pocetak foruma
|
|
JekHa |
Odgovorio 07.03.2009 23:56
|
Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 01.02.2009 18:37 Lokacija: Nepoznata |
Kakvu ulogu ima paljenje tamljana u hriscanstvu i da li se prilikom kadjenja neke prostorije desava nesto sto covek ne moze da vidi (npr. isterivanje demona ...)? Pozdrav! |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.03.2009 00:18
|
Super Administrator Odgovori: 22612 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
JekHa je napisao: Kakvu ulogu ima paljenje tamljana u hriscanstvu i da li se prilikom kadjenja neke prostorije desava nesto sto covek ne moze da vidi (npr. isterivanje demona ...)? Pozdrav! Paljenje tamjana i mirisni kad su se prinosili samo na mestu koje je Bog odredio, a to je bio Hram u Jerusalimu (pre toga Sator od sastanka). Oni su predstavljali "ugodni miris" pred Gospodom, to jest molitve Njegovog naroda koji zivi po Njegovim zakonima. Mogli bi sad da raspravljamo o tome koliko je kadjenje i paljenje tamjana danas biblijski utemeljeno, ali to je najmanji problem koji sada postoji u hriscanstvu. Ono sto isteruje demone jeste molitva i moralan zivot. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 08.03.2009 00:20 |
|
|
cicy |
Odgovorio 08.03.2009 01:37
|
Član Odgovori: 49 Pristupio/la: 25.12.2008 14:45 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: Evo femonemalnog primera velike i dobre porodice: http://www.cps.or...family.zip da bi se imala veća porodica (3+ djece) potrebno je puno novaca. Kako netko može zaraditi toliko novaca za toliku obitelj ako žena ne radi, a da ne radi 12 h dnevno, jer onda djeca nikada neće upoznati oca? Izmenio/la Miroljub Petrovic na 08.03.2009 08:54 |
|
|
Cuvena Familija |
Odgovorio 08.03.2009 02:07
|
Član Odgovori: 72 Pristupio/la: 21.07.2008 08:51 Lokacija: BG |
da bi se imala veća porodica (3+ djece) potrebno je puno novaca. Kako netko može zaraditi toliko novaca za toliku obitelj ako žena ne radi, a da ne radi 12 h dnevno, jer onda djeca nikada neće upoznati oca? Posto imam 3 djece,za sada,mogu slobodno da kazem da treba samo malkice vise tih nesretnih materijalnih sredstava.Ako covjek malo vodi racuna o garderobi i slicnim stvarima,veoma lako svako slijedece dijete moze da nosi ono isto od brace i sestara.Isto tako je i sa ostalim materijalnim stvarima.A ako je otac normalan i bez obzira sto radi 12 h dnevno,dovoljno mu je 1 sat da BAS posveti toj svojoj djeci i ona ce biti sretna i svjesna da imaju oca.Licno iskustvo mogu prenijeti na privatnu poruku,da ne opterecujemo forum. Dokle vise da trpimo sve ovo...da li da ostanemo normalni po nasim nacelima ili da i dalje budemo ludi po njihovim nacelima....
|
|
|
MilosC |
Odgovorio 08.03.2009 06:04
|
Član Odgovori: 54 Pristupio/la: 10.07.2008 17:40 Lokacija: Srbija |
Je li zdravo ponekad popiti čašicu vina (ne bočicu, nego čašicu), ili to nanosi više štete nego koristi? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.03.2009 09:09
|
Super Administrator Odgovori: 22612 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
cicy je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Evo femonemalnog primera velike i dobre porodice: http://www.cps.or...family.zip da bi se imala veća porodica (3+ djece) potrebno je puno novaca. Kako netko može zaraditi toliko novaca za toliku obitelj ako žena ne radi, a da ne radi 12 h dnevno, jer onda djeca nikada neće upoznati oca? Ovo sto si napisao je klasicno sekularno razmisljanje nekoga ko zivi u gradu i nema osecaj za realnost zivota u prirodnom ambijentu. Cak i tvoj neumesni komentar, koji sam izbrisao, takodje proizilazi iz slicnog neznanja (ovim ne zelim da te uvredim, nego da iznesem jasnu dijagnozu). Za izdrzavanje velike porodice nisu potrebne velike pare, vec zdravo okruzenje i znanje. Kada neko zivi u prirodi i zna da se bavi proizvodnjom hrane, kao i proizvodnjom jednostavne obuce i odece, i zdravih objekata za stanovanje (a to su u skoroj proslosti znali skoro svi ljudi, osim neradnici po gradovima), onda za takav zivot novac skoro nije ni potreban. Takvo domacinstvo moze da proizvede skoro sve sto mu treba. Svi clanovi porodice rade u proizvodnji hrane i kucnim poslovima od malih nogu. Tako je porodica na okupu ceo dan (dakle otac ne radi 12 sati u nekoj robovlasnickoj firmi i nema ga po ceo dan kuci). Deca vec sa 4 ili 5 godina mogu dosta da pomazu oko kuce, a starija deca pomazu roditeljima u brizi oko mladje dece, bas kao sto je prikazano u gornjoj prezentaciji. Poenta price je u tome da covek ima velike potencijale, i ako se ti potencijali pametno upotrebe (onako kako je Bog zamislio), onda covek moze da proizvede mnogo vise od onoga sto njemu treba (kao pcela). Taj visak proizvodnje se onda ulaze u porodicu, bliznje i stvaranje dobrih ljudi. Medjutim, kad covek postane deo zaglupljujuceg ateistickog sistema, pa ga nauce da zivi destruktivno, onda se covekovi potencijali unistavaju, a covek vise nije u stanju ni za sebe da proizvede nego mora da radi kod robovlasnika i da kuka za koricu hleba. Zato je jedini izlaz iz ropstva upoznavanje sa Bogom i Njegovim principima zivota, i upraznjavanje tih principa u svakodnevnom zivotu. E sad, ko ce da proda stan u gradu i da se seli u prirodu da bude "seljak" i da mu se "svi smeju"? Ljudi ne zele da im se tupavci, neznabosci i bezboznici smeju, ne zele da menjaju svoje lose navike, i zato ce da stradaju. Vrlo jednostavno. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.03.2009 09:13
|
Cuvena Familija je napisao: da bi se imala veća porodica (3+ djece) potrebno je puno novaca. Kako netko može zaraditi toliko novaca za toliku obitelj ako žena ne radi, a da ne radi 12 h dnevno, jer onda djeca nikada neće upoznati oca? Posto imam 3 djece,za sada,mogu slobodno da kazem da treba samo malkice vise tih nesretnih materijalnih sredstava.Ako covjek malo vodi racuna o garderobi i slicnim stvarima,veoma lako svako slijedece dijete moze da nosi ono isto od brace i sestara.Isto tako je i sa ostalim materijalnim stvarima.A ako je otac normalan i bez obzira sto radi 12 h dnevno,dovoljno mu je 1 sat da BAS posveti toj svojoj djeci i ona ce biti sretna i svjesna da imaju oca.Licno iskustvo mogu prenijeti na privatnu poruku,da ne opterecujemo forum. Treba da se selis u prirodu, pa ti nece trebati "malkice vise tih nesretnih materijalnih sredstava". Kad se naucis zivotu u prirodi, videces koliko je skroman zivot u prirodi u stvari najlepsi zivot. U Bozjem okruzenju (prirodi) i drustvu najboljih prijatelja (dece) nece ti trebati skoro nikakva materijalna sredstva (podrazumeva se da radis u prirodi) . Izmenio/la Miroljub Petrovic na 08.03.2009 09:13 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.03.2009 09:14
|
MilosC je napisao: Je li zdravo ponekad popiti čašicu vina (ne bočicu, nego čašicu), ili to nanosi više štete nego koristi? O tome sam vise puta govorio na ovom forumu. Pogledaj poglavlje o alkoholu u knjizi "Zakoni zdravlja i izlecenja" (imas je na nasem sajtu www.zakonizdravlj...) |
|
|
dado |
Odgovorio 08.03.2009 09:38
|
Član Odgovori: 18 Pristupio/la: 17.02.2009 12:45 Lokacija: Nepoznata |
Pozdrav, Dali bi Miroljube trebali da se molimo Gospodu sami u sebi, znaci da prilikom molitve ne pokrecemo usne, da nas necastivi ne prati na svakom koraku jer on ne moze da zna sta mislimo? I drugo pitanje, Imam sina koji je sada star 10 mjeseci i taman je propuzao i vec moze da radi stvari koje nebi trebao, u kojem dobu djete vec moze da razumije neke osnovne rijeci zabrane kao rijec "ne"? Dali je to poslije godine dana ili prije cak? Htio bih da djelujem u samom startu. P.S Gledao sam na "you tube" emisiju "slucajni partneri" u kojoj ste vi gostovali sa Drazicem i Lucicem, ne znam ko uopste zove onog Drazica da gostuje bilo gdje, covjek truje sve oko sebe koje iole nestabilan duhovno, a i voditeljica je totalni neprofesionalac. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.03.2009 11:03
|
dado je napisao: Pozdrav, Dali bi Miroljube trebali da se molimo Gospodu sami u sebi, znaci da prilikom molitve ne pokrecemo usne, da nas necastivi ne prati na svakom koraku jer on ne moze da zna sta mislimo? Naravno da mozemo da se molimo u sebi. Nisam siguran da necastivi ima pristup da gleda kada se mi molimo, ali to je korektno zapazanje koje si izneo. I drugo pitanje, Imam sina koji je sada star 10 mjeseci i taman je propuzao i vec moze da radi stvari koje nebi trebao, u kojem dobu djete vec moze da razumije neke osnovne rijeci zabrane kao rijec "ne"? Dali je to poslije godine dana ili prije cak? Htio bih da djelujem u samom startu. Naravno da on sa 10 meseci moze da razume poruke koje mu kazes. Ako se uozbiljis i mrko ga pogledas, i on ce se uozbiljiti i uplasiti. Mislim da mozes i treba da mu ukazujes cim krene da radi nesto lose. Mozes da mu kazes: "No, no!" (na njegovom decjem jeziku) i ako on ipak krene da radi ono sto ne valja da ga malo "potapses" po guzi i da ga ozbiljno pogledas da on shvati da se to ne sme. Ako te vide neki evropljani odmah ce da te optuze da zlostavljas dete. U Bibliji pise: "Ko zali prut, mrzi na dusu sina svoga." P.S Gledao sam na "you tube" emisiju "slucajni partneri" u kojoj ste vi gostovali sa Drazicem i Lucicem, ne znam ko uopste zove onog Drazica da gostuje bilo gdje, covjek truje sve oko sebe koje iole nestabilan duhovno, a i voditeljica je totalni neprofesionalac. Takvi likovi koji se bave okultizmom privlace najveci broj gledalaca, pa ih zato zovu u emisiju. |
|
|
miki |
Odgovorio 08.03.2009 12:37
|
Član Odgovori: 76 Pristupio/la: 17.01.2009 14:01 Lokacija: Nepoznata |
Kad ste vec pomenuli sojine i razne pahuljice, da li su to preradjevine ili kako se vec one prave. Da li imaju manju hranljivu vrednost od sirove soje psenice... I kako se one jedu, mislim da jogurt nije najbolje resenje. |
|
|
Xipos |
Odgovorio 08.03.2009 12:48
|
Član Odgovori: 37 Pristupio/la: 03.07.2008 19:52 Lokacija: Nepoznata |
Pomoz Bog Miroljube Miroljube sta mislis zasto su Srbi medju narodima koji nisu nesto pobozni a spadaju verovatno medju prvih pet naroda po dokazima da Bog postoji. Evp par primera iz proslosti Srbe kao naciju je stvorio Sveti Sava i Sveti Simeon cela loza Nemanjica se posvetila sem Cara Dusana i za vreme njihove vladavine dokazano je da mozemo da budemo moderna snazna drzava u prijateljstvu sa svima pa cak i sa turcima iako zivimo po Bozijim zapovestima i predanju Isusa Hrista. Slava Bogu
|
|
|
Gabrijel |
Odgovorio 08.03.2009 13:01
|
Član Odgovori: 46 Pristupio/la: 12.02.2009 13:00 Lokacija: Nepoznata |
Gledao sam jutros na "jutarnjem programu". Ima jedna igrica World Warner ili tako nesto (zaboravio sam tacan naziv) koja izaziva zavisnost jednako kao kokain. To su potvrdili neki "strucnjaci". U prilogu spominju nekog decka koji ima apstinencione krize (drhtanje ruku, jake bolove u glavi, nervoza, povracanje...). Kazu da je igrao tu igricu tri godine i da za to vreme nije isao u skolu, nije se javljao drugovima itd. Poznajem jednog decka koji je igrao kantere, koji je pao godinu u srednjoj skoli zbog toga. Da li stvarno video igrice mogu da izazovu veliku zavisnost kod svakog ili su te osobe retke? Hvala |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.03.2009 14:02
|
Danas sam dobio od prijatelja informaciju o slucaju nasilnog prisiljavanja dece da idu u drzavne skole i zabrane ucenja u kucnoj skoli u Nemackoj. Evo linka: http://www.lifesi...02503.html Takvi slucajevi zabranjivanja kucne skole (home-schooling) su postojali za vreme Hitlera kada je on zabranjivao da se deca uce suprotno onome sto nacisti zele. Sigurno je da ce demokratske vlade sirom sveta u pocetku privremeno dozvoljavati kucni oblik obrazovanja dok se satanizam jace ne ucvrsti u drustvu, a posle ce da primene Hitlerove metode. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 08.03.2009 14:04 |
|
|
ljubas |
Odgovorio 08.03.2009 14:07
|
Član Odgovori: 149 Pristupio/la: 15.02.2009 20:29 Lokacija: Bg |
P.S Gledao sam na "you tube" emisiju "slucajni partneri" u kojoj ste vi gostovali sa Drazicem i Lucicem, ne znam ko uopste zove onog Drazica da gostuje bilo gdje, covjek truje sve oko sebe koje iole nestabilan duhovno, a i voditeljica je totalni neprofesionalac. Takvi likovi koji se bave okultizmom privlace najveci broj gledalaca, pa ih zato zovu u emisiju. Meni iskreno i onaj Lucic izgleda ne ozbiljno iako pokusava da to bude, al takodje mislim da mu ne dostaju prave informacije i da covek ne cita Bibliju. A moze se i videti na njegovom sajtu, takve informacije koje se kose sa hriscanstvom. Mislim kad on reklamira vracare na sajtu... Ne znam kako bih okarekterisao takve likove, mislim da su dobronamerni,ali ne informisani , a da li ima ikakve koristi od njih ??? Komentar.? Izmenio/la Miroljub Petrovic na 08.03.2009 14:15 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.03.2009 14:09
|
miki je napisao: Kad ste vec pomenuli sojine i razne pahuljice, da li su to preradjevine ili kako se vec one prave. Da li imaju manju hranljivu vrednost od sirove soje psenice... I kako se one jedu, mislim da jogurt nije najbolje resenje. Paljuljice su presovane zitarice. Naravno da se plod biljke najbolje cuva u svom prirodnom stanju, a kada se razbije prirodna struktura onda je preporucljivo da se odmah konzumira. E sad, za savremenog coveka koji ne zna i koji je lenj da uci i sprema najzdraviji oblik hrane, sve pomenute kominacije su dobre. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.03.2009 14:13
|
Xipos je napisao: Pomoz Bog Miroljube Miroljube sta mislis zasto su Srbi medju narodima koji nisu nesto pobozni a spadaju verovatno medju prvih pet naroda po dokazima da Bog postoji. Evp par primera iz proslosti Srbe kao naciju je stvorio Sveti Sava i Sveti Simeon cela loza Nemanjica se posvetila sem Cara Dusana i za vreme njihove vladavine dokazano je da mozemo da budemo moderna snazna drzava u prijateljstvu sa svima pa cak i sa turcima iako zivimo po Bozijim zapovestima i predanju Isusa Hrista. Retki su periodi prijateljstva medju narodima. Uvek je postojalo manipulisanje narodom od strane vladara, tako da je mir ili sukob zavisio od vladara i njihovog odnosa sa drugim vladarima. Sada kada su skoro svi vladari postali poslusni maloj grupi svetskih mocnika, onda sukobi nastaju dirigovano, tamo gde treba da se uvede demo(n)kratija. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.03.2009 14:14
|
Gabrijel je napisao: Gledao sam jutros na "jutarnjem programu". Ima jedna igrica World Warner ili tako nesto (zaboravio sam tacan naziv) koja izaziva zavisnost jednako kao kokain. To su potvrdili neki "strucnjaci". U prilogu spominju nekog decka koji ima apstinencione krize (drhtanje ruku, jake bolove u glavi, nervoza, povracanje...). Kazu da je igrao tu igricu tri godine i da za to vreme nije isao u skolu, nije se javljao drugovima itd. Poznajem jednog decka koji je igrao kantere, koji je pao godinu u srednjoj skoli zbog toga. Da li stvarno video igrice mogu da izazovu veliku zavisnost kod svakog ili su te osobe retke? Hvala Imas o tome detaljnije u videu "Smrtonosna zabava" koji mozes da pogledas na nasem sajtu www.creation6days... |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.03.2009 14:18
|
0 je napisao: P.S Gledao sam na "you tube" emisiju "slucajni partneri" u kojoj ste vi gostovali sa Drazicem i Lucicem, ne znam ko uopste zove onog Drazica da gostuje bilo gdje, covjek truje sve oko sebe koje iole nestabilan duhovno, a i voditeljica je totalni neprofesionalac. Takvi likovi koji se bave okultizmom privlace najveci broj gledalaca, pa ih zato zovu u emisiju. Meni iskreno i onaj Lucic izgleda ne ozbiljno iako pokusava da to bude, al takodje mislim da mu ne dostaju prave informacije i da covek ne cita Bibliju. A moze se i videti na njegovom sajtu, takve informacije koje se kose sa hriscanstvom. Mislim kad on reklamira vracare na sajtu... Ne znam kako bih okarekterisao takve likove, mislim da su dobronamerni,ali ne informisani , a da li ima ikakve koristi od njih ??? Komentar.? Imao sam priliku da razgovaram sa Lucicem. Tip je vrlo pozitivan i patriota je. E sad, to sto mnogo gleda filmove i nije najbolje informisan o nekim stvarima, to jeste nedostatak, ali ne iskljucujem mogucnost da taj covek jednog dana postane najveci branilac Biblije, kao apostol Pavle, kad sazna za neke informacije, jer kao sto rekoh, ima vrlo pozitivnu crtu. |
|
|
ljubas |
Odgovorio 08.03.2009 16:47
|
Član Odgovori: 149 Pristupio/la: 15.02.2009 20:29 Lokacija: Bg |
E ona porodica je extra. Nisam odavno video onako nesto. Ma nikada nisam video ono. Ja kad bih imao para onako kao sto i oni ocigledno imaju , bacio bih se na vojsku. Ne znam bas dal 17 bas al nesto manje sigurno.Ono je vrhunski primer. Treba razmisljati u tom pravcu. Jeli ono Jevrejska porodica? |
|
Predji na forum: |