Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
VladaKG1980
Profesore da li su prirodne nepogode u 100% slučajeva od strane Tvorca?
Da li su one na neki način protiv Lucifera ?

Po mojoj logici, prirodne nepogode nikako ne pogoduju Luc. željama.

Njemu više odgovara da ljude uljuljkuje u lažnu sigurnost i mišlju da su uzjahali prirodu. Mislim da prirodne nepogode otrežnjuju čoveka, kao kada Otac lupi nežan šamar nepristojnom sinu i natera ga da se trgne i razmisli o svom postupku.

Miroljub Petrovic
Gogi je napisao:
Sta mislis kada ce biti pronadjen Kovceg Zavjeta i kakvi nas dogadjaji sa Bozije strane cekaju poslije pronalazenja Kovcega Zavjeta ?

Kovceg Zaveta bi trebao da bude pronadjen pre nego sto bude zidan Treci Hram, dakle u vreme kad dodje do velikog duhovnog probudjenja u Izraelu.

Miroljub Petrovic
lovepower je napisao:
Kako alkoholicar da ostavi alkohol,po vasem misljenju ,savetu? Onaj ko zeli,ima li neki postupak najdelotvorniji?

Najbolji postupak je rapidan prestanak sa konzumacijom alkohola.

Sta treba da radi jedna zena koja je razvedena i ne moralno je zivela posle razvoda...menjala partnere ,ostala bez roditelja, nema tu osecaja za moralnost i pravi sistem vrednosti..iako je vodila racuna o detetu donekle..
A pritom je odrasla u drustvu slicno njoj, i razvedenih roditelja...
Da li ta ima sanse da se preobrati. I ko ce nju sa detetom?

Ako bi se takva zena druzila sa poboznim ljudima i sa Biblijom, ako bi pocela da zivi moralno, mogla bi brzo da ozdravi i postane duhovna. Ako bi se pokazala kao Rava iz Jerihona, koja je takodje bila nemoralna, pa posle duhovno ozdravila, i ako bi se istakla svojom poboznoscu i krotoscu, i ako bi predstavljala blagoslov za okolinu, Bog bi lako mogao da ucini da se uda za nekog poboznog muskarca.

Kakve odnose covek-jedna porodica treba da ima sa komsijama,ovde u Bg,zdravo,cao,dobar dan-cisto formalno,mada i u selima je to oslabelo. To je posledica sigurno odvajanja coveka od Boga?

Moze da ima odnose onoliko dobre koliko je to moguce, a to zavisi od toga kakve su komsije.

Miroljub Petrovic
VladaKG1980 je napisao:
Profesore da li su prirodne nepogode u 100% slučajeva od strane Tvorca?
Da li su one na neki način protiv Lucifera ?

Po mojoj logici, prirodne nepogode nikako ne pogoduju Luc. željama.

Njemu više odgovara da ljude uljuljkuje u lažnu sigurnost i mišlju da su uzjahali prirodu. Mislim da prirodne nepogode otrežnjuju čoveka, kao kada Otac lupi nežan šamar nepristojnom sinu i natera ga da se trgne i razmisli o svom postupku.

Lucifer uziva da gleda ljudsko stradanje. Tvorac moze katastrofu da izazove i tako sto dopusti Luciferu da ubije neke zle ljude.

miki
Ukoliko mozete ukratko da mi pojasnite neke buduce dogadjaje koji su zapisani u Bibliji. Dakle, Da li ce Isusov drugi dolazak biti, tako sto ce se on roditi na zemlji i odrasti ili ce doci kao odrastao covek sa neba? Da li ce u trenutku kada Isus drugi put dodje svi pokajani, bilo mrtvi bilo zivi, biti vaskrsnuti? Pominjali ste neki period od 1000 godina. Da li ce u ovom periodu ostati nepokajani ljudi na zemlji, koji toga opste nece biti svesni? A gde ce ostali biti... Nadam se da sam bio dovoljno jasan. Najbolje bi bilo da ukratko pojasnite buduce dogadjaje koji su zapisani u Bibliji, posto nemam celu i pravu sliku o ovome. A i danas sam gledao neko smece na national geographis o ovim stvarima. Skoro sam procitao Osnovi religije, ali cu morati ponovo da je citam posto mi neke stvari nisu najjasnije, kao ove gore.

Trazio sam po netu kako da skladistim hranu zimi, ali bezuspesno(slab sam sa engleskim). Pa ako mozete i o ovome malo da kazete. Evo danas sam uzeo neki paradajiz iz staklenika a on kao guma(tesko smece). Nemogu da nabavim potrebnu sirovu biljnu hranu, pa ako neko od clanova ili domacin foruma zna gde moze da se nabavi zdravo povrce, neka me uputi.

Zasto je proklijala psenica hranljivija od obicne natopljene? Po nekoj logici proklijala nema odakle da dobije neke nove hranljive materije...

Izmenio/la miki na 24.01.2009 22:14

Miroljub Petrovic
miki je napisao:
Ukoliko mozete ukratko da mi pojasnite neke buduce dogadjaje koji su zapisani u Bibliji. Dakle, Da li ce Isusov drugi dolazak biti, tako sto ce se on roditi na zemlji i odrasti ili ce doci kao odrastao covek sa neba? Da li ce u trenutku kada Isus drugi put dodje svi pokajani, bilo mrtvi bilo zivi, biti vaskrsnuti? Pominjali ste neki period od 1000 godina. Da li ce u ovom periodu ostati nepokajani ljudi na zemlji, koji toga opste nece biti svesni? A gde ce ostali biti... Nadam se da sam bio dovoljno jasan. Najbolje bi bilo da ukratko pojasnite buduce dogadjaje koji su zapisani u Bibliji, posto nemam celu i pravu sliku o ovome. A i danas sam gledao neko smece na national geographis o ovim stvarima. Skoro sam procitao Osnovi religije, ali cu morati ponovo da je citam posto mi neke stvari nisu najjasnije, kao ove gore.

Nisi pazljivo citao knjigu "Osnovi religije". Imas tamo sve objasnjeno u poglavlju Milenijum.

Trazio sam po netu kako da skladistim hranu zimi, ali bezuspesno(slab sam sa engleskim). Pa ako mozete i o ovome malo da kazete.

Imas u knjizarama brosure na nasem jeziku o skladistenju. Takodje, ukucaj u pretrazivacu "spremanje zimnice" i otvoriceti se dosta tekstova o tome.

Evo danas sam uzeo neki paradajiz iz staklenika a on kao guma(tesko smece). Nemogu da nabavim potrebnu sirovu biljnu hranu, pa ako neko od clanova ili domacin foruma zna gde moze da se nabavi zdravo povrce, neka me uputi.

Mnogo si fin... Paradajz iz staklenika ti je kao guma? To sto ima na pijaci i u vecim supermarketima je dobro kad nema nista bolje, a ako hoces bolje od toga onda moras da pravis svoju bastu i da proizvodis. Sad zimi nema onog paradajza kao leti.

miroljub
imenjace da nismo neki rodjaci s obzirom da imamo isto ime i da smo potomci istog oca noja

cicy
Miroljube, dobra ti je nova knjiga, sviđa mi se, iako ima puno lektorskih grešaka

filosof26
Olbrajtova, Holbruk, Kisindzer, Solana...

Znate li mozda da li je istina da su svi oni Jevreji?

Izmenio/la filosof26 na 25.01.2009 02:22
Sto god tkas, vezuj konce za nebo...

Miroljub Petrovic
miroljub je napisao:
imenjace da nismo neki rodjaci s obzirom da imamo isto ime i da smo potomci istog oca noja

Rodjaci smo ako imamo istog oca. Ono sto odredjuje rodbinsku vezu jeste ideologija, a ne genetika. Sjajno je kad su ljudi i genetski i ideoloski bliski, to je ono sto Bog najvise zeli, ali cesto to nije moguce. Otac moze da nam bude Bog ili onaj lazni bog (otac lazi).

Miroljub Petrovic
cicy je napisao:
Miroljube, dobra ti je nova knjiga, sviđa mi se, iako ima puno lektorskih grešaka

Postavio sam radnu verziju, jer znam da ljudi cekaju. Knjiga je sada kod lektora i recenzenta, pa ce to da se ispravi. Mozes i ti da mi javis greske koje uocis na privatnu poruku.

Miroljub Petrovic
filosof26 je napisao:
Olbrajtova, Holbruk, Kisindzer, Solana...

Znate li mozda da li je istina da su svi oni Jevreji?

Oni su Jevreji kao sto su Nenad Canak, Ceda Jovanovic, Natasa Kandic (i njima slicni) - Srbi, ili kao sto su Stepinac, Ante Pavelic (i njima slicni) - Hrvati. Biti Jevrejin (ili Srbin, Hrvat itd) znaci biti covek, a biti covek znaci ziveti po moralnom zakonu koji je Tvorac uspostavio. Onaj koji zivi nemoralno ne moze se nazvati covekom, pa prema tome ne moze biti ni Jevrejin ni nesto drugo. Takve organizme u ljudskom oblicju zovemo "monstrumi".

Pravi Jevreji, Srbi, Hrvati, Albanci, Nemci itd se lako prepoznaju kao braca. Oni nisu savrseni, ali se trude da budu jos bolji i blizi Bogu.

Miroljub Petrovic
Austrijski mediji u Srbiji opet zestoko vredjaju i nipodastavaju najveceg borca protiv ekumenizma medju vladikama:

http://www.blic.r...p?id=75845

Dakle, na udaru su jedino Nikanor, Artemije i Filaret, koji se jedini otvoreno zalazu protiv Evrope.

Objavljivanje ovakvih tekstova samo pokazuje da u drzavi ne postoji pravosudje, i da su ovakva vrsta javnih "ubistava" (nipodastavanjem i rusenjem dostojanstva) pokazatelj da drzavu vodi mafija koja se obracunava sa svima koji promovisu moral na bilo koji nacin. (Nasu drzavu ne vodi nasa mafija, vec ona iz inostranstva, ovi ovde su samo njihovi pioni.)

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 25.01.2009 09:31

Dino
Miroljuba, kako napreduje prijevod evanđelja po Mateju?

"Ako netko hoće da se hvali, neka se hvali time što Mene poznaje."

Mladen M
Miroljub Petrovic je napisao:
Zavrsio sam sa pisanjem knjige "Brak i porodica". Mislio sam da cu je ranije zavrsiti, ali imao sam puno obaveza. Dakle, evo je na donjem linku:

http://www.cps.or...e/brak.pdf

Ja se izvinjavam ako dajem komentar ali moram profesore javno da Vam zahvalim na ovakvoj knjizi jer zaista ovo je potrebno svim mladim ljudima koji planiraju brak. Radite ogroman posao od velike vrijednosti i vaznosti. Kada bi svi oni sto vas napadaju napisali bar po jednu knjigu slicnu ovoj, ovo nase drustvo bi bilo puno zdravije.

Srb
Zamolio bih vas ako mozete da u kratkim crtama napravite presek medija u Srbiji i ako ste upuceni u Republici Srpskoj. Da nam napisete vase misljenje o tome koji mediji, konkretno novine, su objektivne, koje treba izbegavati i zasto, da nam to malo obrazlozite posto vidim da ste dobro upuceni u to.
Meni se Blic zgadio u najmanju ruku, cim se pokaze da nas narod polaze veru u nesto Blic pokrene satanizaciju istog. Tako je svojevremeno satanizovana Vojska, evo sada i Crkva, a o njihovim otvorenim proevropskim i antisrpskim stavovima "radi srpskog dobra" ne treba ni govoriti.
Imam priliku da citam i novine Republike Srpske. Tako je npr. "Glas Srpske" javno u sluzbi vladajuce garniture koja se kuje u zvezde, i preko istog lista se propagira politika trenutno vladajucih. Nijedna informacija koja se tu ne uklapa ne moze biti objavljena. Ili npr "Press" koji je po mom misljenju poceo dobro, ali su postali previse zeljni novca, samo senzacionalizam i prodaja su im na prvom mestu, nedavno su se izblamirali s slucajem ubistva Pukanica i pismom Zeljka Milovanovica. Ne mogu vise da ih shvatam ozbiljno.
Sta mislite o tome, i jos o Politici, Vecernjim novostima, itd?

Miroljub Petrovic
Dino je napisao:
Miroljuba, kako napreduje prijevod evanđelja po Mateju?

Napreduje dobro, ocekujem svaki dan da bude zavresen.

Miroljub Petrovic
Srb je napisao:
Zamolio bih vas ako mozete da u kratkim crtama napravite presek medija u Srbiji i ako ste upuceni u Republici Srpskoj. Da nam napisete vase misljenje o tome koji mediji, konkretno novine, su objektivne, koje treba izbegavati i zasto, da nam to malo obrazlozite...

Ne gledam televiziju, osim ako bas ima neka korisna emisija, ali to je jako retko. Zadnji put sam gledao, pre nekoliko meseci, "Utisak nedelje" na B92 zato sto je gostovao Bosko Obradovic iz Dveri. Dakle, na televiziji nema bukvalno nista korisno da se vidi i cuje, samo jad i beda, kriminal i nemoral. Sigurno da je B92 najotrovnija TV stanica.

Informisem se tako sto na internetu pogledam vesti na par sajtova i to je to. Od dnevnih novina nista ne kupujem. Mislim da su najotrovnije novine 24 sata, pa onda Blic i Danas. Koliko znam, Blic i 24 sata su ista firma, koju drze austrijski mafijasi. Politika je takodje vrlo pro-evropska, i to ne treba da cudi jer su je kupili nemacki mafijasi (Bodo Hombah). Vecernje novosti su uvek bili za one koji su na vlasti. Od ostalih novina Glas javnosti je mozda najozbiljniji, iako i oni mrze Izrael i bili su prvi i najveci neprijatelji Ljiljane Colic (one ministarke junaka koja se usudila da dirne u darvinizam). Kada bih morao da kupim novine (na primer krenem na put autobusom ili avionom) kupio bih Glas javnosti (http://www.glas-j...). Mogao bih da citam i Kurir i Press, iako je Kurir mnogo vulgaran. Pravdu ne mogu da citam jer otvoreno podrzava Tomu Nikolica, a i vulgarniji su od Kurira.

Ne znam kakvo je stanje u medijima u RS. U Crnoj Gori je takodje tuga. Postoji TV Elmag koji ponekad emituju neki normalan program vezano za tradiciju i tradicionalnu muziku, a novine "Dan" se samo bave kritikovanjem vlasti i nema nikakvih pozitivnih tekstova. U Crnoj Gori jedino na albanskim TV stanicama moze da se vidi neka normalna narodna muzika. Ko ima satelitsku antenu moze da gleda TV Duga, oni pustaju krajisku muziku i ponekad bude neka dobra emisija.

Na internetu mogu da se prate neki anti-ekumenski sajtovi, kao www.novinar.de i www.ihtus.us

Henduin
I da lis čitao knjigu "Kroz tamnički prozor" od Vladike Nilokalaja - da vidiš šta čovek kaže za Evropu.

cicy
Miroljube, kojeje tvoje mišljenje o 9/11

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.56 sekundi!