Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
ilijazg
Pozdrav tebi i tvojim prijateljima.

Zahvaljujem na iscrpnom i iskrenom odgovoru

Ja sam u prethodnim postovima detaljnije govorio o ovom problemu. U nedavnom sukobu na prostorima Bivse Jugoslavije nije bilo SAVRSENIH suparnika. Postojali su oni koji su vrsili agresiju i napadali, i oni koji su se branili. Agresiju je vrsio Vatikan, preko EU i skoro celog sveta, a branili su se oni koji nisu hteli da se pokore Vatikanu, a to su bili Srbi i svi oni koji su bili na njihovoj strani (kao na primer muslimani Fikreta Abdica i drugi kojima je Jugoslavija i zajednicki zivot bio na srcu). Dakle vrlo jednostavno.

Ako gledamo na taj način onda se u potpunosti slažem s tobom. Ali iz prerspektive običnog čovjeka, recimo iz Duborvnika, za njega su agresori bili oni koji su pucali po gradu. Drugo je pitanje koliko je narod bio u zabludi...

I prva i druga Jugoslavija su nastale nakon istog sukoba, jer je Vatikan najpre preko Austro-ugarske, a kasnije preko Hitlera, hteo da pokori ceo svet, ukljucujuci i ove prostore. U oba svetska rata, vecinski Srbi i njihovi saveznici (iz svih naroda na Balkanu) su se suprostavljali papskoj okupaciji. Oni koji su se branili od papskog noza nisu bili savrseni. Sigurno da je bilo retkih slucajeva da su ratni zarobljenici bili muceni, silovani i slicno. Ako dodjes u Srbiju, i medju normalne Srbe (kojih jos uvek ima mnogo), videces da se uopste ne gleda koje si nacionalnosti ili vere, vec da li si na strani morala i pravde. To sto su Srbi bili vecinski protiv pape u oba svetska rata, to ne znaci da su omalovazavali druge narode koji su mozda manjinski bili na strani pravde. I posle ta dva svetska rata nije stvarana Velika Srbija, nego Jugoslavija, tako da je odnos prema svim narodima bio vise nego korektan.

Poslednji rat na prostorima Bivse Jugoslavije je pokazao da dobri Hrvati i Muslimani ne mogu da se izbore sa kriminalcima i bagrom u svojim redovima, jer je dopusten veliki uticaj Vatikanu da truje ljude svojom ideologijom i mnogi su zastranili. Skoro 3 miliona Srba je izginulo u prva dva svetska rata, i posle odluke hrvatskih i muslimanskih vodja (uz podrsku vecine u svojim narodima) da prihvate ponudu pape (koji radi preko EU i drugih) za razbijanjem Jugoslavije, Srbi su jednostavno hteli da formiraju svoju drzavu na teritoriji gde su tokom istorije Srbi ziveli vecinski, a koje su u prva dva svetska rata odbranili uz velike zrtve. U toj drzavi bi svi mogli da zive ravnopravno, kao i do tada. Dakle, Srbi su branili drzavu koju su prethodno osnovali.

U tom sukobu, svaki Hrvat i Musliman je mogao da bira na koju ce stranu da stane. Mnogi Hrvati i Muslimani su se preselili u Srbiju i Republiku Srpsku, pa cak i ucestvovali u srpskoj vojsci.

Pitanje za tebe: Od koga je tvoj brat branio svoju kucu na Kupresu 1992? Nije mogao da je brani od Srba jer je Kupres tada bio pod okupacijom papske vojske. To sto je tvoj brat bio zatrovan propagandom protiv Jugoslavije i protiv Srba, to je nesto drugo. Srbi su mozda u pocetku bili bolje naoruzani na nekim delovima fronta, ali to je bilo samo kratkotrajno, jer su se umesale strane sile (NATO) koje su brzo preuzele prevlast na frontu. Takva je situacija bila i u Hercegovini gde sam ja bio dobrovoljac. Bilo je pitanje dana kada ce Trebinje da padne u ruke papskih koljaca, ali eto, hvala Bogu, to se nije desilo.

Ako si citao moje knjige i moja izlaganja, mogao si da vidis da ja kazem da postoje samo dve grupe ljudi na ovoj planeti - Jevreji i neznabosci (to je biblijska podela). Jevreji su oni koji su na strani Boga, a neznabosci oni koji su protiv Njega. U Bibliji se jasno kaze da je "Jevrejin onaj koji je po duhu, a ne po telu". Bog nema na zemlji SAVRSENE JEVREJE, vec ima ljude koji teze ka dobru, iako imaju brojne mane, ali oni koji teze ka dobru se lako medjusobno prepoznaju i udruzuju ka istom cilju.

Takodje, mogao si da vidis da ja ovde ne potenciram nacionalno pitanje, vec religijsko opredeljenje - da li si na strani Boga ili protiv Njega (ja ne potenciram pripadnost crkvi; ja jesam pravoslavac, ali nisam CLAN nijedne crkve; politicari i sektasi se uclanjuju u partije i sekte, a religiozni ljudi gde god da se skupe formiraju crkvu Bozju jer rade ono sto je ugodno pred Bogom, prema onoj biblijskoj: "Gde se dvoje skupe u Moje ime, i ja sa tu sa njima." Ja se nisam krstio da bih postao "clan crkve", vec da bih usao u savez sa Bogom.)

S ovim se potpuno slažem, i mogu reći da smo na istoj strani. Ovakva podjela je jedina prava podjela. Ja kao katolik, ti kao pravoslavac ili bilo tko drugi koji su na strani Boga (ne samo deklerativno) se možemo u potpunosti razumjeti oko bitnih živontih pitanja. Žao mi je sto u hrvatskoj nema puno (ili se ne čuju) oni koji bi propagirali ovakvu podjelu.

Ali evo, da budem iskren do kraja, i da kazem sta mislim po nekim pitanjima koja mozda nisu vazna za ovu diskusiju o Bogu. Kada su u pitanju desavanja na prostorima Bivse Jugoslavije, definitivno je da su danas svi narodi Bivse Jugoslavije pod okupacijom EU (odnosno pape). Medjutim, jedino jos u Srbiji postoje pobune protiv te okupacije, i ako bi se desilo cudo Bozje, pa dodje do oslobodjenja od okupacije, i ako bi se Srbi pokajali i obratili Bogu (sto je u domenu cuda, ali ostavljam kao teoretsku mogucnost), onda bi bilo logicno da Bog povrati Srbima sve teritorije na kojima su oni vekovima ziveli, kao sto je Jevrejima vratio njihovu teritoriju (danasnji Izrael). U tom slucaju bi ta drzava zaista bila negde u granicama Karlobag... Virovitica. Ta drzava bi se zvala Srbija ili Velika Srbija (iako bih ja voleo da se zove Balkanski Izrael, i da deca od malih nogu uce hebrejski jezik, tako da zvanicni jezici drzave budu srpski i hebrejski jezik, a u perspektivi samo hebrejski).

Kad bi to tako bilo i kad bi se prihvatio bibliski konept nebi ništa imao protiv da u njoj odgajam svoju djecu, ali bojim se da bi u današnjim vremenima takva država prihvatila materiljalistički koncept.

Opet ponavljam, ovo sto sada govorim nije toliko bitno za nasu duhovnu raspravu, ali nekome moze da pomogne da bolje shvati neke stvari. U tom kontekstu treba iskreno reci i priznati, da je ogromna vecina ljudi koji se danas izjasnjavaju kao Hrvati, u stvari pokatoliceni Srbi (slicno vazi i za nase Muslimane - u pitanju su islamizirani Srbi). Svaki Hrvat, koga interesuje to pitanje, lako moze da konsultuje istorijsku literaturu i da vidi da u nijednom popisu, na primer u 19. veku (a i ranije), u popisima koje je radila katolicka Austro-ugarska, ne spominju se Hrvati kao narod. Spominju se samo "Srbi rimskog zakona" ili Srbi katolici. Ja se ne slazem sa Seseljom po mnogim pitanjima, ali ono sto je napisao u svojoj knjizi "Rimokatolicki zlocinacki projekat vestacke hrvatske nacije" je potpuna istina. Knjiga moze da se skine na donjem linku:[url]
http://www.vsesel...TINICA.pdf [/url]

Ove tvrdnje jednstavno ne mogu prihvatiti, ali mogu uzeti u razmatranje i provjeavati navode. Mnoge knjige koje sam pročitao ipak govore drugačije ili sam ja bio u totalnoj zabludi po tom pitanju jer sam cijeli život čitao povjesne knjge koje drugačije pišu. Ali to smatram manje bitnim, nemoram se oko toga ni složitit, neće smetati da razgovaramo oko bitnih životnih tema.

Ti i ja kada bi se sreli, verovatno ne bi pricali o nacionalnim pitanjima, vec bi pricali o duhovnim pitanjima i odmah bi se videlo da li smo braca u Hristu ili ne. Kada dodjemo da teren duhovnosti, onda se sve nacionalne granice brisu. Bog je rekao da svako ko zeli da bude deo Njegovog naroda moze da dodje u Izrael i da ima sve privilegije kao i ostali Izrailjci.

U potpuno se slažem s ovim, i zbog toga se slažemo na duhovnom polju možemo i da razgovramao o drugim manje bitnim temama oko koji se možda ne slažemo.

Ja znam vise od 20 kolena unazad ko su bili moji preci sa oceve strane (jer se po Bibliji gleda oceva strana), i dobro znam ko su bili moji preci. Danasnji Crnogorci i Hrvati su dobili falsifikovanu istoriju od strane Vatikana, sa ciljem da se odvoje od svoje srpske matice koja je po definiciji anti-papska, i to je to. Kada bi oni znali ko su bili njihovi preci, onda ne bi tako lako nasedali na lazne istorijske informacije i tako bili navlaceni na sukob protiv brace.

Biti će mi žao ako jednog dana ipak spoznam da cijeli hrvatski narod živi u zablud oko svog porijekla, a što se tiče moji pretaka sa oceve strane znam porijeklo negdje unauzad 200 godina

Ja i kada sam bio dobrovoljac, nisam voleo Slobodana Milosevica. Ja nisam isao na front zbog njega, nego zbog jadnog naroda kome je pretilo istrebljenje, a sve pod parolom "odbrane od srpske agresije". Dakle, kroz celu istoriju imamo sotonsku zamenu teza - Sotona brani Bozji narod od Boga, papa izazove pozar, pa onda se pojavi kao vatrogasac. Mnogi ljudi, jer su odvojeni od Boga, padaju kao zrtve raznih prevara i zabluda, i zato postoji ovaj forum da se bar deo tih zabluda otkloni.

Ako je to tako, a mogu će, pitam se zasto je Bog dopustio da se narod (hvratski) tijekom vremena prikloni papi, odnosno da bude zaveden, pogotovo zato što se narodu prezentira moralne vijednosti - bar dekerativno. Mislim da narod u ovim krajevima po pitanju morala bila slična sa narodom u Srbiji. Kad se pape obracaju narodu uvjek se pozivaju na bibliju i Boga. Meni je jasno šta se u pozadini krije ali jel narod kriv što se više ne informira. Milim na naše djedove i bake koji su živjeli po moralnim načelima i kojima je crkva bila jedini izvor informacija.

Evo, ja sam bio iskren do kraja. Nadam se da si razumeo sta sam zeleo da kazem. Mi svakome mozemo da nadjemo manu, ali treba praviti razliku izmedju onih koji imaju pozitivnu tendenciju i onih drugih. Dobronamerni mogu da budu i jedni i drugi, ali ko ima pozitivnu tendenciju vidi se ako stvari posmatramo kroz prizmu Biblije. Cinjenica je da se danas u Hrvatskoj mnogi ponose sa "pobedom u domovinskom ratu", a u stvari je okupacija i razvrat najgori u Hrvatskoj. Srbija je navodno izgubila i postala ponizena, ali jedino u Srbiji postoji tolerancija prema svima i kakav-takav otpor okupaciji, tako da se u Srbiji ubedljivo najbolje zivi (u poredjenju sa drugim drzavama bivse Jugoslavije).

Hvala na iskorenosti i nažalost si u pravu da upravo obični ljudi ne vide da su u potpunoj okupaciji. Svaki dan se borim sa ljudima oko sebe da ih bar malo probudim bar da to vide jer to uopće ne vide..
Mozda se uskoro i u Hrvatskoj opukimo malo nas koji ovo zastupama pa da se na regionalnom niovu udružimo i pružimo otpor zlu koji dolazi sve više i više..

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 07.04.2009 10:32

P E G A Z
Pozdrav bratu Miroljubu i svim dobronamernim ucesnicima ovog foruma.
Brate Miroljube, verovatno necu biti u prilici da (uskoro) procitam tvoj odgovor na moje pitanje, ali svejedno mislim da ce ti biti zanimljivo.
http://wwwyu.com/...1mo007.htm
Dakle, da li je prilikom Potopa bio postedjen vodeni svet ili je on nanovo svoren? Cuo sam za zapazanja da je tokom Potopa celokupna vodena masa imala mnogo veci vodeni pritisak koji je ucinio nemogucim vodenim zivotinjama uzimanje kiseonika iz vode ili je naprosto zgnjecio vodeni svet. Ovo me najvise zanima zbog kitova i osalih dzinovskih stvorenja. Da li posoji mogucnost da su i oni bili u nekom stanju hibernacije ili je ovo bilo cudo Bozije gde je vodene vrste sam Bog sacuvao od stradanja tokom potopa?

ISTINA JE HRISTOS!

Miroljub Petrovic
simon je napisao:
Miroljube hvala vam puno na prethodnom odgovoru, zamolio bih vas da mi objasnite i ovaj stih koji mi je nejasan:

Matej 11,13 i 11,14
"jer su svi proroci i zakon proricali do Jovana i ako hocete vjerovati, on je Ilija koji ce doci".

Ja sam o tome govorio na ovom forumu. U Bibliji se spominju dva Hristova dolaska na zemlju. I prvi i drugi put postoji neko ko "priprema put" Hristovom dolasku. Taj koji priprema put zove se "Ilija", kao sto je receno u poslednjim stihovima Tanaha (Starog zaveta). Kada su pitali Jovana Krstitelja da li je on Ilija, on je rekao da nije, a Isus kaze da je on Ilija. Ispada kao da jedan od njih dvojice ne govori istinu. Ali, Isus jasno kaze za Jovana Krstitelja da je on Ilija, jer priprema put Hristovom dolasku.

I na ovom primeru vidimo koncept dvostrukog ispunjavanja Bozjih prorocanstava. Dakle, postoji tip ispunjenja, i doslovno ispunjenje. Isus u Mateju 24 govori prorocanstvo, a to prorocanstvo opisuje i razorenje Jerusalima i Njegov drugi dolazak. Jerusalim je zaista bio jednom razoren 70. godine, a bice ponovo razoren na kraju istorije kad Isus bude dolazio, jer ce pobuna na zemlji biti tako velika da ce cak i Jerusalim biti u rukama idolopoklonika (vidi Otkrivenje 11).

Jovan Krstitelj je "Ilija" koji je pripremio put za Isusov prvi dolazak, ali postoji pravi Ilija, koji je najavljen u poslednjim stihovima Tanaha, koji ce doci i pripremiti put za Isusov drugi dolazak (Ilija je najverovatnije jedan od dvojice svedoka iz Otkrivenja 11).

Zanima me i da li je car Konstantin kada je uvodio hriscanstvo uveo i neke paganske obicaje (i koje) a koji su ostali i do danas, s obzirom da je i on bio paganin?

Konstantin nije nista uvodio, nego su to uvodili ljudi iz crkve, a Konstantin je gledao kako da sacuva vlast i dodvoravao se crkvi, pa je samo legalizovao stanje koje je bilo u crkvi.

Miroljub Petrovic
zanzak je napisao:
Miroljub Petrovic je napisao:
Pa naravno da ne postoje nacionalne podele, vec samo one duhovne, a po Bibliji postoje samo Jevreji i neznabosci, a Pavle kaze ko je Jevrejin (iako je to i ranije receno u Bibliji). Ovaj svet mrzi Jevreje, a ti ako budes ziveo po Bozjim zapovestima bices proglasen Jevrejinom, pa ti posle vici: "Nisam Jevrejin, ja sam hriscanin."

Pa dobro sada,mogu mi govoriti i da sam Bosanac ili Albanac,a nisam,tako da me to nece pogadjati:).

Znam ja da te nece pogadjati njihove reci, ali cete pogadjati njihovi metkovi, bombe i bejzbol palice.

Mozete li mi jos odgovoriti na ova dva pitanja pa sam zavrsio sa ovim.Koliko su po vasoj procjeni onda ljudi u danasnjem Izraelu i u svijetu koji se izjasnjavaju kao Jevreji,zaista Jevreji u tom duhovnom smislu?

Danas ima jako malo pravih Jevreja, i pravo je cudo kako Bog vodi tok ljudske istorije. Ali, kao Veliki Majstor, On ce na kraju uspeti da neke ljude podstakne da Mu se okrenu i da preko njih napravi veliko obracenje i cudo propovedanja istine o zivom Bogu Stvoritelju pre konacnog suda nad ovim pobunjenim covecanstvom.

I drugo pitanje,niste mi odgovorili u prethodnoj poruci.Dakle,rekli ste da su Hriscani koji nisu Jevreji pagani.Da li su onda po istoj analogiji Jevreji koji nisu Hriscani isto tako pagani i neznabosci?

Zavisi sta podrazumevas pod terminom "hriscanin". Ipak, ako cemo da budemo realni, svaki onaj ko je bio u Izraelu i druzio se sa Jevrejima zna da su Jevreji nesto drugo, jedan poseban narod, kako Pavle kaze "pitoma maslina". Oni su se odvojili od Boga, ali i kao takvi, tesko se mogu izjednaciti sa drugim paganima i neznaboscima. Cinjenica je da su neki medju njima najgori pagani sto postoje (Soros, Holbruk, Rokfeler, Rotsild i slicni), ali generalno, oni su sacuvali mnoge moralne elemente i njima ce biti najlakse da se okrenu svom Bogu kad se u skoroj buducnosti ova planeta bude tresla kao "pijan covek", kako pise u Bibliji (kad Bog zatrese ovu planetu).

Miroljub Petrovic
Miljevic je napisao:
Da li je odlazenje u Crkvu, celivanje ikona i liturgija jedan vid paganstva, idolopoklonstvo ?

Treba da se naucis da sam dajes odgovore na elementarna teoloska pitanja. Dakle, citaj Bibliju, tamo ti sve pise.

perica

Evo jos par slika iz Izraela. U naslovu slike stoji objasnjenje odakle je slika i sta predstavlja:

http://www.cps.or...izrael.zip

Vi bas uzivate u zivotu. Putovanja tamo, vamo, Amerika, Izrael, a porodica, deca?
Samo slike gde sami idete na proputovanja, a zagovornik ste porodicnog zivota.
Bas uzivate, a kritikujete sve ostale.
Ccc

Miroljub Petrovic
TT je napisao:
MOZETE LI MI POSTAVITI LINK ZA TEKST ''STANJE MRTVIH''?

Evo linka za tekst "Stanje mrtvih":
http://www.cps.or...mrtvih.zip

A evo i jedne detaljnije studije na tu temu:
http://www.cps.or...-smrti.pdf

Miroljub Petrovic
Gabrijel je napisao:
Gabrijel je napisao:
Sta mislite o zemljotresu koji je pogodio Italiju? Da li je ovo upozorenje ili ce se vatikan jos tresti?

Zemljotres nije bio slucajan, kao sto nijedan drugi zemljotres to nije. Cinjenica je da se broj zemljotresa rapidno povecava i da ce ih biti sve vise i vise, a najvise ce biti pogodjeni najveci centri nemorala. Ovo nije nista prema onome sto ce uskoro da se desi.

Znam da nije slucajan zemljotres, kao i da ovo nije nista...koliko ce proci do sledece katastrofe u ovom nasem tajmingu (mislim na katastrofe koje su mnogo vece)?

To samo Bog tacno zna, ali mozemo bukvalno svaki dan da ocekujemo sve strasnije i strasnije katastrofe, narocito u najnemoralnijim delovima sveta (EU, Amerika...)

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 07.04.2009 09:32

Miroljub Petrovic
TT je napisao:
KAKAV JE SAJT-''ISUS DOLAZI''?

Ima tu svakakvih informacija, i tacnih i netacnih, ali definitivno nema nikakve prakticne poruke ili saveta kako da se covek pripremi za ono sto dolazi. Sve se svodi na sladunjave price: "Predaj svoje srce Bogu", "Bog te voli", "Idemo na nebo" i slicno. Videcemo ko ce od tih padavicara da ide na nebo.

Miroljub Petrovic
-Sinaj- je napisao:
Zeleo bih jos jedanput da postujem ovaj odgovor, kako ne bi prosao neopazeno, toliko vam dugujem ;) Dakle, pogresno sam optuzivao Mirljuba na osnovu svojih sumnji i informacija koje su bile nepotpune. Kad sam upotpunio informacije(konkretno od jedne osobe kojoj verujem), videlo se jasno da sam pogresio i da sam bio u ogromnoj zabludi.

Pozdrav svim clanovima i Miroljubu.
Upravo sam dobio informacije koje predstavljaju konacan segment u celokupnoj slagalici, i demantuju optuzbe koje sam uputio Miroljubu. Izjavljujem da su optuzbe koje sam uputio Miroljubu bile neistinite i besmislene, i ovim se duboko izvinjavam Mirljubu, i svim clanovima kojima sam mozda uneo neku vrstu sumnje u Miroljuba.

Potoje jos neke nerazjasnjenja pitanja u vezi sa Mirljubovom teologijom, koliko je ona u skladu sa Pravoslavljem? Ali od toga licno odustajem (jer to nije toliko vazno buduci da Miroljub ulaze isuzetan napor da ljude uputi Bogu), i ostavljam drugim clanovima da razmisljaju o tome i eventualno svojim sugestijama doprinesu da Miroljubova teologija bude u sto boljem skladu sa Pravoslavnom teologijom, i ukazu na nedostatke, i pomognu da Pravoslavna vera eventualno koriguje i upotpuni svoju teologiju.

Takodje, licno ne mogu u potpunosti da razumem koliki je zaista uticaj Vatikana i drustava poput masona i dr. (koliko su ona zaista usmerena protivu morala, i koji dokazi ukazuju na to ). Ali smatram da je to oblast u kojoj je Miroljub mnogo vise od mene, da raspolaze sa mnogo vise informacija, i da me u ovom trenutku razumevanje toga prevazilazi. Tako da se slazem sa Miroljubom, i dajem mu pravo i podrsku da on svojim radom deluje za mene (tj. za sve nas) i ocuva imuni sistema ovog drustva.

Miroljube primite moje najdublje izvinjenje, izvinite na svemu sto sam negativno rekao o vama, na svakoj uvredi i neistini koju sam izneo. Povlacim apsolutno svaku rec koja je bila uperena protivu vas.

Jos bih zamolio ostale, ukoliko imaju neke sumnje u vezi sa Miroljubom (kao sto sam ih ja imao do nedavno), da dobro razmisle koliko je ono sto sam ja iznosio protiv Miroljuba uticalo na njih. Buduci da su to sve bile lazne i besmislene optuzbe, nadam se da ce shvatiti da sve ono sto proizilazi iz laznih i besmislenih optuzbi, moze samo da bude laz i besmislica.

U redu je, prihvatam izvinjenje, iako sam oprezan jer imam iskustva sa slicnim situacijama. Ako ne budes radio na sebi i cuvao svoje duhovno zdravlje, opet ces ponoviti ista prica. Ajde, drzi se.

Miroljub Petrovic
electronpn je napisao:
Laku noc, ali pre neko sto odem na spavanje imam jedno pitanje u vezi studiranja preko interneta. Kako ce studenti stvarno da opravdaju svoje znanje na tom Word dokimentu, jer kako razumem, ne postoji usmeno ispitivanje ili pod nekim nadzorom tj, neko mozes da "prepise". Koja je sustina i validnost toga ?

P.S. Ne osporavam kvalitet studirnja, naravno, ali nismo svi isti da radimo po svojoj savesti.

Ako tako razmisljas, onda mozes da postavis pitanje: Ko kaze da studenti da zvanicnim fakultetima ne prepisuju jedni od drugih ili ne podmicuju profesore da im daju prelazne ocene? Mi znamo da se takve stvari zaista rade.

Svrha ozbiljnih studija je da studenta osposobi da zna da koristi literaturu i da dodje do znanja, a ne da student napamet uci informacije. Sva covekova cula deluju pasivno. Kada coveka neko dotakne, covek ne mora da se "napreze" da to oseti, vec on to oseca "automatski". Slicno je i sa ucenjem. Kada covek nesto cita sa razumevanjem, on "automatski" pamti odredjene informacije. Ako mu neke informacije trebaju u zivotu, on ce znati gde treba da ih potrazi i kada ih ponovo procita, on ce ih sve bolje pamtiti.

Dakle, da bi se polozio ispit na ozbiljnom fakuletu, potrebno je da student zna da odgovori na pitanje i da resi problem, a ne da zna informacije napamet. Cak i na nekim ateistickim fakultetima profesori dozvoljavaju studentima da na ispitu mogu da koriste literaturu. Zasto? Pa zato sto ce sutra u svom radi takodje moci da koriste literaturu. Nekada je dovoljno da student samo jednom procita odredjenu informaciju i da je zapamti, a nekada je potrebno da je ponovo nadje i da je procita da bi je zapamtio (nekome treba vise puta da procita da bi zapamtio). Ali, ono sto je vazno istaci, jedino kroz praktican rad se informacije kvalitetno uce i pamte. Dakle, treba ti informacija za lecenje dijabetesa, ti znas neke informacije, ali nisi sve zapamtio, pa onda konsultujes literaturu. Kada ti dodju dva ili tri pacijenta sa dijabetesom, ti vec sve informacije imas u glavi jer si u par navrata konsultovao literaturu po istom pitanju.

Pogledaj kako funkcionise klasicna medicina. Studenti uce napamet ogromne kolicine informacija da bi polozili ispit. Te informacije posle ispita brzo zaborave (nesto malo zapamte), i kada posle 6-10 godina zestokog maltretiranja (studiranja) i ucenja informacija napamet, zavrse fakultet i krenu na praksu (da staziraju), oni moraju da konsultuju literaturu za resavanje odredjenih problema (u njihovom slucaju to je klasicno prepisivanje tableta i nezdravih preparata koji tretiraju samo simptome). Dakle, ne samo da su izgubili veliko vreme, vec skoro nista nisu zapamtili, i jos su ucili napamet stvari koje medicinski nisu tacne (osim onog vezano za anatomiju, fiziologiju i patologiju, ali i to su ucili napamet u najsitnije detalje, a nikad im nece trebati). Takvo naprezanje mozga u ucenju napamet je potpuno nezdravo, na slican nacin kao sto i savremeno naprezanje ociju na neprirodan nacin izaziva ostecenje vida, i zato naocari ne mogu da isprave vid, vec odmaranje ociju i adekvatne vezbe.

Svrha ozbiljnog studiranja jeste da se student za sto krace vreme osposobi da praktican rad, a to znaci da se osposobi da resava prakticne probleme uz pomoc informacija iz literature, a te informacije ce kroz PRAKTICAN RAD da nauci napamet, ali automatski, bez naprezanja, pasivnom upotrebom svojih cula.

Seljak na pijaci ne mora da ide u skolu da bi znao da prodaje paprike. On automatski, na pasivan nacin, kroz praktican rad, zna da sabira i oduzima, i odlicno radi svoj posao. (Naravno, drzavna mafija moze da ga reketira i da trazi od njega da zavrsava ateisticke skole i da placa skolarinu (reket), da bi dobio "diplomu", jer bez diplome mu nece dati dozvolu da prodaje paprike na pijaci.)

Dakle, student na nasem fakultetu ce imati priliku da se osposobi za sticanje najkvalitetnijeg znanja, iz najbolje medicinske literature, i da zna da prakticno resava odredjene zdravstvene probleme. Kada polozi sve ispite on nece znati napamet da SVE probleme odmah resava (znace mnoge da resava), ali ce ZNATI SVE da ih resava uz pomoc literature, a vremenom, kroz praktican rad, ce znati i napamet da ih resava.

Dalje, koja je svrha da neko angazuje prijatelja da za njega polaze ispit? Ako on stekne diplomu, a nije se osposobio da resava prakticne zdravstvene probleme, navukao je sebi bedu na vrat. Sutra ako kaze da je zavrsio medicinu, i neko ga nesto pita, a on cuti kao zaliven, dovesce sebe u velike probleme.

Ko hoce da se bavi zloupotrebama i spekulacijama ima nacina kako to moze da radi u ovom svetu. Ali, oni koji zele da uce i da se izgradjuju, imaju dovoljno prostora za tako nesto. Ne bih da se hvalim, ali mislim da je ovaj fakultet sjajna prilika za ljude da se osposobe za rad u privatnoj praksi na poslu koji ne moze da propadne dok Hristos ne dodje. Da je u vreme kada sam ja imao 19 godina (nakon srednje skole) postojao takav fakultet, ja bih ga sigurno upisao. Znam da ce moja deca studirati na takvom fakultetu i raditi zajedno sa mnom.

Drugo pitanje: Ne razumem ovo sto se desava sa postovima "Sinaj". Vidimo kakvi su postovi u startu bili pa su sinoc postojali neki postovi koji su naravno ujutru nestali, a sada se ista osoba javlja u sasvim drugoj formi. El to neko pise otvarajuci naloge zeza radi ili je ovo ozbiljna situacija ovde ? Nesto mi tu smrdi.

"Sinaj" se cuo sa jednom osobom koja mene poznaje i ovaj mu je objasnio da gresi, i covek je, ocigledno iskren i posten, imao potrebu da se izvine. Kad je neko iskren, i ako je u zabludi, Bog ce mu sigurno pokazati da je u krivu. I apostol Pavle je bio iskren, ali je gresio, pa kada je dobio pravu informaciju promenio je svoj stav. To su normalne pojave u ljudskom zivotu jer zivimo u svetu gde se sire razne dezinformacije. Ali za one koji su iskreni i posteni, nema problema.

Miroljub Petrovic
ilijazg je napisao:
Ja i kada sam bio dobrovoljac, nisam voleo Slobodana Milosevica. Ja nisam isao na front zbog njega, nego zbog jadnog naroda kome je pretilo istrebljenje, a sve pod parolom "odbrane od srpske agresije". Dakle, kroz celu istoriju imamo sotonsku zamenu teza - Sotona brani Bozji narod od Boga, papa izazove pozar, pa onda se pojavi kao vatrogasac. Mnogi ljudi, jer su odvojeni od Boga, padaju kao zrtve raznih prevara i zabluda, i zato postoji ovaj forum da se bar deo tih zabluda otkloni.

Ako je to tako, a mogu će, pitam se zasto je Bog dopustio da se narod (hvratski) tijekom vremena prikloni papi, odnosno da bude zaveden, pogotovo zato što se narodu prezentira moralne vijednosti - bar dekerativno. Mislim da narod u ovim krajevima po pitanju morala bila slična sa narodom u Srbiji. Kad se pape obracaju narodu uvjek se pozivaju na bibliju i Boga. Meni je jasno šta se u pozadini krije ali jel narod kriv što se više ne informira. Milim na naše djedove i bake koji su živjeli po moralnim načelima i kojima je crkva bila jedini izvor informacija.

Bog je samo dopustio ono sto su ljudi trazili, iako se Bog itekako borio da ljudi ne prihvate zlo. I sam znas da na prostorima bivse Jugoslavije zivi uglavnom samo jedan narod, koji govori jednim jezikom. Taj narod je, generalno, podeljen u tri velike grupe - oni koji su katolici se obicno izjasnjavaju kao Hrvati, muslimani se izjasnjavaju kao Bosnjaci, a pravoslavci se izjasnjavaju kao Srbi. Ja kazem da je to vestacka podela koja je napravljena u Vatikanu. Toj vestackoj podeli sada mozemo da dodamo i Makedonce, Crnogorce, a uskoro i Vojvodjane, Sumadince, Sremce, Banacane, Bacvane, Juzno-moravce itd. Cilj takve podele je razbijanje naroda koji se suprostavlja papstvu. Kada bi narod bio pametan, on bi trebao da se ujedinjuje, a ne da dozvoljava da ga neko deli. Ali posto ljudi biraju greh, oni staju na stranu zla i onih koji im obecavaju sarene laze. Naravno, ljudi koji ne znaju za Boga boje se smrti, pa prelaze u papsku religiju jer se boje za svoje zivote, a u stvari tako gube zivot (vecni zivot), zarad kratkotrajnih sebicnih ovozemaljskih privilegija, a ovozemaljski zivot zive bez dostojanstva (to je nesto sto se tesko moze nazvati zivotom).

Ja znam vise od 20 kolena unazad ko su bili moji preci sa oceve strane (jer se po Bibliji gleda oceva strana), i dobro znam ko su bili moji preci. Danasnji Crnogorci i Hrvati su dobili falsifikovanu istoriju od strane Vatikana, sa ciljem da se odvoje od svoje srpske matice koja je po definiciji anti-papska, i to je to. Kada bi oni znali ko su bili njihovi preci, onda ne bi tako lako nasedali na lazne istorijske informacije i tako bili navlaceni na sukob protiv brace.

Biti će mi žao ako jednog dana ipak spoznam da cijeli hrvatski narod živi u zablud oko svog porijekla, a što se tiče moji pretaka sa oceve strane znam porijeklo negdje unauzad 200 godina

Odlicno ako znas svoje poreklo unazad 200 godina. Lako ces resiti problem ako uspes da dodjes do nekog zvanicnog dokumenta tvog pradede koji je ziveo u 19. veku, u vreme Austro-ugarske. Ako imas neki njegov Austro-ugarski dokument pogledaj sta u njemu pise o nacionalnosti. Ili ako to je ziva neka baka ili deda, pitaj ih za njihove oceve i dedove, kako su se izjasnjavali u vreme Austro-ugarske.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 07.04.2009 10:47

Miroljub Petrovic
P E G A Z je napisao:
Pozdrav bratu Miroljubu i svim dobronamernim ucesnicima ovog foruma.
Brate Miroljube, verovatno necu biti u prilici da (uskoro) procitam tvoj odgovor na moje pitanje, ali svejedno mislim da ce ti biti zanimljivo.
http://wwwyu.com/...1mo007.htm
Dakle, da li je prilikom Potopa bio postedjen vodeni svet ili je on nanovo svoren? Cuo sam za zapazanja da je tokom Potopa celokupna vodena masa imala mnogo veci vodeni pritisak koji je ucinio nemogucim vodenim zivotinjama uzimanje kiseonika iz vode ili je naprosto zgnjecio vodeni svet. Ovo me najvise zanima zbog kitova i osalih dzinovskih stvorenja. Da li posoji mogucnost da su i oni bili u nekom stanju hibernacije ili je ovo bilo cudo Bozije gde je vodene vrste sam Bog sacuvao od stradanja tokom potopa?

Za vreme Potopa su preziveli mnogi vodeni organizmi. Katastrofa Potopa nije svuda bila istom silinom, i Bog je vodio tu katastrofu na svrhovit nacin, tako da je sacuvan zivot u vodi, to se vidi iz biblijskog teksta, a i sa terena.

Miroljub Petrovic
perica je napisao:

Evo jos par slika iz Izraela. U naslovu slike stoji objasnjenje odakle je slika i sta predstavlja:

http://www.cps.or...izrael.zip

Vi bas uzivate u zivotu. Putovanja tamo, vamo, Amerika, Izrael, a porodica, deca?
Samo slike gde sami idete na proputovanja, a zagovornik ste porodicnog zivota.
Bas uzivate, a kritikujete sve ostale.
Ccc

Pa znas kako, postoje samo dve opcije: 1. ili sam ja mnogo nemoralan covek, skitnica, bitanga, ili 2. sam isao tamo gde je Bog rekao da treba da se ide, da sam ucio ono sto Bog zeli da ljudi nauce, pa sada tu Bozju nauku i ideju pokazujem drugima, da i njih podstaknem da se okrenu Bogu.

Za obilazak Izraela treba manje para nego sto ti i tvoji prijatelji trosite na cigare, letovanje u Grckoj, Turskoj, Spaniji i drugim slicnim destinacijama razvrata i nemorala. Ako odem na 5 dana u Izrael, ne znaci da sam odbacio porodicu. Ali, kad te neko mrzi, onda ce on od tvog ucenja hebrejskog jezika na najboljem izraelskom koledzu da napravi "skitanje, provod, dangubu" i slicno. To mo podseca na jednog zlonamernog coveka koji je bio na mom predavanju o prepotopnim ljudima, i posle je pricao kako sam ja rekao da sam "pronasao lobanju magarca, a tvrdim da sam pronasao lobanju prepotopnog coveka". Ja nikada nisam rekao da sam pronasao nekog prepotopnog coveka, a nisam spominjao ni magarce (nisam cak ni ateiste nazivao u predavanjima magarcima), tako da mogu samo da zakljucim da: mrznja + delovanje demona = pricanje gluposti... Tako mi izgleda i ova tvoja "primedba".

Bog je rekao: "Sto oko ne vide, i uho ne cu, i u srce ne dodje, to Bog priprema onima koji ga ljube." Ja kazem da sam to doziveo mnogo puta u zivotu, i iznosim dokaze u prilog toga (kao na primer te slike), i jos kazem da je to svakome dostupno ako je samo malo ozbiljan i ako se okrene Bogu.

kotor
Jesu li ovo poslepotopni nalazi?

Skeleti neandertalca i mamuta koji su poginuli u međusobnoj borbi pronađeni su u strogom centru Beograda, ispod današnje palate Albanija

iz knjige:Zoran Lj. Nikolić i dr. Vidoje D. Golubović, „Beograd ispod Beograda“ (4. dopunjeno izdanje), Beograd 2004. ISBN 86-355-0632-4

Znam da si u jednoj emisiji na ekonomskom fakultetu u depou pokazivao lobanje Neandertalca jesu li to te?

TT
Mozete li mi reci gde mogu da kupim Bibliju po sto jeftinijoj ceni?I ciji prevod da kupim?

electronpn
Jedna kafa dnevno, nije toliko stetno ? i dal ima u opste nesto korisno u njoj ? ja je konzumiram zbog koncentracije (budnost). Hvala unapred.

nikola
Znanje ce se umnoziti pa ce ohladniti srce mnogih. Na koje znanje se misli, opste ili biblijsko

xxx
Miro ja razmišljam da završim teologiju na tvom faksu! sa većinom stvari sam već upoznat iz razne literature sa foruma! što bih ja kasnije mogao raditi sa tom diplomom kada bi završio faks? kakva je ovdje perspektiva?

"Mudrost daje mudrome više moći, nego što je imaju u gradu desetorica samosilnika. "

Miroljub Petrovic
Kotor je napisao:
Jesu li ovo poslepotopni nalazi?

Skeleti neandertalca i mamuta koji su poginuli u međusobnoj borbi pronađeni su u strogom centru Beograda, ispod današnje palate Albanija

iz knjige:Zoran Lj. Nikolić i dr. Vidoje D. Golubović, „Beograd ispod Beograda“ (4. dopunjeno izdanje), Beograd 2004. ISBN 86-355-0632-4

Znam da si u jednoj emisiji na ekonomskom fakultetu u depou pokazivao lobanje Neandertalca jesu li to te?

Ne znam da li su to te, nisam znao da su pronasli i ljudske fosile u temelju Palate Albanije, znao sam samo za fosile mamuta. Fosili su nastali za vreme Potopa.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 07.04.2009 15:17

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.56 sekundi!