pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.04.2009 00:31
|
Super Administrator Odgovori: 22611 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
nebojsaCA je napisao: U kom trenutku istorije je religija, tj. istinska vera u Tvorca, postala paganizam? Da li je to bilo u trenutku kada su Istinu saznali i poceli da je propovedaju neznabosci u 2. veku, ili je to bilo za vreme cara Konstantina, ili mozda u vreme velike sizme u 11. veku? Naravno da nije vazno kako se mi izjasnjavamo, vec kako zivimo, ali vazno je i imati saznanje kojih se religioznih grupacija kloniti, tj. koje od njih direktno u svojim bogosluzenjima hule na Tvorca. Do otpada je pocelo da dolazi vec u 2. veku, a taj otpad se nagomilavao tokom vremena. Imas sjajno predavanje na tu temu, zove se "Jevrejsko-hriscanski odnosi". Evo linka: http://www.svetig.../61?page=2 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.04.2009 00:33
|
Super Administrator Odgovori: 22611 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Laki je napisao: Gdine Miroljube, kako su nastale kamene kule u Djavoljoj Varosi? Da li su ih oblikovale poslepotopne vode? Te kule su nastale erozijom tla nakon Potopa. Ono sto je karakteristicno za sediment od koga je izgradjen taj teren, jeste da je u pitanju mesavina sitnozrnog sedimenta sa krupnim kamenjem. Posto je taj teren u uvali, onda spiranjem voda dolazi do oblikovanja stubova gde krupno kamenje stoji na vrhu stuba, a stub je izgradjen od krupnog kamenja koje cini "kicmu stuba" i sitnozrnog sedimenta koji predstavlja neku vrstu cementa tog stuba. |
|
|
ljubas |
Odgovorio 26.04.2009 02:51
|
Član Odgovori: 149 Pristupio/la: 15.02.2009 20:29 Lokacija: Bg |
Zemljotres pogodio Rumuniju 25. april 2009. | 21:28 . BUKUREŠT - Zemljotres snage 5,3 stepeni Rihtera pogodio je večeras Rumuniju u 20.25, saopštio je rumunski Institut za fiziku zemlje. U rumunskoj prestonici se na nekoliko sekundi zemljotres osetio dovoljno jako i potresao Bukureštance koji su strahovali da se radi o velikom zemljotresu koji, prema svim prognozama, treba da se dogodi. Zemljotres se osetio i u drugim rumunskim gradovima. Stručnjaci ocenjuju da bi zemljotres snage sedam stepeni Rihtera bio velika nesreća s mnogo mrtvih i velikom materijalnom štetom. -------- Sve neki zemljotresi u zadnje vreme, te u Italiji pa nesto u Grckoj, te sad u Rumuniji, sve oko nas u komsiluku. valjda nece nas. Ne moguce da su to tek tako slucajni procesi u zemlji. mada cesto pomislim moram da priznam. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 26.04.2009 10:19 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.04.2009 10:23
|
0 je napisao: Zemljotres pogodio Rumuniju 25. april 2009. | 21:28 . BUKUREŠT - Zemljotres snage 5,3 stepeni Rihtera pogodio je večeras Rumuniju u 20.25, saopštio je rumunski Institut za fiziku zemlje. U rumunskoj prestonici se na nekoliko sekundi zemljotres osetio dovoljno jako i potresao Bukureštance koji su strahovali da se radi o velikom zemljotresu koji, prema svim prognozama, treba da se dogodi. Zemljotres se osetio i u drugim rumunskim gradovima. Stručnjaci ocenjuju da bi zemljotres snage sedam stepeni Rihtera bio velika nesreća s mnogo mrtvih i velikom materijalnom štetom. -------- Sve neki zemljotresi u zadnje vreme, te u Italiji pa nesto u Grckoj, te sad u Rumuniji, sve oko nas u komsiluku. valjda nece nas. Ne moguce da su to tek tako slucajni procesi u zemlji. mada cesto pomislim moram da priznam. Znamo da se broj prirodnih katastrofa, ukljucujuci i zemljotrese, rapidno povecava iz godine u godinu. Ja kazem da je to posledica moralne dekadencije ljudi. Bice ih sve vise i bice sve razorniji, a to nije nista u poredjenju sa onim sto opisuje Biblija. U Bibliji pise: "Ljudi ce umirati od straha od onoga sto ide na zemlju jer ce se sile nebeske pokrenuti." Takve stvari moraju da se dese jer je to poslednja mogucnost koju Bog ima na raspolaganju da ljude podstakne na razmisljanje i promenu ka dobrom. Oni koji vec sada razmisljaju i uvode pozitivne promene nece biti pogodjeni tim stvarima jer ce biti sklonjeni na nekom bezbednom prirodnom mestu, nezavisni od sistema. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 26.04.2009 10:24 |
|
|
mirjanin |
Odgovorio 26.04.2009 10:57
|
Član Odgovori: 28 Pristupio/la: 08.01.2009 13:19 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube, Znaš li neki prirodan lijek za alergiju na polen? Čuo sam za podatak da je 30% ljudi alergično na polen, a da se taj broj povećava iz godine u godinu. Kako je moguće da je toliko ljudi alergično na jednu normalnu pojavu u prirodi kao što je polen? |
|
|
mirjanin |
Odgovorio 26.04.2009 11:32
|
Član Odgovori: 28 Pristupio/la: 08.01.2009 13:19 Lokacija: Nepoznata |
da li se u slučaju završenog kursa za nutricionistu a kasnijeg donošenja odluke da se nastavi studiranje za diplomiranog ljekara prirodne medicine, broj ispita i cijena studiranja umanjuje za one ispite položene kursom za nutricionistu, ili se radi o ispitima istog naziva ali različitog obima? |
|
|
Cuvena Familija |
Odgovorio 26.04.2009 15:08
|
Član Odgovori: 72 Pristupio/la: 21.07.2008 08:51 Lokacija: BG |
Profesore,sta kazete za ovaj virus svinjeske gripe sto se pojavio u USA i u Mexicu?Iako su rekli da ga nema u Evropi,evo danas objavise informaciju da se izgleda pojavio u Spaniji. Da li to moze biti da je stvanro u pitanju neki virus i neka buduca katastrofa ili nam ovi mocnici pokusavaju utjerati strah u kosti po vec unaprijed spremljenom scenariju? Evo da se dopunim.Za sada se pojavio i u Francuskoj i Novom zelandu. pozzz Izmenio/la Cuvena Familija na 26.04.2009 19:45 Dokle vise da trpimo sve ovo...da li da ostanemo normalni po nasim nacelima ili da i dalje budemo ludi po njihovim nacelima....
|
|
|
nebojsaCA |
Odgovorio 26.04.2009 17:39
|
Član Odgovori: 34 Pristupio/la: 02.08.2008 21:11 Lokacija: Nepoznata |
Ako sam dobro razumeo, danas jedino mesijanski Jevreji ispovedaju pravu veru. Poceli su da citaju i analiziraju i Novi Zavet, priznaju Isusa za Mesiju, a i pridrzavaju se Mojsijevih zakona. Da li je to tako? Acim
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.04.2009 20:50
|
mirjanin je napisao: Miroljube, Znaš li neki prirodan lijek za alergiju na polen? Čuo sam za podatak da je 30% ljudi alergično na polen, a da se taj broj povećava iz godine u godinu. Kako je moguće da je toliko ljudi alergično na jednu normalnu pojavu u prirodi kao što je polen? To im lekari kazu da su alergicni na polen. Probaj da se skines sa mesnih i mlecnih proizvoda i cokolade, koji su glavni izazivaci alergija, i da predjes na biljnu hranu, da pijes dosta vode i sve ostalo sto je zdravo (imas o tome ukratko u knjizi "Nacela zdravog zivota" na nasem sajtu www.zakonizdravlj... pa da vidimo da li ces imati alergiju). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.04.2009 20:50
|
mirjanin je napisao: da li se u slučaju završenog kursa za nutricionistu a kasnijeg donošenja odluke da se nastavi studiranje za diplomiranog ljekara prirodne medicine, broj ispita i cijena studiranja umanjuje za one ispite položene kursom za nutricionistu, ili se radi o ispitima istog naziva ali različitog obima? Priznaju se ti ispiti i cena skolarina za studije se skoro upola smanjuje. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.04.2009 20:54
|
Cuvena Familija je napisao: Profesore,sta kazete za ovaj virus svinjeske gripe sto se pojavio u USA i u Mexicu?Iako su rekli da ga nema u Evropi,evo danas objavise informaciju da se izgleda pojavio u Spaniji. Da li to moze biti da je stvanro u pitanju neki virus i neka buduca katastrofa ili nam ovi mocnici pokusavaju utjerati strah u kosti po vec unaprijed spremljenom scenariju? Evo da se dopunim.Za sada se pojavio i u Francuskoj i Novom zelandu. pozzz U pitanju je prava zaraza, ali oni ne objavljuju prave razmere te zaraze. Mozemo da ocekujemo epidemije velikih razmera, ukljucujuci i nove bolesti. Naravno, oni koji zive u prirodnom ambijentu i na zdrav nacin, izolovani od centra zaraza (velikih gradova), nece imati problema. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.04.2009 20:56
|
nebojsaCA je napisao: Ako sam dobro razumeo, danas jedino mesijanski Jevreji ispovedaju pravu veru. Poceli su da citaju i analiziraju i Novi Zavet, priznaju Isusa za Mesiju, a i pridrzavaju se Mojsijevih zakona. Da li je to tako? Oni jesu mozda najozbiljniji, iako ima tu svega. Neki medju njima lice na pentakostalce, padaju u trans i slicno, a ima i dobrih. Taj pokret ce tek da bude jak i ozbiljan u skoroj buducnosti. |
|
|
Synex |
Odgovorio 26.04.2009 22:48
|
Član Odgovori: 60 Pristupio/la: 23.03.2008 15:03 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube, nisam mnogo čitao o Nikoli Tesli ali mi je jednom prilikom jedna prijateljica rekla da je Tesla uvjek tvrdio da je sve prirodno i da ne postoji natprirodno, ja sam joj samo postavio pitanje da li ona misli da je njegovo postojanje na zemlji i njegov rad prirodan i ona mi nije znala da da odgovor. Htio sam Vas da pitam da li ste vi upoznati sa mišljenjem Nikole Tesle konkretno o Bogu i natprirodnom... Pozdrav! Vjerujem u ...
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.04.2009 22:54
|
Synex je napisao: Miroljube, nisam mnogo čitao o Nikoli Tesli ali mi je jednom prilikom jedna prijateljica rekla da je Tesla uvjek tvrdio da je sve prirodno i da ne postoji natprirodno, ja sam joj samo postavio pitanje da li ona misli da je njegovo postojanje na zemlji i njegov rad prirodan i ona mi nije znala da da odgovor. Htio sam Vas da pitam da li ste vi upoznati sa mišljenjem Nikole Tesle konkretno o Bogu i natprirodnom... Pozdrav! Ne znam sta je tacno Tesla verovao. |
|
|
anton |
Odgovorio 27.04.2009 07:45
|
Član Odgovori: 230 Pristupio/la: 31.08.2008 22:35 Lokacija: Nepoznata |
Dali bi danas za neku državu bilo dobro da zatvori granice prema svijetu i dovede se u dobrovoljnu izolaciju kako bi se zaštitila od nadolazećeg zla (bolesti,okultizam,nemoral...)kao što je to učinila Albanija pod Enver Hodžom,samo naravno ne pod komunističkom diktaturom? Reći ćete da bi takvu državu koja bi se odlučila na moral i biblijske vrijednosti druge zemlje napale i pokušale uništiti,međutim činjenica je da Albaniju iako je bila okružena neprijateljima nikada niko nije napao, niti su imali namjeru da je napadnu. U nekim prijevodima Biblije (nakon razgovora Isusa sa farizejima koji su branili apostolima da subotom čupaju klasove i jedu ih,a Isus im kaže da čovjeka one onečišćuje ono što ulazi na usta)piše"I tako Isus proglasi čistim sva jela".U nekim prijevodima te rečenice nema.Dali mislite da bi se Isus slagao da se među njegovim sljedbenicima jede svinjetina i ostala nečista hrana |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 27.04.2009 09:11
|
anton je napisao: Dali bi danas za neku državu bilo dobro da zatvori granice prema svijetu i dovede se u dobrovoljnu izolaciju kako bi se zaštitila od nadolazećeg zla (bolesti,okultizam,nemoral...)kao što je to učinila Albanija pod Enver Hodžom,samo naravno ne pod komunističkom diktaturom? Reći ćete da bi takvu državu koja bi se odlučila na moral i biblijske vrijednosti druge zemlje napale i pokušale uništiti,međutim činjenica je da Albaniju iako je bila okružena neprijateljima nikada niko nije napao, niti su imali namjeru da je napadnu. Drzava bi trebala da funkcionise kao i pobozan pojedinac. Dakle, pobozan pojedinac bi trebao da "izadje iz sveta karakterom", ali da "udje u svet misijom". To znaci da bi on trebao da se izoluje od svega sto je stetno (prljavstina, okultizam, otrovi i slicno), ali da pronadje mehanizam kako da pomogne ljudima i usmeri ih ka onome sto je dobro. Isus je dao primer kako to treba raditi - On je ziveo van gradova, u prirodi, ali je svracao u gradove i naseljena mesta i pomagao ljudima (isceljivao, ucio itd). Prema Bozjim zapovestima datim u Bibliji, drzava ne bi smela da ulazi u bilo kakve saveze sa drugim drzavama i narodima, jer bi takvi savezi bili "zamka" (kako kaze Biblija) za Bozji narod da se navuce na razne otrove, okultizme, satanizme itd. Ozbiljna drzava bi trebala da bude izolovana od stetnih uticaja, ali bi trebala da bude otvorena za pomoc i pruzanje informacija drugim narodima i drzavama. Pod "pomocu" ce podrazumeva izvoz zdrave hrane, davanje informacija o zdravlju, higijeni, teologiji itd. Dozvoljena je i trgovina sa drugim drzavama, ali ne ulazenje sa njima u zajednicke projekte i poslove. U nekim prijevodima Biblije (nakon razgovora Isusa sa farizejima koji su branili apostolima da subotom čupaju klasove i jedu ih,a Isus im kaže da čovjeka one onečišćuje ono što ulazi na usta)piše"I tako Isus proglasi čistim sva jela".U nekim prijevodima te rečenice nema.Dali mislite da bi se Isus slagao da se među njegovim sljedbenicima jede svinjetina i ostala nečista hrana I najveci ateista moze da zna da je svinja prljava zivotinja i da meso od nje ne treba jesti. Naravno da Isus nije dao gornju izjavu. |
|
|
kotor |
Odgovorio 27.04.2009 11:06
|
Član Odgovori: 232 Pristupio/la: 15.11.2008 13:47 Lokacija: kotor |
1.Miroljube sta predlazes kako prebroditi ovu ekonomsku krizu u svetu,imas li savet? 2I sta mislis o masovnoj pojavi svinjskog gripa u severnoj americi koji je uzrok? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 27.04.2009 11:26
|
Kotor je napisao: 1.Miroljube sta predlazes kako prebroditi ovu ekonomsku krizu u svetu,imas li savet? Govorio sam o tome bezbroj puta. Treba da se osposobljavas za zivot i rad u prirodi, da budes nezavistan od sistema. 2I sta mislis o masovnoj pojavi svinjskog gripa u severnoj americi koji je uzrok? Uzrok je prljavstina, nezdravi uslovi odgajanja zivotinja, jednom recju nebriga za zdravlje. Takve stvari se desavaju samo tamo gde nema higijene. Vise o tome imas na videu sa donjeg linka: http://video.goog...6959799128 |
|
|
zanzak |
Odgovorio 27.04.2009 12:09
|
Član Odgovori: 92 Pristupio/la: 30.12.2008 19:56 Lokacija: Nepoznata |
Da li ste posjetili Yad Vashem? Izmenio/la zanzak na 27.04.2009 12:10 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 27.04.2009 14:48
|
zanzak je napisao: Da li ste posjetili Yad Vashem? Posetio sam. Muzej je fenomenalno uradjen, tako nesto bi mi trebali da napravimo. Jedino sto su stavili jednu postavku, u pitanju je par slika, vezano za neki restoran homoseksualaca u Berlinu koji su nacisti zatvorili. Eto, i nacisti nesto dobro da urade, a ovi sekularisti u Izraelu to okacili kao primer "diskriminacije". |
|
Predji na forum: |