pocetak foruma
|
|
Avel |
Odgovorio 04.01.2009 00:47
|
Član Odgovori: 38 Pristupio/la: 29.12.2008 22:59 Lokacija: Nepoznata |
Odusevljen sam vasom recenicom: ko hoce da bude najzdraviji treba da najvise postuje moralni zakon. Zanima me da je vas centar obavio neko zvanicno istrazivanje na uzorku ispitanika, koji su se odlucili da se lece na ovaj nacin. Nisam o takvom experimentu citao nigde. Mozda je moglo da bude u Rusiji, posto je tamo moral na nivou, ali nikada nisam cuo o tome. Osecam da bi rezultati bili fantasticni. Ako jednoga dana budem postao doktor, obavicu zvanicno istrazivanje u nekom dobrom zdravstvenom centru, tako da ce ostatak medicine registrovati i priznati to ostvarenje u medicinskoj praksi, i zavede te rezultate u registre i literaturu. Posto je nasa zemlja na nivou sto se tice vere, bice mi nasladje da iz nje pocne da se razvija jedna naprednija medicina. Laku noc |
|
|
Nektarije |
Odgovorio 04.01.2009 05:24
|
Član Odgovori: 40 Pristupio/la: 19.12.2008 18:58 Lokacija: Nepoznata |
Gospodine Miroljube jeste mozda razmisljali o tome koliko su Adam i Eva bili u raju pre nego ih je Bog ízbacio?! Bila je negde neka rasprava o tome al se nije doslo do tacnog broja dana,neki zakljucak je da su bili 40 dana. Sta ti velis? U pocetku bese Rec, i Rec bese u Boga, i Rec bese Bog.
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.01.2009 10:51
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
robertp je napisao: Veliki pozdrav Miroljube! Prije svega pohvala za materijale koje ste nam stavili na raspolaganje. Vrlo mi je logičan dio o zdravoj prehrani prvostupanjskom hranom. Pokušao sam se hraniti sirovo neko vrijeme ali stalno sam imao napadaje gladi.Zašto se nisam mogao naviknuti? Nisi unosio dovoljno hrane koja je energetski jaka, a to su pre svega zitarice. Poznato to je kako integralni hleb moze brzo da zasiti coveka. Na slican nacin treba da unosis dovoljno zitarica u okviru obroka, najbolje u obliku susenog hleba. Bavim se i sportom,pa mislim da su dva obroka dnevno nedostatna za regeneraciju organizma,rast mišića itd. Ako hoces da budes zdrav, onda ti ishrana obicno prati zivotni ritam, a on podrazumeva da na vreme ides na spavanje (najkasnije izmedju 21 i 22 sata), i da ranije ustajes (najkasnije do 6 sati). Ako nisi vecerao (sto je vrlo preporucljivo) ili ako si pojeo jednu ili dve vocke najmanje dva sata pre spavanja, ujutru ces biti vrlo gladan i obrok ce ti biti obilan. Do rucka ce proci bar 5 sati, a nekada i 6 i 7 sati, jer neces osecati glad, a onda kada kvalitetno rucas, i kada legnes da spavas na vreme (to moze da bude i u 20.30), onda neces osecati glad sve do ujutru. Medjutim, ako kasno lezes, i jos obilno veceras, onda ces ujutru dugo da spavas, za dorucak neces biti mnogo gladan, a rucak i vecera ce ti biti veoma obilni obroci. Na taj nacin ces imati poremecen ritam, neces moci dobro da se naspavas jer zeludac nocu mora da vari hranu, a ne da se odmara, itd. itd. A to tvoje "bavljenje sportom" sta znaci? Kazes da hoces da imas "rast misica". Sport treba da bude rekreativan, a ne profesionalan. U rekreativnom sportu dovoljno je da setas, trkaras ili vozis bicikli (po parku ili kod kuce (trenazni)), i da radis jednostavne vezbe (sklekovi, trbusnjaci, zgibovi...) U tom slucaju ces imati normalan, a ne preteran rast misica. Kako uskladiti ovakav način ishrane sa poslovnim obavezama,mogu li se sirovo pripravljeni obroci nositi sobom,jer rekli ste u emisiji Kuhar sudnjeg dana da ih se treba jesti odmah? Hranu treba jesti odmah ako se ona sece i stavlja u stanje koje nije onako kao sto je u prirodi (na primer, seces jabuku, krusku, papriku itd). Ako ides na posao ili na put, mozes da poneses hleb i neko voce, a mozes hleb, voce i orasaste plodove (ili neko semenje). Mozes da poneses i samo intergalni hleb, jer je on veoma hranljiv i zadovoljava skoro sve potrebe organizma za krace vreme. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.01.2009 10:56
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Avel je napisao: U pravu ste, informacije koje ucim su stvarno previse. Jedva ucim kako radi ljudski organizam na srpskom, jos mi treba i latinski. Pa sta onda radis na tom fakultetu? Sto ne pocnes da se bavis ozbiljnom medicinom? Zahvalan sam sto na ovom mestu mogu dobiti potrebna objasnjena oko Biblije. Zanima me na primer kada je Kain ubio Avelja, koliko je ljudi tada jos bilo na zemlji? Odnosno, Kain je rekao da ce ga ubiti svaki koji ga zadesi. Ako je Kain bio osudjen da luta, i nije bilo mnogo ljudi, mogao je da ode dovoljno daleko, pa niko ne bi nikada saznao ko je on. Ovo je moja slobodna interpretacija. U to vreme je bilo dosta ljudi na zemlji, jer je za 127 ili 128 godina od Stvaranja do njegovog zlocina, moglo da se narodi dosta ljudi, ali i ne toliko da oni medjusobno ne znaju sta se desava. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.01.2009 10:57
|
Avel je napisao: Da, ali kako deca trebaju prakticno da koriste kompjuter, za igrice? Postoje logicke i edukativne igrice. One su OK. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.01.2009 11:20
|
simke2 je napisao: Bio je film veceras ''Dan posle sutra'' na rts. Da li ste ga gledali. I kakav je prikazan na osnovu cinjenica kojima raspolazemo. Da li ima neku pozitivnu poruku,iako je americke produkcije. Znaci gledas televiziju? Aha, uhvacen si na delu! Ha, ha, malo se salim, iako bi najbolje bilo da se televizija uopste ne gleda, osim u retkim slucajevima, kada su u pitanju neke informacije (mozda vesti i slicno). Pomenuti film ima za cilj da objasni kako ce covek da "resi" problem globalnog zagrevanja u slucaju da dodje do poremecaja "Velikog kruznog toka" (vodeni tok) koji zagreva severnu hemisferu (o tome imate vise u knjizi "Poslednji dani planete Zemlje" koju mozete da skinete na linku http://www.cps.or.... Dakle, posto postoji mogucnost da dodje do zahladjenja u severnoj hemisferi usled globalnog zagrevanja, onda je Holivud snimio film kako ce americki "eksperti" da rese i taj problem. Jeste, neki ljudi ce da izginu, ali tu su evolucionisti i njihova "nepobediva nauka" koja "resava" sve probleme (verovatno ce uskoro evolucionisti moci i da "vaskrsavaju" mrtve). U filmu se reklamira evolucija na suptilan nacin. Ja sam cuo za taj film, pa sam ga jos ranije pogledao da bih iz njega izvukao neke video klipove za moja predavanja. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.01.2009 11:27
|
Avel je napisao: Odusevljen sam vasom recenicom: ko hoce da bude najzdraviji treba da najvise postuje moralni zakon. Zanima me da je vas centar obavio neko zvanicno istrazivanje na uzorku ispitanika, koji su se odlucili da se lece na ovaj nacin. Nisam o takvom experimentu citao nigde. Mozda je moglo da bude u Rusiji, posto je tamo moral na nivou, ali nikada nisam cuo o tome. Osecam da bi rezultati bili fantasticni. Ako jednoga dana budem postao doktor, obavicu zvanicno istrazivanje u nekom dobrom zdravstvenom centru, tako da ce ostatak medicine registrovati i priznati to ostvarenje u medicinskoj praksi, i zavede te rezultate u registre i literaturu. Posto je nasa zemlja na nivou sto se tice vere, bice mi nasladje da iz nje pocne da se razvija jedna naprednija medicina. Takva istrazivanja su vec izvrsena i ima ih koliko hocete, tako da nema potrebe da mi vrsimo dodatna istrazivanja. Pogledajte knjige "Zakoni zdravlja i izlecenja" i "Moc ishrane" i imacete informacija vise nego sto vam treba. |
|
|
Mladen M |
Odgovorio 04.01.2009 11:48
|
Član Odgovori: 122 Pristupio/la: 10.07.2008 16:35 Lokacija: Nepoznata |
Slucajno sam na internetu nasao neku knjigu koja se bavi proizvodnjom Kosher hrane. Dakle kosher se ne odnosi samo na meso vec moze i na ostalu hranu, spominje se i nekakav kosher zakon, da li znate nesto vise o tome? zainteresovani za knjigu mogu da se jave na privatnu poruku Izmenio/la Mladen M na 04.01.2009 11:49 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.01.2009 11:52
|
Nektarije je napisao: Gospodine Miroljube jeste mozda razmisljali o tome koliko su Adam i Eva bili u raju pre nego ih je Bog ízbacio?! Bila je negde neka rasprava o tome al se nije doslo do tacnog broja dana,neki zakljucak je da su bili 40 dana. Sta ti velis? Nemamo podatak o tome. |
|
|
Uros88 |
Odgovorio 04.01.2009 11:53
|
Član Odgovori: 52 Pristupio/la: 28.12.2008 21:00 Lokacija: Beograd |
Dopada mi se muzika "Adonaj" sa vaseg sajta, pa bih vas molio da mi preporucite slicnu muziku koju bih potrazio na internetu, ili ako vi imate neke linkove to bi bilo lepo. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.01.2009 11:57
|
Mladen M je napisao: Slucajno sam na internetu nasao neku knjigu koja se bavi proizvodnjom Kosher hrane. Dakle kosher se ne odnosi samo na meso vec moze i na ostalu hranu, spominje se i nekakav kosher zakon, da li znate nesto vise o tome? zainteresovani za knjigu mogu da se jave na privatnu poruku U pitanju su biblijski principi ishrane, plus propisi koje su uveli rabini. Mislim da knjiga nije od velike koristi jer neki rabinski propisi nisu u skladu sa Biblijom. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.01.2009 11:58
|
Uros88 je napisao: Dopada mi se muzika "Adonaj" sa vaseg sajta, pa bih vas molio da mi preporucite slicnu muziku koju bih potrazio na internetu, ili ako vi imate neke linkove to bi bilo lepo. Ako budem imao linkove, postavicu, za sada to je sve. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.01.2009 12:15
|
Dobio sam jednu poruku od osobe koja ima iskustvo u pripremanju hrane, ukljucujuci i sirovu, i ona mi je poslala recept za pripremanje sirovog krompira. Evo poruke i recepta: Pozdravljam vas Miroljube, posto pratim redovno vas forum primecujem da se vec najmanje drugi put postavlja pitanje oko pripreme presnog krompira. Mozda mogu da vam budem od koristi u ovom slucaju jer sam ga ja koristila u presnoj ishrani. Jedan osrednji krompir oprati, oljustiti pa ga ponovo oprati, (u slucaju da krompir nije tretiran hemikalijama treba ga samo dobro oprati) samleti na masinici za orahe i pomesati sa ostalim proizvoljnim sastojcima: povrce, kostunjavi plodovi, zacinsko bilje, zitarice ili mekinje. Moze i da se izrenda, isecka na komadice ili da se stavi sa ostalim sastojcima u blender ili neku seckalicu. Kada se krompir oljusti ili isecka moze se malo poprskati limunom da ne bi potamneo mada se pripremljeni obrok treba odmah konzumirati jer gubi vrednost sto duze stoji. Velicinu krompira treba odrediti po tome koliko veliki obrok treba da se pripremi tj. za koliko osoba. Za jednu osobu je dovoljan i omanji krompir. Kada se pomesa sa ostalim sastojcima gubi se ukus presnog krompira. Treba birati zdrav i socan krompir jer ima ga svakakvog. Ja ga i dan danas jedem dok pripremam redovne obroke za porodicu i moram da naglasim da nikada jos do sada od njega nisam dobila povisenu temperaturu a kada se hranim iskljucivo presnom hranom toliko mi imunitet ojaca da mi se cesto desavalo da sam okruzena bolesnima a da me cak ni najmanja prehlada ne dotakne. Moram jos da naglasim da sam obroke sa krompirom pripremala za jos jednu osobu koja je obolela od karcinoma, bio joj je zahvacen dobar deo unutrasnjosti usta. Ta osoba je danas hvala Bogu izlecena od te teske bolesti i takodje nijednom nije dobila povisenu temperaturu dok se hranila presno. Pre nego sto je pocela da jede presnu hranu imala je niz operacija i zracena je. Nadam se da ce vam ovo moje iskustvo koristiti i ukoliko se ukaze potreba za jos nekim iskustvom u vezi presne ishrane slobodno mi se obratite ako smatrate da je potrebno. |
|
|
nikola |
Odgovorio 04.01.2009 12:31
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
Cuo sam za namaz od pasulja, belog luka i oraha. Iscedi se pasulj, samelje sa orasima i belim lukom pa se namaze kao pasteta, deluje primamljivo Izmenio/la nikola na 04.01.2009 12:33 |
|
|
alkoni |
Odgovorio 04.01.2009 12:51
|
Član Odgovori: 42 Pristupio/la: 26.02.2008 15:18 Lokacija: Nepoznata |
Sta mislite o tome sto pise u Bibliji da ce u poslednja vremena pred drugi Hristov dolazak sotona uzeti Hristovo oblicje i simulirati njega i nuditi nekakav mir u svetu i blagostanje,verovatno ce vecina covecanstva koji neznaju za pravog i jedinog Boga tada u stvari sotonu smatrati Hristom,(Sto ce biti najveca sotonina prevara u istori covecanstva),a one koji ga ne prihvate smatrace neznaboscima i jurice glavom bez obzira da pobiju sve koji mu se ne priklone. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 04.01.2009 18:56 Nikola Djordjevic - "U pocetku stvori Bog..."
|
|
|
Srb |
Odgovorio 04.01.2009 13:55
|
Član Odgovori: 21 Pristupio/la: 27.12.2008 17:54 Lokacija: Nepoznata |
Gospodine Miroljube, kao i "Avel" student sam medicine, i takodje su me ucili da je starenje posledica nakupljanja genetickih gresaka prilikom replikacije DNK. Taj proces replikacije je izuzetno precizan ali nije savrsen i uprkos "repair" mehanizmima izvestan mali broj gresaka se uvek potkrade. Kako vreme odmice sve veci broj replikacija DNK stvara i sve veci broj gresaka u kopiranju a te greske se nakupljaju i uzrokuju greske i defekte u celiji koje mi na organizmu oznacavamo kao starenje. Posto ste ovo odbacili kao nenaucno, postoji li naucno objasnjenje starenja? Ne vidim zasto bi generacijama studenata sistematski neko lagao o takvim vitalnim pitanjima kao sto su procesi u celijama ljudskog organizma, ipak su to buduci doktori, stomatolozi ili farmaceuti, jer ako su to lazna znanja onda sutra zbog takvih lazi mogu da se izgube ljudski zivoti jer ce buduci strucnjaci biti opremljeni netacnim znanjima. Ako je to zaista istina onda se i nasi fakulteti bave opasnom delatnoscu, rizikujuci ljudske zivote radi evolucionisticke ideologije! Licno ipak mislim da je uzrok starenja na ovaj ili onaj nacin u genima, jer citao sam i vasu knjigu Nauka i problem smrti gde navodite primer eksperimenta na paradajzu kome je genetskim inzenjeringom zaustavljen proces sazrevanja i takav paradajz je ostajao zelen. Dakle ocigledno je da je u biljkama taj proces na genetskom nivou, pa pretpostavljam da je i kod coveka proces analogan biljnom ali verovatno slozeniji. Kakvo je vase objasnjenje procesa starenja? Takodje vezano za ovo, veoma interesantno pitanje. Nakon prvobitnog greha Adama i Eve Bog ih proteruje iz Raja da ne bi okusili od drveta Zivota i ziveli vecno, kao sto pise u 1. Mojsijevoj. Ovo je neko moje slobodno razmisljenje ali da li bi to moglo znaciti da je plod tog drveta bio faktor koji je omogucavao vecan zivot? Vidimo da se drvo Zivota pominje i u Otkrivenju da ce ponovo postojati i cak da ce lisce tog drveta koristiti za iscelivanje. |
|
|
nikola |
Odgovorio 04.01.2009 15:16
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
Nova godina - Šta slaviš, Srbine? http://www.novina...rbine.html Kratka istorija ekumenizma u Srbiji - Ostoja Dražić: Pismo episkopima SPC http://www.novina...crkve.html |
|
|
simke2 |
Odgovorio 04.01.2009 16:52
|
Član Odgovori: 30 Pristupio/la: 26.11.2008 19:42 Lokacija: Nepoznata |
Da li mozemo da se ugojimo ,odnosno kako mozemo da se ugojimo na biljnoj hrani? Ja hocu da se ugojim,malo. Lako smrsam,kad slabo jedem kao sad za post. Boze pomozi..
|
|
|
robertp |
Odgovorio 04.01.2009 17:09
|
Član Odgovori: 17 Pristupio/la: 11.12.2008 22:45 Lokacija: Nepoznata |
Hvala na pojašnjenju! Inače radim rekreativno sa utezima i nije mi cilj veliki rast mišića,nego oblikovanje tijela,gubitak masnog tkiva i dobro zdravlje. Nisam niti genetski predisponiran za veliki rast pa me to niti ne muči... Da li se sušeni kruh koji spominjete odnosi na kruh od sirovor mljevenog žita i sjemenja.Je li to nepečeni beskvasni integralni kruh? Da li vi jedete sve sirovo ili nešto i termički obrađeno? Srdačan pozdrav! |
|
|
markoni |
Odgovorio 04.01.2009 17:17
|
Član Odgovori: 20 Pristupio/la: 22.12.2008 09:15 Lokacija: Nepoznata |
Zbog cega Bog nije oprostio Adamu i Evi prvobitni greh (a oprastao je i teze grehove tokom istorije) i na taj nacin sacuvao covecanstvo od Sotone i njegovih demona |
|
Predji na forum: |