pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.04.2009 20:09
|
Super Administrator Odgovori: 22611 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
zanzak je napisao: Zavrsio sam sa citanjem knjige proroka Isaije(mozda i najomiljenija moja knjiga u SZ) i uvijek se iznova odusevim tom knjigom,vjerovatno zato sto vise nego ijedna druga upucuje na Hrista.Mozete li mi reci na sta se odnose ovi prelijepi stihovi: I vuk će boraviti s jagnjetom, i ris će ležati s jaretom, tele i lavić i ugojeno živinče biće zajedno, i malo dete vodiće ih. I krava i medvedica zajedno će pasti, mlad njihova ležaće zajedno, i lav će jesti slamu kao vo. I dete koje sisa igraće se nad rupom aspidinom, i dete odbijeno od sise zavlačiće ruku svoju u rupu zmije vasilinske. Neće uditi ni potirati na svoj svetoj gori mojoj, jer će zemlja biti puna poznanja Gospodnjeg kao more vode što je puno. Na koji period se odnosi ovo prorocantsvo,da li je to mozda opis "carstva Bozijeg",pojma koji se koristi cesto u Jevandjelju?Ima tu nesto sto me zbunjuje,ali o tom kad odgovorite. O tome sam govorio u predavanju "Sta kriju stene ispod Jerusalima". U pitanju je opis dogadjaja kada se Jevreji budu uskoro okrenuli svom Bogu i kada Bog bude ucinio vece cudo od onog kada ih je izveo iz Egipta. U to vreme ce se desiti veliko cudo u Izraelu, da ce Izrael biti kao vrt edenski, i to ce biti veliko videlo svim narodima, kada Bog bude, pre konacnog suda, dao nedvosmisleno svedocanstvo o Sebi. |
|
|
croat |
Odgovorio 11.04.2009 22:38
|
Član Odgovori: 22 Pristupio/la: 07.04.2009 20:12 Lokacija: Nepoznata |
zahvaljujem na ponovnom odgovoru (ma pokusao sam nac odgovor jer pretpostavljao sam da je na to pitanje odgovoreno ali nisam uspio, nije bitno, hvala jos jednom) po katolickoj vjeri danas je bdijenje i nakon zavrsneog bdijenja u crkvi svecenik zazeli sretan uskrs (isto kao sto si onda svi medusobno cestitaju nakon bdijenja), a po kalendaru je uskrs sutra ... pa me zanima zasto je to tako, kada je ispravnije cestitati uskrs? pitanja o zadnjem predavanju na linkovima koje ste dali: 1. dakle papa ivan pavao drugi po vama nije dobri papa ako je iscenirao pokusaj ubojstva? 2. kazete da ima pravih katolika i laznih, koji su to onda pravi? jer katolicka crkva priznaje papu i kako onda ic u crkvu a znas da ne nije sve kako treba? odnsono ne kuzim sta je ispravno...? i ako moze jedno osobno pitanje... u koju skupinu vjeroispovijesti sebe smatrate? Izmenio/la croat na 11.04.2009 23:46 |
|
|
Duki |
Odgovorio 11.04.2009 23:31
|
Član Odgovori: 27 Pristupio/la: 11.07.2008 15:34 Lokacija: Nepoznata |
Da li oni koji upisu fakultet za hebrejski ili prirodnu medicinu, mogu da odlazu vojni rok do 27. godine? |
|
|
DM87 |
Odgovorio 11.04.2009 23:51
|
Član Odgovori: 177 Pristupio/la: 11.04.2009 23:42 Lokacija: Nepoznata |
Izvinjavam se sto skrecem sa teme ali mene muci jedan mali zdravstveni problem.Ja imam problem sa urastanjem nokta na stopalu pa bih zamolio g.Miroljuba za savet kako da resim taj problem.Da li resenje mog problema mogu naci u ENCIKLOPEDIJI PRIRODNIH LEKOVA koja je postavljena na sajtu? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.04.2009 07:33
|
Super Administrator Odgovori: 22611 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
deYvid je napisao: zahvaljujem na ponovnom odgovoru (ma pokusao sam nac odgovor jer pretpostavljao sam da je na to pitanje odgovoreno ali nisam uspio, nije bitno, hvala jos jednom) po katolickoj vjeri danas je bdijenje i nakon zavrsneog bdijenja u crkvi svecenik zazeli sretan uskrs (isto kao sto si onda svi medusobno cestitaju nakon bdijenja), a po kalendaru je uskrs sutra ... pa me zanima zasto je to tako, kada je ispravnije cestitati uskrs? To uopste nije vazno. Svestenik cestita uskrs koji treba da se desi. Nema nikakvog bdenja i blejanja do ponoci. Uvece se spava, a ljudi su uveli razne ceremonije i gluposti koje nemaju veze sa religijom. pitanja o zadnjem predavanju na linkovima koje ste dali: 1. dakle papa ivan pavao drugi po vama nije dobri papa ako je iscenirao pokusaj ubojstva? Ne znamo sa sigurnoscu da li je papa Jovan Pavle II iscenirao pokusaj ubistva, ili uopste nije znao da ce do njega doci, jer vrlo je moguce da celu vatikansku masineriju vodi takozvani "crni papa" ili jezuitski general, a da je zvanicni papa samo pion u rukama jezuitskog generala i izvrsava njegove naloge. To ne znamo sa sigurnoscu. Ono sto znamo jeste da je papa Jovan Pavle II deo te mafijaske skupine, da je proglasio herojima Stepinca, Papu Pija XII (Hitlerovog papu), i da je ucestvovao u huskanju naroda u Istocnoj Evropi na sukobe, da bi ih lakse pokorio. 2. kazete da ima pravih katolika i laznih, koji su to onda pravi? jer katolicka crkva priznaje papu i kako onda ic u crkvu a znas da ne nije sve kako treba? odnsono ne kuzim sta je ispravno...? Kad poznajes Bibliju, onda znas ko je pravi katolik, a ko nije. Biti dobar katolik ne znaci ici u crkvu. Ako u crkvi ne mozes nista ni da pruzis (da nekome pomognes) niti da dobijes (da cujes nesto pametno), onda ne treba tamo ni da ides. Dakle, sam proceni. i ako moze jedno osobno pitanje... u koju skupinu vjeroispovijesti sebe smatrate? Po Bibliji postoje samo Jevreji i neznabosci. Jevreji su oni koji su na strani Boga, bez obzira na nacionalnu pripadnost, a neznabosci su oni koji su nasuprot Boga. Dakle, Jevrejin je duhovna kategorija, kako kaze Pavle: "Nije Jevrejin koji je po telu Jevrejin, nego je Jevrejin koji je po duhu Jevrejin." Ja obicno za sebe kazem da sam pravoslavne veroispovesti (Jevrejin koji priznaje Isusa za Mesiju). Ti mozes da kazes da si "pravi katolik" (Jevrejin koji priznaje Isusa za Mesiju), tako da ti to dodje na isto - svi smo braca jer sluzimo istom Ocu (Bogu). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.04.2009 07:37
|
Duki je napisao: Da li oni koji upisu fakultet za hebrejski ili prirodnu medicinu, mogu da odlazu vojni rok do 27. godine? To ne znam, trebalo bi da mogu da odlazu vojni rok, ali danas je takvo stanje u vojsci da ti ne treba upis na fakultet da bi odlagao ili izbegao vojni rok. Danas nikog ne prisiljavaju da ide u vojsku, dovoljno je da kazes da te boli glava ili da se ne osecas psihicki spremnim da sluzis vojsku, i oni te puste da ides kuci. Sluzenje vojske je tesko blejanje i danguba. Ja sam bio srecan kad sa trebao da idem da sluzim vojsku, a kad sam video sta je to, smucilo mi se - to je bio najgori period u mom zivotu. To nema veze sa vojskom i sa onim junastvom nasih predaka. A sad je stanje sto puta gore. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.04.2009 07:38
|
DM je napisao: Izvinjavam se sto skrecem sa teme ali mene muci jedan mali zdravstveni problem.Ja imam problem sa urastanjem nokta na stopalu pa bih zamolio g.Miroljuba za savet kako da resim taj problem.Da li resenje mog problema mogu naci u ENCIKLOPEDIJI PRIRODNIH LEKOVA koja je postavljena na sajtu? Tako je, mozes tamo da nadjes resenje za taj problem. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.04.2009 11:04
|
gogije je napisao: Pozdrav Miroljube. Uživao sam gledajući, i dosta naučio(informisao se) iz vaših predavanja.....upravo downloadujem ova nova dva :) ...... Slažem se sa vama u 90% vaših tvrdnji i ono što prenosite drugim ljudima koji su zainteresovani za svoj život i dušu svoju! Moram takodje naglasiti da su predavanja na mene uticala kao svojevrsna "inicijalna kapisla" , koja je moju veru i njenu praktičniju upotrebu, trgla iz neke letargije i pasivnosti u kojoj se nalazila(na žalost). Izmedju ostalog, vaše citate sam koristio na nekim forumima a na temama religije, i to uglavnom u razmenama mišljenja sa ateistima i evolucionistima.....nadam se da se ne ljutite Nista se ne ljutim, nego pozdravljam takav pristup. Da li mislite da je isto tako moguće da je i reč/zemlja "Izrael" duhovna kategorija... i da je/ili će biti/ Izrael-Novi Jerusalim, svuda gde se nalaze pobožni ljudi/odnosno Jevreji po duhu, bez obzira na kojem delu planete oni živeli? Kada bi takva mogucnost postojala, onda bi ona bila recena i naglasena i Bibliji. Po logici stvari tako nesto nije moguce, jer je Izrael kao neka vrsta Nojeve barke - najbezbednije mesto za Bozji narod. Nije moguce da Nojeva barka bude svuda gde su pobozni ljudi. Mogli bi da kazemo da je prirodni ambijent neka vrsta duhovne drzave Izrael, mada treba imati na umu da je bolje ziveti u pustinji drzave koju Bog na poseban nacin stiti i kontrolise, nego u najlepsem prirodnom ambijentu kojeg kontrolisu neznabosci. |
|
|
electronpn |
Odgovorio 12.04.2009 13:48
|
Član Odgovori: 160 Pristupio/la: 16.02.2008 13:45 Lokacija: Paracin |
Jutros sam se odusevio ovim slatkisem pa bih da ga podelim sa ostalim forumasima: DOMAĆA BONŽITA -1 kg meda (bagremovog) -100g badema -100g lešnika -100g korn fleksa -100g psenicnih pahuljica -100g ovsenih pahuljica -100g susama -100g kokosa -100g semenki od suncokreta -100g brusnice -100g suvog grožđa -100g suvih smokvi Gornji sastojci su oprobani i veoma je ukusno ispalo. Bagremov med zbog arome je po meni najbolji mada ne mora bas on. Donji sastojci se mogu isto upotrebiti pa ko voli nek izvoli. -100g suvih šljiva -100g oraha -100g kikirikija -100g pistacija -100g semenki od bundeve -100g suvih šljiva -100g suvih kajsija Orašasti plodovi i semenke treba da su neslani, a semenke očišćene. Semenke su ukusinije ako su malo prepecene. Sve sitno izmleti, a suvo voće sitno iseckati. Dobro sve promešajte pre nego što dodate med. P.S. Recept sa gornjim sastojcima je izneo sve ukupno 600 din a 1kg bonzite u radnji kosta 700 din. Naravno ovde se dobije i vise i kvalitetnije bonzite (bez aditiva i konzervansa). Izmenio/la electronpn na 12.04.2009 18:51 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.04.2009 14:37
|
electronpn je napisao: Jutros sam se odusevio ovim slatkisem pa bih da ga podelim sa ostalim forumasima: DOMAĆA BONŽITA -1 kg meda (bagremovog) -100g badema ... Stavio si bezbroj sastojaka. Pokusaj da sledeci put napravis nesto jednostavno, od nekoliko sastojaka. |
|
|
Nemanja07 |
Odgovorio 12.04.2009 15:53
|
Član Odgovori: 19 Pristupio/la: 07.04.2009 22:25 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube mozete li mi objasniti zbog cega je sve bolje nerafinisano hladno cedjeno suncokretovo ulje od rafinisanog? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.04.2009 15:59
|
Nemanja07 je napisao: Miroljube mozete li mi objasniti zbog cega je sve bolje nerafinisano hladno cedjeno suncokretovo ulje od rafinisanog? Proces termicke obrade suncokreta, kojim se dobija ulje koje nije hladno cedjeno, izaziva stvaranje kancerogenih materija, pa kad se kasnije to ulje dodatno zagreva (prilikom przenja ili pecenja) onda se stetnost jos vise povecava. |
|
|
kotor |
Odgovorio 12.04.2009 17:34
|
Član Odgovori: 232 Pristupio/la: 15.11.2008 13:47 Lokacija: kotor |
Da li je bolje da se ubica kazni smrtnom kaznom ili da lezi 20 ili 40 god u zatvoru po evropskim standardima? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.04.2009 19:01
|
Kotor je napisao: Da li je bolje da se ubica kazni smrtnom kaznom ili da lezi 20 ili 40 god u zatvoru po evropskim standardima? Sve zavisi. Mnoge danasnje ubice su postale ubice kao posledica loseg vaspitanja, uticaja destruktivnog sistema na njih, itd. Sigurno da u drzavama u kojima postoji smrtna kazna ima manje kriminala i nemorala. Idealna opcija je kada drzavu vode moralni ljudi, kada se zakonima rigorozno sankcionise nemoral i satanizam, tako da su svi upoznati sa posledicama krsenja zakona. Danas je ljudima jasno da mogu da budu kriminalci ako su deo neke jake politicke organizacije ili nekog tajnog drustva, pa se mnogi odlucuju na kriminal kao opciju u kojoj mogu da prezive. Savremeni sistem jednostavno podstice kriminal, i zato je tesko odgovoriti na pitanje koje si postavio. Obicno su danasnje ubice samo izvrsioci, a prave ubice su oni koji im naredjuju i placaju ih da ubijaju. Nalagodavci su obicno zasticeni kao beli medvedi. |
|
|
croat |
Odgovorio 12.04.2009 22:21
|
Član Odgovori: 22 Pristupio/la: 07.04.2009 20:12 Lokacija: Nepoznata |
zasto ljudi koriste samo mali postotak svoga mozga? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.04.2009 23:48
|
deYvid je napisao: zasto ljudi koriste samo mali postotak svoga mozga? Zato sto su se pobunili protiv Boga. Sto covek, koji je u pobuni, ima vece potencijale, to je steta koju on proizvodi mnogo veca. |
|
|
electronpn |
Odgovorio 12.04.2009 23:53
|
Član Odgovori: 160 Pristupio/la: 16.02.2008 13:45 Lokacija: Paracin |
Bilo je posta o genetski modifikovanoj soji, secam se, danas sam cuo da se soja u Srbiji uvozi iz Amerike i da je u nju ubrizgan DNK-a bubasvaba i jos mnogo toga da bi izazvala razna oboljenja. EU ima plan da smanji ljudstvo na planeti pa nas svakodnevno truju raznim uvozima. Gde i kako mogu da nabavim ne modifikovanu soju i sta je zamena za nju. P.S. Opet moram da zamaram glavu sa cime cu sada da pravim sarme i koje cu mleko da pijem a taman sam mislio da se zdravo hranim. |
|
|
-Sinaj- |
Odgovorio 13.04.2009 03:03
|
Član Odgovori: 10 Pristupio/la: 06.04.2009 19:07 Lokacija: Nepoznata |
Postovanje, zamolio bih vas za misljenje o prorocanstvu Maja, o kraju sveta 2012. godine. Ima li razloga da verujemo da ce kraj sveta biti tada, i kolikoje taj izvestaj validan i da li je u vezi sa Biblijskim prorocanstvima? drugo, hteo bih da vas pitam sta mislite o besplatnoj energiji. U pitanju je mali generator koji sam od sebe prozivodi elektricnu energiju za svako domacinstvo. Da li su tako nesto nepravili, ali se drzi u tajnosti, i da li to ima veze sa mafijom? trece, sta mislite o ovoj religiji: http://www.mounth... . Koliko je bezbedna, odnosno da li je korisna (u smislu: promovise Boga i Bibliju, nastoji da ljudima ukaze na istinu, i pomaze da se obnovi imuni sistem moralnosti kod ljudi koji prihvate...) |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.04.2009 08:15
|
electronpn je napisao: Bilo je posta o genetski modifikovanoj soji, secam se, danas sam cuo da se soja u Srbiji uvozi iz Amerike i da je u nju ubrizgan DNK-a bubasvaba i jos mnogo toga da bi izazvala razna oboljenja. EU ima plan da smanji ljudstvo na planeti pa nas svakodnevno truju raznim uvozima. Gde i kako mogu da nabavim ne modifikovanu soju i sta je zamena za nju. P.S. Opet moram da zamaram glavu sa cime cu sada da pravim sarme i koje cu mleko da pijem a taman sam mislio da se zdravo hranim. Cinjenica je da su sve fabrike i institute semena u Srbiji (osim jedne) kupili stranci, tako da se situacija veoma pogorsava. Ipak, ne znam sta ce ti soja i mleko. Nisi mala beba da pijes mleko. Ako ti ono bas treba kad jedes namocene zitarice (pahuljice i slicno), onda mozes u blender da izmiksas saku oraha ili badema sa casom ili dve vode. Sarmu mozes da punis sargarepom, lukom, pirincem i krompirom (i drugim stvarima). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.04.2009 08:25
|
-Sinaj- je napisao: Postovanje, zamolio bih vas za misljenje o prorocanstvu Maja, o kraju sveta 2012. godine. Ima li razloga da verujemo da ce kraj sveta biti tada, i kolikoje taj izvestaj validan i da li je u vezi sa Biblijskim prorocanstvima? U pitanju je cist okultizam i skretanje ljudima paznje sa onoga sto Bog kaze. Sotona zna da ce uskoro da se dese zestoke stvari i da ce Bog da se dramaticno umesa u tok ljudske istorije, pa onda stalno izbacuje neka prorocanstva o kraju sveta. I onda naivni ljudi kad cuju biblijska prorocanstva, oni kazu: "Evo jos jednog laznog prorocanstva." Opet, kad sutra dodju katastrofe, Sotona ce preko medija da kaze kako je tamo neki njegov covek ("naucnik") to predvideo, itd, itd. Sa biblijske tacke gledista kraj sveta ne moze da bude 2012. godine jer postoje brojna prorocanstva koja treba da se ispune, kao na primer prorocanstva o 1260 dana, 1290 dana, 1335 dana, 2300 dana, itd. Ta prorocanstva su imala svoje istorijsko ispunjenje u proslosti, ali imace i ispunjenje u poslednja vremena i to doslovno. Naravno da mi ne treba da se bavimo datumom Hristovog dolaska, ali treba da se bavimo onim sto ce tome da prethodi, a to su "ratovi, glad, pomor..." o kojima Isus i cela Biblija govore, a to je pred nama. drugo, hteo bih da vas pitam sta mislite o besplatnoj energiji. U pitanju je mali generator koji sam od sebe prozivodi elektricnu energiju za svako domacinstvo. Da li su tako nesto nepravili, ali se drzi u tajnosti, i da li to ima veze sa mafijom? Moguce je preko solarnih celija ili preko male hidrocentrale ili generatora na vetar imati struju. Ali, takav oblik struje uopste nije potreban coveku koji zivi u prirodi. On moze preko akomulatora da napaja lap-top kompjuter i da ulazi na internet, komunicira sa ljudima, puni mobilni telefon... trece, sta mislite o ovoj religiji: http://www.mounth... . Koliko je bezbedna, odnosno da li je korisna (u smislu: promovise Boga i Bibliju, nastoji da ljudima ukaze na istinu, i pomaze da se obnovi imuni sistem moralnosti kod ljudi koji prihvate...) Imas takvih crkava bezbroj na internetu. Ako poznajes osnovne biblijske principi znaces lako da prepoznajes sve te religijske pokrete i crkve. Ono sto je zajednicko za sve njih jeste da niko ne promovise zivot u prirodi i nezavisno od sistema, niko od njih nema svoju privatnu osnovnu skolu u kojoj postoji disciplina i red, niko ne uci muskarce da budu sposobni za privatan posao i da preuzme odgovornost vodjenja porodice, a devojke i zene da budu majke i supruge, itd, itd. To su klasicni klubovi penzionera i klubovi za zabavu sekularnih i dokonih ljudi koji bi zeleli da zive svetovnim i sebicnim nacinom zivota, a onda da odu u neku "crkvu" gde ce da im se pricaju sladunjave i nerealne price o Bogu, i gde ce da im se umiruje savest kako su oni dobri i kako ce Bog da ih spasi. Kad sutra dodje pogibija, koja ceka sve one koji sebicno i destruktivno zive, oni ce psovati Boga i optuzivati ga da ih je ostavio. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 13.04.2009 08:34 |
|
Predji na forum: |