Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Kolko su moguca ovakva desavanja
http://www.kurir-...tnja-ratom

[img]http://www.srpskinacionalisti.com/forum/gallery/images/upload/d8e3528931c0f756b3141785106c7175.jpg[/img] is not a valid Image.

Jedno je sta ljudi misle, a drugo je sta rade. Narod zna da je EU zlo, ali ne sme tom zlu da se suprostavi. I kada treba da glasa, vecina naroda kaze: "Moram da glasam za okupatore, jer ako pobede radikali ima da nas bombarduju." U knjizi "Osnovi teokratije" objasnicu detaljnije celu tu pricu.

Miroljub Petrovic
0 je napisao:
A sto se tice nosenja hrane na groblja, to su ultra paganski obicaji, ali nema ko da narod posavetuje i nauci da to ne radi.

a sto su to ultra paganski obicaji?
Jeli i to izaziva demone?

Paganski obicaju deluju stetno ili na fizicko ili na duhovno stanje coveka. Kada se konzumira hrama na groblju onda je mogucnost sirenja zaraze velika (atak na fizicko zdravlje), a cela ta prica je deo raznih paganskih rituala u cast paganskih bogova (demona) koji su se odvijali u proslosti (a i danas se odvijaju), tako da se na taj nacin i demoni prizivaju.

Jel postoje neki obicaji tradicionalni da nisu paganski ultra, a da nisu ni Hriscanski?

Isus je rekao: "Ko nije sa mnom, protiv mene je." Dakle, postoje obicaji koji su u funkciji stvaranja dobrih ljudi (Bozji cilj) i postoje obicaji koji su u funkciji unistenja coveka (Sotonin cilj). Svako ko je dobronameran i zainteresovan da sazna sta je Bozji cilj, saznace.

Dusani
Da li se moze prepoznati osoba koja je osposobljena da udje u brak? Jer je danas veliki problem naci osobu koja odbacuje shvatanja darvinizma, ako ih i odbacuje onda veruje u reinkarnaciju, horoskop i tako neke slicne satanisticke ideje, ne postoji osoba koja 100% kaze da je Hriscanstvo jedino ispravno, ja je bar nisam sreo. Cisto na mom primeru sam mnogo puta bio kritikovan da isuvise takvo jedno verovanje u Boga nije zdravo, da cinjenice koje iznosim su davno odbacene i da ne zivim u duhu ovog vremena. Sta uciniti da se ostane ispravan u svojim delima?

Izmenio/la Dusani na 03.03.2009 18:52

Miroljub Petrovic
Dusani je napisao:
Da li se moze prepoznati osoba koja je osposobljena da udje u brak? Jer je danas veliki problem naci osobu koja odbacuje shvatanja darvinizma, ako ih i odbacuje onda veruje u reinkarnaciju, horoskop i tako neke slicne satanisticke ideje, ne postoji osoba koja 100% kaze da je Hriscanstvo jedino ispravno, ja je bar nisam sreo. Cisto na mom primeru sam mnogo puta bio kritikovan da isuvise takvo jedno verovanje u Boga nije zdravo, da cinjenice koje iznosim su davno odbacene i da ne zivim u duhu ovog vremena. Sta uciniti da se ostane ispravan u svojim delima?

Naravno da moze da se prepozna osoba koja je osposobljena za brak, ako covek nauci biblijske kriterijume morala, a samim tim i prepoznavanja dobra i zla. To sto nisi sreo osobu sposobnu za brak ne treba da cudi. Nase generacije su odrasle u ateizmu i nisu vaspitavane u duhu biblijskih principa. Mladici nisu uceni da treba da imaju svoj biznis nezavistan od sistema i da budu cvrsto vezani za Bozja nacela morala, a devojke nisu ucene da je najveca sreca biti majka i supruga.

Ali, svaki problem moze da se resi, ako je covek ozbiljan. Ako hoces da se zenis, osposobi se teoloski, nauci hebrejski jezik i otidji u Izrael. Tamo ima poboznih devojaka, koje zele da budu majke i supruge, koliko hoces. Budi dobar Jevrejin onako kako je Isus bio i brzo ces se dobro ozeniti. Mogu da ti navedem primer beogradskog rabina koji je rodjen i odrastao ovde, ali se osposobio za brak i ozenio sa devojkom koja je dosla u Beograd, naucila perfektno srpski jezik, zivela dugo sa njim u jednosobnom stanu, u skromnim uslovima itd. Njoj je najveca cast da bude supruga uglednog i poboznog coveka, i majka njegove dece.

Dakle, budi ozbiljan i pobozan, i otidji tamo gde ima ozbiljnih i poboznih devojaka, i resen problem. Ovde ces se tesko ozeniti. Ovde ce biti devojaka i mladica za zenidbu kad se promene zakoni, ili kad crkva preduzme neke radikalne mere, u smislu da osnuje svoje osnovne i srednje skole prema biblijskim nacelima, pa da se deca uce moralu.

mirjanin
Miroljube, kakvo je tvoje mišljenje o potrebi vršenja detoksikacije organizma vodom tj. da se povremeno,u toku jednog dana, ništa ne jede već da se samo pije voda?

Miroljub Petrovic
mirjanin je napisao:
Miroljube, kakvo je tvoje mišljenje o potrebi vršenja detoksikacije organizma vodom tj. da se povremeno,u toku jednog dana, ništa ne jede već da se samo pije voda?

To je odlicna stvar. Postoji jos bolja stvar od te, a to je da se povremeno, mozda jednom mesecno, tokom jednog dana nista ne jede i ne pije. Bog takav post propisuje jednom godisnje (za Jom Kipur).

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 03.03.2009 22:16

Miroljub Petrovic
Postavili smo radnu verziju knjige "Zivot posle smrti" u kojoj je detaljno objasnjeno pomenuto pitanje, takozvani "problematicni stihovi", kao i istorijat ulazenja paganskog verovanja o stanju mrtvih u judaizam i hriscanstvo. Pomenuta knjiga ce biti deo jednog trotomnog izdanja.

Miroljub Petrovic
Postavili smo radnu verziju knjige "Zivot posle smrti" u kojoj je detaljno objasnjeno pomenuto pitanje, takozvani "problematicni stihovi", ucenje ranih crkvenih otaca, kao i istorijat ulazenja paganskog verovanja o stanju mrtvih u judaizam i hriscanstvo. Evo linka:

http://www.cps.or...-smrti.pdf

Pomenuta knjiga ce biti deo jednog trotomnog izdanja.

Miroljub Petrovic
Jedan klinac, koji cita Bibliju, nedavno mi je pricao kako je igrao popularnu kompjutersku igricu "Knights of Honour" (ili tako nekako). U toj igrici igrac treba da osvoji sto veci deo teritorije Evrope, a u igrici moze da izabere da bude katolik, pravoslavac ili musliman. Ja sam mu rekao da udara po papi, a on mi je rekao da je igrica tako podesena, da ako si neprijatelj pape i zauzmes Vatikan (odnosno Rim) onda ceo svet skoci protiv tebe i nema sanse da ih pobedis. Igrica je podesena da je najbolje ako si katolik, a ako si musliman ili pravoslavac, onda imas male sanse.

Eto, i decu uce preko igrica ko je "gazda" u ovom svetu, i od koga bi deca trebala da se plase, i kome da se klanjaju.

Stefan
Miroljub Petrovic je napisao:
Jedan klinac, koji cita Bibliju, nedavno mi je pricao kako je igrao popularnu kompjutersku igricu "Knights of Honour" (ili tako nekako). U toj igrici igrac treba da osvoji sto veci deo teritorije Evrope, a u igrici moze da izabere da bude katolik, pravoslavac ili musliman. Ja sam mu rekao da udara po papi, a on mi je rekao da je igrica tako podesena, da ako si neprijatelj pape i zauzmes Vatikan (odnosno Rim) onda ceo svet skoci protiv tebe i nema sanse da ih pobedis. Igrica je podesena da je najbolje ako si katolik, a ako si musliman ili pravoslavac, onda imas male sanse.

Eto, i decu uce preko igrica ko je "gazda" u ovom svetu, i od koga bi deca trebala da se plase, i kome da se klanjaju.

Isto Vazi i za igricu Total War

MlikeM
Igrica je podesena da je najbolje ako si katolik, a ako si musliman ili pravoslavac, onda imas male sanse.

Ja bih rekao da je suština poruke sledeća: budi u nekoj od velikih zvaničnih religija i nemaš problema sa svjetskim gazdama i Sotonom, a ako si katolik tvoj položaj je najpovoljniji. Samo nemoj da ti padne na pamet da budeš biblijski religiozan.

Miroljub Petrovic
MlikeM je napisao:
Igrica je podesena da je najbolje ako si katolik, a ako si musliman ili pravoslavac, onda imas male sanse.

Ja bih rekao da je suština poruke sledeća: budi u nekoj od velikih zvaničnih religija i nemaš problema sa svjetskim gazdama i Sotonom, a ako si katolik tvoj položaj je najpovoljniji. Samo nemoj da ti padne na pamet da budeš biblijski religiozan.

Vidi se da razmisljao kao neki sektas. Koje "velike zvanicne religije"? Postoji samo jedna "velika zvanicna religija", a to je papska religija. A kakva je razlika izmedju papske religije i drugih religija, ukljucujuci i protestanske religije? Nema razlike. Svima je najvazniji samo materijalizam. Ko se brine za porodicu, decu i otadzbinu? Niko. Brinu se jedino muslimani i ortodoksni Jevreji, a njih proglasise "zaostalim" i "primitivnim", sto kamenuju prostitutke i vesaju dilere droge.

I mogao bi da prestanes sa tim svojim liberalno-protestanskim dobacivanjem.

Miroljub Petrovic
Milojko je napisao:
Šta bi bilo ako bi sada ponovo došao na zemlju Sin Božiji? Ali ne kao na sudnji dan, već smiren kao što je došao prvi put, kao dete. Da li bi mu se poklonili sadašnji vladari sveta? Da li bi oni, koji su okusili materijalna blaga, mogli da ih se odreknu radi obećane istine? Šta bi Sinu Božijem rekla većina ljudi koji žive u 3. milenijumu, ako bi On ponovo tiho, gotovo bešumno kročio na zemlju...?

Isus je stalno prisutan na zemlji, preko svojih ljudi, a kako ga ljudi docekuju mozda najbolje opisuje Justin Popovic u onoj svojoj propovedi gde kaze kako se setao Beogradom, a ono u centru Beograda postavljen veliki krst na kome su Beogradjani razapeli Svetog Savu, a ista prica se ponavlja i po drugim gradovima. Savremeni svet dozivljava Isusa kao svog najveceg neprijatelja i krvnika. Ljudi obozavaju nekog "Isusa", a uopste nisu svesni da je to Sotona koji glumi Isusa. Isus Biblije je odvratan savremenom coveku, narocito u onom delu gde Isus daje zakone Mojsiju.

Gabrijel
Danas sam saznao nesto sto me je jako uznemirilo. KFOR se povlaci sa Kosova i Metohije u junu i ostace neki vakum neko vreme. Pitanje je sta ce se desiti kad se stvori taj vakum. Bili ste izgleda u pravu docice ljudi sa kapicama "U" i odradice posao. A sto me najvise boli nasa drzava ce reaogovati samo saoptenjem "ostro osudjujemo".

zanzak
U knjizi Postanja kada dolaze tri covjeka(kasnije se ispostavilo da su andjeli) kod Avrama,navodi sa da su poslije dva andjela otisla put Sodoma a da je Avram ostao pred Gospodom.Dalje,kada se Mojsiju javio Gospod u kupini koja gori a ne sagorjeva,kaze se da se Mojsiju javio andjeo Gospodnji,a zatim se kaze da se Bog obratio Mojsiju iz kupine.Dalje u knjizi o Sudijama,na pocetku druge glave,Izraelcima se javio andjeo Gospodnji,koji im kaze da ih je on izveo iz zemlje Misirske i da se zakleo ocima njihovim.I na kraju kada se Samsonovim roditeljima javio takodje andjeo Gospodnji,oni dalje kazu da su vidjeli Boga.Ovdje se stavlja jednakost izmedju pojma andjeo Gospodnji i samog Boga.Mozete li mi ovo protumaciti.

zanzak
I jos jedno pitanje.Da li mislite da iza ovih podizanja tenzija na Balkanu u zadnje vrijeme,a pogotovo u BiH,kljucnu ulogu opet ima EU?

Miroljub Petrovic
Gabrijel je napisao:
Danas sam saznao nesto sto me je jako uznemirilo. KFOR se povlaci sa Kosova i Metohije u junu i ostace neki vakum neko vreme. Pitanje je sta ce se desiti kad se stvori taj vakum. Bili ste izgleda u pravu docice ljudi sa kapicama "U" i odradice posao. A sto me najvise boli nasa drzava ce reaogovati samo saoptenjem "ostro osudjujemo".

Tako ce biti uskoro i ovde.

Miroljub Petrovic
zanzak je napisao:
U knjizi Postanja kada dolaze tri covjeka(kasnije se ispostavilo da su andjeli) kod Avrama,navodi sa da su poslije dva andjela otisla put Sodoma a da je Avram ostao pred Gospodom.Dalje,kada se Mojsiju javio Gospod u kupini koja gori a ne sagorjeva,kaze se da se Mojsiju javio andjeo Gospodnji,a zatim se kaze da se Bog obratio Mojsiju iz kupine.Dalje u knjizi o Sudijama,na pocetku druge glave,Izraelcima se javio andjeo Gospodnji,koji im kaze da ih je on izveo iz zemlje Misirske i da se zakleo ocima njihovim.I na kraju kada se Samsonovim roditeljima javio takodje andjeo Gospodnji,oni dalje kazu da su vidjeli Boga.Ovdje se stavlja jednakost izmedju pojma andjeo Gospodnji i samog Boga.Mozete li mi ovo protumaciti.

Odlicno si zapazio, vidi se da citas sa razumevanjem. Taj "andjeo Gospodnji" je "predvodnik andjela" ili "arhiandjel" Mihajlo (hebrejski "Mikael" sto znaci "ko je kao Bog"). Dakle, Isus je taj "andjeo Gospodnji" ili "onaj koji prenosi Bozju poruku" ili "izvrsava Bozju misiju", u ovom slucaju misuju Boga Oca. Isus je taj Bog koji razgovara sa Mojsijem, koji se obraca Avramu u Mamriji, itd.

Miroljub Petrovic
zanzak je napisao:
I jos jedno pitanje.Da li mislite da iza ovih podizanja tenzija na Balkanu u zadnje vrijeme,a pogotovo u BiH,kljucnu ulogu opet ima EU?

Naravno. Vidi se da je Milorad Dodik, koliko god da je evropljanin, prijatelj Izraela i suparnik EU. On nece da savije kolena pred papom i njegovom tvorevinom EU, nego misli da moze da bude deo EU, a da bude i nezavistan (da misli svojom glavom). Ne iskljucujem mogucnost novog rata na Balkanu, cime bi se izvrsila okupacija Republike Srpske (RS). Dakle, EU ce da izazove neke incidente u RS, policija ce da reaguje, a ovi ce da optuze policiju i vlast u RS za "krsenje ljudskih prava" ili nesto slicno. Moze da se besi neko novo bombardovanje ili neko ponizavanje koje ce izazvati sukobe. Tacan scenario je tesko predvideti u detalje, ali mehanizam je jasan.

Gabrijel
Danas mi je pricao 1 decko koga sam takodje danas upoznao. Bio je u Izrelu i po prvi put je osetio neku pozitivnu energiju i smirenost kada ulazi u neki sveti objekat-prisustvovao je paljenju Mojsijeve vatre. I vec smo se dogovorili da na leto idemo zajedno. Ja sam njemu pricao (ono sto sam video na Vasim predavanjima) o Davidovoj pecini, tako da mi je rekao da moramo da je obidjemo kad odemo ako Bog da. Pricao je puno i sve pozitivno. Bio je sa njim jos jedan moj poznanik koji je rekao da se u zivotu nije bolje osecao kada je usao u crkvu ili hram ili sta je tacno vec to mesto gde su polozili telo Hrista.
Sustina je ta da ono sto su tamo doziveli nemoze da se preprica, nego mora da se ode i dozivi.
Jel ima jos neka mesta koja bi ste nam preporucili, osim ovih poznatih (neko mesto za koje malo ljudi zna)?

Izmenio/la Gabrijel na 04.03.2009 17:41

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.66 sekundi!