pocetak foruma
|
|
bokiva |
Odgovorio 25.02.2009 19:57
|
Član Odgovori: 212 Pristupio/la: 25.09.2008 22:44 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube po ovom grafikonu sto je postavio VladaKG,pred potop zivelo je 9 milijardi stavnovnika,mi bi trebali da onda nalazimo ljudske fosile svuda? "Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce".
|
|
|
Slobodan |
Odgovorio 25.02.2009 20:08
|
Član Odgovori: 10 Pristupio/la: 24.02.2008 21:43 Lokacija: Nepoznata |
Zdravo Miroljube, Imam dva pitanja vezana za vas fakultet: 1.Kako ce se polagati ispiti? (preko interneta ili pred profesorom) 2.Kako ce se obavljati praksa? (za one koji upisu biologiju, geologiju i sl.) |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.02.2009 20:55
|
Super Administrator Odgovori: 22612 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
bokiva je napisao: Miroljube po ovom grafikonu sto je postavio VladaKG,pred potop zivelo je 9 milijardi stavnovnika,mi bi trebali da onda nalazimo ljudske fosile svuda? Ne znamo koliko je ljudi zivelo pre Potopa. Postoje razne cifre i kalkulacije. Jednu je dao i Henri Moris u knjizi "Biblijski Potop". Sto se tice ljudskih fosila, treba da znas da 95% danasnjih fosila cine morski beskicmenjaci (uglavnom skoljke, brahiopodi, amoniti i drugi oranizmi sa ljusturama), a od preostalih 5% - 95% cine alge i fosili biljaka (4,75%). Od preostalih 0,25% - 95% cine ostali beskicmenjaci, ukljucujuci insekte (0,2375%). Preostalih 0,0125% ukljucuje sve kicmenjake, i to najvecim delom ribe. 95% od tog malog broja pronadjenih kopnenih kicmenjaka sastoji se od samo jedne kosti (na primer, pronadjeno je samo oko 1200 razlicitih nepotpunih fosila dinosaurusa). Posto su ljudi kao najinteligentnija bica na zemlji za vreme Potopa imala najvece potencijale da se sklone i da spasu, onda je verovatnoca da budu zatrpani i fosilizovani - najmanja, u odnosu na druge organizme. Kad tome dodamo da paleontologiju (nauku o fosilima) kontrolisu evolucionisti, i da oni uklanjaju sve "neugodne" fosile, onda ne treba da cudi sto se ljudski fosili prepotopnih ljudi veoma retko nalaze i izlaze na svetlo dana. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 25.02.2009 20:55 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.02.2009 20:57
|
Super Administrator Odgovori: 22612 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Slobodan je napisao: Zdravo Miroljube, Imam dva pitanja vezana za vas fakultet: 1.Kako ce se polagati ispiti? (preko interneta ili pred profesorom) 2.Kako ce se obavljati praksa? (za one koji upisu biologiju, geologiju i sl.) Da ne pricamo o detaljima fakulteta dok se on ne registruje. Ako sve bude kako treba, odgovoricu ti na pitanja za oko dva meseca. |
|
|
IT |
Odgovorio 25.02.2009 21:01
|
Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 19.02.2009 08:10 Lokacija: Nepoznata |
Sta mislite o teoriji hidroploce?nasao sam o njoj nesto u dokazima stvaranja.Koliko se ona uklapa u bibliju? |
|
|
Henduin |
Odgovorio 25.02.2009 21:34
|
Član Odgovori: 19 Pristupio/la: 19.01.2009 12:44 Lokacija: Nepoznata |
Da li Hiram Abif pominje u Bibliji? Aka moses da mi kazes nesto vise o njemu ili da mi preporucis neku knjigu? |
|
|
zanzak |
Odgovorio 25.02.2009 22:00
|
Član Odgovori: 92 Pristupio/la: 30.12.2008 19:56 Lokacija: Nepoznata |
Bi li vas mogao zamoliti da prokomentarisete sledeci tekst:http://www.dverisrpske.com/tekst/130245 |
|
|
dado |
Odgovorio 25.02.2009 23:05
|
Član Odgovori: 18 Pristupio/la: 17.02.2009 12:45 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube, evo kod nas u Australiji jos jedna parohija od u "slobodnjake", nego, u simbolu vjere svake nedjelje citamo dio "vjerujem u jednu,svetu,sabornu i apostolsku crkvu",a ne znam koliko je ljudi upoznato da je SPC odavno u savezu svetskih crkava, pitanje: dali je to licemjerje od strane nasih crkvenih vodja? Primjetio sam da dosta cjenite mitropolita Amfilohija, u zadnje vrijeme dosta ga provlace u medijima u glavnom u losem kontekstu, dali mislite da mu neko podmece ili je stvarno poceo da skrece sa pravog puta? |
|
|
ljubas |
Odgovorio 25.02.2009 23:18
|
Član Odgovori: 149 Pristupio/la: 15.02.2009 20:29 Lokacija: Bg |
http://www.youtub...veriSrpske evo na adresi Srpskih Dveri,(tj na njihovoj stranici na youtubu) u dnu su postavili poslednji intrvju sa Zoranom Djindjicem. Mislim da ga ljudi smatraju iskrenim i dobronamernim,ali ideoloski lose orjentisanim...naravno nio bio religiozan. P.S. Bilo je u prethodnim postovima pitanje u vezi ovoga. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.02.2009 00:43
|
IT je napisao: Sta mislite o teoriji hidroploce?nasao sam o njoj nesto u dokazima stvaranja.Koliko se ona uklapa u bibliju? To je jedan pokusaj objasnjenja dogadjaja u vreme Potopa. Mislim da je autor te teorije bio malo vise slobodan u objasnjenju, i na osnovu malo cinjenica izneo obimnu teoriju. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.02.2009 00:43
|
Henduin je napisao: Da li Hiram Abif pominje u Bibliji? Aka moses da mi kazes nesto vise o njemu ili da mi preporucis neku knjigu? Taj lik se ne spominje u Bibliji, vec samo u literaturi tajnih drustava koju ti ne preporucujem da citas, jer je prepuna okultizma. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.02.2009 00:50
|
dado je napisao: Miroljube, evo kod nas u Australiji jos jedna parohija od u "slobodnjake", nego, u simbolu vjere svake nedjelje citamo dio "vjerujem u jednu,svetu,sabornu i apostolsku crkvu",a ne znam koliko je ljudi upoznato da je SPC odavno u savezu svetskih crkava, pitanje: dali je to licemjerje od strane nasih crkvenih vodja? Primjetio sam da dosta cjenite mitropolita Amfilohija, u zadnje vrijeme dosta ga provlace u medijima u glavnom u losem kontekstu, dali mislite da mu neko podmece ili je stvarno poceo da skrece sa pravog puta? Mislim da je stanje u nasoj crkvi jako lose, narocito u vrhu. Mi mozemo da kazemo da je nasa crkva bolja od drugih hriscanskih crkava, ali to nije neki kompliment jer su ostale crkve potpuno razvaljene i mrtve (sa retkim ozbiljnim pojedincima). Mitropolit Amfilohije, po meni, je jedan od boljih u vrhu nase crkve, ali mislim da je mnogo mekan. Ja sam za onu vrstu vladika i mitropolita kakvi su bili Mojsije i proroci, a iz nase istorije Petar I, pop Milo Jovovic i njima slicni, koji su bili i svestenici, ali i narodni lideri, vojskovodje, i veliki borci za moral. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.02.2009 00:52
|
zanzak je napisao: Bi li vas mogao zamoliti da prokomentarisete sledeci tekst:http://www.dverisrpske.com/tekst/130245 Nesto im nije dostupan sajt, pogledacu kasnije. |
|
|
tovel |
Odgovorio 26.02.2009 01:43
|
Član Odgovori: 178 Pristupio/la: 11.12.2007 23:30 Lokacija: Nepoznata |
Arheolozi u blizini sibirskog grada Omska otkrili izduzene ljudske lobanje Strange Elongated Skulls Discovered - JuTjub video |
|
|
nikola |
Odgovorio 26.02.2009 02:02
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.02.2009 09:28
|
tovel je napisao: Arheolozi u blizini sibirskog grada Omska otkrili izduzene ljudske lobanje Strange Elongated Skulls Discovered - JuTjub video Lobanje su slicne onima koje je otkrio Robert Konoli, a koje sam objavio u mojoj knjizi "Nauka i problem smrti". |
|
|
Gabrijel |
Odgovorio 26.02.2009 09:52
|
Član Odgovori: 46 Pristupio/la: 12.02.2009 13:00 Lokacija: Nepoznata |
Sta mislite o stercu Gavrilu? Hvala |
|
|
MlikeM |
Odgovorio 26.02.2009 10:06
|
Član Odgovori: 18 Pristupio/la: 15.11.2008 18:59 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: Henduin je napisao: Da li Hiram Abif pominje u Bibliji? Aka moses da mi kazes nesto vise o njemu ili da mi preporucis neku knjigu? Taj lik se ne spominje u Bibliji, vec samo u literaturi tajnih drustava koju ti ne preporucujem da citas, jer je prepuna okultizma. Kako ne spominje? U 1. Carevima on je snabdijevao Solomuna materijalom za gradnju hrama, a takođe i napravio i pribor za potrebe hrama. Iz 2. Samuilove vidimo da je on sarađivao još sa Davidom. Sad što su ga masoni prisvojili i izopačili neke stvari to je drugo. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.02.2009 11:28
|
MlikeM je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Henduin je napisao: Da li Hiram Abif pominje u Bibliji? Aka moses da mi kazes nesto vise o njemu ili da mi preporucis neku knjigu? Taj lik se ne spominje u Bibliji, vec samo u literaturi tajnih drustava koju ti ne preporucujem da citas, jer je prepuna okultizma. Kako ne spominje? U 1. Carevima on je snabdijevao Solomuna materijalom za gradnju hrama, a takođe i napravio i pribor za potrebe hrama. Iz 2. Samuilove vidimo da je on sarađivao još sa Davidom. Sad što su ga masoni prisvojili i izopačili neke stvari to je drugo. Ok, trebao sam lepse da se izrazim, taj lik se ne spominje u Bibliji u kontekstu sa bilo kakvim tajnim drustvima. Kako me cekate na krivini da mi nadjete manu, to je neverovatno... |
|
|
panta |
Odgovorio 26.02.2009 11:56
|
Član Odgovori: 75 Pristupio/la: 02.11.2008 15:40 Lokacija: Nepoznata |
Život na Zemlji polako nestaje? London -- Klimatske promene će uništiti većinu života na Zemlji do kraja ovog veka, smatra vodeći britanski naučnik za klimu Džejms Lavlok. Lavlok (89), koji je poznat po svojoj Gaja teoriji prema kojoj je Zemlja vrsta živog organizma, rekao je da će zbog visokih temperatura neki delovi sveta da se pretvore u pustinje i da će se podići nivo mora i poplaviti druge delove. "Tlo će postepeno da se pretvori u šipražje i pustinju. To će biti kao kad bi se Sahara postepeno kretala ka Evropi. Ali ne radi se samo o Evropi, ceo svet će se menjati u tom smislu", rekao je. On je dodao da su verovatno osuđeni na propast prokušaji da se smanji emisija gasova koji zagrejavaju planetu, kao što je ugljen-dioksid (CO2). Čak i kad bi svet našao način da svede emisiju tih gasova na nulu, sada je prekasno da se ohladi Zemlja, smatra on. "To je malo kao supertanker, ne možete da ga zaustavite samo isključivanjem motora. Ako bi nekim čudom ođednom mogli da smanjite CO2, Zemlja se ne bi ođednom ohladila", rekao je on. Lavlok, koji je govorio uoči izdavanja nove knjige o klimi, smatra da su kampanje za pomociju recikliranje đubreta ili korišćenja obnovljive energije, kao što je vetar i solarna energija, gubljenje vremena. On kaže ipak da će nuklearna energija pomoći da se zadovolje rastuće potrebe za energijom. Britanski naučnik smatra da bi napore trebalo koncentrisati na stvaranju utočišta u oblastima koja će izbeći najgore efekte klimatskih promena. U njegovoj apokaliptičnoj teoriji predviđa se propast useva, suša i smrt u dosad neviđenim razmerarama. Stanovništvo ovog vrelog, neplodnog sveta moglo bi da spadne sa oko sedam milijardi na jednu milijardu do 2100, a ljudi će se otimati za sve manje resursa. "Biće to umiranje na veliko od gladi i manjka vode. Moglo bi da se smanji (stanovništvo) na milijardu ljudi ili manje", rekao je Lavlok u intervjuu Rojtersu. Do 2040. temperature u evropskim gradovima povećaće se na prosečno 43 stepeni Celzijusovih leti, kao sada u Bagdadu i u delovima Evrope tokom toplotnog talasa 2003. godine, smatra on. U njegovoj knjizi "Nestajuće lice Gaje" on kaže da ljudi treba da prestanu da se prave da postoji neki način da se vrati ona bogata, udobna, zelena i lepa Zemlja koju smo ostavili negde u dvadesetom veku. On je dodao da su destrukcija ekosistema za poljoprivredu, seča šuma i brzi rast ljudske populacije i stoke još dodatno pojačali problem. Lavlok, koji je ranije skeptično gledao na crna predskazanja, priznaje da se ne oseća baš prijatno u svojoj novoj ulozi moderne Kasandre, proklete proročice iz grčke mitologije čija predskazanja su ignorisana. Ipak, rekao je da su razmera i brzina kojom se približava ova kriza toliko veliki da mora nešto da kaže i dodaje da ga i dalje čudi što izgleda da svet ne uviđa hitnost problema. On je dodao da ne treba njega kriviti za užasna predviđanja i da je čak i UN telo za klimatske promene u izveštaju iz 2001. nagovestilo da će temperature do 2040. i 2050. da budu užasno visoke. "Ja samo skrećem pažnju ljudi na to", rekao je on. Izvor: Beta Izmenio/la panta na 26.02.2009 11:57 |
|
Predji na forum: |