Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
Koliko je poremecena klima vidimo i sami umerena zima traje skoro 6 meseci,jedna moja drugarica se skoro vratila iz Australije tamo je trebalo da bude leto ,ali kad sam gledao slike koje mi je pokazala vise deluje na neku kasnu jesen i pocetak zime sa ciklonima,dokle po tebi jos moze da priroda izdrzi ovakve nasrtaje coveka na nju dok ne pukne sve odjednom?

Da se Bog ne mesa i da ne zadrzava potpunu propast, odavno bi sve propalo. Sigurno je da smo pred samim kolapsom, tako da ce razumni preduzeti prave korake i to podhitno.

Miroljub Petrovic
Kotor je napisao:
Jel ovo moze da bude dokaz stvaranja?

Turritopsis nutricula
[url]
http://www.jutarn...,150293.jl [/url]

Ne treba mnogo verovati takvim natpisima. Dokaza za stvaranje ima previse, nema potrebe za takvim stvarima.

Miroljub Petrovic
Billy10 je napisao:
Dobar dan.

Jeste li upoznati sa radom gospodina DR. Davora Pavuna? Prosle nedelje je gostovao u emisiji na HRT-u "Nedjeljom u 2" pa me interesuje vase misljenje o njemu i njegovom radu?

http://www.hrt.hr...6c032a60c7

Ne znam za tog tipa. Cim radi za Obamu i na ateistickim koledzima, ocigledno da je evolucionista. Dakle, slaba vajda od njega.

Miroljub Petrovic
BRANA je napisao:
Pomaže Bog braćo i sestre!

Duže vreme pratim rad Centra za prirodnjačke studije, kao i njenih članova, a pogotovo gdina Miroljuba Petrovića. Kako kroz predavanja, emisije, tako i kroz dokumentarne filmove itd. Veoma mi je drago što se Istina otkriva, a razlog je veći, jer je Istina neminovno potrebna svim ljudima, a u ovom slučaju našem izmučenom i napaćenom srpskom narodu.

Imam mnogo pitanja koja bih hteo da postavim, ali pre svega imam jedno pitanje za gospodina Petrovića...

Mnogo puta sam imao prilike da vidim i čujem da kod ljudi koji se bave izučavanjem Biblije, bilo sa teološke strane, bilo sa "običnog" izučavanja, uvek postoji tzv. nemogućnost završetka otkrivanja Božjih reči, u samoj Bibliji. Naime, poslednji put sam pročitao u jednoj knjizi Li Strobela, kako je jedan američki istaknuti teolog skoro ceo život izučavao Bibliju i držao predavanje, a da je skoro, posle 20 godina jedan citat shvatio na drugi nacin. Osim kod njega, kod drugih naucnika koji se "bore" sa ateistima, takođe, postoji teza da ma koliko proučavali Bibliju, tom proučavanju nikad nema kraja. Odnosno, uvek postoji mogućnost da se pojedina priča shvati na jedan nacin, a da se za posle nekoliko godina shvati drugačije.

Sada, s obzirom da ste vi istaknuti naučnik i profesor, da li se to i vama desavalo?

Covek koji je istinski i iskreno religiozan moze da dublje shvati neke stihove iz Biblije, ali ne moze zbog pogresnog razumevanja negog stiha da postane ateista. Znam da savremeni hriscanski teolozi jako slabo znaju, ili uopste ne znaju hebrejski jezik, a bave se teologijom. To je toliko neozbiljno, kao kad bi se neko bavio proucavanjem Njegosevih dela, a ne zna srpski jezik. On moze da cita Njegosa na engleskom ili nemackom jeziku, ali to nije to. Biblijska nauka je nauka nad naukama, najvaznija nauka koja postoji, i trebalo bi da teolozi budu mnogo ozbiljniji, ali stanje u teologiji je isto kao i u politici, nauci, zdravstvu itd.

Zbog nedostataka znanja, mnogi teolozi pokusavaju da dramatizuju neke dogadjaje iz svog i iz zivota drugih ljudi, pa sad kao "oni su proucavali Bibliju 20 godina i sad su otkrili nesto skroz drugacije". Biblija je jednostavna knjiga za one koji su iskreni prema sebi i prema Bogu, i koji pokazu bar malo truda da je razumeju.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 21.03.2009 03:22

Miroljub Petrovic
VladaKG1980 je napisao:
Profesore, majka mog kuma ima problema sa srcem, ide kod lekara (dobija brdo tableta) ali vrlo malo ima poboljšanja...
Prvo su joj rekli da ima proširenu levu pretkomoru, ali sada pošto lekovi ne pomažu sumnja se da je u pitanju štitna žlezda...

Problem nije u njenoj ishrani niti alkoholu i cigaretama (ne pije, ostavila je cigarete), već najverovatnije od stresa (ne bih da pominjem razloge).

Šta biste joj vi preporučili ?

Da se skloni od stresa. Dakle, ona ima problem u glavi. U Bibliji pise: "Veci je gospodar od svoga srca, nego onaj koji osvoji grad."

Miroljub Petrovic
Mladen M je napisao:
U mojem kraju znam dosta ljudi koji imaju povisen pritisak ali kad izvade nalaze krvi holesterol i trigliceridi su im u redu, pa me zanima sto je uzrok takvom povisenom pritisku? jedan od takvih sam i ja koji sam cak sa 18 imao povisen pritisak 150-160 gornji, sad mi je stalno oko 130/90 ali nemam problem sa mastima

Verovatno je u pitanju stres.

bila je nocas neka emisija na crnogorsku RTCG gdje su gostovale sve partije koje izlaze na izbore, tema je bila 'evropske integracije i ulazak u NATO' i nazalost sve stranke misle da treba sto prije da udjemo u te integracije

Na zalost.

Miroljub Petrovic
filosof26 je napisao:
Danas sam u Politikinom Zabavniku (ne prejudicirajte, molim vas) procitao kako je supruga admirala Dzejmsa Houpa izjavila kako je bila uz Darvina dok je umirao i da je on u trenutku samrti rekao da se odrice svoje teorije i trazio da mu donesu Bibliju!
Vec sam negdje prije (mozda i u Vasim predavanjima) cuo da sam Darvin i nije bas pretjerano vjerovao u svoju teriju (jer, i samo ime kaze da je to TEORIJA).
Profesore, postoji li mogucnost da cak ni sam Darvin nije vjerovao u svoju teoriju vec je ona kasnije zloupotrebljena da bi se "osporilo" postojanje Tvorca?

Pitanje je sta je Darvin verovao. Cinjenica je da je bio izgubljen i polupan, i da nije znao sta hoce u zivotu. Sa njim su manipulisali kako su hteli. U pitanju je jedan od brojnih mucenika kojeg su mafijasi iskoristili za svoje ciljeve.

Miroljub Petrovic
Gabrijel je napisao:
Ovi nisu normalni na rts. ovaj astrolog toliko lupa da ga zemlja ne drzi. Dosta sam naucio od vas. Ja "amater" imam jake argumente da ga pobijem kao nista

Nema sale s tobom. Jos da prestanes da gledas televiziju, i bices jak kao Bruce Lee.

Miroljub Petrovic
Sveta685 je napisao:
Zasto se stalno tvrdi da je rec o 24-casovnim danima kada je bas iz bukvalnog citanja Svetog pisma jasno da takvo tumacenje nema smisla?

U Bibliji pise da dan traje 12 sati, posto se pod terminom "dan" racuna obdanica ili svetli deo dana. Posto je noc pasivni deo dana, onda se kaze da dan ima 24 sata i to nije neka greska.

Miroljub Petrovic
zanzak je napisao:
Jedno pitanje mi je nedavno palo na pamet.Kako je Petar uopste znao da je Hrist mesija?Kako je on znao da je Isus sin Boziji?Odakle je mogao da sazna?

Mogao je da sazna iz Biblije, na osnovu prorocanstava, a mogao je i da prepozna karakter Mesije opet na osnovu Biblije.

panta
U mom mestu imaju grafiti koji se ispisuju po zidovima: holokaust je laz ispod pise nacionalni stroj ,sta mislite o tome?

kotor
Kinezi opet nasli pernatog dinosaurusa

Tianyulong Confuciusi
http://www.chinad...594736.htm

Dal je ovo uopste perje Miroljube i kako se zove ova struktura?

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 21.03.2009 17:30

Gabrijel
Miroljub Petrovic je napisao:
Gabrijel je napisao:
Ovi nisu normalni na rts. ovaj astrolog toliko lupa da ga zemlja ne drzi. Dosta sam naucio od vas. Ja "amater" imam jake argumente da ga pobijem kao nista

Nema sale s tobom. Jos da prestanes da gledas televiziju, i bices jak kao Bruce Lee.

Smile pa nemogu, tek sam kupio "plazmu tv"

cicy
Miroljube

dali imaš iskustva sa životinjama

psi, mačke, konji

njihovo uzgajanje na selu pored poljoprivrede

iskreno mislim da je čovjeku mjestu u prirodi sa ostalim ljudima ali i sa životinjama, ali neznam koliko je moguće danas ostvariti farmu sa životinjama, ali i sa zdravom hranom

Može tvoje mišljenje?

Hvala

bokiva
Miroljube ovaj covek je kao Danilo? Smile

http://www.youtub...kjWBgA81LM

"Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce".

dav141414
Da li je Isus sa ucenicima jeo pashu 14.1. ili dan ranije s obzirom na to da je ubijen 14.1.?
Ako je vecera bila 13.1., molim za objasnjenje.
Hvala i pozdrav!

Izmenio/la dav141414 na 21.03.2009 15:40

Miroljub Petrovic
panta je napisao:
U mom mestu imaju grafiti koji se ispisuju po zidovima: holokaust je laz ispod pise nacionalni stroj ,sta mislite o tome?

Ako mozes, slikaj to pa posalji da vidimo. Postoje mnoge organizacije koje se bore protiv nemorala i okupacije, ali pucaju u pogresnu metu. Tako na sajtu organizacije "Obraz" pise da su cionisti neprijatelji nase drzave i naroda. Cionisti su ljudi koji se bore za postojanje drzave Izrael, a oni koji su pogresno informisani misle da su cionisti ljudi koji jedu zivu decu. Zbog takvih i slicnih kikseva, mnogi osporavaju dobronamernost organizacija koje imaju pozitivnu energiju. Nedavno sam raspravljao sa jednim uticajnim covekom u drzavi i rekao mu da ne moze da kritikuje organizaciju "Obraz" zbog nekih slicnih kikseva, jer su oni ipak jedna od retkih organizacija sa pozitivnom tendencijom.

Miroljub Petrovic
Kotor je napisao:
Kinezi opet nasli pernatog dinosaurusa

Tianyulong Confuciusi
http://www.chinad...594736.htm

Dal je ovo uopste perje Miroljube i kako se zove ova struktura?

Nije to nikakav pernati dinisaurus. U pitanju je prevara kada su falsifikovali neke fosile i objavili ih. Evolucionisticka posla.

Miroljub Petrovic
Gabrijel je napisao:
Miroljub Petrovic je napisao:
Gabrijel je napisao:

Smile pa nemogu, tek sam kupio "plazmu tv"

Kupio si "plazmu tv"? Dakle, platio si da te Sotona poducava? E pa dobro, sad rezervisi mesto u ludnici ili groblju.

Miroljub Petrovic
cicy je napisao:
Miroljube

dali imaš iskustva sa životinjama

psi, mačke, konji

njihovo uzgajanje na selu pored poljoprivrede

iskreno mislim da je čovjeku mjestu u prirodi sa ostalim ljudima ali i sa životinjama, ali neznam koliko je moguće danas ostvariti farmu sa životinjama, ali i sa zdravom hranom

Može tvoje mišljenje?

Hvala

Imam iskustva, dobro je imati sve zivotinje koje si nabrojao. Tamo gde postoji macka, nema miseva, a pas je sjajan cuvar kuce. Konj je takodje sjajna zivotinja, veliki covekov prijatelj, i veoma korisna zivotinja. Moj prijatelj pilot je nedavno poceo da uci da jase, i kaze da je lepse jahati konja nego voziti najbolji auto ili avion.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.57 sekundi!