pocetak foruma
|
|
legends |
Odgovorio 25.03.2009 23:02
|
Član Odgovori: 75 Pristupio/la: 26.01.2009 23:12 Lokacija: Nova Pazova |
Interesujeme odgovor na jedno pitanje prof. Petrovicu, da li neko ko je ziveo nemoralno i destruktivno, bio olos ili neko ko se recimo bavio drogom ,belim robljem , tacnije ovi danasnji predsednici mafijasi i "tajfuni" da li ce morati da dodje dan (pa makar i posle njihove smrti) kad ce im svima izaci to na nos i da oni ukapiraju zbog cega im se to desilo i da to sto su radili nije bilo dobro, ili jednostavno postoje ljudi koji nikad nece biti svesni da su gresili.Uzgred sto se tice one terapije koju ste mi preporucili zbog problema sa zglobovima ,nadam se da se secate rekli ste mi da se javim za par nedelja i evo uspeva za sada neosecam tegobe i naravno nastavicu sa njom.Pozdrav. Izmenio/la legends na 25.03.2009 23:10 |
|
|
zanzak |
Odgovorio 25.03.2009 23:05
|
Član Odgovori: 92 Pristupio/la: 30.12.2008 19:56 Lokacija: Nepoznata |
Kako se vama cini situacija sa Saulom?Nekako mi se cini da je prorok Samjuel od pocetka imao nekorektan odnos prema njemu.Iako su Izraelci pocinili grijeh sto su uopste trazili cara,sam Saul nije trazio da on bude taj car.Osim toga,njega je sam Bog izabrao na to mjesto,sto znaci da je imao prilicne kvalitete.Saul jeste pocinio teske grijehe kasnije,medjutim imam utisak kao da je Samjuel samo cekao da Saul nesto pogrijesi da bi mu javio da je Bog od njega odstupio,drugim rijecima da je prema Saulu usmjerio sav svoj gnjev koji je citav narod zasluzio,iako je Saul ne svojom voljom izabran da bude car. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.03.2009 23:26
|
Super Administrator Odgovori: 22611 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
legends je napisao: Interesujeme odgovor na jedno pitanje prof. Petrovicu, da li neko ko je ziveo nemoralno i destruktivno, bio olos ili neko ko se recimo bavio drogom ,belim robljem , tacnije ovi danasnji predsednici mafijasi i "tajfuni" da li ce morati da dodje dan (pa makar i posle njihove smrti) kad ce im svima izaci to na nos i da oni ukapiraju zbog cega im se to desilo i da to sto su radili nije bilo dobro, ili jednostavno postoje ljudi koji nikad nece biti svesni da su gresili. Svima koji su "o jadu radili", a nisu se iskreno pokajali i promenili svoj zivot, ima itekako da "izadje na nos" to sto su radili. Isus je rekao da ce "svako dobiti po delima svojim". Apostol Pavle kaze: "Strasno je upasti u ruke Bogu zivome." Uzgred sto se tice one terapije koju ste mi preporucili zbog problema sa zglobovima ,nadam se da se secate rekli ste mi da se javim za par nedelja i evo uspeva za sada neosecam tegobe i naravno nastavicu sa njom.Pozdrav. Odlicno, samo nemoj da posustajes i da se opustas. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.03.2009 23:28
|
Super Administrator Odgovori: 22611 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
zanzak je napisao: Kako se vama cini situacija sa Saulom?Nekako mi se cini da je prorok Samjuel od pocetka imao nekorektan odnos prema njemu.Iako su Izraelci pocinili grijeh sto su uopste trazili cara,sam Saul nije trazio da on bude taj car.Osim toga,njega je sam Bog izabrao na to mjesto,sto znaci da je imao prilicne kvalitete.Saul jeste pocinio teske grijehe kasnije,medjutim imam utisak kao da je Samjuel samo cekao da Saul nesto pogrijesi da bi mu javio da je Bog od njega odstupio,drugim rijecima da je prema Saulu usmjerio sav svoj gnjev koji je citav narod zasluzio,iako je Saul ne svojom voljom izabran da bude car. Los ti je zakljucak. Saul je mogao da odbije da bude car, ali je prihvatio da bude. Samuilo je bio vise nego strpljiv prema njemu, kao i Bog, dobijao je stalno sanse, a bio je neposlusan, da bi na kraju skroz propao. I David je pravio probleme, mozda vece od Saula, ali se pokajao i spasao svoju dusu, i postao Bozji miljenik. |
|
|
NESA |
Odgovorio 25.03.2009 23:32
|
Član Odgovori: 52 Pristupio/la: 23.04.2008 23:56 Lokacija: Nepoznata |
Da li je cudno sto postoje i zene masoni.Bas sam sad gledao na national geography zene masone,a koliko sam gledao neke emisije masoni ne primaju zene? nesa
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.03.2009 23:47
|
NESA je napisao: Da li je cudno sto postoje i zene masoni.Bas sam sad gledao na national geography zene masone,a koliko sam gledao neke emisije masoni ne primaju zene? To su veoma retki slucajevi, ali verovatno su sad poceli i zene da primaju, tako da ce tajna drustva mozda uskoro postati "narodni pokret". |
|
|
Miodragce |
Odgovorio 26.03.2009 00:34
|
Član Odgovori: 2 Pristupio/la: 26.03.2009 00:03 Lokacija: Nepoznata |
Dobra noc, imam jedan problem i trazim na internetu resenje, pa sam naisao na ovaj hriscanski forum. Zamolio bih da mi neko pomogne, izgleda mi da cu ovde naci ovakvu vrstu pomoci kakva mi je potrebna posto je nisam mogao naci drugde, i da ovde slobodno mogu da pricam o tome jer me svi razumeju. Molio bih da mi opisete svoja iskustva i pomognete. Ovako, imam 26 godina, ... Vec duze vreme pokusavam da apstiniram od sexa. Do sada nisam imao nijedno prijatno sexualno iskustvo, shvatio sam da je sex pre braka veoma neprijatan i zeleo bih da ga izbegnem u potpunosti dok se jednog dana ne ozenim. Ali imam problema, imam neopisive tegobe. Svoje misli sam upotpunosti usresredio na druge stvari i potpuno sam ravnodusan prema sexu, ali desava mi se nesto sto ne mogu da prevazidjem... Isao sam kod doktora u dom zdravlja, i to je bilo veoma neprijatna poseta, on me je gledao ko da sam lud, i poslao me je kod psihijatra i rekao da nisam normalan sto hocu da kotrolisem svoju seksualnu potrebu u mojim godinama. Psihijatar mi je rekao da moram momentalno da zapocnem stalne seksualne odnose... Prosto ne znam sta da radim. Nadam se da ce mi neko ovde pomoci da resim ovaj problem. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 26.03.2009 03:51 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.03.2009 03:57
|
Miodragce je napisao: Dobra noc, imam jedan problem i trazim na internetu resenje, pa sam naisao na ovaj hriscanski forum. Zamolio bih da mi neko pomogne, izgleda mi da cu ovde naci ovakvu vrstu pomoci kakva mi je potrebna posto je nisam mogao naci drugde, i da ovde slobodno mogu da pricam o tome jer me svi razumeju. Molio bih da mi opisete svoja iskustva i pomognete. Ovako, imam 26 godina, ... Vec duze vreme pokusavam da apstiniram od sexa. Do sada nisam imao nijedno prijatno sexualno iskustvo, shvatio sam da je sex pre braka veoma neprijatan i zeleo bih da ga izbegnem u potpunosti dok se jednog dana ne ozenim. Ali imam problema, imam neopisive tegobe. Svoje misli sam upotpunosti usresredio na druge stvari i potpuno sam ravnodusan prema sexu, ali desava mi se nesto sto ne mogu da prevazidjem... Isao sam kod doktora u dom zdravlja, i to je bilo veoma neprijatna poseta, on me je gledao ko da sam lud, i poslao me je kod psihijatra i rekao da nisam normalan sto hocu da kotrolisem svoju seksualnu potrebu u mojim godinama. Psihijatar mi je rekao da moram momentalno da zapocnem stalne seksualne odnose... Prosto ne znam sta da radim. Nadam se da ce mi neko ovde pomoci da resim ovaj problem. Nije dovoljno da svoje misli samo skrenes od neceg sto je lose. Treba da budes i duhovno zdrav da bi mogao da resis problem. Ja sam skratio tvoj post da posetioci foruma ne bi citali odvratne stvari koje ti se desavaju, ali ceo problem se svodi na to da te demoni opsedaju i da ti se desava to sto ti se desava. Dakle, treba da se molis Bogu, da citas Bibliju, da um zaposlis sa duhovnim i uzvisenim stvarima, ali najvaznije oruzje koje mozes u ovom trenutku da koristis jeste molitva. Treba bar ujutru i uvece da se molis Bogu da te On sacuva, da se pokajes za sve to sto si radio i sto te je dovelo u stanje da te demoni opsedaju, jer pravnicki govoreci oni polazu pravo na tebe posto si ziveo u grehu. Predlazem ti da procitas poglavlje o molitvi u knjizi sa donjeg linka: http://www.cps.or...tahoma.zip Javi da li ima pozitivnih pomaka. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.03.2009 04:31
|
Ferdin je napisao: Šta je to što za nas predstavlja merilo nesumnjive, nepogrešive istine?... U pitanju je Bozja rec ili Biblija. Svaki drugi odgovor je prazno naklapanje. |
|
|
Slobodan |
Odgovorio 26.03.2009 11:56
|
Član Odgovori: 10 Pristupio/la: 24.02.2008 21:43 Lokacija: Nepoznata |
Gde mogu da nabavim knjigu od Entoni Flu-a na srpskom ili engleskom? Izmenio/la Slobodan na 26.03.2009 12:25 |
|
|
Cuvena Familija |
Odgovorio 26.03.2009 13:27
|
Član Odgovori: 72 Pristupio/la: 21.07.2008 08:51 Lokacija: BG |
Profesore..pogurajte malo one iz metafizike da odstampaju knjigu Ispovest palog andjela.Vise cu telefona da potrosim koliko ih zovem..nego sto knjiga kosta.. Dokle vise da trpimo sve ovo...da li da ostanemo normalni po nasim nacelima ili da i dalje budemo ludi po njihovim nacelima....
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.03.2009 13:47
|
Slobodan je napisao: Gde mogu da nabavim knjigu od Entoni Flu-a na srpskom ili engleskom? Mozes da je nabavis preko interneta. Ta knjiga je vec trebala da bude prevedena, ali su ispali neki problemi, tako da ocekujem uskoro da ce i ta knjiga biti prevedena i objavljena, kao i postavljena ovde na sajtu. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.03.2009 13:48
|
Cuvena Familija je napisao: Profesore..pogurajte malo one iz metafizike da odstampaju knjigu Ispovest palog andjela.Vise cu telefona da potrosim koliko ih zovem..nego sto knjiga kosta.. Nema potrebe da ih zoves. Javicu ja cim knjiga izadje iz stampe. Velika je kriza, pa i izdavaci cekaju pogodan momenat za objavljivanje knjiga. U toku aprila bi knjiga treba da bude ostampana. |
|
|
Mladen M |
Odgovorio 26.03.2009 14:02
|
Član Odgovori: 122 Pristupio/la: 10.07.2008 16:35 Lokacija: Nepoznata |
zasto je u medicini popularan ovaj logo? http://www.firela...alLogo.jpg vide se 2 zmije koje obavijaju spric sa krilima, kakvo je ovo asocijacija Izmenio/la Mladen M na 26.03.2009 14:03 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.03.2009 14:27
|
Na sugestiju nekoliko clanova foruma, dodao sam jedan pasus u mojoj knjizi "Brak i porodica", u poglavlju "Problemi", a vezano za slucaj da supruznici ne mogu da imaju decu, a da je problem kod muza. Dodat je treci pasus od nazad u pomenutom poglavlju. Knjiga ovih dana ide u stampu, a moze se skinuti na linku: http://www.cps.or... |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.03.2009 14:29
|
Mladen M je napisao: zasto je u medicini popularan ovaj logo? http://www.firela...alLogo.jpg vide se 2 zmije koje obavijaju spric sa krilima, kakvo je ovo asocijacija U pitanju je okultni simbol koji su koristile vracare u stara vremena. Prve apoteke su ustvari bile vracarske oridinacije, gde su neprirodnim metodama ljudima navodno pomagale osobe koje nemaju veze sa Bogom i zdravljem. To je slika savremene medicine, ali na mnogo visem nivou koji vidimo danas. |
|
|
osmeh |
Odgovorio 26.03.2009 14:54
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 30.11.2008 21:44 Lokacija: Nepoznata |
Pozdrav, Miroljube! Da li mi mozete objasniti sta je Isus ovim hteo reci: (Matej 15:26-28) A on odgovarajuci rece: "Nije dobro uzeti hleb od dece i baciti psima". A ona rece: "Da, Gospode! ali i psi jedu od mrva sto padaju sa trpeze gospodara njihovih". Tada odgovori Isus i rece joj: "O zeno,velika je vera tvoja;neka ti bude kako hoces"! I ozdravi kci njena od onoga casa. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.03.2009 15:00
|
osmeh je napisao: Pozdrav, Miroljube! Da li mi mozete objasniti sta je Isus ovim hteo reci: (Matej 15:26-28) A on odgovarajuci rece: "Nije dobro uzeti hleb od dece i baciti psima". A ona rece: "Da, Gospode! ali i psi jedu od mrva sto padaju sa trpeze gospodara njihovih". Tada odgovori Isus i rece joj: "O zeno,velika je vera tvoja;neka ti bude kako hoces"! I ozdravi kci njena od onoga casa. Najpre zelim da kazem da je u pitanju prevod Isusovog govora sa grckog jezika, koji je preveden sa hebrejskog jezika. Znamo da je Jevandjelje po Mateju pisano na hebrejskom jeziku i ocekujem vrlo uskoro da dobijem prevod sa hebrejskog jezika tog Jevandjelja pa cemo moci da vidimo sta je tacno Isus rekao. Cinjenica je da je postojao veliki sukob izmedju Jevreja i neznabozaca. Mrzeli su se obostrano i nazivali najpogrdnijim imenima. Isus je u tom trenutku bio okruzen Jevrejima koji su mrzeli neznabosce, posto su ih ovi proganjali, ubijali i svakakvu drugu stetu radili. U isto vreme, neznabosci su navikli da ih Jevreji nazivaju pogrdnim imenima (kao sto su i oni nazivali Jevreje). U takvom ambijentu, Isus kao da proverava veru ove zene, odnosno zeli da pokaze i ljudima koji su tu bili prisutni, uglavnom Jevrejima, koliko je velika vera ove zene, i onda je isceljuje. Mogli bi jos da sirimo pricu oko ovog dogadjaja, ali mislim da je i ovo dovoljno. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 26.03.2009 15:02 |
|
|
nikola |
Odgovorio 26.03.2009 15:04
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
Zasto je Gospod zapovedio Mojsiju da izlije zmiju od bakra koja bi lecila u pustinji ljude zarazene zmijskim otrovom. Takva i jos neke zapovesti iz Starog Zaveta deluju neprirodno. Neki zakoni o higijeni su mi malo nelogicni kao neka forma, kako su razumeli ljudi ranije termin sta je necisto. Ako je necisto nezdravo primer kako garderoba ili stvari u kuci mogu da budu neciste od coveka ako ucini greh pa kasnije da budu ciste |
|
|
Xipos |
Odgovorio 26.03.2009 20:32
|
Član Odgovori: 37 Pristupio/la: 03.07.2008 19:52 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube imam jedan problem jasno mi je zasto dolaze ratovi zasto su ljudi siromasni i razvaljeni ali mi nije jasno jedno sta radi Bog kad su tri degenerika silovala devojcicu sto ih nije strefio infarkt puko grom i slicno mnogo mi je ovo gadno i kastriro bi ih nazivo a zatim dugo mucio izuzetan gnjev me ispunjava kada cujem ove stvari. Sta odrasli rade ko ih sisa al sto deca bre Izmenio/la Miroljub Petrovic na 26.03.2009 22:09 Slava Bogu
|
|
Predji na forum: |