pocetak foruma
|
|
xxx |
Odgovorio 20.04.2009 10:52
|
Član Odgovori: 75 Pristupio/la: 30.12.2008 09:49 Lokacija: Nepoznata |
slažem se! ali više me zanima odgovor što Isus smatra pod ovim...23 Kojima otpustite grijehe, otpuštaju im se; kojima zadržite, zadržani su im. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 20.04.2009 11:21 "Mudrost daje mudrome viÅ¡e moći, nego Å¡to je imaju u gradu desetorica samosilnika. "
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.04.2009 11:31
|
Super Administrator Odgovori: 22611 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
xxx je napisao: slažem se! ali više me zanima odgovor što Isus smatra pod ovim...23 Kojima otpustite grijehe, otpuštaju im se; kojima zadržite, zadržani su im. Necista savest i krivica zbog greha jesu najteze patnje koje mogu da pogode coveka. Isus salje svoje ucenike da ljudima propovedaju radosnu vest (jevandjelje) da su im gresi oprosteni ako se pokaju i odbace greh. Ucenici su bili dovoljno obuceni da upozore i posavetuju narod, i kazu im da zive u grehu ili ne zive. |
|
|
jovannovibeograd |
Odgovorio 20.04.2009 18:07
|
Član Odgovori: 6 Pristupio/la: 20.04.2009 17:45 Lokacija: Nepoznata |
Poštovani Miroljube, Sasvim slučajno sam saznao za Vas i Vaš rad, kao i ovaj sajt, i imate sve pohvale i podršku sa moje strane. Zaista odlična predavanja od kritike dekadentnih pojava u zapadnom društvu do zdrave ishrane. Baš u vezi sa tim i imam jedno pitanje. Pošto u video predavanju "Kuvar sudnjeg dana" zajedno sa kuvarom Tonijem Rajićem dajete niz sirovih, i zdravih recepata, čak i spominjete sirovi nepečeni hleb, koji se samo suši, interesuje me da li ima još predavanja iz ovog serijala dostupnog na internetu posle 4-og dela. Ako ima molim Vas za link, a ako nema molim Vas za kratko pojašnjenje i opis. Ja sam inače čitao neke knjige vezano za sirovu hranu, i ova tema me baš interesuje. Pretpostavljam da ste čitali Gintera i Brojsa, koji su tvrdili da sirovom hranom se mogu izlečiti skoro sve bolesti (Ginter) odnosno uz kuru gladovanja uz čajeve i sokove od povrća (Brojs). Interesuje me šta mislite o ovim autorima, kao i o autorima koji zagovaraju gladovanje kao jednu od metoda pročišćenja organizma i ozdravljenja. Ja sam lično gladovao 4 dana i u principu sam se dobro osećao, mada sam osećao da imam manje energije, a znam ljude koji su gladovali i po 10 dana. Srdačan pozdrav i sve najbolje u daljem radu! Pozdrav od Jovana sa Novog Beograda |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.04.2009 20:54
|
Super Administrator Odgovori: 22611 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
jovannovibeograd je napisao: Poštovani Miroljube, Sasvim slučajno sam saznao za Vas i Vaš rad, kao i ovaj sajt, i imate sve pohvale i podršku sa moje strane. Zaista odlična predavanja od kritike dekadentnih pojava u zapadnom društvu do zdrave ishrane. Baš u vezi sa tim i imam jedno pitanje. Pošto u video predavanju "Kuvar sudnjeg dana" zajedno sa kuvarom Tonijem Rajićem dajete niz sirovih, i zdravih recepata, čak i spominjete sirovi nepečeni hleb, koji se samo suši, interesuje me da li ima još predavanja iz ovog serijala dostupnog na internetu posle 4-og dela. Ako ima molim Vas za link, a ako nema molim Vas za kratko pojašnjenje i opis. Objavili smo knjigu "Kuvar sudnjeg dana" koju mozete da skinete na nasem sajtu (www.zakonizdravlj...) Takodje, preporucujem knjigu "Lecenje raka sirovom hranom", koja bi ustvari trebala da se zove "Lecenje bolesti sirovom hranom". Takodje je imate na nasem sajtu. Ja sam inače čitao neke knjige vezano za sirovu hranu, i ova tema me baš interesuje. Pretpostavljam da ste čitali Gintera i Brojsa, koji su tvrdili da sirovom hranom se mogu izlečiti skoro sve bolesti (Ginter) odnosno uz kuru gladovanja uz čajeve i sokove od povrća (Brojs). Interesuje me šta mislite o ovim autorima, kao i o autorima koji zagovaraju gladovanje kao jednu od metoda pročišćenja organizma i ozdravljenja. Ja sam lično gladovao 4 dana i u principu sam se dobro osećao, mada sam osećao da imam manje energije, a znam ljude koji su gladovali i po 10 dana. Srdačan pozdrav i sve najbolje u daljem radu! Ginterova knjiga nije losa, ali u ishrani koristi i namirnice zivotinjskog porekla, sto nije dobra preporuka. Brojsova metoda moze da bude dobra samo za one koji su zderonje i hedonisti, pa da kazemo: "Brojsova metoda je manje zlo od zderanja nezdrave hrane." Kratkotrajno gladovanje, kao sto je post od jednog dana, moze zaista blagotvorno da deluje, ali izgladnjivanje prema Brojsovoj metodi nije dobra metoda lecenja. |
|
|
jovannovibeograd |
Odgovorio 20.04.2009 23:14
|
Član Odgovori: 6 Pristupio/la: 20.04.2009 17:45 Lokacija: Nepoznata |
Poštovani Miroljube hvala na odgovoru. Inače na ovu temu (sirova hrana) sam pričao sa još nekoliko ljudi i svako ima neki svoj stav i argumentaciju za to. Tako n. pr. neko kaže da nije baš ni preporučljivo mnogo jesti sirovu hranu-biljke koje se kupuju, jer su prskani, a da nepričamo o tome da se su pojavila genetski modifikovana semena (soja i slično), i sada je pitanje šta da jede neko ko živi u gradu (dakle nema svoju baštu i mora da se snabdeva na pijaci) i eventualno u prodavnicama zdrave hrane. I o tome sam se raspitao. Što se tiče semenki - toga ima da se kupi organski gajeno u prodavnicama zdrave hrane (jeste 3-4 puta skuplje od običnih ali ima) a što se tiče voća i povrća, koliko ja znam u celom Beogradu ima samo dva mesta gde se može kupiti organsko povrće (i to šta ima), tako da je pitanje šta raditi u toj situaciji. |
|
|
croat |
Odgovorio 21.04.2009 00:31
|
Član Odgovori: 22 Pristupio/la: 07.04.2009 20:12 Lokacija: Nepoznata |
poveznica: http://www.index....30465.aspx zamolio bih da nam "otrijeznite" glavu jos jednom od te godine i tog dana. dosta ljudi zanima zasto je to tako, od kuda u sve te informacije, sta ce se doista desiti i sl. ... bilo je vec govora o tome ali u veoma kratkim crtama kolko se sjecam (mozda sam u krivu) ... posto je to vrlo aktualno nadam se i opsirnijem odg. u tom smislu da sirim Vasu rijec hvala Izmenio/la croat na 21.04.2009 00:33 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.04.2009 07:21
|
jovannovibeograd je napisao: Poštovani Miroljube hvala na odgovoru. Inače na ovu temu (sirova hrana) sam pričao sa još nekoliko ljudi i svako ima neki svoj stav i argumentaciju za to. Tako n. pr. neko kaže da nije baš ni preporučljivo mnogo jesti sirovu hranu-biljke koje se kupuju, jer su prskani, a da nepričamo o tome da se su pojavila genetski modifikovana semena (soja i slično), i sada je pitanje šta da jede neko ko živi u gradu (dakle nema svoju baštu i mora da se snabdeva na pijaci) i eventualno u prodavnicama zdrave hrane. I o tome sam se raspitao. Što se tiče semenki - toga ima da se kupi organski gajeno u prodavnicama zdrave hrane (jeste 3-4 puta skuplje od običnih ali ima) a što se tiče voća i povrća, koliko ja znam u celom Beogradu ima samo dva mesta gde se može kupiti organsko povrće (i to šta ima), tako da je pitanje šta raditi u toj situaciji. Cinjenica je da se biljke prskaju i da je i kod nas pocelo da pristize genetski modifikovano seme. To je cena koju mora da plati svaki onaj ko zivi u neprirodnim uslovima (u gradu) i nema svoju bastu, a nije povezan sa ljudima koji se bave prirodnom (organskom) biljnom hranom. Opet, i takve biljke (bilo prskane ili genetski modifikovane) su mnogo, mnogo bezbednije za ishranu od namirnica zivotinjskog porekla. Dakle, covek bi trebao najpre da bira manje zlo, a onda da se osposobljava za zivot u prirodnom ambijentu gde ce sto zdravije ziveti i hraniti se. Evo, mozemo ovde na nasem sajtu da postavimo spisak proizvodjaca organske hrane, pa da ljudi budu informisani. Ako neko zna nekoga ko proizvodi biljnu hranu na prirodan nacin, bez upotreba stetnih hemikalija, neka javi, pa cemo ovde reklamirati. Moze da javi na forum, ili privatnu poruku, ili e-mail: Proizvodjac prirodne hrane moze da bude iz bilo koje danasnje drzave bivse Jugosvavije. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.04.2009 07:26
|
deYvid je napisao: poveznica: http://www.index....30465.aspx zamolio bih da nam "otrijeznite" glavu jos jednom od te godine i tog dana. dosta ljudi zanima zasto je to tako, od kuda u sve te informacije, sta ce se doista desiti i sl. ... bilo je vec govora o tome ali u veoma kratkim crtama kolko se sjecam (mozda sam u krivu) ... posto je to vrlo aktualno nadam se i opsirnijem odg. u tom smislu da sirim Vasu rijec hvala Vidi se da slabo poznajes Bibliju i da si onda zbunjen bezbrojnim lazima kojima se covecanstvo zasipa od strane satanista. Treba da prestanes da citas medijske lazi (mozes kratko da se informises sta se desava u svetu), i treba da se bavis proucavanjem duhovnih stvari vezanih za biblijski tekst. Nema nikakvog smaka sveta tog datuma, ali treba da znas da je smak sveta u toku - ekonomija se raspada, satanisticki zakoni su sve rigorozniji, uskoro ce da izazovu velike ratove, da rasire razne bolesti, tako da treba vec sada da se spremas za ono sto je vec u toku, i uskoro ce da kulminira, a to znaci da se osposobljavas za zivot u prirodnom ambijentu i u zajednici sa Bogom. |
|
|
zanzak |
Odgovorio 21.04.2009 14:26
|
Član Odgovori: 92 Pristupio/la: 30.12.2008 19:56 Lokacija: Nepoznata |
Moze komentar na ovo http://www.youtub...ture=bz302 Nije bas da su svi protiv Jevreja. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.04.2009 14:33
|
t4c4 je napisao: Pozdrav, zovem se Tomislav iz Zagreba sam i ovo mi je prvi put da nesto pisem na vasem forumu... Znate li mozda nesto o MK ULTRA ? Imas o tome na internetu. U pitanju je jedan od mnogobrojnih metoda manipulacije onih koji su u robovlasnickom sistemu. Dakle, treba biti izvan sistema, i to je to. Kad ljudi ne bi odbacivali Boga, ne bi ni bilo takvih projekata za manipulaciju. Inace, na hebrejskom jeziku rec "glup" (baar) potice od reci "stoka" (beir), tako da "biti glup", na jeziku Biblije, znaci "ponasati se kao stoka". Ljudi koji odbace Boga zaista se ponasaju kao stoka i sa njima se onda i manipulise kao sa stokom. Bozji poziv ljudima je: "Pokajte se, odbacite greh, ne budite kao stoka." |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.04.2009 14:36
|
zanzak je napisao: Moze komentar na ovo http://www.youtub...ture=bz302 Nije bas da su svi protiv Jevreja. E bre kako si naivan. Nasedas na jeftine trikove. Pa nece Sotona da ti se pokaze kao rogonja i neprijatelj, nego ce kao da saucestvuje sa tobom, da bi ti prisao blizu i da bi ti zadao sto tezi udarac. |
|
|
Dino |
Odgovorio 21.04.2009 16:51
|
Član Odgovori: 170 Pristupio/la: 21.01.2008 17:14 Lokacija: Vrgorac |
Miroljube, možeš li mi pojasnit prva Petrova 3. poglavlje od 18-22. Pogotovo me zanima 19 redak... "Ako netko hoće da se hvali, neka se hvali time Å¡to Mene poznaje."
|
|
|
zanzak |
Odgovorio 21.04.2009 20:40
|
Zasto se razlikuju rodoslovi Isusa Hrista dati u Matejevom jevandjelju i onom u Lukinom jevandjelju?Ne razumijem.Oba se slazu do Davida,a onda kod Mateja se krece od Solomona i tako dalje carskom linijom.Kod Luke stoji da od Davida ide njegov sin Natan i tako dalje.Na kraju imamo da je Josifov otac Ilija,a kod Mateja stoji da je Josifov otac Jakov.O cemu se tu radi?Ako ste vec odgovorili,moje izvinjenje.,nisam mogao pronaci,a jako me zanima. |
|
|
miki |
Odgovorio 21.04.2009 21:10
|
Član Odgovori: 76 Pristupio/la: 17.01.2009 14:01 Lokacija: Nepoznata |
U nekom od prethodnih postova ste malo isporizivali Dragasa, ali ja mislim da je covek skroz dobronameran, vredan, posten i iskreno se zalaze za promene kako moralne i duhovne tako i ekonomske. Na njegovom sajtu ima gomila tekstova o njemu i njegovom radu, idejama... Evo ovo sam za Vas izdvojio http://www.dragas.../1307/55//. Na pocetku strane ima link za preuzimanje cele price o Kainu by Dragas... Jos uvek nije savrsen ali polako... Vi kazete da je Bog stvorio coveka da radi u prirodi. Ali ja tu ne vidim nikakav intelektualni napredak. Slazem se da je lepo raditi i provoditi vreme u prirodi. Ali ja u razgovoru sa mnogim ljudima sa sela vidim da oni bukvalno samo znaju da obradjuju zemlju i rade razne poslove vezano za poljoprivredu i stocarstvo i da su, cast sa izuzecima 'primitivni' po mnogim pitanjima. Naravno bolje i to nego da budu kao moderni ljudi, ali cini mi se da ljudi sa sela stoje u mestu, stalno jedno te isto rade. oni su mnoge stvari nauceni pogresno, medju kojim je i ishrana. Kad pokusam da im objasnim oni me gledaju belo kao da im pricam o nekim diferencijalnim jednacinama... Znaci ljudi sa sela su nauceni da idu samo pravo i to je to(nema levo desno). Skoro kao roboti... Izmenio/la miki na 21.04.2009 21:11 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.04.2009 21:16
|
Dino je napisao: Miroljube, možeš li mi pojasnit prva Petrova 3. poglavlje od 18-22. Pogotovo me zanima 19 redak... O tome sam vise puta govorio. Imas o tome detaljnije na strani 156 knjige "Zivot posle smrti": http://www.cps.or...-smrti.pdf |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.04.2009 21:17
|
zanzak je napisao: Zasto se razlikuju rodoslovi Isusa Hrista dati u Matejevom jevandjelju i onom u Lukinom jevandjelju?Ne razumijem.Oba se slazu do Davida,a onda kod Mateja se krece od Solomona i tako dalje carskom linijom.Kod Luke stoji da od Davida ide njegov sin Natan i tako dalje.Na kraju imamo da je Josifov otac Ilija,a kod Mateja stoji da je Josifov otac Jakov.O cemu se tu radi?Ako ste vec odgovorili,moje izvinjenje.,nisam mogao pronaci,a jako me zanima. Ima vise razloga, a glavni je taj da se nije koristio original prilikom prevoda jevandjelja, nego je koriscen grcki prevod Tanaha (Starog zaveta) zvani "Septuaginta". |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.04.2009 21:24
|
miki je napisao: U nekom od prethodnih postova ste malo isporizivali Dragasa, ali ja mislim da je covek skroz dobronameran, vredan, posten i iskreno se zalaze za promene kako moralne i duhovne tako i ekonomske. Na njegovom sajtu ima gomila tekstova o njemu i njegovom radu, idejama... Evo ovo sam za Vas izdvojio http://www.dragas.../1307/55//. Na pocetku strane ima link za preuzimanje cele price o Kainu by Dragas... Jos uvek nije savrsen ali polako... Nisam nista isprozivao Dragasa vec sam samo rekao da ne nudi nikakvo resenje za strasne probleme u kojima se nalazi drustvo. Cak na svom sajtu poziva na ustanak, pobunu, ulicne demonstracije. Tako samo moze da navuce jos vecu bedu na narod, jer ce okupator biti nemilosrdan, bas kao i u slucaju Jevreja 70. godine nase ere. Ne sumnjam da je covek dobronameran, ali to je vise nego nedovoljno. On mora dobro da se upozna sa Biblijom da bi razumeo ekomoniju i nacine kako Bog moze da spasi drustvo koje je pod duhovnom i fizickom okupacijom. Vi kazete da je Bog stvorio coveka da radi u prirodi. Ali ja tu ne vidim nikakav intelektualni napredak. Slazem se da je lepo raditi i provoditi vreme u prirodi. Ali ja u razgovoru sa mnogim ljudima sa sela vidim da oni bukvalno samo znaju da obradjuju zemlju i rade razne poslove vezano za poljoprivredu i stocarstvo i da su, cast sa izuzecima 'primitivni' po mnogim pitanjima. Naravno bolje i to nego da budu kao moderni ljudi, ali cini mi se da ljudi sa sela stoje u mestu, stalno jedno te isto rade. oni su mnoge stvari nauceni pogresno, medju kojim je i ishrana. Kad pokusam da im objasnim oni me gledaju belo kao da im pricam o nekim diferencijalnim jednacinama... Znaci ljudi sa sela su nauceni da idu samo pravo i to je to(nema levo desno). Skoro kao roboti... Ja sam rekao da je Bog stvorio coveka da radi u prirodi, ali ne da razvija samo svoje telo, nego i svoj duh. Nigde kao u prirodi covek ne moze da proucava Bozje delo stvaranja i da razume teologiju. Nigde kao u prirodi covek ne moze tako dobro da vaspita decu prema Bozjim zapovestima. Dakle, zivot u prirodi u skladu sa Bozjom naukom, to je recept za uspesan i kvalitetan zivot. To sto neko zloupotreblava zivot u prirodi, time necemo da se bavimo. |
|
|
zanzak |
Odgovorio 21.04.2009 22:10
|
Pa koji je onda tacan rodoslov,onaj iz Matejevog ili iz Lukinog jevandjelja?Pisci ova dva jevandjelja su gotovo savremenici Isusovi,pa mi nije jasno kako su mogli pogrijesiti recimo ime Josifovog oca,koji je samo dvije generacije stariji od njih. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 21.04.2009 22:17 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.04.2009 22:21
|
zanzak je napisao: Pa koji je onda tacan rodoslov,onaj iz Matejevog ili iz Lukinog jevandjelja?Pisci ova dva jevandjelja su gotovo savremenici Isusovi,pa mi nije jasno kako su mogli pogrijesiti recimo ime Josifovog oca,koji je samo dvije generacije stariji od njih. Tekst koji koristis nisu pisali ni Luka ni Matej, nego je u pitanju prevod na grcki jezik koji ima svoje nedostatke, kao sto sam vise puta spominjao. Evo da sacekamo prevod Mateja sa hebrejskog, pa cemo da uporedimo. Do tada, evo sirove verzije prevoda Mateja sa hebrejskog vezano za rodoslov, pa mozes da uporedjujes: http://www.cps.or...doslov.pdf Izmenio/la Miroljub Petrovic na 21.04.2009 22:24 |
|
|
zanzak |
Odgovorio 21.04.2009 23:20
|
Hvala Miroljube. Nije mi jasna ova situacija sa tim Iranom i Izraelom.Iran je zemlja koja ima teokratski sistem vlasti.Ima smrtnu kaznu,najjstroze zakone.Kod njih gotovo nema homoseksualizma,narkomanije,kriminala,prostitucije i slicno(i ako ima zestoko se sankcionise).A upravo su Izraelci ti koji su od Boga dobili takve zakone.Po svemu sudeci bas su Izarelci i Iranci najjblize Bogu kad bi gledali na taj nacin.A opet Iran bi da ih sravni sa zemlje.Sad imamo situaciju da Iran napadaju gotovo svi redom,ali apsolutno svi,bilo zbog krsenja "ljudskih prava" bilo zbog nuklearnih programa,ili slicno.Sad imamo apsurdnu situaciju da takva sad i eu napadaju Iran i u isto vrijeme brane Jevreje.Sve mi se to cini prilicno apsurdno.O cemu se radi? |
|
Predji na forum: |