Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Kotor je napisao:
ekstra izjava Dragana Markovica Palme GrinGrinGrin
"Ako homoseksualci treba Srbiju da vode u Evropu, onda treba da ostanemo u Srbiji i da čuvamo ovce“, zaključio je Marković.

Ala je izjava!? A on nije znao da ta Vlada koju on podrzava nece uvoditi satanske evropske zakone, ukljucujuci i promovisanje homoseksualizma? Pa Vlada je iz budzeta data novac homosekusalcima da prave sajt (par hiljada evra), a on se nije pobunio. Sto ne obori Vladu? To je klasicna PRICA, a nigde nema nikakvih DELA protiv satanizma. Ta prica je kao ono lepljenje plakata po gradu na kojima pise "Stop drogi", "Stop kriminalu", "Pusenje je serijski ubica". Pa to finansiraju dileri droge, a kobojagi Vlada se bori protiv nemorala. Niko Palmu nece da dira dok on samo prica, a u praksi podrzava Vladu koja promovise homoseksualizam.

Miroljub Petrovic
Nektarije je napisao:
Gospodine Miroljube da li ste culi za doktora Mahendru Vijas iz Indije?Treba da gostuje za vikend u Novom Sadu i da drzi predavanja.Njega reklamiraju uglavnom prodavnice zdrave hrane po Novom sadu i hvale ga veoma.Da li ste culi za njega i sta mislite!?

Nisam cuo za njega, ali cim ga reklamiraju "prodavnice zdrave hrane" onda znam da je neki hinduista koji ce da prica o zdravoj hrani, a usput ce da promovise cakre, krisne, karme, i ostale hinduisticke okultizme.

Miroljub Petrovic
anton je napisao:
Miroljube,u 12.glavi 1.knjige Mojsijeve piše da su Egipćani vidjeli da je Saraja bila vrlo lijepa. A tada je imala oko 65 godina. Ako se zna da je umrla sa 127 godina dali bi to značilo da je ona u dobi sa 65 godina bila lijepa kao današnje žene u 30-tima pošto je tada ljudski vijek bio duži od današnjeg?

Tako je.

Dali se može očekivati još koje vaše gostovanje u emisiji"Na rubu znanosti"?

Videcemo.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 05.03.2009 20:31

Miroljub Petrovic
walldemar je napisao:
Pozdrav Miroljube, imam jednu molbu za tebe. Mozda si o tome pisao negde ranije na ovom tvom forumu i unapred se izvinjavam sto to nisam procitao ako si vec to napisao. Ovo mi je vrlo bitno i zahteva znanje Hebrejskog jezika i originala Biblije na Hebrejskom koga ja nazalost ne poznajem bas najbolje. Naime, ove sto cu te pitati tice se vina. Mi u Bibliji koju imamo ovde vidimo da se vino pominje na mnogim mestima. Ja znam da Bog zabranjuje konzumiranje fermentisanog grozdjanog soka ali kako objasniti ljudima koji zele da provere to u originalu Biblije da to tamo zaista i pise? Ono sto trazim je da mi navedes Hebrejske reci koje opisuju vino koje se spominje u starom zavetu i vino koje je Isus pio u novom zavetu i njihovo znacenje? Unapred sam ti zahvalan.

U hebrejskom jeziku se za vino koriste reci "tirosh", sto znaci "sok iz grozdja" ili "grozdje", i "jajin", sto znaci iscedjen sok iz grozdja. Podrazumeva se da niko normalan nece pustiti da se taj sok usmrdi i da ga onda pije. O tome Bog i govori u Isaiji 65,8.

U grckom tekstu se koristi termin "oinos" koji znaci "vino" (iscedjen sok iz grozdja). Opet se podrazumeva da niko normalan nece pustiti Bozji proizvod da se usmrdi i pokvari, pa da ga konzumira.

zanzak
Miroljub Petrovic je napisao:
walldemar je napisao:
Pozdrav Miroljube, imam jednu molbu za tebe. Mozda si o tome pisao negde ranije na ovom tvom forumu i unapred se izvinjavam sto to nisam procitao ako si vec to napisao. Ovo mi je vrlo bitno i zahteva znanje Hebrejskog jezika i originala Biblije na Hebrejskom koga ja nazalost ne poznajem bas najbolje. Naime, ove sto cu te pitati tice se vina. Mi u Bibliji koju imamo ovde vidimo da se vino pominje na mnogim mestima. Ja znam da Bog zabranjuje konzumiranje fermentisanog grozdjanog soka ali kako objasniti ljudima koji zele da provere to u originalu Biblije da to tamo zaista i pise? Ono sto trazim je da mi navedes Hebrejske reci koje opisuju vino koje se spominje u starom zavetu i vino koje je Isus pio u novom zavetu i njihovo znacenje? Unapred sam ti zahvalan.

U hebrejskom jeziku se za vino koriste reci "tirosh", sto znaci "sok iz grozdja" ili "grozdje", i "jajin", sto znaci iscedjen sok iz grozdja. Podrazumeva se da niko normalan nece pustiti da se taj sok usmrdi i da ga onda pije. O tome Bog i govori u Isaiji 65,8.

U grckom tekstu se koristi termin "oinos" koji znaci "vino" (iscedjen sok iz grozdja). Opet se podrazumeva da niko normalan nece pustiti Bozji proizvod da se usmrdi i pokvari, pa da ga konzumira.

Da li to znaci onda da Lot i Noje,kad se za njih kaze da su se bili opili vinom,nisu bili pijani u nasem smlislu te rijeci?Posto se ne moze opiti sokom.

Miroljub Petrovic
zanzak je napisao:

Da li to znaci onda da Lot i Noje,kad se za njih kaze da su se bili opili vinom,nisu bili pijani u nasem smlislu te rijeci?Posto se ne moze opiti sokom.

Ne, oni su bili pijani, i to se jasno vidi iz teksta. Najverovatnije proces kvarenja nije postojao pre Potopa, tako da se Noje iz neznanja opio, a u slucaju Lota je ocigledno bilo u pitanju snizavanje moralnih kriterijuma od strane Lota, zbog zivota u Sodomu.

Dragan V
bilo je reci o nekim posetama,obilascima izraela i drugih lepih mesta.
da li su skoro (prolece-leto) u planu neke posete izraelu,ili neke druge destinacije?

Izmenio/la Dragan V na 06.03.2009 00:26

ljubas
Ima jedna poslovica jednom mi je otac rekao, i zvuci odprilike ovako:
''I bogatstvo i siromastvo imaju u sebi prokletstvo da od coveka naprave roba''

Kako bi vi prokomentarisali ovo, posto je bilo reci vec o nekom slicnom kontekstu u postu prethodnom.

1.Da li vi saradjujete ili bi saradjivali sa nekim ne moralnim bezboznicima neku obicnu robu?
2.Imate li nesto protiv da covek usavrsi svoje vestine u prodaji kao trgovac,prodavac?

3.Postoji striktna razlika izmedju materijlnog i duhovnog bogatstva, ili se ona zna prozimati?, Kako gledate na odnos bogat duhovno i moralno i bogat materialno u isto vreme?

Najgora varijanta je ocigledno siromasan duhovno i siromasan materijalno. Znam i takve ljude, ovde u BG ima ih dosta...

http://sviuselo.wordpress.com/
Miroljub Petrovic
0 je napisao:
Ima jedna poslovica jednom mi je otac rekao, i zvuci odprilike ovako:
''I bogatstvo i siromastvo imaju u sebi prokletstvo da od coveka naprave roba''

Kako bi vi prokomentarisali ovo, posto je bilo reci vec o nekom slicnom kontekstu u postu prethodnom.

1.Da li vi saradjujete ili bi saradjivali sa nekim ne moralnim bezboznicima neku obicnu robu?
2.Imate li nesto protiv da covek usavrsi svoje vestine u prodaji kao trgovac,prodavac?

3.Postoji striktna razlika izmedju materijlnog i duhovnog bogatstva, ili se ona zna prozimati?, Kako gledate na odnos bogat duhovno i moralno i bogat materialno u isto vreme?

Najgora varijanta je ocigledno siromasan duhovno i siromasan materijalno. Znam i takve ljude, ovde u BG ima ih dosta...

STvar je jednostavna. MAterijalno bogatstvo treba da bude u funkciji duhovnog. Nije lose da covek bude materijalno bogat, ako to svoje bogatstvo ulazu u stvaranje dobrih ljudi. Ja sam u knjizi "Brak i porodica" objasnio da je potrebno da covek bude "minimalno materijalno", a "maksimalno duhovno" bogat. Dakle, materijalno treba da bude u sluzbi duhovnog. Potrebno je malo materijalnog, za mnogo duhovnog bogatstva.

Nije nemoralno biti dobar trgovac. Trgovac ne znaci lopov, vec vestina u kupovini i prodaji.

kotor

Nije nemoralno biti dobar trgovac. Trgovac ne znaci lopov, vec vestina u kupovini i prodaji.

I na kraju zavrse kao Zakhej Luka 19

Henduin
da li ona knjiga na hebrejskom jeziku koja je postavljena na sajtu je ista ona koju ima profesor kod sebe na predavanjima?

cicy
Miroljube, dali je sir zdrav, ili da refraziram, ako je nezdrav, koliko je nezdrav.

Hvala

Miroljub Petrovic
Kotor je napisao:

I na kraju zavrse kao Zakhej Luka 19

Zakhej je bio lopov i kriminalac, izdajnik svog naroda, a trgovac ne znaci kriminalac. Neposteni trgovci jesu krinimalci, ali postoje i posteni trgovci, ja o njima govorim.

Miroljub Petrovic
Henduin je napisao:
da li ona knjiga na hebrejskom jeziku koja je postavljena na sajtu je ista ona koju ima profesor kod sebe na predavanjima?

Da, samo sto on ponekad malo divergira pa hoce da neke stvari malo prosiri, ali to se retko desava.

Miroljub Petrovic
cicy je napisao:
Miroljube, dali je sir zdrav, ili da refraziram, ako je nezdrav, koliko je nezdrav.
Hvala

Sir nije nezdrav ako se jede u malim kolicinama, sto znaci 100 grama sedmicno. Sir je drugostepena hrana i ako je moguce svom organizmu ponuditi ono sto je najbolje za njega (biljke), onda nema potrebe za sirom.

Miroljub Petrovic
Pre par sedmica sam snimio video "Ko vlada svetom" za jednu producensku kucu i taj video na DVD-u moze da se nabavi na kioscima i kod ulicnih prodavaca. Video traje 2,5 sata i kosta 300 dinara. Moze da se nabavi i direktno kod izadavaca "Fer press", Porecka 13, lokal br. 4 (kod SUP-a 29. novembar), Beograd, tel. 011/208 48 18, 063 7292 790, 062 399 161, 063 316 256

xxx
Pre par sedmica sam snimio video "Ko vlada svetom" za jednu producensku kucu i taj video na DVD-u moze da se nabavi na kioscima i kod ulicnih prodavaca. Video traje 2,5 sata i kosta 300 dinara. Moze da se nabavi i direktno kod izadavaca "Fer press", Porecka 13, lokal br. 4 (kod SUP-a 29. novembar), Beograd, tel. 011/208 48 18, 063 7292 790, 062 399 161, 063 316 256

Miro da li bi se taj video mogao postaviti ovdje u divx formatu?

"Mudrost daje mudrome više moći, nego što je imaju u gradu desetorica samosilnika. "

Miroljub Petrovic
xxx je napisao:

Miro da li bi se taj video mogao postaviti ovdje u divx formatu?

Bice postavljen uskoro, javicu.

VladaKG1980
Profesore šta mislite da li još uvek nastaju novi demoni ili se neki kaju i dobijaju oprost.

Pretpostavljam da jedan demon može biti na samo jednom mestu u isto vreme ?
Ako je tako, da li je moguće da dođe do većeg broja ljudi u odnosu na demone ? Možda se u tome krije jedan od razloga u želji za smanjivanjem populacije ljudi od strane sotone.

Takođe me interesuje da li sotona može biti prisutan na više mesta u istom trenutku, kao što to može Tvorac ?

nikola
bokiva je napisao:
Evo kako treba da izgleda bivak za boravak u prirodi od satorskih krila,to je inace najprostija varijanta za prenociste u prirodi.

http://img145.ima...8/sat1.jpg

http://img120.ima...5/sat2.jpg

Jos bolja varijanta je kad se ukopa pola metra zemlja i postavi folija ispod krila tad ni minus tempera ne smeta puno

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.59 sekundi!