Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
riba
Provjeravajući stanje svog internet računa „naletio“ sam na top vijest: „Pronađen fosil ribe iznad Mostara star oko 100 miliona godina.“ Pitanje je: Šta vama znači fosil ribe pronađen u Mostaru?

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 24.01.2009 00:19

Henduin
mozes li mi reci da li je sotona bio veci rank od heruvima i serafima u nebeskoj jerarhiji jos dok je bio svetlonosa

lovepower
Ala se hvalite,sve kao necu,necu...Smile ,salim se.
Ako i treba po malo imate cim.

Sta bi preporucili za citanje iz istorije,srpske a i svetske.
Kakvi su danasnji udzbenici za klince u osnovnoj,srednjoj skoli kakvu istoriju uce .znate li sta o tome?

Ja imam neku ilustrovanu istoriju srba iz 12 delova ukratko objanjeno i kroz slike, ima prevod na engleski.Zute korice. Izdavac-Litera, kaze priredili Nikola B. Popovic, Nikola Kursovac, Desanka Milosevic.
Znate li o kom kompletu je rec.?

kako da spoznam i prepoznam.
Kako da umolim?,,.....kako da volim?
..

Miroljub Petrovic
Dragoljub je napisao:
pozdrav Miroljube,

Nesto sam razmisljao o bolestima od kojih ljudi oboljevaju, i zaista je tacno da dosta njih nastaje zbog nehigijene, nezdravog nacina zivljenja, pa me interesuje kako su ljudi u siromasnim krajevima oboljevali i umirali od tuberkuloze u toku i nakon drugog svetskog rata, posebno u Bosni, kako mi neki od starijih ljudi kroz pricu kazu , od nedostatka masne hrane.

Molim vas da mi kazete sta mislite o ovome, i ako moze da pojasnite kako nastaje tuberkuloza i kako se prenosi.

To sa masnom hranom me podseca na jednog mog poznanika, dobronamernog coveka, koji je bravar po struci. On skoro svaki obrok jede sa svinjskom mascu i kada je video da ja sve jedem na vodi i biljno, on mi je rekao (kao bravar): "Covece, moras da jedes svinjsku mast da bi ti kosti bile adekvatno podmazane."

Kao i svaka zarazna bolest, tuberkuloza se prenosi kada se zarazeni pojedinci ne izoluju. Zarazne bolesti su i hevi metal, homoseksualizam, demokratija, evropejstvo, ekumenizam itd, a ne samo tuberkuloza.

Miroljub Petrovic
panta je napisao:
Miroljub Petrovic je napisao:
panta je napisao:
Ako su Kvazari najbrzi objekti u svemiru i velike mase i svetlosti sta im daje toliku energiju i brzinu ako nisu crne rupe u njihovom sredistu?

Uzmi pa proucavaj.

Pa ti tvrdis da crne rupe ne postoje a opet kako objasniti toliku gravitaciju?

Nisam rekao da ne postoje, vec da nema nikakvih dokaza za crne rupe. Ne mogu da se bavim analizom nekih fenomena u svemiru za koje nemamo dovoljno podataka i koji su potpuno nevazni za nasu pricu.

Miroljub Petrovic
riba je napisao:
Provjeravajući stanje svog internet računa „naletio“ sam na top vijest: „Pronađen fosil ribe iznad Mostara star oko 100 miliona godina.“ Pitanje je: Šta vama znači fosil ribe pronađen u Mostaru?

Fosili rima su pronadjeni na mnogim brdima i planinama, to nije nikakva novost. To ukazuje na katastrofizam i velike pokrete zemlje, sto jasno implicira na Potop.

Miroljub Petrovic
Henduin je napisao:
mozes li mi reci da li je sotona bio veci rank od heruvima i serafima u nebeskoj jerarhiji jos dok je bio svetlonosa

U Bibliji pise da je bio andjeo heruvim.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 24.01.2009 00:22

Miroljub Petrovic
lovepower je napisao:
Ala se hvalite,sve kao necu,necu...:) ,salim se.
Ako i treba po malo imate cim.

Bog kaze: "Ko se hvali, neka se hvali time sto mene poznaje." Secam se kada su me zvali na jedan okrugli sto u Americi, a tema je bila "Zasto Bog nekada ne uslisava molitve?" I sad skupila se puna sala, pored mene sede neki protestanski svestenik, zena nekog protestanskog svestenika (koja je pametna i u sve se razume), i jos par ljudi. I krene diskusija, ljudi se ukljucuju iz publike, zale se kako im Bog ne uslisava molitve (a sve sami materijalisti, osim par baba), i dodje red na mene i kazem: "Meni je Bog ispunio sve zelje, i vise od onoga sto sam trazio." A oni, svi bulje u mene, ne veruju sta pricam.

Onda pocnu da me prozivaju - Kako to da meni Bog ispunjava sve zelje, a njima ne ispunjava? Ja im kazem da ne moze Bog da im ispunjava zelje kad su materijalisti i kada ne ulazu u duhovne stvari. Vise me nikad nisu zvali na okrugli sto.

Covekov uspeh direktno zavisi od mere njegove duhovne izgradjenosti da bi Bog mogao da deluje kroz njega. To sto su moji preci bili veliki junaci, i sto je poznato iz istorije, moze da se protumaci samo na nacin da su oni bili bliski Bogu, pa je Bog mogao kroz njih nesto dobro da uradi. To moze da bude jos jedan pokazatelj da Bog hoce da mi budemo uspesni, ali On ne moze to da ucini jer mi to ne zelimo - necemo da se osposobljavamo da On ucini da mi budemo uspesni.

Sta bi preporucili za citanje iz istorije,srpske a i svetske.

Biblija je najbolji udzbenik iz istorije. Od srpske istorije postoji odlicna trilogija "Znameniti hercegovacki i crnogorski junaci" od Marka Vujacica. Tu je i sjajna knjiga "Pleme Kuci" od Marka Rasovica, u kojoj se opisuju mnoge bitke iz istorije, a najbolji istorijski roman koji sam procitao je "Zakletva" od Mileta Kordica.

Kakvi su danasnji udzbenici za klince u osnovnoj,srednjoj skoli kakvu istoriju uce .znate li sta o tome?

Danasnji udzbenici su katastrofa.

Ja imam neku ilustrovanu istoriju srba iz 12 delova ukratko objanjeno i kroz slike, ima prevod na engleski.Zute korice. Izdavac-Litera, kaze priredili Nikola B. Popovic, Nikola Kursovac, Desanka Milosevic.
Znate li o kom kompletu je rec.?

Ne znam.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 24.01.2009 08:40

cicy
panta je napisao:
panta je napisao:
Ako su Kvazari najbrzi objekti u svemiru i velike mase i svetlosti sta im daje toliku energiju i brzinu ako nisu crne rupe u njihovom sredistu?

Uzmi pa proucavaj.

Pa ti tvrdis da crne rupe ne postoje a opet kako objasniti toliku gravitaciju?

Nisam rekao da ne postoje, vec da nema nikakvih dokaza za crne rupe. Ne mogu da se bavim analizom nekih fenomena u svemiru za koje nemamo dovoljno podataka i koji su potpuno nevazni za nasu pricu.

Miroljube, zasto je po tvom misljenju toliko neiskoristenog prostora u svemiru i toliko malo ljepote. Recimo ovako: velika vecina planeta(99.99999999%) je ili prehladna ili prevruca, bez vode i povrsine, sa otrovnim plinovima, zar smo mi trebali istrazivati takav svemir?

filosof26
Imam dva pitanja:

1. Zasto svi heruvimi nisu stvoreni jednaki, ako su vec imali isti polozaj u hijerarhiji (za Lucifera se kaze da je bio najsvijetliji i najljepsi od svih andjela, dakle bio je na neki nacin "bolji" od njih)?

2. Kako su potop prezivjeli mikroorganizmi koji izazivaju razne bolesti a koji mogu prezivjeti samo u zivim ljudima ili u odredjenim zivotinjskim vrstama (komarci, mive...)? Noje i njegova porodica morali bi biti zarazeni tifusom, gonorejom, sifilisom, sidom, malim i velikim boginjama... A par komaraca koje je Noje poveo morali bi da sadrze veliki broj mikroorganizama (malarija, nilska bolest...)! Kako je to moguce?

Sto god tkas, vezuj konce za nebo...

Miroljub Petrovic
cicy je napisao:
Miroljube, zasto je po tvom misljenju toliko neiskoristenog prostora u svemiru i toliko malo ljepote. Recimo ovako: velika vecina planeta(99.99999999%) je ili prehladna ili prevruca, bez vode i povrsine, sa otrovnim plinovima, zar smo mi trebali istrazivati takav svemir?

Veliko je pitanje da li su planete bila takve kakve su sada pre pobune Lucifera, a zatim i coveka. U Bibliji pise da cak i "materija uzdise" (cime zeli slikovito da se prikaze da ceo svemir strada zbog pojave greha). Moguce je da, kao sto ce opasne zivotinje mesojedi ponovo jednog dana postati umiljate i biljojedi, da ce doci i do odredjenih promena na planetama.

To sto su planete "prehladne", "prevruce" za nas itd moze da predstavlja problem kod nas - da se nismo odvoijli od Boga mozda to tako ne bi dozivljavali (iako opet ponavljam gornju opciju). Pitanje je da li je andjelima "prevruce" i slicno na tim planetama.

To sto postoji veliki prostor medju planeta, mozda je stvarno tako, a mozda zato sto mi mnogo toga ne vidimo. Mi vidimo samo organiceni deo talasnih duzina (od 0,4 - 0,7 mikrometara). Mozda u medjuprostoru postoji neka kosmicka prasina ili neki fenomeni koje ne vidimo, a koji su lepi, a mozda ne postoje, ali ce postojati jednog dana, a mozda i ne treba da postoje da "ne smetaju" onima koji putuju po svemiru (a krecu se velikim brzinama).

Odgovore na ta pitanja cemo dobiti jednog dana, i bicemo sigurno prezadovoljni.

Miroljub Petrovic
filosof26 je napisao:
Imam dva pitanja:

1. Zasto svi heruvimi nisu stvoreni jednaki, ako su vec imali isti polozaj u hijerarhiji (za Lucifera se kaze da je bio najsvijetliji i najljepsi od svih andjela, dakle bio je na neki nacin "bolji" od njih)?

Roditelji koji imaju vise dece nemaju svu decu jednaku, ali sva deca su im podjednako draga. Jel mislis da otac vise voli sina koji vodi sve poslove u ekonomiji firme i porodice, ili cerku koja pomaze majci da pere sudove i sprema jelo? Svaki roditelj ce ti reci da svako dete voli podjednako, a ono sto je moja baba Andja rekla: "Cerka vredi kao pet sinova", je zaista istina, i to negira tvrdnju da su oni koji su fizicki superiorniji ujedno i najomiljeniji.

Lepota Lucifera je mogla da bude privlacna jedino da je bila su sluzbi nebeskih principa, kao sto i zenska lepota moze da bude privlacna samo ako je u funkciji porodicnih principa. Lepota je povezana sa karakterom, a ne sa "suvim" spoljnim izgledom, kao sto pise u Bibliji: "Zena lepa bez razuma je kao zlatna vilica (zubi) u ustima svinje."

2. Kako su potop prezivjeli mikroorganizmi koji izazivaju razne bolesti a koji mogu prezivjeti samo u zivim ljudima ili u odredjenim zivotinjskim vrstama (komarci, mive...)? Noje i njegova porodica morali bi biti zarazeni tifusom, gonorejom, sifilisom, sidom, malim i velikim boginjama... A par komaraca koje je Noje poveo morali bi da sadrze veliki broj mikroorganizama (malarija, nilska bolest...)! Kako je to moguce?

Al ti je pitanje. Procitaj malo izvestaj o Potopu pa razmisli, nije tesko, nemoj sad ovde da treba da crtam.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 24.01.2009 09:01

nenad tosic
postovanje
zasto u se u jevandjelju koristi glagol 'rodi', za muskarca
recimo: avram rodi isaka,isak rodi jakova itd ?

lovepower
Jel se razlikuje Evropa od EU? Jel EU utopija?
Koji je najaci argument protiv EU? Ne znam kako ljude ubediti,al mislim da polako ljudi gube strpljenja i poverenje za ulazak u taj obecani rajSmile
Da li ste za monarhiju u ovom trenutku,pored teokraije kao krajnji cilj?

..

Miroljub Petrovic
nenad tosic je napisao:
postovanje
zasto u se u jevandjelju koristi glagol 'rodi', za muskarca
recimo: avram rodi isaka,isak rodi jakova itd ?

Zato sto su muz i zena "jedno telo", a posle pobune protiv Boga muskarac je postao dominantan, on se smatra odgovornim u porodici i sve se zove po njemu, tako da je on muz ili hebrejski "baal", doslovno "vlasnik zene i dece" (onaj koji je odgovoran pred Bogom za njih).

Miroljub Petrovic
lovepower je napisao:
Jel se razlikuje Evropa od EU? Jel EU utopija?
Koji je najaci argument protiv EU? Ne znam kako ljude ubediti,al mislim da polako ljudi gube strpljenja i poverenje za ulazak u taj obecani rajSmile

Evropa i EU ti je danas isto. Nema sta ljude da ubedjujes, zivi moralno i to je to.

Da li ste za monarhiju u ovom trenutku,pored teokraije kao krajnji cilj?

Teokratoja je jedna vrsta morarhije u kojoj je Bog kralj.

Gogi

Pozdrav Miroljube !

Sta mislis kada ce biti pronadjen Kovceg Zavjeta i kakvi nas dogadjaji sa Bozije strane cekaju poslije pronalazenja Kovcega Zavjeta ?

Pozdrav
Goran

Gogi

lovepower
Kako alkoholicar da ostavi alkohol,po vasem misljenju ,savetu? Onaj ko zeli,ima li neki postupak najdelotvorniji?

Sta treba da radi jedna zena koja je razvedena i ne moralno je zivela posle razvoda...menjala partnere ,ostala bez roditelja, nema tu osecaja za moralnost i pravi sistem vrednosti..iako je vodila racuna o detetu donekle..
A pritom je odrasla u drustvu slicno njoj, i razvedenih roditelja...
Da li ta ima sanse da se preobrati. I ko ce nju sa detetom?

A sa druge strane postoje i ljudi koji su bili deca razvedenih roditelja pa su normalniji,tj moralniji.

Kakve odnose covek-jedna porodica treba da ima sa komsijama,ovde u Bg,zdravo,cao,dobar dan-cisto formalno,mada i u selima je to oslabelo.
To je posledica sigurno odvajanja coveka od Boga?

..

lovepower
Evo jedan citat od svetski poznatog i umnog i nama dragog coveka. Njegov otac je bio svetenik, a on sigurno vernik.. Mada ga ja nisam nesto posebno proucavao.

''Mi zivimo u vremenu otkrica koje vode potpunom ovladavanju silama prirode.
Ali ovaj razvoj iako doprinosi nasem komforu, ne ide u istnskom pravcu kulture i prosvetljenja.
Sasvim suprotno,on je destruktivan za ideale.
Stvarni uzrok propasti naroda je problem covecanstva da resi socijalne,moralne i duhovne probleme.''
Nikola Tesla
Imao sam negde ranije jos njegvih citata koliko je govorio da voli Srbiju i da se ponosi sto je srbin.., kao sto je spominjao Boga i ljudkse vrline u slicnim citatima.

Izmenio/la lovepower na 24.01.2009 22:33
..

Miroljub Petrovic
Zavrsio sam sa pisanjem knjige "Brak i porodica". Mislio sam da cu je ranije zavrsiti, ali imao sam puno obaveza. Dakle, evo je na donjem linku:

http://www.cps.or...e/brak.pdf

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.54 sekundi!