Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Posto je vise clanova izrazilo interesovanje za prevodjenje Tanaha (Starog zaveta) na nas jezik, kao i za neke druge projekte koje radi CPS, postavili smo stranicu sa spiskom projekta koje planiramo da realizujemo u skoroj buducnosti. Momentalno radimo na stvaranju budzeta za te projekte, a oni koji su zainteresovani da se ukljuce u realizaciju nekog od projekata mogu da nam se jave. Spisak projekata se moze pogledati na donjem linku:

http://www.cps.or...ojekti.htm

kaotic
Pozdrav Miroljube

http://www.viseod...predavanja

možda bih išao, pa ak znaš što o tome.

salez
Da li treba veovati duhovnim uciteljima? da li su oni stvarno dostigli savrsenstvo i samovoljno se odlucili da se inkarniraju i ponovo rode na zemlji. jedan od takvih je bio sri cinmnoy koji je preminuo prosle godine.

Miroljub Petrovic
fchaos je napisao:
Pozdrav Miroljube

http://www.viseod...predavanja

možda bih išao, pa ak znaš što o tome.

Ocigledno da je u pitanju neki protestanski naucnik. Verovatno ce biti nekih korisnih informacija, ali ce na kraju predavanja da upute poziv u neku protestansku crkvu. Tesko da ce reci nesto sto nema na ovom sajtu. Eto, da znas scenario.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 14.01.2009 19:12

Miroljub Petrovic
salez je napisao:
Da li treba veovati duhovnim uciteljima? da li su oni stvarno dostigli savrsenstvo i samovoljno se odlucili da se inkarniraju i ponovo rode na zemlji. jedan od takvih je bio sri cinmnoy koji je preminuo prosle godine.

Kada bi ljudima duhovni ucitelj bio Hristos, onda bi nam ruze cvetale. Ali ljudi nece Hrista, nego polupane duhovne vodje u likovima raznih polupismenih prepotentnih ljudi, i neminovna posledica je veliko stradanje.

salez
da li treba upraznjavati meditaciju i teziti ka kontemplaciji?

Miroljub Petrovic
salez je napisao:
da li treba upraznjavati meditaciju i teziti ka kontemplaciji?

O tome sam vise puta govorio. Meditacija je jedan od metoda prizivanja demona i duhovnog unistenja. Predlazem ti da preslusas seriju audio emisija "Skriveni svet" u kojima mladic, koji se bavio meditacijom, prica o svom stravicnom iskustvu. Evo linka za emisije:
http://www.svetig..._stvaranja

Natfes
Kako to da profesor Volter Fajt na svom predavajnu (2. deo) govori da su pacovi sa leve strane dobijali hrane koliko im treba a pacovi sa desne strane su jeli koliko god zele hrane. (ovi levo su ziveli duplo duze)
Zar ne jedu sve zivotinje samo kad su gladne i samo koliko im treba?

Miroljub Petrovic
Natfes je napisao:
Kako to da profesor Volter Fajt na svom predavajnu (2. deo) govori da su pacovi sa leve strane dobijali hrane koliko im treba a pacovi sa desne strane su jeli koliko god zele hrane. (ovi levo su ziveli duplo duze)
Zar ne jedu sve zivotinje samo kad su gladne i samo koliko im treba?

Kada su u kavezu i u neprirodnim uslovima, zivotinje mogu da se prezderavaju. Zna se kolike su potrebe za hranom nekog organizma, a povremeno uzdrzavanje od hrane na krace vreme je veoma zdravo.

Miljevic
Da li je tacno da 90% danasnjih Jevreja potice od Hazara? I ako mozete da mi objasnite ko su cionisti i za sta se oni bore? Hvala unapredWink

Obilic
Kako to da Bog dozvoljava poligamiju? Pretpostavljam da ne dolazi u obzir da zena ima vise muskaraca, jer bi to znacilo da je kurva.
Zasto su mnoge licnosti iz Biblije, a koje su bile na Bozjoj strani imale vise zena istovremeno i Bog nije imao nista protiv? Zasto oni nisu kurvari?
Prica da nema dovoljno kvalitetnih muskaraca, a ima vise ozbiljnih i poboznih zena, pa je to razlog, tesko da moze da prodje.

Sascha
Prvo bih zeleo da vas pozdravim, posto sam ovde nov na forumu, a zatim da vam postavim neka pitanja.

Odgledao sam dobar deo vasih predavanja i procitao vecinu vasih odgovora na postavljena pitanja na ovom forumu, a usput sam proveravao i neke tvrdnje koje ste iznosili u vasim predavanjima, naravno tamo gde mi je bilo dostupno u datom trenutku, a to je najcesce bio internet i tu postoje odredjene nejasnoce, pa bih molio ako mozete to da pojasnite. Naime, radi se o vasem predavanju pod nazivom "Tajna Kraljevske sfinge". Podaci koje vi iznosite i podaci koje sam ja uspeo da pronadjem na internetu se ne podudaraju, pa bih vas molio ako mozete da mi kazete koje ste izvore vi koristili kada ste dosli do tih podataka. Jedan od sajtova koje sam koristio za uporedjivanje podataka je sledeci sajt: http://www.semata... i podaci sa tog sajta uglavnom se poklapaju sa podacima sa ostalih sajtova na tu temu. Molio bih vas ako mozete da pogledate taj sajt i da mi objasnite o cemu se tu radi, odakle ta neslaganja sa onim sto vi govorite u svom predavanju.

Drugo pitanje koje sam zeleo da postavim je: sta je sa tekstom koji ste obecali na strani 364 ovog foruma, a radi se o tekstu o misljenjima svetih otaca po pitanju mrtvih? Ako ste ga vec negde postavili, a ja nisam uspeo da ga pronadjem molim da mi kazete gde se nalazi, a ako ga jos uvek niste postavili, kada mozemo da ga ocekujemo?

Hvala unapred!

zahvalan
Pozdrav Miroljube

zanima me kakvo je vase misljenje o emisiji ,, sve za ljubav "
produkcija ove emisije je kuca emousn koja producira i velikog brata
i jos neke slicne emisije. Kakvo je vase misljenje o pozadini svega toga?

Miroljub Petrovic
daliboring je napisao:
Zasto je Bog stvorio Adamu druga prema njemu, ako je duhovno imao druga Boga koji je stalno bio uz njega (u umu, dusi, srcu) ? Adam kao savrsheno duhovno i telesno bice nebi trebao da posednuje takve zelje, jer je stim boziim prisustvom trebao da bude zadovoljen, gde gresim?

Na to pitanje cemo jednog dana imati potpun odgovor. Postoje razliciti moguci odgovori na to pitanje, i ja sam o tome govorio ovde, ali mislim da je sve to jos uvek u domenu spekulacije.

Miroljub Petrovic
Miljevic je napisao:
Da li je tacno da 90% danasnjih Jevreja potice od Hazara?

O tome sam vec govorio. To nije istina. Od danasnjih Jevreja skoro niko ne potice od Hazara. Hazari su bili jedno malo pleme koje je prihvatilo judaizam i koje se posle asimilovalo i nestalo. To je kao kad bih ja otisao u Tursku, u neko malo selo po imenu Ljutotuk, i odusevio ljude sa Bogom, i oni svi prihvate pravoslavlje. I posle ja odem, a oni se vrate idolopoklonstvu i nestanu. I za 1000 godina pojavi se neki lazni istoricar, kao Jevrem Brkovic, koji napravi pricu kako su danasnji Srbi najgori narod na svetu, jer je 90% njih poreklom iz sela Ljutotuk u Turskoj, a ti Ljutotucani su bili poznati kao najnemoralniji ljudi, koljaci, lopovi, lazovi i slicno.

Naravno, svetski narodi, zaglupljeni evolucijom, televizijom i ateistickim obrazovanjem prihvatili bi ovakvo "objasnjenje", i na poziv svojih demonizovanih lidera skocili bi da istrebe Srbe. Tako danas ceo svet naseda na lazi protiv Jevreja, a kada bi samo malo citali Bibliju znali bi da se zalecu na samog Boga i da uskoro dolazi dan za koji Bog kaze: "I u taj dan cu uciniti Jerusalim casom za opijanje svim narodima unaokolo, i svi koji se budu podigli na Jerusalim zatrce se, pa makar se podigli svi stanovnici zemaljski."

I ako mozete da mi objasnite ko su cionisti i za sta se oni bore?

Cionisti su ljudi Jevreji koji se bore za postojanje jevrejske drzave Izrael. Oni se ne bore za teokratsku drzavu, vec za drzavu u kojoj ce Jevreji biti drzavotvotni narod, ali ce i drugi narodi, sa svojim razlicitim paganskim religijama, moci tu da zive. Naravno, takvu drzavu Bog moze da dopusti da postoji kao jedna stepenica ka teokratskoj drzavi.

Miroljub Petrovic
Obilic je napisao:
Kako to da Bog dozvoljava poligamiju? Pretpostavljam da ne dolazi u obzir da zena ima vise muskaraca, jer bi to znacilo da je kurva.
Zasto su mnoge licnosti iz Biblije, a koje su bile na Bozjoj strani imale vise zena istovremeno i Bog nije imao nista protiv? Zasto oni nisu kurvari?
Prica da nema dovoljno kvalitetnih muskaraca, a ima vise ozbiljnih i poboznih zena, pa je to razlog, tesko da moze da prodje.

O tome sam detaljno govorio na ovom forumu. Trebalo bi da krenes od pocetka i procitas sve moje postove (za to ti treba par sati), da bi imao uvid u sta smo do sada raspravljali.

Poligamija nije kurvarstvo, vec zajednica u kojoj muskarac preuzima obavezu prema zenama, da brine o njima i da ih cuva, kao i o njihovoj deci. Bog je dopustio poligamiju kao "nuzno zlo" zbog velikog moralnog otpada muskaraca koji vladaju ovim svetom. Bog nigde ne podstice ljude na poligamiju, ali je dopusta, kao sto i neke druge stvari dopusta (privremeno).

Kurvarstvo je sebican i destruktivan odnos osoba suprotnog pola, u kojem se od polnog odnosa pravi satanisticki ritual.

Miroljub Petrovic
Sascha je napisao:
Odgledao sam dobar deo vasih predavanja i procitao vecinu vasih odgovora na postavljena pitanja na ovom forumu, a usput sam proveravao i neke tvrdnje koje ste iznosili u vasim predavanjima, naravno tamo gde mi je bilo dostupno u datom trenutku, a to je najcesce bio internet i tu postoje odredjene nejasnoce, pa bih molio ako mozete to da pojasnite. Naime, radi se o vasem predavanju pod nazivom "Tajna Kraljevske sfinge". Podaci koje vi iznosite i podaci koje sam ja uspeo da pronadjem na internetu se ne podudaraju, pa bih vas molio ako mozete da mi kazete koje ste izvore vi koristili kada ste dosli do tih podataka. Jedan od sajtova koje sam koristio za uporedjivanje podataka je sledeci sajt: http://www.semata... i podaci sa tog sajta uglavnom se poklapaju sa podacima sa ostalih sajtova na tu temu. Molio bih vas ako mozete da pogledate taj sajt i da mi objasnite o cemu se tu radi, odakle ta neslaganja sa onim sto vi govorite u svom predavanju.

Ja sam u pomenutom predavanju postavljao reference iz istorijskih izvora odakle sam uzimao podatke, i to mozete da vidite na dnu svakog slajda. Detaljnije podatke na tu temu mozete da pogledate u knjizi "The Exodus Case" od Lenarta Muller-a. Tu knjigu bi trebali uskoro da objavimo.

Ocekivano je da vecina sajtova iznosi ateisticko i evolucionisticko objasnjenje po tom pitanju.

Drugo pitanje koje sam zeleo da postavim je: sta je sa tekstom koji ste obecali na strani 364 ovog foruma, a radi se o tekstu o misljenjima svetih otaca po pitanju mrtvih? Ako ste ga vec negde postavili, a ja nisam uspeo da ga pronadjem molim da mi kazete gde se nalazi, a ako ga jos uvek niste postavili, kada mozemo da ga ocekujemo?

Angazovao sam kolegu da mi prikupi reference, posto sam zauzet drugim poslovima. Ocekujem da to dobijem uskoro pa cu da postavim.

Miroljub Petrovic
zahvalan je napisao:
Pozdrav Miroljube

zanima me kakvo je vase misljenje o emisiji ,, sve za ljubav "
produkcija ove emisije je kuca emousn koja producira i velikog brata
i jos neke slicne emisije. Kakvo je vase misljenje o pozadini svega toga?

Vec sam govorio ovde mnogo puta da treba da se bavimo lepim stvarima, a ne smecem.

kotor
1.Miroljube sta mislis o psihoregresiji gde se covek uspava,mozak se dovede u alfa stanje i pod hipnozom se seca proslih zivota?

2.Koja je bitna razlika izmedju pravoslavnog monastva i onog monastva sto se praktikuje na Tibetu?

Miroljub Petrovic
Nektarije je napisao:
Da li ste citali knjigu dr Tatjane Djordjevic "Povratak Bogu i prirodi" u izdanju Svetigore? Veoma je interesantna!

Nisam citao.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.53 sekundi!