Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Kotor je napisao:
Cesto se u medijima optuzuju fundamentalni Hriscani u SAD da podrzavaju postojanje drzave Izrael tako sto uticu na svoju vladu da ga podrzava,jer se time ispunjava prorocanstvo o dolasku Mesije?

Ti "fundamelisticki hriscani" su oni koji citaju Bibliju i misle svojom glavom, i oni su smetnja neprijateljima Izraela.

Miroljub Petrovic
Smajo je napisao:
Miroljub Petrovic je napisao:
VladaKG1980 je napisao:
Šta vi mislite o Islamu, znam da ste ranije rekli da niste Islam proučavali, ali ako je istina (a jeste) da su danas među najmoralnijim ljudima islamisti, zar je moguće da je ta vera laž ?

Sigurno je da Bog koristi razne ljude i razne pokrete na razlicite nacine. Kako je nastao islam, o tome mozemo da raspravljamo. Ne iskljucujem opciju o kojoj govori Alberto Rivera. To sto je u islamu porodica jaka, to moze da bude upotrebljeno i protiv Boga, da se jake porodice i drzave udruze u borbi protiv Bozjeg naroda.

Ma koji Božiji narod, sad zaista zvučiš satanski, djeluješ huškački..Po tvom onaj ko god nešto kaže protiv jevreja je automatski protiv Boga, zaista smiješno,zar ne?

Dobro si rekao - ko kaze nesto protiv Jevreja on je automatski protiv Boga. Bog ima svoje ljude u svim narodima, ali jevrejski narod je poseban narod, to je jasna biblijska poruka, i svidjalo se to nekome ili ne, Bog ce preko njih da zavrsi posao na zemlji kada se uskoro obrate Njemu. To sto su oni skrenuli po mnogim pitanjima i sto ih vode losi ljudi, to ce Bog lako da ocisti, kao sto je receno: "Bog ce odseci Izraelu glavu i rep - glava je staresina i ugledan covek (citaj: politicari i sekularci), a rep je prorok koji uci laz (danasnji fanatici koji skoro imaju monopol nad religijom u Izraelu)."

Onaj ko govori ruzno protiv Jevreja trebao bi dobro da se pazi sta prica. Mi mozemo da govorimo o Sorosu, Holbruku i drugim jevrejskim otpadnicima i da ih kritikujemo, ali ne treba tu kritiku da primenjujemo na ceo narod. Taj narod jeste zastranio po mnogim pitanjima, ali je i dalje najslozniji, najvredniji i po svim drugim pitanjima najosposobljeniji za najvise duhovne domete, koje ce Bog naravno da iskoristi. Bog nema na zemlji savrsene ljude, i nikad ih nije imao. On radi preko najboljih koje u tom trenutku ima, a ti najbolji su bili Solomon kurvar, David ubica, Karadjordje siledzija, Ratko Mladic (jos mu nisam nasao manu), i dr.

bojsane
Tek sam nedavno primjetio ove stripove,pa mozete li mi reci da li se svi zajedno mogu skinuti odnekud,ili ima neki sajt gdje se mogu citati?

Miroljub Petrovic
Smajo je napisao:
Miroljub Petrovic je napisao:
electronpn je napisao:
Molim Vas recite mi. Zasto Jevreji ignorisu postojanje Isusa (novi zavet) ako ga je rodila Jevrejka i ako je razapet u toj zemlji. Ne moraju oni da veruju u njega ali zasto ignorisu istorijsku cinjenicu, to mi nije jasno. Unapred hvala.

Jevreji ne ignorisu postojanje Isusa. Oni znaju da je On postojao. Problem kod Jevreja, kao i kod hriscana, i svih ostalih ljudi je sto ne citaju Sveto Pismo (Bibliju) i nisu mnogo zainteresovan za Boga. Danasnja poboznost se uglavnom svela na obozavanje ljudi i upraznjavanje neke prazne navodno religijske forme, a malo ljudi poznaje ko je Bog i sta je On porucio ljudima. Zato u Bibliji Bog kaze: "Izgibe narod moj jer je bez znanja."

P.S. Cak i Islamska religija u poslednjem delu Kurana spominje proroka Isu, misleci na Isusa Hrista.

Izgleda da je islamska religija nastala pod uticajem rimske crkve, pa zato spominje Isusa i Mariju.

REAGIRANJE
Miroljube uzmi malo Kur'an, čitaj ga i Poslanikove as. hadise, može? Muhammed as. je posljednji Božiji glasonoša,pozivao je u tewhid,vjerovanje u Jednog Boga, kao i ostali Božiji poslanici a.s. Da je islam nastao pod uticajem rimske crkve, onda bi vjerovatno bili neka hrišćanska sekta,a ZNA SE koja je razlika između muslimana i hrišćana, dakle ova priča o uticaju je neutemeljena!

Cinjenica da je da je islam mnogo ozbiljnija religija od savremenog otpalog hriscanstva, ali je cinjenica da su muslimani tokom istorije, a narocito danas, postali slepo orudje u rukama Vatikana. Za vreme Drugog svetskog rata direktiva iz Vatikana je bila da se muslimani u NDH, od strane ustasa, nazivaju "hrvatskim cvecem" i da im se daju privilegovane pozicije. Zasto je to bilo potrebno? Bilo je potrebno jer su oni bili lojalni papi i jer su bili upotrebljeni kao neprijatelji papinim neprijateljima. Slicna je situacija i na Bliskom Istoku. Muslimani su po svojoj religiji i tradiciji mnogo blizi Jevrejima, a dopustili su da se sa njima manipulise iz Vatikana u borbi protiv Izraela. Da su pametni, muslimani i Jevreji bi se ujedini protiv pape i njegovih krstasa.

Pogledaj Bosnu, zasto je doslo do stvaranja "hrvatsko-muslimanske federacije"? Ta "federacija" je nametnuta spolja i mir izmedju Tudjmana i Alije je nasilno nametnut spolja. Dakle, postoji neko kome je interes da postoji neka harmonija izmedju papske strane i muslimana. To i slepac moze da vidi.

Ne tvrdim 100% da je islam nastao pod uticajem Vatikana, ali postoje brojni dokazi da je to zaista tako bilo, bez obzira sto su tokom istorije muslimani pruzali otpor Vatikanu. Voleo bih da muslimani ne budu na strani papstva, ali u praksi je drugacije.

Miroljub Petrovic
bojsane je napisao:
Tek sam nedavno primjetio ove stripove,pa mozete li mi reci da li se svi zajedno mogu skinuti odnekud,ili ima neki sajt gdje se mogu citati?

Tu su postavljeni samo neki stripovi. Jedan izdavac iz Beograda ih ima sve (od Alberta Rivere) i oni bi uskoro trebali da se objave.

kotor
Evo video isto sto se govori u stripovima

http://video.goog...vera&emb=1

Izmenio/la kotor na 01.04.2009 16:24

Obilic
Ratko Mladic je pusio cigarete.

Kakva je veza Vatikana i pravoslavne crkve?

Nas osnovu cega tvrdite da je pravoslavna crkva bolja od katolicke? U pravoslavlju vlada idolopoklonstvo, hiljade pogubnih zabluda, a svestenike i crkvene funkcionere zabole uvo za narod i interesuje ih samo lova i privilegije. Jedino mozda da se uzme kao olaksavajuca okolnost sto pravoslavci ne vladaju svetom kao crni i beli papa.

zanzak
Da li je Solomun napisao neke od Psalama?Drugo pitanje se odnosi na Psalam 22.Da li se cijeli ovaj psalam odnosi na Isusa,ili samo oni cuveni dijelovi(bacanje kocke za dolamu,rasuse se kosti moje,i slicni)?

zanzak
Jos nesto dok sam tu.Kakvo vam je misljenje o antiglobalistima u svijetu,pogotovo u SAD i Zapadnoj Evropi?Nekako mi se cine pozitivni svi oni koji protestvuju protiv svjetskih lidera,EU,NATO,MMF i ostalih djavoljih organizacija.Sigurno da imaju mana,ali da li po vama ima nesto pozitivno kod njih?

nikola
Dobro je predavanje Predraga Markovica, slusam ga sigurno 10 puta, u pocetku sam morao da prekidam a sad uvek nesto novo cujem. Zante mozda kako je zakljucio da je Bog Starog Zaveta Bog Sin a ne Bog Otac, pomenuli ste jednom na tu temu obecanje Boga Avramu da ce videti Njega ali nisam dobro shvatio da je to kljucna recenica

Miroljub Petrovic
Obilic je napisao:
Ratko Mladic je pusio cigarete.

Mozda je pusio samo ponekad, onako u drustvu, pa ga novinari slikali i sad ispalo kao da je radio za Stanka Subotica Caneta.

Kakva je veza Vatikana i pravoslavne crkve?

Nekada je bila jako losa, odnosno nikakva, narocito posle Velike sizme u 11. veku, a sada je ta veza odlicna. Jedino je ostala losa veza izmedju srpske pravoslavne crkve (SPC) i Vatikana. Ostale pravoslavne crkve, ukljucujuci i rusku, su "savile kolena" pred papom.

Nas osnovu cega tvrdite da je pravoslavna crkva bolja od katolicke? U pravoslavlju vlada idolopoklonstvo, hiljade pogubnih zabluda, a svestenike i crkvene funkcionere zabole uvo za narod i interesuje ih samo lova i privilegije. Jedino mozda da se uzme kao olaksavajuca okolnost sto pravoslavci ne vladaju svetom kao crni i beli papa.

Slazem se da je veliki otpad u savremenom pravoslavlju. Cinjenica je da su skoro sve pravoslavne crkve postale bliske rimskoj crkvi. Ipak, cinjenica je da papa jos nije posetio Srbiju jer postoji zdravo jezgro u SPC koje je generator otpora potpunom moralnom propadanju i poklonjenju papi. Dakle, SPC treba gledati kroz to zdravo tkivo koje postoje medju svestenstvom i medju narodom. Koliko god da je to zdravo tkivo malo, ono postoji i ima uticaj koji nije zanemarljiv.

Miroljub Petrovic
zanzak je napisao:
Da li je Solomun napisao neke od Psalama?Drugo pitanje se odnosi na Psalam 22.Da li se cijeli ovaj psalam odnosi na Isusa,ili samo oni cuveni dijelovi(bacanje kocke za dolamu,rasuse se kosti moje,i slicni)?

Koliko mi j epoznato, David je pisac svih psalama, a sto se tice znacenja, mozes malo da proucavas.

Miroljub Petrovic
zanzak je napisao:
Jos nesto dok sam tu.Kakvo vam je misljenje o antiglobalistima u svijetu,pogotovo u SAD i Zapadnoj Evropi?Nekako mi se cine pozitivni svi oni koji protestvuju protiv svjetskih lidera,EU,NATO,MMF i ostalih djavoljih organizacija.Sigurno da imaju mana,ali da li po vama ima nesto pozitivno kod njih?

Ti antiglobalisti su, po mom misljenju, vodjeni od strane samih globalista, da ispadne kao da se neko buni protiv globalizma, jer bolje je da se neki hipici i narkomani kao bune na ulici, nego da izadje narod i da napravi cirkus i velike probleme. Pogledaj video "Sume Bohemiana" i videces onu grupu koja protestvuje protiv obreda u Sumi Bohemiana - to su potpuno nenormalni ljudi. Takvi mi se cine i ovi antiglobalisti koji protestvuju na ulici.

Miroljub Petrovic
Smajo je napisao:
Podlegao si teoriji, musliman jednako terorista, musliman je opasan,muslimani će ugroziti jevreje svojom čvrstom porodicom...imam pravo da budem protiv onih ljudi koji ljudima a samim tim i Bogu čine nepravdu..volim svakog dobrog ,pravednog čovjeka,jer čovjek je krunsko Bozije stvorenje , bez obzira na njegovo ubjeđenje..Ljudi se razlikuju samo po bogobojaznosti .

Nisam podlegao. Ja samo kazem da su oni koji vode politiku muslimanskog naroda su ili naivni ili losi ljudi. Pogledaj na primer Palestinsku oslobodilacku organizaciju (PLO). Osnivac te organizacije je mason Jaser Arafat, cija je zena bila katolkinja koja se navodno obratila u islam. Da li bi smeo da se kladis da ta zena nije bila jezuitski spijun? Procitaj sta kaze Rivera kako su zene koje su radile za jezuite i papu imale i seksualne odnose sa svestenicima drugih crkava da bi ih iskompromitovali. One su naucene da ako rade za "majku crkvu" onda je sve dopusteno. Znamo da su PLO osnovali jezuiti za unistenje Izraela.

Danas imamo Hamas koji terorise Palestince i gura ih u sukob za Izraelom. Hamas se finansira iz Evrope da nasilno srusi Fatah koji je pobedio na izborima u Gazi, ali niko iz Evrope i sveta se ne buni protiv toga. Palestinci su zrtva Jasera Arafata, Fataha i drugih ludaka koji su ili naivni i izmanipulisani, ili teski satanisti. Na slican nacin je Alija gurnuo u rat bosanske muslimane protiv Srba u Bosni, jer ga je neko iz Evrope huskao na to da bi oslabio Srbe koji se suprotstavljaju Evropi. Da se pitao muslimanski narod (narod je vecinski glasao za Fikreta Abdica), do rata nikada ne bi doslo. Ali dovoljan je samo jedan ludak (kao Alija) i par huskackih medija, i eto sukoba.

I danas muslimane u Bosni niko nista ne pita, kao sto ni Palestince niko nista ne pita, ni Iracane. Njihove vodje su pod kontrolom (ja kazem Vatikana) i oni rade ono sto "gazda" zeli. Mislim da se to itekako dobro vidi na terenu.

Miroljub Petrovic
Smajo je napisao:
Mješaš čisto islamske teološke stvari sa nekim drugim stvarima..Mozemo govoriti o toleranciji u doba Muhammeda a.s i naravno kasnije izmedju muslimana, jevreja i hrišćana..Ne znam da li si čuo za ''Medinski ustav'', vjerovatno jedan od prvih pisanih ustava koji je garantirao jevrejima, kršćanima takva prava i slobode koje danas u mnogim drzavama i ne postoji, to se dešavalo prije 14.stoljeća..Muhammed a.s. je slao i pisma u samostan Sveta Katarina čini mi se na Sinaju, garantirao sigurnost, dobre odnose..Zaista smješna je tvrdnja o uticaju crkve na islam,što bi rekli niđe veze..

Ja sam o tome govorio. Tamo gde je bio islam na vlasti, sve religije su mogle da funkcionisu i imale su autonomiju. Jevreji su period turske okupacije Spanije opisali kao "zlatno doba" jer su pod vlascu Turaka mogli nesmetano da se razvijaju. Ali kada su Turci proterani iz Spanije od strane papskih legionara, onda je nastupio pakao za Jevreje. Ja samo kazem da postoji ocigledan uticaj rimske crkve na islamske lidere. Oni su nahuskani da rade upravo ono sto papi odgovara.

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Dobro je predavanje Predraga Markovica, slusam ga sigurno 10 puta, u pocetku sam morao da prekidam a sad uvek nesto novo cujem. Zante mozda kako je zakljucio da je Bog Starog Zaveta Bog Sin a ne Bog Otac,

Andjeo Gospodnji koji je vodio Izrailjce za sebe kaze: "Ja sam Bog otaca tvojih..." Pre toga, Bog kaze Mojsiju: "Saljem svog andjela da ide pred tobom, u njemu je moje ime..." Ocigledno da tu Bog Otac govori da ce Bog Sin voditi Mojsija i narod.

pomenuli ste jednom na tu temu obecanje Boga Avramu da ce videti Njega ali nisam dobro shvatio da je to kljucna recenica

Isus je rekao Jevrejima: "Avram, otac vas, je zeleo da vidi moj dan, i video je i obradovao se."

Miroljub Petrovic
Dragoljub je napisao:
Zelio bih da vas pitam sta je sa onim ljudima koji su zivjeli prije dolaska Isusa Hrista na zemlju, kako ce oni biti spaseni? Mislim na paganske narode, posto su Jevreji imali zakon koji im je dat kroz bibliju.

Svi koji su ziveli po svojoj savesti i prema svetlosti koju su imali, bice spaseni.

ljubas
-Da li je nekad neki papa posetio Srbiju?

-I zasto je Ruska crkva ''savila kolena'' ?

-Kako se vama cini da smo mi u Srbiji u odnosu na ostale svetske drzave-narode kroz istoriju, narod napacen onako mnogo, ili malo ili u proseku kao vecina , neke zemlje konstantno imaju muku sa siromastvom i vremenskim nepogodma..pa se to podudara.

-Kako vam je misljenje o skandinavskim zemljama-narodima?

http://sviuselo.wordpress.com/
zahvalan
Pozdrav Miroljube
Dali je ovo mozda preznak, za prevod ovog sajta sa ruskog na srpski mozete koristiti google prevodilac
http://translate....l=en&tl=sr

http://prorochest....ua/obama/
dali mozda o ovome imas neke podatke i dali je ovo tacno

Miroljub Petrovic
0 je napisao:
-Da li je nekad neki papa posetio Srbiju?

U proslosti su neki srpski vladari bili krunisani od strane rimskog pape.

-I zasto je Ruska crkva ''savila kolena'' ?

Rusija je zemlja koju vode kriminalci, a ruska crkva je izabrala za patrijarha velikog ekumenistu i prijatelja pape Kirila, koji je blizak ruskim mafijasima. Putin je tri puta do sada bio u poseti papi i veliki je prijatelj EU, iako oni moraju da nekad vode kao "neprijatne razgovore" da naivnom narodu zamazu oci. Evo, pre neki dan je ruski predsednik Medvedev izjavio kako treba uvesti jednu svetsku valutu da bi se resila ekonomska kriza. Dakle, oni izazivaju krizu da bi uvodili svetsku vladu i bolje porobljavali svet.

-Kako se vama cini da smo mi u Srbiji u odnosu na ostale svetske drzave-narode kroz istoriju, narod napacen onako mnogo, ili malo ili u proseku kao vecina , neke zemlje konstantno imaju muku sa siromastvom i vremenskim nepogodma..pa se to podudara.

Mi smo stradali kroz ratove zbog pobune protiv Boga, pa smo se cesto vracali na pravi put za neko kratko vreme, pa opet u otpad, i tako vise puta. Nije isto stradanje od prirodnih katastrofa i od okupacije. Pod okupacijom se ljudi menjaju na bolje, a kod prirodnih katastrofa ljudi skroz propadaju.

-Kako vam je misljenje o skandinavskim zemljama-narodima?

Juce su u Svedskoj uveli zakon da homoseksualci mogu da sklapaju brakove.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 02.04.2009 06:14

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.56 sekundi!