.2008 22:35 Lokacija: Nepoznata |
U BIbliji se na više mjesta govori o zmajevima.Posebno kod Izaije koji spominje i morske i krilate zmajeve.Dali je riječ o dinosaurusima? |
|
|
Adnan |
Odgovorio 29.04.2009 19:06
|
Član Odgovori: 2 Pristupio/la: 28.04.2009 10:31 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: Adnan je napisao: Da li ste upoznali nekog Jezuitu? Koliko znam, nisam upoznao nijednog. A mozda sam upoznao, a da ne znam. U vasem predavanju o trostrukoj poruci nekoliko puta ste pokazali sotonski znak - rogovi. U pocetku sam mislio da je to slucajno, ali to ste tako cesto pokazivali da izgleda da nije slucajno. Ovo su slike sa 22 i 28 minuta, gde ste prilikom pokazivanja "rogova" pomenuli Bozije ime. Slika ima jos. Pitanje je: da li ste jezuita? Izmenio/la Adnan na 29.04.2009 19:08 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.04.2009 22:29
|
Kotor je napisao: Ne znam otkud ovolika pomama Holivuda za Biblijskim katastrofama,zadnji film koji se zove "....",bukvalno kopira neke delove Biblije ali na volseban i pogresan nacin,... Sta mislis otkud interesovanje bas za biblijska prorocanstva? Holivud je oduvek ismejavao Bibliju, a sada agresivno pokusava da stvori pogresnu sliku u umovima ljudi vezano za prorocanstva vezana za Bibliju. Ali to moze da postigne samo kod onih koji gledaju te glupe i satanske filmove. |
|
Predji na forum: |