Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
ilijazg je napisao:
Miroljub tvrdi da je Pravoslavac, pominje Hram Svetog Save, ali duboko u sebi ima zelju da se pravoslavlje i Crkva iskorene sa ovih prostora.

Isus je kazao: "Po rodovima njihovim poznacete ih", dakle ljudi se prepoznaju po tome kako zive. Ko je kakav pravoslavac, o tome govore njegova dela. Dok si ti blejao po forumima i "srbovao" zajedno sa alkoholicarima i narkomanima po Beogradu, ja sam branio pravoslavni narod od papskog noza. Na donjoj slici mozes da pogledas jednu od fotografija sa trebinjsko-dubrovackog rastista na kojem sam bio dobrovoljac:

http://www.cps.or...erovac.jpg

Za tvoju informaciju, nas 50 je branilo 4 kilometra fronta protiv mnogobrojnijeg i bolje naoruzanog neprijatelja. Otidji u Trebinje i pitaj tamo za mene, pitaj za onoga sto je 1992. hrabrio narod uz gusle i pozivao borce da ne beze sa fronta jer je Bog sa nama i da cemo odoleti. Ti ces, takav kakav si demonizovan, reci da sam ja isao tamo da glumim i da se lazno predstavljam, a da sam u stvari spijunirao za sektu, sataniste, ustase i slicno.

Poštovani g.Miroljube,
iako sam se sad ukljucio na formu, pratim vas rad vec skoro godinu dana i mogu vam raci da su vasa predavanja i knjige meni osobno a i nekolicini mojih prijatelja puno pomogle. Ne samo da prosirimo znanje vezano za postanak zemlje nego smo intenzivno poceli proucavati sveto pismo i mjenjati svoje lose navike. Redovito smo na predavanjima i na druzenju po pitanju proucavanja Biblije sa vasim prijateljem Damirom Galom. Nazalost u Hravatskoje je malo teologa koji na ovakav jednostavan nacin poticu ljude da se trznu iz svoje materijalisticken svakodnevnice i da se pozabave bitnim zivotnim pitanjima. Proucavajuci vasa predavanja i pregledavajuci sve odgovore na forumu, definitivno sam uvjeren u vasu namjeru da u potpunosi zastupate bibliski koncept i to mi je izuzetno drago. I upravo zbog toga bi zelio da mi poblize pojasnite vase tvrdnje da ste "branili pravoslavni narod od papskog noza" kad ste bili dobrovoljac na dubrovackom ratistu. Naime, ja kao katolik koji zastupa i zivi (trudim se) po Bozjim uputama sam svaki dan u nezgodnim raspravama sa "formalnim katolicima" po pitanju pape i institucije vatikana i mogu se slazem sa vama pa papa ne spada u one koje promicu bibliski koncept. Bez obzira na to smatram kao sto ste i vi rekli da mogu biti pravi katolik bez da podrzavam papu, ako moralno zivim.
Mogu svatiti vase tvrdnje da ste se borili protiv papskog noza ako gledamo na to da papa zastupa interese materijalističke europe u kojoj ni ja nebi volio zivjeti. Ali iz perspektive onoga koji je bio na suprotnoj strani 1992. potrebna su dodana pojasnjenja bez predrasuda. Kako objasnjavate situacije da je na suprotnoj strani bilo mnogo onih koji su kao i vi imali iste pobude, tj. da obrane vlasitit narad od zla. Npr. vlastiit brati mi je bio u ratu i za razliku od vas nije bio dobrovoljac nego je branio svoju vlastiti kucu u Kupresu 92. i nije je obranio jer nije bio "bolje naoružani neprijatelj" jer nisu mogli da se bore sa stotinama tenkove JNA koji su u zoru 4.4.92 došli do Tomislavgrada (biše Duvno) a da su tu noć krenuli dalje mogli su do Splita doci - (pa se ne mogu sloziti da su bili bolje naoruzani) a mnogu su ostavili svoje zivote da obrane vlasitih dvorista.
Nemoj te me pogresno shvatiti, nisam nacionalno opterecen i nikoga ne mrzim, mislim da smo bili s obje strane manipulirani i da su mnogu mladi ljudi bez potrebe izgubili zivote, i slazem se vama da je rat na ovim podrucima bio zbog toga što se narod odmetnou od Boga i odao se materijaliznu i okultizumu..
Molim, dodatna pojasnjenje jer kad citaju ovo moji prijatelji u Zagrebu, ispada da se hvalite svojim radnim iskustvom po dubrovackom podrucju, a oni koji su bili u Dubrovniku 92 i koji su branili vlastite domove, pamte te godine po mnogo čemu ali ne po dobru. Hvala unaprijed

Pozdrav tebi i tvojim prijateljima.

Ja sam u prethodnim postovima detaljnije govorio o ovom problemu. U nedavnom sukobu na prostorima Bivse Jugoslavije nije bilo SAVRSENIH suparnika. Postojali su oni koji su vrsili agresiju i napadali, i oni koji su se branili. Agresiju je vrsio Vatikan, preko EU i skoro celog sveta, a branili su se oni koji nisu hteli da se pokore Vatikanu, a to su bili Srbi i svi oni koji su bili na njihovoj strani (kao na primer muslimani Fikreta Abdica i drugi kojima je Jugoslavija i zajednicki zivot bio na srcu). Dakle vrlo jednostavno.

I prva i druga Jugoslavija su nastale nakon istog sukoba, jer je Vatikan najpre preko Austro-ugarske, a kasnije preko Hitlera, hteo da pokori ceo svet, ukljucujuci i ove prostore. U oba svetska rata, vecinski Srbi i njihovi saveznici (iz svih naroda na Balkanu) su se suprostavljali papskoj okupaciji. Oni koji su se branili od papskog noza nisu bili savrseni. Sigurno da je bilo retkih slucajeva da su ratni zarobljenici bili muceni, silovani i slicno. Ako dodjes u Srbiju, i medju normalne Srbe (kojih jos uvek ima mnogo), videces da se uopste ne gleda koje si nacionalnosti ili vere, vec da li si na strani morala i pravde. To sto su Srbi bili vecinski protiv pape u oba svetska rata, to ne znaci da su omalovazavali druge narode koji su mozda manjinski bili na strani pravde. I posle ta dva svetska rata nije stvarana Velika Srbija, nego Jugoslavija, tako da je odnos prema svim narodima bio vise nego korektan.

Poslednji rat na prostorima Bivse Jugoslavije je pokazao da dobri Hrvati i Muslimani ne mogu da se izbore sa kriminalcima i bagrom u svojim redovima, jer je dopusten veliki uticaj Vatikanu da truje ljude svojom ideologijom i mnogi su zastranili. Skoro 3 miliona Srba je izginulo u prva dva svetska rata, i posle odluke hrvatskih i muslimanskih vodja (uz podrsku vecine u svojim narodima) da prihvate ponudu pape (koji radi preko EU i drugih) za razbijanjem Jugoslavije, Srbi su jednostavno hteli da formiraju svoju drzavu na teritoriji gde su tokom istorije Srbi ziveli vecinski, a koje su u prva dva svetska rata odbranili uz velike zrtve. U toj drzavi bi svi mogli da zive ravnopravno, kao i do tada. Dakle, Srbi su branili drzavu koju su prethodno osnovali.

U tom sukobu, svaki Hrvat i Musliman je mogao da bira na koju ce stranu da stane. Mnogi Hrvati i Muslimani su se preselili u Srbiju i Republiku Srpsku, pa cak i ucestvovali u srpskoj vojsci.

Pitanje za tebe: Od koga je tvoj brat branio svoju kucu na Kupresu 1992? Nije mogao da je brani od Srba jer je Kupres tada bio pod okupacijom papske vojske. To sto je tvoj brat bio zatrovan propagandom protiv Jugoslavije i protiv Srba, to je nesto drugo. Srbi su mozda u pocetku bili bolje naoruzani na nekim delovima fronta, ali to je bilo samo kratkotrajno, jer su se umesale strane sile (NATO) koje su brzo preuzele prevlast na frontu. Takva je situacija bila i u Hercegovini gde sam ja bio dobrovoljac. Bilo je pitanje dana kada ce Trebinje da padne u ruke papskih koljaca, ali eto, hvala Bogu, to se nije desilo.

Ako si citao moje knjige i moja izlaganja, mogao si da vidis da ja kazem da postoje samo dve grupe ljudi na ovoj planeti - Jevreji i neznabosci (to je biblijska podela). Jevreji su oni koji su na strani Boga, a neznabosci oni koji su protiv Njega. U Bibliji se jasno kaze da je "Jevrejin onaj koji je po duhu, a ne po telu". Bog nema na zemlji SAVRSENE JEVREJE, vec ima ljude koji teze ka dobru, iako imaju brojne mane, ali oni koji teze ka dobru se lako medjusobno prepoznaju i udruzuju ka istom cilju.

Takodje, mogao si da vidis da ja ovde ne potenciram nacionalno pitanje, vec religijsko opredeljenje - da li si na strani Boga ili protiv Njega (ja ne potenciram pripadnost crkvi; ja jesam pravoslavac, ali nisam CLAN nijedne crkve; politicari i sektasi se uclanjuju u partije i sekte, a religiozni ljudi gde god da se skupe formiraju crkvu Bozju jer rade ono sto je ugodno pred Bogom, prema onoj biblijskoj: "Gde se dvoje skupe u Moje ime, i ja sa tu sa njima." Ja se nisam krstio da bih postao "clan crkve", vec da bih usao u savez sa Bogom.)

Ali evo, da budem iskren do kraja, i da kazem sta mislim po nekim pitanjima koja mozda nisu vazna za ovu diskusiju o Bogu. Kada su u pitanju desavanja na prostorima Bivse Jugoslavije, definitivno je da su danas svi narodi Bivse Jugoslavije pod okupacijom EU (odnosno pape). Medjutim, jedino jos u Srbiji postoje pobune protiv te okupacije, i ako bi se desilo cudo Bozje, pa dodje do oslobodjenja od okupacije, i ako bi se Srbi pokajali i obratili Bogu (sto je u domenu cuda, ali ostavljam kao teoretsku mogucnost), onda bi bilo logicno da Bog povrati Srbima sve teritorije na kojima su oni vekovima ziveli, kao sto je Jevrejima vratio njihovu teritoriju (danasnji Izrael). U tom slucaju bi ta drzava zaista bila negde u granicama Karlobag... Virovitica. Ta drzava bi se zvala Srbija ili Velika Srbija (iako bih ja voleo da se zove Balkanski Izrael, i da deca od malih nogu uce hebrejski jezik, tako da zvanicni jezici drzave budu srpski i hebrejski jezik, a u perspektivi samo hebrejski).

Opet ponavljam, ovo sto sada govorim nije toliko bitno za nasu duhovnu raspravu, ali nekome moze da pomogne da bolje shvati neke stvari. U tom kontekstu treba iskreno reci i priznati, da je ogromna vecina ljudi koji se danas izjasnjavaju kao Hrvati, u stvari pokatoliceni Srbi (slicno vazi i za nase Muslimane - u pitanju su islamizirani Srbi). Svaki Hrvat, koga interesuje to pitanje, lako moze da konsultuje istorijsku literaturu i da vidi da u nijednom popisu, na primer u 19. veku (a i ranije), u popisima koje je radila katolicka Austro-ugarska, ne spominju se Hrvati kao narod. Spominju se samo "Srbi rimskog zakona" ili Srbi katolici. Ja se ne slazem sa Seseljom po mnogim pitanjima, ali ono sto je napisao u svojoj knjizi "Rimokatolicki zlocinacki projekat vestacke hrvatske nacije" je potpuna istina. Knjiga moze da se skine na donjem linku:[url]
http://www.vsesel...TINICA.pdf [/url]

Ti i ja kada bi se sreli, verovatno ne bi pricali o nacionalnim pitanjima, vec bi pricali o duhovnim pitanjima i odmah bi se videlo da li smo braca u Hristu ili ne. Kada dodjemo da teren duhovnosti, onda se sve nacionalne granice brisu. Bog je rekao da svako ko zeli da bude deo Njegovog naroda moze da dodje u Izrael i da ima sve privilegije kao i ostali Izrailjci.

Ja znam vise od 20 kolena unazad ko su bili moji preci sa oceve strane (jer se po Bibliji gleda oceva strana), i dobro znam ko su bili moji preci. Danasnji Crnogorci i Hrvati su dobili falsifikovanu istoriju od strane Vatikana, sa ciljem da se odvoje od svoje srpske matice koja je po definiciji anti-papska, i to je to. Kada bi oni znali ko su bili njihovi preci, onda ne bi tako lako nasedali na lazne istorijske informacije i tako bili navlaceni na sukob protiv brace.

Ja i kada sam bio dobrovoljac, nisam voleo Slobodana Milosevica. Ja nisam isao na front zbog njega, nego zbog jadnog naroda kome je pretilo istrebljenje, a sve pod parolom "odbrane od srpske agresije". Dakle, kroz celu istoriju imamo sotonsku zamenu teza - Sotona brani Bozji narod od Boga, papa izazove pozar, pa onda se pojavi kao vatrogasac. Mnogi ljudi, jer su odvojeni od Boga, padaju kao zrtve raznih prevara i zabluda, i zato postoji ovaj forum da se bar deo tih zabluda otkloni.

Evo, ja sam bio iskren do kraja. Nadam se da si razumeo sta sam zeleo da kazem. Mi svakome mozemo da nadjemo manu, ali treba praviti razliku izmedju onih koji imaju pozitivnu tendenciju i onih drugih. Dobronamerni mogu da budu i jedni i drugi, ali ko ima pozitivnu tendenciju vidi se ako stvari posmatramo kroz prizmu Biblije. Cinjenica je da se danas u Hrvatskoj mnogi ponose sa "pobedom u domovinskom ratu", a u stvari je okupacija i razvrat najgori u Hrvatskoj. Srbija je navodno izgubila i postala ponizena, ali jedino u Srbiji postoji tolerancija prema svima i kakav-takav otpor okupaciji, tako da se u Srbiji ubedljivo najbolje zivi (u poredjenju sa drugim drzavama bivse Jugoslavije).

Mozda ce nekome zvucati suludo ("mudrost ovoga sveta je ludost pred Bogom", kaze Isus), ali upravo bi Velika Srbija (koju sam gore opisao) trebala da bude model drzave za koji bi trebali da se zalazu i Hrvati i Muslimani. Jedino u drzavi u kojoj bi Srbi bili drzavotvorni narod bili bi omoguceni uslovi za duhovni napredak i spremnost za odbranu od sotonske okupacije. To je realnost, svidela se ona nekome ili ne, jer jedino Srbi (vecinski) imaju snage i odlucnosti (zahvaljujuci svojoj pravoslavnoj veri koja je bliska jevrejskoj) da se suprostavljaju satanizmu koji papa namece preko EU i UN. I medju Hrvatima i Muslimanima ima sjajnih ljudi, ali ne mozes ni da sanjas da se u Hrvatskoj ili BiH federaciji pojavi neki jak pokret protiv EU i papske okupacije. Takav pokret bi jedino mogao da bude iniciran iz Srbije. Ali, kako vreme ide, ako ne dodje do nekih drasticnih promena, u Srbiji ce uskoro biti gore nego u Hrvatskoj, jer ce vlast u Srbiji morati da dokaze da je zaista lojalna "svetom ocu", a to znaci krvav obracun sa neistomisljenicima.

Prethodni rat nije tema ovog foruma, ali je nekad potrebno da ga dotaknemo da bismo ga analizirali iz biblijske perspektive, jer je i taj rat bio u funkciji sotonske okupacije celog covecanstva.

Pozdrav jos jednom. Ako bude potpitanja, javi.

Miroljub Petrovic
dado je napisao:
Pozdrav,
Miroljube koliko sam shavatio da vam je malo trebalo da zavrsite elektrotehniku pa vam je mozda blisko ovo pitanje koje me zanima. Naime kolike su opasnosti zracenja ako se zivi u blizini dalekovoda koji provode napon od 24000 V i vise? Kad kazem blizu mislim na daljinu od 300m i manje, i ako je stetno koja je distanca bezopasna?

Potpuno je bezbedno. Bezbednije je da zivis i pored nuklearne elektrane nego da se vozis kolima na posao.

nikola
Sta mislite o novcu dali ce postepeno gubiti vrednost ili ce se to desiti od jednom

Stefan Djuric
uskoro u bioskopima...
http://www.youtub...eature=dir

TT
Mozete limi objasniti kakvo ce biti to studiranje preko interneta?Razmisljam sada u junu da upisem antropologiju na filozofskom fakultetu,pa bih zeleo da saznam i sto vise pojedinosti za vas buduci.Skupljam novac radeci neke poslove za prijemni na filozofskom.Ali strasno bi me interesovalo da studiram na vasem.Recite mi nesto poblize i o smeru antropologija i etnologija.Sta mislite?Znacilo bi mi vase misljenje.Sta da radim?

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Sta mislite o novcu dali ce postepeno gubiti vrednost ili ce se to desiti od jednom

Novac i sada ima samo vestacku vrednost jer ljudi veruju sistemu. Novac u stvari nema vrednost, kao sto ni stanovi u gradovima nemaju vrednost, a to ce se uskoro jasno pokazati. Imace vrednost samo ono sto je nebeskog porekla, a to je osposobljenost za zivot u uslovima koje je Bog namenio coveku.

Miroljub Petrovic
Stefan Djuric je napisao:
uskoro u bioskopima...
http://www.youtub...eature=dir

Promocija tog filma ce one koji su zaglupljeni jos vise da zaglupi, ali one iskrene ce jos vise da ohrabri.

Miroljub Petrovic
TT je napisao:
Mozete limi objasniti kakvo ce biti to studiranje preko interneta?Razmisljam sada u junu da upisem antropologiju na filozofskom fakultetu,pa bih zeleo da saznam i sto vise pojedinosti za vas buduci.Skupljam novac radeci neke poslove za prijemni na filozofskom.Ali strasno bi me interesovalo da studiram na vasem.Recite mi nesto poblize i o smeru antropologija i etnologija.Sta mislite?Znacilo bi mi vase misljenje.Sta da radim?

Studiranje preko interneta je jednostavno. Imas ispite koje treba da polozis i za svaki ispit dobijes dva Word dokumenta. Prvi dokument su pitanja na koja treba da odgovoris, a na drugom dokumentu treba da upises odgovore. Za svaki ispit dobijas udzbenik po kome spremas ispit i iz kojeg dolaze pitanja. Udzbenik mozes da kupis u knjizari (dobijes instrukcije ko prodaje), a mozes da ga dobijes i besplatno u elektronskoj formi. Ispis se sastoji iz dva dela. Prvi deo ispita obicno ima oko 100 pitanja, a drugi deo 50 pitanja.

Kad polozis sve ispite, postom ti stigne diploma. Da bi poceo da studiras, potrebno je da uplatis deo skolarine ili celu skolarinu, a mozes i da placas ispit po ispit i da polazes (to je najskuplja opcija).

Nas centar ce ovih dana, mozda jos veceras, objaviti otvaranje Fakulteta za prirodnu medicinu. Fakultet ce biti u okviru The Center for Natural Studies koji smo jos ranije otvorili u Kaliforniji, SAD. Na takav korak smo se odlucili jer je procedura oko registracije fakulteta u Srbiji komplikovana. To ne znaci da odustajemo od registracije u Srbiji, ali krecemo sa fakultetom odmah, a usput cemo da radimo na njegovoj registraciji u Srbiji. Dakle, fakultet ce biti zvanicno americki, ali ce se studirati na srpskom (na latinici, tako da ce biti dostupan svima sa prostora bivse Jugoslavije). Diploma ce biti izdavana na nasem jeziku (ekavici ili ijekavici, cirilici ili latinici, kako stident bude zeleo) ili na engleskom.

Na nasem Fakultetu za prirodnu medicinu ce biti 20 ispita, koji ce biti rasporedjeni u tri dela (tri godine), a svaka godina studija ce moci maksimalno da se studira dve godine (a moze da se zavrsi i za mesec dana, ako je neko vredan). Cena skolarine ce biti 950 evra za kompletne studije (prva godina ce imati 7 ispita i kostace 350 evra, a druge dve godine ce imati po 6 ispita i postace 300 evra). Ukoliko se cela skolarina plati odjednom, bice popust od 10% (skolarina ce onda biti 855 evra). Ukoliko se ispiti pojedinacno placaju, cena ce biti 60 evra po ispitu.

U prvom trenutku fakultet ce imati samo osnovne studije, a vrlo brzo bice uvedene i magistarske studije, a potom i doktorske. Nakon zavrsenih osnovnih studija dobice se diploma "Diplomirani lekar prirodne medicine" (Bachelor of Science in Natural Medicine) (a kasnije i magistar i doktor prirodne medicine). U okviru fakulteta postojace i kursevi, a jedan od njih ce biti za nutricionistu. Imace 8 ispita i kostace 450 evra. Zavrsetkom ovog kursa sticanje se diploma nutricioniste (Certified Nutritional Cancelor).

Za upis na fakultet bice potrebno da se popuni formular sa licnim podacima i da se posalje na e-mail fakulteta. Nakon odobrenja za upis, student moze da uplati skolarinu, da dobije prva pitanja za ispite i da krene sa ucenjem i polaganjem. Sada zavrsavamo izradu sajta i ocekujem da jos mozda veceras objavim sve informacije, i adresu sajta, tako da ce prvi studenti moci vec sutra da se upisuju.

Sto se tice antropologije i etnologije na filozofskom fakultetu u Beogradu, u pitanju su klasicne ateisticke nauke od njih nema bukvalno nikakve koristi, vec samo steta, jer se uce napamet ateisticke neistine u ambijentu koji je potpuno nezdrav (filozofski fakultet je jedan od najvecih bastiona ateizma u Srbiji).

Treba da znas da je svrha studiranja da nesto naucis i da posle mozes da imas svoju firmu, a ne da radis za drugoga.

zanzak
Mozete li mi objasniti nesto iz druge knjige o carevima,ne mogu ovo da shvatim nikako.

2CA 3:26 A car Moavski kad vidje da ce ga nadvladati vojska, uze sa sobom sedam stotina ljudi, koji mahahu macem, da prodru kroz vojsku cara Edomskoga, ali ne mogose.
2CA 3:27 Tada uze sina svojega prvenca koji scase biti car na njegovo mjesto, i prinese ga na zrtvu paljenicu na zidu. Tada se podize veliki gnjev na Izrailja, te otidose odande i vratise se u svoju zemlju.

Dakle,opisan je rat izmedju sa jedne strane Izraelaca i koalicije okolnih naroda(Moavaca,Amonaca,Edomaca itd.).Kada je moavski car shvatio da ce izgubiti bitku,on prinosi svog sina kao zrtvu ne bi li umilostivio svoje bogove,odnosno djavole.I tada se desava nesto neocekivano,dize se veliki gnjev(ne pise ciji) na Izraelce i oni se povlace i idu kuci.Ne razumijem ovo,moze pojasnjenje.

Miroljub Petrovic
zanzak je napisao:
Mozete li mi objasniti nesto iz druge knjige o carevima,ne mogu ovo da shvatim nikako.

2CA 3:26 A car Moavski kad vidje da ce ga nadvladati vojska, uze sa sobom sedam stotina ljudi, koji mahahu macem, da prodru kroz vojsku cara Edomskoga, ali ne mogose.
2CA 3:27 Tada uze sina svojega prvenca koji scase biti car na njegovo mjesto, i prinese ga na zrtvu paljenicu na zidu. Tada se podize veliki gnjev na Izrailja, te otidose odande i vratise se u svoju zemlju.

Dakle,opisan je rat izmedju sa jedne strane Izraelaca i koalicije okolnih naroda(Moavaca,Amonaca,Edomaca itd.).Kada je moavski car shvatio da ce izgubiti bitku,on prinosi svog sina kao zrtvu ne bi li umilostivio svoje bogove,odnosno djavole.I tada se desava nesto neocekivano,dize se veliki gnjev(ne pise ciji) na Izraelce i oni se povlace i idu kuci.Ne razumijem ovo,moze pojasnjenje.

Imas sukob dve vojske koje su otpale od zivog Boga, i sada jedni prinose carevog sina na zrtvu i prizivaju demone u pomoc, i demoni im pomazu. Oni su ocigledno i ranije imali iskustva da ce takvim zrtvovanjima umilostiviti bogove (demone). A tamo gde ljudi oteraju zivog Boga, demoni kolo vode.

nikola
Ako nije problem da kazem nesto u vezi studiranja. Kad student dodje na fakultet u Beogradu i upise se kao redovan student, u najmanju ruku kad ne placa ispite, ima obezbedjen dom (5-10% studenata ima tu priliku, inace su beogradjani jako milosrdni kad naplacuju stanarinu), obezbedjenu hranu. Najmanje je potrebno 150e da bi ziveo kao mladji penzioner. Cena studiranja na godinu dana ne moze biti ispod 1500-2000e. u najboljem slucaju - kada student nije iz Beograda.

U manjim gradovima su mizerne plate, toliko o Beogradu, dok neko misli da papiri vrede savetovao bi mu da zavrsi fakultet i nek ode u manji grad da radi za 100-150e (ako bude imao srece), na fakultetu skoro da nema nista pametno da se nauci, nema od koga

Izmenio/la nikola na 06.04.2009 19:34

boZo
kako su se odvojili izrajelci i hriscani (pravoslavci)

pogledao sam davincijev kod i nije mi jasno sta satanisti oce da dokazu? da je isus imao potomke? pa i da je tako, pa sta! sve ostalo ostaje isto. a to da katolicka crkva manipulise narodom ni to nema potrebe to svako normalan vidi.

ako moze objasnjenje. hvala

-Sinaj-
Pozdrav svim clanovima i Miroljubu.

Upravo sam dobio informacije koje predstavljaju konacan segment u celokupnoj slagalici, i demantuju optuzbe koje sam uputio Miroljubu. Izjavljujem da su optuzbe koje sam uputio Miroljubu bile neistinite i besmislene, i ovim se duboko izvinjavam Mirljubu, i svim clanovima kojima sam mozda uneo neku vrstu sumnje u Miroljuba.

Potoje jos neke nerazjasnjenja pitanja u vezi sa Mirljubovom teologijom, koliko je ona u skladu sa Pravoslavljem? Ali od toga licno odustajem (jer to nije toliko vazno buduci da Miroljub ulaze isuzetan napor da ljude uputi Bogu), i ostavljam drugim clanovima da razmisljaju o tome i eventualno svojim sugestijama doprinesu da Miroljubova teologija bude u sto boljem skladu sa Pravoslavnom teologijom, i ukazu na nedostatke, i pomognu da Pravoslavna vera eventualno koriguje i upotpuni svoju teologiju.

Takodje, licno ne mogu u potpunosti da razumem koliki je zaista uticaj Vatikana i drustava poput masona i dr. (koliko su ona zaista usmerena protivu morala, i koji dokazi ukazuju na to ). Ali smatram da je to oblast u kojoj je Miroljub mnogo vise od mene, da raspolaze sa mnogo vise informacija, i da me u ovom trenutku razumevanje toga prevazilazi. Tako da se slazem sa Miroljubom, i dajem mu pravo i podrsku da on svojim radom deluje za mene (tj. za sve nas) i ocuva imuni sistem ovog drustva.

Miroljube primite moje najdublje izvinjenje, izvinite na svemu sto sam negativno rekao o vama, na svakoj uvredi i neistini koju sam izneo. Povlacim apsolutno svaku rec koja je bila uperena protivu vas.

Jos bih zamolio ostale, ukoliko imaju neke sumnje u vezi sa Miroljubom (kao sto sam ih ja imao do nedavno), da dobro razmisle koliko je ono sto sam ja iznosio protiv Miroljuba uticalo na njih. Buduci da su to sve bile lazne i besmislene optuzbe, nadam se da ce shvatiti da sve ono sto proizilazi iz laznih i besmislenih optuzbi, moze samo da bude laz i besmislica.

Izmenio/la -Sinaj- na 06.04.2009 19:46

zanzak
Miroljub Petrovic je napisao:
zanzak je napisao:

Imas sukob dve vojske koje su otpale od zivog Boga, i sada jedni prinose carevog sina na zrtvu i prizivaju demone u pomoc, i demoni im pomazu. Oni su ocigledno i ranije imali iskustva da ce takvim zrtvovanjima umilostiviti bogove (demone). A tamo gde ljudi oteraju zivog Boga, demoni kolo vode.

Cekajte malo.Pa Izraelci su tada imali Boga iza sebe.U tom pohodu je ucestvovao i car Josafat.Bog je preko proroka Jelisija upravo zbog Josafata obecao Izraelcima pomoc u ratu protiv tih Moavaca.Zato mi je malo neshvatljivo da Izraelci napustaju bitku koju dobijaju nakon sto je moavski car prinjeo svog sina djavolu.Od koga se uopste podigao gnjev na njih?Ne pise da je od Boga.Da li je onda njih Bog ostavio na milost i nemilost djavolu,upravo zbog nemorala koji je prozimao tada sve pore izraelskog drustva,a opet ih nije potpuno ostavio zbog Josafata cara Jude?

Gabrijel
Sta mislite o zemljotresu koji je pogodio Italiju? Da li je ovo upozorenje ili ce se vatikan jos tresti?

Miroljub Petrovic
Neko je napisao:
nikola je napisao:

Novac i sada ima samo vestacku vrednost jer ljudi veruju sistemu. Novac u stvari nema vrednost, kao sto ni stanovi u gradovima nemaju vrednost, a to ce se uskoro jasno pokazati. Imace vrednost samo ono sto je nebeskog porekla, a to je osposobljenost za zivot u uslovima koje je Bog namenio coveku.

Niste vi ni malo naivni, novac nema nikakvu vrednost a cena na vasem "fakultetu" skoro 1000 evrica :) I to od koga trazite, od ovog napacenog naroda koji ne moze da sastavi kraj sa krajem... a zbog cega? pa valjda zbog Bozje istine koju vi prodajete za bezvredan papir ;) jako velikodusno od vas....

Evo ga jos jedan "sa Sinaja". Vidi buzdovane, ko hoce da NAUCI i SAZNA o zdravlju i preventivnoj medicini ima svu literaturu besplatno na ovom sajtu. Sva ta literatura se koristi i na fakultetu koji osnivamo. Ako neko hoce da ima DIPLOMU fakulteta, onda treba neko na poseban nacin da se angazuje oko njega, pa valjda je posteno da plati za taj trud. Postoji opcija, koju sam odavno ponudio, da ljudi studiraju na jednom odlicnom americkom koledzu, na kome sam ja studirao, ali tamo su cene skolarina mnogo jace (osnovne studije 1800 dolara, magistarske 2000 dolara, a doktorske 2800 dolara), i na sve to jos plus nabavka knjiga iz Amerike. Kod nas dobija jos kvalitetnije predmete i to na maternjem jeziku, i za duplo manje para, i plus sve knjige vec nabavljene iz inostranstva od vodecih medicinskih strucnjaka, i skoro sve prevedene na nas jezik. Pa sta sad ocekujes, da kazemo: "Studiranje je besplatno"? Pa kakav bi to fakultet bio? Umesto da kazes: "Svaka cast, sve ste ponudili na 'Izvolte'!" ti si se nasao da pljujes po nama. E mucenice...

Ja znam da tvoja primedba proizilazi iz tvoje mrznje prema nama i onome sto radimo, jer ona je skroz glupa i besmislena. Mi mozemo ljudima da ponudimo besplatno sve informacije, kao sto i radimo, ali ne mozemo umesto njih da studiramo i sticemo akademska zvanja, i da im posle jos otvaramo privatne ordinacije (na osnovu tih akademskih titula) i da za njih zaradjujemo.

Mozda ce zvucati prepotentno, ali odgovorno tvrdim da ce nas fakultet za prirodnu medicinu biti najbolji takve vrste na svetu, jer odlicno poznajem kakvo je stanje na tom polju u svetu. Na nasem fakultetu nece biti nijednog okultnog predmeta, i zainteresovani ce moci za najkrace vreme da se obuce da budu najbolji strucnjaci iz medicine na globalnom planu. Nakon zavrsetka studija, oni koji budu bili zainteresovani, moci ce, uz preporuku naseg fakulteta, da se obucavaju u periodu od 6-18 meseci na najboljim svetskim klinikama u Americi za oko 2500 dolara za 6 meseci, i oko 2900 dolara za godinu dana. U cenu je ukljucen smestaj, hrana i obuka. Jednu od tih klinika sam vec reklamirao ovde. To je jeftinije nego goli zivot u Beogradu.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 06.04.2009 20:17

Miroljub Petrovic
boZo je napisao:

pogledao sam davincijev kod i nije mi jasno sta satanisti oce da dokazu? da je isus imao potomke? pa i da je tako, pa sta! sve ostalo ostaje isto. a to da katolicka crkva manipulise narodom ni to nema potrebe to svako normalan vidi.

Svrha "Da Vincijevog koda" je da pokaze da Biblija navodno nije tacna, da je Isus bio ozenjen i slicne gluposti. Ako Biblija nije tacna, onda smo prepusteni, kao muve bez glave, da Sotona sa nama radi sta hoce jer nemamo kompas u ovom svetu.

Miroljub Petrovic
zanzak je napisao:
zanzak je napisao:

Cekajte malo.Pa Izraelci su tada imali Boga iza sebe.U tom pohodu je ucestvovao i car Josafat.Bog je preko proroka Jelisija upravo zbog Josafata obecao Izraelcima pomoc u ratu protiv tih Moavaca.Zato mi je malo neshvatljivo da Izraelci napustaju bitku koju dobijaju nakon sto je moavski car prinjeo svog sina djavolu.Od koga se uopste podigao gnjev na njih?Ne pise da je od Boga.Da li je onda njih Bog ostavio na milost i nemilost djavolu,upravo zbog nemorala koji je prozimao tada sve pore izraelskog drustva,a opet ih nije potpuno ostavio zbog Josafata cara Jude?

Prvo, izraelski car Josafat je bio vrlo nemoralan covek. Usao je u savez sa paganskim vladarima i krenuo da ratuje, iako je Bog zapovedio da se ne ulazi u nikakav savez sa neznabozackim narodima. Dalje, kada je Bozji prorok Jelisije ipak prihvatio da ga primi, i rekao mu sta da uradi da bi dobio bitku, a sve u skladu sa Bozjim zapovestima, car Josafat i njegove horde su se izivljavali i zatrpavali bunare i lomili svo rodno drvece pred sobom, kao pravi ludaci i satanisti, iako je i to Bog, u svojim zapovestima, zabranio (imas u Mojsijevim knjigama). Kao posledica desilo se da su jedni satanisti oterali druge sataniste. To nije bio sukob Bozje vojske i neprijateljske, vec sukob dve paganske vojske (otpali Izrailjci su bili jedna od tih strana).

Miroljub Petrovic
Gabrijel je napisao:
Sta mislite o zemljotresu koji je pogodio Italiju? Da li je ovo upozorenje ili ce se vatikan jos tresti?

Zemljotres nije bio slucajan, kao sto nijedan drugi zemljotres to nije. Cinjenica je da se broj zemljotresa rapidno povecava i da ce ih biti sve vise i vise, a najvise ce biti pogodjeni najveci centri nemorala. Ovo nije nista prema onome sto ce uskoro da se desi.

boZo
boZo je napisao:

Svrha "Da Vincijevog koda" je da pokaze da Biblija navodno nije tacna, da je Isus bio ozenjen i slicne gluposti. Ako Biblija nije tacna, onda smo prepusteni, kao muve bez glave, da Sotona sa nama radi sta hoce jer nemamo kompas u ovom svetu.

a niste mi odgovorili kako je nastala podela izmedju hriscanja i jevrjeja? znam da se katolicka crkva odvojila od pravoslavne pre 1000 godina.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.56 sekundi!