Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
salez
Profesore da li ste mozda imali priliku da procitate knjigu Zeharije Sicin-Dvanaesta planeta?

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Gdine Miroljube, jel mozete, ovde na forumu, da preporucite
neku strucnu literaturu iz genetike?

Ne znam sta ce ti strucnije od onoga sto imas u udzbenicima za srednju skolu ili fakultet (kad izbacis evoluciju) i onoga sto ima na ovom sajtu.

Miroljub Petrovic
salez je napisao:
Profesore da li ste mozda imali priliku da procitate knjigu Zeharije Sicin-Dvanaesta planeta?

Ne.

salez
Miroljub Petrovic je napisao:
salez je napisao:

Ne.

Steta. Bas me zanima vase misljenje o stvarima iznesenim u ovoj knjizi. Ako smem sebi da dopustim tu slobodu da vam preporucim da procitate. Vas bi to verovatno interesovalo jer se analiziraju sumerski spisi pronađeni na tablicama.

Jedno pitanje. Neki pominju 2012 godinu kao godinu kada zemlja ulazi u novu fazu. Dok odmah sa druge strane neki drugi to povezuju sa kataklizmom itd. Vaše mišljenje ako imate?

Izmenio/la salez na 12.01.2009 12:44

Kevin
Laki je napisao:

Ne znam sta ce ti strucnije od onoga sto imas u udzbenicima za srednju skolu ili fakultet (kad izbacis evoluciju) i onoga sto ima na ovom sajtu.

Miroljube,kako da čitamo tu literaturu kad znamo da sve kontroliraju evolucionisti,kako možemo vjerovati nečemu što piše u knjigama za srednju školu kad sve kontrolišu oni,znanstvenici mogu prepoznti laž u tim knjigama,a oni koji krenu učiti o tim stvarima,kako da prepoznaju laž???

Miroljub Petrovic
salez je napisao:
salez je napisao:

Ne.

Steta. Bas me zanima vase misljenje o stvarima iznesenim u ovoj knjizi. Ako smem sebi da dopustim tu slobodu da vam preporucim da procitate. Vas bi to verovatno interesovalo jer se analiziraju sumerski spisi pronađeni na tablicama.

Ako imas knjigu u elektronskoj formi posalji mi je na privatnu poruku ili na e-mail

Jedno pitanje. Neki pominju 2012 godinu kao godinu kada zemlja ulazi u novu fazu. Dok odmah sa druge strane neki drugi to povezuju sa kataklizmom itd. Vaše mišljenje ako imate?

O tome sam vec govorio. To su gluposti, Zemlja je odavno usla u fazu kataklizme, samo je pitanje dana kada ce ona da eskalira.

Miroljub Petrovic
Kevin je napisao:
Laki je napisao:

Miroljube,kako da čitamo tu literaturu kad znamo da sve kontroliraju evolucionisti,kako možemo vjerovati nečemu što piše u knjigama za srednju školu kad sve kontrolišu oni,znanstvenici mogu prepoznti laž u tim knjigama,a oni koji krenu učiti o tim stvarima,kako da prepoznaju laž???

Tamo gde se ne govori o pitanjima porekla i nastanka, to je generalno tacno. Mozes valjda da prepostavis gde im je u interesu da lazu.

Cuvena Familija
Poslata knjiga u PDF formatu na yahoo mail,pa kad procitate,interesuje me vase misljenje.Znam da cete odmah iskritikovati godine koje pisac spominje,ali mi se cini da ih spominje u veoma sarkasticnom tonu...Svidja mi se njegov uvod u knjigu i naglasavanje sta pise i kako pise,ali opet,sve u svemu,da cujemo Vase misljenje.

pozzz

Dokle vise da trpimo sve ovo...da li da ostanemo normalni po nasim nacelima ili da i dalje budemo ludi po njihovim nacelima....

http://web-design.2go.rs/index.html
Miroljub Petrovic
Cuvena Familija je napisao:
Poslata knjiga u PDF formatu na yahoo mail,pa kad procitate,interesuje me vase misljenje.Znam da cete odmah iskritikovati godine koje pisac spominje,ali mi se cini da ih spominje u veoma sarkasticnom tonu...Svidja mi se njegov uvod u knjigu i naglasavanje sta pise i kako pise,ali opet,sve u svemu,da cujemo Vase misljenje.

Pogledao sam knjigu. Ne mogu nista drugo da kazem nego "tesko smece". Sticajem okolnosti znam tog hrvatskog izdavaca, u pitanju je jedan mnogo dobronameran covek, ali koji ne razume bas najbolje razliku izmedju okultizma i onog religioznog, tako da objavljuje svakakve knjige koje su u sustini stetne. Pomenuta knjiga polazi od bezbroj pogresnih pretpostavki i onda neminovno dolazi do pogresnih zakljucaka. Jednostavno, knjiga ne moze da se cita koliko je pogresna.

nikola
Knjiga o Jovu 2.7. I Satana otide od Gospoda i udari Jova zlim pristom od pete do temena, te on uze crep pa se strugase, i sedjase u pepelu. I rece mu zena: "Hoces li se jos drzati dobrote svoje." Cime je to Sotona udario Jova

Izmenio/la nikola na 12.01.2009 18:20

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Knjiga o Jovu 2.7. I Satana otide od Gospoda i udari Jova zlim pristom od pete do temena, te on uze crep pa se strugase, i sedjase u pepelu. I rece mu zena: "Hoces li se jos drzati dobrote svoje." Cime je to Sotona udario Jova

Sotona odlicno poznaje ljudsku anatomiju i fiziologiju, i moze da izazove razne bolesti ako se covek odvoji od Boga. Dakle, nije Sotona udario Jova nekom motkom ili toljagom, nego je prevodilac tako preveo, u smislu da ga napao bolescu. Naravno, u ovom slucaju Jov se nije odvojio od Boga, nego se molio da ga Bog upotrebi u svom delu, a Bog je onda upotrebio Jova da maksimalno degradira Sotonin koncept, a zatim je Jova uzvisio kao najveceg heroja (o cemu se narocito govori u Jezekilju 14. poglavlju, pre i posle 14. stiha).

Obilic
Da li je ekonomska kriza u svetu "konj vran" iz Otkrivenja? Uskoro slede trube? Pada oganj s neba?

Kako je to moguce da se samo oni koji znaju hebrejski docekati zivi Hrista? Nema logike u tome.

Ko su 144.000? Jesu to samo Jevreji (talom Jevreji)? Mozda Jevreji po duhu?

Obilic
Da li se neko biblijsko prorocanstvo odnosi na pravoslavnu crkvu?
Vidimo da je reformacija predskazana u Bibliji, prorocanstvom da ce prava crkva biti gonjena i da ce se skloniti u Ameriku? Da li se ovde misli na protestante? Zasto nema nista o pravoslavcima? I pravoslavna crkva se protivila Rimu ako sam ja dobro informisan.

Koji je pravi uzrok podele crkve na istocnu i zapadnu 1054 god?

Izmenio/la Obilic na 12.01.2009 22:26

Laki
Gdine Miroljube, kakvo misljenje ima Vas stric o radu Vuka Karadzica na srpskom jeziku? I da li cete staviti na sajt neku knjigu Vaseg strica?

Miroljub Petrovic
Obilic je napisao:
Da li je ekonomska kriza u svetu "konj vran" iz Otkrivenja?

Kakav "konj vran"? Kad dodje do tih dogadjaja opisanih u pecatima Otkrivenja, onda ce da bude toliko tesko da to ne moze ni da se zamisli.

Uskoro slede trube? Pada oganj s neba?

Nece jos trube, treba jos neke stvari da se izdesavaju, da se ceo svet ujedini u pobuni protiv Boga, i slicno. Ali, sve ce to biti uskoro, za koju godinu.

Kako je to moguce da se samo oni koji znaju hebrejski docekati zivi Hrista? Nema logike u tome.

Ko je rekao da ce samo oni koji znaju hebrejski zivi docekati Hrista? O tome bi mogli da pricamo, a to sada uopste nije vazno. Mi treba da se pripremamo za potpuni kolaps ovoga sveta cime ce se uvesti rigorozni zakoni sa ciljem da se ceo svet potpuno porobi i natera na potpuno idolopoklonstvo i sluzbu Luciferu.

Ko su 144.000? Jesu to samo Jevreji (talom Jevreji)? Mozda Jevreji po duhu?

To nije vazno pitanje. O tome mozes da razmisljas bas ako nemas nista drugo da radis.

Miroljub Petrovic
Obilic je napisao:
Da li se neko biblijsko prorocanstvo odnosi na pravoslavnu crkvu?
Vidimo da je reformacija predskazana u Bibliji, prorocanstvom da ce prava crkva biti gonjena i da ce se skloniti u Ameriku? Da li se ovde misli na protestante? Zasto nema nista o pravoslavcima? I pravoslavna crkva se protivila Rimu ako sam ja dobro informisan.

Gde su protestanti predskazani u biblijskim prorocanstvima? Daj nemoj da se salis. Gde je proreceno da ce "prava crkva" biti gonjena i da ce se skloniti u Ameriku? U Bibliji se ne govori o ovim ili onim crkvama i verskim zajednicama, vec o jednostavnim principima i zakonima kojih ako se neko pridrzava napredovace u zivotu, i kao pojedinac, i kao porodica, i kao drzava.

Koji je pravi uzrok podele crkve na istocnu i zapadnu 1054 god?

Zelja Rima da bude apsolutni gospodar na zemlji i da uvodi sve moguce promene u religiji da bi se dodovorio neznaboscima i vladao njima.

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Gdine Miroljube, kakvo misljenje ima Vas stric o radu Vuka Karadzica na srpskom jeziku? I da li cete staviti na sajt neku knjigu Vaseg strica?

On nije proucavao rad Vuka Karadzica, koliko mi je poznato. Trebao bih uskoro da postavim link za knjigu "Scepan Mali - zagonetka je resena".

Avel
Koristim ovu priliku da sve clanove , nadam se, poslednji put pozdravim iz Beograda. Gledajuci profesorova predavanja shvatio sam da sam umalo upropastio svoj zivot studirajuci medicinski ateisticki fakultet.

Za takoreci nekoliko sati putujem u Grcku i selim se kod bake i deke u Tesaliju. Deka mi je nasao devojku sa kojom cu da se ozenim. Ona je zdrava, moralna, mladja od mene 3 godine. A zna pomalo i srpski jer ima neku familiju u Kragujevcu. Moj zivot se tako naglo menja da ni sam ne mogu da poverujem. Moji roditelji se naravno ne slazu sa tim. Ali srecom moji baka i deka su ozbiljni i moralni ljudi, oni me razumeju i oni ce mi sve obezbediti da se trajno preselim i zapocnem svoj zivot. Deka ima farme i bavi se poljoprivredom, sve smo se dogovorili, ja cu da mu budem desna ruka.

Znaci, shvatio sam da je ova medicina koju sam studirao okultna (da samo ponavljaju mantre na latinskom), i kakvim sam tamo nemoralom okruzen kao u osinjaku, i da bih za par godina postao isti kao oni. Znaci, ne drzi me vise nista, bezim glavom bez obzira, potpuno ste u pravu kad kazete da je umetnost sklanjati se od nemorala. Nikad se nisam bolje osecao nego sada kad sam prvi put svesno doneo samostalnu odluku i odlucio sam o svom zivotu. Moji roditelji, oboje doktori, hteli su da me uvuku u taj svet, nesposobnih invalida koji samo misle na novac i karijeru. Najgore je to sto mladi ljudi uglavnom nemaju referencu i kada njihovi rodljitelji grese, deca postaju poput njih. Sve je trebalo da mi bude jasno jos kad sam kao mali video da su moji roditelji ko hinotisani gledali svaku epizodu one najokultnije serije svih vremena Dosije X.

Znaci, hvala vam jos jednom profesore Miroljube sto ste mi otvorili oci, pokazali kako trebam da mislim, koji je pravi put zdravog zivota, i sta su moralne prave vrednosti. Nema nista lepse od svezeg vazduha, pridode, bavljenja nekim blagodatnim za zdravlje poslom. Vise se ne vracam u grad nikada, samo jos da mi se srede neki papiri, ozenim se i sklanjam se od svega sto mi je smetalo u ovoj "naprednoj" civilizaciji i skodilo a cega nisam bio svestan.

Pa zbogom, i jos jednom SRECNO! I molicu se svakog dana da nastavite ovaj rad, i realizujete sve sto ste zamislilim i pomognete i drugim ljudima kao sto ste meni pomogli! Smile

Izmenio/la Avel na 13.01.2009 02:46

Natfes
To Avele Srbine! Svaka cast momce! Pa kad stanes tamo na noge da me pozoves da dodjem u goste. Bio sam jednom u Grckoj na ekskurziji ali sam bio vodan da razgledam kamenje pagana. Ziv bio i zdravu porodicu podigao! Grin

..................................................

Gde mogu da nadjem knjige o plemenima iz Crne Gore odnosno Brda koje vode u proslost 300 do 400 godina? Koliko je to knjiga i kako da suzim pretragu za precima? Znam otprilike godinu (tri do cetiri veka), znam ime porodice i znam jednu zanimljivost koja ih sigurno razlikuje od mnogih. Ne znam cak ni koji je kraj to u Crnoj Gori odnosno Brdima a naravno, prema tome, ne znam ni koje je mesto bilo u kome su ziveli.

Znam da ste Vi profesore iz Brda pa sam siguran da imate literaturu ili barem smernice. Postojala je jedna knjiga u porodici o precima ali je nestala, nema je vise.

Izmenio/la Natfes na 13.01.2009 03:43

Tijana
Kako ziveti u svetu, u drustvu, i biti "socijalno adaptiran" kada je pun licemerja, razvrata, predrasuda, laznih vrenosti...kako biti u svetu a van njega? Da li je moguc kompromis uopste, sem eventualno u nekom manastiru koji nije korumpiran ili u izolovanoj prirodi?
Samo me zanima Vase misljenje, Hvala.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.70 sekundi!